#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/04/2008 12:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα χε η Μαριωρή…

Εγκαινιάζεται από σήμερα η πιλοτική περίοδος αντικατάστασης της πλαστικής σακούλας με τσάντες ανακυκλώσιμες σε εννέα αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο Δήμο της Αθήνας. Δεν αντιλέγουμε. Καλή η πρωτοβουλία, αλλά ημίμετρο και κυρίως για επικοινωνιακούς σκοπούς. Σε μια χώρα, όπου δεν υπάρχει καμιά «κουλτούρα» καθαριότητας, δεν υπάρχει σχέδιο ανακύκλωσης σκουπιδιών, οι ανεξέλεγκτες χωματερές ζουν και βασιλεύουν, οι νόμιμες χωματερές παραπέμπουν σε Τρίτο Κόσμο και, ακόμα (παρά το γεγονός ότι η ΕΕ διαθέτει τεράστια κονδύλια) δεν υπάρχει σχέδιο για εργοστάσια (είτε ανακύκλωσης, είτε καύσης) σκουπιδιών, και τέλος πάντων, τα ελληνικά νοικοκυριά δεν έχουν μάθει να "παράγουν" μικρές ποσότητες σκουπιδιών (μέσα από τα σπίτια πρέπει να ξεκινάει η ανακύκλωση), η οικολογική σακούλα που μας πλασάρουν, είναι, όπως όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα, κάτι δευτερεύον.


Τέλος στην πλαστική σακούλα!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 14/04/2008 12:15:12

  Διαβάστε για το καινούργιο επίτευμα. Στις διαταγές Πλεύρη Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 14/04/2008 12:25:55

  Κόλπο είναι για να απαλλαγούν τα σουπερ μαρκετ από το κόστος της σακούλας. Είναι πάγιο αίτημά τους.

 3. νικος avatar
  νικος 14/04/2008 13:03:09

  ετσι ειναι,αλλα οχι μονο
  ας μας πουν τι θα κάνουν

 4. Θεσσαλός avatar
  Θεσσαλός 14/04/2008 13:03:53

  Η λύση αυτή είναι ημίμετρο. Μόνη λύση είναι η κοστολόγηση των σακουλών από τα s/m ώστε να αναγκασθούν οι πολίτες να χρησιμοποιούν πάνινες αλλά και να μην κατεβάζουν μισογεμάτες πλαστικές σακούλες στους κάδους.

 5. νικος avatar
  νικος 14/04/2008 13:06:20

  Αν θυμάμαι καλά Πρόεδρος Παγκόσμιας Οργανώσεως Συσκευαστών είναι ,ήταν ελληναράς!!!

 6. Keep Talking avatar
  Keep Talking 14/04/2008 15:44:47

  αλλα θα αγοραζουμε σσακουλες πλαστικες για να βαζουμε τα σκουπιδια μας στους καδους. Μηπως αυτο εναι το κολπο Γκροσσο της σακουλοβιομηχανιας; Οι σακουλες του σουπερμαρκετ τσαμπα, οι των σκουπιδων ... εεε... τα εχουν τα λεφτα τους.

  Παντως εχετε δικιο. Ειναι ημιμετρο τη στιγμη τη στιγμη που δεν υπαρχει η σχετικη κουλτουρα.

 7. Νικόλας avatar
  Νικόλας 14/04/2008 16:03:01

  Δεν είναι ακριβώς έτσι σύντροφε! Οι Έλληνες δεν είναι τόσο ανόητοι και απολίτιστοι όσο πιστεύουμε (μερικές φορές). Το μέτρο είναι περισσότερο ιδεολογικό και λιγότερο πρακτικό. Όπως με τους κάδους της ανακύκλωσης που στην αρχή λέγανε πως οι απείθαρχοι Έλληνες θα τους σνομπάρουν, ενώ μετά αρχίσανε να ακούγονται παράπονα γιατί δεν είναι αρκετοί.
  Έτσι και με την πλαστική σακούλα, οι παλιοί θα θυμηθούν την εποχή που δεν δεν υπήρχε, ενώ οι νέοι είναι πιο ευαίσθητοι οικολογικά.

 8. YiannisM avatar
  YiannisM 14/04/2008 17:20:36

  Σακούλα ξεσακούλα και στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για την διαχείριση των απορριμάτων, θέμα που οι Ευρωπαικές χώρες έχουν αντιμετωπίσει και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ορθολογικά χωρίς να το κρύβουν συνέχεια κάτω από το χαλί..
  Και εκείνο που πρέπει πιστεύω να καταλάβουμε όλοι είναι ότι το σκουπίδι έχει ΚΟΣΤΟΣ και δεν μπορούμε να συνεχίζουμε απλώς να τα θαβουμε επειδή αυτό είναι απλά πιο φτηνό..

 9. Ίντυ Αμίν Νταντά avatar
  Ίντυ Αμίν Νταντά 15/04/2008 09:50:36

  > Σακούλα ξεσακούλα και στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση

  Πρέπει να ξεκινήσει, αρκεί να βρεθούν σοβαροί συζητητές. Δήμαρχοι, φώτα, κάμερες, δημοσιογράφοι, δεν προδιαθέτουν για συνέχιση της συζήτησης και την επόμενη, όταν θα φύγουν τα φώτα και οι κάμερες.

  Ίσως χρειάζεται ανεξάρτητος θεσμός συνήγορου - Προστάτη του περιβάλλοντος.

  Πολίτης έκανε γραπτή αναφορά στον τοπικό αστυνομικό τμήμα Νεας Σμύρνης για τον ανοιχτό σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών του δήμου - μέσα στα σπίτια, απαιτώντας να εφαρμοστεί ο νόμος.

  Σημειωτέο πως αυτόν τον σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών τον βρήκε παράνομο η Διευθυνση Υγείας Νότιας Αθήνας συντάσοντας σχετικό έγγραφο, που ανάγκαζε το Τμήμα να προχωρήσει ποινικά πλέον σε βάρος των υπεύθυνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Τι απάντησε το τοπικό τμήμα; Πώς ο σταθμός δεν ανήκει στην περιοχή ευθύνης του (ενώ ήταν).

  Τι να κάνει πλέον ο πολίτη; Να τα βάλει και με το κράτος!


  Αφού λοιπόν οι δημοσιογράφοι προβάλλουν τον δήμαρχο με τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του, ας προβάλλλουν και τον "αντίλογο".

  Μόνο που ο αντίλογος δεν τραπεζώνει, δε διορίζει, δεν....

 10. Keep Talking avatar
  Keep Talking 15/04/2008 11:16:45

  Ίντυ Αμίν Νταντά: με ενδιαφερει να μαθω που ειναι ο σταθμος φορτωσης σκουπιδιων. Τι λεει ο κ. Κουτελακης; ("χαζη ερωτηση"....ξερω!)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.