#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/10/2012 23:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα σενάρια για τα μέτρα και το μέλλον της κυβέρνησηςΤο κατηγορηματικό όχι της ΔΗΜΑΡ στα μέτρα για τα εργασιακά επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Άλλωστε, ήταν δύσκολο για τον Φ. Κουβέλη να πει ναι ενόσω εδώ και δύο ημέρες επιμένει ότι δε θα ψηφίσει τα μέτρα.

Έτσι, η εκκρεμότητα που έχει παραλύσει και την κυβέρνηση, παραμένει, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά χρονικά περιθώρια και οι εκβιασμοί για «τέλος χρόνου» δεν πέρασαν ούτε από την τρόικα ούτε από εγχώρια παπαγαλάκια.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει τα χρονικά περιθώρια να κλείσει τη συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα – Τρίτη και εφόσον «πέσουν οι υπογραφές» να συνεδριάσει το Eurogroup την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη και να ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης. Αν δε βρεθεί λύση, τα σενάρια τα έχουμε ξαναγράψει. Είτε θα πάει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Βουλή για να ψηφίσουν τα μέτρα με το ρίσκο της «ανταρσίας» είτε θα ψηφιστούν τα μέτρα, η ΔΗΜΑΡ θα πει το όχι ή το παρόν και η ιστορία θα γράψει ότι το πακέτο πέρασε. Στην περίπτωση αυτή, βεβαίως, ο Φ. Κουβέλης δε θα έχει θέση στην κυβέρνηση, κάτι που γνωρίζει και ο ίδιος.

Από την άλλη, υπάρχει ένα ρίσκο στην όλη υπόθεση. Η τρόικα να μη δώσει το πράσινο φως για εκταμίευση της δόσης στο σύνολό της αλλά ένα μέρος της, επειδή θα θεωρήσει ότι δεν ψηφίστηκε το πακέτο από όλους τους κυβερνητικούς εταίρους. Μάλλον ακραίο σενάριο και ακραίος εκβιασμός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις μ’ αυτούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ομόφωνο όχι της ΔΗΜΑΡ στην ψήφιση των μέτρων, δεν αιφνιδίασε την κυβέρνηση. Δεν περίμεναν δηλαδή να οπισθοχωρήσει ο Κουβέλης χωρίς να έχει πάρει τα δύο πράγματα που ζητούσε. Δηλαδή τη μη κατάργηση του επιδόματος γάμου και την καθολική διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για διαρκείς επαφές που θα έχουν στελέχη του Μαξίμου με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, όλο το επόμενο τριήμερο. Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραβρεθεί στον εορτασμό για την Εθνική επέτειο, αναμένεται στη δήλωσή του να αναφερθεί στην κρισιμότητα των στιγμών στέλνοντας το μήνυμα σε όλους ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος για τη διάσωση της χώρας.

Επίσης, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως υπάρξει ένα ακόμη «καρότο» στην προσπάθεια να πειστεί η ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει. Αυτό ίσως να είναι μια συμφωνία με την τρόικα ώστε να μην κοπεί το επίδομα γάμου, κάτι που θα έφερνε πιο κοντά τον Φ. Κουβέλη στην ψήφιση των μέτρων.

Το παρασκήνιο είναι τόσο έντονο τελευταίες ώρες που «όλα παίζονται» όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Από την κατάρρευση της κυβέρνησης μέχρι την υπερψήφιση των μέτρων. Κι από το κατηγορηματικό όχι της ΔΗΜΑΡ μέχρι την υπερψήφιση των μέτρων με 151-152 βουλευτές, κάτι που θα αποτελούσε ουσιαστικά σοβαρό πλήγμα στην κυβέρνηση.

Το παρασκήνιο λέει, επίσης, ότι μπορεί η κυβέρνηση να συνεννοηθεί με την τρόικα και να κάνει πίσω στα εργασιακά. Δηλαδή να μην καταθέσει το πακέτο καν και να το αφήσει για αργότερα. Μάλλον απίθανο σενάριο διότι αφενός το Μαξίμου και ο Γ. Στουρνάρας θα φαίνονταν ανακόλουθοι σε όσα λένε μέχρι σήμερα αφετέρου η τρόικα θα εμφανιζόταν να ηττάται, κάτι που δε θέλει με τίποτε. Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξε η σεναριολογία ότι θα αποσυρθούν τα εργασιακά, κάτι που προκάλεσε προσωρινή ταραχή, χωρίς πάντως να υπάρξει συνέχεια.

Ένα άλλο σενάριο είναι να πειστεί το ΠΑΣΟΚ και να συμφωνήσει και η ΝΔ να πάνε στη Βουλή τα εργασιακά σε ξεχωριστό άρθρο. Έτσι θα είχε αποσοβηθεί η κυβερνητική κρίση καθώς θα δίνονταν η δυνατότητα στη ΔΗΜΑΡ να εκτονωθεί μη ψηφίζοντας τα μέτρα. Το σενάριο αυτό έχει ένα πολύ σοβαρό αγκάθι. Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη ΝΔ το ακούνε και λένε ότι αν γίνει έτσι θα απαιτήσουν κι αυτοί να υπάρξουν άρθρα για επίμαχα μέτρα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να καταψηφίσουν αυτό που δεν δέχονται αλλά να υπερψηφίσουν στο σύνολο τα υπόλοιπα.

Πραγματικά όλα τα σενάρια και όλες οι εξελίξεις από εδώ και πέρα μοιάζουν με λαβύρινθο που κανείς δε γνωρίζει την έξοδο. Ωστόσο, πρέπει να πούμε τρεις μεγάλες αλήθειες όσο το αδιέξοδο συνεχίζεται:

1. Η ΔΗΜΑΡ έχει εγκλωβιστεί σε μια πολιτική συμπεριφορά που είναι ακατανόητη. Διότι δε μπορεί να λέει ότι θα ψηφίσει τα επώδυνα οικονομικά μέτρα αλλά θα καταψηφίσει τα εργασιακά. Δε μπορεί δηλαδή η κόκκινη γραμμή της να είναι μόνο τα εργασιακά όταν το πακέτο των 13,5 δις ευρώ είναι τραγικό για την ελληνική κοινωνία και ένα αριστερό κόμμα δε θα έπρεπε καν να συζητά. Κι από την άλλη, αν πάνε δύο ξεχωριστά άρθρα και η ΔΗΜΑΡ ψηφίσει το ένα και καταψηφίσει το άλλο στηρίζοντας την κυβέρνηση, όπως λέει, τι θα έχει πετύχει; Να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τα σκληρά εργασιακά μέτρα; Μπάχαλο τα έκαναν στο κόμμα του κ. Κουβέλη και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Και βλέπουν το αδιέξοδο που δημιούργησαν οι ίδιοι γι΄ αυτό και απευθύνθηκαν στους ευρωπαίους ηγέτες να ζητήσουν από την τρόικα να πάρει πίσω τα εργασιακά. Να δώσουν δηλαδή τη λύση οι τροικανοί ώστε να βγουν και οι ίδιοι στη ΔΗΜΑΡ αλώβητοι από την κρίση.

2. Κάποιοι στην κυβέρνηση, και από το ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ υποτίμησαν την αντίθετη άποψη που θα έβγαζε η ΔΗΜΑΡ. Θεώρησαν ότι μπορούν να περάσουν το εργασιακό πακέτο «παίρνοντας τα παντελόνια» του κ. Κουβέλη κι έκαναν λάθος. Έπρεπε να ξέρουν ότι ένα αριστερό κόμμα μικρό όπως η ΔΗΜΑΡ που αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή θα έλεγε κάποτε το μεγάλο «όχι». Δε μπορεί λοιπόν οι δύο άλλοι κυβερνητικοί εταίροι απλά να θέλουν δίπλα τους ένα αριστερό άλλοθι χωρίς να δώσουν και κάτι σ’ αυτό. Είναι και αγνωμοσύνη για τη στήριξη και άγνοια της πολιτικής κατάστασης.

3. Τέλος, το ξανατονίσαμε σε άλλα άρθρα. Δε μπορεί να εμφανίζεται η ΝΔ σαν… ΠΑΣΟΚ του 2010. Κάτι δεν πήγε καλά με τη διαπραγμάτευση. Δεν έπρεπε να ανοίξει το πακέτο των εργασιακών που ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα δημιουργούσε φυγόκεντρες δυνάμεις εντός της κυβέρνησης.

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 25/10/2012 23:44:10

  Γιατί δεν έπρεπε να ανοίξει το εργασιακό; Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ήταν προσθήκη που απαίτησαν οι τραπεζίτες. Επίσης είναι γνωστό ότι έκαστο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρωστάνε από 120 εκ στις τράπεζες. Τί δεν καταλάβατε;

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 25/10/2012 23:59:13

  Ο Κουβέλης πήγε την χώρα σε δεύτερες εκλογές χωρίς λόγο.

  Κατάλαβε κανείς γιατί μπήκε στην κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές και όχι μετά τις πρώτες.

  Οσο νόημα είχε η τότε επιμονή του έχει και η τωρινή.

  Δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι έφυγαν από τον Σύριζα για να παίξουν αυτό ακριβώς τον ρόλο που παίζουν σήμερα.

  Δηλαδή το αριστερό άλλοθι μιας κυβέρνησης Πασόκ και ΝΔ.

  Ο Κουβέλης είναι από τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος εδώ και χρόνια που τον τροφοδοτεί με δημοσιότητα και ήρθε η ώρα να επιστρέψει με την υπερψήφιση των μέτρων την υποστήριξ που απολάμβανε.

  Είναι τόσο αριστερός όσο και ο Μάνος.

  Ταλαιπωρεί την χώρα προσπαθώντας να μας πείσει για κάτι που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τελικά είναι.

  Η διαφωνείς και καταψηφίζεις σε όλα ή συμφωνείς και ψηφίζεις σε όλα.

 3. NONOS avatar
  NONOS 26/10/2012 00:05:51

  Δηλαδη εσεις πιστευετε οτι τα εργασιακα προεκυψαν απ το πουθενα και εν αγνοία της κυβερνησησς...δε νομίζω απλως πιστεψαν ορισμενοι οτι μεσα στην ανταρα των μετρων θα τα παιρνούσαν στη ζούλα κι ολα καλα.....ελατε ομως πως οποια κρυφα γκαστρωνεται φανερα γενναει....δλδ τι ειδαν ξαφνικα οι τροικανοι τον Βρούτση στον υπνο τους και το πρωι του πηγαν το δωρακι με τα εργασιακα...ολα ηταν γνωστα σε ολους αλλα επειδη τελικα φοβουνται και τον ισκιο τους εψαχναν τον αφελη που θα τα ξεφουρνησει.....ουδεις αντιλεγει πως ο Σαμαρας βρισκεται σε δεινη θεση πλην ομως οφείλει να πει την αληθεια επιτελους στο λαό οχι καθε μερα να ξεφυτρωνει και κατι ακομη.....εχουμε χαζεψει πια με τις διαρροές κι αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα...η χωρα και το εθνος χρειαζεται επιτελους ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ ..μα δυστυχως δε βρισκει ολοι τους τελικα ειναι κατωτεροι των περιστασεων ελεω πολιτικού κοστους....

  • Stefanos avatar
   Stefanos @ NONOS 26/10/2012 00:11:47

   Περαστικά σου!!!

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/10/2012 00:09:56

  Το πακέτο των εργασιακών άνοιξε προφανώς με δάκτυλο του ΔΝΤ που θέλει να πιέσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Τα 9 στα 10 τα έχει πάρει πίσω. Αποτελεί απλά πρόσχημα για καθυστέρηση. Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της έχει εγκλωβιστεί. Για το 1 στα 10 που πιέζεται να δεχτεί κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι ηττάται. Ο γρίφος θα λυθεί με παρέμβαση Μέρκελ. Δεν γίνεται αλλιώς.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 26/10/2012 00:10:38

   Με παρέμβαση Μέρκελ προς το ΔΝΤ μετά από κίνηση Σαμαρά.

 5. TARAMAS avatar
  TARAMAS 26/10/2012 00:20:45

  Εννοείται ότι ψύχραιμη, τεχνοκρατική και χωρίς προκαταλήψεις εξέταση των εργασιακών μέτρων που προτείνει η τρόικα όσον αφορά τυχόν (λέμε τώρα) θετικές επιπτώσεις στην ανεργία και την ανάπτυξη, αποκλείεται ε; κουβέντα θα γίνεται μόνο αν θα διασωθεί ο Κουβέλης ή ο Βενιζέλος κι αν μπορούν να υποχωρήσουν χωρίς απώλειες.

 6. Aris. A avatar
  Aris. A 26/10/2012 01:04:47

  Σιγά μην ασχοληθεί η Μέρκελ με τον δικολάβο Κουβέλη που νομίζει ότι είναι σε τηλεοπτική εκπομπή κοροιδεύοντας τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια κάνοντας τον αριστερό.

  Ενα μάτσο τύποι χωρίς κανένα ιδεολογικό προσανατολισμό έχουν μαζευτεί στην Δημάρ που οι περισσότεροι κάνανε καριέρα ως υποστηρικτές του Σημιτισμού.

  Βάζουν την χώρα σε περιπέτειες προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά για να κρατήσουν το μαγαζάκι που τους ταίζει επί δεκαετίες πουλώντας αριστεροφροσύνη.

  Είναι ικανοί να κατστρέψουν την χώρα μόνο και μόνο για να επιβιώσουν ως λαθροαριστεροί της κακιάς ώρας.

 7. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 26/10/2012 01:11:36

  Ξέρει να μας πει κάποιος, σε πόσες και ποιές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει το "επίδομα Γάμου";;;

 8. dim avatar
  dim 26/10/2012 01:43:35

  Ρεσιτάλ διαπραγμάτευσης από Σαμαρά και Κουβέλη. Ο Σαμαράς δείχνοντας ότι θα το προχωρήσει και όσοι τολμήσουν, κερδίζει αυτό που είναι το ζητούμενο σε επίπεδο κορυφής, την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, και ο Κουβέλης επιμένοντας στη κόκκινη γραμμή του, θα καταφέρει να κερδίσουμε ως χώρα το μέγιστο δυνατόν από τη διαπραγμάτευση, αφού ύστερα και από παρέμβαση Σαμαρά προς τους ηγέτες της Ε.Ε, ξεκαθαρίζοντας ότι κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή, και επειδή κανένας στην Ευρώπη δε θέλει νέες εκλογές στην Ελλαδα, οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τα πολυπόθητα δυο θέματα στο Κουβέλη (επίδομα γάμου, και συλλογικές συμβάσεις).

  Αν είχαμε από το 2010 ηγεσία που ήξερε πως να διαπραγματευτεί θα ήμασταν ήδη σε τροχιά ανάπτυξης τώρα, αλλα με τα εγκληματικά λάθη των ΓΑΠ και ΠΑΠ (και Μπένυ δευτερευόντος), φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού...

  • drider avatar
   drider @ dim 26/10/2012 01:56:33

   129+33=162>150 => μπένυ = φίλος
   129+17=? => φώτης = αδίαφορος

   Τί από τα παραπάνω αγνοούν οι Ευρωπαίοι;

   • Ἑκηβόλος avatar
    Ἑκηβόλος @ drider 26/10/2012 02:23:46

    Σιγά μὴν ἔχει ἀκόμη 129 ἡ Νέα Δημοκρατία... 127 καὶ ὁ τελευταῖος ἀς κλείσει τὴν πόρτα...

   • dim avatar
    dim @ drider 26/10/2012 02:48:13

    Με τις διαρροές που θα υπάρχουν και από το ΠΑΣΟΚ, και με -2 ήδη από την ΝΔ, και ο Κουβέλης είναι απαραίτητος... Δεν είναι μόνο αν βγαίνουν τα κουκιά, είναι και θέμα λαϊκής νομιμοποίησης, άλλο να στηρίζεσαι στο 49,8% της λαϊκής ψήφου, και άλλο στο 43,2%...

 9. tsakali avatar
  tsakali 26/10/2012 01:48:07

  ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ !!! αλήθεια ο Παπακωνσταντίνου προφυλακίστηε?

 10. λαλακης avatar
  λαλακης 26/10/2012 02:18:42

  Ο Κουβελης νομιζω μπλοφαρει αγρια και στο παρα πεντε θα τα ψηφισει ολα.
  Απο εκει και περα
  - Θα υπαρχουν σιγουρα απωλειες καμια δεκαρια βουλευτες
  - Το πραγματικο προβλημα δεν ειναι τα εργασιακα αλλα ο ειδικος λογαριασμος και η οργη του κοσμου που πειναει
  - Η Δημαρ θα ακολουθησει το δρομο του Καρατζα και θα απωχωρησει σα
  λαγος
  - Το προγραμμα δε βγαινει , δε μπορει να υποτιμηθει το νομισμα , η κυβερνηση προσπαθει μεσω της υπερφορολογησης να πετυχει τους στοχους
  κατι πρακτικα αδυνατο απλα ροκανιζει χρονο οπως ο Γαπ.

  Συντομα θα μεινουν δυο εταιροι ΝΔ-Πασοκ , οποτε ο Σαμαρας θα βρεθει
  στο διλημμα να κανει εκλογες η να μεινει πρωθυπουργος σερνομενος
  και οσο παει μεχρι να τον ριξουν. Ο Βενιζελος ειναι γαντζωμενος στην κυβερνηση και ταυτιζεται πλεον απολυτα με το Σαμαρα συντομα το Πασοκ
  θα απορροφηθει απο τη ΝΔ .
  Αν δε κανει εκλογες μεχρι την ανοιξη θα καταστραφει ο ιδιος πολιτικα
  μαζι με το καταρρεων πασοκ. Οποτε ψυχρα αν το δεις του συμφερει
  να παει συντομα σε προωρες . Ο Συριζα ειναι ανετοιμος αυτη τη στιγμη
  να κυβερνησει κινηται στο 31 % και το κυριοτερο δεν θελει εκλογες
  με τιποτα τωρα καθως θα εχει να αντιμετωπισει μια ανθρωπιστικη καταστροφη στη χωρα.
  Βασικος πολιτικος παικτης απο την αλλη ειναι η ΧΑ που συμπεριφερεται
  σαν εξωκοινοβουλευτικη δυναμη ,εχει εναν χαρισματικο ηγετη με χειμαρωδη λογο , και μοιαζει με στρατο παρα με κομμα.
  Η ΧΑ τρομαζει περισσοτερο το Συριζα καθως θα αδυνατει να ελεγξει τη δραση της.
  Οσο για την παραμονη στην ευρωζωνη , ναι δε θα μας διωξουν απλα θα φυγουμε μονοι μας οταν η πεινα θα θεριζει το 70% του πλυθησμου.
  Η εξοδος απο το ευρω ειναι απλα προδιαγεγραμμενη

  • dim avatar
   dim @ λαλακης 26/10/2012 02:54:24

   Πρώτη φορά βλέπω σχολιαστή να κάνει περίπου 15 διαπιστώσεις σε ένα σχόλιο του, και να πέφτει και στις 15 έξω... Δε μπορώ να πω, σου βγάζω το καπέλο, θέλει ταλέντο για να μη μπορείς να πετύχεις ούτε 1 στα 15. Ειδικά αυτό για το ότι η ΧΑ διαθέτει χαρισματικό ηγέτη, με έχει κάνει εδώ και 10 λεπτά να κυλιέμαι στο πατωμα από τα γέλια.... Για να καταφέρνεις επί 30 χρόνια να έχεις τόση σταθερότητα στα ποσοστά σου και να κινείσαι με απόκλιση μόνο 0,20%, πάντα ανάμεσα στο 0,08% και στο 0,28% πρέπει όντως να είσαι πολύ χαρισματικός....

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ dim 26/10/2012 12:19:08

    Δεν τον έχετε παρακολουθήσει αρκετά φαίνεται. Μόνιμα το ίδιο λογύδριο με ένα κάρο διαπιστώσεις κάνει. Αναρωτιέμαι αν πίσω από το νικνέιμ "λαλάκης" κρύβεται μέγας πολιτικός αναλυτής ή διάσημη καφετζού.

 11. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 26/10/2012 06:23:08

  Κάτι τέτοια γράφατε μερικοί και για τα δώρα και τελικά αποδείχτηκε πως παίρνουν 13-14 μισθό και στας Ευρώπας .
  Πες μας τώρα εσύ τους μισθούς που δίνουν στας Ευρώπας που αναφέρεσαι και τις τιμές των αγαθών τους και κάνε σύγκριση με το προτεκτοράτο μας .

 12. ΒLACKQUEEN avatar
  ΒLACKQUEEN 26/10/2012 08:25:20

  Περαστικά σας εσάς. Μια χαρά τα λέει ο ΝΟΝΟΣ

 13. ΒLACKQUEEN avatar
  ΒLACKQUEEN 26/10/2012 08:27:52

  Την ΠΡΟΔΟΣΙΑ, στην Ελληνική γλώσσα δεν τη λέμε ...εγκληματικό λάθος.

  • dim avatar
   dim @ ΒLACKQUEEN 26/10/2012 15:20:15

   Υπάρχει ο φόνος εκ προμελέτης και ο φόνος εξ' αμελείας...

   Εξ' αμελείας είναι δεδομένο ότι υπήρξε έγκλημα και πρέπει να τιμωρηθούν και οι δύο... Αν στην πορεία βγουν αποδείξεις ότι ο φόνος ήταν και εκ προμελέτης, αυτό προφανώς συνιστά προδοσία, και θα πρέπει να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών....

 14. tan avatar
  tan 26/10/2012 09:15:35

  Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς δίνεται επιπλέον επιδόματα επί του μισθού για σύζυγο και παιδιά.
  Τα ονομάζουν "Family Allowances" και είναι είτε ποσοστό είτε στάνταρ ποσό.

 15. drider avatar
  drider 26/10/2012 09:23:57

  Η λαϊκή νομιμοποίηση φθείρεται από αντιδημοκρατικές διαδικασίες όπως η "λαθραία" κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ, όπως την επιχείρησε ο κ. Βρούτσης και την εφάρμοσε για τουλάχιστον ένα μήνα ο κ. Σπυρόπουλος. Η εκ των υστέρων προσπάθεια για νομιμοποίηση της άνωθεν ενέργειας με κατάθεση (ν)τροπολογιών δε αλλάζει την ουσία του θέματος που είναι ότι τα μνημόνια φέρανε την ντε φάκτο καταστρατήγηση των ιδίων των κανόνων της αστικής δημοκρατίας.

 16. SOSI avatar
  SOSI 26/10/2012 09:50:12

  Ξέρει να μας πει κάποιος , σε πόσες και ποιές ευρωπαικές χώρες ζουν με μισθό 586 ε και τα παιδια τους πεινάνε ¨!!!!!!!! εεεεεεεεεεεε

 17. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 26/10/2012 13:20:42

  Αυτη τη περιοδο στην Ελλαδα των αποκλεισμενων πιστων απο την εκκλησια του αγ.Δημητριου για να μην αποπροσανατολιστουν οι πολιτικοι-σωτηρες μας απο το θρησκευτικο τους καθηκον,εχει αλλαξει και η εννοια της λεξης διαπραγματευση.Απο τη μια ο πρωθυπουργος και ο υπ.οικονομικων που απλως αποδεχονται τις επιταγες-προσταγες της τροικα ψελλιζοντας μονο κατι καθε τοσο μονο και μονο για να δικαιολογησουν την παρουσια τους,κι απο την αλλη η αριστερη συνιστωσα της κυβερνησης που προσπαθει να με νυχια και με δοντια να παραμεινει στην επιφανεια και στην αναγκη να αποχωρησει σαν αντιδραστικος.Και οι δυο αυτες μορφες ''διαπραγματευσης"εχει τα ιδια αποτελεσματα,την ηθικη και πολιτικη καταβαραθρωση τους,την ενισχυση της αναξιοπιστιας τους απεναντι στο λαο,αλλα και την περαιτερω εξαθλιωση ολων των υπολοιπων.

 18. Ο Ιθαγενής` avatar
  Ο Ιθαγενής` 26/10/2012 13:39:36

  Εντάξει.
  ΝΑΙ σε ΟΛΑ.
  Μας έσωσε πάλι το Τρίο Στούτζες.
  Είναι και τα τελευταία μέτρα (το τελευταίο ποτήρι που λέει και ο ....... επαναδιαπραγματευτής) αφού οποιαδήποτε απόκλιση στόχων θα έχει αυτόματη οριζόντια περικοπή των δαπανών ...μόνο που πλέον δαπάνες είναι και το επίδομα τέκνων και το αφορολόγητο παιδιών γιατί όποιος έχει δύο παιδιά πρέπει να πληρώνει 400€ επιπλέον κεφαλικό φόρο στους ..... δημογέροντες των αγάδων.

  Μια απλή ερώτηση προς την κυβέρνηση: τι τους χρειαζόμαστε;
  -Αν υπάρχει ειδικός λογαριασμός από όπου θα εξυπηρετείται το χρέος και θα τροφοδοτείται και με φορολογικά έσοδα
  -Αφού η περικοπή των δαπανών (μισθοί [για τους προνομιούχους που εργάζονται ακόμα] συντάξεις παιδεία υγεία φάρμακα) είναι συμφωνημένη με ισόποση περικοπή "δαπανών"

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

  ΥΓ

  όσο για το ανέκδοτο του τελευταίου ποτηριού τα μέτρα τώρα είναι 13 δις και δεν θα πάρουν άλλα ....μόνο που η ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δηλώνει ότι το κόστος της επιμήκυνσης είναι από 13 έως 15 δις ....

  1.«Υπάρχει [...] το χρηματοδοτικό κενό που το υπολογίζουμε σε 13 με 15 δισ. ευρώ, το οποίο θα δημιουργηθεί αν πάρουμε τη διετή παράταση», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο Γιάννης Στουρνάρας.

  2. Για το ελληνικό χρέος, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που υπάρχουν για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από τις αποκλίσεις στους στόχους για το πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

  Ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι για την κάλυψη του κενού, θα εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης της λήξης των κρατικών ομολόγων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι κεντρικές τράπεζες ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία ανέρχονται σε 28 δισ. ευρώ. Ακολούθως ο κ.Σταϊκούρας έσπευσε να διευκρινήσει με νεώτερη δήλωσή του ότι δεν αναφέρεται σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι στην κυβέρνηση «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη».

  Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση ...απλά γιατί οι βασικές μαθηματικές πράξεις ή μαθαίνονται στο δημοτικό ή ποτέ.

 19. λαλακης avatar
  λαλακης 26/10/2012 13:56:52

  Ρε παλληκαρια αυτα που γραφω ειναι προσωπικες αποψεις , αν σας αρεσει
  τις αποδεχεστε αν παλι δε σας αρεσουν οχι.
  Δεν ειμαι με κανενα κομμα εδω στο αντι πολλοι αρεσκονται να λιβανιζουν το Σαμαρα και να τον κολακευουν οπως οι αυλοκολακες
  του μεσαιωνα.
  Ετσι εγινε και με τον Καραμανλη και υστερα τον χλευαζαν
  τα ιδια θα γινουν και με το Σαμαρα .
  Θα ηταν καλυτερο να αντιμετωπιζετε τον αλλο με επιχειρηματα
  περα απο το να με αποκαλειτε καφετζου και μεντιουμ και να υμνειτε
  λες και ειναι Θεος το Σαμαρα

  • dim avatar
   dim @ λαλακης 26/10/2012 15:31:34

   Δεν υμνούμε κανένα Σαμαρά λες και είναι Θεός... Κάποιος άλλος, χαριστματικός ηγέτης κατά τα λεγόμενα σου, υμνεί τον Χίτλερ, σαν να είναι Θεος μάλιστα, αφού κάθε φορά που αναφέρεται σε αυτόν στα γραπτά του, ξεκινάει με κεφαλαίο τις λέξεις που τον αφορούν (ο Μεγάλος Ανδρας, ο Μεγάλος Αρχηγός, ο οραματιστής της Νέας Ευρώπης έθεσε μόνος Του !! (το Τ κεφαλαίο...)

 20. ergazomenos_deko avatar
  ergazomenos_deko 26/10/2012 16:21:43

  Τα μέτρα για τα εργασιακά θίγουν όσουν εργάζονται πάνω από 16 χρόνια
  και παίρνουν μισθό περισσότερο από 1800 Ευρώ. Η εκλογική δηλαδή πελατεία
  της Δημ. Αριστεράς,του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. ΄
  π.χ Ένας που εργάζεται 18 χρόνια στη ΔΕΗ θα πάρει αποζημίωση 12 μισθούς +6000 ενώ πριν θα έπαιρνε 14 μισθούς αποζημίωση

 21. alekos avatar
  alekos 26/10/2012 20:04:15

  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΟΙ ΠΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΙ
  ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ Β ΕΘΝΙΚΗ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΠ΄ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΝΕΜΕΛΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΟΥΤΕ ΣΕ ΔΕΚΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.