28/08/2013 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παιδιά δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Για πρώτη φορά και παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία  δημιουργείται η δυνατότητα όλα τα παιδιά που πληρούν τα οικογενειακά κριτήρια να γίνουν δεκτά στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.

Ποτέ άλλοτε από την στιγμή που δημιουργήθηκε η δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» δεν  υπήρχαν οι προϋποθέσεις στο να  γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί και κάλυπταν τα κριτήρια.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών  συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν και κάλυπταν τα κριτήρια.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη του στόχου δίνοντας επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ο Υπουργός Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Βρούτσης εξασφάλισε επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει σχεδόν το σύνολο των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια και κανένα παιδί δεν θα μείνει έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς..

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/08/2013 08:25:55

  Πάλι καλά.

 2. 0030salvador avatar
  0030salvador 28/08/2013 08:34:46

  Καλημέρα
  με όλους εμάς που δεν κάναμε καν αιτήσεις μιας και είχαμε τα οικογενειακά κριτήρια αλλά υπερβαίναμε ελάχιστα τα οικονομικά τι θα γίνει;ο παιδικός σταθμός πρέπει να είναι κρατική παροχή όπως και οι τρείς βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  Επίσης να μην σχολιάσω τον έλεγχο των οικονομικών κριτηρίων oπου όλοι οι ελευθεροεπαγγελματίες είναι "άποροι" και τα πρωινά έρχονται τα παιδάκια με mercedes.οι δημόσιοι υπάλληλοι άραγε γιατί δεν δικαιούνται;είναι φαίνεται καλοπληρωμένοι και έχουν όλοι γονείς που μπορούν να κρατήσουν τα εγγονάκια.
  άντε και συγχίστηκα πρωί πρωί!

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ 0030salvador 28/08/2013 15:19:11

   Έχεις ένα δίκιο (ελέυθεροι) και ένα άδικο (δημόσιοι). Για τους ΔΥ μπαίνουν με προτεραιώτητα στους δημοτικούς παιδικούς (χωρίς ΕΣΠΑ). Οι ελέυθεροι επαγγελματίες είναι τουλάχιστον θρασείς. Ξέρω περίπτωση που για να βγάλουν τα μόρια πρέπει να δηλώνουν το πολύ 6000 εισόδημα αλλά πληρώνουν κανονικά το δάνειο για το σπίτι (περισσότερα από 6000).

 3. Φελίζα avatar
  Φελίζα 28/08/2013 12:04:26

  Όσο περνούν τα χρόνια , οι παιδικοί σταθμοί θα ερημώσουν και τότε δεν θα δημιουργούνται προβλήματα στους υπουργούς για εύρεση κονδυλίων...

 4. julio avatar
  julio 30/08/2013 00:43:17

  Υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος. Ολοι δεκτοί σημαίνει ότι οκ δεχομαι το παιδί αλλά σε εναν σταθμό 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, δηλαδή μια τρύπα στο νερό. αν πραγματικά το εννοούν θα πρέπει να γίνει με τη λογική των νηπιαγωγίων και του δημοτικού, δεκτά στο κοντινό τους... Αλλιώς απλά εντυπωσιασμός. Αρα ας κρατάμε μικρό καλάθι...

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 30/08/2013 01:09:03

  Μ' ένα σμπάρο δυο τριγώνια :
  - ωφελούνται όλες οι οικογένειες
  - καταρρίπτεται το επιχείρημα της ΧΑ για διάκριση εις βάρος των Ελληνόπουλων

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ roadrunner 30/08/2013 13:03:19

   Roadrunner δυστυχώς το "Ολους" δεν ισχύει.
   Μόνο για όσους έκαναν αίτηση και πληρούσαν τα στοιχεία του ΕΣΠΑ είναι το σωστό. Μετά σε παρακαλώ δες τις προϋποθέσεις που θέτει το ΕΣΠΑ και ξαναμιλάμε για το θέμα...
   Μιλάμε για κοροϊδία. Π.χ. πρέπει να εργάζονται και οι δυο γονείς με μισθούς πείνας για να μπορείς να κάνεις αίτηση. Αν είναι άνεργος κάποιος από τους δυο τότε τη πάτησε...

 6. Tonia G. avatar
  Tonia G. 30/08/2013 12:59:14

  Ο τίτλος "Ολα τα παιδιά δεκτά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς " δεν είναι ορθός διότι χιλιάδες παιδιά οικογενιών δεν είχαν καν δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση αφού δεν άνηκαν στην καταγορία των εξαθλιωτικών μέτρων που ετέθησαν.
  Για να τελείωνουμε με το μύθο ότι τους πήραν όλους δηλαδή...γιατί όσοι γνωρίζουν βγαίνουν από τα ρούχα τους!
  Αν παίρνεις π.χ. 1.000 ευρώ ο σύζυγος και 800 η σύζυγος την πάτησες! Για το ξεφτυλισμένο κράτος θεωρείσαι προνομιούχος και πρέπει να πληρώνεις 350-550 ευρώ το μήνα αναλόγως σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για κάθε παιδί...
  Και μετά μιλάνε οι ανεκδιήγητοι εκάστοτε συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι για δημογραφικό πρόβλημα και για λύση του... κοροϊδεύοντας.
  Και ερωτώ:
  Γιατί στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό όλα τα παιδιά εγγράφονται κανονικά και φοιτούν δωρεάν και στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς όχι;
  Οι γονείς άραγε δεν εργάζονται όταν τα παιδιά τους είναι κάτω των 4 ετών;

  Αν δεν λυθεί το πρόβλημα των μητέρων που δεν ξέρουν τι θα κάνουν τα παιδάκια τους από τον 9 μήνα έως τα 4 έτη, μην περιμένουν να γίνει μια αρχή αντιστροφής του δημογραφικού...
  Φυσικά όχι ότι ΤΟΥΣ ενδιαφέρει φυσικά αυτό! Ας είμαστε ρεαλιστές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.