#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2012 12:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα στον αέρα: Πακέτο, οικονομία, κυβέρνηση...Μαύρα είναι τα μαντάτα που έρχονται από το εξωτερικό σχετικά με το πακέτο μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Οι πρώτες πληροφορίες από το Euro Working Group της Παρασκευής αναφέρουν ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από το μείγμα των μέτρων που παρουσιάστηκε εκφράζοντας σοβαρές ενστάσεις για τους φιλόδοξους στόχους σχετικά με τα έσοδα και με τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις. Οξύμωρο βέβαια αφού από τη μια ζητούν σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια χώρα με ύφεση 7% για πέμπτη χρονιά κι από την άλλη δεν αποδέχονται τα μέτρα που τους παρουσιάζουν οι Έλληνες.

Προφανώς ζητούν περισσότερο «αίμα» κάτι που σημαίνει άμεσα απολύσεις, κι άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων για μείωση των δημοσίων δαπανών.

Με τα δεδομένα αυτά η έλευση της τρόικας από Δευτέρα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, όμως, τα πάντα είναι στον αέρα, ακόμη και η αποδοχή του πακέτου μέτρων, επομένως και η δόση των 31,5 δις ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συμφωνία με την τρόικα προέβλεπε περικοπές 11,5 δις και 2 δις από φόρους ενώ από τις περικοπές, τα 9,5 δις θα προέρχονταν από το ψαλίδι στους μισθούς και τις συντάξεις. Αντ’ αυτών η κυβέρνηση συμφώνησε περικοπές 10,5 δις και φόρους 3 δις ενώ μόνο τα 7,5 δις προέρχονται από μισθούς και συντάξεις.

Φυσικά ακόμη και η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών είναι στον αέρα καθώς τα πράγματα δε θα είναι καθόλου εύκολα στη Βουλή. Όμως, ούτε καν στο οικονομικό επιτελείο δεν είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να πληρωθούν τόσοι φόροι από πολίτες που είναι ήδη εξαθλιωμένοι και θα εξαθλιωθούν ακόμη περισσότερο.

Άλλωστε, ήδη τους τελευταίους μήνες εκτιμάται ότι η νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει φτάσει τα 3 δις και τα ταμεία δε γεμίζουν με ρυθμίσεις και δεκάδες δόσεις.

Από την άλλη, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση των φορολογικών μέτρων, φαίνεται να επιλέγεται μια ακόμη καταστροφική συνταγή. Δηλαδή περισσότεροι φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και μείωση φόρων στα υψηλά εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Εκτιμάται ότι οι χαμηλοί και μεσαίοι μισθωτοί – συνταξιούχοι μπορεί να χάσουν έως και 1.400 ευρώ το χρόνο από την αλλαγή στα φορολογικά κλιμάκια. Το σχέδιο που προτείνεται προβλέπει μείωση του συντελεστή 45% που επιβάλλεται στο τμήμα του εισοδήματος άνω των 100.000 ευρώ καθώς και συντελεστή 35% για εισόδημα άνω των 16.000 ευρώ ή σε 30% για εισόδημα άνω των 22.000 ευρώ.

Στα σενάρια περιλαμβάνεται και η κατάργηση των πρόσθετων αφορολόγητων ποσών για τα προστατευόμενα τέκνα ή εναλλακτικά η περικοπή τους κατά 50%.

Επίσης, η προσπάθεια να πιαστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν θα φέρει μεγάλες αδικίες στο σύστημα. Διότι από τους 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, πολλοί είναι με μπλοκάκια και μισθούς πείνας. Πώς λοιπόν αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους με την κατάργηση του αφορολόγητου ενώ παράλληλα θα πληρώνουν και το χαράτσι 500 ευρώ που πιάνει όλους τους επιτηδευματίες;

Με όλα αυτά να βρίσκονται στον αέρα, κανείς δεν είναι σίγουρος ότι τα «κλειδωμένα» μέτρα θα φτάσουν για τη δόση. Κάτι που σημαίνει ότι αν οι δανειστές επιμείνουν σε ακόμη πιο σκληρή γραμμή τότε δεν αποκλείεται να έχουμε, εκτός από οικονομικές, και πολιτικές εξελίξεις. Φαίνεται ότι οι τροικανοί δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο του μείγματος Τσίπρας και Μιχαλολιάκος στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jim Bim avatar
  Jim Bim 29/09/2012 12:44:43

  Ο καλαματιανος θα γίνει πανευρωπαϊκος χορός !!!! Με πρώτους τους Γερμανούς !!!!

 2. tak avatar
  tak 29/09/2012 13:03:50

  http://www.youtube.com/watch?v=VSpe-SyAF4M&feature=relmfu

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ tak 29/09/2012 14:47:59

   http://www.youtube.com/watch?v=bs0X88BoqLY

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 13:10:07

  Ὅλα στόν ἀέρα:Πακέτο,οἰκονομία,κυβέρνηση...ἐμεῖς...

 4. Πολιτης ή υπηκοος; avatar
  Πολιτης ή υπηκοος; 29/09/2012 13:33:19

  ''Φαίνεται ότι οι τροικανοί δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο του μείγματος Τσίπρας και Μιχαλολιάκος στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση αντίστοιχα''.Ισως τελικα αυτο να ειναι το νεο μιγμα πολιτικης που θα εφερνε ο Σαμαρας.Το χειροτερο ομως ειναι πως οι αξιολυπητοι εκπροσωποι της τροικα εσωτερικου δεν διδακτηκαν απο το μελλον που επιφυλαξε στο Καρατζαφερη η πολιτικη του.

 5. sam avatar
  sam 29/09/2012 13:35:25

  Δεν τους αρέσουν ; Ας τα τιναξουμε όλα στον αέρα εμείς , τώρα , πριν τις εκλογές. Τι θα μας κάνουν και μας εκβιάζουν; Πόλεμο; Τουλάχιστον στο πόλεμο θα έχουμε τη δυνατότητα να πολεμήσουμε ενώ τώρα καθόμαστε και κάνουμε τεμεναδες στα nerds. Οι Ελληνες είναι στα κάγκελα γυαλίζει το μάτι μας..προσέξτε ξένοι και ντόπιοι.

 6. Γυάλινη σφαίρα avatar
  Γυάλινη σφαίρα 29/09/2012 13:36:41

  δεν ζητούν απλά περισσότερο ΑΙΜΑ (εκτός εισαγωγικών, εννοείται) απλά προσπαθούν να εξαντλήσουν εθνική οικονομία και πολίτες και μετά να μας δώσουν μια κατακέφαλα και να μας στείλουν στον αγύριστο. Φαντάζεστε την Γερμανία μετά το β' παγκόσμιο πόλεμο να εφάρμοζε ένα πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών; Τι θα ήταν τώρα; Μια μακρινή ανάμνηση. Πείτε τους να πάνε να γ@μηθούν. Η χώρα αυτή θα βρει τον τρόπο να σωθεί μόνη της και εσείς θα έχετε σώσει τη ψυχή σας μια και καλή.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Γυάλινη σφαίρα 29/09/2012 13:42:58

   Ἡ διαφορά εἶναι ὅτι ἡ Γερμανία προερχόταν ἀπό ἕναν καταστροφικό καί γιά ἐκείνη Β' Παγκόσμιο Πόλεμο,ἐνῶ ἐμεῖς τῶρα ἀπό μιά ξέφρενη,σπάταλη καί τρυφηλή ζωή,μέ δανεικά βεβαίως.Ὁπότε,οἱ Ἕλληνες ἔχουν ἀποθέματα,χτυπᾶτε τους σάν χταπόδια...

   • MEZ avatar
    MEZ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 14:05:15

    Σωστά. Επιπλέον, οι Έλληνες δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους.

    Οι γείτονές μου είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, τους βλέπω κάθε δυο μέρες στο σουπερμάρκετ:
    1. Αυτοί που ψωνίζουν επώνυμο ζαμπόν μπούτι για να φάνε σάντουιτς τα παιδιά τους (των ΔΕΚΟ) και
    2. αυτοί που ψωνίζουν noname μουρταδέλλα (οι ελεύθεροι επαγγελματίες).

    Ας αφήσουν λοιπόν τους χαρακτηρισμούς που παίρνουν σβάρνα όλους.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

 7. drider avatar
  drider 29/09/2012 13:52:07

  ... στις ίδιες τσέπες!

 8. MEZ avatar
  MEZ 29/09/2012 13:56:41

  Προφανώς εκεί στο Γιουρογκροπούπ δεν έχουν ξεχάσει τα μαθηματικά του δημοτικού. Όταν τα έξοδα είναι περισσότερα απ' τα έσοδα πρώτα μειώνεις τα ΕΞΟΔΑ για να μη ψοφήσεις απ' τη πείνα και μετά πολεμάς να αυξήσεις τα ΕΣΟΔΑ.

  Έλεος με το μεταπολιτευτικό αξίωμα "δεν πειράζουμε το Δημόσιο". Αυτό ίσχυε τότε που το δημόσιο αποτελούσε το 17% της οικονομίας μας.

  Απολύσει και πάλι απολύσεις.
  Ευτυχώς που υπάρχει και το Γιουρογκροπούπ.

  • GLAD avatar
   GLAD @ MEZ 30/09/2012 11:31:01

   Έτσι ακριβώς.

 9. blue nile avatar
  blue nile 29/09/2012 14:10:06

  Φίλε φάκτορα ποιος σου είπε ότι οι τροικανοί δεν θέλουν Αλέξη , Μιχαλιολάκο και το επακολουθούμενο μπάχαλο;
  Κάποιοι αφορμή ψάχνουν για να μας πετάξουν έξω ακόμα και αν αυτό διαλύσει μετά την ευρωζώνη και την ΕΕ .
  Μπορεί να'χω λάθος όμως...
  Μην έχουμε τους τροικανούς για κουτούς ζηλωτές του νεοφιλελευθερισμού που επιβάλουν περικοπές γιατί αυτό πιστεύουν ότι θα αποτελέσει λύση.
  Ξέρουν πολύ καλά ότι με αυτά τα μέτρα καταστρέφουν την κοινωνική οικονομία της χώρας και το ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά ανάκαμψη.
  Ούτε και τα λεφτά τους πίσω θέλουν
  Αν πραγματικά τα ήθελαν θα έριχναν τα εναπομείνοντα 12 δις των ΕΣΠΑ μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην αγορά (αντί για τα ψίχουλα του ένα και κάτι δις που υπογράψαμε να πάρουμε στα επόμενα πέντε χρόνια) και θα χαλάρωναν τη θηλιά του χρέους με το να συνδέσουν τους ρυθμούς αποπληρωμής των δανείων με τους ρυθμούς ανάπτυξης... όταν υπάρξει ανάπτυξη.
  Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυνοιάζονται για την Ελλάδα και αν δεν υπήρχε η βεβαιότητα τρομακτικών κλυδωνισμών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε περίπτωση αποπομπής μας θα μας είχαν πετάξει ήδη έξω...
  Η όποια χρησιμότητα της Ελλάδας τώρα εξαντλείται στην εμπειρική διαβεβαίωση αυτών που θέλουν.
  Πχ η αποπληρωμή των οφειλών της 20ης Αυγούστου προς την ΕΚΤ ήταν ενδεικτική.
  Η ΕΚΤ δάνεισε τις χρεωκοπημένες ελληνικές τράπεζες για να δανείσουν στο χρεοκοπημένο ελληνικό δημόσιο ώστε με τη σειρά του να ξεπληρώσει την οφειλή προς την ΕΚΤ...
  Η απόλυτη παράνοια μόνο και μόνο για να μην κουρευτεί κανένα κρατικό χρέος προς την ΕΚΤ και να μην ζητήσουν το ίδιο Ισπανία και Ιταλία.

  Δυστυχώς με τη κυβερνητική στάση απομακρύνουμε την προοπτική συμμετοχής μας σε μια κοινή ευρωπαϊκή λύση.

  Γιατί δεχόμαστε όλα τα μέτρα χωρίς έστω δημόσια να εκφράσουμε την μη πίστη σε αυτά και γιατί δεν κάνουμε αυτά που πρέπει.
  Όπως πχ την άρνηση να πληρώσουμε τα 3,2 δις στις 20 Αυγούστου...

  • MEZ avatar
   MEZ @ blue nile 29/09/2012 14:16:07

   Εννοείται ότι οι Τροϊκανοί δεν πολυνοιάζονται για την Ελλάδα.
   Εδώ εμείς οι Έλληνες δεν πολυνοιαζόμαστε για την Ελλάδα.

 10. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 14:49:00

  Ἀκριβῶς!!

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 14:52:21

  Μέρα μέ τή μέρα σέ βλέπω καί πιό ἀπαισιόδοξο blue nile καί μέ ἀνησυχεῖ ἀκόμη περισσότερο αὐτό...

  • blue nile avatar
   blue nile @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 17:46:39

   Κυθήριε δεν είναι ευκολο να αισιοδοξεί κανείς ...
   Από την άλλη η κατάσταση είανι ακόμα διαχειρίσιμη...
   Αρκεί να αλλάξει η μνημονιακή συνταγή...και εδώ και στους λοιπούς προβληματικούς

 12. Enzo avatar
  Enzo 29/09/2012 15:33:49

  Ολοι μιλάνε για ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και ΧΑ αντιπολίτευση .
  Το αντίστροφο δεν το λέει κανείς .
  Και αν σου κάτσει ;.....

 13. regeneration avatar
  regeneration 29/09/2012 15:45:13

  Πάλι ο μπαμπούλας του Τσίπρα και της Χ.Α.; Μα δεν υπάρχει φόβος, γιατί δεν θα υπάρχει κοινωνία τότε. Ο Σαμαράς δεν υπολογίζει αυτό τον κίνδυνο; Τι προσπαθείτε να μας πείτε κάθε φορά βγάζοντας αυτό το δίπολο (ΣΥΡΙΖΑ - ΧΑ). ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ regeneration 29/09/2012 16:58:32

   Μια χαρά αντέχει η κοινωνία. Εγώ τον περίγυρό μου υπομονετικό τον βλέπω. Δε χρειάζεται να φορτίζουμε το κλίμα άσκοπα.

   • Tasos avatar
    Tasos @ Νικόλας 29/09/2012 21:45:45

    Εκεί που μένεις μπορεί να είστε χαλαροί. Στη δική μου γειτονιά πάντως (που δε τη λές και εντελώς φτωχογειτονιά σαν περιοχή) σε πολλά σπίτια υπάρχει 1 μισθός ή 1 σύνταξη που συνήθως ταίζει 3 και 4 άτομα (ανάλογα πόσα παιδιά υπάρχουν). Αυτός ο 1 μισθός λοιπόν ή 1 σύνταξη από όπου κι αν είναι (ΙΤ, ΔΤ, Ελ. επαγγ κλπ) μειώνεται εδώ και καιρό. Σκέψου λοιπόν έναν ιδ. υπάλληλο με πετσοκομένο μισθό, αβεβαιότητα λόγω μη μονιμότητας, με 1 παιδί και να σκέφτεται ότι απλά αν προκύψει μια αρρώστια σε κάποιο μέλος της οικογένειας είναι τελειωμένος. Επειδή λοιπόν ένα κομμάτι της κοινωνίας έχει ακόμα λίπος δε σημαίνει πως αυτοί που βλέπουν το κόκκαλο γυμνό είναι χαλαροί και ανησυχούν μη φορτιστεί το κλίμα... Στα @@ τους το κλίμα.

 14. new age avatar
  new age 29/09/2012 16:32:08

  @blue nile,
  η σταση πληρωμων των 3,2 δισ προς την ΕΚΤ θα ξεκαθαριζε πιθανότατα το τοπίο των πραγματικών προθέσεών τους απέναντί μας.
  Όμως εμείς έχουμε εναλλακτικές λύσεις για το χειρότερο σενάριo, αυτό του κλεισίματος της στρόφιγγας ρευστότητας;
  Και ποιές μπορεί να είναι αυτές;
  παραμονη μονο στο ευρώ και όσο αντέξουμε; δραχμή; ευρώ και δραχμή παράλληλα; ευρώ και κουπόνια ευρώ; ευρώ και δολλάριο αν ερθουμε σε συμφωνία με την FED; κατι άλλο;......

  • Tasos avatar
   Tasos @ new age 29/09/2012 21:51:25

   Νομίζω πως ένα κομμάτι της κόντρας ευρώ-δραχμή δε γίνεται επί της θεωρητικής αξίας αλλά της πρακτικής εφαρμογής. Κάποιος πχ μπορεί να λέει "όχι δραχμή με τίποτα, μακριά φτου φτου..." όχι επειδή θεωρεί καταστροφικό το νόμισμα ή τη πορεία σε αυτό αλλά γιατί έχει τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει πλάνο για να σε πάει εκεί αυτός που θεωρητικά θα το αποφάσιζε ως δραστική λύση. Ομοίως αν το κλίμα σε έπειθε ότι υπάρχει εναλλακτικό πλάνο με συγκεκριμένα βήματα πορείας στη δραχμή που να εξασφαλίζουν ότι δε θα προκύψει χάος κι αναρχία, τότε πολλοί ευρωλάγνοι θα γίνονταν δραχμολάγνοι.
   Δυστυχώς οτιδήποτε σε εναλλακτικό δεν υπάρχει ούτε στο τραπέζι ούτε στο συρτάρι. Εδώ και χρόνια κινούμαστε ενστικτωδώς, χωρίς σχέδιο, ουρά των γεγονότων και προσπαθούμε να απαντάμε στο πρόβλημα που προκύπτει τη κάθε μέρα.

  • blue nile avatar
   blue nile @ new age 30/09/2012 02:28:45

   Το θέμα είναι ότι ακόμα και να σου'κλειναν τις στρόφιγγες, πράγμα που το θεωρώ κάπως απίθανο γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμοι για κάτι τετοιο, πιο εύκολα μπορούμε να καλύψουμε πέντε δις πρωτογενών ελλειμμάτων παρά να πάρουμε μέτρα ύψους 13,5 δις...

 15. Νικόλας avatar
  Νικόλας 29/09/2012 16:57:47

  Πώς να αποδεχθούν τα μέτρα; ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ; Όχι. Χωρίς απολύσεις στο δημόσιο δεν πάμε πουθενά. Το βασικό είναι να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο επιτελους. Τα άλλα μέτρα μια χαρά είναι και αρκούν χωρίς να καταπιέζουν περισσότερο από ότι είναι αναγκαίο την πλειοψηφία.

 16. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 29/09/2012 18:29:35

  Οπως βλέπετε, η μεσαία τάξη αργά και μεθοδικά εξαφανίζεται προς όφελος της υψηλότερης τάξης. Δύο τα ενδεχόμενα : ή αυτοί που αποφασίζουν είναι προφανώς ηλίθιοι, (άποψη που ενισχύεται από μέτρα όπως τεκμήριο η ύπαρξη παιδιών) ή ζηλωτές της νέας τάξης πραγμάτων. Η πρόσφατη δήλωση Βρούτση οτι δεν μπορούμε να έχουμε εργασιακά του παρελθόντος, όταν κατεδαφίζει ο,τι χτίσθηκε με αίμα και αγώνες (πενθήμερο, οκτάωρο κλπ) δείχνει οτι μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Η τριανδία είναι ΚΑΤΩΤΕΡΗ των περιστάσεων (στο καλύτερο ενδεχόμενο) ή ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ στην μεθοδική εξόντωση οικονομική και φυσική της χώρας μας.
  Ο Σαμαράς βαδίζει στα χνάρια του ΓΑΠ (ουδείς αναμάρτητος) ο Βενιζέλος ψεύδεται ασύστολα κάνοντας οτι πολεμά μέτρα τα οποία ο ίδιος υπέγραψε και ο μπαρμπα-Φώτης που κανείς δικός του δεν κατάλαβε τι ήθελε να μπλέξει ,με ανούσια φλυαρία και δακρύβρεχτο ύφος χάνει ο,τι έχτισε τα τελευταία χρόνια και καπελώνεται από απίθανους τύπους σαν τον Μπίστη, τον Λυκούδη και τον Ψαριανό.
  Πρέπει να το καταλάβουμε οτι πλέον το παραμύθι της δόσης δεν πιάνει. Πολλοί ανάμεσά τους και εγώ λέμε να πάει να @@@@θεί η δόση και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

 17. δημης avatar
  δημης 29/09/2012 19:29:46

  Επειδή έχει παρατραβήξει το... παιχνίδι ..."δεν ..κατάλαβαν...."-" δεν αντιλαμβάνονται..." κλπ. κλπ πού θυμίζουν τις ..δικαιολογίες ...για τον GAP-GAP...
  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΤΡΟΪΚΑ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ....
  ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΠΕΡΙΦΗΜΑ ...
  Περιμένουν ..νομίζετε ότι με τα ..μέτρα θα πάρουν τα χρεωστούμενα;;;;;;;
  Πώς ..ετοιμάζουν ..ανάκαμψη;;;;;;
  Πώς οδηγώντας την οικονομία σε κίνηση ...νεκροταφείου;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.