#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2012 22:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα στην κόψη του ξυραφιού (παράταση της αγωνίας για τα μέτρα μέχρι 8 Οκτωβρίου)Όσοι πίστευαν ότι σήμερα θα κλείσει η συμφωνία για το πακέτο των 11,8 δις ευρώ θα μιλήσουν για «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις των τριών πολιτικών αρχηγών.

Όσοι, όμως, γνωρίζουν περισσότερα μπορούν να μιλήσουν απλά για παράταση της αγωνίας για τις επόμενες εβδομάδες. Την επόμενη Τετάρτη το απόγευμα θα υπάρξει νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή, τόσο στο να μη γίνουν περικοπές στα χαμηλά εισοδήματα όσο και στα ισοδύναμα μέτρα που έχουν προτείνει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Σαφέστατα η εβδομάδα είναι κρίσιμη αφού τη Δευτέρα συναντάται η τρόικα με τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο, την Τρίτη ο Α. Σαμαράς πάει να συναντήσει τον Μ. Ντράγκι και την Τετάρτη είναι η νέα σύσκεψη. Την Παρασκευή πιθανότατα θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού, χωρίς κι αυτό να είναι ωστόσο βέβαιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει το antinews, το πακέτο δε θα κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας αλλά η Ελλάδα έχει περιθώριο μέχρι τις 8 Οκτωβρίου οπότε και είναι το επόμενο Γιουρογκρούπ καθώς αυτό της Λευκωσίας δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Στις 8 Οκτωβρίου θα κριθούν όλα, οπότε υπάρχουν περιθώρια και δεν υπάρχει κανένα μαχαίρι στο λαιμό. Αυτό είναι το σίγουρο. Κατά τα λοιπά η σημερινή σύσκεψη έβγαλε τις εξής ειδήσεις:

1.Σε όλους τους τόνους κυβέρνηση και Βενιζέλος και λίγο πιο χλιαρά ο Φ. Κουβέλης επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνοχής. Το ίδιο έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου. Δε βρίσκεται προς το παρόν η κυβέρνηση στην κόψη του ξυραφιού. Όμως, η αναφορά του κ. Κουβέλη ότι δεν είναι δεδομένη η ΔΗΜΑΡ αφήνει ένα παράθυρο για πολιτικές εξελίξεις καθώς ο κ. Κουβέλης πιέζεται σφόδρα από βουλευτές του να διατηρήσει τη γραμμή των ισοδύναμων μέτρων και να μη συμφωνήσει σε οριζόντια μέτρα και περικοπές σε χαμηλόμισθούς.

2.Επιβεβαιώθηκε αυτό που νωρίτερα είχε πει ανεπισήμως ο κ. Στουρνάρας. Ότι δηλαδή υπάρχει πρόβλημα με μέτρα 2 δις ευρώ που δε δέχεται η τρόικα. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είναι περισσότερα από 2 δις και αφορούν κυρίως διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες η τρόικα δεν πιστεύει ότι θα κάνει η Ελλάδα. Εφεδρεία, φορολογικά έσοδα, αμυντικές δαπάνες είναι τα βασικά αγκάθια. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει αν επιμείνει η τρόικα και πάμε σε διαρκές αδιέξοδο. Τότε ίσως υπάρξει πρόβλημα, όμως, μπορεί να αρθεί μέσω της διαπραγμάτευσης που παίρνει και πάλι πάνω του ο Αντώνης Σαμαράς. Άλλωστε, τα νούμερα είναι αμείλικτα και πρέπει να τα δεχθούν και τα ξένα «νούμερα». Μιλούσαν για ύφεση 4-5% και έχει φτάσει το 7% ενώ περίμεναν και μικρότερη ανεργία αλλά έχει φτάσει 24,4%. Επομένως, πρέπει να αναγνωρίσουν ότι είναι αδύνατο να πιαστούν οι στόχοι για τα έσοδα με τόσο μεγάλη ύφεση για 5ο έτος.

3. Η επιμήκυνση είναι σίγουρη εφόσον κλειδώσει το πακέτο. Το επανέλαβε ο Β. Βενιζέλος κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε. Διότι αν ληφθούν τα μέτρα θα είναι πιο «μαλακά» αν επεκταθούν σε βάθος τετραετίας κι όχι διετίας.

4. Επιβεβαιώθηκε το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζει ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης οι οποίοι επιθυμούν να βγουν αλώβητοι από τα μέτρα και ταυτόχρονα  να φανεί η κυβέρνηση ανάλγητη που προτείνει σκληρά μέτρα αλλά αυτοί τα απορρίπτουν.  Δηλώσεις του τύπου «δεν πρέπει να θιγούν τα αναπηρικά επιδόματα», ή αυτή του κ. Κουβέλη ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο για τη ΔΗΜΑΡ και ο λαός δεν αντέχει άλλο, είναι απλά παιχνίδι για τις κάμερες. Ασφαλώς και κανείς δε συμφωνεί σε οριζόντιες περικοπές και σε ψαλίδι στα λεφτά των αναπήρων. Ούτε στην κυβέρνηση είναι τρελοί να σκέφτονται κάτι τέτοιο. Δε μπορεί όμως να παίζεται επικοινωνιακό μπιλιάρδο πάνω από το σχεδόν πτώμα της χώρας.

Το συμπέρασμα από τη σύσκεψη στο Μαξίμου είναι αυτό που έγραφε το antinews πριν μερικές ημέρες. Ότι τα μέτρα που πρέπει να αποφασιστούν είναι πάρα πολύ σκληρά γι’ αυτό και κανείς δεν παίρνει την απόφαση να τα ανακοινώσει.

Οι ελπίδες όλων πέφτουν και πάλι στον πρωθυπουργό και στις διαπραγματεύσεις που θα έχει με την τρόικα και με τον Μ. Ντράγκι. Αν γίνει κατανοητό ότι δε μπορεί η χώρα να πάρει μέτρα του τύπου, κόβονται οι συντάξεις οριζόντια, ρίχνονται οι ανάπηροι στον Καιάδα ή ψαλιδίζεται η σύνταξη του ΟΓΑ, τότε μπορούμε να πάμε σε μια συμφωνία. Αλλιώς το λόγο έχουν οι πολιτικοί της Ευρώπης κι όχι οι τεχνοκράτες. Με δεδομένο ότι το κλίμα έχει αλλάξει στη Γερμανία και κανείς δε θέλει να πετάξει την Ελλάδα από το τρένο, το μεγάλο στοίχημα είναι ένα και μοναδικό. Τα μέτρα για περικοπές 11,8 δις ευρώ να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαια αλλά και να συνοδεύονται από αναπτυξιακό πλαίσιο που θα απαλύνει την πίκρα. Και φυσικά η επιμήκυνση σε συνδυασμό με πιθανό νέο κούρεμα, μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Bohemian avatar
  Bohemian 09/09/2012 23:17:33

  Αν μπουν τα νέα μέτρα στο προσχέδιο του προυπολογισμού και "κλειδώσουν" σε 1 μήνα θα είναι πάνω από 20 δις γιατί θα προστεθούν και οι αποκλίσεις από τους φετινούς στόχους. Το πακέτο των 11,9 δις είναι στην πραγματικότητα 14 δις ευρώ όπως ήδη ξέρουμε.
  Η επιμήκυνση δεν μπορεί να δοθεί πριν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στις ΗΠΑ, θα αποφασισθεί μετά τα μέσα Νοεμβρίου.
  Η ανεργία στο 24,5% και η ύφεση στο 7% θα είναι καλές αναμνήσεις στο τέλος του χειμώνα. Η επίσημη ανεργία θα ξεπεράσει το 30% και η ύφεση θα πάει σε διψήφιο ποσοστό, με δεδομένο το μέγεθος της αδήλωτης εργασίας και την εισφοροδιαφυγή οι συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον κατά 10-15% και το 2013. Τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν και το κράτος δεν θα επιτρέπεται να τα χρηματοδοτεί.

 2. Γυάλινη σφαίρα avatar
  Γυάλινη σφαίρα 09/09/2012 23:20:17

  το ίδιο ακριβώς έργο παίχτηκε και με την υπογραφή τού 2ου μνημονίου τον Φλεβάρη... Άχαρο και εντελώς υποτιμητικό για τους νοήμονες πολίτες αυτής της χώρας.... Κολπάκια που απαξιώνουν περαιτέρω την πολιτική και σε καμία περίπτωση δεν βοηθάνε στην επιθυμία της κυβέρνησης για μια υποτιθέμενη εκστρατεία σωτηρίας αφού η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει και να τρομοκρατήσει τον κόσμο..... Σύντομα κάποιοι θα πάνε να κάνουν παρέα με τον Καρατζαφέρη για τους λόγους αυτούς ξεκινώντας από τη ΔΗΜΑΡ για την οποία θα υπάρχει σε ένα μήνα πλήρης αναντιστοιχία εκλογικών και πραγματικών ποσοστών.

  • Κάτων avatar
   Κάτων @ Γυάλινη σφαίρα 09/09/2012 23:52:12

   Με συγχωρείς αλλά η γυάλινη σφαίρα που τα βλέπεις είναι θολή, άσε που κάνει copy paste και στις δηλώσεις του Τσίριζα. Η πραγματική εικόνα είναι ότι ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας προσπαθούν να κάνουν κάτι, αλλά ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης ακολουθούν τον δρόμο ακριβώς που περιγράφει στο σχόλιό σου

   • Νικος avatar
    Νικος @ Κάτων 10/09/2012 10:32:00

    Ποιο ειναι ακριβως αυτο το κατι;μηπως η δηλωση Στουρναρα περι μη βιωσιμοτητας του ΤΤΕ;ή μηπως η δηλωση μεταμελειας Σαμαρα προς τη Μερκελ;Προφανως οι κυβερνωντες ,αλλα και πολλοι φιλοι εδω μεσα δεν εχουν καταλαβει πως ο εχθρος δεν ειναι ο Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλα η ανακολουθεια λογων,προεκλογικων και μη,και πραξεων.Τα αποθεματα ανοχης λιγοστευουν και αυτοι μας ζητουν σεβασμο λογω της φθορας τους λογω του πολιτικου κοστους.Ελεος.

    • Afroditi P. avatar
     Afroditi P. @ Νικος 10/09/2012 23:15:51

     Ο αρχικός στόχος του μνημονίου ήταν ο ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ - κατάσταση πολύ επικίνδυνη για οποιαδήποτε οικονομία ( δέστε τι έπαθε η άλλοτε κρατασιά Ιαπωνική οικονομία λόγω αποπληθωρισμού)

     Η διαδικασία βίαιου αποπληθωρισμού συνεχίζεται ακάθεκτη στην Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο αποπληθωρίζονται τα εισοδήματα, παρά οι τιμές.( ότι χειρότερο, και για επενδύσεις, και αύξηση ανταγωνιστικότητας)

     Οι τωρινές περικοπές πάλι εκεί αποσκοπούν.

     Δείτε τι είπε ο Σόρος σε συνέντευξη στους Financial Times , μεταξύ άλλων, κυρίως απευθυνόμενος στην Γερμανία :

     ''Η ευρωζώνη θα πρέπει να στοχεύει σε ονομαστική ανάπτυξη τουλάχιστον 5%, με υψηλότερο πληθωρισμό -για περιορισμένο διάστημα- απ’ όσο θα είναι ποτέ έτοιμη να επιτρέψει η γερμανική Bundesbank. Χωρίς την προοπτική της ανάπτυξης, οι δανειολήπτες θα παραμείνουν στην «παγίδα του αποπληθωρισμού» και τελικά θα υποχρεωθούν να χρεοκοπήσουν. ''
     ΠΗΓΗ:
     http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/724480/ArticleFTgr.aspx


     Θα χρεωκοπήσουν λοιπόν οι δανειολήπτες, με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα - με την ΙΔΙΑ συνεχιζόμενη πολιτική.

     Θα μου πείτε , ο Σόρος είναι ένας πονηρός κερδοσκόπος, και δεν ξέρεις τι συμφέροντα έχει.

     Αλλά, και ο Σουηδός υπ. Οικονομικών προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ , και χειροτερευση στην Ευρωζώνη.
     http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=104486

     Λέτε να είναι και οι δυό αυτοί ''βαλτοί'' απο τον ΣΥΡΙΖΑ?

   • Γυάλινη σφαίρα avatar
    Γυάλινη σφαίρα @ Κάτων 10/09/2012 13:39:52

    Φίλε μου, αν ακούσεις την περσινή ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ (που για μένα ήταν μια καλή βάση για την ανασυγκρότηση της χώρας) και συγκρίνεις με το σήμερα θα καταλάβεις από που προέρχεται η θολούρα. Συμφωνώ λοιπόν απόλυτα με τον προ 12μηνου Αντώνη Σαμαρά ο οποίος σήμερα, αν υπήρχε, μπορεί να ακουγότανε πιο ακραίος από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ-αν με καταλαβαίνεις. Και θα σου έλεγα πως εάν πίσω από κάθε σχόλιο που δεν σου αρέσεις ακούς τη φωνή του Τσίπρα, τότε δεν θα αποφύγεις αυτό που φοβάσαι. Αλλά πρόκειται για ένα ακόμη σύμπτωμα της κρίσης: κάνουμε αυτοάμυνα απέναντι σε λάθος φόβους και στο τέλος την τρώμε πισώπλατα. Για να σου φύγει η απορία πάντως: ΔΕΝ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά είμαι σίγουρα ένας "επικίνδυνος" ψηφοφόρος γιατί κάθε φορά ζυγίζω τη ψήφο μου.

 3. panos avatar
  panos 09/09/2012 23:46:59

  Πιστευω οτι ειναι ολα κανονισμενα ωστε η εκθεση προοδου της τροικα να παει τελος οκτωβριου. Το αρχικο σχεδιο εξοδου της χωρας παγωνει μιας και η γερμανια αλλαζει σταση. Πιστευω θα εχουμε παραταση 1-2 χρονια η δοση θα καταβληθει και τα 25 δις των τραπεζων θα πανε ESM, οποτε ειμαστε - 25 δις. Επισης πιστευω οτι με τη βοηθεια της ΕΚΤ και ESM να δημοπρατουμε ομολογα αν χρειαστει (εντοκα ετησια). Τωρα τη μας λεει ο μπενυ και ο γεροκουβελης αυτα ειναι για εσωτερικη καταναλωση μιας και εχουν μεγαλο κομματικο προβλημα, και χανουν συνεχως ποντους ενω ο Αντωνης θα ανεβαινει διαρκως.

 4. blue nile avatar
  blue nile 10/09/2012 00:18:15

  Η τελευταία φράση είναι όλα τα λεφτά: ... Και φυσικά η επιμήκυνση σε συνδυασμό με πιθανό νέο κούρεμα, μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα...

  Το θέμα είναι ότι πλέον όλοι μετά το φιάσκο του PSI αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο κούρεμα το οποίο αυτή τη φορά πρέπει να καθιστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο.
  Αν όμως αργήσει το κούρεμα θα είναι δώρον άδωρον.
  Κι αυτό γιατί κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει σε μια χώρα που όλοι περιμένουν την χρεωκοπία.
  Οπότε όσο αργεί το νέο κούρεμα τόσο δεν θα γίνονται επενδύσεις τόσο θα βουλιάζουμε...
  Άρα είναι αναγκαίο το νέο κούρεμα και γρήγορα για να μπορέσουν να πιάσουν τόπο τα χρήματα της επόμενης δόσης.
  Από εκεί και πέρα αν θέλουμε να έχουμε ουσιαστική πιθανότητα δεν θα αρκέσει μια απλή επιμήκυνση.
  Πέρα από τα χρήματα της δόσης πρέπει να παίξουν μπάλα και τα κοινοτικά κονδύλια που παρόλο που προορίζονται για μας μένουν στα σεντούκια.
  Ίδωμεν...

 5. Ίωνας avatar
  Ίωνας 10/09/2012 00:20:31

  Ποιος αγωνιά που πήρε παράταση και είναι όλα στην κόψη του ξυραφιού;Τελειωμένοι είμαστε έτσι κι αλλιώς, τι σημαίνει παράταση στην αγωνία;Είναι ένα έργο άχαρο που παίζεται εδώ και δύο χρόνια πολλές φορές και έχει καταντήσει κοροϊδία.Από αύριο θα πιάσουν δουλειά τα Μ.Μ.Ε. με αναλύσεις για το πόσο αναγκαία είναι τα μέτρα για να πάρουμε την δόση μας και μπλαμπλαμπλα.Το παιχνίδι για τον Έλληνα έχει χαθεί πάρουν δεν πάρουν μέτρα έρθει δεν έρθει η δόση.

 6. VASILIS avatar
  VASILIS 10/09/2012 00:31:15

  Να μην μας διαφεύγει η συνάντηση Σαμαρά - Ντράγκι. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν και να εξελιχθούν ως εξής:

  1. Άρση της "απαγόρευσης" αγοράς Ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ.
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ρευστότητα για την ανάπτυξη και δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά για μείωση του χρέους.

  2. Πληρωμή των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες στην αξία αγοράς και όχι στην ονομαστική τους.
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: μείωση του χρέους.

  3. Το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να περάσει στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό.
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: μείωση του χρέους αλλά και κατοχή κοινών μετοχών των τραπεζών από τον μηχανισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μετόχους των τραπεζών.

  Τα παραπάνω έχουν νόημα και σημαντικό αποτέλεσμα όταν ως χώρα καταφέρουμε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και όχι έλλειμμα, που είναι ο μηχανισμός δημιουργίας δημόσιου χρέους. Για να το καταφέρουμε πρέπει να πάρουμε μέτρα επώδυνα αλλά και να αλλάξουμε το μέχρι τώρα αναπτυξιακό μοντέλο. Αν συνεχίσουμε στη λογική της πολιτικής επικοινωνίας με στόχο την αντιμετώπιση εσωκομματικών προβλημάτων και της διαχείρισης δημοσκοπικών αποτελεσμάτων δεν έχουμε καμία τύχη.

  • Χμμμμ avatar
   Χμμμμ @ VASILIS 10/09/2012 01:24:49

   Είπαμε να πάρουμε μέτρα που θα πονέσουν όχι μέτρα που θα σκοτώσουν.
   Ειλικρινά τον φοβάμαι αυτον τον χειμώνα , μακάρι ως μαγείας να τον προσπερνούσαμε και να ερχόταν η άνοιξη

 7. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 10/09/2012 01:14:01

  Το κυβερνητικό βαρίδιο του Σαμαρά αυτη τη στιγμή λέγεται Βενιζέλος.
  Ο Βαγγελάκης κάνει οτι μπορεί για να ταυτίσει την πολιτική της ΝΔ με την πολιτική που εφάρμοσε το πασοκ τα προηγούμενα χρόνια.
  Σ αυτή του την προσπάθεια εχει συμπαραστάτη και σχεδόν ολο τον κρατικό μηχανισμό
  Αληθεια η κυβέρνηση πότε έχει σκοπό να κάνει τις απαραίτητες διοικητικές μεταρυθμίσεις και αλλαγές ; Δεν καταλαβαίνει πως κάθε μέρα που περνάει ειναι εις βάρος της;Οι μισοί και πλέον προιστάμενοι αντί να φροντίζουν να επιλύουν τα προβλήματα του κόσμου ασχολούνται με το κουκούλωμα αμαρτιών του παρελθόντος .
  Αφού τα βολέψουν όλα θα βγουν και απο πάνω -παλιά μου τέχνη κόσκινο- και άρα για όλα θα φταίει και πάλι η επάρατη δεξιά!

  • kouvari avatar
   kouvari @ Χμμμμ 10/09/2012 01:43:48

   Σε παρακαλω πες μου τις διαφορες απο την πολιτικη που εφαρμοσε το ΠΑΣΟΚ με αυτην της ΝΔ τωρα...

 8. gio avatar
  gio 10/09/2012 01:45:37

  Ψυχραιμια αν και νομιζω πως αυτα τα μετρα επρεπε να ειχαν παρθει απο τον Μαιο του 10 μαζι με κουρεμα, τωρα θα ειχαμε ανακαμψει

 9. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 10/09/2012 02:01:05

  "Αν γίνει κατανοητό ότι δε μπορεί η χώρα να πάρει μέτρα του τύπου, κόβονται οι συντάξεις οριζόντια, ρίχνονται οι ανάπηροι στον Καιάδα ή ψαλιδίζεται η σύνταξη του ΟΓΑ, τότε μπορούμε να πάμε σε μια συμφωνία."...

  Η άμεση απέλαση 2,2 εκατομμυρίων ΛΑΘΡΟμεταναστών δεν είναι μέτρο ανάπτυξης;;;
  Δεν είναι και άμεση ανακούφιση για τα κρατικά ταμεία και το ΕΣΥ;;;
  Γιατί είναι ταμπού αυτό το θέμα;;;

  Η απόλυση υεπράριθμων δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουνε καν αντικείμενο και απλώς "εισπράττουν" στο τέλος του μήνα, γιατί είναι ταμπού;;;

  Το κράτος χρωστάει πολλά χρήματα σε εμπόρους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, μαγαζάτορες κτλ. Εμείς γιατί δεν κάνουμε "κοινωνική αναταραχή";;;
  Γιατί λοιπόν να μην αφήσει απλήρωτους για κάμποσους μήνες τους δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να μην κόψει οριζόντια συντάξεις;;;
  Ποιόν φοβάται, τα συνδικάτα;;;
  Φοβάται οτι θα βγούνε όλοι αυτοί που προσελήφθησαν ρουσφετολογικά, δεν έχουνε καν αντικείμενο και δεν πατάνε ποτέ στις υπηρεσίες τους, και θα τα κάνουνε γυαλιά καρφιά φωνάζοντας "κάτω τα χέρια από τα λεφτά μας";;;

  Π.χ. εμένα το κράτος μου χρωστά πάνω από 100 χιλιάρικα. Εάν χρωστάει σε κάθε δημόσιο υπάλληλο όχι 100 αλλά μόλις 3 χιλιάρικα, τότε σε 750.000 (για να κάνω και το χατήρι μερικών εδώ στο μπλογκ, αν και είναι 1,2) μαζεύεται ένα ποσό 2,2 Δις άμεσα!!!
  Όσα είναι αυτά που δεν συμφωνεί η Τρόικα...

  • Κώστας Τσίπας avatar
   Κώστας Τσίπας @ Βασίλης Γκιώνης 10/09/2012 08:10:19

   Χάρισε τα 100.000 στο κράτος και ας μη πληρωθώ και εγώ τα 3.000 που επικαλείσαι! Με μια παρατήρηση,εσύ είσαι μια χαρά παρ'ότι σου χρωστάει το κράτος,ενώ εγώ αν δεν πληρωθώ θα πεθάνω!!!!!! Έχεις ακούσει τίποτε για την φοροδιαφυγή;;;;

  • NTUA avatar
   NTUA @ Βασίλης Γκιώνης 10/09/2012 14:59:22

   Από τί στα χρωστάει το Κράτος τα λεφτά, κύριε Γκιώνη; Τί δουλειές έκανες μαζί του;
   Υπογραφή
   ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ

 10. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 10/09/2012 07:41:30

  Εδώ ο κόσμος χάνεται καί...

 11. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 10/09/2012 08:40:59

  Πάλι μια από τα ίδια. Σα να μην πέρασε μια μέρα. Αφού οι "διαπραγματεύσεις" με την Τρόικα πάνε όπως συνήθως γιατί δε στέλνουμε το Βενιζέλο που έχει πείρα στις σφαλιάρες; Και μια απορία: γιατί δεν μπαίνουν στο τραπέζι περικοπές στα δημόσια έργα (τις "παραχωρήσεις" των εθνικών οδών έχω κατά νου). Γιατί δεν κόβονται οι επιδοτήσεις στην "πράσινη ανάπτυξη"; Γιατί δεν μαζεύει το ΣΔΟΕ τους φοροκλέφτες Γερμανούς του Ελ. Βενιζέλος; Γιατί ο Σταϊκούρας δεν απαιτεί τα χρωστούμενα από τις τράπεζες; Και ας μαζέψει στο τέλος και τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που χρηματίζονται, που έχουν και μια "δεύτερη" δουλειά, τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν αποδίδουν ΦΠΑ, που δεν κόβουν απόδειξη και τους συνταξιούχους "μαϊμού". Και τέλος ας χρεώσει στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών το κόστος που προκαλούν στο ελληνικό κράτος.

  Αλλά δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα, έτσι;

 12. kkarkar avatar
  kkarkar 10/09/2012 14:47:20

  Περισσότερο από τα μέτρα κουράζει η «μετρολογία», ας πάρουν τα μέτρα και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει ας γίνει. Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώνει άμεσα γιατί η αγωνία κουράζει περισσότερο και από τα προβλήματα μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.