#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2012 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα παίζονται το επόμενο τριήμεροΌλα παίζονται το επόμενο τριήμερο. Αυτό είναι το βασικό θέμα συζήτησης στην κυβέρνηση και αυτό επιχειρεί το Μαξίμου να επικοινωνήσει στον κόσμο ώστε να εκβιάσει τη συναίνεσή του στις απαιτήσεις της τρόικας.

Πριν από λίγο έγιναν γραπτές δηλώσεις από το IIF ότι ουσιαστικά το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν έχει κλείσει παρά τις διαρροές στην Αθήνα ότι ήταν θέμα ωρών να γίνει κάτι τέτοιο.

«Οι εποικοδομητικές συζητήσεις για την εθελοντική ανταλλαγή χρέους συνεχίζονται καθώς προχωρούν και άλλα ζητήματα», ανέφερε η δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση το PSI, όχι γιατί δεν έχουν βρεθεί τα σημεία σύγκλισης αλλά γιατί επιχειρούν να συνδέσουν το κούρεμα με τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο.

Μέχρι το Σάββατο, πάντως, φαίνεται ότι τα πάντα θα έχουν κλείσει καθώς στο έκτακτο Γιουρογκρούπ της Δευτέρας θα πρέπει να κατατεθούν τα τελικά σχέδια και να πάρουν έγκριση.

Το σκηνικό είναι από θολό έως... παγωμένο. Ο Παπαδήμος επέστρεψε φέρνοντας τις εντολές της τρόικας και ζητώντας από τους πολιτικούς αρχηγούς να δεσμευτούν. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει νέο συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό ώστε να επιχειρήσει να τους αποσπάσει τις υπογραφές στις δικές του (και της τρόικας) κόκκινες γραμμές.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:

Η τρόικα ζητά, με τη βοήθεια του Παπαδήμου, πλήρη εκρίζωση του μισθολογικού όπως το ξέρουμε. Βάζει στο τραπέζι κατάργηση του κατώτατου μισθού, φαίνεται να συζητά 13ο και 14ο, ζητά κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και μόνο επιχειρησιακές και ατομικές, ενώ με βάση την έκθεση της τρόικας ζητά πολύ σκληρά φορολογικά μέτρα με κυριότερα τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ, τις συνεχεία αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών κ.λπ.

Η κυβέρνηση διά του κ. Παπαδήμου δε λέει όχι σε τίποτε απ' όσα της ζητούν. Δεν έχει καμιά κόκκινη γραμμή κι απλά πιέζει να τελειώσουν όλα και σύντομα. Ή για να μην αδικούμε τον πρωθυπουργό, το... αίτημά του είναι να μην μπουν στο κούρεμα η ΕΚΤ κι αν είναι δυνατόν να την γλιτώσουν οι τράπεζες με έκδοση κοινών ομολόγων χωρίς δικαίωμα ψήφου ή με προνομιούχες.

Ο Καρατζαφέρης είναι όπου πάει ο άνεμος και οι... δημοσκοπήσεις. Όλο λέει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά δεν μας κάνει τη χάρη.

Ο Παπανδρέου, όταν δε λείπει ταξίδια κάνει φιλοσοφικές αναζητήσεις για τον σοσιαλισμό, βλέπει τα τρωτά σημεία του Μνημονίου που ο ίδιος έφερε και τελικά οι δικές του κόκκινες γραμμές έχουν χαθεί μεταξύ Καστριού και Κόστα Ρίκα.

Ο μόνος που μένει να βάλει τα όρια είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Τα μέτρα που θα διαλύσουν την οικονομία είναι η μοναδική κόκκινη γραμμή.

Όλα αυτά θα παίξουν στο πόκερ που έχει στηθεί για τις επόμενες ημέρες. Ποιος θα κάνει τη μπλόφα και ποιος θα κερδίσει την παρτίδα θα το ξέρουμε σύντομα. Ελπίζουμε να είναι ο ελληνικός λαός.

Υπάρχει βεβαίως και το σενάριο του ναυαγίου. Κανείς να μην κάνει πίσω, να λήξει η υπόθεση με το PSI χωρίς συμφωνία και τα πάντα να είναι στο αέρα. Τότε δεν αποκλείονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με εκλογές ακόμη και μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Φυσικά τα σενάρια μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας εντός ή εκτός ευρώ είναι πάνω στο τραπέζι σαν πιστόλι που είναι έτοιμο να πυροδοτηθεί.

Την εκτίμησή ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βρεθεί και εκτός ευρωζώνης, εξέφρασε ο επικεφαλής του τμήματος αξιολόγησης κρατών του οίκου Fitch Ratings, Ντέιβιντ Ράιλι. Σημείωσε δε ότι σε περίπτωση μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμη και διάλυσης της ευρωζώνης.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/02/2012 23:17:58

  Το οποίο όπλο αγαπητέ Αριστερέ Ψάλτη είναι το μόνο που μας δίνει μια διαπραγματευτική ισχύ. Στην ουσία αυτός που διαπραγματεύεται με τη στάση του είναι μόνο ο Σαμαράς γιατί είναι ο μόνος που λέει όχι. Θα δείτε ότι στο τέλος θα γίνει αυτό που λέει ο Σαμαράς. Άντε να υποχωρήσει λίγο λίγο και αντί για μείωση μισθών και συντάξεων να συμφωνήσουμε σε ένα πάγωμά τους για δυο τρία χρόνια αλλά μέχρις εκεί

 2. Γιώργος 33 avatar
  Γιώργος 33 01/02/2012 23:24:36

  Οι 2 δοσίλογοι (Παπανδρέου-Πτριδέμπορας) ξέρουμε καλά ότι θα πούν ναι στο ξεπούλημα της χώρας και του ορυκτού πλούτου.Αφού το έκαναν και στο μνημόνιο θα το ξανακάνουν.
  Ο Σαμαράς τι θα κάνει;Ως εδώ και μη παρέκει.Οι μάσκες έπεσαν όπως έλεγε.
  Ή θα μπει στο κάδρο των δοσίλογων ή θα υποστηρίξει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 02/02/2012 00:07:31

  Στην συνάντηση μπορεί ο Σαμαράς να ζητήσει από τον Καρατζαφέρη να μην κάτσει δίπλα του.

 4. Silence t. avatar
  Silence t. 02/02/2012 00:24:20

  Ο μόνος που μπορεί να διαπραγματευτεί πραγματικά είναι ο λαός .
  Αλλά δεν αποφασίζει να το κάνει ....
  Προτιμότερο είναι ένα κιλό δράσης παρά ένας τόνος θεωρίας .
  Και εμείς απο θεωρία έχουμε κάνει τόνους , από δε δράση ούτε κιλό !

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Silence t. 02/02/2012 01:01:26

   Πολύ σωστός, μπράβο!! Αλλά φοβάμαι ότι ο λαός έχει ηττηθεί.

 5. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/02/2012 00:55:56

  Απλό ερώτημα για τον Α.Σ, η δήλωσή του "να γιορτάσουµε σε 10 χρόνια, το 2021, στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 την οικονοµική µας απελευθέρωση, ελεύθεροι από τους δανειστές, το ∆ΝΤ και τη «βοήθεια» των εταίρων", παραμένει ;;;
  Ο Θεός να τον φωτίσει και να πράξει δεόντος για την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες. Εμείς εδώ μέχρι την τελευταία στιγμή θα του γράφουμε "Αντώνη μη δεχτείς να παραδώσεις τη χώρα και την προοπτική της στους εκβιαστές. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, να κάνουμε θυσίες, αρκεί η Πατρίδα μας και τα χώματά της να είναι δικά μας. Να αναπνέουμε το δικό μας αέρα, να λιαζόμαστε στο δικό μας ήλιο, να πίνουμε το δικό μας νερό και να δουλεύουμε για μας και τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ. Με κόπους θα αναστήσουμε Νέα Ελλάδα και θα φτιάξουμε μία δυνατή Χώρα. Θέλουμε όραμα και ελπίδα και θέλουμε έναν πραγματικό Ηγέτη να μας οδηγήσει στο μέλλον. Σε εμπιστευόμαστε".

 6. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/02/2012 01:22:43

  Απίστευτο! Υπάρχει Θεός και μας ακούει!


  Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του «τρομοκράτη Χρηματιστή Τζορτζ Σόρος».

  Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι ο Σόρος διώκεται για απάτη, καθώς ενεπλάκη σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά.

  Μέσα από τη χρήση των παραγώγων, που χρησιμοποιούν οι τράπεζες του Λουξεμβούργου, ο Σόρος παραβιάζει τους όρους της «Βασιλείας ΙΙ», που προέκυψε μετά από συμφωνία των κρατών της ΕΕ για τον τραπεζικό τομέα.

  Πρόσφατα, ο Πούτιν αντιμετώπισε τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι, στον οποίο και διαμήνυσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα δείξει καμία ανοχή σε πρόσωπα, όπως ο Τζορτζ Σόρος και ο Μαρκ Ριτς, που μετέχουν σε απάτες με παράγωγα νομίσματα, που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την παγκόσμια οικονομία.

  Άντε και στα δικά μας, να ετοιμάζονται μερικοί μερικοί ......

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΠ 02/02/2012 08:41:06

   Να και ένας που έχει γεν. αδένες. Όχι σαν τον δικό μας τον Παπανδρέου που τον δέχτηκε στο Μαξίμου και την έγκριτη δημοσιογραφία μας (ακούς Αλέξη;) που του πήρε και συνέντευξη εκθιάζοντας τη δυναμική του προσωπικότητα χαιδεύοντάς τον

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/02/2012 08:41:48

    Αν βέβαια είναι αληθινή η πληροφορία περί εντάλματος

  • Silence t. avatar
   Silence t. @ ΜΠ 02/02/2012 08:52:04

   Ο τύπος είναι εκατό χρόνια μπροστά !
   Έναν τέτοιο χρειαζόμαστε με μεταγραφή για δύο χρόνια , να κανει την χώρα μοντέλο ...
   Τώρα για τον πιο πάνω προβληματισμό σου και τα περί ανάκαμψης το 2021 , να είσαι σίγουρος ότι και η λύτρωση και η ανάκαμψη θα έρθουν πολύ , πολύ πιο νωρίς .

 7. ANGRYMAN avatar
  ANGRYMAN 02/02/2012 01:26:45

  Αυτό λέω τόσο καιρό, να πει το μεγάλο ΟΧΙ. Τώρα ήρθε η ώρα με 400 ευρώ μισθό για όσους έχουν δουλειά, τί θα εισπράξει το κράτος, τί τα ασφαλιστικά ταμεία, τί θα πάει στην υγεία; Φόροι από το 1ο ευρώ ακόμα καιγια τους άνεργους που θα έχουν την "πολυτέλεια" να έχουν ένα δυάρι δικό τους; Α.Σ. δείξε σε όλους τί πάει να πει αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια. Μία μπλόφα για άτακτη χρεωκοπία τους τινάζει όλους στον αέρα, οι κερδοσκόποι χτυπούν Ιταλία Ισπανία Πορτογαλία και εκεί παίρνει η κάτω βόλτα όλη την Ευρωχώνη και την κυρά - Μέρκελ. Τολμησέ το και δεν θα χάσεις.

 8. Polux avatar
  Polux 02/02/2012 02:00:01

  Οι «απαιτήσεις» της τρόικας είναι «μούφα»...ρίχνουμε πολλά χαρτιά στο τραπέζι
  γιά να «μπερδέψουμε» τον παίχτη...
  Ο παίχτης πρέπει να ξέρει ότι και το χειρότερο μνημόνιο μπορεί να ανατραπεί , όχι όμως να ξαναγυρίσουν τα ομόλογα στο ελληνικό δίκαιο ή να μην ισχύσουν οι όροι μιας διεθνούς συνθήκης όπως η δανειακή, αν ψηφιστεί από ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή. Για να αρνηθείς αύριο τέτοιες συνθήκες, πρέπει να κάνεις επανάσταση, νάρθεις σε πλήρη ρήξη με το διεθνές σύστημα...

 9. Pluto avatar
  Pluto 02/02/2012 02:28:00

  Τα πράγματα γιά τον Αντώνη είναι πολύ απλά: οφείλει να προκαλέσει άμεσα εκλογές,παραπέμποντας PSI,νέα δανειακή καί νέα μέτρα σε απ` ευθείας (καί όχι μέσω παρενθέτων τραπεζιτών) διαπραγμάτευση ,υπό την μελλοντική δική του Κυβέρνηση .
  Γιά όσους ανησυχούν ,διευκρινίζω ότι τα 15 δισ . του ομολόγου που λήγει στις 20/3 θα σπεύσουν να τα προκαταβάλουν (αφαιρώντας τα από τη νέα δανειακή) οι Γαλλο-Γερμανοί δανειστές μας ,διότι έχουν ζωτικό συμφέρον ν` αποφύγουν ασύντακτη Ελληνική χρεοκοπία στις 21/3 που θα συμπαρέσυρε όλο το Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ,προκαλώντας καί σοβαρές υπερ-Ατλαντικές επιπτώσεις.
  Απαραίτητος όρος, για να μπορεί να διαπραγματευθεί μετεκλογικά ο Α.Σαμαράς με τους δανειστές ,είναι να φροντίσει στη νέα Βουλή να υπάρχουν άνθρωποι με εντιμότητα, γνώσεις καί ευρύτερη απήχηση στον κόσμο.Π.χ άτομα όπως ο Βασίλης Μαρκεζίνης.Γιατί αν βαυκαλίζεται οτι θα τον στηρίξουν στην διαπραγμάτευση ,στην διακυβέρνηση,στην προάσπιση καί αξιοποίηση του εθνικού πλόυτου της ΑΟΖ τύποι σαν τον Ψυχάρη υιό καί πατέρα, τότε διαπράττει βαρύτατο λάθος που θα το πληρώσουμε όλοι!!

 10. Κωσταντινος Π. avatar
  Κωσταντινος Π. 02/02/2012 03:23:38

  συμφωνώ μαζί σου. Αλλά μην τρελαίνεσαι, ο υιός Ψυχάρη δεν μπαίνει στη βουλή ούτε με σφαίρες, και πάω και στοίχημα!!!

 11. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 02/02/2012 12:35:49

  ΜΠ,
  η είδηση που μας μετέφερες και αφορά τον (π) Σόρος επιβεβαιώνει την εκτίμηση που τρέφουν πολλοί Έλληνες προς το πρόσωπό του και για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας ηγέτης στη σημερινή ειδικά εποχή.
  Για τους συμπατριώτες που πάσχουν από εγκεφαλική και ιδεολογική αγκύλωση και τρομάζουν με το άνοιγμα της χώρας μας προς Ρωσία σε μία πιο πολύπλευρη εξωτερική πολιτική αφιερώνω την είδηση που έμαθα σήμερα το πρωί :
  με απόφαση του Πατριάρχη Μόσχας και της Ιεράς Συνόδου της Ρωσίας θα γίνει πανρωσικός έρανος σε όλες τις εκκλησίες και τα χρήματα θα δοθούν στην Ελλάδα.

  Οι φίλοι και οι σύμμαχοι στις δυσκολίες και στις κρίσεις φαίνονται.

  Και μιλάμε για την Ελλάδα ρε ηλίθιοι που υποτίθεται ότι μας εκπροσωπείτε :
  οικόπεδο γωνία και με πλούσιο υπέδαφος και πάτε να το πουλήσετε ό,σο, ό,σο.
  Αλλά δεν θα προλάβετε...

 12. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 02/02/2012 12:44:00

  η εκτίμηση αφορά φυσικά τον Πούτιν και όχι τον Πσόρος, συνομιλητή του retarded with the little duck...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.