25/06/2008 04:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 10 Ιουλίου»

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη συνάντησή της με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράϊς η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επίλυση του Σκοπιανού μέχρι την 9η Ιουλίου. Την ημέρα εκείνη υπογράφεται το πρωτόκολλο ένταξης Αλβανίας και Κροατίας στο ΝΑΤΟ) και όπως έχουμε γράψει οι Αμερικανοί κατέβαλαν μια ύστατη προσπάθεια (για το θεαθήναι) προκειμένου να υπάρξει μια λύση με τον προσδιορισμό «βόρεια». Αυτά βεβαίως ήταν αναμενόμενα. Το ερώτημα μας είναι αν κ. Μπακογιάννη είχε και κάτι άλλο στο μυαλό της, εκτός από το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θέλει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όταν μιλούσε γι αυτόν τον χρονικό προσδιορισμό; Για παράδειγμα, τι εννοούσε κορυφαίος υπουργός όταν έλεγε τις προάλλες ότι «όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 10 Ιουλίου»;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ζοφερή μνήμη avatar
  ζοφερή μνήμη 25/06/2008 07:49:01

  Αφού άνοιξαν το καπάκι με τα σκάνδαλα της εποχής του ΠΑΣΟΚ, ας εξεταστεί κι αυτό από όσους έχουν διάθεση και πόστο με δύναμη (να ψάξουν και να δημοσιοποιήσουν).

  Η κατάσταση αυτή ξεκίνησε επί Πασοκ και συνεχίζεται και σήμερα, καθώς τη βρήκαν έτοιμη. Κι όπως ξέρουμε, ότι δουλεύει καλά, δεν το σταματάμε.


  Το 2001-2 στα πλαίσια του 3ου ΚΠΣ έγινε διαγωνισμός κι αγοράστηκαν για τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας περίπου 20.000 υπολογιστές. Δηλαδή για 2.200 σχολεία Χ 8-10 υπολογιστές το καθένα

  Η κομπινώδης αυτή κατάσταση προμηθειών συνεχίστηκε και συνεχίζεται τμηματικά και τα επόμενα χρόνια. Μαζικές προμήθειες ΗΥ ανά περιφέρεια πλέον κι όχι πανελλήνια, ώστε να μη γίνεται άμεσα έλεγχος από όσους το ψάχνουν - χωρίς να έχουν πρόσβαση στα αρχεία της υπηρεσίας.

  Με λίγα λόγια από το 2001-2 ως σήμερα έχουν μπει στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ σχολεία 50.000 υπολογιστές, συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών, που προμηθεύτηκαν από συγκεκριμένες εταιρείες εισαγωγής που στήθηκαν για αυτό το σκοπό και την επόμενη του διαγωνισμού διαλύθηκαν οι περισσότερες.
  4-5 μεγάλα γνωστά ονόματα του χώρου εισαγωγής κι εμπορίας των ΗΥ.

  Στο μεταξύ στα δημοτικά σχολεία αυτά ούτε στο πρόγραμμά τους είχαν το μάθημα της πληροφορικής ουτε και καθηγητή! Δεν προβλέπεται από το νόμο διορισμός καθηγητή ΠΕ19-ΠΕ20 στην πρωτοβάθμια.
  Έτσι λοιπόν οι 50.000 αυτοί Η/Υ σκούριασαν άχρηστοι - χωρίς ποτέ να λειτουργήσουν.

  Για να καλύψουν (ίσως) την πρωτοφανή κρατική σπατάλη (και απόδοση προμηθειών σε τρίτους ή τέταρτους ή πέμπτους) το 2005 και μετά, έστειλαν σε μερικά σχολεία καθηγητή πληροφορικής για 2 ώρες διδασκαλία τη βδομάδα! Χωρίς πρόγραμμα, Χωρίς μεθοδολογία. χωρίς διδακτική & παιδαγωγική υποδομή. Να παίζουν με τα παιχνίδια του Ramkid ή να παιδεύουν τα καημένα τα παιδιά στο να μάθουν συναρτήσεις του Excell σε μαθητές ηλικίας 8-9 ετών. Άσχετα ακόμα και από τις οδηγίες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπως τις έχει αναρτημένες στο σιτέ του *ΔΕΠΠΣ Ενιαίο Πλαίσιο Σπουδών Πληροφορικής για το Δημοτικό.

  Με την κίνηση αυτή καλύπτονταν αφενός μεν το αδικαιολόγητο της προμήθειας των ΗΥ στα σχολεία (έτσι χωρίς πρόγραμμα), αφετέρου λυνόταν το πρόβλημα κάποιων αδιόριστων ΠΕ19-ΠΕ20 με τη μέθοδο της ωρομισθίας.


  Σήμερα συζητάνε και ξεκίνησαν διαδικασίες για μαζική αγορά χιλιάδων υπολογιστών, του λεγόμενου μαθητικού υπολογιστή. Άλλη υπόθεση για προμήθεια και μίζενς. Και το κακό είναι ότι συμφωνούν και οι του ΠΑΣΟΚ που έκαναν την πρόταση, και οι της ΝΟΥΔΟΥ που την αποδέχτηκαν και του Τσύριζα που κι αυτός τρώει κάτι (από τη μερική πανεπιστημιακή επιμόρφωση στο αντικείμενο αυτό Π1-Π2, την ελέγχουν οι δικοί του πανεπιστημιακοί). Μόνο οι της Αλέκας είναι στην απέξω! Καθώς θεωρούνται παλαιολιθικοί, ζούν ακόμα στην εποχή της επικοινωνίας με περιστέρια.

  Κι ενώ ΚΑΝΕΝΑΣ δάσκαλος δεν ΜΠΟΡΕΙ και δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει αυτό το αντικείμενο στη διδασκαλία, γιατί και δεν το γνωρίζει, δεν έχει επιμορφωθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ, αφετέρου δεν υπάρχει η συνολική εκπαιδευτική υποστήριξη (δεν υπάρχουν σχολικοί σύμβουλοι πληροφορικής στην πρωτοβάθμια, οι υπάρχοντες σχολικοί σύμβουλοι γνωρίζουν απέξω τους στίχους του Σεφέρη και του Ελύτη, αλλά δε γνωρίζουν από ΤΠΕ στη διδακτική διαδικασία, επομένως αυτοαπομακρύνονται)

  Να μη μακρηγορώ, διαμορφώθηκε και συνεχίζει να διαμορφώνεται μια ιστορία, όπου γεμίζουν το δημόσιο με υλικά που δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ και κάποιοι παίρνουν τις προμήθειες. Γίνονται πλούσιοι.

  Αλλά ας αρχίσει πρώτα η έρευνα για τις παραγγελίες του 2001-2 και ποιοι τσέπωσαν το χρήμα;

  Τα ονόματα είναι πολύ γνωστά.... τα έχουμε ακούσει και στον πασίγνωστο φιλοξενούμενο υφυποουργό δημόσιας τάξης κι αλλού.

 2. Σαος avatar
  Σαος 25/06/2008 10:11:48

  Δηλαδή μέχρι τότε θα μας έχουν ξεπουλήσει;

 3. STAVROS avatar
  STAVROS 25/06/2008 10:19:13

  Συμφωνία με τους Σκοπιανούς δεν πρόκειται να γίνει εάν δεν άρουν την πρόθεσή τους η συμφωνία να περάσει από δημοψήφισμα στα Σκόπια.
  ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΡΟ.

 4. Σαος avatar
  Σαος 25/06/2008 10:23:24

  Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε. Αυτοί δεν διαπραγματεύονται την κλεμμένη τους εθνική ταυτότητα, εμείς γιατί να διαπραγματευθούμε την δικιά μας

 5. Helmut avatar
  Helmut 25/06/2008 10:44:25

  Ο Πάκης το παίζει Πυθία...

  Αν έχουν όλα τελειώσει στις 10 Ιουλίου να τα ξαναπούμε τότε. Εγώ θα στοιχημάτιζα τα λεφτά μου στο αντίθετο.

 6. rs avatar
  rs 25/06/2008 13:32:16

  Να προσθέσω και ΄γω ένα ερώτημα που μπορεί και να οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση.
  Πού είναι η Αριστερά ρε παιδιά; Γιατί έχω την εντύπωση ότι η παρουσία της είναι υποτονική;
  Τώρα που γίνεται κυριολεκτικά της "Πώπης" εμφανίζονται πού και πού με κάτι δηλώσεις χλιαρές έως ανύπαρκτες!
  Φούσκωνε απο την αγανάκτηση η φλέβα στο λαιμό του Αλαβάνου στην Βουλή για το άρθρο 16. Και καλά έκανε. Τώρα που είναι η ανάλογη ένταση; Για την Παπαρήγα δεν πλήττονται τα συμφέροντα του εργάτη;
  Χθές στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ η Κ. Αδάμ της "Ε" ανέφερε ότι κυκλοφορούν φήμες και για τρίτο κόμμα που απολάμβανε των δωρεών της SIEMENS.
  Τί εννοούσε; Γιατί δεν βγήκε κάποιος ν΄ απαντήσει;

 7. ataktos avatar
  ataktos 25/06/2008 14:57:41

  Rs σωστά ρωτάς αλλά σε λάθος παραλήπτη απευθύνεστε εδώ είναι το antinews .gr , η ερώτηση σου να γίνει σε αυτών που πρέπει .Απλό είναι .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.