#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/02/2012 21:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα δείχνουν ότι το δάνειο είναι πολύ κοντάΝα ήταν άραγε η δεινή προσωπική ήττα της Μέρκελ με την σημερινή παραίτηση του προέδρου της Γερμανίας και προσωπική της επιλογή;

Να ήταν η αντίδραση της Ευρώπης στα σχέδια των Γερμανών για απόλυτη κυριαρχία στη Γηραιά Ήπειρο; Συλλαλητήρια υπέρ της Ελλάδας διοργανώνονται, καμπάνιες ζητούν στήριξη της χώρας μας, μέχρι και η προτεσταντική Εκκλησία της Γερμανίας ζητά να δοθεί βοήθεια.

Να ήταν ότι στο εσωτερικό της Γερμανίας υποβόσκει μια πολύ σκληρή κόντρα μεταξύ του στρατοπέδου Μέρκελ και του στρατοπέδου Σόιμπλε;

Η ουσία είναι ότι η Παρασκευή ήταν μια... καλή μέρα για την Ελλάδα, έπειτα από το άγριο ξύλο που έφαγε εδώ και πέντε ημέρες. Από τότε που ψηφίστηκε το Μνημόνιο μας έχουν ταράξει στις φάπες με το Σόιμπλε να είναι στην πρώτη γραμμή.

Οι αγορές, και κυρίως το Χρηματιστήριο με την εκρηκτική άνοδο 5% δείχνουν ότι η συμφωνία για το νέο δάνειο είναι πολύ κοντά.

Ενώ στο υπουργικό του Σαββάτου θα κλειδώσουν και τα τελευταία μέτρα. Δηλαδή περικοπές 12% στις συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ, ψαλίδι στα πολυτεκνικά επιδόματα, μείωση 100 εκατ. Των αμυντικών δαπανών, ταχύτερο ψαλίδι στα ειδικά μισθολόγια.

Και το κυριότερο, φαίνεται ότι έκλεισε και το θέμα με το ειδικό ταμείο που θα μπουν τα λεφτά του δανείου. Αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση καθώς ουσιαστικά η Ελλάδα θα πρέπει πλέον να ζει με όσα βγάζει και τα λεφτά θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του δανείου. Και κάθε φορά που η χώρα μας δε θα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους θα απειλείται από εσωτερική στάση πληρωμών αφού λεφτά δε θα δίνονται για άλλους σκοπούς πέρα από την αποπληρωμή των δανείων.

Και κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να παίρνει μέτρα για να πετύχει τους στόχους της.

Με όλα αυτά τα μέτρα κλειδωμένα, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μην κλείσει η συμφωνία τη Δευτέρα.

Έτσι, αισιόδοξοι ότι στο Eurogroup της Δευτέρας μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας είναι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μόντι.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι τρεις ηγέτες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επίτευξη συμφωνίας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν σήμερα.

Σημειώνεται ότι η Αγκελα Μέρκελ είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τη Ρώμη για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό, ωστόσο ακύρωσε το ταξίδι της λόγω της αιφνίδιας παραίτησης του Γερμανού προέδρου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, η τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης που διέρχεται η ευρωζώνη καθώς και το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα.

Το Βερολίνο παραμένει στα όσα έχουν συμφωνηθεί όσον αφορά τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI και εργάζεται μόνον προς αυτή την κατεύθυνση, είχε δηλώσει νωρίτερα στην Deutsche Welle στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Χαρακτήρισε μάλιστα «ανοησίες» τα περί δανείου γέφυρας προς την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές του Απριλίου. Δεν υπήρχαν ποτέ τέτοια σχέδια, τόνισε, για να προσθέσει ότι έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλές ανοησίες το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλύτερο σημείο από την προηγούμενη εβδομάδα. Και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει απόφαση τη Δευτέρα, εφόσον βεβαίως διευθετηθούν προηγουμένως ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, καθώς πολλές πληροφορίες κατέφθασαν λίγο πριν ξεκινήσει η χθεσινή τηλεδιάσκεψη και γι' αυτό θα πρέπει τώρα να εξεταστούν και να αξιολογηθούν.

Αφορούν στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους, μια πρόταση που φέρονται να στηρίζουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης, αλλά και η Ελλάδα, τη στενότερη εποπτεία της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής καθώς και την αξιολόγηση της Τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σε ερώτηση εάν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι, μεταξύ των άλλων, ζητείται η γραπτή δέσμευση και του ΛΑ.Ο.Σ., η ίδια πηγή ανέφερε ότι ζητούμενο παραμένει η αξιοπιστία και βιωσιμότητα του ελληνικού προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα και είναι σημαντικό αυτό να ισχύει και για την υλοποίησή του, ακόμη και μετά από εκλογές. Ως εκ τούτου, όσο περισσότερες οι εγγυήσεις, τόσο το καλύτερο, είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" γράφει σήμερα πως η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Φέκτερ φέρεται να δήλωσε πως «ο σκεπτικισμός είναι ιδιαίτερα ισχυρός μεταξύ των χωρών που το αξιόχρεό τους έχει αξιολογηθεί με ΑΑΑ, όπως η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία) για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορέσει να τα καταφέρει». Χθες ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γέγκερ είχε πει στο ολλανδικό κοινοβούλιο ότι «μιλώντας ειλικρινά, εξετάζουμε το σχεδιασμό [μέτρων] έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που κάτι απροσδόκητα πάει στραβά. Είναι η συνετή πολιτική του κάθε υπουργού Οικονομικών να σκέφτεται σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί εκτός από την επιθυμητή πορεία».

«Με την παρότρυνση ορισμένων χωρών, η σύνοδος της Ευρωομάδας αναβλήθηκε επειδή σκεφτήκαμε ότι θα κατέληγε σε αποτυχί» σημείωσε ο Ντε Γέγκερ. «Σε διαφορετική περίπτωση εγώ, ο Γερμανός και ο Φιλανδός ομόλογός μου δεν θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε και θα είχαμε μόνο τη δυνατότητα να πούμε όχι».

Γιούνκερ: Απέχουμε ακόμη από το στόχο μείωσης του ελληνικού χρέους

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με το στόχο της μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ακόμη προσπάθεια για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. «Έχουμε την απόφαση του Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου που εκφράζει την άποψη ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα πρέπει να είναι στο 120%. Είμαστε μακριά από τον στόχο αυτό. Με όλες τις συζητήσεις που θα έχω...μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα προσπαθήσω το νούμερο αυτό να πλησιάσει πιο κοντά στον στόχο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εάν δοθεί το πράσινο φως στο Eurogroup της Δευτέρας, θα μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα και η διαδικασία για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.

Συμμετοχή κεντρικών τραπεζών στο PSI εξετάζει η ΕΚΤ

Εν τω μεταξύ, την πιθανότητα να δεχτεί «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο, ίδιο με αυτό που θα υποστούν οι ιδιώτες πιστωτές, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με το πληροφορίες του Reuters.

Τρεις πηγές από κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης είπαν στο πρακτορείο ότι το θέμα της συμμετοχής των κεντρικών τραπεζών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους (PSI) είναι κάτι που συζητείται ακόμη στην ΕΚΤ.

Μία πηγή μάλιστα ανέφερε ότι οι πιθανότητες να υπάρξει σχετική συμφωνία πάνω σε αυτό είναι «50-50» και πρόσθεσε ότι ο μόνος χρονικός περιορισμός έχει να κάνει με το PSI που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης κατέχουν αυτή τη στιγμή ομόλογα αξίας 20 δισ. ευρώ περίπου στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια. Τα ομόλογα αυτά δεν έχουν σχέση με τα 40 δισ. ευρώ που αγόρασε η ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών, το οποίο ξεκίνησε το Μάρτιο του 2010.

Αν τελικά οι κεντρικές τράπεζες αποδεχτούν απώλειες στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ομολόγων, αυτό θα προσφέρει μια επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, εκτός των 12-15 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από την ΕΚΤ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΚΤ έχει καταστήσει σαφές ότι θα αποποιηθεί τον κερδών από τα ελληνικά ομολόγα που κατέχει.

Φιγιόν: Η Ελλάδα δεν πρέπει να χρεοκοπήσει

Η Ευρώπη πρέπει να κάνει τα πάντα για να αποφύγει μια ελληνική χρεοκοπία, επισήμανε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επώδυνο για τη Γηραιά Ήπειρο.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Αυτό θα ήταν δραματικό για τους ίδιους τους Έλληνες αλλά και για τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Φιγιόν στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ερωτηθείς ωστόσο αν υπάρχει διαφορετική άποψη στη Γερμανία πάνω σε αυτό το θέμα, είπε ότι, αν και δεν υπάρχει διαφωνία με την καγκελάριο «με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια θέση», υπάρχουν κάποιοι στη Γερμανία, εντός της κυβέρνησης, που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

«Οι Έλληνες έχουν δεσμευθεί για πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός και κάλεσε τους Ευρωπαίους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη χώρα. «Το να παίζει κανείς με τη χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πολύ ανεύθυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπέρ της συνέχισης της βοήθειας προς την Ελλάδα το 48% των Γερμανών

Την ίδια ώρα, υπέρ της συνέχισης της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα τάσσεται το 48% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση στη Γερμανία.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία «Infratest-Dimap» για τον τηλεοπτικό σταθμό ARD και παρουσιάστηκε σήμερα, το 43% των ερωτηθέντων απαντούν αρνητικά στο ερώτημα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι σε αντίστοιχη έρευνα πριν από δύο εβδομάδες το «ναι» είχε συγκεντρώσει 50% και το «όχι» 40%.

(Antinews, με πληροφορίες από naftemporiki.gr, Reuters, Deutsche Welle)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/02/2012 21:23:51

  Χαιρόμαστε που μας δίνουν δάνειο και θέλουν να μας βοηθήσουν; Εγώ λυπάμαι. Ζηλέυω τους Ισλανδούς.

  • Λαρισαίος avatar
   Λαρισαίος @ archaeopteryx 17/02/2012 21:42:24

   Κι εγώ. Τελικά οι Βίκινγκς μας έχουν βάλει τα γυαλιά.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/02/2012 22:05:52

  Οι ευρωπαϊκοί λαοί που μας συμπαραστέκονται αύριο δεν ζητάνε να πάρουμε το δάνειο.
  Ζητάνε αντίθετα ακύρωση των Μνημονίων.

  Το δάνειο το προωθούν οι μεσίτες.

  Οι ευρωπαϊκοι λαοί έχουν αντιληφθεί ότι μας πούλησαν στην ψύχρα και φοβούνται μην έχουν την ίδια μοίρα, γι' αυτό συμπαραστέκονται.

  Αν συμφωνήσουν για τον Κλειστό Λογαριασμό θα πρόκειται για ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ.

  Δεν θα υπάρχει τόπος να σταθούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στον πλανήτη ολόκληρο.

  Πλανητοδεικτούμενοι θα γίνουν.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/02/2012 22:08:21

  Αύξηση 92% των ασθενών στην ψυχιατρική πτέρυγα του Ευαγγελισμού.

 4. Agriemenos avatar
  Agriemenos 17/02/2012 22:08:41

  Η Δανειακή και το PSI (σύμφωνα με άλλο δημοσίευμά σας) δεν βγαίνει, και θα οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδο. Τελικά είναι καλό ή κακό?

 5. factorx avatar
  factorx 17/02/2012 22:15:13

  Στα 13 δισ. ευρώ αναμένεται να είναι η συνεισφορά του ΔΝΤ στο δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της Ελλάδας ύψους 130 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα οι χώρες της Ευρωζώνης να χρειαστεί να καταβάλουν μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με τρία προηγούμενα προγράμματα.

  Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η The Wall Street Journal, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, η μικρότερη συμμετοχή του ΔΝΤ αντανακλά του φόβους των μελών του πως έκθεση στην Ευρωζώνη αυξάνεται υπερβολικά.

  Ήδη το ταμείο έχει συμφωνήσει να δανείσει στην Ελλάδα 30 δισ. ευρώ, στην Ιρλανδία 22,5 δισ. ευρώ και στην Πορτογαλία 26 δισ. ευρώ, ποσά πολλαπλάσια σε σχέση με τη συμμετοχή των συγκεκριμένων χωρών στο ΔΝΤ.

  Σύμφωνα με αξιωματούχους η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα ενώ το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα από αξιωματούχους της Ευρωζώνης. Στελέχη του ΔΝΤ αναμένεται να συμμετέχουν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.


  Πηγή:www.capital.gr

 6. franc avatar
  franc 17/02/2012 22:23:13

  Mόλις έγραφα σε προηγούμενη ανάρτηση:
  "Θα μου πείς θα πιάσουμε ποτέ τους στόχους που υπογράψαμε με τη δανειακή? Οχι βέβαια. Ο Σαμαράς το δήλωσε και στην επιστολή που υπέγραψε. Χωρίς Ανάπτυξη θα χρειαστούν πάρα πολλές τροποποιήσεις…Τί θα κάνουν τότε οι Γερμανοί? δεν θα τυπώσουν χρήμα και μείς νά τους υπογράψουμε νεο μνημόνιο κ.ο.κ μέχρι να γυρίσει ¨”η παρτίδα”? Θα μας αφήσουν να πτωχεύσουμε? Ε και? Τότε θα γίνουμε Ισλανδία αναγκαστικά…
  Γιατί μη μου πείς οτι θα τηρήσουμε με προτεσταντική ευλάβεια αυτά που υπογράψανε την Κυριακοί οι “πατέρες του Εθνους”. Το πρώτο χαράτσι είχε επιτυχία 80% Το δεύτερο ζήτημα αν θα φτάσει το 50%. Το τρίτο θα καταργηθεί γιατί θα τελειώσει η κρίση και στο χρηματιστήριο θα γίνεται πάλι το ΄99. Ο,τι όμως κι αν γίνει, η Ισλανδία θα είναι πάντα εκεί για να την ακολουθήσουμε…"

 7. λαλακης avatar
  λαλακης 18/02/2012 00:11:03

  Σωθηκαμε!!!!
  Θα παρουμε το δανειο και κατι εγινε.
  Τα λεφτα οταν φαγωθουν για μισθους ΔΥ κλπ τι θα τρωει ο λαος μετα;
  Aς απαντησει καποιος υπευθυνα.
  Θα δωσει κι αλλα ο Σοιμπλε ;
  Eιναι η ζητιανια λυση για ενα εθνος;
  Δεν μπορουμε επιτελους να κοψουμε εξοδα στο δημοσιο ,να ανοιξουμε τα επαγγελματα κλπ μπας και γινουμε ανθρωποι;

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ λαλακης 18/02/2012 00:59:35

   Τελικά η προπαγάνδα καλά κρατεί. "Τα λεφτα οταν φαγωθουν για μισθους ΔΥ κλπ τι θα τρωει ο λαος μετα" Τα λεφτά που μας δίνουν πάνε σε αποπληρωμές τόκων και δεν έρχονται ποτέ στο εσωτερικό της χώρας. Αν θυμάσαι το καλοκαίρι είχαν αρχίσει να λένε ότι τα λεφτά φτάνουν για 15 μέρες και όταν καθυστέρησαν την δόση οι ευρωπαίοι τότε για πολύ καιρό δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην μισθοδοσία και τις συντάξεις και το ίδιο έγινε και πριν 2-3 μήνες. Δείτε και εδώ τι λέει ο πρώην ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παπαχρήστου στο 9:20 ότι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι το 50% των εσόδων του κράτους, άρα μια χαρά θα έχουμε να τους πληρώσουμε.
   http://www.youtube.com/watch?v=FJUeGECWI6o

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ λαλακης 18/02/2012 01:54:12

   Τα λεφτά που μας δίνουν πάνε σε αποπληρωμές τόκων και δεν έρχονται ποτέ στο εσωτερικό της χώρας. Αν θυμάσαι το καλοκαίρι είχαν αρχίσει να λένε ότι τα λεφτά φτάνουν για 15 μέρες και όταν καθυστέρησαν την δόση οι ευρωπαίοι τότε για πολύ καιρό δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην μισθοδοσία και τις συντάξεις και το ίδιο έγινε και πριν 2-3 μήνες. Δείτε και εδώ τι λέει ο πρώην ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παπαχρήστου στο 9:20 ότι οι μισθοί και οι συντάξεις είναι το 50% των εσόδων του κράτους και δεν τον διαψεύδει κανείς, άρα δεν έχουμε ανάγκη το δάνειο για τους μισθούς. http://www.youtube.com/watch?v=FJUeGECWI6o

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/02/2012 00:31:02

  Μην τους ζηλεύεις να τους θαυμάζεις.
  Αυτοί βέβαια δεν έχουν "ηγέτες" για να τους σώσουν, σώζονται μόνοι τους.

  • xenios avatar
   xenios @ Ο Ιθαγενής 18/02/2012 10:20:10

   Πολύ σωστός.

   Βλέπεις οι Ισλανδοί, απέδειξαν σαν λαός, ότι μπορούν να πάρουν τον έλεγχο στα χέρια τους, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις και τυφλωμένο φανατισμό.

   Τους αξίζει ο σεβασμός μας.

 9. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 18/02/2012 00:39:14

  η ισλανδια δεν ειχε υπογραψει μνημονια και κουλα του στυλ αγγλικο δικαιο ειδικα ταμεια επιτροπους καταργηση εθνικης κυριαρχιας και οτι αλλη μαλακια τους ηρθε στο κεφαλι σαν εντολη απο τροικες γερμανιες και αλλα σκατοκρατη.
  ... δυστυχως οι ελληνες πολιτικοι ομως τα υπογραψαν ολα. οποτε σε καμια μα καμια περιπτωση ποτε δεν θα εχουμε την τυχη της ισλανδιας. αν γινει ατυχημα απο εδω και περα και πτωχευσουμε θα πεφτουν οι καταδικες πανω στο κεφαλι μας. τοτε να δω το ποκερ σκακι ποδοσφαιρο ολων...

  ps α και η ισλανδια δεν ειχε ποτε ευρω.

 10. Idiot avatar
  Idiot 18/02/2012 01:11:56

  Δεν ξερω αλλα εδω στην Εσπερια ολοι μιλουν για συντεταγμενη και υποβοηθουμενη εξοδο απο το Ευρω.Πρωτα εμεις,ακολουθει η Πορτογαλλια.
  Ιρλανδια κατα πασα πιθανοτητα μενει μεσα.3 τρς για διασωση Ιταλιας,Ισπανιας και ο Ντραγκι το πανω χερι.
  Οι Γερμανοι τραπεζιτες κατα το Βαρουφακη ευαγγελιο κερδιζουν τους ανατολικογερμανους ηλιθιους.

 11. tasos avatar
  tasos 18/02/2012 01:25:52

  Ας μην πάμε σε εύκολες (και ατυχείς κατ' εμέ) συγκρίσεις. Και μείς αν είχαμε τη χώρα μας να βρίσκεται εκεί πάνω στον αρκτικό κύκλο με μοναδικό πρόβλημα τα χρωστούμενα τραπεζών, να το παίζαμε πιο εύκολα άνετοι και ωραίοι δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλο.
  Προφανώς οι ηγετίσκοι μας απέτυχαν αλλά κάπου να είμαστε και ρεαλιστές γιατί εδώ που είμαστε, το να ακολουθήσεις τακτική Ισλανδίας δεν είναι και τόσο απλό όταν έχεις ένα σωρό κοράκια - εντός κι εκτός Ελλάδας - να τους τρέχουν τα σάλια.

 12. ΜΠΛΟΥΜ avatar
  ΜΠΛΟΥΜ 18/02/2012 04:14:43

  Αν όλα τα λεφτά του δανείου πηγαίνουν σε αποπληρωμη προηγούμενων δανεικών, τότε τι μας εχουνε πρηξει τοσο καιρό ότι δεν θα χουνε λεφτά γιά μισθούς και συντάξεις?
  Και δευτερον ο σαμαράς δεν διαπραγματεύτηκε κάποιο ποσο από αυτά τα λεφτά του νεου δανειου να πηγαίνει από το δημόσιο σε επιχειρησεις που τους χρωστάει??
  Αναθεμα κι αν εχω καταλαβει τι θα γινη.Μας εχουν τρελλανει, άλλα τη μια μέρα άλλα την άλλη!

 13. eva sypris avatar
  eva sypris 18/02/2012 04:36:02

  Epitelous ena exaireto artro xwris ypervoles kai eligmous kai eis anwtera euge antinewsgr

 14. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 18/02/2012 08:21:00

  Είναι τραγικό λάθος η προσωποποίηση των πολιτικών επιλογών και της πολιτικής γενικότερα.
  Η δημοσιογραφική προσέγγιση της πολιτικής δίνει την εντύπωση πως όλα είναι ένα καπρίτσιο κάποιων διεστραμμένων.
  Ας σκεφτούμε λίγο πέρα από την πορνογραφική απεικόνιση που αντανακλάται στο ηδονιζόμενο βλέμμα μας.

 15. A.M. avatar
  A.M. 18/02/2012 09:52:57

  Σχόλια επί σχολίων.
  Άρθρα επί άρθρων.
  Αντιπαραθέσεις επί αντιπαραθέσεων.
  Έχουν γραφτεί τα τελευταία δύο χρόνια δισεκατομμύρια λέξεων ανά την υφήλιο για την χρεωκοπία ή την μή χρεωκοπία της Ελλάδος και για την εν γένει οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.
  Συζητάμε για μνημόνια, για δανειακές συμβάσεις, για λύσεις, για στρατηγικές, για τακτικές, για το πότε ο Μερκοζύ θα μας δώσει τα λεφτά, για το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ...Ολλανδοί! και Θεός οίδεν για τι άλλο.

  Τζάμπα χρόνος, τζάμπα φαιά ουσία, τζάμπα κόπος.

  Κύριοι,
  καταντήσαμε επαίτες!

  Εκχωρήσαμε το δικαίωμα να ασκούμε ανεξάρτητη οικονομική πολιτική στην Μέρκελ, στον Σαρκοζύ, στούς Φινλανδούς, στους Ολλανδούς και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

  Επαίτες!

  Έχουμε απλώσει το χεράκι, σαν μια γριούλα που έβλεπα χτές μέσα στο ψοφόκρυο στην Κηφισίας - και αναρωτιόμουν πως αντέχει τόσες ώρες χωρίς να έχει ξεπαγιάσει και έβγαλα το αυθαίρετο συμπέρασμα πως μάλλον δεν είχε κάποια άλλη καλύτερη επιλογή πλήν της επαιτείας - και παρακαλάμε γονατιστοί τον κάθε περαστικό να μας ρίξει τον όβολό του.

  Επαίτες!

  Και οι επαίτες δεν μπορούν ούτε να διαπραγματευτούν, ούτε να θέσουν όρους, ούτε να αξιώσουν τίποτε.
  Μόνο εκλιπαρούν.

  Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.
  Μία επαίτης των πλούσιων χωρών του πλανήτη.
  Και για να επιβιώσει δεν δίνει μόνο γήν και ύδωρ, δίνει τα πάντα!
  Έδωσε ήδη τα πάντα!
  Ότι είχε, ότι έχει και ακόμα και ότι εν δυνάμει θα είχε στο μέλλον.
  Παρέδωσε ήδη τα πάντα ένταντι πινακίου φακής.

  Ποιοί όμως κατήντησαν την χώρα επαίτη;
  Ποιοί λήστεψαν την πατρίδα;
  Πότε θα πληρώσουν;

  Άκρα του τάφου σιωπή.
  Ουδείς απαντά συγκεκριμένα στα πάγια και αυτονόητα αυτά ερωτήματα.
  Περί άλλων τυρβάζουμε απαξάπαντες.

  Αναμένουμε λοιπόν πότε η Μέρκελ θα ρίξει το κέρμα της στο παγωμένο χεράκι της γριάς επαίτιδος που ονομάζεται Ελλάς.
  Και μόλις το παγωμένο κέρμα αγγίξει την παγωμένη παλάμη μας θα ζεσταθούμε.
  Για λίγο.
  Γιατί αυτό το κέρμα μόνο για έναν καυτό καφέ φτάνει, άντε και με το ζόρι και για μια ζεστή τυρόπιττα.
  Μετά πάλι στο πεζοδρόμιο, στην επαιτεία.

  Ο εθνικά υπερήφανος Έλλην.

  Και μη χειρότερα.

 16. Οικαδεκοντούτης avatar
  Οικαδεκοντούτης 18/02/2012 10:03:40

  Μας έχουν φθάση στο σημείο να σκεπτόμεθα μόνο τον επιούσιο, γιατί βεβαίως αυτό προέχει ως το πρώτο αγαθό επιβιώσεως, αφού πρώτα μας αποξένωσαν από την ικανότητα μας να τον παράγουμε, καθιστώντας μας τηλεβλάκες και σκληρώς αλλά παρασιτικώς εργαζόμενους σε εργασίες που καμία σχέσι δεν έχουν με τον επιζητούμενο επιούσιο.

 17. ΜΠ avatar
  ΜΠ 18/02/2012 12:17:51

  Ανάπτυξη. Αυτή είναι το στοίχημα του Σαμαρά. Τίποτα άλλο. Να φροντίσει στα ψηφοδέλτια του την προώθηση επαγγελματιών, εμπόρων, καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κλπ για βουλευτές, ανθρώπους του μόχθου που ξέρουν την ΑΓΟΡΑ και πού πονάει. Ο Τειρεσίας θανάτωσε τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο και ακόμη υπάρχει και αν -αν- ποτέ καταργηθεί, υπάρχει στα αρχεία της κάθε τράπεζας ο δικός τους Τειρεσίας, κόλαση και εκβιασμοί. Ανάπτυξη δεν γίνεται με μπαμπούλα τον Τειρεσία και υποθήκη το σπίτι που μένουν τα παιδιά σου. Ανάπτυξη σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους με τη στήριξη του κράτους και με κρατική τράπεζα. Οι υπόλοιπες στην απέξω. Το τολμά ο Σαμαράς; Αυτό είναι το στοίχημα. Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε. Ουσία, πρακτικά μυαλά και κρατική στήριξη. Ο επιχειρηματίας και ο έμπορος αυτά θέλουν να δουν πράξη. Φυσικά αν μιλάμε πάντα για διατήρηση της μεσαίας τάξης και όχι για τον αφανισμό της.

 18. Οικαδεκοντούτης avatar
  Οικαδεκοντούτης 18/02/2012 13:08:27

  Ασφαλώς ανάπτυξι δεν γίνεται να είναι μιά οικονομική διαδικασία που "βγάζει" περισσότερο χρήμα έξω από όσο εισάγει μέσα. Μέλλει να γίνη μια σοβαρή συζήτησι να μας ορίσουν τι εννοούν σαφώς όταν ομιλούν γιά ανάπτυξι, θα βγούνε "πολλοί λαγοί" και τότε θα αντιληφθούμε πολλά και ο καθείς εφ΄ω ετάχθη. Είναι το θέμα πολύ αποφασιστικό για το ποιός είναι με τους πολλούς και ποιός με τους εθνοεργολάβους, άλλωστε η πλέμπα θα πληρώνουμε επί δεκαετίες το μάρμαρο και δικαιούμεθα να γνωρίζουμε τα "κερατιλίκια".

 19. Φωτης Λεο avatar
  Φωτης Λεο 18/02/2012 14:30:45

  Το "δάνειο" είναι κοντά και η εξαθλίωση της χώρας μας κοντύτερα.
  Το "δάνειο", από λογαριασμό που θα ελέγχουν και θα διαχειρίζονται οι δανειστές, είναι για να πάρουν αυτοί τα λεφτά και να πληρώνουμε εμείς μια ζωή και τα δανεικά και τους τόκους.
  Κι αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, θα γίνεται εσωτερική στ΄ση πληρωμών για να παίρνουν αυτοί τις δόσεις τους!! (πρωτότυπο αλήθεια)
  Επιπλέον, θα έχουν βάλει χέρι σε όλη την εθνική περιουσία και μας μετατρέπουν σε φθηνότατο εργατικό δυναμικό για να αποδίδουν οι... "επενδύσεις" τους.
  Ωραίο τα νέα με το ... "δάνειο"!

 20. κριτων avatar
  κριτων 19/02/2012 02:19:39

  Γιατι να εχουμε παμπλουτη εκκλησια μεσα σ ενα πτωχευμενο κρατος??
  Ποτε θα ξυπνησουμε με αυτη την κοροιδια που παιζεται??
  Η αμυθητη περιουσια της εκκλησιας πρεπει να αυξανεται ενω του κρατους να
  εξαφανιζεται??
  400 χρονια για χαρη τους μειναμε κατω απο τους τουρκους τωρα παλι πρεπει
  να μεινουμε κατω απο την μποτα των γερμανων και λοιπων τοκογλυφων για
  να μη τους ενοχλησουμε??
  Γρηγορα ο Παπαδημος να βγαλει νομο και να δεσμευση ολη την περιουσια τους
  για να σωθει το εθνος.

 21. rally monkey avatar
  rally monkey 19/02/2012 03:10:49

  μαλιστα..και να που η Ελλαδα ακoμη σώνεται
  8-11 Μαρτιου το σουάπ (ανεβασαν οι Φαινανσιαλ Ταιμς)
  10-15% μετρητο και το υπολοιπο σε 30ετες με 3.75% (κλιμακουμενο σε περιπτωση που η Ελλαδα επιτυχει αναπτυξη)
  CACs απο βδομαδα στη βουλη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.