#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/02/2008 03:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα για ένα «μήπως»;

Αλέξης Τσίπρας χθες το βράδυ στον Alpha: «Δεν προσβάλω ούτε υποτιμώ κανέναν αριστερό που πήγε στο ΠΑΣΟΚ… Μια λέξη ήταν και η λέξη αλλαγή, όπως και η. ανατροπή του σημερινού συστήματος». Όλα για μια «λέξη» γίνονται δηλαδή. Για μια κουβέντα. Κι αν πούνε και μια κουβέντα παραπάνω, όπως «αλλαγή» και «ανατροπή»,  εσείς πια, μην το παίρνετε και τόσο σοβαρά και επενδύεται την ζωή σας πάνω της. Μια κουβέντα είναι.

Κακαουνάκης: Πάτε για πρωθυπουργός;

Τσίπρας: Δεν πάω ούτε για πρωθυπουργός ούτε για αρχιεπίσκοπος. Πάμε να αλλάξουμε τα πράγματα.....

Την ίδια ώρα ο Αλέκος Αλαβάνος στο Alter: «Προχωράμε με τολμηρά βήματα». Μπορεί να τρεκλίζουμε λίγο, αλλά δεν πειράζει. Σημασία έχει που «ανησύχησε το πολιτικό κατεστημένο». Το είδα στα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα, ιδίως της κας Γιάννας και του κ. Χρήστου.

Πως το είπες εκείνο Αλέκο μου; «Θα φέρουμε στο προσκήνιο τον κόσμο των αποκλεισμένων»; Και πως εξήγησες ότι θα το πετύχεις; «Θέλω να λειτουργήσει επικοινωνιακά επί της ουσίας ο Τσίπρας»; Δηλαδή οι «αποκλεισμένοι» αυτής της κοινωνίας θέλουν να βλέπουν στην τηλεόραση ατσαλάκωτες και χαμογελαστές φάτσες αριστερογιάπηδων για να βγουν από την απομόνωση;

Όπως είπε και ο Δ. Χατζησωκράτης της Ανανεωτικής Πτέρυγας εγκλωβιστήκαμε πάλι ως «Μεγάλη Αριστερά» σε ένα «αλλά μήπως». Σε ένα «καλός ο Φώτης, αλλά μήπως να κάναμε το πείραμα με τον Τσίπρα»; Ας το κάνουν λοιπόν. Εμείς τουλάχιστον δεν θα φταίμε σε τίποτα.  

Και δεν ξέρω, αν δεν ήταν αυτή η «Αυριανή» που λέει ότι θέλουν τον Τσίπρα ως ...καραμπόλα των εξελίξεων σε όλο το πολιτικό σύστημα, μπορεί και να τον χειροκροτούσα κι εγώ. Και θα ξεχνούσα ότι και ο κ. Αλέκος και όλοι οι άλλοι της «γενιάς του Πολυτεχνείου» που τον υπέδειξαν και τον στήριξαν λειτουργούσαν τόσα χρόνια ως δεκανίκι του συστήματος που σήμερα θέλουν να διαλύσουν. Δεν υπήρχε ποτέ «δικομματισμός» σύντροφοι. Στάκτη στα μάτια του λαού ήταν. Τρικομματισμός υπήρχε με τους αριστερούληδες του ΣΥΝ.

Τέλος πάντων, όπως λέει και ο φίλος μου ο Νίκος, ο Αλέξης «είναι ένα νέο, ωραίο παιδί και άνδρας και μάλιστα ασχολείται με την πολιτική και έχει και μυαλό». Καλή τύχη λοιπόν. Εμείς ούτως ή άλλως εδώ θα είμαστε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 12/02/2008 03:51:02

  Ν. Κακαουνάκης: Ο στόχος είναι ο Καραμανλής.
  Τσίπρας: Συμφωνούμε......αντιπολίτευση κάνουμε στην ΝΔ. Δεν το ξεχνάμε.....
  Γ. Κύρτσος: Πολύ ωραία εικόνα και περιεχόμενο δείχνετε...
  Ν. Κακαουνάκης: Προσέξτε τι εγκώμια σας πλέκει ο Κύρτσος....
  Τσίπρας: Ο κόσμος έχει ανάγκη απο μια άλλη προοπτική και κυβέρνηση
  Κακαουνάκης: Πάτε για πρωθυπουργός;
  Τσίπρας: Δεν πάω ούτε για πρωθυπουργός ούτε για αρχιεπίσκοπος. Πάμε να αλλάξουμε τα πράγματα.....

 2. Anonymous avatar
  Anonymous 12/02/2008 05:06:48

  To ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι δεν βγάινει πιά στις
  εκλογές...


  Τέτοια που έκανε καλά να πάθει...

  Την έπαθε γιατί έγεινε ένα δεξιο πια κόμμα..

  Καμμία αλληλεγύει στην φτώχια,
  Κανένα ενδιαφέρον γι ατους πολύτεκνους
  τίποτα για κοινωνική δικαιοσύνη

  Μόνο πως θα τα παίρνουν ξέραν τώρα τελευταία...

 3. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 12/02/2008 12:02:41

  "Μήπως;"

  Μήπως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας, οι παλαιότεροι, και να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους νεότερους, ότι: "Η εξέγερση έγινε όχι μόνο έξω απ' τα κόμματα γιατί τα κόμματα δεν λειτουργούσαν, αλλά και ενάντια στην θέληση των περισσοτέρων. Θυμίζουμε την δήλωση του Δρακόπουλου τη πρώτη μέρα της κατάληψης ότι προβοκάτορες στο Πολυτεχνείο βάζουν σε κίνδυνο την φιλελευθεροποίηση του Παπαδόπουλου .. (Τα κόμματα της αριστεράς) κρατάνε απ' τη μια μια επαναστατική φρασεολογία, να μην τους φύγει η βάση τους κι απ' την άλλη κάνουν ότι μπορούν για να επαναφέρουν τον λαϊκό αγώνα στα πλαίσια του συστήματος, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει το βασικό στήριγμα του Καραμανλή .. Τι έκαναν τα κόμματα; Σούρθηκαν πίσω απ' το λαό, τραβώντας τον προς τα πίσω, με πρώτο το ΚΚΕ εσ. που έλεγε ότι πάρθηκαν πολλά μέτρα εκδημοκρατισμού .. Ενώ πριν απο 15 χρόνια δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κατέβαιναν σε μαζικές δυναμικές εκδηλώσεις, .. σήμερα στέλνουν το λαό σπίτι του και καλάνε διάλεξη- οπερέτα στο θέατρο με 300 άτομα, ή συγκέντρωση- πανηγύρι με 1500 άτομα στα Προπύλαια ή στο Πολυτεχνείο. Κι αυτό το ονομάζουν μαζικοποίηση, ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος .. Αντίθετα λοιπόν με ότι θα περίμενε κανείς, όπου υπάρχουν γεροί μηχανισμοί των κομμάτων της αριστεράς, αγώνες δεν γίνονται, κι όπου δεν υπάρχουν, ο λαός κινητοποιείται κι αγωνίζεται", (Απρίλιος 1977). Και: "Η λαϊκή εξέγερση της 17 Νοέμβρη 1973 που υπήρξε η σημαντικότερη μεταπολεμική μαζική βίαιη εκδήλωση ενάντια στο σύστημα και όχι μόνο τη δικτατορία έγινε αυθόρμητα, όχι μόνο χωρίς την οργάνωση και την συμμετοχή των γνωστών κομμάτων της αριστεράς, αλλά και ενάντια στην θέλησή τους. Όλες οι ηγεσίες των κομμάτων της αριστεράς, τόσο του ΚΚΕ όσο και των υπολοίπων, δήλωναν ότι ο λαός δεν είναι διατεθιμένος να συγκρουστεί με την δικτατορία .. Και γι' αυτό τα κόμματα είχαν δεχτεί, άλλα ρητά, άλλα σιωπηρά, τη "φιλελευθεροποίηση" του Παπαδόπουλου με τον Μαρκεζίνη. Το δε ΚΚΕ εσωτ., - η σημερινή ΕΑΡ - είχε πάρει καθαρή θέση την πρώτη μέρα της κατάληψης ότι "προβοκάτορες στο Πολυτεχνείο θέτουν σε κίνδυνο την φιλελευθεροποίηση" (11/10/1989), Ε. Ο. '17 Νοέμβρη'", "Οι προκηρύξεις, 1975- 2002", εκδ. Κάκτος, σελ. 29, 31, 33 και 479.
  Αυτά, για το ποιος ανήκει ή όχι, στην "γενιά του Πολυτεχνείου", επειδή: "Εθνικόν το αληθές", (Σολωμός), και "απαιδεύτου έργον τους άλλους εγκαλείν", (Επίκτητος). Όποιος ενδιαφέρεται για την Ιστορία της καλούμενης Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, οφείλει να έχει το "Οι Προκυρήξεις, 1977 - 2002", ασχέτως, φυσικά, με το αν διαφωνεί πολιτικά ή επιχειρησιακά με την Οργάνωση. Για ό,τι μας απασχολεί, σήμερα, (Κόμματα και πολιτικοί, ΜΜΕ, "Νταβατζήδες", "Α-Ρ-Δ", Γεωπολιτικά/Διεθνή ζητήματα κλπ), υπάρχουν σ' αυτό εκτενέστατες, κατατοπιστικές και κρίσιμες πληροφορίες- data.

  Ευχαριστώ
  για την φιλοξενεία

  Γιώργος Κούρβας

  ΥΓ. Χθές, μπήκα για πρώτη φορά στις σελίδες σας. Σήμερα, ήταν το πρώτο "κλικ" της ημέρας. "Χάρηκα πολύ", λοιπόν, "για την γνωριμία"!

 4. theo32 avatar
  theo32 12/02/2008 12:28:29

  Όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό ειλικρινά πιστεύω πως προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας ως πολίτες αυτής της χώρας.
  Σίγουρα τα πολιτικά/οικονομικά παιχνίδια είναι τεράστια και εμείς οι υπόλοιποι απλοί θεατές του παραλόγου. Πόσο θα διαρκέσει αυτό? Άγνωστο. Σίγουρα όμως ο απλός πολίτης αυτής της χώρας, αν και γενικά δείχνει ότι ξεχνάει, σίγουρα διαμορφώνει άποψη και θα την εκφράσει όπως έκανε στις προηγούμενες εκλογές.
  Η εκλογή της ΝΔ δεν ήταν επιλογή επικρότητησης, αλλά αποδοκιμάσιας του λαου, προς το σύστημα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας, είναι ότι τίποτε δεν βγαίνει στη φόρα, γιατί όλοι είναι μπλεγμένοι, ανεξαρτήτου χρώματος.
  Τα παραδείγματα πολλά, όμως η ουσία είναι ότι δυστυχώς η διαπλοκή είναι τόσο βαθιά ριζομένη, που κανένας πλέον δεν έχει το σθένος να βγάλει οτιδήποτε στη φόρα. Τα πάντα ελέγχονται και υποβαθμίζονται.
  Η άποψη μου είναι ότι και σε αυτή τη περίπτωση, αν και τα σκάνδαλα είναι προφανέστατα (Ζαχόπουλος - Ζημενς), δεν θα γίνει απολύτως τίποτα.
  Τι ωραία θα ήταν όμως να δεις ορισμένα πρωτοκλασάτα ονόματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να μπαίνουν στη φυλακή για χρηματισμό και μειοδοσία! Γιατί περι αυτού πρόκειται. Πιστεύω πως ο απλός κόσμος περιμένει κάτι τέτοιο. Το ζητάει!!!
  Αυτά τα φαινόμενα των καιρών σίγουρα θα έχουν δυσμενή κατάληξη για την χώρα και ειδικότερα για τη νέα γενιά, η οποία διαπιστώνει συνεχώς πως οι αρχές τις οποίες προσπάθησαν οι γονείς τους να τους εμφυσήσουν, δεν είναι τίποτα άλλο από αδυναμία. Άλλα πράγματα έχουν σημασία σήμερα και σίγουρα όχι το φιλότιμο και το ευ.

 5. giorgis avatar
  giorgis 12/02/2008 12:31:01

  Επιτέλους σε αυτό το blog γίνεται λόγος για το ρόλο του λαικού κινήματος, του ανώνυμου πλήθους, και το μύθο της "αριστεράς", έστω κι αν η αναφορά αυτή προέρχεται από κείμενο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο κόσμος δε χρειάζεται μεσσίες, φανταχτερά κατασκευάσματα του marketing και του lifestyle. Ούτε στη θέση του βεζύρη (δικομματισμός), χρειαζόμαστε νέους, πιο επικοινωνιακούς βεζύρηδες (Συριζα, τρίτος πόλος, Γιάννα). Ας σηκωθούμε απ' τους καναπέδες, με αρχή την αυριανή απεργία, κι ας πάψουμε να εκχωρούμε τα δικαιώματά μας στους αυτόκλητους σωτήρες.
  Κι όσο για την αριστερά των κινημάτων που παινεύεται για το άρθρο 16, και σ'αυτή την περίπτωση σύρθηκε από τις εξελίξεισ. Ας μην ήταν αποφασισμένοι οι φοιτητές κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έμενε στις θέσεις που στήριζε ο Αλαβάνος στο Ευρωκοινοιβούλιο. Ξέρετε, τότε που έλεγε πως "πρέπει να γίνει σαφής η ανάγκη συνύπαρξης δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Τα πανεπιστήμια αυτά μπόρεσαν να συνυπάρξουν κατά τη διάρκεια της ιστορίας του ευρωπαϊκού διδακτικού συστήματος και, σήμερα, μπορούν να θεωρηθούν αλληλοσυμπληρούμενα, δεδομένου ότι η ιδιωτική εκπαίδευση μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και να προσεγγίσει τομείς που δεν είναι πάντοτε προσπελάσιμοι στα δημόσια πανεπιστήμια… "

 6. Nikolas avatar
  Nikolas 12/02/2008 14:12:38

  Ο Τσίπρας αξίζει μια ευκαιρία. Έτσι και αλλιώς δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του (επί της ουσίας). Μέχρι στιγμής το μόνο που είναι προφανές είναι πως δεν είναι αρκετά ανόητος για να δώσει χέρι βοήθειας στο ΠΑΣΟΚ.
  Φαίνεται πως η αστική τάξη ενθαρρύνει τον Συνασπισμό να γίνει το "ΠΑΣΟΚ" της νέας πολιτικής εποχής. Από την μεριά τους είναι ότι πρέπει για αυτό τον ρόλο. Από εκεί ξεκινάνε τα διθυραμβικά σχόλια του αστικού τύπου. Νομίζω πως οι έξυπνοι στον ΣΥΝ το αντιλαμβάνονται και δεν τσιμπάνε. Απορώ με το "ΑΝΤΙ" που δεν ασπάζεται αυτή την εκδοχή και δείχνει τόση καχυποψία.
  Έτσι και αλλιώς τα προβλήματα της αριστεράς είναι τουλάχιστον πανευρωπαϊκά και δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένα ανυπότακτο χωρίο με διαφορετικούς νόμους (η Ελλάδα). Το δίλημμα του Τσίπρα θα είναι τι μπορεί να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει σήμερα.

 7. ded avatar
  ded 12/02/2008 14:18:48

  ΣΤΟ 7,6% υποχώρησε το Νοέμβριο του 2007 η ανεργία από 7,9% τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και 9,1% τον Νοέμβριο του 2006, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ). Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο 2007 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.542.684 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 373.410 άτομα και ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.299.948.

  5000,000 αραχτοι ,οπότε καταλαβαινετε γιατι εχουν επιτυχα τα ΓΥΦΤΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΙΝΕΣ.
  ΤΟ ΚΑΚΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΡΕ3ΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
  ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΜΟΜΑΚΗΔΕΣ

 8. Τάκης avatar
  Τάκης 12/02/2008 14:27:42

  Αληθεύει ότι η οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα έχει τεχνική εταιρία που παίρνει δουλειές από το Δημόσιο?

 9. Siopilos avatar
  Siopilos 12/02/2008 15:03:02

  Απο το in.gr
  Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον ΟΤΕ, αφού η διοίκηση του Οργανισμού δεν επέτρεψε στην αντιπροσωπεία του κόμματος να εισέλθουν στο εσωτερικό. «Οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν μπορεί να λειτουργούν σαν το τσιφλίκι κανενός» δήλωσε κατά την αποχώρησή του.

  Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της επίσκεψης ήταν η συνομιλία με τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ με σύμβαση 3 ή 4 ωρών.

  «Η διοίκηση του ΟΤΕ εμποδίζει την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων, εμποδίζει την είσοδο της αντιπροσωπείας μας. Δεν μας αφήνει να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους. Αν ήταν καμία αντιπροσωπεία της SIEMENS, η διοίκηση του ΟΤΕ θα έσπευδε να τους προϋπαντήσει, να τους υποδεχθεί και να τους φέρει σε επαφή και με τους εργαζόμενους αλλά και με τις προμήθειες του Οργανισμού.»

  Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους απάντηση με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης.
  Προς >
  Kαι ο παπούς του Αλλαβάνου ήταν σημαίνον στέλεχος του κέντρου τι αποδεικνύει αυτό???
  Αντε και να παίρνει δουλιές απο το δημοσιο η εταιρία πρακτικά τι ακριβώς σημαίνει???
  Πρέπει να του δοθεί χρόνος για να κριθεί

 10. Τάκης avatar
  Τάκης 12/02/2008 15:08:45

  Το να παιρνει η οικογένεια σου έργα απο την κυβέρνηση της ΝΔ και να κάνεις πολιτική στείρας αντιπολίτευσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ που δεν κυβερνά νομίζω ότι ειναι το λίγοτερο υποκρισία και θράσος του νεαρού ανεπάγγελτου πολιτικού. Με ριγωτά πουκαμισάκια και γεμάτες τσέπες ο οποιοσδήποτε κάνει πολιτική.

  Όσο για τον Αλαβάνο, η οικογένεια του ειναι ιστορική και δραστηριοποιημένη κοινωνικά χρόνια σε πολλά επίπεδα και με πολλούς αγώνες. Είναι ατυχής ο παραλληλισμός φίλτατε.

 11. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 12/02/2008 15:34:10

  Τάκη έχουμε πήξει στα άτομα που καπηλεύονται πόθους, ιδεολογίες, ιδέες, οράματα και ανάγκες που έχει ο κόσμος με μοναδικό στόχο να πλουτίσουν.

 12. Freedom avatar
  Freedom 12/02/2008 16:44:05

  Και μόνο ότι οι πάντες εδώ και αρκετό καιρό ασχολούνται με το ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα, αυτό δείχνει πολλά. Ακόμα και εφημερίδες ή blogs που βρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, ασχολούνται τόσο πολύ μαζί στου, που εκπλήσσομαι. Στην καλύτερη περίπτωση θα έλεγα ότι απλώς τα δύο μεγάλα κόμματα νοιώθουν ότι απειλούνται...
  Αν ρε παιδιά νομίζετε ότι είναι τόσο άσχετος ο Τσίπρας, τόσο κενό κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ασχολείστε τόσο πολύ? Αφήστε τους στη μοίρα τους και ο χρόνος θα δείξει ότι ήταν απλώς μια φούσκα της πολιτικής και τελείωσε η υπόθεση!!!

  ded: '5000,000 αραχτοι ,οπότε καταλαβαινετε γιατι εχουν επιτυχα τα ΓΥΦΤΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΙΝΕΣ'

  Ρε φιλαράκι θα μας πεις τώρα ότι φταίνε αυτοί που είναι άνεργοι? Υπάρχουν βλέπεις τόσες δουλειές, αλλά αυτοί επιλέγουν να κάθονται αντί να δουλεύουν ε? Πες το μας κι αυτό να φουντάρω κι εγώ απ'τον 5ο!
  Και επειδή ένα φεγγάρι δούλευα στον ΟΑΕΔ (με σύμβαση), θέλω να σου πω ότι οι άνεργοι είναι πολλοί περισσότεροι. Για ένα τρίμηνο σεμινάριο κάποιος δεν θεωρείται άνεργος, αν και πληρώνεται περίπου 250 ευρώ το μήνα μόνο. Για να μην αναφέρω όλα τα άλλα προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ που είναι απλώς μια κοροϊδία απέναντι στους πολίτες μόνο και μόνο για να μειώνουν τους δείκτες ανεργίας.
  Και πάνω σ'αυτό, θέλω να κάνω μια τελευταία ερώτηση: Νομίζει κανείς ότι σ'αυτά τα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν άνθρωποι που έχουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης? Όταν ο μηνιαίος μισθός δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ, τα οποία βέβαια πάντα καθυστερούν, και οι άνθρωποι πληρώνονται με 1-2 μήνες καθυστέρηση?
  Μην τα ισοπεδώνουμε όλα παιδιά! Γι'αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε σήμερα!!!
  Οk, δεν περιμένω τίποτα ιδιαίτερο από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προτιμώ να βλέπω ενισχυμένο το ΣΥΡΙΖΑ παρά τα 2 μεγάλα κόμματα που εδώ και 30 χρόνια μας κοροϊδεύουν και μας φτήνουν στη μούρη γελώντας με τη βλακεία μας!!!

 13. Siopilos avatar
  Siopilos 12/02/2008 16:59:18

  Προς Τάκη
  1)Που το ξέρεις ότι η οικογενειά του παιρνει μόνο έργα απο την Ν.Δ. και ότι δεν έπαιρνε έργα απο το ΠΑΣΟΚ???
  2)Εαν λοιπόν εγώ φοράω ριγωτά πουκαμισάκια δεν διακιούμαι να επικαλούμαι την αριστερά?Που το διάβασες αυτό???
  3)Που το ξέρεις ότι οι τσέπες του είναι γεμάτες?
  Τις είδες???
  4)Ο Αλαβάνος υπέβαλε στην βουλή τα τελευταία χρόνια απο τις ποιό ενδιαφέρουσες φορολογικές δηλώσεις (μέσα στα 10 μεγαλύτερα δηλωθέντα εισοδήματα-γεγονός το οποίο σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνω).Τι σημαίνει αυτό?Οτι δεν μπορεί να αναφέρεται σαν αριστερός)
  5)Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ήταν επιλογή λίγο πολύ του ΑΛΑΒΑΝΟΥ για τον οποίο αναφέρεσαι με καλά λόγια(και συμφωνώ απόλυτα).Αυτο σημαίνει ότι ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ δεν ξέρει τι του γίνεται(μαζί και το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ)??Αποκλείουμε την περίπτωση να μην ξέρεις εσύ???
  6)Δεν παρακολουθείς την επικαιρότητα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση στην Ν.Δ απλά απαντάει εν καιρώ σε εμετικές δηλώσεις του ΠΑΓΚΑΛΟΥ περί ψηφοφόρων που είναι ιδιοκτησία του super Market που λέγεται ΠΑΣΟΚ!!!
  7)Αντιπολίτευση δεν κάνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο λαός στο ΠΑΣΟΚ (στο οποίο δίνουνε ολοένα και λιγότερα ποσοστά)Δεν μπορεί όλο και κάτι θα ξέρουν παραπάνω όλοι αυτοί.
  8)Ακόμα περιμένουμε να ξεβρωμίσει το ΠΑΣΟΚ(η ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε αναφέρει ότι κάποιοι πλουτίσανε επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ).Πότε θα φύγουν αυτοί απο τα προσκήνια?
  9)Δώστε χρόνο στον ΝΕΟ αυτόν ανθρωπο να αποδείξει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.
  10)Το ότι > απο τα ΜΜΕ δεν σημαινει ότι τον ΠΡΟΩΘΟΥΝ για χαιδεμένο τους παιδί.
  Προσπαθούν να αφυπνίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα ώστε να αναδείξουν τους δικούς τους >
  11)Η ιδεολογία του θεμομακισμού έχει ποτίσει πολύ βαθύτερα απο ότι περίμενα πλατιά στρώματα του πλυθυσμού και έτσι λαικίζουν ασύστολα και αναισχυντα με τσιτάτα τύπου >
  Αλλα τι λέω !!! έτσι και αλλιώς Ο ΘΕΜΟΜΑΚΙΣΜΟΣ είναι η φυσική συνέχεια του ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ που τι σύμπτωση γενήθηκε και αναπτυχθηκε επι ΠΑΣΟΚ
  Μπίνγο!!! Φίλτατε Τάκης

 14. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 12/02/2008 17:25:58

  Giorgis,

  είναι καιρός να ξεφύγουμε απο προκαταλήψεις- παρωπίδες αριστερές, δεξιές, κεντρώες, σοσιαλιστικές, εθνικιστικές, αναρχικές, φασιστικές κ.ά. Υπάρχει μόνο η Αλήθεια. Κανένας δεν μπορεί να είναι, πλέον, 100% απορριπτέος ή αποδεκτός για την Ιδεολογία του. Η πόλωση τερματίστηκε. Οι καλοί δεξιοί, (ή αριστεροί), και οι κακοί αριστεροί, (ή δεξιοί), "μας τελείωσαν". "Πάμε γι' άλλα", πλέον, και το παρελθόν μόνο σαν καλός, ή κακός, οδηγός μπορεί, να μας βοηθήσει. Γι' αυτό και το "έστω κι αν η αναφορά αυτή προέρχεται από κείμενο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης", μου προκάλεσε την επεξήγηση αυτή. Επίσης, το "τρομοκρατική" δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, εκτός κι αν είναι κάποιος απο την μεριά των τρoμοκρατημένων. Εγώ, πάντως, ούτε τρομοκρατήθηκα, ποτέ, απ' αυτούς ούτε κανένας απο τους γνωστούς και φίλους μου. Άλλοι, ναι, τρομοκρατήθηκαν. Όμως, δεν είναι δυνατό, αδερφέ, να μας επιβάλουν αυτοί, οι "άλλοι", την ορολογία που τους συμφέρει. Σκέψου, σχετικά μ' αυτό, γιατί η Ντόρα είναι η μόνη χήρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί το επώνυμο του μακαρίτη, αν και ...ξαναπαντρεμένη! Σου προτείνω, φιλικά, να βάζεις, τουλάχιστον, εισαγωγικά στο τρομοκρατία. Για την ακρίβεια των λόγων σου, ή του Λόγου το αληθές.

  ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!

 15. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 12/02/2008 17:31:54

  (Ξέχασα το πιο σημαντικό που ήθελα να γράψω!). Όποιος θέλει να διαβάσει τις προκηρύξεις, υπάρχουν στο: http://www.eksegersi.gr/prokirikseis.htm

  See you!

 16. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 12/02/2008 17:34:53

  Ξέχασα το πιό σημαντικό που ήθελα να γράψω! Λοιπόν, οι προκηρύξεις βρίσκονται στο:
  http://www.eksegersi.gr/prokirikseis.htm

 17. THEODORE avatar
  THEODORE 12/02/2008 17:46:24

  Κάποιος μίλησε για ανεπάγγελτο πολιτικό.
  Καλό θα ήταν να μας πεί τι δουλειά έκαναν ο Παπανδρέου και ο Καρμανλής;
  Μήπως τελικά ο Τσίπρας ενοχλεί επειδή δεν ανήκει σε κάποιο από τα γνωστά πολιτικά τζάκια του τόπου;

 18. alexandra avatar
  alexandra 12/02/2008 17:48:19

  Ναι,ας το ομολογήσουμε επιτέλους, ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος και ο Συν και η ανερματιστη αριστερά που δεν έχει λόγο ύπαρξης,ειναι κάποιοι αργόσχολοι, πλούσιοι και όμορφοι που αποφάσισαν, επειδή δουλειά δεν έχουν να κάνουν ένα κόμμα, να πουλήσουν ελπίδες για να γεμίσουν και άλλο τις ήδη γεμάτες τσέπες τους, με στόχο να απογοητεύσουν και άλλο τον κόσμο, προσφέροντας υπηρεσίες στο σύστημα. Και ασφαλώς, και ο πατέρας του που (αν) παίρνει εργα απο το Δημόσιο, ειναι διαπλεκόμενος, και το μήλο κάτω απο την μηλιά επεσε, και γιαυτό υποστηρίζεται απο τον ΔΟΛ και την Γιάννα. Οι άλλοι ξέρουν καλλίτερα απο αυτή την θορυβώδη μειοψηφία, οι παλιοί θεωρητικοί ήξεραν και ξέρουν πάντα καλλίτερα, ασε που τότε δεν ήταν τόσο ακριβοί για τους μπαμπάδες τους, το look της εποχής 68-77,ήταν πιο λιτό. Τωρα μπορούν να κάνουν και καμμιά δουλειά;

 19. giorgis avatar
  giorgis 12/02/2008 18:50:35

  Γιώργο Κούρβα, υπάρχει η αλήθεια, αλλά ποια αλήθεια, η φιλελεύθερη, η χριστιανική, η αναρχική,ή οι sex pistols, που λέει κι ο Πετρόχειλος;
  Τλσπ. η κουβέντα για τη 17Ν είναι άλλο κεφάλαιο. Εν πάσει περιπτώση οι απόψεις και η δράση της, δεν έχουν καμμια σχέση με τη δική μου "αλήθεια" (υπερβατικός όρος, δε μου αρέσει), που είναι η αυτονομία της κοινωνίας. Οι "φωτισμένες αυθεντίες" με τα 45αρια, μου θύμιζαν ολοκληρωτικά σταλινικά κατάλοιπα κι όχι επαναστάτες. Κάτι σαν τον Comantante Αλέξη (χωρίς το όπλο του),που θα μας φέρει και φτηνό πετρέλαιο, από τον άλλο μέγα"σοσιαλιστή" Τσάβες (κακίες...).
  Υ.Γ. Οι πολιτικά ορθοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ας μην υστεριάσουν για τους ατυχείς παραλληλισμούς. Ο Αλέξης μπορεί να μην είναι Κουφοντίνας, σταλινικό απολίθωμα όμως, σε αστραφτερή συσκευασία είναι και με τη βούλα. Γι' αυτό και μοιράζει τίτλους ευγενείας, πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης...
  Άντε ΓΑΠ, υπόγραψε κι εσύ δήλωση, ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση

 20. Le canard avatar
  Le canard 12/02/2008 18:57:27

  Μόνο και μόνον ο διάλογος και ο προβληματισμός που αναπτύσσεται τόσο μέσα από το μπλογκ, όσο και γενικότερα για τα τεκταινόμενα στον Συνασπισμό, είναι ενθαρρυντικό σημάδι. Είναι άλλωστε, φυσιολογικό να προβληματίζει -και προς αρνητικές και προς θετικές κατευθύνσεις- το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, και ειδικότερα της ελληνικής αριστεράς, γίνεται πρόεδρος κόμματος ένας τριαντάρης. Σαφώς επιβάλλεται να υπάρχουν επιφυλάξεις. Εξάλλου, πρέπει να αποδείξει ο Τσίπρας ότι είναι ηγέτης. Τα ηγετικά χαρακτηριστικά άλλωστε, δεν χαρίζονται (ούτε και η καρέκλα του ηγέτη), αλλά κατακτώνται με μυαλό και με δράση. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα (ελπίζω όχι τύπου Ζαχόπουλου, ήτοι πολιτική αυτοκτονία). Ξέχωρα από το τι θα μπορέσει -ή όχι- να αποδείξει ο Τσίπρας, το σημαντικότερο που αναδεικνύεται αυτή την περίοδο, είναι η αγωνία, αλλά και η αισιοδοξία του κόσμου της αριστεράς, αλλά και όλων των προοδευτικών ανθρώπων του τόπου, που θεωρούσαν ανέκαθεν την αριστερά ως βασικλη συνιστώσα των κοινωνικο-πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Ας μην παίρνουν όμως, τα μυαλά μας αέρα. Και προ πάντων, ας μην ποντάρουμε μονά-ζυγά πάνω σε ένα πρόσωπο. Ιδίως όταν αυτό δεν έχει δείξει τι είναι εις θέσιν να πράξει. Το πλέον νευραλγικ΄ςη σημασίας όμως, είναι να μετασχηματιστεί αυτή η αγωνία, ο προβληματισμός και η αισιοδοξία των Αριστερών (νέων και μεγάλων) σε δράση και, κατ΄επέκταση, σε πίεση προς την ηγεσία του Συνασπισμού. Να σηκωθούν από τις καρέκλες και τις πολυθρόνες τους και να απαιτήσουν τη δημιουργία μιας παρεμβατικής, σύγχρονης, κινηματικής Αριστεράς. Η μόνη δοκιμασμένη μέθοδος για να δημιουργεί κινηματικές καταστάσεις η αριστερά, ήταν πάντα, το "να κολυμπάει στις μάζες". Και δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια έχει πάψει να το κάνει. Προσωπικώς, είμαι πολύ επιφυλακτικός απέναντι στους πολιτικούς τύπου Τσίπρα. Ακόμα πιο επιφυλακτικός είμαι απέναντι στην ηγεσία του Συν, ένα σημαντικό κομμάτι της οποίας αλοιθωρίζει προς ΠΑΣΟΚ. Το ευτυχές είναι οτι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε φάση άμυνας και ο Συν. νοιώθει ότι είναι στην επίθεση και μπορεί να στριμώξει το ΠΑΣΟΚ, και σε ένα βαθμό το ΚΚΕ. Προσοχή όμως, γιατί όλα αυτά μπορούν εύκολα να γίνουν ευσεβείς πόθοι, δίχως ικανή ηγεσία και πολύ περισσότερο χωρίς να ξαναγυρίσουν στο χώρο πολλοί από τους αριστερούς που από τη Μεταπολίτευση και πέρα πήγαν σπίτι τους. Ναι, θέλουμε τη νεολαία, αλλα θέλουμε και την εμπειρία και τη βαθιά αριστερή κουλτούρα. Και μην ξεχνούμε. Και το '89 θέλησαν πολλοί να λεηλατήσουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το εντελώς αντίθετο.

 21. Τσουκνίδα avatar
  Τσουκνίδα 12/02/2008 22:36:21

  Ας το δούμε το παλικάρι για λίγο καιρό, χωρίς φόβο και πάθος.
  Ας μην το υποτιμήσουμε
  αλλά ας μη το κάνουμε και λάβαρο.
  Λάβαρο θα γίνει αν ματώσει στους αγώνες..

 22. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 12/02/2008 22:42:38

  Giorgis,

  εδώ μιλάμε για την αντικειμενική αλήθεια. Δηλαδή, τα γεγονότα κι όχι αφηρημένες έννοιες. Αν η Αριστερά έχει κάνει αυτά που γράφει η προκύρηξη, ή όχι. Για να βγάλουμε συμπέρασμα ποιος είναι ή δεν είναι φερέγγυος και να του δίνουμε ή να μην του δίνουμε σημασία. Αν η αλήθεια είναι με την 17Ν και όχι με την συγκεκριμένη Αριστερά, γιατί, ρε, φίλε, να μην την ενστερνισθούμε; Δεν δεσμευόμαστε απο κανένα Δόγμα = προκατάληψη = "γνώμη διαμορφωμένη εκ των προτέρων απο επηρεασμό και χωρίς μελέτη του θέματος", (Μπαμπινιώτης). Ακούμε τους πάντες, αλλά, ρωτάμε τον εαυτό μας. As simple, as that!
  Δεν είμαι μαρξιστής, όπως οι της 17Ν, ούτε πιστεύω σε κανένα άλλο Δόγμα. Θεωρώ, όμως, την οργάνωση αυτή απείρως πιό κομμουνιστική απ' τα διάφορα ΚΚΕ μετά την Βάρκιζα. Γιατί είναι σκέτη υποκρισία να δηλώνεις κομμουνιστής και να αποκηρύσεις τον πυρήνα της Ιδεολογίας του Μαρξισμού, που είναι η ένοπλη εξέγερση- Επανάσταση. Είναι σαν να πιστεύεις σε ...Βασιλευόμενο ή Κοινοβουλευτικό Κομμουνισμό, φερ' ειπείν. Επειδή, δε, μ' ενδιαφέρει η απόρριψη όλων των νυν κομμάτων- Ιδεολογιών στο Κοινοβούλειο, κι επειδή το να κατακρίνει κανείς το ΠΑΣΟΚ (κεντροαριστερά) και την ΝΔ (κεντροδεξιά) είναι, πλέον, εύκολο και περιττό, θέλω να καταδειχτεί και η ουτοπικο-σαχλαμάρα της αριστερής λύσης, διότι: "Το προλαμβάνειν κάλιον του θεραπεύειν". Η θέση μου είναι: "ΑΝ η συνεπέστερη και ικανότερη (ως μακροβιότερη παγκοσμίως) μαρξιστική οργάνωση Αντάρτικου Πόλης (= προπαγάνδιση της ανάγκης Ένοπλου Αγώνα, με σκοπό την Δικτατορία του Προλεταριάτου) δεν μπόρεσε επι 27 χρόνια να κινητοποιήσει τον αριστερόφρονα στην πλειοψηφία του λαό της Ελλάδας, τότε, κανείς δεν πρόκειται να το καταφέρει, γιατί: ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΜΑΡΞ"! Βέβαια, αυτό δεν διαγράφει τον αγώνα της 17Ν, και κάθε 17Ν, αν είναι τίμιος και ιδεαλιστικός, διότι: "Ο μόνος αγώνας που χάθηκε, είναι αυτός που δεν δόθηκε". Έχουμε την εμπειρία του και μπορούμε απ' αυτήν να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα, πιστεύω. Εξ άλλου, αν δεν υπάρχει αντί-Λογος, δεν υφίσταται διά-Λογος, ώστε να βρεθεί το "ζητούμενον" της κάθε φοράς συν-ζήτησης, ο ΛΟΓΟΣ. Τέλος πάντων, επειδή εμένα με ενδιαφέρει η Ιστορία (= "γνώση", απο το "οίδα"), οι προκηρύξεις μού είναι πολύτιμες για την διερεύνηση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, κατά την καλούμενη Μεταπολίτευση. Κι εσύ, επειδή διακρίνω ότι δεν έχεις ιδίαν πείρα των γραφομένων στις 893 σελίδες (!) των προκηρύξεων, αλλά "ακουστά", ρίξε τους μια ματιά, όταν μας απασχολεί η επικαιρότητα για θέματα σχετικά με τα κόμματα, τους Λαμπράκη, Κόκαλη, Βαρδινογιάννη, Αγγελόπουλο, Μπόμπολα κλπ νταβατζήδες της Διαπλοκής, το MEGA, το Βήμα, την Ελευθεροτυπία, το Ποντίκι κλπ ΜΜΕ, τον Κακαουνάκη, τον Βότση, τον Τριανταφυλλόπουλο κλπ "Α-Ρ-Δ", την CIA, την Mossant, την MIT, την KGB κλπ πράκτορες- εισπάκτορες, και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει. Υπάρχουν "κάρτες" για όλους, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο!
  Αυτά!
  Ευχαριστώ, ειλικρινά, για την επι-κοινωνία!


  ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ σου!

  Γιώργος Κούρβας

 23. Obesver avatar
  Obesver 12/02/2008 23:34:39

  Μήπως πάνε όλα στραβά απο τότε που βάλανε την 17Ν στη φυλακή (πλάκα κάνω, μην με τρέχει και η αντιτρομοκρτατική τώρα)

 24. ΑΓΓΕΛΟΣ avatar
  ΑΓΓΕΛΟΣ 12/02/2008 23:36:30

  Σιγά τα αίματα Τσουκνίδα μου. Ξέχνα το. Πάνε αυτές οι εποχές που κάποιοι μάτωναν. Τώρα να είμαστε ευχαριστημένοι και μόνο με το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος με νέες (ελπίζω) ιδέες βγήκε μπροστά. Μέχρι εκεί όμως. Όχι και να ματώσει.

 25. Γιώργος Κούρβας avatar
  Γιώργος Κούρβας 13/02/2008 11:40:25

  "Παρατηρητή",

  όπως βλέπεις, έχουν περάσει την θέση τους, που λέει: "Για το καλό σας ούτε καν γι' αστείο να μην αναφέρετε την 17Ν". Αυτό είναι κατάλυση της Ελευθερίας του Λόγου, πυλώνας κεντρικός της Δημοκρατίας. Η υπόθεση της σύλληψης και της δίκης της 17Ν προσφέρεται για να καταδείξει αναπόδραστα την απαξία του Συντάγματος. Για παράδειγμα: α) Σήμερα κι εδώ και δυο μήνες, τα ΜΜΕ ασχολούνται με μια "τριανταπεντάχρονη", γιατί έχουν κάνει σημαία τους, λέει, το τεκμήριο αθωότητος και απαγορεύεται να λένε ονόματα, να δημοσιοποιούν ανακριτικές καταθέσεις, φωτογραφίες ή πλάνα των κατηγορουμένων χωρίς "πλέγμα" στα πρόσωπα κλπ. Τι απ' όλα αυτά έγινε το καλοκαίρι του 2002; β) Σήμερα, αγανακτούν οι νομικοί, οι πολιτικοί κι οι πολίτες με τις παρανομίες της Δικαιοσύνης και το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει την Δικαιοσύνη ότι κινείται πραξικοπηματικά, παράνομα. Σωστά. Όμως, τι έκαναν όλοι αυτοί και όλοι εμείς, οι υποτιθέμενοι ενεργοί πολίτες, όταν το έγκλημα της 17Ν χαρακτηρίστηκε αμιγώς "ποινικό" και καθόλου "πολιτικό"; Επίσης, οι ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με τον Νόμο, εκδικάζονται απο μεικτό ορκωτό δικαστήριο. Γιατί η 17Ν, πραξικοπηματικά- παράνομα, δικάστηκε μόνο απο δικαστές και όχι ενόρκους; Επί πλέον, αφού ο Νόμος επιτάσσει κλήρωση για την στελέχωση των Εφετών της έδρας, γιατί έγινε, πραξικοπιματικά- παράνομα, προεπιλογή 30 δικαστικών για την κλήρωση; και γ) "Οκτώ μήνες μετά την τελεσίδικη καταδίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση της 17Ν, η απόφαση του Εφετείου δεν έχει "καθαρογραφεί". Μήπως, όμως, το σκεπτικό της δεν έχει καν αποφασιστεί και συνταχθεί, οπότε έγκυρη καταδικαστική απόφαση δεν υπάρχει;", Ελευθεροτυπία, 8 και 17/1/08.
  Λοιπόν, "IF we tolorate (= αγνοήσουμε) this, then OUR children will be next"! Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να λέγεται "άνθρωπος", αν αδιαφορεί για τα παιδιά του. Κι εμείς, σήμερα, αυτό κάνουμε. Υποθικεύουμε το μέλλον των παιδιών μας, σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε η πρώτη γενιά στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους, που κλέβουμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το μέλλον των παιδιών μας, γιατί, ..."έτσι γουστάρουμε και μας συμφέρει"! Ε, λοιπόν, υπάρχουν μερικοί που δεν τους νιάζουν οι συνέπειες, αν είναι να αγωνισθούν για τα παιδιά τους και τα "του παιδιού μου το παιδί δυο φορές παιδί μου". Είναι αυτοί που "έχουν κρεμάσει την κάπα τους", που λέει κι ο λαός μας. Δεν είναι ζήτημα ηρωισμού και "ψυχάρας". Απλά, έχουν ζήσει την ζωούλα τους, δεν έχουν την ευθύνη, πια, για τα οικεία τους πρόσωπα και δεν έχουν να χάσουν τίποτα, παρά μόνο την συμβατική, την φυσική, ελευθερία τους. Συνέπεια, όμως, που -παραδόξως(!)- έρχεται να τους αποδώσει την πνευματική, την ούσα, Ελευθερία του ανθρωπίνου όντος, που είναι η ελευθερία βούλησης, "(δι)ΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΩΟΝ". Αυτός είναι και ο Λόγος που υπογράφω τα κειμενά μου περί 17Ν, (ενώ στα άλλα χρησιμοποιώ ψευδώνυμο), επειδή, αλλιώς, δεν θα είχαν αξία, -πιστεύω. Κατανοώ, βέβαια, μέχρι κεραίας, όλους όσους, φίλε "Παρατηρητή, δεν το κάνουν ούτε για ...αστείο. Είναι crime και κρίμα, όμως, ρε, φίλε, να μην μπορούμε να πούμε την γνώμη μας! Έχουμε παγκόσμια Χούντα στον σβέρκο μας κι όχι, απλώς, τοπική ή εθνική. Κι εμείς, οι μεγαλύτερης ηλικίας, όπως είπα, την ζήσαμε την ζωούλα μας. Και τα ταξίδια μας τα κάναμε ανά τας Ευρώπας, τας Ινδίας κι αλλαχού, και τον "έρωτα" χωρίς προφυλακτικό βιώσαμε, και δουλειές -κι όχι δουλειά- είχαμε, και οι ντομάτες ήταν ντομάτες, και οι αγελάδες δεν ήταν κανίβαλοι, και δεν είχαμε σαν δαμόκλειο σπάθα πάνω απ' το κεφάλι μας το "θερμοκήπειο" να μας τσουρουφλίζει, και να παντρευτούμε τους αγαπημένους μας κάνοντας οικογένειες με έναν και μόνο μισθό μπορούσαμε, και ούτε καν σαν ανέκδοτο επιστημονικής φαντασίας δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μην πάρουμε σύνταξη, και οι παππούδες μας δεν ξενύχταγαν απο βραδύς στο ΙΚΑ για μια ασπιρίνη, κλπ, κλπ...
  (: Με πήρε απο κάτω... Φεύγω για βόλτα με τον Δία, να πάρω αέρα. Λέτε του χρόνου να μας βάλουνε και μετρητή ανάσας; Όχι είπες; Αισιόδοξο σε βρίσκω).

  ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ

 26. Tσουκνίδας avatar
  Tσουκνίδας 13/02/2008 13:11:16

  Το μάτωσαν είναι και μεταφορικό και αν χρειαστεί και πραγματικό. Ομιλώ για αγώνα όταν χρειαστεί σκληρό.. τα πράγματα δεν είναι εύκολα σήμερα. Δεν μιλώ για όπλα, αλλά αντίσταση ουσιαστική και δυναμική ταυτόχρονα, αν χρειαστεί μέχρι τέλους.

 27. Tσουκνίδας avatar
  Tσουκνίδας 13/02/2008 13:12:06

  ανυποχώρητη αντίσταση όταν είναι για αρχές και ιδέες..
  αυτό θα κάνει τη διαφορά.

 28. nas avatar
  nas 13/02/2008 15:51:00

  το ανέκδοτο του Χαρι Κλιν το θυμάστε σύντροφοι; εκείνο που έλεγε ο έλληνας ψαράς πως δεν φοβόνταν τους ευρωπαίους μην έρθουν στην ελλάδα; και όταν τον ρωτούσαν γιατί απαντούσε... "σε ποιά γλώσσα θα ψαρεύουν;". Αυτά λοιπόν περί της μεγάλης αριστερής κυβέρνησης υπό τον Τσίπρα, είναι ανέκδοτο και η πιό μεγάλη μπαρούφα! πρόκειται για το πιό έξυπνο colpo grosso του Αλαβάνου, που για τριάντα χρόνια πέρασε ζάχαρη στας ευρώπας, ένα κόλπο ανάλογο με εκείνο του Σημίτη στη ληστεία του χρηματιστήριου. Ερώτημα: για να γίνει "κυβερνώσα" παράταξη ο ΣΥΝ , απο που θα πάερι ψήφους; απο το ΚΚΕ-αυτοί είναι "τσιμεντωμένοι"! απο τη δεξιά; μπορεί να ψηφίζουν τον Αλέξη τίποτα αλανιάρες της Εκάλης. Τι μένει; Το ΠΑΣΟΚ! άντε και εισρέουν οι ΠΑΣΟΚοι οικογενειακώς στον ΣΥΝ... άντε γίνεται μεγάλος, μεγαλύτερος απο το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου. Με ποιούς θα κυβερνήσει; Όταν απαιτούνται ως ελάχιστος αριθμός συνεργατών και τα λοιπά -που να ασπάζονται το πρόγραμμα του Τσίπρα- καμιά εικοσαριά χιλιάδες άτομα (λίγα είπα;) αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθούν και όσοι ήρθαν απο το ΠΑΣΟΚ. Ή όχι; οπότε, τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που θα εγκαταλείψουν πρώτα πρώτα το κόμμα παριστάνοντας τους αριστερούς θα βρεθούν ξανά στο γκουβέρνο! ποιό είναι το κόλπο Αλαβάνου; Μα να κυβερνήσει αυτός και οι φίλοι του για λίγο έστω καιρό την Ελλάδα. ο άνθρωπος είναι... χομπίστας της πολιτικής... περί αυτού ας μιλήσουν οι υπόλοιποι "αγωνισταί" των καφε στο Παρίσι... Παπαγιαννάκης και λοιπαί αριστεραί δυναμεις του ΠΑΣΟΚ της συνομοταξίας των Βρυξελλών...

 29. arapis avatar
  arapis 13/02/2008 17:57:15

  Ο Τσίπρας ελπίζω σε μερικά χρόνια να μην καταλήξει χοντρουλης εκβιαζόμενος με υπονοούμενα για διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις οπως κάποιοι άλλοι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.