#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2012 23:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ίδια συνταγή με την Ελλάδα και στην Ισπανία(Ανανεωμένο). Όσοι πίστευαν ότι η Ισπανία θα γλιτώσει από το Μνημόνιο επειδή η κρίση είναι τραπεζική, σήμερα θα διαψευσθούν μόλις διαβάσουν για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Ραχόι. Η λιτότητα θα είναι το ίδιο σκληρή όπως και στην Ελλάδα, όπως και σε όσες χώρες πάτησε πόδι η τρόικα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το πακέτο λιτότητας προβλέπει  την αύξηση του ΦΠΑ από 18% σε 21% και περικοπές ύψους 3,5 δισ. ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, προβλέπεται μείωση του αριθμού των δημοσίων επιχειρήσεων, προφανώς με τις «κακές» ιδιωτικοποιήσεις που δε θέλουν εδώ, περιορισμό κατά 30% του αριθμού των τοπικών συμβούλων, μείωση ορισμένων επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, αρχής γενομένης από το φετινό δώρο των Χριστουγέννων το οποίο και αναστέλλεται μέχρι το 2014. Σοκ και για το επίδομα ανεργίας που με την πάροδο έξι μηνών θα περικόπτεται στο 60% του βασικού μισθού που στην Ισπανία είναι γύρω στα 600 ευρώ.

Τα μέτρα εντάσσονται στο πακέτο λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα, σε αντάλλαγμα της επιμήκυνσης μέχρι το 2014 του χρόνου επαναφοράς του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ και της οικονομικής βοήθειας της ευρωζώνης προς τον ισπανικό τραπεζικό τομέα. «Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα», τόνισε ο Ραχόι ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα στη Βουλή. Υπογράμμισε δε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Μα φυσικά το ελληνικό Μνημόνιο και τη ρητορική της προηγούμενης κυβέρνησης. Αλλά οι Ισπανοί για να πάρουν την επιμήκυνση αναγκάζονται να αποδεχθούν μέτρα. Εδώ στην Ελλάδα κουμάντο κάνει ο… Τσίπρας και ο Φωτόπουλος. Από την άλλη, φαίνεται ότι η τρόικα δεν αλλάζει συνταγή, έστω κι αν σκοτώνει τον ασθενή.

Τα μέτρα σκληρής λιτότητας 

Αύξηση του ΦΠΑ από 1ης Αυγούστου σε βασικά είδη από 18% σε 21%.
Κατάργηση για φέτος (τουλάχιστον) του δώρου Χριστουγέννων των δημοσίων υπαλλήλων.
Περικοπές 3,5 δισ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και μείωση δημοτικών συμβούλων κατά 30% ανά περιοχή.
Μείωση του επιδόματος ανεργίας από τον 6ο μήνα και μετά κατά 50%-60% και σύντμηση του διαστήματος χορήγησής του.
Μείωση των επιχορηγήσεων στις επιχειρήσεις για νέες προσλήψεις.
Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και δραστικός περιορισμός της πρόωρης εξόδου από την εργασία.
Περιορισμός των δαπανών της κυβέρνησης κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.
Κατάργηση από το 2013 των φοροαπαλλαγών για την αγορά κατοικίας.
Μείωση κοινωνικών επιδομάτων ύστερα από εξέταση.
Ιδιωτικοποίηση με ταχείες διαδικασίες αεροδρομίων, λιμένων και του σιδηροδρομικού δικτύου της Ισπανίας, με σκοπό να εξοικονομηθούν 30 δισ.
Προώθηση της απελευθέρωσης υπηρεσιών στην αγορά ενέργειας.

Βούλιαξαν τη Μαδρίτη οι ανθρακωρύχοι

Στο μεταξύ, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένας συνελήφθη σήμερα στη Μαδρίτη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών ανθρακωρύχων και των δυνάμεων της αστυνομίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ισπανικά ορυχεία, καθώς και υποστηρικτές τους, συγκεντρώθηκαν σήμερα γύρω από το υπουργείο Βιομηχανίας διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των δημόσιων επιχορηγήσεων στον τομέα τους, η οποία σηματοδοτεί, σύμφωνα με τους ίδιους, «το θάνατο των ορυχείων» στην Ισπανία.

Τι γράφει ο Τύπος 

«Η ΕΕ θέτει την Ισπανία υπό κηδεμονία». Αυτή είναι η επικεφαλίδα της ισπανικής εφημερίδας El Pais, μετά την υπογραφή του «μνημονίου κατανόησης» μεταξύ της κυβέρνησης του Mariano Rajoy, και της ΕΕ, το οποίο και ορίζει τις προϋποθέσεις για την διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

Οι 32 όροι που συμπεριλαμβάνει το μνημόνιο μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν ως de facto, αν όχι επίσημα, μια ξένη παρέμβαση στο σύνολο του ισπανικού τραπεζικού τομέα. Κι αυτό διότι το Eurogroup επέβαλλε μια πλήρη αναμόρφωση στην λειτουργία της Τράπεζας της Ισπανίας, ανάγκασε τον υπουργό Οικονομικών να μεταβιβάσεις τις αρμοδιότητές του για επιβολή κυρώσεων επί της τράπεζας (της Ισπανίας), και απαίτησε την σύσταση μιας ανεξάρτητης εποπτεύουσας αρχής της ισπανικής δημοσιονομικής πολιτικής.

Υπάρχουν όμως και κάποια καλά νέα για την Ισπανία. Θα της δοθούν €30 εκατ. στο τέλος του μήνα από τα συνολικά €100 εκατ. που της έχουν υποσχεθεί, με περίοδο αποπληρωμής τα 14  χρόνια, και με επιτόκιο περίπου 4%.

Το Eurogroup ξεκαθάρισε ότι η τρόικα θα ελέγχει την όλη διαδικασία της διάσωσης των τραπεζών.

Παρόλα αυτά, η εφημερίδα στηλιτεύει την ολιγωρία της κυβερνητικής δράσης. Όπως αναφέρει, οι μεταρρυθμίσεις είναι ανεπαρκείς, και οι όποιες περικοπές μέχρι σήμερα (στην παιδεία και στην υγεία) δεν ήταν αρκετές για να ελεγχθούν τα ελλείμματα. «Η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά αξιόπιστη, ώστε να προκαλέσει την εμπιστοσύνη των αγορών, και των Ευρωπαίων εταίρων».

Η συντηρητική εφημερίδα El Mundo τονίζει την απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας, και την απώλεια ελέγχου επί του βασικού τομέα της ισπανικής οικονομίας. Η εφημερίδα κατηγορεί για το οικονομικό χάλι τόσο την σημερινή κυβέρνηση όσο και αυτήν του José Luís Rodríguez Zapatero.

Όπως λέει, πρόκειται για μεγάλη αποτυχία της προηγούμενης κυβέρνησης Zapatero, αλλά και για φιάσκο της σημερινής, που με χλιαρές τραπεζικές μεταρρυθμίσεις μεγέθυνε τα προβλήματα. Ένα παράδειγμα είναι η βιαστική κρατικοποίηση της Bankia τον περασμένο μήνα.

Και καταλήγει πως η μόνη επιλογή που έχει ο Rajoy για να μην χρειαστεί διάσωση από την τρόικα και η Ισπανία (πέρα των τραπεζών της), είναι να προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/07/2012 14:06:57

  Σαφές λοιπόν, και διά τους άπιστους Θωμάδες.
  Η Ισπανία δεν θα έχει τυπικό Μνημόνιο και η δανειακή της σύμβαση θα είναι αρκετά διαφορετική.
  Δεν θα έχει Τρόικα όμοια με την Ελληνική, της Ιρλανδίας κτλ: Στους τριμερείς δανειστές της δεν συμπεριλαμβάνεται το ΔΝΤ, το οποίο θα έχει μόνον εποπτική-ελεγκτική συμμετοχή στο μηχανισμό.
  Αλλά τα μέτρα και η συνταγή μοιάζουν πάρα πολύ με της Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας: Βλέπουμε όχι μόνον τα σχετικά με τις Τράπεζες, αλλά και αύξηση ΦΠΑ, μείωση δημοσίων επιχειρήσεων (προφανώς με «κακές» ιδιωτικοποιήσεις !), μείωση επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, αναστολή δώρου Χριστουγέννων κτλ.
  «Οι καταχρήσεις του παρελθόντος πληρώνονται σήμερα», και στην Ισπανία. Το παν-Ευρωπαικό ζήτημα είναι άν πληρώνουν οι καταχραστές και επωφεληθέντες.
  Ά ξέχασα: Εμείς εδώ συζητάμε ακόμη, άν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο το 2009 !!!
  Έ καί; Πές πώς το είχαμε αποφύγει! Χωρίς Μνημόνιο, θα είχαμε μήπως αποφύγει γενικώς και την κοινή Ευρωπαική κρίση;
  Μετά το 2008 χάσαμε 3 χρόνια, χρόνια αδράνειας και λαθών, πιστεύοντας σε "εθνικές" ονειροφαντασίες.

  • No Way avatar
   No Way @ Ο Θείος 11/07/2012 15:31:25

   Καταχρησεις ειχαμε και στο παρελθον , με χειροτερες κυβερνησεις και μηδενικες υποδομες , παρολαυτα απο την ιδρυση του νεοτερου Ελληνικου κρατους επι καποδιστρια μεχρι να μπουμε στο ευρω καπου 175 χρονια , το χρεος μας ηταν ΥΠΟΔΙΠΛΑΣΙΟ σε σχεση με τα 10 χρονια στο ευρω και με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ τοτε αλλα ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
   Επιπλεον ποσοστα ανεργειας 30%+ και 6 συνεχομενα ετη υφεση η Ελλαδα δεν ειχε ουτε την εποχη του εμφυλιου μετα την κατοχη


   Το προβλημα ειναι το ΕΥΡΩ 100% , αν δεν αποχωρησουν οι χωρες με την θεληση τους με τον EASY WAY , τοτε ο HARD WAY θα κανει την αργεντινη να μοιαζει με νηπιαγωγειο συγκριτικα με τον ευρωπαικο νοτο

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ No Way 11/07/2012 15:41:18

    Ευρώ ή ξε-ευρώ, το πραγματικό πρόβλημα είναι το "λίπος" (σε εξωχώριες καταθέσεις και σε μπετόν), που έχουν υπεξαιρέσει από το Δημόσιο κάποια μειοψηφικά κοινωνικά στρώματα. Και δεν λέει να ανακτηθεί.
    Καταχρήσεις είχαμε και είχαν όλες οι χώρες πάντοτε. Αλλά δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανισότητα μεταξύ των ολίγων και των πολλών, τέτοια καταναλωτική χλιδή και ασύμμετρος πλουτισμός των ολίγων. Δεν είμαστε στον Καποδίστρια ή στον Εμφύλιο, τότε η χλιδή ανήκε μόνον σε 100 οικογένειες.

    • No Way avatar
     No Way @ Ο Θείος 11/07/2012 17:29:01

     Bεβαια , αλλα ξεχνας οτι οι αγορες κεφαλαιου ανοιξαν το 1996 και μετα λογω ΕΕ, το καθεστως αυτο βοηθησε τους φοροφυγαδες να βγαλουν τεραστιες περιουσιες εξω χωρις να πληρωσουν δεκαρα τσακιστη ,παλιοτερα δεν εβγαινε απολυτως τιποτα , αφου τοτε οι οικονομιες ηταν ελεγχομενες απο τα κρατη

     Επιβαλλεται να εφαρμοστει , περιορισμος κινησης κεφαλαιων οπως στο παρελθον , ωστε να ελεγχτει τι μπαινει και τι βγαινει ,με αυτο το τροπο θα καταπολεμηθει η φοροδιαφυγη , οπως επσιης και να υπερφολογηθουν οι Off shore

     Αρκετα πια με την αεριτζιδικη οικονομια του ευρω και την ασυδοσια των τραπεζων , παρελαβε μια ΕΥΜΕΡΟΥΣΑ ΕΥΡΩΠΗ στα τελη της δεκατειας του 90 και την εκανε ροδελο , σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα

     Αυτο το πραμα που ζουμε σημερα δεν σχεση ουτε με ΥΓΙΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ , ουτε με οικονομια

    • abc avatar
     abc @ Ο Θείος 11/07/2012 19:44:58

     Ξέρεις εσύ αγαπητέ θείο κάποια χώρα κάποτε στον κόσμο που να ανέκτησε αυτό το "λίπος " σε εξωχώριες καταθέσεις?
     Ακόμα και η Γερμανία και οι ΗΠΑ όταν μετά απο 50 χρόνια αγώνα ανάγκασαν λόγω κλεμμένων CD την Ελβετία να τους "δώσουν" κάποια ονόματα, αυτά δεν ήταν ούτε οι πενταροδεκάρες των κλεμμένων. Αλήθεια έχεις υπ' όψη σου πώς δουλεύει το Παγκόσμιο δίκτυο των Ofshore της Αγγλίας των ΗΠΑ και της ΕΕ? πως μόλις χτυπά συναγερμός σ' ένα υποκατάστημα πχ. Ελβετίας αμμέσως (εντός λεπτών) το χρήμα μεταφέρεται στα Κέυμαν κι απο κεί στα Μάρσαλ ή στο Σίτυ ή στις Μπαχάμες και άντε να τα βρείς... Αν κάποτε ο Γέρος έλεγε οτι τα καράβια αν τα φορολογήσεις αλλάζουν σημαία και φεύγουν τώρα τα κεφάλαια έχουν φτερά και πετάνε σε χρόνο μηδέν...

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/07/2012 14:37:54

  Άν αληθεύει ότι το χρέος, είτε τραπεζικό, είτε δημοσιονομικό, είναι στην πράξη ιδιωτική υπερχρέωση - για υπερκατανάλωση και υπερπλουτισμό των μεγαλομεσαίων στρωμάτων επί δεκαετίες - τότε το μόνο που είναι αποτελεσματικό και δίκαιο, είναι "να πληρώσουν οι πλούσιοι για τα χρέη των χωρών τους".
  h**p://www.nooz.gr/economy/na-plirosoun-oi-ploisioi-gia-ta-xrei-ton-xoron-tous

  • abc avatar
   abc @ Ο Θείος 11/07/2012 23:03:55

   Δεν αληθεύει αγαπητέ Θείο. Αυτό γινόταν τη δεκαετία του 80-90.
   μετά το 1990 που "απελευθερώθηκαν " οι Τράπεζες και τα παράγωγα χρηματοπιστωτικά προιόντα μετέτρεψαν τις παραδοσιακές εργασίες καταθέσεων-δανείων σε γραφικές υπολειτουργίες των τραπεζών, που χρησιμεύουν ως ψευδοβιτρίνα για τις χοντρές μπίζνες που οδήγησαν στα τοξικά παράγωγα και στο σκάσιμο των too big to fail τραπεζών όπως πχ. η Northrock στην Αγγλία και η Lehman bros στις ΗΠΑ και η Dexia Βέλγιο, η υπερκατανάλωση των μεγαλομεσαίων στρωμάτων έγινε παρωνυχίδα μπροστά στα υπερκέρδη και την αποθήκευσή τους στα offshore υποκαταστήματά τους απο τις Υπερ-τράπεζες που κυβερνούν τον κόσμο σήμερα, δια μέσου του χρήματος.
   Βεβαίως το μόνο που είναι αποτελεσματικό και δίκαιο, είναι “να πληρώσουν οι πλούσιοι για τα χρέη των χωρών τους”, με πρώτους και καλύτερους τους Υπερτραπεζίτες (Rotchild, Rocfeller,Paulson κλπ) οι οποίο κερδίζουν από την κρίση που μετέφεραν στην Ευρώπη δια της εσωτερικής υποτιμήσεως αρχίζοντας απο τα πλέον αδύναμα κράτη του Νότου και συνεχίζοντας προς τα πάνω χωρίς να σταματάνε αν δεν συναντήσουν αντίσταση...

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 11/07/2012 15:11:58

  Associated Press: "Spanish Miners Battle Police Over Austerity"
  Η εξέγερση των ισπανών ανθρακωρύχων (9 Ιουλίου 2012) σε video με αγγλικούς υπότιτλους http://bit.ly/NdNmrN

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ η Dimi 11/07/2012 15:27:34

   Χα χα, σκέψου να είχαμε ανθρακωρυχεία στην Χίο, στο Βροντάδο...
   Υπάρχουν και οι Κινέζοι αγρότες που υπερασπίζονται με πολλαπλούς εκτοξευκτές ρουκετών τα χωράφια τους, από απαλλοτριώσεις, κατασκευαστικές εταιρείες, εργολάβους κτλ
   h**p://boingboing.net/2010/06/09/chinese-farmer-defen.html
   "Όταν μου τέλειωσαν οι ρουκέτες, τότε έφαγα ξύλο, λέει ο αγρότης".

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/07/2012 15:31:40

  Κινέζος αγρότης: "Το σπίτι μου, το κάστρο μου".
  h**p://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/7810735/Chinese-farmer-declares-war-on-property-developers-with-homemade-wheelbarrow-cannon.html#

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Ο Θείος 11/07/2012 17:27:10

   Στη πάμπλουτη πολιτεία Texas: (“πειραματόζωο NAFTA”, Superhighways για Eλεύθερη Mετακίνηση, Kατάργηση Συνόρων, και άκρατη latino λαθρομετανάστευση από εποχής B. Clinton), 5.7 εκατομμύρια Τεξανοί, δηλαδή, το 24.5% του πληθυσμού της γόνιμης αυτής πολιτείας, είναι σήμερα Χωρίς Ιατροφαρμακευτική Κάλυψη!!! http://www.window.state.tx.us/specialrpt/tif/healthcare.html Οι Αμερικανοί, τρελλαίνονται! Κυριολεκτώ. Και πεποίθησή μου είναι ότι νομοτελειακά, οι ημέρες αυτής της παγκόσμιας χολέρας, είναι πλέον μετρημένες.

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ Ο Θείος 12/07/2012 00:15:19

   Είναι τα καλά των κομμουνιστικών κρατών.Δεν μας δίνεις το χωράφι σου,θα πεθάνεις απο πείνα και απο ξύλο.Επίσημη πείνα και επίσημο ξύλο βεβαίως με την σφραγίδα του ΚΚΚ

 5. nestrom avatar
  nestrom 12/07/2012 01:28:41

  Μπορούμε να καταγγείλουμε το Μνημόνιο αλλά να κρατήσουμε τα επαχθή μέτρα επομένως. Ιδέες δίνω..

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ nestrom 12/07/2012 09:35:28

   Να κρατάμε το στόμα κλειστό καλύτερα...
   Ο διάολος είναι πολυμήχανος, δεν ξέρεις από που θα σού την φέρει...

 6. blue nile avatar
  blue nile 12/07/2012 02:44:29

  Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο πιο θερμός των τελευταίων εξήντα χρόνων.
  Οι λαοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια.
  Όσοι το νομίζουν έχουν μεγάλο σφάλμα και θα το αντιληφθούν σκληρά και απότομα.
  Είναι ανάλγητο να φτωχοποιούνται βιαίως οι πολίτες και οι τραπεζίτες που δημιούργησαν την Κρίση να πέφτουν στα μαλακά.
  Είναι πασιφανές πλέον ότι τα προνόμια των τραπεζιτών πηγάζουν από τις σχέσεις στοργής που έχουν με τους πολιτικούς των οποίων τις προεκλογικές καμπάνιες χρηματοδοτούν.
  Οι αποφάσεις που λαμβάνονται αποτελούν επονείδιστη ντροπή για τον πολιτικό πολιτισμό της Ευρώπης δημιουργώντας μια αδήριτη τραπεζική βαρβαρότητα που τείνει να πολτοποιήσει την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.
  Ποτέ μεταπολεμικά δεν ζήσαμε τέτοια πονγκρόμ από οικονομικούς serial killers που για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους δεν σταματούν μπροστά στην απόγνωση και τον θάνατο που σκορπίζουν.
  Η μόνη λύση για τους λαούς της Ευρώπης δεν είναι βέβαια οι διάφοροι τσιπραίοι της διεθνιστικής αφασίας αλλά τα πεζοδρόμια και οι πλατείες των αγανακτισμένων. Μακρυά από τα κάθε λογής ΠΑΜΕτζίδικα καπελώματα των αυτόκλητων εκμεταλευτών των απελπισμένων.
  Η μάχη ενάντια στην τραπεζοκρατία και τα τσιράκια της θα είναι σκληρή και δυστυχώς όχι αναίμακτη.
  Όμως προς το παρόν δεν διαφαίνεται άλλος δρόμος.
  Κανείς που πεινάει δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια.
  Τα τελευταία τριάντα χρόνια η κυριαρχία παγκοσμίως των νεοφιλελεύθερων ιδεών μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.
  Παρόμοιες πολιτικές ναρκοθέτησαν και πλήγωσαν ανεπανόρθωτα το δικαίωμα στην εργασία.
  Έχετε σκεφτεί για ποιο λόγο πιάνει πρεμούρα τους ηγέτες για μικρά ελλείματα και χαμηλό πληθωρισμό;
  Σκεφτείτε το εξής; Όταν κάποιος επενδυτής αγοράζει ένα τραπεζικό προιόν το τελικό του κέρδος είναι η τιμή του όταν ωριμάζει μείον το αρχικό ποσό αγοράς, μείον το ασφάλιστρο κινδύνου, μείον τον πληθωρισμό.
  Όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός τότε οι τράπεζες υποχρεώνονται να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις. όταν όμως ο πληθωρισμός είναι σταθερός και μικρός οι επενδυτές αγοράζουν πιο εύκολα τραπεζικά προιόντα. Οπότε αντί να επενδύουν αυτά τα χρήματα τους στην πραγματική οικονομία φτιάχνοντας μια επιχείρηση η οποία θα χρειάζεται υπαλληλικό προσωπικό (άρα άνεργοι θα βρουν δουλειά) αγοράζουν τραπεζικά προιόντα ώστε άκοπα να αυξάνουν το αρχικό τους κεφάλαιο.
  Τους τραπεζίτες όμως δεν τους νοιάζει, ας μείνουν όλοι άνεργοι , τους νοιάζει να πουλούν τα παλιόχαρτα τους.
  Όμως η παρασιτική τους σπέκουλα διαλύει την πραγματική οικονομία , αυξάνει την ανεργία και στρώνει τον δρόμο για ανεξέλεγκτες Κρίσεις.
  Τι είπε ο Αγιατολάχ των τραπεζών Ντράγκι πριν από ένα μήνα;
  Είπε ότι πρέπει να συνηθίσουν οι Ιταλοί στην πραγματικότητα της υψηλής ανεργίας. Παρέλειψε βέβαια να πει ότι αυτή η υψηλή ανεργία θα είναι αποτέλεσμα των τραπεζικών πρακτικών ώστε να θησαυρίζουν εύκολα οι συνάδελφοι του και της προκλητικής κρατικής εύνοιας που τους κρατά στα τιμόνια των ιδρυμάτων που έχουν χρεωκοπήσει.
  Το σκληρό μέλλον είναι πια μπροστά μας.
  Η θα νικηθεί ο μπαμπούλας των τραπεζών...ή θα διαμορφωθεί η νέα φεουδαρχία σε επερχόμενες post modern dark ages.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/07/2012 12:47:45

  Αστούριας, η καρδιά του άνθρακα και της ενέργειας στην Ισπανία: Οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούν τις ρουκέτες ακόμη και ως ...αντιαεροπορικό σύστημα εναντίον των ελικοπτέρων της αστυνομίας.
  h**p://www.vosizneias.com/news/photos/view/431869486

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 12/07/2012 14:14:03

   Έχουν παραδόσεις και τις κρατούν οι ανθρακωρύχοι της Αστουρίας: Από την άλλη κρίση (1929 -1934).
   Ήταν η πρώτη σύγκρουση με τα αποικιακά στρατεύματα του μετέπειτα δικτάτορα Φράνκο. 3.000 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν, 30.000 - 40.000 συνελήφθησαν.
   h**p://www.lacolumna.org.uk/article_asturian%20uprising.htm

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.