#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2010 09:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ή ο Γιώργος είναι πολύ μπροστά, ή εμείς είμαστε για τρελλοκομείοΎστερα από όσα ακούσαμε από τον πρωθυπουργό από τις Βρυξέλλες για την πορεία της χώρας και την άοκνη προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για να σώσει την Ελλάδα ένα έχουμε να πούμε: Έχει δίκιο η… μαμά Πατίτσα που είπε ότι θέλουμε ψυχιατρείο και πρότεινε μάλιστα και τον πρώην υπουργό, κ. Στεφανή.

Για να καταλάβουμε το σκεπτικό του κ. Παπανδρέου είναι σίγουρο ότι πρέπει να πάρουμε… ληγμένα ή έστω ψυχοφάρμακα, αλλιώς δεν θα αντέξουμε.

Αν αναλύσουμε τι είπε ο πρωθυπουργός τότε όλοι μαζί θα αναφωνήσουμε το σλόγκαν των ημερών «Τυχαίο; Δε νομίζω», εξηγώντας γιατί η χώρα έχει τους πολιτικούς που της αξίζουν.

Θέμα 1: «Έχουμε τεράστια ευθύνη να σώσουμε την οικονομία και αυτό κάνουμε», είπε ο Γ. Παπανδρέου. Μα μέχρι σήμερα, 8 μήνες μετά τις εκλογές η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο. Μπήκαμε στο ΔΝΤ, διαλύσανε το κράτος, χρεώσανε τους πολίτες, απολύουν τον κόσμο και γενικά μπάχαλο.. Εμείς του επιτρέπουμε να αποποιηθεί των ευθυνών του, να γλιτώσει κι αυτός, να γλιτώσει και ο τόπος.

Θέμα 2: Για να δικαιολογήσει τους μισθούς πείνας των 500 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους είπε το απίστευτο: Στόχος μας είναι να μπαίνει πιο γρήγορα στην αγορά εργασίας ο νέος. Και για να βοηθήσει τη νεολαία δημιουργεί τη γενιά των 500 ευρώ.

Θέμα 3: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ ένα μέρος του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών. Φυσικά δε δεσμεύτηκε γι’ αυτό, άλλωστε πώς μπορούσε να το κάνει αφού το μνημόνιο είναι σαφές. Μειώστε τους μισθούς. Από την άλλη, με τι λεφτά θα πληρώνει ο ΟΑΕΔ, εδώ δεν έχει να πληρώσει τα επιδόματα ανεργίας.

Θέμα 4: Δώσαμε μάχη για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, είπε. Μπράβο, να τους χρωστάμε και χάρη δηλαδή, γι’ αυτό μας το λέει. Δεν το γράφαμε ότι δεν υπάρχει απαίτηση για τέτοιες περικοπές αλλά είναι επικοινωνιακό κόλπο;

Θέμα 5 και πολύ σοβαρό: «πολλά από αυτά τα οποία γίνονται είναι αυτά τα οποία ζήτησε ο ελληνικός λαός προεκλογικά, όπως διαφάνεια, αξιοκρατία, ευνομία στο πολιτικό σύστημα και αντιμετώπιση της διαφθοράς» είπε. Εδώ τρελαινόμαστε τελείως. Αυτά ζήτησε ο κόσμος; Δε ζήτησε και καλύτερη ζωή με τα «λεφτά που υπάρχουν»; Δε ζήτησε δουλειές και ανάπτυξη, δε ζήτησε κοινωνική προστασία, παιδεία και υγεία, καλύτερες συντάξεις κι όχι μια ζωή εργασία για ένα ξεροκόμματο στα στερνά; Σε άλλη χώρα βρισκόταν ο κ. Παπανδρέου όταν ο κόσμος τα ζητούσε όλα αυτά;

Θέμα 6: «Σήμερα έχουμε τα πρώτα θετικά σημάδια ότι η Ελλάδα μπορεί με δύσκολες αποφάσεις, με τη στήριξη και τις θυσίες του ελληνικού λαού (πράγματι θυσίες, όλοι μας το αναγνωρίζουμε) να βγει από αυτή τη δύσκολη θέση. Να μπορεί να διαμορφώσει τις πολιτικές της, με ένα τρόπο που να είναι κυρίαρχα, αυτόνομα και πέρα από τις επιτηρήσεις». Δηλαδή μπήκαμε στην επιτήρηση για να δώσουμε μάχη να ξαναβγούμε. Αφού δηλαδή παραδέχεται ότι δεν κυβερνά ο ίδιος αλλά η Τρόικα, είπε ότι με τις θυσίες (των άλλων, των κοροϊδιών) θα ξαναποκτήσουμε κυριαρχία. Ωραία κυριαρχία με άδειες τσέπες, άδεια στομάχια, διαλυμένο κράτος, φαλιρισμένους πολίτες. Ωραίο το όραμα του κ. Παπανδρέου για τη Δανία του Νότου.

Θέμα 7: «Αυτές οι αλλαγές δε γίνονται με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, απαιτούν αλλαγή νοοτροπίας, αλλά και τη διεθνή τεχνογνωσία, καθώς, δε χρειάζεται να ανακαλύπτουμε τον τροχό, ιδιαίτερα όταν ο χρόνος πιέζει» είπε ο πρωθυπουργός. Δηλαδή γι’ αυτό φέραμε τους ειδικούς από το εξωτερικό; Να μας αλλάξουν τα φώτα τζάμπα, άλλωστε έχουν τεχνογνωσία κι από άλλες χώρες, όπως Ουγγαρία, Λετονία, Αργεντινή.

Όπως καταλαβαίνετε, ή ο Παπανδρέου είναι πολύ μπροστά και δεν αντιλαμβανόμαστε τι λέει, ή εμείς είμαστε τρελοί που τους ανεχόμαστε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 18/06/2010 09:12:23

  Ανέκδοτο

  Ένας δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ σε μια καφετέρια. Βρίσκει έναν τύπο που έπινε καφέ και αρχίζει τις ερωτήσεις:
  -Πως βλέπετε την οικονομία της χώρας?
  Πολύ καλή, λέει αυτός. Έχουμε ισχυρό τραπεζικό σύστημα, εξαγωγική βιομηχανία και τουρισμό.
  -Πως κρίνετε το σύστημα υγείας?
  Άψογο. Από τα καλύτερα του κόσμου! Έχουμε τα καλύτερα νοσκομεία!
  -Τις συγκοινωνίες?
  Δουλεύουν όλα ρολόϊ. Λεωφορεία, τραίνα, τραμ. Σε εξυπηρετούν και πας σχεδόν παντού.
  -Την ποιότητα ζωής?
  Η καλύτερη του κόσμου. Υπάρχει καθαριότητα και ευταξία παντού! Υπέροχος τόπος για να ζεις και να εργάζεσαι!

  Αγανακτησμἐνος πιά ο δημοσιογράφος των ρωτά έξαλλος!
  -Μα που ζεις άνθρωπέ μου επιτέλους?
  Και ο άλλος απαντά αφοπλιστικά:
  -Στην Ελβετία!

  (Ο Γιώργος τα έχει χάσει τελείως)!

 2. Lalakis avatar
  Lalakis 18/06/2010 09:29:54

  τα χαπια μας τώρααααα....

 3. αθανασιος Ι. avatar
  αθανασιος Ι. 18/06/2010 09:30:25

  Οι Τούρκοι το λένε "Ανά νταν μπαμπά νταν".
  Οι πράκτορες του αγγλοσαξονισμού "παπανδρεϊσμό".

  "Θα πραγματοποιήσει τον ΗΘΙΚΟΝ ΚΑΘΑΡΜΟΝ. Θα παύσει το κράτος να είναι επιχείρησις του Κόμματος. Οι καταχρασταί του δημοσίου χρήματος θα αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν. Το δημόσιον χρήμα θα γίνει ιερόν και θα χρησιμοποιείται μόνον δια τας ανάγκας του έθνους και του λαού".ΓΑΠ 1950

 4. ΣΥΣ avatar
  ΣΥΣ 18/06/2010 09:56:55

  ο άνθρωπος νομίζει οτι κυβερνάει την χώρα
  χα χα χα χα

  σοσιαλισμός απο πάγκαλο,βαγγέλα,λοβέρδογερολουναμπιρμπιξυρογιανακους και τα μυαλά στα κάγκελα
  βουλιάζουμε λόγω ανυπαρξίας κράτους και αυτοί λένε ότι μας σώζουν

 5. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 18/06/2010 10:23:22

  Δωστε σε 99 Ελληνες την δυνατοτητα να γραψουν "πεντε αραδες" για την παρουσα οικονομικη κατασταση της χωρας (κατα προτιμηση μη πτυχιουχους, απλα εργαζομενους).Βαλτε και τον παριστανοντα τον Πρωθυπουργο (απαλλαγμενο απο Συμβουλους), να συνταξει και αυτος τις αποψεις του, με λιγα λογια...Αυτες τις 100 τον αριθμο εκθεσεις οικονομικων "ιδεων", αποστειλτε της σε ενα Οικονομικο Πανεπιστημιο της Χωρας (χωρις οι εξεταστες να γνωριζουν το ακριβες της αξιολογησεως τους), απλα να μας υποδειξουν ποια απο τις εν λογω αναλυσεις θα ειναι η χειροτερη...Εσεις ποιθα λετε???Εγω εικαζω οτι θα ειναι αυτη του "εξ απαλων ονυχων", το ακουσαμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

 6. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 18/06/2010 10:43:29

  μπροστα ηταν ο αλ.παπαδοπουλος που πριν καμια 8 ετια ειχε μιλησει για ΔΝΤ

 7. Dimi avatar
  Dimi 18/06/2010 10:53:20

  Ο Ελληνας Επαγγελματίας και η Οικονομία

  Αγρότης: Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι

  Ανθοπώλης: Μαρασμός

  Εμπορος χαλιών: Χάλια

  Ηλεκτρολόγος: Δεν βλέπω φως

  Κομμωτής: Τρίχες

  Μανάβης: Κολοκύθια

  Mηχανικός αυτοκινήτων: Στο ρελαντί..

  Tυπογράφος: Ούτε φύλλο

  Υδραυλικός: Μούφα η δουλειά

  Υφασματέμπορος: Πανί με πανί

  Φαρμακοποιός: Με το σταγονόμετρο

  Φούρναρης: ψίχουλα

  Ψαράς: Ούτε λέπι

  Ψιλικατζής: Ψιλοπράγματα

  Νεκροθάφτης: Ψόφια πράγματα

  Ο απέναντι νεκροθάφτης: Μεγάλη νέκρα

  (Ευπρόσδεκτες και άλλες κατηγορίες Eπαγγελματιών)

  • Dimi avatar
   Dimi @ Dimi 18/06/2010 10:58:24

   Zαχαροπλάτης: Μεγάλη πίκρα

 8. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 18/06/2010 11:05:20

  Καπετανιος:Εχει μπουνατσα..
  Μαραγκος:Μια στο καρφι και μια στο πεταλο
  Ιπταμενος:Συννεφια...
  Πουτανες:Τον "ηπιαμε"

 9. Dimi avatar
  Dimi 18/06/2010 11:14:04

  @ ΧΡΗΣΤΟΣ
  Μιλάμε γιά πολύ γέλιο. Ευχαριστώ.
  Συνέβη στην Ελβετία:

  Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας, ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του:

  - Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας κλπ.

  Έρχεται η σειρά του Ελβετού πρωθυπουργού, που συστήνει αντίστοιχα:

  - Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας..

  Κρυφογελάει ο Παπανδρέου.

  Tον ρωτάει ο Ελβετός:
  - Γιατί γελάτε;

  - Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας, ενώ δεν έχετε θάλασσα;

  - Όταν μου παρουσίασατε εσείς τους υπουργούς σας Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας και Οικονομίας, εγώ γέλασα;..

  • vildanden avatar
   vildanden @ Dimi 18/06/2010 12:07:46

   Ούτε εμείς έχουμε Υπουργό Ναυτιλίας!

  • Dimi avatar
   Dimi @ Dimi 18/06/2010 13:58:22

   Σωστά!

 10. Κικη avatar
  Κικη 18/06/2010 11:17:16

  Ο ανθρωπος οπως και ο πατερας του χρηζουν ψυχιατρικης υποαστηρηξης,ο Σταφανης ηαταν αλλωστε ο γιατρος που πηγαινε στα ταξιδια μαζι με τον Αντρεα ,τωρα αυτος ο οποιος βρισκεται αλλου θα παιρνει καποιον μαζι του ψυχιατρο να τον ανεβαζει ημεδαπο η αλλοδαπο,παει και ο Νικολακης που του λεει αλλα ντ αλλων,ωστε να κανει αυτος τα δικα του,ξερει αυτος,

 11. Μετανάστης Γερμανία avatar
  Μετανάστης Γερμανία 18/06/2010 11:24:33

  Ζω και εργάζομαι στην Γερμανία έχω επισκεφθεί τις περισσότερες χώρες του κόσμου λόγο εργασίας,και όμως θα μπορούσε η Ελλάδα να ήτανε σαν την Ελβετία δεν έχει τίποτε να ζηλέψει είναι μια από τις ομορφότερες χώρες του πλανήτη με ένα από τα πιο υγιεινά κλίματα στον κόσμο,δεν τα λέω επειδή είμαι έλληνας το διαπιστώνουν αρκετοί επιστήμονες,είναι μια φανταστική χωρα ,απλός δεν την αγαπάμε την σνομπάρουμε και την λοιδορούμε ,ακούω συνεχώς γκρίνιες και κατάρες για την πατρίδα και είμαι αρκετά αγανακτισμένος ,τόλμησε να πεις κάτι για την Γερμανία εδώ που ζω στην Γερμανία έστω ένα στραβό τις θα σε πετάξουν έξω με τις κλοτσιές και θα σε αναγκάσουν να την "εγκαταλείψεις" άρον άρον τόλμησε να αμφισβητήσεις την Αγγλία και που το σκέφτομαι γελάω με το ξύλο που θα σου ρίξουν ,ξυπνάτε ρε παλικαρια αφήστε έξω την Πατρίδα μας από την μιζέρια και την περιφρόνηση μην βγάζετε μονοι σας τα ματια σας και το χειρότερο των παιδιών σας.

 12. Lalakis avatar
  Lalakis 18/06/2010 11:25:57

  ναι αλλα εμας καταντισε να τρεχουμε για ψυχοφαρμακα

 13. anonymous avatar
  anonymous 18/06/2010 11:34:06

  Η Ελλάδα έχει μια πληγή, τους Έλληνες, οι οποίοι είναι αριστεροί, μη αστοί, και χωρίς δομή και λογική στον τρόπο σκέψης τους.

  Π.χ. το καλύτερο νομικό κείμενο διεθνώς στο δίκαιο συμβάσεων είναι ο Ελβετικός κώδικας ενοχών. Τον έχει υιοθετήσει και η Τουρκία σε ακριβή μετάφραση. Επειδή οι Ελβετοί είναι αστοί βγάζουν αρκετά από τις διεθνείς διαιτησίες. Επειδή οι Τούρκοι είναι μεμέτια δεν τους εμπιστεύεται κανείς. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Ελλάδα.

 14. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 18/06/2010 16:28:48

  Ο Παπανδρέου πρέπει να μας πεί ένα απλό πράγμα:
  Κυβερνάει το πασόκ ή κυβερνάει το Δ.Ν.Τ.;
  Εάν κυβερνάει το πασόκ, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να λέει ότι για τα βάσανά μας φταίει το Δ.Ν.Τ.
  Εάν κυβερνάει το Δ.Ν.Τ., τότε γιατί ο Παπανδρέου τους έδωσε αυτή την αρμοδιότητα;
  Και τα σχέδια που έλεγε ότι είχε, τί έγιναν;
  Αέρας κοπανιστός;

 15. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/06/2010 16:30:48

  Τη μια κυβερνάει η Λιάνη, την άλλη οι ΕΛΔΕ, τώτα το ΔΝΤ... το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει ποτέ;

  • Dimi avatar
   Dimi @ Strange Attractor 18/06/2010 18:45:23

   Ποτέ! Αυτοί μόνο χρηματίζονται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.