Ή θα επιτύχει η νέα κυβέρνηση ή θα στρώσει το χαλί στον Τσίπρα
09/06/2014 18:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ή θα επιτύχει η νέα κυβέρνηση ή θα στρώσει το χαλί στον Τσίπρα

Ανάλυση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Οι κυβερνήσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος, έτσι θα κριθεί και η νέα. Τους επόμενους μήνες θα ξέρουμε αν το κυβερνητικό σχήμα που επελέγη άρπαξε την τελευταία ευκαιρία από τα μαλλιά ή απλώς έστρωσε το χαλί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Αν αποτύχει επειδή οι επιλογές ήταν αποτυχημένες απλά θα έχει κάνει το μεγαλύτερο δώρο στην Αριστερά.

Αν επιτύχει απλά θα έχει κάνει έναν άθλο. Αλλά τι σημαίνει επιτυχία; Απλά να δώσει την εντύπωση ότι ο Μανολιός άλλαξε κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Ότι πράσινα και μπλε ρούχα ξαναμπήκαν στο πλυντήριο για να βγει πάλι ένα χρώμα... αγνώριστο;

Αν γίνει αυτό τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πανηγυρίζει από σήμερα. Αλλά, όμως, η νέα κυβέρνηση έχει μια ιστορική ευκαιρία. Να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας και να την αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, να αφουγκραστεί περισσότερο τον ελληνικό λαό και να του δώσει λύσεις σε βασικά προβλήματα. Ίσως γι’ αυτό να επελέγησαν βουλευτές της λεγόμενης «λαϊκής» δεξιάς όπως ο Ντινόπουλος, ο Γιακουμάτος ή ο Βορίδης.

Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των τεχνοκρατών και εχόντων καλές σχέσεις με τους δανειστές όπως ο νέος τσάρος, Γκ. Χαρδούβελης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που παρέμεινε, ο Γ. Βρούτσης και των πιο... κοντινών στον λαό, που καλούνται να υπογράψουν ένα νέο συμβόλαιο μ’ αυτόν.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές δεν μπορεί κανείς να πει ότι ένας σαρωτικός ανασχηματισμός είναι ταυτόχρονα και άνεμος... ανανέωσης. Πόσο ανανέωση άραγε μπορεί κανείς να περιμένει από τον Γιακουμάτο, τον Λοβέρδο, τον Γρηγοράκο, τον Κουκουλόπουλο, την Χριστοφιλοπούλου, τον Χρυσοχοϊδη, τον Μανιάτη και την Αντζελα Γκερέκου;

Και βεβαίως τι καινούργιο έχει να δώσει ο «παλιός» Χαρδούβελης ο οποίος έπαιξε ρόλο στην κυβέρνηση Σημίτη και στην κυβέρνηση Παπαδήμου ενώ και με τον Γ. Παπανδρέου είχε καλές σχέσεις;

Σε κάθε ανασχηματισμό υπάρχουν οι ευχαριστημένοι και οι πικραμένοι. Υπάρχουν εκείνοι που χαμογελούν γιατί διατηρούν τους υπουργικούς θώκους ή μπαίνουν στην κυβέρνηση και υπάρχουν και οι άλλοι που είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι γιατί θεωρούν εαυτούς καλύτερους απ’ όσους επελέγησαν τελικά από τον πρωθυπουργό.

Υπάρχουν βεβαίως και οι μονίμως γκρινιάρηδες που θα αρχίσουν αμέσως να αποδομούν τη νέα κυβέρνηση προτού καν ορκιστεί. Είναι οι επαγγελματίες «αποδομιστές» που ανήκουν σε πολιτικά στρατόπεδα ή είναι δημοσιογράφοι, χωρίς βεβαίως ιδιαίτερα αντικειμενικό μάτι. Όπου φυσάει ο άνεμος με απλά λόγια.

Βεβαίως δεν θα πανηγυρίσουμε για τη νέα κυβέρνηση η οποία έχει πολλά καλά (κυρίως ότι σαρώθηκαν τα πάντα) αλλά και πολλά κακά.

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ακόμη μια κυβέρνηση από το 2012 και μετά είναι κυβέρνηση συσχετισμών και συμβιβασμών. Αυτή την ώρα έπρεπε να συμβιβαστεί για άλλη μια φορά η ΝΔ με τα θέλω του συγκυβερνώντος κόμματος, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς δεν γινόταν. Όπως έχουμε γράψει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ας ψήφιζε ο κόσμος «καθαρά» το 2012, ας έδινε αυτοδυναμία στη ΝΔ να μην έχουμε αυτά τα φαινόμενα.

Άπαξ και ψήφισε κυβερνήσεις συνεργασιών τότε θα πρέπει να συμβιβάζεται και ο λαός με τα σχήματα που προέρχονται από συμβιβασμούς. Σε κανέναν δεν αρέσει για παράδειγμα να έχει έλεγχο σε υπουργεία το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά τι να κάνουμε; Έτσι ήταν η λαϊκή εντολή που δόθηκε.

Ποιος ήθελε να ξαναδεί υπουργό τον Λοβέρδο; Ήταν επιτυχημένος και δεν το ξέραμε; Δεν έφυγε κακήν κακώς; Δεν τσακώθηκε με τον Βενιζέλο και το κόμμα του και έφτιαξε δικό του;

Ποιος ήθελε να συνεχίσει να βλέπει υπουργό τον Χρυσοχοϊδη; Πέτυχε στο Υποδομών και δεν το είδαμε εμείς; Τους αυτοκινητόδρομους είχε ως μοναδικό στόχο να ξεμπλοκάρει κι ακόμη μπλοκαρισμένοι είναι;

Ήταν επιτυχημένος ο Γρηγοράκος στο Εσωτερικών και τοποθετήθηκε τώρα και στο Υγείας ως αναπληρωτής;

Είχαμε κανένα κέφι να δούμε τον απίθανο Κωνσταντινόπουλο στο κυβερνητικό σχήμα; Ποιος είναι δηλαδή ο Κωνσταντινόπουλος; Αυτός που διαδίδει ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της κεντροαριστερής παράταξης και γιατί όχι και πρωθυπουργός; Έχει πλάκα.

Να φανταστούμε ότι κανείς δεν περίμενε να αναλάβει υπουργικό ρόλο και η Αντζελα Γκερέκου. Σιγά μην αφήναμε στα χέρια της τον Πολιτισμό. Αλλά.. ας όψονται οι συμβιβασμοί με το ΠΑΣΟΚ που έτσι κι αλλιώς δεν έχει και κανέναν σοβαρό βουλευτή να δώσει για την κυβέρνηση.

Και πάμε τώρα στις αποχωρήσεις οι οποίες συνθέτουν ένα νέο τοπίο στον πολιτικό κόσμο και μπορούν κάλλιστα να σφραγίσουν έναν από τους πιο σαρωτικούς ανασχηματισμούς των τελευταίων ετών. Πολλοί από τους αποχωρήσαντες δεν ήταν κατ’ ανάγκη αποτυχημένοι. Αλλά έπρεπε να φύγουν ώστε να δοθεί αυτή η νέα πορεία, το νέο ξεκίνημα και μια κυβέρνηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας που θα κάνει τα πάντα για να απαλύνει τον πόνο που προκάλεσε η κρίση στους πολίτες.

Αρχίζοντας από το υπουργείο Παιδείας, η απομάκρυνση υπουργού και υφυπουργών είναι ενδεικτική της δυσλειτουργίας που επικρατούσε. Το μπάχαλο με τα πανεπιστήμια, η προβληματική λειτουργία των σχολείων και οι κακές σχέσεις του πανεπιστημιακού κ. Αρβανιτόπουλου με τους συναδέλφους του καθηγητές, συνέβαλαν στην απομάκρυνσή του. Βεβαίως το ποτήρι ξεχείλισε από τη στάση του κ. Αρβανιτόπουλου στο θέμα του δήμου Πειραιά. Οι κρυφές και φανερές σχέσεις του με τον Β. Μαρινάκη, προκειμένου να διασωθεί, εκνεύρισαν πολύ κόσμο και έδωσαν την εντύπωση ενός υπουργού που έχει κουβέντες και διάλογο με επιχειρηματίες.

Ο Λοβέρδος αμφιβάλλουμε πολύ αν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Παιδείας. Πολιτικός των συμβιβασμών, από τους ανθρώπους που σημάδεψαν την παπανδρεϊκή περίοδο, απέτυχε και στο Υγείας και στο Εργασίας όπου πήγε.

Ο κ. Γεωργιάδης πλήρωσε την υπερέκθεσή του στα Media και το γεγονός ότι στο χώρο της υγείας αν και έγιναν προσπάθειες εξορθολογισμού των δαπανών και εξοικονόμησης κεφαλαίων τελικά επικράτησε το απόλυτο μπάχαλο. Αφήστε δε που γιατροί, φαρμακοποιοί, κλινικάρχες και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο πνέουν μένεα κατά του πρώην υπουργού. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να μειωθεί η ένταση.

Στη θέση του ο Μ. Βορίδης ο οποίος μαζί με την Γρηγοράκο και την Κ. Παπακώστα που ξαναμπαίνει σε κυβέρνηση, καλείται πλέον να λύσει τα τεράστια προβλήματα της υγείας.

Ο Γ. Μιχελάκης αποχώρησε ίσως χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερος υπουργός ο πρώην δημοσιογράφος κ. Ντινόπουλος τότε εμείς και η επιστήμη σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Ο Κ. Χατζηδάκης έφυγε από το Ανάπτυξης γιατί ήταν υπουργός... άνευ χαρτοφυλακίου. Δεν έκανε τίποτε για την ανάπτυξη και φεύγει ως αποτυχημένος. Ίσως να πάει στις Βρυξέλλες ως κοινοτικός επίτροπος. Στη θέση του ο Ν. Δένδιας που χρεώνεται πολλά θετικά στα χρόνια που ήταν υπουργός, ωστόσο, αμφιβάλλουμε αν μπορεί να πετύχει σε ένα κρίσιμο, παραγωγικό υπουργείο που απαιτεί γνώσεις οικονομικών, καλές σχέσεις με την τρόικα και τις Βρυξέλλες. Ο κ. Δένδιας έχει να αντιμετωπίσει το τέρας της... υπανάπτυξης της χώρας, δεν θα έχει μπροστά του τον Κασιδιάρη.

Τη Χρυσή Αυγή και την παρέα του θα την βρει μπροστά του ο Β. Κικίλιας, έκπληξη του ανασχηματισμού. Θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις συνεχώς κλιμακούμενες προκλήσεις των χρυσαυγιτών; Τι σκοπεύει να κάνει περισσότερο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευση και του συνεχώς και μεγαλύτερου αισθήματος... ανασφάλειας; Είναι νέος, είναι δυναμικός, αλλά φτάνουν όλα αυτά τα προσόντα για να βάλει... τρίποντο ο πρώην μπασκετμπολίστας;

Ο Σίμος Κεδίκογλου πλήρωσε ορισμένα λάθη που έγιναν σε επικοινωνιακό επίπεδο και σε τέτοιες περιπτώσεις την πληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τώρα αν ο Σοφία Βούλτεψη θα πετύχει αυτό είναι άλλο ζήτημα. Απλά να θυμίσουμε ότι η κ. Βούλτεψη στον προηγούμενο ανασχηματισμό είχε ρίξει... πόρτα στο Μαξίμου όταν την είχαν προτείνει για υφυπουργό υγείας.

Ο Αθ. Τσαυτάρης κατά γενική ομολογία δεν έκανε κακή δουλειά στο Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως, ο κ. Καρασμάνης πρέπει να βρει κι αυτός τα «κουμπιά» των αγροτών και να τους λύσει πολλά προβλήματα.

Στην Θεσσαλονίκη ο Γ. Ορφανός αντικαθιστά τον κ. Καράογλου, όμως αυτές οι αντικαταστάσεις είναι απλά για τα μάτια του κόσμου της Βορείου Ελλάδος και δυστυχώς πρόκειται για συμβιβασμούς βουλευτών της περιφέρειας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 09/06/2014 18:44:31

  Γιά την κυβέρνηση είναι περίπου όπως τα λέτε . Γιά τον ΥΠΟΙΚ επειδή έχουμε και την ιστορία του πως μπήκαμε στο Ευρώ με τους Γερμανούς και τις τράπεζες , ίσως ο άνθρωπος είναι αυτός που χρειάζεται . Γιά την λαική δεξιά θα δούμε . Γιά μένα η κυβέρνηση είναι καθαρά εκλογική κυβέρνηση με θερινά τμήματα στην βουλή , αφού μπορεί η ολομέλεια και να μην ξανασυνεδριάσει ποτέ αν τον Οκτώβρη προκηρυχθούν εκλογές πριν την τελική συμφωνία με τους δανειστές . Η άλλη επιλογή που γιά μένα θα έπρεπε να την εξετάσει ο πρωθυπουργός είναι κυβέρνηση διετίας με τον σύριζα και εξεταστικές γιά μνημόνια κλπ .

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 09/06/2014 18:50:08

  "η νέα κυβέρνηση έχει μια ιστορική ευκαιρία." αν αυτή είναι νέα κυβέρνηση, φάκροτα, εγώ είμαι ο ιησούς...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Νίκος Αργεάδης 09/06/2014 22:45:02

   Μη του λές τέτοια,και μόλις ξέμπλεξε με τον Πάπα...

 3. Άννα avatar
  Άννα 09/06/2014 18:56:48

  Το πορτραίτο του Γκίκα Χαρδούβελη από την Σοφία Βούλτεψη Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επειδή, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, καλά θα κάνει ο κ. καθηγητής και μόνιμος σύμβουλος πρωθυπουργών – διεκπεραιωτών, να αποφύγει στο μέλλον τις σειρήνες της δημοσιότητας και να σταματήσει τις γελοίες δηλώσεις περί «μεγάλων τιμωρών», διότι και αυτοί (οι γελοίοι τιμωροί) γνωρίζουν πως αν πέσει η Ελλάδα, θα τους πάρει ο διάολος όλους μαζί. Ας φροντίσει να μην μας εκνευρίσει ξανά, διότι θα θυμηθούμε πως ήταν μέλος της περίφημης επταμελούς επιτροπής καταγραφής του ελλείμματος, που τον Οκτώβριο του 2009 διόρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο Ειδικά ο κ. Χαρδούβελης, αντί να προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να δεχθούμε την τιμωρία μας από τους ανίκανους εκπροσώπους των δανειστών μας, να φροντίσει να κόβουμε εισιτήρια στα μουσεία μας, όπου παραμένουν όσα εκθέματα μας επέτρεψαν να κρατήσουμε στη χώρα μας οι αρχαιοκάπηλοι «μεγάλοι τιμωροί». Υ.Γ. Αν είναι μαζοχιστής και του αρέσουν οι τιμωρίες, κάτι θα βρεθεί και γι’ αυτόν… http://www.elzoni.gr/html/ent/431/ent.17431.asp

 4. Άννα avatar
  Άννα 09/06/2014 18:58:52

  Σκεφτείτε λέει να χάσει την ψυχραιμία της η κάργα αντιμνημονιακή Βούλτεψη θα ακολουθήσουν επικοί διάλογοι του στυλ: Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πώς κάνετε έτσι;» Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.» Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν ολοι Εσύ πού μεγάλωσες;» Ραχήλ Μακρή: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε πού και πώς μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;» Βούλτεψη: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;» Ραχήλ Μακρή: «Αμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν.» Σοφία Βούλτεψη: «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»

 5. Άννα avatar
  Άννα 09/06/2014 19:02:16

  Θα επιτύχει! Έχουμε κι εκπρόσωπο δεινή ρήτορα. http://www.youtube.com/watch?v=eUg_BlMpfiw Ο πρψθυπουργός άραγε έχει γνώση αυτών;

 6. o deksios avatar
  o deksios 09/06/2014 19:55:57

  οποιος δεξιος δεν γουσταρει την κυβερνηση και θελει να αποτυχει, ας παει απο τωρα στα παρακλαδια.. αλλα ας κοψει και τιποτα εισιτηρια για μετα απο ενα χρονο ανευ επιστορφης για καμμια αλλη χωρα..μετα την ελευση συριζα α) σιγουρα δεν θα εχει τα λεφτα, σαν αξια, ουτε μεχρι την αλβανια να παει και β) δεν προκειται να ξαναψηφισει σαν πλειοψηφια, αφου κατι εκατομμυρια μαχμουτ θα καθοριζουν απ' τις μεθεπομενες εκλογες το αποτελεσμα

 7. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 09/06/2014 20:31:07

  Η θα πετύχει ή θα αποτύχει. Εχει όμως μεγάλη τύχη !!! Και η τύχη απο μόνη της δεν αρκεί, εχει και στρατηγική, τα παλικάρια δεν βλέπω και ανησυχώ !!

 8. NESTORAS avatar
  NESTORAS 09/06/2014 22:09:06

  Δύο πράγματα νομίζω δεν εξηγούνται από την στοχευμένη ανάλυση. Γιατί αντικαταστάθηκε τελικά ο Στουρνάρας και μάλιστα από ένα πρόσωπο με τα ίδια χαρακτηριστικά (αν και ήταν καλή επιλογή) αλλά προφανώς δεν προοιωνίζει αλλαγή σκέψης και πολιτικής. Επίσης, αυτοί οι κάποιοι που αφουγκράζονται το λαό πως θα τον αφουγκραστούν; Μοιράζοντας υποσχέσεις κάτι που κάνει και ο Σύριζα, με διαγγέλματα προς εσωτερική κατανάλωση; Επί 2 χρόνια υπήρχε η εικόνα των μεταρρυθμίσεων (πολλές δεν έγιναν) αλλά τέλος πάντων ότι το πολιτικό κόστος δεν θα ταίριαζε σε μια νέα ελλάδα. Μάλλον ταιριάζει τελικά...

 9. dim avatar
  dim 10/06/2014 01:24:08

  Για να κάνουμε λοιπόν τις συγκρίσεις, εκεί που έγιναν αλλαγές φυσικά. Αναγκαστικά θα συγκρίνουμε πεπραγμένα αυτών που έφυγαν, με αφετηρία βάσει διαπιστευτηρίων ως τώρα για αυτούς που μπαίνουν - Υπουργός Οικονομικών: Στουρνάρας: 7, Χαρδούβελης 6 - Υπουργός Δημοσίας Τάξης: Δένδιας 8, Κικίλιας 6 - Υπουργός Ανάπτυξης: Χατζηδάκης 5, Νίκος Δένδιας 8 - Υπουργός Υγείας: Γεωργιάδης 7, Βορίδης 7 - Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Τσαυτάρης 6, Καρασμάνης 6 - Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Κεδίκογλου 6, Βούλτεψη 7 - Υπουργός Παιδείας: Αρβανιτόπουλος 4, Λοβέρδος 5 - Υπουργός Εσωτερικών : Μιχελάκης 5, Ντινόπουλος 5 - Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης: Καράογλου 6, Ορφανός 6 - Υπουργός Πολιτισμού: Παναγιωτόπουλος 5, Τασούλας 7 Μέσος όρος βαθμολογίας αυτών που φεύγουν: 5,9 Μέσος όρος αφετηρίας αυτών που μπαίνουν: 6,3 Από αυτούς που έμειναν έχουμε: Κεφαλογιάννη 9, Αβραμόπουλος 8, Μανιάτης 8, Χρυσοχοϊδης 7, Βρούτσης 7, Μητσοτάκης 7, Σταμάτης 7, Αθανασίου 6, Βαρβιτσιώτης 6 Βλέπουμε δηλαδή ότι από αυτούς που έμειναν, μόνο 2 δεν είχαν καλό βαθμό, αλλα έμεινα προφανώς γιατί έχουν ανοιχτά θέματα που πρέπει να χειριστούν. Αυτοί που έφυγαν ή είχαν κακό βαθμό, ή είχαν καλό αλλά πήγαν αλλού, ή έφυγαν για ειδικό λόγο (βλέπε Στουρνάρα και Άδωνι). Κατά τα άλλα, έχουμε σαφή πρόθεση για ταυτόχρονο άνοιγμα και προς το φιλελεύθερο κέντρο, και προς τη λαϊκή δεξιά, αφού μη ξεχνάμε ότι η ΝΔ έχει χάσει 17% των ψηφοφόρων της προς τα δεξιά της. Καλή επιτυχία στην νέα κυβέρνηση. Αν πετύχει μείωση τόκων (όχι κούρεμα προς Θεού, δεν θέλουμε κούρεμα που ζητάνε οι φωστήρες του Σύριζα, μείωση επιτοκίων χρειαζόμαστε), αυτό θα έχει ως συνέπεια να πετύχει και μείωση φόρων, αφού δε θα χρειάζονται μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, αφού πια η εξυπηρέτηση των ετησίων τόκων θα είναι περί τα 2 δις μόνο ετησίως. Αν αυτό συνδυαστεί και με μια γεναία ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, ώστε να μην οδηγηθούν σε λουκέτα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τότε και μόνο τότε θα έρθει η ανάπτυξη. Αλλιώς, αναπόφευκτα θα έρθει ο Σύριζα και μαζί του θα έρθει και το τέλος της όποιας πιθανότητας θα είχαμε ως χώρα να πάμε μπροστά.

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ dim 10/06/2014 02:02:11

   οι βαθμοί προέκυψαν από κάποια μέθοδο ή απλά έβαλες ότι νούμερο να ναι για να βγει το συμπέρασμα που θες .

   γιατί αν ο Μιχελάκης έχει τον ίδιο βαθμό με τον Ντινόπουλο και τον καλύτερο βαθμό τον παίρνει η Όλγα , ο Κομψότατος και ο ΧΡΗΣΟΧΟΙΔΗΣ κάτι δεν πάει καλά ...
   στους υφυπουργούς βαθμό δεν έβαλες όμως ! Γκερέκου και Γιακουμάτο ας πούμε τους βλέπεις ? για κανα 8-9 ?

   • dim avatar
    dim @ EVANGELOS 10/06/2014 02:52:33

    Αν έβαζα και σε όλους τους υφυπουργούς θα έπρεπε να γράφω σεντόνια... Φυσικά και είναι η προσωπική μου άποψη οι βαθμοί, και φυσικά και το συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που απομακρύνθηκαν εντελώς είχαν σχετικά κακή βαθμολογία. Αν εσύ θεωρείς ότι δεν αξίζει υψηλή βαθμολογία μια υπουργός που ο τομέας της σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο κάθε χρονιά οκ, πάσο. Αν επίσης δεν αναγνωρίζεις την πολύ σωστή στάση του Αβραμό σε όλα τα θέματα που χειρίζεται και πάλι πάσο. Για το Χρυσοχο οκ, δεν μου πέφτει και λόγος να υπερασπίζομαι άτομα του ΠΑΣΟΚ, αλλά ενα 7 του έβαλα, δεν τον ξεχώρισα από άλλους... Τώρα για το θέμα Μιχελάκη - Ντινόπουλου, ε ναι, όταν κάποιος δε μπορεί να είναι διορατικός, και να βλέπει ότι το παιχνίδι των εντυπώσεων σε επίπεδο περιφερειών παίζεται πάντα στην Αττική, και ενώ οι μισοί και πλέον δήμαρχοι του κόμματος βλέπουν θετικά τον νυν περιφερειάρχη και αυτός μιλάει με τον πλέον απαξιωτικό τρόπο για αυτον, και πολύ του είναι το 5, γιατί κατά τα άλλα τον συμπαθώ και δε μου πάει να του βάλω και παρακάτω.... Ο Ντινόπουλος από την άλλη όταν όλοι κρύβονταν αυτός έδινε μάχες στα "λαϊκά κανάλια"... εκεί που πονέσαμε ξέρεις... Αν θες να λέγεσαι μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, πρέπει να έχεις ισορροπία ανάμεσα στο φιλελεύθερο κέντρο και τη λαϊκή δεξιά, να είσαι δηλαδή ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ, ούτε ΚΕΝΤΡΟδεξιά, ούτε βέβαια και κεντροΔΕΞΙΑ....

 10. Η άλυτη εξίσωση avatar
  Η άλυτη εξίσωση 10/06/2014 11:04:27

  Έγινε τόση φασαρία τελικά για να λάβει την...ευμενή μετάθεση ο Στουρνάρας, να επιβληθεί στη θέση του ένας ακόμη άχρωμος Σημιτάνθρωπος και να υπουργοποιηθούν όλα τα υστερικά τσεμπέρια των τηλεπαραθύρων ; Μέγας είσαι ...ΚΥΡΙΕ και θαυμαστά (;) τα έργα σου !! :-)

  • my way avatar
   my way @ Η άλυτη εξίσωση 10/06/2014 11:48:52

   Καλού κακού, βάλε και στο κτητικό "σου", κάνα ερωτηματικό.

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ my way 10/06/2014 19:46:44

    Α, η ευθύνη μόνο θαυμαστικά δικαιούται. Τα ερωτηματικά δεν ισχύουν από την ώρα που αγωνίστηκες για να σε εξουσιοδοτήσουμε να την αναλάβεις.... Εσένα εξουσιοδοτήσαμε, εσύ απολογείσαι.

    • my way avatar
     my way @ Η άλυτη εξίσωση 10/06/2014 20:16:25

     Καλά.

 11. κρονκο avatar
  κρονκο 10/06/2014 12:17:15

  Συγγνωμη anti-news για τον πραγματικο λογο αλλαγης του Υπουργου Εσωτερικων δεν θα μιλησετε???(δικογραφια Μιχελακη)

 12. NikosP avatar
  NikosP 10/06/2014 13:16:19

  7,14,21 ή 28 Σεπτεμβρη θα γινουν οι εκλογες;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ NikosP 10/06/2014 19:19:37

   Το έτος το θες ή αυτό μπορείς να το προφητεύσεις μόνος σου και κολλάς στην εβδομάδα;

   • Η άλυτη εξίσωση avatar
    Η άλυτη εξίσωση @ Γεώργιος Τ. 10/06/2014 19:51:03

    Ε, το έτος το ξέρουμε όλοι πια....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.