#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2011 16:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ή θα γίνουμε λαχανόκηπος της Γερμανίας ή θα σταθούμε όρθιοιΗ Γερμανία δεν είναι το Δ΄ Ράιχ που ορισμένοι γράφουν.

Μια οικονομική αυτοκρατορία θέλει να στήσει (όπως η Μ Βρετανία τον 19ο αιώνα) και αντί για κανονιοφόρους ανοίγει ή κλείνει τα …εμβάσματα.

Για να έχεις όμως …αυτοκρατορία χρειάζεσαι αγορές.

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις αγορές, καταστρέφοντας τις τοπικές παραγωγικές μονάδες και δημιουργώντας …εκθέσεις και super market στη θέση βιομηχανιών και βιοτεχνιών.

Για αυτό χρειάζεται το € και την ΕΕ γιατί διαφορετικά δεν έχει αγορές (…δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το κόστος παραγωγής Κίνας Ινδίας Βιετνάμ) και θα έχουν την τύχη της …Ισπανικής Αυτοκρατορίας. Θα είναι οι ξεπεσμένοι …αρχοντοχωριάτες.

Οι δε Γάλλοι μια ζωή ακροβατούν μεταξύ Ροβεσπιέρου και Ναπολέοντα….ζώντας στο χθες. Στόχος ήταν και είναι Ισπανία και Ιταλία …και αγορές έχουν και φυσικούς πόρους και υποδομές προς …αξιοποίηση. Οι υπόλοιποι το πεδίο εφαρμογής είμαστε …ασκήσεις επί χάρτου, οι βοηθητικοί δορυφόροι, το πεζοδρόμιο της αυλή τους.

Αμφιβάλλει κανείς; Διαβάστε μια γλαφυρή περιγραφή της ιστορίας των σχέσεων της Γερμανίας στην ΕΕ και το συζητάμε:

Είκοσι χρόνια ραμμένα στα μέτρα τους

Στην αρχή, ήταν οι δύο που είχανε Ψυχρό Πόλεμο και τσακωνόταν μέχρι τελικής φθοράς του ενός και ζορίσματος του άλλου. Μετά o Ψυχρόw Πόλεμοw τέλειωσε, και η Γερμανία μπόρεσε επιτέλους, να επανενωθεί. Για να επανενωθείς όμως θες λεφτά. Έσοδα, εξαγωγές, θετικά ισοζύγια εμπορικών και χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Κεφάλαιο για επενδύσεις, επενδύσεις για εξαγωγές, αγορά φτιαγμένη για τις εξαγωγές, να εισρέει χρήμα. Χρήμα που γίνεται κεφάλαιο, και όχι κατανάλωση, για να γεμίζει το σεντούκι...

Σκέφτηκαν λοιπόν οι καλοί μας Γερμανοί να βάλουν τους Ευρωπαίους να συγκλίνουν. Να αποκτήσουν νόμισμα καλό και σκληρό και μια ενιαία αγορά για να ψωνίζουν γερμανικά. Καγιέν, Miele και Ζήμενς. Και Πράσινη Ανάπτυξη και πολλές ΜΚΟ χρηματοδοτημένες για καλούς σκοπούς. Και δώρα και λαδάκια και βραβεία στους πολιτικούς και τους Ευρωβουλευτές-μαϊμούδες και τους μοσχοπληρωμένους Επιτρόπους. Και ψώνιζαν οι ιθαγενείς και ήταν ευτυχείς που τους έλεγαν "Ευρωπαίους" αφού ταξίδευαν με Μερσεντές και μαγείρευαν με Ζήμενς

Μέχρι που δεν άντεχαν άλλο και τότε ήρθε η δήθεν κακή αγορά να τους αναγκάσει να ζητήσουν βοήθεια για τα δάνεια που δεν θα μπορούν να αναχρηματοδοτήσουν.

Και τότε η Γερμανία έβαλε τους πραγματικούς της όρους: Τι θα τρώνε, τι θα οδηγούνε, τι θα της δώσουν από όλα αυτά τα πάγια που έχουν. Και όποια δίκτυα δεν μπόρεσε να πάρει τσάμπα προηγουμένως με την καλή διαπλοκή, θα τα πάρει τώρα. Και θα εισπράττει εσαεί. Από το ρεύμα. Από τα τηλέφωνα. Από τους δρόμους.

Τι το περάσαμε; Ο ιθαγενής έχει σαν προορισμό του να στέλνει χρήματα στην Μητρόπολη . Κι όταν φτάσει στο τέλος, θα γίνει είλωτας, γιατί το υπηρετικό προσωπικό έχει γίνει δυσεύρετο και οι σκλάβοι δεν είναι poltically correct.

Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε τι θέλουμε και πως θέλουμε να είμαστε σε δέκα χρόνια.

Ή  θα γίνουμε οι λαχανόκηποι της Β Ευρώπης και ο τόπος διακοπών και συνταξιοδότησής τους …εκτός αν κάθε Παπαδήμος πιστεύει ειλικρινά ότι θα αναπτύξουμε βιομηχανία ή έστω υπηρεσίες (…ακόμα και τα help desk στην Ινδία έχουν πάει…)

Ή θα χτίσουμε ένα μαγαζί από την αρχή με κανόνες δομές και λειτουργίες.

Το ένα απαιτεί υπακοή και € το άλλο να σταθούμε όρθιοι.

(βασισμένο σε μια ιδέα του Ιθαγενή και μιαν άλλη του Αρχαιοπτέρυγα )

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η γλωσσού avatar
  η γλωσσού 24/11/2011 17:07:38

  και γιατί ρε μαγκί που είσαι και σπουδαγμένος και τα γράφεις με πολλά βαρείς προβληματισμούς αφού ξεβρακωθήκαμε και γονατίσαμε να μας δώσουν οικόπεδο και υλικά για να χτίσουμε μαγαζί; Τώρα πλλλλάκα μας κάνεις; ή δεν αποστήθισες καλά το ποιηματάκι που διάλεξες να μας πεις;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/11/2011 17:09:42

  χμμμ... μακάρι να γινόμαστε λαχανόκηπος... Θα είχαμε την δυνατότητα να τρώμε από το περίσσευμα, και θα είχαμε και πρωτογενή παραγωγή ζαρζαβατικών...

  Οι παραλίες για ξεκούραση συνταξιούχων, εμείς για την ...εκυπηρέτηση (αν είμαστε καλοί), και μετά μερικούς μήνες εξυπηρέτησης θα έχουμε και λεφτα για εισητήριο προς Λειψία ή Τσεχία, όπου χρειάζονται προσωπικό.

  Η ενδοχώρα για σαβούρες. Αχρηστη είναι κατ αυτούς.

  Αν υπάρχει ακόμα καμιά βιομηχανία, όσο δεν ανταγωνίζεται και προμηθεύει κάτι σε καλές τιμές, θα την αφήσουν. Ειδεμή θα την κόψει η TUV ή η επιτροπή ανατγωνισμού από τις Βρυξέλες.

  Θα ζήσουν και θα πληρώνονται οι ενδιάμεσοι, Σκάϊ και τέτοιοι (και οι μητρικές εταιρίες τους)

  Χτίζουμε μαγαζάκι

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 24/11/2011 17:27:24

  Στα πόδια μας πρέπει να σταθούμε και να ξανακτίσουμε το μαγαζάκι από την αρχή. Με ότι σημαίνει αυτό .Και σημαίνει θυσίες. Και δύσκολα χρόνια. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Ο κατήφορος που πήραμε , πρέπει να σταματήσει. Και μεις κάποια στιγμή , να σηκώσουμε το κεφάλι και να προχωρήσουμε μπροστά. Και μπορούμε να το κάνουμε , αρκεί να το θελήσουμε . Γιατί δεν είμαστε ιθαγενείς, είμαστε Ελληνες!

  • danaos avatar
   danaos @ Diamond Angel 24/11/2011 17:36:36

   Για εσένα Diamond, απ' τον Κήπο του Χαλίλ Γκιμπράν:
   "Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
   Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
   Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.

   Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στην πομπή της κηδείας.
   Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
   Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.

   Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο,μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
   Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους."

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ danaos 24/11/2011 21:23:16

    Δαναέ.....!!!!!! Ξέρεις να φτιάχνεις τη διάθεση!!!!! Α, βρε εσείς εκεί πάνω!!!!!!

   • aurora3363 avatar
    aurora3363 @ danaos 24/11/2011 23:24:05

    αααχ ....κάτι ήξερε απο Ελληνες ο Χαλίλ Γκιμπράν!!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ danaos 24/11/2011 23:58:09

    Καταπληκτικό Δαναέ

 4. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 24/11/2011 17:36:18

  "Φτωχό και συρρικνωμένο βιλαέτι ή γερμανικό λ Länder", που έλεγε και ένας φίλος από τα παλιά...

 5. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 24/11/2011 18:21:08

  Μένω στήν διαπίστωσή σου πού τήν θεωρώ ανατριχιαστικά σωστή:

  Το έγκλημα της περιόδου εκείνης δεν ήταν η αναδιανομή. Ήταν το ήθος της δικαιωματικής κατανάλωσης με ξένα λεφτά.

 6. orthios avatar
  orthios 24/11/2011 18:30:50

  Με μπουρδολογια και στην κοσμαρα μας..πως θα σταθουμε ορθιοι αδελφια?
  Κανεις δεν γραφει τι θα παραγουμε.. και ποιο θα τα αγοραζουν?
  Ενταξει δεν θελουμε να γινουμε γκαρσονια,αχ μεγαλε ανδρεα..τους εκανες ολους πασοκους...
  Οι αλλοι παραγουν πλυντυρια για να μην πλενουμε "σκυφτοι" στο ποταμι..
  Παραγουν προφυλακτικα..για να...
  παραγουν καρεκλες για να μην στεκομαστε.."ορθιοι" κτλ κτλ..
  Εμεις δεν θελουμε ουτε εναν καφε να τους φτιαξουμε..?
  Συμφωνω..τι τοτε θα φτιαχνουμε?
  Να τυπωνουμε δραχμες...και να..κ α θ ο μ α σ τ ε...."ορθιοι"...

  Αδέλφια η ιστορια ειναι σκληρη..και οι καπιταλιστικες αγορες..δεν ειναι για παιδακια..
  Τον μακρυ δρομο της "ορθοστασιας" τον δειχνει η ανατολικη ευρωπη και τα βαλκανια..
  το παρτυ τελειωσε...

 7. juliet avatar
  juliet 24/11/2011 18:32:52

  Το θέμα τους δεν είναι η παραγωγή ,ξέρουν ότι μέ Ελληνα εργάτη -στην Ελλάδα -και την Αλέκα στο τιμόνι όλο απεργίες θα έχουνε,χαχαχα.
  Η ιδιοκτησία όμως είναι αλλιώς,παίρνεις όποιον γουστάρεις να σου δουλέψει.
  Οσο για τη παραγωγή των ντόπιων προΐόντων ,για θυμηθήτε τι έπαθε η Ισπανία με τα αγγούρια ,ποιός αποζημίωσε τους αγρότες απο τη λάσπη της Κωλογερμανίας για να τους ισωπεδώσει.Οταν τα πιστοποιείς δεν χρειάζεται η TUV ,παίρνεις την B.V.Για να πληρώσεις εξετάσεις για λιπάσματα,για ....για ...δεν μπορείς να δώσεις το προΐόν σε εξευτελιστική τιμή.
  Αν το παράγουν εκείνοι και τροφοδοτούν τους πεινασμένους της Γερμανίας ,γιατί δεν ευημερούν όλοι ποιός θα τους κάνει ελέγχους;ότι σαβούρα και αν τους δώσουν.Ο εχθρός δεν είναι το μένος της Γερμανίας αλλά η προδοσία των πουλημένων Ελλήνων.Των πεινασμένων που φορέσανε βρακιά μεταξωτά και τώρα φοβόνται μη τους τα πάρουνε οι δωρητές.
  Μηπως θα πρέπει να αλληλοστηριχθούμε ;δηλ.κάποιοι παράγουν,από το να περιφέρονται άνεργοι στη πόλη,δουλειά στην επάρχεια ...μετα ΄πουλάμε μόνοι μας χωρίς ενδιάμεσους ,φτάνει το προΐον σε χαμηλές τιμές ,κοινωνικά παντοπωλεία και έτσι επιβιώνουμε.Δεν αγοράζουμε τίποτε Γερμανικό.Να ρωτήσω,γιατί το εμενταλ Δανίας είναι φτηνότερο απο το Ελληνικό;Και το σπουδαιότερο εκλογές να φύγουν οι πουλημένοι των Γερμανικών ρουσφετιών.

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 24/11/2011 18:46:41

  « Οι Δυνάμεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ένα καρπούζι τον Αύγουστο,
  είναι κατά πολύ Aνώτερες από τις άλλες που συντρέχουν για να συντελεστεί ένα κακούργημα, σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. »
  ~Ελύτης: “ Εκ του πλησίον”

 9. βισάλτης avatar
  βισάλτης 24/11/2011 19:17:36

  Ολα μα όλα εξαρτώνται από την αίσθηση δικαιοσύνης που έχει ο λαός..Ποιός πιστεύει ότι βλέποντας τους ηγέτες του να εκλέγονται μέσα από λίστα υποτέλειας και να πλέουν μέσα σε θάλασσες προνομίων και ασυλιών -,προσφέροντάς τα μάλιστα σε ισχυρούς χρηματοδότες τους που απαρτίζουν και αυτοί την συμμορία της κλεπτοκρατίας-, ο λαός θα ανταποκριθεί αβίαστα στις υποχρεώσεις του σαν φορολογούμενοι πολίτες ; Οι έλληνες δεν εμπνέονται από ξιπασμένους λουδοβίκους που ράβουν νόμους στα μέτρα τους και απαιτούν θυσίες ενώ οι ίδιοι καλοπερνούν με τα λεφτά του..
  Πρώτα να πληρώσουν οι σάπιοι και διεφθαρμένοι πολιτικάντηδες,να επιστρέψουν τα κλεμμένα τα λαμόγια και μετά με το αίσθημα δικαίου ικανοποιημένο μιλάμε για περαιτέρω επιλογές ..άν θα γίνουμε αυτό ή εκείνο...
  Για να προκόψει ένα έθνος ή ένας άνθρωπος απαιτείται μεράκι και όρεξη για δημιουργία -πράγματα που με στημένο παιχνίδι υπέρ των φεουδαρχών-παράσιτων δεν γίνεται..Πρώτα να ξεβρωμίσει ο τόπος,να συγκροτηθούν εξωκοινοβουλευτικές επιτροπές διερεύνησης σκανδάλων και απόδοσης ευθυνών χωρίς συνταγματικές πανοπλίες των σάπιων πολιτευάμενων και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους..Οι άξιοι θα προκόβουν,οι τεμπελχανάδες θα πεινούν, και τα κουνάβια θα ξεδοντιάζονται.Eίτε με Ε.Ε και ευρώ είτε όχι.

 10. Nik avatar
  Nik 24/11/2011 22:02:17

  Juliet, ρωτάς: "Να ρωτήσω,γιατί το εμενταλ Δανίας είναι φτηνότερο απο το Ελληνικό;"

  Για τον ίδιο λόγο που μια βίδα αλουμινένια (η Ελλάς παράγει αλουμίνιο) κοστολογήθηκε 2,80 Ευρώ εκάστη εδώ και 35 σεντς του δολλαρίου στην Κίνα (εισάγει το αλουμίνιο από την Ελλάδα). Διότι ο Ελληνας μηχανουργός, όπως οι πλείστοι εδώ επιχειρηματίες, εφαρμόζει μιαν απλή μέθοδο κοστολόγησης: ότι σηκώνει η αγορά και όχι ότι φέρνει ένα λογικό κέρδος. Εν ολίγοις ψάχνουν για μαάκες. Αλλά η διεθνής αγορά δεν αποτελείται από μαάκες! Εκεί υπάρχουν αναλυτές κόστους που βαράνε το κάθε σεντ με το δίκαννο.

  Αλλάχτε μυαλά, γρήγορα!

  • juliet avatar
   juliet @ Nik 24/11/2011 23:17:04

   Νik
   Θα σου πω ένα παράδειγμα για να δεις τι μυαλά κουβαλάμε ,προκειμένου να κερδίσουμε ,τίποτε άλλο -διευκρίνηση, είμαι της πιάτσας που λένε.Ελέγα πάρτε προσφορές σπάστε τις συσκευασίες και πουλήστε μονάδες ,δηλ .η αγορά των 2 +1 θα είναι,2χ= 2χ+(10%)+1χ ,το κέρδος θα είναι το 10%των 2 τεμαχίων και το ένα τεμάχιο .Οχι θέλανε κέρδος 100% ,τότε ίσως να μην ήτανε υπολογήσιμες οι δραχμούλες ,τώρα όμως τα ευράκια είναι χρυσά .Δεν μπορεί συνεχώς να βλέπεις τον καταναλωτή κότα με χρυσά αυγά.

 11. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 24/11/2011 22:32:57

  Και ψώνιζαν οι ιθαγενείς και ήταν ευτυχείς που τους έλεγαν “Ευρωπαίους” αφού ταξίδευαν με Μερσεντές και μαγείρευαν με Ζήμενς ...

  Α, όλα κι όλα! Ιθαγενείς εμάς? Τους απόγονους των Αρχαίων Ελλήνων?

  Και να σου πω και το άλλο: Εγώ δεν ήθελα να κυκλοφορώ με Mercedes. Οι κοινωνικές συνθήκες με ανάγκασαν να το κάνω. Αυτές φταίνε! Μάλιστα είμαι σε επαφή με τον δικηγόρο μου. Σκεφτόμαστε να τις μηνύσουμε για δια(παρα)μόρφωση θέλησης και προσωπικότητας.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Χαζούλης 24/11/2011 23:11:42

   Ιθαγενής:.... ανήκει στον λαό που υπήρχε σε μια χώρα πριν την αποικιοκράτησή της.

   ΥΓ

   και για την παρέα το κάνουν και τι ...χαζεύουμε ...γιατί έχουμε χάσει αυτό που μας χαρακτήριζε το μεράκι

   h__p://www.projethomere.com/

 12. juliet avatar
  juliet 24/11/2011 23:03:14

  Χαζούλης
  Να μαγειρεύεις με Ζήμενς σου άρεσε .....χιχιχι,πονηρούλη ,του φαγητού είσαι ,γιατί εδώ δεν βλέπω μηνύσεις.
  Καλησπέρες!!!!!!!!!

 13. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 25/11/2011 02:52:33

  Πολύ σύντομα όλοι αυτοί θα είναι παρελθόν, χωρίς να έχω μαντικές ικανότητες απλά δανείζομαι από την ιστορία.

  Οι Ιάπωνες ψάχνουν και στην Ελλάδα (αγοράζουν ήδη από Ιταλία) για ποιοτικές και εναλακτικές καλλιέργειες . Οι Ρώσοι επίσης ψάχνανε αλλά κολήσανε με τον ΓΑΠ. Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της χώρας. Κάθε κτήμα και σπίτι, έτσι ελαττώνεις το κόστος παραγωγής, δίνεις ζωή στην ύπαιθρο αλλά υποστηρίζεις και την αυτονομία των πόλεων.
  Ένα θαυμάσιο θετικό παράδειγμα (ατομικής προσπάθειας εννοείτε) είναι και το χωριό Ανάβρα Μαγνησίας.
  http://www.anavra-zo.gr/index.php/el/

 14. jctergal avatar
  jctergal 25/11/2011 08:07:07

  τα ελληνικά τυριά έχουν αιγοπρόβειο γάλα (ή κ αιγοπρόβειο) για αυτό είναι κ πιο ακριβά από τα ξένα που έχουν αγελαδινό.

  Κατά εμέ, είναι κ πολύ καλύτερης ποιότητας.

 15. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 25/11/2011 09:55:18

  Βρε σεις, οι καιροί που έρχονται είναι πιό δύσκολοι από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Αολι τη στιγμή που το Κινέζικο σκόρδο είναι φτηνότερο από το Ελληνικό, θα αντιμετωπίσουμε επισιτιστικό πρόβλημα, γιατί η Ελληνική παραγωγή έχει ατονήσει.

  Με άλλα λόγια, θα περάσουμε από μια φάση ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ, αν θέλετε να σας το κάνω πιό λιανά. Μπορεί να δούμε και μερικούς πεθαμένους στους δρόμους των πόλεων, μπορεί να δούμε και συμμορίες εγχρώμων να συμπλέκονται με ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές.

  Το άν η αλουμινένια βίδα κάνει 0,35 ή 2,80 € θα ξαναποκτήσει σημασία, όταν ξεφύγουμε από τις συνέπειες της κατάρρευσης. Που θα είναι παν-ευρωπαϊκή, αν όχι παγκόσμια.

  Ο πολιτισμός ουσιαστικά είναι δίκτυα, Δίκτυα παραγωγής, δίκτυα μεταφοράς, δίκτυα διανομής. Τα πρώτα που θα θιγούν θα είναι τα δίκτυα, είναι όμως και τα πρώτα που θα επανέλθουν, γιατί είναι κολοσσιαίες οι ανάγκες που υποστηρίζουν.

  Απλά, αρχίστε να σκέφτεστε για δικό σας λογαριασμό, και αρχίστε να ετοιμάζεστε για το αναπόφευκτο... Το 2012 θα είναι παράξενη χρονιά.

 16. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 25/11/2011 16:51:22

  Λαχανόκηποι να ξαναγίνουμε αλλά όχι των Γερμανών, της Ελλάδας.
  Μας έφαγαν οι υπηρεσίες και το δημοσιοϋπαλληλήκι.
  Αλλά όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου οι μισοί να γυρίσουμε στα χωριά μας.
  Θα πέσει γενική πείνα

 17. jctergal avatar
  jctergal 26/11/2011 23:12:43

  Ανώνυμε.

  Το Ελληνικό σκόρδο έγινε τόσο ακριβό λόγω:
  - Ευρώ
  - "Ψεύτικων" χαμηλών επιτοκίων δανεισμού που τα είχαμε όχι επειδή τα σήκωνε η οικονομία μας, αλλά επειδή τα "δανειζόμασταν" από Ολλανδία Γερμανία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.