#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/08/2010 15:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ή εντελώς άσχετοι είναι, ή κάτι άλλοΤι λέει ρε παιδιά η Μπιρμπίλη; Θα μας τρελλάνει; Ή εντελώς άσχετοι είναι, ή κάτι άλλο.

Το μοναδικό μέρος που ενδιαφέρει την Ελλάδα, είναι νότια της Κύπρου (ορια με Ισραήλ) και βόρεια της Κύπρου μέχρι το Καστελόριζο. Επίσης, κάποιες ακόμα περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Όλες σε μεγάλο βάθος. Δείτε τώρα τι δήλωσε σήμερα η κ. Μπιρμπίλη

Τ.Μπιρμπίλη: Αναγκαίος ο περιορισμός των εξορύξεων πετρελαίου σε μεγάλο βάθος στη Μεσόγειο

(ΑΠΕ-ΜΠΕ). Στην επικινδυνότητα των εξορύξεων πετρελαίου σε μεγάλο βάθος στην περιοχή της Μεσογείου αναφέρθηκε σε επιστολή της η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, προς την Υπουργό Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Stefania Prestigiacomo- η οποία είχε πάρει αντίστοιχη πρωτοβουλία- καθώς στους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Janez Potocnik και Gunther Oettinger αντιστοίχως.

Η υπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι μία δράση περιορισμού των εξορύξεων σε μεγάλο βάθος αποτελεί σε πρώτη φάση αναγκαιότητα έως ότου τα παράκτια κράτη σχεδιάσουν και υιοθετήσουν μία συγκεκριμένη στρατηγική για την εξόρυξη πετρελαίου στη Μεσόγειο. Στην περίπτωση ατυχήματος, όπως αυτού στον Κόλπο του Μεξικού, οι συνέπειες για το θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου θα είναι καταστροφικές και πιθανόν μη αναστρέψιμες. Για το λόγο αυτό απαιτείται ένας μηχανισμός συντονισμού και πρόληψης.

Η υπουργός θα συνεχίσει τις επαφές και με άλλους ομολόγους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες της Μεσογείου για το θέμα αυτό.

Διαβάστε τώρα κι αυτό, για να δείτε τι παιχνίδι παίζεται στο παρασκήνιο της επίσκεψης Νετανάχιου

Επένδυση ύψους $530εκ της Noble Energy στο Ισραήλ

Οι offshore δραστηριότητες της Noble Energy στο Ισραήλ και την Κύπρο

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας Noble Energy, η εταιρεία θα επενδύσει $530εκ για έρευνες κοιτασμάτων φυσικού αερίου και για την ανάπτυξη των υπαρχόντων αποθεματικών στη  Yam Tethys και στην Tamar. Κατά τη διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης, όπου δημοσιεύτηκε και η οικονομική έκθεση της Noble Energy για το τέλος του 2009, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chuck Davidson είπε: « Ανυπομονούμε να έρθει το τέλος του έτους, για επανεκκίνηση των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να χτίσουμε πάνω στην τεράστια επιτυχία που έχουμε ήδη στο Ισραήλ»

Η αναφορά γίνεται για τις οικονομικές ζώνες του Ισραήλ και της Κύπρου, πιθανότατα για την άδεια της εταιρείας Leniathan, δυτικά της Tamar. H Leviathan διοικείται από κοινού απο την Noble Energy, την Delek Group και την Ratio Oil Exploration (1992). Η γεωτρήσεις, θα ξεκινήσουν πιθανότατα έπειτα από την ανάλυση της πρόσφατης  τρισδιάστατης σεισμικής (3D seismic).

Η Noble Energy σημείωσε, ότι οι πωλήσεις φυσικού αερίου στο Ισραήλ ήταν 25% χαμηλότερες το 2009 από το 2008. Οι πωλήσεις προέρχονται  από το πεδίο της Yam Tethys, υπεράκτια της  Ashkelon, στην οποία η  Noble Energy κατέχει το 47.1%,  η Delek το 4.44% και οι θυγατρικές της Avner Oil and Gas (23%) και Delek Drilling (25.5%) κατέχουν το υπόλοιπο πακέτο μετοχών.

πηγή: Globes online

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aliatas avatar
  aliatas 17/08/2010 16:23:25

  Το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε μια σύσφιγξη της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας κυρίως σε στρατιωτικό επίπεδο, παρουσιάζεται από ορισμένες πλευρές σαν αντιστάθμισμα της διατάραξης των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ. Μάλιστα, προβάλλονται και «πλεονεκτήματα» για την ελληνική πλευρά, όπως η διάθεση εκ μέρους του Ισραήλ πληροφοριών για τις κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Αν «κολλήσεις» τώρα και τα στοιχεία του εν λόγο δημοσιεύματος επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι περιπλέκεται το κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.

  Άσχετοι πάντως δεν είναι… σίγουρα.

 2. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 17/08/2010 16:32:20

  Ακου "Λεβιάθαν".

  Ούτε deth metal συγκρότημα να ήταν.
  Δεν κάνουν τον κόπο ούτε να κρυφτούν πια.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Θραξ Αναρμόδιος 17/08/2010 20:55:50

   Ο Λεβιάθαν είναι η υδάτινη εκδοχή (ως τεράστιο κήτος) της έννοιας της μεγαλοσύνης του Θείου κατά τις θρησκείες της εγγύς ανατολής και αραβίας (νομίζω συναντάται και στην εβραική και στη μουσουλμανική παράδοση) με τον Μπέχεμοθ να είναι αυτή της γης (ταύρος) και τον Ζιζ του αέρα (κάτι σαν τον αρχαιελληνικό γρύπα).

   Οτιδήποτε τεράστιας σημασίας ή μεγέθους που έχει να κάνει με το νερό δικαιούται τον τίτλο Λεβιάθαν.

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ TopGunZ 17/08/2010 23:10:27

    @Ο Θείος

    Nope! Το βρώμικο ψωμί ήταν το 70(;)

 3. Ολντ Τραφορντ avatar
  Ολντ Τραφορντ 17/08/2010 17:01:13

  Γιατί το είπε αυτό η μπιρμπίλο άραγε.
  Αφού τα Σορογεωτρύπανα των Βραζιλιάνων τρυπάνε μια χαρά σε μεγάλα βάθη. Νομίζω οτι κατέχουν και την πατέντα τεχνολογίας εξόρυξης μεγάλων βαθών. Δεν θα επένδυε όπου κι όπου ο "Μεγάλος"..χώρια που στις βόρειες ακτές τις Τουρκίας δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα στην εξόρυξη, αν και είναι βέβαια πολύ μικρότερο το βάθος εκεί.
  Μάλλον θέλουν να αφήσουν το Νετανιάχου να φύγει άπρακτος για τη συνεκμετάλλευση των Ελληνικών Κυπριακών Ισραηλινών ΑΟΖ με κοινή συνεργασία των τριών χωρών. Οπότε η αποδοχή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ απο τη κυβέρνηση Παπανδρέου είναι στάχτη στα μάτια φυσικά για όταν κατέβει να καταπιεί τις κοινές ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου η Τουρκία, η οποία στέλνει καραβάκια στο Ισραήλ να δει μέχρι που την παίρνει να το τσιγκλίσει για να καταλάβει αν μπορεί να αρπάξει κάτι κι απο τις δικές του ΑΟΖ.
  Τα ύποπτα ατυχήματα στο κόλπο του Μεξικού και οι περίεργοι υπαινιγμοί της μπιρμπίλος σε αυτά προσωπικά με βάζουν σε σκέψης για την ύπαρξη ενός πολύ πολύ πολύ βαθιού παγκόσμιου Κράτους, που μέλος του δεν είναι ούτε το Ισραήλ αλλά ούτε με αυτό έχουν σχέσεις οι γνωστές εταιρίες των πάλαι ποτέ πρώην γερακιών της Ουάσιγκτον. Είναι ενας εντελώς καινούριος παίκτης, τουλάχιστον ως αναφορά το πετρέλαιο.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/08/2010 21:14:02

  Ο Λεβιάθαν έφαγε τον ναυαγό προφήτη Ιωνά άν δεν απατώμαι.
  Τρεις μέρες στρογγυλοκάθησε στην κοιλιά του κήτους προσευχόμενος, την τρίτη μέρα το κήτος πλησίασε στη στεριά και τον έβγαλε από το στόμα του σώον και αβλαβή.

  "Σαν το φτωχό Ιωνά, Θεού ελέω τη χάρη
  το θεόρατο ψάρι τροφή για όποιον πεινά
  τα περσινά, αρρώστιες και θανατικά
  ηλεκτρισμένη μηχανή για τη χρονιά τη φετινή"
  (Δ. Σαββόπουλος, Το Μωρό)

 5. Σολιαληστής avatar
  Σολιαληστής 17/08/2010 22:41:11

  Καλά με το τι λέει η μπιρμπίλο δεν ασχολείται και κανείς.

 6. Maya avatar
  Maya 18/08/2010 01:40:07

  Η υπουργός έχει σπουδάσει διαχείριση περιβάλλοντος. Ωραίο ακούγεται ειδικά σαν αέρας κοπανιστός, αλλά για το θέμα ο πρώτος λόγος ανήκει σε επιστήμονες όπως ο Ηλίας Κονοφάγος, σύμβουλος ενεργειακών επιχειρήσεων και τέως γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.», Δρ. χημικός μηχανικός, ο οποίος δήλωσε στον Φιλελεύθερο:

  «Η υπόθεση της ΒΡ και η τεραστίων διαστάσεων μόλυνση του Κόλπου του Μεξικού πριν από μερικούς μήνες, δημιουργεί λογικά αυξημένες περιβαλλοντικές ανησυχίες, από μια εξέδρα άντλησης τόσο κοντά στις κυπριακές ακτές. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας. Από πλευράς περιβάλλοντος δεν αναμένεται να υπάρξει κανένας φόβος ρύπανσης του θαλασσίου χώρου δεδομένου ότι τα κοιτάσματα της περιοχής δείχνουν να περιέχουν σχεδόν αποκλειστικά καθαρό μεθάνιο».

  Οπότε το ερώτημα παραμένει.
  Τι ζόρι τραβάει η κα Μπιρμπίλη?

 7. Σιφιλης avatar
  Σιφιλης 18/08/2010 07:43:46

  Οι εταιρίες που κάνουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο δημοσιοποιούν ότι θέλουν από τα στοιχεία των ερευνών τους (η και τίποτα) ανάλογα με τις συμφωνίες που έχουν κάνει με τους εργοδότες τους (στην προκείμενη περίπτωση τα ενδιαφερόμενα κράτη). Στο Αιγαίο το πετρέλαιο που πριν λίγους μήνες δεν υπήρχε, τώρα βρέθηκε άφθονο στα ανατολικά νησιά μας και κοντά στις Τούρκικες ακτές. Ο περιορισμός των γεωτρήσεων σε μεγάλο βάθος προσανατολίζει αναγκαστικά κοντά σε ακτές (που είναι ελάχιστες από Ελληνικής πλευράς σ'αυτή τη περιοχή), εκτός και αν: “τα παράκτια κράτη σχεδιάσουν και υιοθετήσουν μία συγκεκριμένη στρατηγική για την εξόρυξη”. Ελλάδα και Τουρκιά δηλαδή, μαζί...
  Όσων αφορά την συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου για το φυσικό αέριο, δεν μου φαίνεται πολύ πειστικό. Αυτό που χρειάζεται άμεσα το Ισραήλ (και ειδικά ο Νετανάχιου) είναι πολιτική και στρατιωτική στήριξη. Μια συμφωνία για εν λευκό χρήση στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο και ίσως και στην Κρήτη θα ήταν ιδανικό, άμεσα υλοποιήσιμο, και καλό όσο κι'αν κρατήσει. Σε αντάλλαγμα μπορούν να δώσουν υποσχέσεις για από κοινού εξόρυξη αερίου στην Λευκωσία (κάποτε στο μέλλον).
  Εν το μεταξύ, στο δελτίο τύπου του υπουργείου περιβάλλοντος υπάρχει μόνο περίληψη της επιστολής Μπιρμπίλη προς τους Επιτρόπους Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ούτε εκεί ξέρουμε τι ακριβώς προτείνει η κυβέρνηση μας.

  h..p://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=483

  • aliatas avatar
   aliatas @ Σιφιλης 18/08/2010 08:21:37

   @ Προς : Σιφιλης @

   Γράφεις:
   «Μια συμφωνία για εν λευκό χρήση στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο και ίσως και στην Κρήτη θα ήταν ιδανικό, άμεσα υλοποιήσιμο, και καλό όσο κι'αν κρατήσει»

   Άμεσα υλοποιήσιμο μπορεί να είναι… όμως ιδανικό και καλό για ποιον – ποιους είναι;;;

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ Σιφιλης 18/08/2010 09:09:41

   Αυτά που λέει η Μπιρμπίλη εξυπηρετούν τον Ενρτογάν.

  • Σιφιλης avatar
   Σιφιλης @ Σιφιλης 18/08/2010 13:17:52

   @ aliatas
   ...ωφέλιμο για το Ισραήλ, νόμιζα ότι προέκυπτε απ'αυτά που έγραψα.
   Η επιφανειακή κόντρα Τουρκιάς-Ισραήλ είναι επέκταση μιας εσωτερικής διεργασίας στις ΗΠΑ που θ'ακολουθήσει τον δρόμο της. Είναι σαν καβγάς ελεφάντων και καλό είναι να μην βρίσκεται κανείς στα ποδιά τους. Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτό. Το Ισραήλ επειδή δεν έχει τώρα την απόλυτη στήριξη του Λευκού Οίκου, ψάχνει για υποστηρίγματα, περισσότερο για λόγους εντυπώσεων στην περιοχή.

 8. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 18/08/2010 13:27:39

  τελικά η ελλάδα κυβερνάται από τούρκους.

 9. G. avatar
  G. 01/11/2010 22:25:12

  Όταν κάποια Jasmin πέρσι το χειμώνα σας έγραφε για
  αυτά τα
  κοιτάσματα φυσικου αεριου και τα σχέδια
  για αγωγό
  Ισραήλ-Κυπρος-Ελλάδα,
  το αλλενάκι την έβριζε
  ότι το Ισραήλ "έκλεψε"
  το φυσικό αέριο της Γάζας.
  Και την βρίζατε ως "τουρκάλα".
  Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν καθόλου ΤΣΙΠΑ

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ G. 01/11/2010 23:00:17

   Πέρσι ψόφησε φέτος μύρισε. Εσύ G. είσαι η μαμά της, ή η ίδια η G.ασμίν; Τη λάσπη αυτή την έχει ξαναρίξει αλλά τη βαριόμουν να της απαντήσω και να ψάξω να βρω το σχόλιο, τώρα το βρήκα, άνοιξε λοιπόν τα G.ava σου να το διαβάσεις το σχόλιο. Που βλέπεις βρίσιμο, ή ότι το Ισραήλ "έκλεψε" το φυσικό αέριο της Γάζας? Το Ισραήλ κατέχει τη Γάζα, το φυσικό αέριο μας μάρανε?
   Ρε κάντε μας τη χάρη, έχουμε δικά μας προβλήματα και εσείς ατού ο Μανωλιός.

   αλλενάκι είπε:
   05/01/2010 στις 10:38 am
   @Archaeopteryx: ως αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου ίσως εννοεί τα πλούσια κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη λωρίδα της Γάζας, εξου και η σπουδή.
   Νομίζω εδώ το είχα διαβάσει, στο antinews.
   ___________
   αυτό ήταν το σχόλιο.

   ιδού και η ανάρτηση http://www.antinews.gr/?p=6878 του Αντινιους που έγραφε για τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου μπροστά στη λωρίδα της Γάζας.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ αλλενάκι 01/11/2010 23:11:27

    αλλενάκι, μπας κι έχουμε πανσέληνο, και δεν το πήραμε είδηση? Πολύ εκρηκτικό το κλίμα, γενικώς.

    Σου έγραψα πριν λίγο για να σ' ευχαριστήσω για τις απαντήσεις που έδωσες για λογαριασμό μου όσο έλειπα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να μάθουμε να "διαβάζουμε" και να κατανοούμε πρώτα τις σκέψεις των άλλων, πριν πάρουμε όλα τα πράγματα προσωπικά, λες και είμαστε ο ομφαλός της γης.

 10. kiki avatar
  kiki 01/11/2010 23:04:48

  Ειχε κομματι η Ελευθεροτυπια την περασμενη εβδομαδα,αυτο ακριβως.
  Υπαρχει ομως καποιο προβλημα με τον Λιβανο,γιατι πεφτει πανω στην υφαλοκρηπιδα του Λιβανου.
  Οι Τουρκοι αμεσως ειπαν οτι αυτοι θα αρχισουν ερευνες στο βορειο τμημα κατεχομενο του νησιου,αλλα και εκει υπαρχει προβλημα,διοτι ειναι ο δικος μας ΑΟΣ,της Κυπρου,και στην μεση το Καστελοριζο.Σας λεει τιποτα.

 11. G. avatar
  G. 01/11/2010 23:20:34

  αλλενάκι,
  όταν τον Γενάρη, κάποια σας έλεγε για τα σχέδια για τον αγωγό
  και για την πιθανότητα συνεργασίας...
  Εσυ, όχι μόνο κοιμόσουν τον υπνο του δικαίου,
  αλλά κοροϊδευες και κατηγορουσες για πρακτοριλίκια.
  Και εξαιτίας σου η Jasmin πετάχτηκε έξω από εδώ.

  Όσο και να βρίσεις, η αλήθεια μένει:
  Ποιός ήξερε αρχές Γενάρη αυτό που όλοι θα μαθαίνατε μήνες μετά;

  Και ότι και να πεις τώρα, το μόνο που βρωμάει είναι ότι
  κατηγορουσες την Jasmin για πράκτορα
  και αντί να ζητήσεις συγγνώμη,
  για την άγνοιά σου
  για την επιθετικότητά σου
  για τις συκοφαντίες σου

  ακόμα ΒΡΙΖΕΙΣ
  έναν άνθρωπο που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έβλεπε μήνες μπροστά από εσένα.

 12. G. avatar
  G. 01/11/2010 23:33:31

  Η ανάρτηση είναι εδώ:
  http://www.antinews.gr/?p=29843

  Jasmin says:
  05/01/2010 at 00:43
  ...μια πιθανή ελληνο-ισραηλινή συνεργασία
  που θα τους βλάψει…
  Εκτός από τον στρατό,
  φαντάσου αγωγό με το μόλις πέρσι ανακαλυφθέν τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ…
  Αγωγό με την εξής διαδρομή:
  Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα

  archaeopteryx says:
  05/01/2010 at 07:07
  αγωγό Ισραηλινού αερίου από το Ισραήλ μέσω Κύπρου. Είμαι χαζός, αλλά όχι τόοοοσο χαζός να πιστέυω τέτοια αρλούμπα. Αλλά, μπράβο, γέλασα πρωί πρωί

  man8os says:
  05/01/2010 at 14:51
  Αν συμβει ομως θα αμς συμφερει!
  Η στρατηγικη περικυκλωση της Τουρκιας θα ειναι γεγονος!
  Ισραηλ-Κυπρος-Ελλαδα-Βουλγαρια-Ρωσια.
  Ειναι το ευκταιο.

  αλλενάκι says:
  05/01/2010 at 10:38
  @Archaeopteryx: ως αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου ίσςω εννοεί τα πλούσια κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη λωρίδα της Γάζας, εξου και η σπουδή.
  Νομίζω εδώ το είχα διαβάσει, στο antinews.

  archaeopteryx says:
  05/01/2010 at 10:50
  σιγά μην αφήσουν οι Ισραηλινοί ή οι Παλαιστίνιοι, εξαγωγές αερίου στην …Κυπρο. http://www.nytimes.com/2000/09/15/world/gas-deposits-off-israel-and-gaza-opening-vision-of-joint-ventures.html?pagewanted=all

  αλλενάκι says:
  05/01/2010 at 10:58
  Το τυράκι που έλεγες …

  Jasmin says:
  05/01/2010 at 13:31
  Όχι, φιλο-χαμασιώτες!
  Μιλάω για κοίτασμα που ανακαλύφθηκε τον Γενάρη του 2009 90 km δυτικά από τη Χάιφα. Κανονικό κοίτασμα, όχι λιακοπουλικό-ξέρετε εσείς…
  Τώρα εάν η “λωρίδα της Γάζας” εκτείνεται και μπροστά στη Χάιφα,
  τί να πω; τα λέτε από μόνοι σας.
  Είναι και αυτό δείγμα της “αντικειμενικότητάς” σας και της “έγκυρης ελληνικής ενημέρωσης”, της ευφυΐας σας, της τεράστιας αντίληψης που έχετε και κυρίως της μεγάλης σας ευγένειας και του πολιτισμού. Συγχαρητήρια!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ G. 01/11/2010 23:41:35

   ε, ποιο είναι το πρόβλημα, τι Γάζα τι Χάιφα στην τελική από απόψεως μεσανατολικής γειτνίασης, εγώ νόμιζα ότι ήταν αυτό το κοίτασμα, αυτή εννοούσε άλλο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ G. 02/11/2010 00:51:12

   βρε Μήτσο, αγωγός από Κύπρο προς Ελλάδα... για δες κανένα χάρτη. Mπλουστρήμ λέγεται και περνάει απο Τουρκία, όχι από ...Κάσο ή Ανάφη (εκτός εάν προσφέρεις πέρασμα από Τουρκία... Να έρθεις με τον κηδεμόνα σου να το ακούσω και από αυτόν)

 13. Orestios avatar
  Orestios 01/11/2010 23:43:58

  Αν ψαχνεις μέντιουμ για προβλέψεις πάρε σε κάποιο 090.

 14. Orestios avatar
  Orestios 01/11/2010 23:49:33

  Τελικά η Μεσόγειος είναι η λίμνη και η Σ.Αραβία οι ακτές?

 15. ο παγωτατζής avatar
  ο παγωτατζής 01/11/2010 23:51:57

  Θυμάμαι την Jasmin... και τα post της ,έξυπνο άτομο αλλά......
  Τό είχε προβλέψει ή τό ήξερε;
  Είναι μεγάλη ή διαφορά ξέρεις......

  • Orestios avatar
   Orestios @ ο παγωτατζής 01/11/2010 23:56:00

   Σημασία έχει ότι μας το κοινώνησε.

   • ο παγωτατζής avatar
    ο παγωτατζής @ Orestios 02/11/2010 00:04:31

    Ναι αλλα...μεγάλη ή διαφορά Ορέστιε...ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ

    • Orestios avatar
     Orestios @ ο παγωτατζής 02/11/2010 00:10:49

     Ποιά η διαφορά?
     Εξήγησέ το

     • ο παγωτατζής avatar
      ο παγωτατζής @ Orestios 02/11/2010 00:20:13

      Πρέπει να ξέρεις όρισμένα "κλειδιά" τού puzzle για κάνεις πρόβλεψη.
      Γιά να ξέρεις πρέπει να εμπλέκεσαι άμεσα.
      Πρόβλεψη στόν αέρα δεν γίνεται..Και να αποδειχτεί σωστή..Πιθανότητα να συμβεί αυτό;...slim,very-very slim...
      Κακό δεν είναι τίποτα ..αλλά ο καυγάς γίνεται για τό ποιός,τί και γιατί,άν δεν κάνω λάθος....

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 02/11/2010 00:28:41

      Τα μαθαίνουμε από πρώτο χέρι.
      Ακόμη καλύτερα.

      Πού θέλεις να καταλήξεις?

     • ο παγωτατζής avatar
      ο παγωτατζής @ Orestios 02/11/2010 00:38:25

      Eίπα "δεν ειναι κακό",
      αρα συμφωνείς ότι δεν είναι πρόβλεψη...

     • Orestios avatar
      Orestios @ Orestios 02/11/2010 00:52:51

      Προσπαθώ να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου αλλά με αφήνεις ξεκρέμαστο συνεχώς σε αυτό το trip.

    • G. avatar
     G. @ ο παγωτατζής 02/11/2010 00:14:58

     Παγωτατζή,

     αδικείς τον εαυτό σου με τη φτηνή σεναριολογία.

     Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν δώσει έναν ωραιότατο ορισμό για την Πολιτική:
     Ο πολιτικός με την έμ-νοια (μνήμη)
     του Παρελθόντος
     και την έν-νοια (κατανόηση)
     του Παρόντος
     κάνει πρό-νοια για το Μέλλον...

     Ως εκ τουτου, μην ψάχνεσαι για μέντιουμ και σενάρια φαντασίας.
     Απλά, όταν διάβασα για την ανακάλυψη
     του τεράστιου κοιτάσματος, κατάλαβα ότι ήταν θέμα
     χρόνου μια πρόταση συνεργασίας με το Ισραήλ.
     Ο δρόμος του αερίου για την Ευρώπη, θα μπορουσε και θα ΕΠΡΕΠΕ να περνάει από την Ελλάδα και την Κυπρο.
     Αλλά βέβαια, για να τα λες αυτά, πρέπει να νοιάζεσαι για το συμφέρον της Ελλάδας.

     • ο παγωτατζής avatar
      ο παγωτατζής @ G. 02/11/2010 00:26:38

      Μάλιστα.. "Αλλά βέβαια, για να τα λες αυτά, πρέπει να νοιάζεσαι για το συμφέρον της Ελλάδας."
      Τό Ισραήλ τήν Ελλάδα σκέφτηκε πρώτα ,τι να κάνω τι να κάνω
      να την βοηθήσω...
      Δεν τής προτείνω μιά συνεργασία;
      anything to cover the tracks

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ G. 02/11/2010 00:37:42

      Βλέπεις ότι σε παίρνουν αμέσως χαμπάρι,
      γιατί το συνεχίζεις και κοπανιέσαι;
      Δεν θα ήταν τιμιότερο να πεις:
      η καρδιά μου στο Ισραήλ βρίσκεται, αλλά ο αγωγός
      μπλα μπλα μπλα είναι συμφέρων για την Ελλάδα π.χ.
      Δεν τρέχει τίποτα.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ο παγωτατζής 02/11/2010 00:37:04

     αν χαζεύεις εξειδικευμένα sites έχει πολύ μπούρου μπούρου, αν το προσέξεις, ή ξέρεις τι να ψάξεις. Π.χ. βρήκα προχτές ιστοσελίδα που μιλούσε για γιαντιαία κοιτάσματα πετρελαίου στηνΒραζιλία, του 2005. (Βγήκαν στο ευρύ κοινό, bloomberg και τέτοια, τώρα) Βρήκα ιστοσελίδα που λέει για ακόμα μεγαλύτερα έξω από την Ναμίμπια (δες την προτελευταία μου ανάρτηση "Ναμίμπια;"). Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι να ψάξεις θα βρεις κουβέντες για αέρια στο Ισραήλ, ή την Γάζα από το ...2000. Αν θα έδινες τότε σημασία, είναι άλλο θέμα. Για την Ναμίμπια, σου είπα, αλλά μην φύγεις τρέχοντας, για να το δω, πάει να πει ότι πέταξε το πουλάκι... Ή μπορεί να είναι φούμαρο.

 16. G. avatar
  G. 02/11/2010 00:00:23

  Το πρόβλημα αλλενάκι, είναι ότι "διέταξες" να πεταχτεί η Jasmin έξω
  λίγες μέρες μετά...
  Για να μην αναφέρουμε τις κατηγορίες...
  Ένα συγγνώμη ίσως θα σε έκανε καλυτερο άνθρωπο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ G. 02/11/2010 00:12:36

   Ρε καλή μου διαγωνισμό Mentalist Θα κάνουμε; Είχες πρόβλημα με μένα, αλλά θα σου απαντήσω, γιατί λες τρελά.
   1. ανάρτηση Ιούνιος 2009 στο αντινιους, για το κοίτασμα της Γάζας, αυτήν ανέφερα http://www.antinews.gr/?p=6878,
   Από τη συζήτηση φαίνεται ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν επέμεινα, αφού έλεγε για άλλο κοίτασμα. Μιλησα για αυτό που γνώριζα.

   2. Τη γνώμη μου ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ σε αναλυτικό σχόλιο, οτι δεν με πείθει, κτλ. στη συζήτηση με την Β.Κ.Σ.
   3. Για το θέμα "ξωπετάγματος" Jasmin. Δεν απαίτησα να ξωπεταχτείς, ούτε οφείλεται σε μένα. Πάρε και το σχόλιο που τα γράφω αυτά http://www.antinews.gr/?p=33961#comment-396131
   Έκανες πάντα ένα βασικό λάθος, να υποτιμάς τη νοημοσύνη των άλλων.

   Άλλωστε μια χαρά γράφεις τώρα. Χαίρε Jasmin!

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/11/2010 00:16:11

  G.asmin, σου απάντησα αλλά περιμένει το σχόλιο. Μια χαρά γράφεις όμως.
  Χαίρε Jasmin!

 18. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 02/11/2010 00:32:08

  Η Ισραηλινή εταιρεία Delek Energy συζητάει διάφορα σενάρια μεταξύ των οποίων και υποθαλάσσιο αγωγό προς Κύπρο, αλλά επίσης δεν αποκλείει και το σενάριο να διοχετεύσει το αέριο στην Ευρώπη μέσω της τουρκικής υποδομής αγωγών, που θα είχε λιγότερο κόστος - αυτό θα είχε λιγότερο κόστος αλλά υπάρχει η γνωστή τουρκο-ισραηλινή κόντρα. Επισημαίνει όμως η Delek ότι η λύση των αγωγών έχει τεράστιο κόστος και είναι η πλέον δύσκολη, ιδιαίτερα ο αγωγός προς Κύπρο και ενδεχομένως και προς Ελλάδα. Το πιθανότερο σενάριο είναι οι εξαγωγές LNG δια θαλάσσης.

 19. Orestios avatar
  Orestios 02/11/2010 00:33:32

  Πάλι στο LNG καταλήξαμε?

  • G. avatar
   G. @ Orestios 02/11/2010 00:46:49

   Εγώ γιατί διάβασα άλλα για την Delek;

   Israeli company may drill with Noble for Cyprus gas
   http://www.cyprus-mail.com/cyprus/israeli-company-may-drill-noble-cyprus-gas/20101007

   Τελοσπάντων, δε νομίζω ότι έχει νόημα.
   Δε χρωστάω τίποτα να ακούω κάθε φορά τις ίδιες κατηγορίες.
   Καλή τύχη σε όλους!

   • ο παγωτατζής avatar
    ο παγωτατζής @ G. 02/11/2010 00:57:40

    Σε όλα μπορεί να είσαι σωστή και να παρεξηγήσαι από τούς άλλους αθελα και άδικα..όμως
    Γιατί θέλεις σώνει και καλά να αποδεικνύεις τήν υπεροχή σου έναντι τών άλλων;
    Σε πολλά σημεία βγαίνει ένας εγωισμός εάν με καταλαβαίνεις...
    Ποιό τό νόημα;
    Συζήτηση κάνουμε.....

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ G. 02/11/2010 01:03:17

    Κι εγώ τα έχω διαβάσει αυτά και αρκετά άλλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι σε κατηγορώ για κάτι, εκτός αν δεν απευθύνεσαι σ' εμένα. Άλλο το να συζητάς ένα σενάριο, όπως ο αγωγός αυτός, κι άλλο να θεωρείς ότι αυτό είναι δρομολογημένη ιστορία. Δες τι έγινε με τον Αστακό. Οι ίδιοι οι άνθρωποι της Delek έχουν πεί ότι αυτό δεν είναι καθόλου απλό στην υλοποίησή του. Το αν θέλω εγώ να υλοποιηθεί, ελάχιστη σημασία έχει.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Orestios 02/11/2010 00:53:00

   Μάλλον από εκεί θα αρχίσουν, το πού θα καταλήξουν με τους αγωγούς είναι άγνωστο. Τελικά ο μόνος αγωγός που μπορεί να κάνουν θα είναι μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα για να το στέλνουν από εκεί σε Κινέζους και Γιαπωνέζους.

   Άσε που εν όψει των σεναρίων άντλησης από το Ταμάρ παίζουν και διάφορα σενάρια αντιμετώπισης πιθανών τρομοκρατικών ενεργειών και πυραυλικής επίθεσης από Χεζμπολάχ και Χαμάς. Οι Ισραηλινοί αναβαθμίζουν τις θαλάσσιες μονάδες κρούσης τους. Μέχρι και stealth μη-επανδρωμένο ταχύπλοο έχουν φτιάξει, το death shark, με αντιβαλλιστικές και αντιεροπορικές ικανότητες.

 20. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/11/2010 00:41:43

  Χάλασε και ο Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη οριστικά. Όλοι οι καλοί χωράνε τώρα. Τυχαίο; Δε νομίζω.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 02/11/2010 00:55:06

   Ακυρώνεται από πάνω και προωθείται από κάτω.
   χο! χο!

 21. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/11/2010 00:58:37

  Βέβαια, ξεφύγαμε από το ερώτημα της ανάρτησης. Η Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, για ποιόν κόπτεται και την έπιασε ο οικολογικός οίστρoς για την Μεσόγειο; Φοβούνται τα αφεντικά της ότι θα ξεφουσκώσει το Desertec πριν βάλουν πόδι στην Βόρεια Αφρική; Ή ότι θα γελάνε οι κατσαρίδες όταν βάζει αιολικά και το πετρέλαιο ή το αέριο πάνε στράφι;

  Τέλειωσε το παραμύθι κυρία μου. Αν ζούσες το 73-80, κάπως έτσι ήταν, (χωρίς τους Γερμανούς βεβαίως και τις οργανωμένες Πράσινες θεωρίες... Οι Ρώσοι είχαν πολλά στο κεφάλι για να παίξουν το οικολογικό σωστά).

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 02/11/2010 01:01:09

   +1000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.