#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2010 23:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ή εκβιάζουν για νέα μέτρα, ή έχουν έτοιμο το … «κουστούμι» για ΣεπτέμβριοΓια ποιον χτυπάει η καμπάνα; Ποια χώρα θα μπορούσε να κάνει χρήση ενός μηχανισμού ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Η δήλωση του επιτρόπου Ολι Ρεν που μίλησε για το ενδεχόμενο ενός τέτοιου μηχανισμού στον οποίο θα μπορεί να προσφεύγει μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης προκειμένου να προχωρήσει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, αφορά σαφώς την Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, και… γνωστός φιλέλληνα Σόϊμπλε είπε ότι είναι απαραίτητος ένας τέτοιος μηχανισμός. «Ωστόσο, για να γίνει αυτό η Ε.Ε. θα πρέπει να αλλάξει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, κάτι το οποίο όπως γνωρίζουμε είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Αν όλα αυτά δεν είναι πρόκριμα για το τι θα γίνει με το ελληνικό χρέος τότε τι σημαίνει ο χρησμός Ρεν; Ότι σκεφτόταν την οικονομία της Γερμανίας, της Γαλλίας ή του Λουξεμβούργου ο επίτροπος; Μάλλον όχι.

Οπότε δύο είναι τα σενάρια: Ή εκβιάζουν την Ελλάδα να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, ή έχουν έτοιμο το κοστούμι και περιμένουν τον Σεπτέμβρη να μας τον φορέσουν. Διαλέγετε και παίρνετε, άλλωστε και τα δυο καταλήγουν τη χώρα στον γκρεμό.

Οι δηλώσεις Ρεν

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε πως δεν αντιτίθεται στην πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού στο μέλλον.

«Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί πως αυτό είναι αναγκαίο και απαιτεί γιʼ αυτόν το λόγο τη διαδικασία μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας», ανέφερε ο Ρεν ερωτηθείς σχετικά. «Παρόλʼ αυτά, για να γίνει αυτό η ΕΕ θα πρέπει να τροποποιήσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας, το οποίο ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο.»

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν αντιτίθεται στην ιδέα μιας «ελεγχόμενης χρεοκοπίας». «Είμαι όμως συγκεντρωμένος πρώτα στις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να γίνουν χωρίς να χρειαστεί αλλαγή της Συνθήκης», πρόσθεσε.

Όπως σημειώνει η Handelsblatt, η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις στις χώρες που παραβιάζουν τους κανόνες περί ελλείμματος και ασκεί γιʼ αυτόν το λόγο πιέσεις για αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Δεν έχω τίποτα εναντίον αυτής της πρότασης κατʼ αρχήν. Ωστόσο, η πρωτοβουλία για αυτό δεν μπορεί να προέλθει από εμένα», σχολίασε ο Όλι Ρεν.

Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/07/2010 14:11:48

  χαχαχαχάα! Δηλαδή δεν άρεσε ο όρος που χρησιμποιώ εγώ, "εύρυθμη" χρεοκοπία, αλλά δέχονται το "ελεγχόμενη".

  • Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
   Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! @ archaeopteryx 02/07/2010 23:08:24

   όλοι το πήραν είδηση εκτός από τον Γιώργο της Μαργαρίτας και τον Παπακωνσταντίνου που κάνει το μεταπτυχιακό του. Αυτοί θα το πάρουν είδηση αφού θα έχει γίνει η ελεγχόμενη χρεοκοπία.

 2. undercover gpr avatar
  undercover gpr 02/07/2010 14:21:08

  Εσύ ακολουθείς πεπατημένες τύπου Ρουμπίνι , αυτοί ακολουθούν τη λογική "χρεοκοπία στο μεταξύ μας αλλά μην ακουστεί παραέξω και γίνει το νόμισμα ασανσέρ".

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ undercover gpr 02/07/2010 14:30:37

   εσύ πάλι, μάλλον ψάχνεις κάποοιον να σου δώσει σημασία

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ archaeopteryx 02/07/2010 14:34:43

    ζεσταίνεσαι ή βιάζεσαι (ίσως φταίει κι ο Ομπάμα βέβαια)?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 02/07/2010 14:59:43

    χαχαχαχα! καλό +100! Όχι, τώρα δεν ζεσταίνομαι, κρυώνω. Είμαστε σε φάση πλανητικής ψύξης!

 3. tony avatar
  tony 02/07/2010 16:08:58

  ...ελεγχόμενη χρεοκοπία.....
  Τι άλλο θα ακούσουμε?
  Και χρεωκοπία και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ.
  Κλαιν μαιν που λένε στη Θεσσαλονίκη.
  Σαν να λέμε το αεροπλάνο βρίσκεται σε ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ πτώση.Η το πλοίο βρίσκεται σε ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ βύθιση.Το αυτοκίνητο μας σε ελεγχόμενη σύγκρουση.
  Είδατε πόσο εξελίχθηκε η γλώσσα?
  Ποιος θα μπορούσε να το σκεφτεί πριν από δέκα χρόνια?

  • Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
   Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! @ tony 02/07/2010 23:11:29

   tony, διάβασε ellinikosanemos.blogspot να καταλάβεις την λύση που έχει δώσει ο Αθηναίος Ανδρέας και από πότε.

 4. JOHN avatar
  JOHN 02/07/2010 19:08:58

  Ψαχνουν να βρουν τη φορμουλα και μαγειρευουν τα νομικα τερτυπια για να μας πουν¨τετελεσθαι¨!

 5. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 02/07/2010 22:45:50

  Οπως αυτοί ψάχνουν να βρουν πώς θα μεθοδεύσουν την "ελεγχόμενη χρεωκοπία" ,έτσι κι εμείς οι Ελληνες θα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για το ίδιο.Πώς δηλ.δεν θα βουλιάξουμε αν γίνει αυτό,τι θα έπρεπε να παράγουμε ώστε να το εξάγουμε όταν (εάν) γίνει αυτό,πώς δηλ.θα αμυνθούμε ως χώρα σε ένα τέτοιο πολύ πιθανό ενδεχόμενο.
  Αυτό φυσικά απαιτεί μια κυβέρνηση που να σκέφτεται ΕΛΛΗΝΙΚΑ,μια κυβέρνηση που να νιάζεται πώς να βοηθήσει τη χώρα να ορθοποδήσει κι όχι να τη βουλιάξει όσο μπορεί περισσότερο παραδίδοντάς την αδύναμη,μπατιρισμένη κι εθνικά διαιρεμένη και ταπεινωμένη,με το 90% των Ελλήνων σε κατάθλιψη!
  Ας ξυπνήσουμε κι ας οργανωθούμε έχοντας ως σύνθημα το :ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Δον Κιχώτης 02/07/2010 23:10:43

   Δυστυχώς, το "ελεγχόμενη" αναφέρεται στο πως θα ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές στις ξένες τράπεζες, και πως τα λεφτά που δίνουν για έργα υποδομής που θέλουν ΑΥΤΟΙ, δεν θα φαγωθούν.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 02/07/2010 23:13:23

    μόνο η βλακεία τους δεν είναι ελεγχόμενη... Προσωπικά πρέπει να νομοθετηθεί Νόμος που να απαγορεύεται Υπουργός της Πλατείας Συντάγματος να έχει φοιτήσει στο LSoE... όλο επιτυχίες είναι τα παιδιά...

 6. Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! avatar
  Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! 02/07/2010 23:14:07

  μήπως τελικά χρειαζόμαστε περισσότερους και πιο αποφασιστικούς δικαστές να μας γυρίσουν πίσω τα 200 δις που έφαγαν τα τελευταία 13 χρόνια; και να αναλάβουμε να τα επενδύσουμε μόνο σε ανάπτυξη; γι αυτό ζητείται Έλληνας πρωθυπουργός εκτός μασονίας και εκτός μπιντελμπεργκ.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Έλεος, φτάνει πια, ας σιχτίρ! 02/07/2010 23:15:22

   γιατί; για να μας φεσώσουν και άλλο;

 7. neotera avatar
  neotera 03/07/2010 00:31:26

  Τα μέτρα και το μνημόνιο δεν έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του χρέους. Η κατοχική διακυβέρνηση εξοικονομεί με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο περί τα 300 εκτ. το χρόνο (350 λέει ο Πρετεντέρης). Οι μεγάλοι χρεώστες των ταμείων οφείλουν δεκάδες δις ευρώ, ο πρώτος χρεώστης "νταβάς" μας χρωστά 6 δις. Ο κωστάκης έδωσε εγγυήσεις 28 δις στις τράπεζες και ο γιωργάκης άλλα 15 δις "ρευστότητα". Δεν υπάρχει οικονομική λογική να ματώνει ο ελληνικός λαός έστω για 1 δις το χρόνο την ώρα που τα ανοίγματα και τα χρέη είναι εκατοντάδες. Με την επίθεση επί παντός αποσκοπούν να κάμψουν τη δυνατότητα αντίστασης του κόσμου μας στο ξεπούλημα και στην υποδούλωση της πατρίδας με δυό τρόπους. Με την καταρράκωση του ηθικού των πολιτών καθώς συνοδεύονται από γιγατόνους καταθλιπτικής προπαγάνδας ΔΝΤ και με ...την ψωμολύσσα, την οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών που γεμίζουν άνεργα μέλη και εξωθούνται στο ξενίτεμα. Ο διαμελισμός της ελλαδίτσας και η παραχώρηση δημόσιου πλούτου έπονται της χρεωκοπίας που θα ρίξει στο ναδίρ κάθε ελληνική αξία. Η συνιστώσα δολάριο των δανειστών μας, οι Αγγλοαμερικάνοι δντ έχουν άλλες πρωτεραιότητες ως προς τη χρεωκοπία μας που θέλουν να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να πλήξει την ευρωζώνη, τους γαλλογερμανούς που θέλουν ελεγχόμενη (από τους ίδιους) την πτώχευσή μας. Εκεί ίσως περιπλακούν τα πράγματα...

 8. Σιφιλης avatar
  Σιφιλης 03/07/2010 00:37:20

  Ωραία πράγματα. Σε μια ΕΕ με 27 κράτη και πάνω απο 500 εκατομμύρια ψυχές, τις αποφάσεις παίρνουν μια ντουζίνα άνθρωποι αναλόγως τα κέφια τους. Τέλος πάντων, η ελεγχόμενη (απο την ΕΕ) πτώχευση προορίζεται για κάποια επόμενη κυβέρνηση σε περίπτωση που τα πράγματα στραβώσουν εδώ. Θέλουν να έχουν στα συρτάρια ενα σχέδιο για αναδιάρθρωση εξπρές, ώστε στα δύσκολα να ψηφιστεί νύχτα.

 9. alex avatar
  alex 03/07/2010 00:43:03

  Να δεις τι σου 'χω για μετα... "Σοσιαλισμο" δεν θελατε οι περισσοτεροι που βριζετε, λουστειτε τωρα την βαρβαροτητα του παιδιου που "δεν ηξερε" και επεμενε οτι "λεφτα υπαρχουν". Και στο στο Αμερικα θα σε κυνηγήσει ο λαος Γιωργακη (και Κωστακη) μην νομιζετε οτι θα την γλυτωσετε. Το ιδιο ισχυει και για τους αλλους μεσα στη Βουλη.

 10. Μisha avatar
  Μisha 03/07/2010 01:04:44

  Ήρθαμε ανήσυχοι, όχι για το μέλλον του «Καλλικράτη», αλλά για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, από αυτήν τη στιγμή που μιλάμε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010. Και φεύγουμε τρομοκρατημένοι για το τι θα συμβεί από σήμερα μέχρις τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

  Όλα τα θέματα που θίξαμε τα άκουσε με κατανόηση ο υπουργός, απάντηση δεν πήραμε σε κανένα απολύτως. Ούτε για τη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που σημαίνει μισθοδοσία, ούτε για τη ΣΑΤΑ, ούτε για την πρόταση που κάναμε, της ένταξης δηλαδή έργων του «ΘΗΣΕΑ» στο ΕΣΠΑ. Απλά εκεί μας είπε πως θα συνηγορήσει στην αρμόδια υπουργό που είναι η κυρία Κατσέλη.

  Με αυτές τις προϋποθέσεις, όπως αντιλαμβάνεστε, πολύ φοβούμαι ότι, οι σκηνές που είδατε με τους εργαζομένους της ΕΘΕΛ πριν δύο τρεις μέρες, τον Σεπτέμβριο θα τις δείτε από το σύνολο των εργαζομένων στους δήμους και το σύνολο των δημάρχων της χώρας να επαναλαμβάνονται.

  Nικήτας Κακλαμάνης μετά τη συνάντηση με τον κατοχικό επίτροπο οικονομικών

  http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3136

 11. stroumfaki avatar
  stroumfaki 03/07/2010 01:21:22

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

  Παρακαλώ η ΕΛΛ. δικαιοσύνη να ζητήσει απο το κ.Ολλιν Ρενν να περάσει απο τα γραφεία της για να δώσει εξηγήσεις για τις φήμες που σκορπά αριστερά και δεξιά για χρεωποκοπίες κτλ.

  Επίσης ο κύριος αυτός να μας δώσει εξηγήσεις για την συνταγματικότητα τους νόμου σύμφωνα με τις οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης αν οι λαμπτήρες που θα χρησιμοποιηθούν στα ντουί των προβάτων θα πρέπει να είναι 6 ή 12 βολτ.

  __________________

  ΞΥΠΝΑΤΕ!!!

 12. Aggelos avatar
  Aggelos 03/07/2010 09:06:31

  "Ωραία πράγματα. Σε μια ΕΕ με 27 κράτη και πάνω απο 500 εκατομμύρια ψυχές, τις αποφάσεις παίρνουν μια ντουζίνα άνθρωποι αναλόγως τα κέφια τους. "

  για αυτο πρεπει να απαιτησουν οι ευρωπαικοι λαοι να ψηφιζουν προεδρο.τουλαχιστον μεσω του κοινοβουλιου..

  οι ευρωπαιοι πρεπει να εκλεγουν τον αρχηγο τους..

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Aggelos 03/07/2010 09:37:01

   Απίστευτο δημοκρατικό έλλειμα. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έιναι η χαρά των lobies. Το δικό μας κοινοβούλιο είναι παιδική χαρά μπροστά του...Όπως λέει και ο δάσκαλος ουρτ ρεεε...

 13. ΣΥΣ avatar
  ΣΥΣ 03/07/2010 09:39:27

  πόσο αγαθοβιόλες είμαστε να ελπίζουμε ότι ο γιώργος θα μας σώσει
  δεν έχει πάρει χαμπάρι ή εκτελεί οδηγίες
  μας βάλανε στην πρέσα και θα μας πάρουν τα πάσα

 14. armageddon avatar
  armageddon 04/07/2010 13:03:37

  ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΑ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΛΙΜΑ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΜΑΙ ΣΩΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ
  ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ .ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.