#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2011 08:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ή δεν καταλαβαίνουν οικονομικά, ή έγιναν χειρότεροι από την Θάτσερ

[caption id="attachment_102078" align="alignnone" width="600" caption="The day that finished Thatcherism. Poll Tax riot in Trafalgar Square, London '90. A series of small riots and protests swept the country culminating in a mass march on Downing Street. Pushed up to Trafalgar Square and repeatedly attacked by police on horseback & in vehicles the protesters dispersed through the West End shopping areas starting fires and causing tens of millions of pounds damage.."][/caption]

“Όχι σε νέους φόρους”. Αυτό το μήνυμα στέλνουν στον πρωθυπουργό υπουργοί του, κορυφαίοι οικονομολόγοι από Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και η ίδια η Τρόικα. Πριν μερικές ημέρες ο Π. Τόμσεν, από το βήμα του συνεδρίου του Economist είπε ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλες αυξήσεις φόρων και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά πρέπει η Ελλάδα να μειώσει το κράτος, να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε.

Επίσης, ένας εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξή του στην El Pais αναφέρει ότι η υιοθέτηση νέων μέτρων πάει κόντρα στην πραγματική οικονομία, προκαλεί πτώση της εσωτερικής ζήτησης, της κατανάλωσης και δημιουργεί αρνητικό κλίμα στη χώρα.
«Αν αυξάνουμε συνεχώς τους φόρους, για παράδειγμα, αποδυναμώνουμε τη ζήτηση. Και τα προβλήματα ρευστότητας είναι ακόμα πολύ σοβαρά».

Δεν το λέμε μόνο εμείς. Όλοι το λένε στον κ. Παπανδρέου και του θυμίζουν ότι η πολιτική των φόρων και των περικοπών έφερε τη χώρα σε αδιέξοδο και οδήγησε το Μνημόνιο σε αποτυχία.

Προφανώς ο πρωθυπουργός δεν καταλαβαίνει από οικονομικά ή στην κυβέρνησή του έχουν επικρατήσει οι σκληροί νεοφιλελεύθεροι και “Θατσεροθρεμμένοι” οι οποίοι δεν βλέπουν πρόσωπα παρά μόνο αριθμούς. Θέλουν να γεμίσουν τα ταμεία και δεν τους νοιάζει σε τι κατάσταση θα φέρουν τη χώρα τους ανθρώπους αλλά τελικά και τα ίδια τα δημόσια έσοδα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα αυξηθούν.

Κι αφού λοιπόν όλοι του λένε να μη λάβει αποφάσεις για νέους φόρους και επιβαρύνσεις ο κ. Παπανδρέου τι θα αποφασίσει; Μα φυσικά νέους φόρους και επιβαρύνσεις. Θα προσπαθήσει μάλιστα να πάρει το “ΟΚ” από το υπουργικό του συμβούλιο της Δευτέρας. Οι διαρροές για τα μέτρα που θα λάβει είναι απίστευτες.

- Μείωση του αφορολόγητου για όλους στα 6 ή 8 χιλιάδες ευρώ, επομένως, χιλιάδες πολίτες θα πιαστούν στην τσιμπίδα της εφορίας. Μάλιστα η νέα φορολογική κλίμακα θα ισχύσει από τα φετινά εισοδήματα και η παρακράτηση κάθε μήνα θα μειώσει τα εισοδήματα των μισθωτών.

- Εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης αλλά με ελαφρά μείωση του δεύτερο. Η ουσία είναι ότι θα το πληρώσουμε του χρόνου γύρω στο 1,15-1,20 ευρώ/λίτρο από 0,90 που έκλεισε φέτος η σεζόν.

- Μείωση του αφορολόγητου για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία από τα 400 στα 300 χιλιάδες ευρώ ίσως και λιγότερο.

- Έκτακτη εισφορά για όσους έχουν και μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα.

- Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ στο 18% ή 19%, πιθανότατα από την επόμενη χρονιά.

- Έρχονται επίσης αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας ενώ και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα πάρουν φωτιά μετά το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γ.Ν. avatar
  Γ.Ν. 23/05/2011 09:08:32

  Ρε παιδιά, μην ρωτάτε τα αυτονόητα, η ελλάδα διοικείται από μία ιδιότυπου τύπου μαφία, ενδεδυμένη με τον μανδύα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Νονοί είναι οι κρατικοδίατοι επιχειρηματίες-οικογένειες που νέμονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, κια η συμμορία αποτελείται από τους εκάστοτε πολιτικούς-μαριονέτες, το δεν συνδικάτο του εγκλήματος συμπληρώνεται από μια στρατιά Δ.Υ. και συνδηκα"ληστών" που τον μόνο ρόλο που έχουν αναλάβει είναι η ταλαιπωρία και η αφαίμαξη του ελέυθερου πλυθησμού από όσα δεν μπορούν να αρπάξουν με άμεσο τρόπο οι προηγούμενοι. Αυτή η ιδιότυπη μαφία έχει μάθει να παρασιτεί με έναν μόνο τρόπο, εισπράτοντας κατά το δοκούν από τα ιπποζύγια, και επομένως δεν μπορεί να σκεφθεί, άσε που δεν θέλει γιατί αλλιώς θα πρέπει να κατασπαράξει τα ίδια τα παιδιά της, κανέναν άλλο δημιουργικό τρόπο για να αντιμετωπίσει την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν. Αν είμουν εισαγγελέας θα είχα εκατοντάδες λόγους και αφορμές για να τους τυλίξω όλους σε μία κόλα χαρτί για σύσταση συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος, αλλά είπαμε και αυτοί στο payroll της συμμορίας είναι,

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/05/2011 09:10:29

  Αναδιανομή, αναδιανομή, αναδιανομή. Η νομοτελειακή εξέλιξη θα είναι να φτωχύνουν οι πάντες και να κλείσει το μαγαζί μέχρι να έρθουν να το πάρουν οι Σελτζούκοι ή οι Ούννοι.

  Και επειδή όλος ο καυγάς είναι για την χρηματοδότηση καιο την συντήρηση παροχών, κάποιος να πει στους ψηφοφόρους του Πασόκ, ότι οι Σελτζούκοι και οι Ούννοι μεγιστοποιούν τα δικά τους πλιάτσικα και όχι τις ...κοινωνικές παροχές.

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 23/05/2011 09:15:39

  Στην τελευταία μέτρησή μου ο Παπανδρέου είχε 88!!! συμβούλους, ανάμεσά τους και Τούρκους πράκτορες όπως την κόρη του συνζεϊμπέκη του του Τζέμ Πασά. Πόσα τους πληρώνει ανά μήνα; 10-20000 έκαστον; δλδ, το νεοταξικό κρατιδιο των ελληνώνυμων απάτριδων έχει και πληρώνει 1.5 εκατομύρια ευρώ ανά μήνα για να μας καταστρέψουν; Ποιός μπορεί να ισχυριστεί πλεόν ότι το σχέδιο των ξενήλατων ελληνώνυμων γκαουλάϊτερ δεν είναι να μας καταστρέψουν ολοκληρωτικά;

 4. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 23/05/2011 09:18:09

  Οι οικονομολόγοι,ξένοι και εγχώριοι,αλλά και ορισμένοι υπουργοί,τους επισημαίνουν ότι περαιτέρω μέτρα θα φέρουν μη αναστρέψιμη ύφεση, αλλά ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου επιμένουν. Είναι απίστευτη η μισάνθρωπη κτηνωδία που επιδεικνύουν,καθώς επίσης και η σαδιστική χαιρεκακία τους. Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν σε τί σημείο φέρνουν τον δύσμοιρο πολίτη αυτού του τόπου,αυτά τα ανθρωπόμορφα,με τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και με την παράλληλη αύξηση των τιμών,την αύξηση των φορολογικών συντελεστών,των τελών κυκλοφορίας και την μείωση του αφορολόγητου ορίου. Πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά και ...κοντεύουμε. Σε λίγο ο Λαός στα πεζοδρόμια θα φωνάζει ΘΑΝΑΤΟΣ!

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/05/2011 09:42:24

  Ερχεται και η εξισωση του φορου στα καυσιμα-πετρελαιο !!.. ετσι θα κανουν πλουσιες ολες τις οικογενειες που τους τρεχουν τα $$ απ τα πατζακια !!
  Θα πληρωνουν με μαυρα!! μιας και δε θα αναγνωριζεται κανενα εξοδο !!!
  ετσι θα χτυπησουν και τη φοροδιαφυγη!! εχουν σχεδιο μη γελιεστε... ΝΑΙ
  το ιδιο και με τους γιατρους και με φροντιστηρια και ολα !! πανε οι αποδειξεις...πεταξε η φοροδιφυγη.. απογειωθηκαν τα εσοδα απο φορολογια.

  Ο συντακτης του αρθου να μου κανει τη χαρη να μην διαρρεει ανακριβειες!

  ΠΠ

 6. kiki avatar
  kiki 23/05/2011 10:03:14

  Αφου δεν καταλαβαινουν απο οικονομικα, που το εχουμε διαπιστωσει αυτο εδω και ενα χρονο, αφου κυριως ειναι τοσο Κυνικοι, δεν νομιζετε οτι ηρθε η ωρα να τους παρουμε αμπαριζα, πριν μας κανουν τελειως Αργεντινη, και να περισωσουμε οτι μπορουμε να περισωσουμε.

 7. babis avatar
  babis 23/05/2011 10:12:21

  Μια χαρά καταλαβαίνουν από οικονομικά, απλά κάνουν αυτά για τα οποία τους έβαλαν να κάνουν, δηλαδή, καταστροφή!!

 8. ataktos avatar
  ataktos 23/05/2011 11:11:03

  η Θατσερ είχε στην μεταβατική περίοδο τον λιθάνθρακα της Πολωνίας .. μετά τα δικά της κοιτάσματα Φ.Α. Πετρελαίου ... εμείς έχουμε το Φ.Α. του Πουτιν και Κοπελουζο .....

 9. socrates avatar
  socrates 23/05/2011 11:16:10

  Δεν κατάλαβες.
  Η θάτσερ μπορεί να έκανε περικοπές στο δημόσιο αλλά έδωσε εναλλακτική επιλογή για την οικονομία, μέσω της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα, μειώνοντας τους φόρους και απλοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο.
  Ετούτοι εδώ οι άσχετοι, στραγγαλίζουν το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα συγχρόνως!!!
  Τί να πείς;
  Είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα και, όπως το πάνε, σε λίγο θα είναι επικίνδυνοι και για τον εαυτό τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.