02/08/2009 13:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα, τώρα κόλλησε και …γρίπηΤο νέο σύνθημα που εκπέμπει το μέγαρο Μαξίμου είναι «πάνω απ' όλα η υγεία», γράφει η σημερινή «Ελευθεροτυπία». Και, βεβαίως, πέρα από την πραγματική διάσταση του προβλήματος, εξυπηρετεί και άλλες σκοπιμότητες: περιθωριοποιεί τα σενάρια περί ανασχηματισμού και εκλογών, μεταφέροντας το ενδιαφέρον σε ένα πεδίο όπου εκείνη θα μπορεί να πράττει, ενώ η αντιπολίτευση θα μπορεί μόνο να ενίσταται.

«Η γρίπη μπορεί να ξαναδώσει στον Κ. Καραμανλή την πρωτοβουλία των κινήσεων», αισιοδοξούν τώρα κυβερνητικοί παράγοντες, «και μάλιστα ύστερα από... πάσα του Γ. Παπανδρέου». Πράγματι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να αναδείξει το ζήτημα του νέου ιού και σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό τόνισε την ανησυχία του για την ετοιμότητα του κράτους. Η κυβέρνηση έσπευσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και έκτοτε ακολούθησε κινητοποίηση, παραγγελίες εμβολίων, συσκέψεις επί συσκέψεων και η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου δράσης, που μόλις επικαιροποιήθηκε. Άλλωστε, οι προβλέψεις που υπάρχουν στο υπουργείο Υγείας μιλούν για πιθανή επιδημία στην Ελλάδα με διαφορά φάσης ενός ή δύο μηνών σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, τοποθετείται στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ στην Ελλάδα θα καθυστερήσει μέχρι το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Μέχρι τότε η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος και η εμπειρία πλουσιότερη.

Από την άλλη πλευρά το βασικό επιχείρημα υπέρ της πρόωρης προσφυγής είναι η δύσκολη κατάσταση της οικονομίας και τα νέα μέτρα που θεωρείται βέβαιο ότι θα πρέπει να ληφθούν το αργότερο τον Οκτώβριο. Όπως γράφει το «Βήμα» ύστερα από την επίσημη ομολογία της περασμένης Παρασκευής ότι το πρώτο εξάμηνο του 2009 το έλλειμμα εκτινάχθηκε στα 18,6 δισ. ευρώ, κοντά στο 7,5% του ΑΕΠ, το οικονομικό αδιέξοδο φαντάζει μέγα και ικανό από μόνο του να επιβάλει τις κάλπες. Ταυτοχρόνως η επιδείνωση της θέσης και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας επαυξάνει την πίεση προς την κυβέρνηση, πολλαπλασιάζει τις διεκδικήσεις και ενισχύει τις φωνές εκείνων που απαιτούν ριζικές αναθεωρήσεις στην οικονομική πολιτική, τις οποίες εμφανέστατα πλέον δεν δύναται να επιβάλει μια αμφισβητούμενη κυβέρνηση.

Άλλοι υποστηρίζουν αυτό που έχουμε γράψει εδώ και μέρες. Ότι δηλαδή ο Καραμανλής μιλάει για εκλογές για να κάνει ανασχηματισμό. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, όσοι «ψηφίζουν» ανασχηματισμό πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι σαρωτικός και δομικός, δημιουργώντας ένα λειτουργικό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής, για παράδειγμα με τη σύσταση ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος.

Oύτως ή άλλως, πάντως, είτε δηλαδή με την πιθανότητα εκλογών ή την απειλή του ανασχηματισμού, οι υπουργοί τρέχουν να προλάβουν τα ρουσφέτια και τις παροχές προς τους ψηφοφόρους με καθημερινό βομβαρδισμό νομοσχεδίων, τροπολογιών, αποφάσεων και ρυθμίσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 02/08/2009 17:53:53

  Το 2004 και χωρίς την οικονομική κρίση το έλλειμα της χώρας μας (κρυφό φυσικά) ήταν στο 7,5%. Τώρα φανερό και ομολογημένο πλέον κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα και είμαστε στο χείλος της καταστροφής, θα προκληθούν εκλογές κλπ.

  Αισθάνομαι ότι η τρομοκρατία που ασκείται κυρίως από τους νταβατζήδες έχει άλλα κίνητρα. Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και το 1993 με την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ τέτοια εποχή, έπεσε ο Μητσοτάκης και οι ΚοΚΚαλης και SIEMENS ξεκοκάλλιαζαν τον ΟΤΕ για τα επόμενα 10 χρόνια!!!!!!

  Είδωμεν....

 2. Dhmos avatar
  Dhmos 02/08/2009 19:30:19

  Υπάρχει μήνυση κατά της Baxter για "Για επείγουσα υποψία ανάπτυξης, παραγωγής και εφαρμογής βιολογικών όπλων μαζικής καταστροφής με την πρόθεση πρόκλησης παγκόσμιας πανδημίας. Η μήνυση αυτή έχει κατατεθεί στην Αυστρία, Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ η μήνυση
  http://birdflu666.wordpress.com/2009/04/ και καλά θα κάνετε να την μελετήσετε.

  Το θέμα είναι πολύ σοβαρό αν λάβουμε υπόψη μας αυτό το άρθρο του CNN
  http://www.cnsnews.com/public/content/article.aspx?RsrcID=51115, όπου η κυβέρνηση Ομπάμα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτικούς για να γίνουν έλεγχοι σε σπίτα αν έχουν γίνει οι εμβολιασμοί η όχι.

  Επειδή έχουν αλλάξει πολλά στο σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών με τα λεγόμενα "executive orders", σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή πανδημίας εφαρμόζεται ταυτόχρονα στρατιωτικός νόμος. Επίσης υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης FEMA camps έτοιμα για τους αντιρρησίες (αυτοι που δεν θα δεχτούν τα εμβόλια ή οτιδήποτε άλλο). Επειδή το λένε συνεχώς, και συνεχώς λένε ότι θα συμβεί σε 1-2 μήνες, τότε υπάρχει λόγος να συμβεί γιατί έτσι το έχουν σχεδιάσει.

  Σε πρόσφατο άρθρο της washingtonpost
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/07/29/AR2009072903607_2.html?wpisrc=newsletter&wpisrc=newsletter&wpisrc=newsletter&sid=ST2009072903827

  υπάρχει η πληροφόρηση πως αρκετά εμβόλια θα είναι μέσα σε φυαλίδια που περιέχουν υδράργυρο(mercury) (έχει αποδειχτεί πως προκαλεί αυτισμό σε παιδιά). Θέλετε ακόμα να εμβολιάσετε τα παιδιά σσς?

  Απο το άρθρο:".. Some of the vaccine will be stored in multi-dose vials containing thimerosal, an antibacterial additive that contains mercury. But there will also be single-dose syringes without thimerosal, a substance that some assert is harmful to children."

  Και έχουμε το Τριχόπουλο να μας λέει πως πρέπει να εμβολιαστούμε ακόμα και τα εμβόλια δεν είναι ακόμα ασφαλή (ποτέ δεν θα είναι)

 3. Anonimi avatar
  Anonimi 02/08/2009 20:41:07

  Κλήμα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.