#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2008 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήταν και ο κ. Λασκαρίδης στο ταξιδάκι

Η τύχη του κ. Λιάπη φαίνεται ότι έχει κριθεί. Έτσι του βγάζουν σήμερα τις τρεις μεγάλες συμβάσεις ( 236 εκατ. ευρώ συνολικά) που υπογράφηκαν ανάμεσα στον ΟΣΕ και στην εταιρεία Siemens - ή με κοινοπραξίες όπου μετείχε και η γερμανική εταιρεία- από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τις εκλογές του φθινοπώρου το 2007, στο διάστημα δηλαδή που ήταν υπουργός Μεταφορών. Πρόκειται για έργα ηλεκτροκίνησης, τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ενοικιάσεις βαγονιών για τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το Μαξίμου (ξέρω τι σας λέω) δεν είναι η σχέση του με τον Χριστοφοράκο της Siemens. Είναι η σχέση του με το κ. Λασκαρίδη, τον μεγαλομέτοχο της Aegean Airlines. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο αναγνώστης μας «Helmut», που μας πρόλαβε (μπράβο!), μέχρι τώρα εστιάζαμε μόνο στην φιλία  Λιάπη-Χριστοφοράκου. Αλλά στην παρέα ήταν και ο Λασκαρίδης.Συνεπώς έχουμε υπουργό Μεταφορών -και άρα πολιτικό προϊστάμενο των Ολυμπιακών Αερογραμμών- να κάνει ταξίδια αναψυχής παρέα με τον κ. Λασκαρίδη, ο οποίος συγκρούεται εκείνη την εποχή ολομέτωπα με τον ημιθανή κρατικό αερομεταφορέα και τον έχει φλομώσει στις καταγγελίες για παράνομες ενισχύσεις στην ΕΕ. Εκεί κι α υπάρχει  σύγκρουση συμφερόντων εκεί. Λέτε γι αυτό να έσπευσε ο κ. Λασκαρίδης να βγάλει ανακοίνωση ότι αυτός νοίκιασε το αεροπλάνο; Για να μην κατηγορηθεί ο Μισέλ ότι δεν ταξίδεψε με την Ολυμπιακή;  

Προσέξτε επίσης πως τον καρφώνει σήμερα η «Καθημερινή» σε άρθρο δημοσιογράφου που έχει άριστες σχέσεις με το Μαξίμου: «Επιπροσθέτως, ο υπουργός, σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τονίζει ότι με τον επιχειρηματία κ. Λασκαρίδη διατηρεί φιλική σχέση τα τελευταία τριάντα χρόνια και ότι οι δύο άνδρες έχουν οργανώσει πολλά ιδιωτικά ταξίδια σε συνεννόηση, καθώς πέραν των ίδιων και οι γιοι τους είναι φίλοι». Στις 18/9/2005, όμως το ΒΗΜΑ έγραφε ότι «ο μεγαλομέτοχος της Aegean κ. Λασκαρίδης και με συμμετοχή στα καζίνο «Χάγιατ» - όπως λέγεται - διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή». Για τις καλές σχέσεις του κ. Λασκαρίδη όχι μόνο με το Μαξίμου και τον κ. Λιάπη αλλά και με τον κ. Αλογοσκούφη έχουν τέλος γραφεί πολλά την εποχή που ήθελε να αγοράσει το Πρώτο Θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 04/07/2008 12:25:59

  Epektasi C4i....!

 2. Vrennus avatar
  Vrennus 04/07/2008 13:00:09

  Αργήσατε αλλά το πιάσατε ;-)
  Φυσικά και το μεγάλο ζήτημα είναι οι σχέσεις των στελεχών της κυβέρνησης (και της προηγούμενης) με την ιδιοκτησία της Aegean. Και η εσκεμμένη απαξίωση των ΟΑ. Τα υπόλοιπα με τον ΟΣΕ είναι αερολογίες, στα τραίνα θες δε θες με Siemens θα πας αφού είναι σχεδόν μονοπώλιο μετά την διάλυση της Alstom.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 04/07/2008 13:24:35

  Είναι γνωστό ότι η απαξίωση της Ολυμπιακής έχει ξεκινήσει από την εποχή Μητσοτάκη με τη SEA και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο στόχος είναι να την απαξιώσουμε βαθμηδόν και να πάρουμε τη θέση της. Μάλιστα όσο πιο πολύ μεγαλώνει ο ανταγωνισμός και όσο πιο καλά οργανώνεται τόσο πιο πολύ απαξιώνεται η Ολυμπιακή. Δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα. Πως ο ανταγωνισμός είναι κερδοφόρος ενώ η Ολυμπιακή όχι.

  Το αποτέλεσμα θα είναι απλό Θα δημιουργηθεί ένας χαλίφης στη θέση του Χαλίφη (δε θα με παραξενέψει αν κάποιοι πολιτικοί εμφανιστούν με μετοχούλες μετά από 10 χρόνια) αλλά θα πληρώνει το προσωπικό με μισθούς 700 Ευρώ. Αν τους αρέσει αν όχι να πάνε να δουλέψουν αλλού. Αυτό θα πούνε να νέα αφεντικά.

 4. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/07/2008 14:49:52

  Από το Μόναχο

  Το εταιρικό λοιπόν ταξίδι της Siemens, που στον προγραμματισμό του προέβλεπε και τη φροντίδα 6μελούς «υπουργικής συντροφιάς», εγκρίθηκε από το Μόναχο, ενώ οι λεπτομέρειες της φιλοξενίας της επίλεκτης παρέας του Μ. Χριστοφοράκου διευθετούντο ενάμιση μήνα πριν από τις αφίξεις.

  Σύμφωνα με έγγραφο που έχει η «Ε» (υπάρχει και στη δικογραφία, που προχθές έκλεισε ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου), το ξενοδοχείο «The Westin Leipzig» στις 3 Μαΐου 2005 απευθύνει επιστολή προς τη Siemens A.G. (Μόναχο), υπόψη του Corporate Mobility Services.

  Μ' αυτήν επιβεβαιώνει ότι στο όνομα Χριστοφοράκος έχουν γίνει οι κρατήσεις για οκτώ grand-deluxe δωμάτια και για μία σουίτα για διαμονή από 16 έως 17 Ιουνίου 2005. Και για τις εννέα κρατήσεις, όπως αναφέρεται στην επιστολή του ξενοδοχείου, η πληρωμή χρεώνεται στον ίδιο τον Χριστοφοράκο.

  Και μια λεπτομέρεια: Τα οκτώ από τα εννέα δωμάτια έχουν τον ίδιο κωδικό κράτησης (reservation number). Το ένατο δωμάτιο χρεώνεται με το ίδιο ποσόν στη Siemens, αλλά καταχωρίζεται σε ξεχωριστό κωδικό. Είναι η αναβαθμισμένη από grand-deluxe δωμάτιο σε σουίτα.

  Η κράτηση λοιπόν του δωματίου του Μιχάλη Λιάπη στο «Westin» έγινε από τη Siemens Αθήνας, διά Μονάχου, όμως ο ίδιος την αναφέρει ως ιδωτική υπόθεση! Επομένως, ο υπουργός δεν συναντήθηκε τυχαία στο ξενοδοχείο της Λειψίας με το group Siemens - Χριστοφοράκου, όπως θέλει να πείσει η κυβέρνηση και ο ίδιος την κυβέρνηση.

  Χθες το διόλου τυχαίο της φιλοξενίας επιβεβαίωσε και ρεπορτάζ του Alter.
  Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού εμφανίστηκε e-mail, με το οποίο η υπεύθυνη κρατήσεων του «Westin» επιβεβαίωσε ότι «η Siemens έκανε την κράτηση του δωματίου για τον κ. Μιχάλη Λιάπη».

  Κατά σύμπτωση η Julia Otto, που έστειλε τη σχετική επιβεβαίωση στο Alter, είναι η ίδια που υπογράφει και το έγγραφο (στις 3-5-2005) που απηύθυνε στη Ζίμενς, επιβεβαιώνοντας στο Μόναχο τις κρατήσεις Χριστοφοράκου!

  *Αλλο έγγραφο που έχει σταλεί από την Ζίμενς Αθήνας στις 9-6-2005 (το υπογράφει η κ. Καλλίρη, γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου τότε) επιβεβαιώνει τις μετά το Westin κρατήσεις στο Intercontinental, στο Ζάλτσμπουργκ.

  Και αυτές γίνονται στο όνομα Μ. Χριστοφοράκος και αφορούν πέντε στούντιο με θέα στο βουνό για το διήμερο από 17-19 Ιουνίου 2005.

  Το πρόγραμμα της Ζίμενς Αθήνας, που παρουσίασε χθες η «Ε», αναφέρει ότι η 9μελής συντροφιά του Μ. Χριστοφοράκου έφτασε στον δεύτερο προορισμό της με ιδιωτικό αεροπλάνο, μπορεί όμως και με δύο. Και πάλι, η παρέα έμεινε... τυχαία μαζί.

  Μάλιστα, για τον «Minister» (με συνοδεία 5 ατόμων), το πρόγραμμα της Ζίμενς γράφει ότι αυτός και η παρέα του θα πρέπει να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν από το Ζάλτσμπουργκ με ιδιωτικό αεροσκάφος στη Φραγκφούρτη. Εκεί θα καταλύσουν στο Kempinski και το Theo's Taxi, που είχε μισθωθεί από τη Ζίμενς, θα έπρεπε να μεταφέρει την υπουργική παρέα στο γήπεδο για τον αγώνα της Ελλάδας, να περιμένει και να επιστρέψει τους φιλάθλους στο ξενοδοχείο.

  Τη Δευτέρα 20-6-2005, το γραπτό πρόγραμμα αναφέρει, τι η υπουργική συντροφιά θα πρέπει να μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης για να πετάξει με ιδιωτικό αεροσκάφος για την Αθήνα, δίχως τον Μ. Χριστοφοράκο, που βάσει του προγράμματος θα έφευγε από την προηγούμενη ημέρα από το Μόναχο για την Αθήνα με πτήση της Lufthansa.

  Συμπέρασμα: Πλήρωσε-δεν πλήρωσε από την τσέπη του ο κ. Λιάπης, έκανε-δεν έκανε ιδιωτικό ταξίδι, για τη Ζίμενς, εταιρεία προμηθευτή του Δημοσίου την περίοδο που ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, το ταξίδι ήταν εταιρικό.

  Κι αυτό, για έναν υπουργό, είναι ανεπίτρεπτο να το δέχεται. Ακόμα περισσότερο, να δίνει το δικαίωμα να γίνεται", Αριστέα Μπουγάτσου.

  (Αναρτήθηκε από killbill στις 12:17 πμ)

 5. asade avatar
  asade 04/07/2008 16:21:21

  Καλέ τι μας λες
  Κόκκαλης - Υπουργός εξωτερικών σε κότερο επιτρέπεται και αυτό που ψάχνουν όλα τα κοράκια της σωστής δημοσιογραφίας είναι απερίγραπτο.
  Ποιος έφαγε βρε παιδιά τον παρά είναι το ζητούμενο! Ποιος επικαρπίστηκε ως και σήμερα τις μίζες θα μας πείτε;
  Αντί να κάνετε φίλο φτερό τον Τσουκάτο δίνετε αέρα στον αγωγιάτη και βγαίνει καθαρό όλο το πασοκικό προτεκτοράτο.
  Τον ακούσατε τον Γιωργάκη ;

 6. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 04/07/2008 16:52:52

  Ποιος επικαρπίστηκε ως και σήμερα τις μίζες θα μας πείτε;

  Αυτό είναι το θέμα. Ότι ο κόσμος καίγεται και το μ.... χτενίζεται. Φτάσαμε σε σημείο να έχουμε αποδείξεις για πρώτη φορά για τις ''εισπράξεις'' κι ασχολούμαστε με ταξιδάκια και τα σχετικά. Και με το διάολο να πήγε ταξίδι δε μου λέει τίποτε αν δε μπορεί να βγει ότι τα πήρε. Μέχρι στιγμής έχουν βγει για Τσουκάτο που είναι αχυράνθρωπος και η ιστορία με το Μητσοτάκη που εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε.

 7. asade avatar
  asade 04/07/2008 17:02:03

  Εξάκτινε μια και σε διαβάζω απο τον Απρίλιο έχεις να γράψεις ( στο σαιτ σου) κάτι καλό! Άντε και μην βαριέσε!

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/07/2008 17:08:48

  ανώνυμε 12:42

  Εχω πετάξει με Aegean (πριν 2-3 χρόνια). Δούλευα κάποτε σε ένα μαγαζί που είχε δανειοδοτήσει μια εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία...δεν τον έχω συναντήσει...

  άλλο τίποτα;

 9. x file avatar
  x file 04/07/2008 17:49:21

  Ο ΕΡΓΟΣΕ που υπαγεται στον Λιαπη υπεγραψε το 2006 μια σκανδαλωδη και προκλητικη συμβαση με την ζημενς για το συστημα επικοινωνιων του.

 10. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 04/07/2008 21:01:29

  @ asade

  Δε βαριέμαι απλά δεν προλαβαίνω. Εδώ γράφω μια δυό γραμμές για να περνάει ή ώρα. Πρέπει να βρω θέμα να μου αρέσει και να μου βγει. Επίσης μέχρι 15/05 δεν ήμουν στο ιντερνετ. Κάτι θα γράψω κάποια στιγμή :D
  .
  .

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/07/2008 21:51:15

  εξάκτινε, επαυξάνω: να ξαναρχίσεις, ήταν "crisp"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.