#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2013 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήρθε η ώρα του Plan B;Γράφαμε και λέγαμε εδώ και καιρό στο Antinews για την ανάγκη σχεδιασμού ενός ελληνικού μνημονίου, μιας ελληνικής απάντησης στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ενός ΣΧΕΔΙΟΥ Β’ (το περίφημο Plan B!).

Οι δανειστές και εταίροι μας, δείχνουν απρόθυμοι να αναλάβουν πολιτικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τόσο την Ελλάδα, όσο και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που βιώνουν την οικονομική κρίση  στο πετσί τους, να ανασάνουν οικονομικά και να επιστρέψουν σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους βέβαια, όμως με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο στην χώρα και τον Πρωθυπουργό μας.

Η απάντηση, αν εξακολουθήσουν αυτή την επικίνδυνη και εχθρική πλέον τακτική, δεν είναι καθόλου προφανής και η διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει θα είναι σκληρή και ριψοκίνδυνη. Αυτή την φορά όμως, θα είναι οι δανειστές και εταίροι μας αυτοί που δεν θα έχουν τιμήσει την υπογραφή και τον λόγο τους. Ο Πρωθυπουργός σε μια τέτοια περίπτωση δεν έχει κανέναν άλλον τρόπο ώστε να υπερασπιστεί την σωτηρία της χώρας, καθώς και την επιβίωση του ελληνικού λαού, από το να αποδυθεί σε έναν αληθινό διαπραγματευτικό Αρμαγεδδώνα, του οποίου την έκβαση κανείς δεν μπορεί να προδικάσει. Όμως, δυστυχώς, δεν μας αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο αν επιμείνουν στην κοντόφθαλμη και στενόμυαλη πολιτικά επιλογή τους, να μας ζητήσουν παράταση των θυσιών και των μέτρων, την ώρα που γνωρίζουν καλά πως κάτι τέτοιο απλώς δεν ΜΠΟΡΕΙ η ελληνική κοινωνία να το ΑΝΤΕΞΕΙ.

Τόσο οι εταίροι μας, όσο κι εμείς, ξέραμε όλοι από την αρχή αυτής της πορείας, πως θα έφτανε κάποτε τούτη η ώρα. Γνωρίζαμε και γνωρίζανε καλά πως το χρέος μας ήταν και είναι «μη βιώσιμο» και θα ερχόταν η ώρα των δύσκολων αποφάσεων πάνω σε αυτό. Γνωρίζανε καλά οι ευρωπαίοι, πως κάποια στιγμή θα έπρεπε να επιλύσουν το ακανθώδες ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Είτε θα το «κούρευαν» είτε θα το «επιμήκυναν» ή θα προχωρούσαν σε κάποιον συνδυασμό αυτών των δύο, ώστε τελικά να καταστεί το χρέος μας βιώσιμο. Αντί αυτών των απαραίτητων πολιτικών αποφάσεων, οι δανειστές μας δείχνουν να θέλουν να μας πάρουν και τα «σώβρακα». Ο Πρωθυπουργός δεν είναι δυνατόν να συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Ήρθε λοιπόν η ώρα που θα χρειαστεί να πούμε το μεγάλο «όχι» στους ευρωπαίους δανειστές μας, εφόσον επιμείνουν στην σκληρή στάση που επέδειξαν προσφάτως. Και το «όχι» αυτό δεν θα σημαίνει πως δεν θέλουμε αλλά πως απλώς δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ άλλη λιτότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση όταν πηγαίνεις σε μια τέτοια κρίσιμη και τελική διαπραγμάτευση, είναι η ύπαρξη του «PLAN B». Εκείνου δηλαδή του εναλλακτικού σχεδίου, που θα σου επιτρέψει να εισφέρεις και δικές σου προτάσεις αντί μονάχα να συζητάς τις προτάσεις των άλλων. Εκείνου του εναλλακτικού σχεδίου που θα δίνει υπόσταση και κύρος στα επιχειρήματά σου και θα λειτουργεί ως ανάχωμα στις πιέσεις των ξένων.

Είναι λοιπόν η ώρα ο Πρωθυπουργός να παρουσιάσει στον ελληνικό λαό αυτό το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έπρεπε να έχει ήδη εκπονηθεί. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και τομές σε όλους σχεδόν τους τομείς της πολιτικής ζωής, του θεσμικού πλαισίου και της οικονομίας της χώρας. Ένα σχέδιο που θα ρίχνει το βάρος του στην ανάπτυξη, την αναδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού μέσω πολιτικών προστασίας των αδυνάτων, την δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης, την αμείλικτη τιμωρία των κλεπτών και των ενόχων, καθώς και την ενδυνάμωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και την εμπέδωση της εθνικής μας  κυριαρχίας ως χώρα.

Αν αυτές οι αλλαγές δεν γίνουν, αν αυτοί οι στόχοι δεν οροθετηθούν, τότε η Πατρίδα μας κινδυνεύει να περιπέσει σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς το εναλλακτικό σενάριο (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ), περιλαμβάνει επιστροφή σε ένα κρατικοδίαιτο σύστημα διακυβέρνησης αλά ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως  τα σωτήρια  δανεικά του. Ένα σύστημα που θα λειτουργεί «στο κενό» ενός διεθνούς απομονωτισμού, με την εξουσία να παραμένει εσαεί στα  χέρια αυτών που θα κρατούν το κλειδί του Νομισματοκοπείου!

Με αυτό το διακύβευμα θα πρέπει ίσως να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές ο Πρωθυπουργός, εφόσον οι εταίροι και δανειστές μας επιμείνουν να ζητάνε τα εθνικά μας «σώβρακα». Αυτό μπορεί να γίνει αμέσως μετά την εξαγγελία του ελληνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, ακόμη και πριν ή κατά την διάρκεια της σκληρής διαπραγμάτευσης που αναμένεται να αρχίσει με την καινούρια χρονιά. Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος θέλουν να τους οδηγήσει σε αυτή την δύσκολη πορεία και προς ποια κατεύθυνση. Η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολίτες τούτης της χώρας, ίσως έχει φτάσει. Σίγουρα πάντως, είναι η ώρα του Πρωθυπουργού.

Akenaton

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 17/10/2013 11:47:30

  Η "διαπραγμάτευση" ήδη έχει ηττηθεί, εφόσον γίνεται δεκτό το αίτημα των δανειστών να μετατοπιστεί για την αρχή της ερχόμενης χρονιάς... Επίσης, το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας δεν μπορεί απλώς να εξαντλείται στα "θέλω" του ΣΕΒ (διαμέσου ΙΟΒΕ) και να μην αποτελέσει θέμα συζήτησης για όλη τη χώρα και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

  • akenaton avatar
   akenaton @ drider 17/10/2013 20:28:25

   Πάντως κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγμάτευση μονάχος του!

 2. tak avatar
  tak 17/10/2013 12:08:05

  Akenaton να είσαι σίγουρος πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν παγιδεύεται ποτέ σε αδιέξοδα ούτε διστάζει να παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει στον κατάλληλο χρόνο...
  Έχει κάνει τα κουμάντα του και δεν πρόκειται καμιά τρόικα να τον πιάσει στον ύπνο...
  Άλλωστε του έχει "πολλά μαζεμένα" του κ. Πολ Τόμσεν και των υπολοίπων μαϊντανών της τρόικα...

 3. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 17/10/2013 12:52:04

  Παρ' ότι το βασικό θέμα της ανάρτησης είναι άλλο,
  μήπως θα μπορούσατε να επεκταθείτε λίγο περισσότερο, ως προς το τί εννοείτε σχετικά με την "αμείλικτη τιμωρία των κλεπτών και των ενόχων", η οποία, όπως γράφετε (και συμφωνώ), θα πρέπει να αποτελεί βασική πτυχή του εναλλακτικού σχεδίου?

  • akenaton avatar
   akenaton @ Καβαλιώτης 17/10/2013 20:30:11

   Θα το κάνω σε πρώτη ευκαιρία αναλυτικότερα μέσω σημειώματος, καθώς το θεωρώ ένα από τα σπουδαιότερα ζητήματα για την αλλαγή πορείας της χώρας που κατά τη γνώμη μου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

 4. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 17/10/2013 13:22:28

  Aγαπητέ Akenaton αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, η οποία εφαρμογή του θα λάβει χώρα σε επίπεδο τραπεζιού.Απαιτούνται τεκτονικές μετατοπίσεις και δυστυχώς ο πολιτικός μας κόσμος αλλά και η Ελληνική κοινωνία δεν δείχνει την παραμικρή διάθεση να υπερκεράσει την καχεκτικότητα της σε κανένα επίπεδο.

  Το πλάνο Β για το οποίο γίνεται λόγος θα μπορούσε να είναι το Εθνικό σχέδιο για έξοδο απο την κρίση. Εθνικό σχέδιο αποτελεί απόρροια Εθνικής Στρατηγικής. Εθνική Στρατηγική συνεπάγεται την επίτευξη του μέγιστου της κοινωνικής συναίνεσης , του βέλτιστου της κοινωνικής συνοχής. Ολα αυτά επίσης προυποθέτουν κράτος σύγχρονο, αξιόπιστο και παράλληλα μια κουλτούρα συνεργασίας που θα αποτελεί κτήμα της κοινωνίας

  Την ίδια ώρα η Γνώση της Ιστορίας πρέπει να αποτελεί την πυξίδα της πορείας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο .Η Κριση δεν είναι οικονομική το επιστέγασμα της είναι η οικονομική δυσπραγία.Τα μνημόνια και οι διεθνείς χρηματαγορές ως και οι εκπρόσωποι τους αποτελούν βολικό άλλοθι.

  Αν πράγματι ο Κος Σαμαράς επιθυμεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα πρέπει να ανατρέξει στην πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τις κατάλληλες προσαρμογές και τις κατάλληλες ασφαλειστικές δικλείδες.Ομως μην ξεχνάμε πως οι Βενιζέλος και Καραμανλής ηγήθηκαν παρατάξεων που εφεραν φαρδιά πλατιά την σφραγίδα τους

 5. yannis d. avatar
  yannis d. 17/10/2013 14:17:55

  Υπαρχει ενα σχεδιο εξοδου απο την κριση και ειναι γνωστο σε ολους απο χρονια.
  Και το σχεδιο αυτο εχει δυο μονο παραμετρους.
  1. Στροφη στην παραγωγη με αυξηση εξαγωγων και μειωση εισαγωγων.
  2.Δραστικος περιορισμος του κρατους σε μεγεθος και σημασια για την κοινωνια.
  Αυτο ομως συνεπαγεται απωλεια επιρροης του πολιτικου συστηματος και περιορισμο των προνομιων της πελατειας του.Γι αυτο οι πολιτικοι μας κλαινε και ξορκιζουν την κακη τροικα.
  Γι αυτο βριζουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ το ΓΑΠ που εφερε ξενο διαιτητη στο συμαδεμενο παιγχνιδι.
  Υπαρχει αραγε εστω ενας Ελληνας που πιστευει πως αν φυγει η τροικα θα γινει εστω μια αλλαγη.
  Τομσεν και ξερο ψωμι.

  • George avatar
   George @ yannis d. 17/10/2013 17:27:17

   Σωστός! Μια παράμετρος όμως λείπει. Οι Ελληνες πολιτικοί πρέπει να διαλέξουν πιά μεταξύ απώλειας επιρροής ή παράδοση της επιρροής σε άλλους Ελληνες πολιτικούς ή "πολιτικούς" και στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση σύνταξη από την πολιτική. Και έχουν μονάχα μέχρι τις Ευρωεκλογές για να αποφασίσουν.

 6. John D. Carnessiotis avatar
  John D. Carnessiotis 17/10/2013 14:18:34

  Το Plan B, όπως είθισται να αποκαλείται, θάπρεπε να είναι Plan A. Και όχι μόνον να έχει εκπονηθεί και παρουσιασθεί, αλλά και να έχει εφαρμοσθεί εδώ και πολύ καιρό.
  ΚΑΙ αυτή η Κυβέρνηση έχασε πάρα πολύ χρόνο, με κόστος του Ελληνικού λαού και των μακροπρόθεσμων προοπτικών της χώρας μας.
  Διαφανής η πρόθεσή σας, λοιπόν, για κατασκευή κλίματος ηρωικής εξόδου και κατανοητή, αλλά άδικο να κατηγορείτε προκαταβολικά τις Αντιμνημονιακές δυνάμεις, που πιθανόν να κληθούν να εφαρμόσουν ένα τέτοιο σχέδιο τελικά.
  Με αυτές τις δυνάμεις, άλλωστε, συντασσόταν ο κ. Πρωθυπουργός την εποχή που δικαίως προφήτευε όσα δεινά θα ακολουθούσαν την εφαρμογή της έξωθεν επιβληθείσας συνταγής.
  Δυστυχώς για όλους μας, δεν εισάκουσε ούτε ο ίδιος τις προφητείες του - αλλά, παρ' όλ' αυτά, ζητάτε να του δώσει η χώρα άφεση αμαρτιών και ευκαιρία να κάνει νέα αρχή... Τόση μεγαλοψυχία δεν έχουμε πια!..

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ John D. Carnessiotis 19/10/2013 01:30:19

   +++++++++++++++

   Τι διαφορετικό λέει ο Τσίπρας ????????

   Γιατί το plan B του ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφικό και οχι ΑΥΤΟ ????

   Ο Γιακουμάτος είπε οτι αν τα σπάσουμε με τους Ευρωπαίους τότε θα στραφούμε στις αγορές !!!!!!!!!

   Γιατί δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ?????

   Τελικά πέσαμε στον λάκο που σκάβαμε για τους άλλους ...........................

 7. Χάρης Χ. avatar
  Χάρης Χ. 17/10/2013 15:12:04

  "Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και τομές σε όλους σχεδόν τους τομείς της πολιτικής ζωής, του θεσμικού πλαισίου και της οικονομίας της χώρας. Ένα σχέδιο που θα ρίχνει το βάρος του στην ανάπτυξη, την αναδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού μέσω πολιτικών προστασίας των αδυνάτων, την δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης, την αμείλικτη τιμωρία των κλεπτών και των ενόχων, καθώς και την ενδυνάμωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και την εμπέδωση της εθνικής μας κυριαρχίας ως χώρα."
  Για προεκλογική ομιλία νεοεμφανιζόμενου κόμματος τα παραπάνω είναι μιά χαρά. Για κόμμα που (συγ)κυβερνά 16 μήνες (περισσότερο αν υπολογισθεί η περίοδος Παπαδήμου) και έχει δώσει αντίθετα δείγματα γραφής, μάλλον ευχές χωρίς αντίκρυσμα είναι. Εαν κάνει όλα αυτά το υπάρχον πολιτικό σύστημα θα αυτοκαθαιρεθεί, διότι π.χ. η διαφθορά δεν είναι ασθένειά του, αλλά δομικό του στοιχείο. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αν η διαπλοκή (εγχώρια και αλλοδαπή)υποστήριζε άλλον, με τη θηριώδη προπαγάνδα που της επιτρέπεται να κάνει, θα ήταν πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς. Επειδή λοιπόν δεν νομίζω ότι το πολιτικό μας σύστημα θα αυτοκαταργηθεί, δεν βλέπω σύντομα φως.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Χάρης Χ. 17/10/2013 20:32:12

   Κι όμως, μονάχα μέσω της κατάργησης της πλειοψηφίας του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού υπάρχει ελπίδα. Φυσικά, δεν θα αυτοκαταργηθούν όλοι αυτοί. Ο νοών νοείτο.

 8. Omifast avatar
  Omifast 17/10/2013 15:31:54

  Το δίπτυχο είναι:
  1.) απολύσεις στο Δημόσιο (και συμμάζεμα κατόπιν)
  2.) πάταξη της φοροδιαφυγής
  3.) πίεση στις τράπεζες για ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα

  Όλο το κουμπί για Ανάπτυξη, είναι να υποστηριχτεί ο ιδιωτικός τομέας και η μικρομεσαία τάξη! Τα παραγωγικά στρώματα δηλαδή.
  Το να πηγαίνει ο πολίτης στις υπηρεσίες και να υπάρχουνε 5 υπάλληλοι για να κάνει μία αίτηση ΔΕΝ είναι ανάπτυξη!

 9. Agelos avatar
  Agelos 17/10/2013 16:52:20

  Φοβάμαι ότι το σχέδιο β θα ναι κανά κούρεμα των καταθέσεων μια ωραία Παρασκευή·····

 10. MCA avatar
  MCA 17/10/2013 20:31:45

  Το μόνο PLAN B που μπορεί να υπάρξει είναι η δραχμή. Δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση και σχέδιο από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση για κάτι τέτοιο.

  Δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική διαπραγμάτευση, παρά μόνο με τις ΄΄πλάτες΄΄ των ΗΠΑ. Εάν δεν βοηθήσει ο ΄΄θείος από την Αμερική΄΄, τότε κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

  Με ποσόστα 30% περίπου στην ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, εκλογές δεν γίνονται. Δεν τα χάβουν αυτά οι Γερμανοί. Βλέπουν ότι υπάρχει ένα ποσοστό κοντά στο 40% που είναι ΄΄μνημονιακό΄΄.ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΞΑ,ΔΡΑΣΗ. Υπάρχει δηλαδή αποδοχή της πολιτικής που ακολουθείται από μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας. Το ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών δεν θέλει εκλογές λέει πολλά. Το ίδιο και ότι πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα καταργήσει το μνημόνιο. Δεν είναι κουτόφραγκοι οι Ευρωπαίοι.

 11. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/10/2013 01:55:23

  Να δω ποιος θα το γράψει το plan B.

  • akenaton avatar
   akenaton @ victoria (true) 18/10/2013 13:25:28

   Πάντως σίγουρα όχι ο ... Αλαβάνος που το ευαγγελίζεται :)

 12. Omifast avatar
  Omifast 18/10/2013 03:21:23

  Δεν υπάρχει διάθεση για τη Δραχμή ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση διότι κατάλαβε και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εκτός Ε.Ζ και Ε.Ε, οι "μισθοί Βουλγαρίας" (έστω και σε δραχμές) θα είναι άπιαστο όνειρο...
  Δεν μπορεί η χώρα να πορευτεί με εταίρους τη Βόρεια Κορέα, την Κούβα, το Ιράν, τη Γουινέα Μπισάου και το Ελ Σαλβαδόρ.

  Αυτό πρέπει να το καταλάβετε κι εσείς επιτέλους...

  • MCA avatar
   MCA @ Omifast 18/10/2013 18:46:10

   Μάλλον με έχετε παρεξηγήσει.
   Άποψη μου είναι ότι ανήκουμε στην Δύση, όπως ανήκαμε και προτού μπούμε στο ευρώ.

 13. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 19/10/2013 01:40:33

  Αγαπητοί, πλάνο Β σημαίνει οτι πρεπει να είμαστε ετοιμοι και για την χρεοκοπια.Διαβαζω παραπανω να αυξηθει η γεωργικη παραγωγη και οι εξαγωγές. Μα εδω και 30 ετη οι αγρότες εχουν να δουλεψουν αφου ζουσαν με τις επιδοτήσεις. Οι τότε 40ρηδες ειναι πανω απο εβδομήντα σήμερα. Τα παιδια τους βρισκονται διορισμένα και αργομισθα στο δημόσιο κατα κυριο λόγο και κατοικουν στα αστικα κεντρα. Χιλιάδες Αλβανοι εχουν αποκτήσει μικροιδιοκτησιες . Πρέπει να καταλαβουμε οτι η γεωργικη παραγωγη μπορει απλα να βοηθησει αλλα δεν μπορει να σωσει την Ελλαδα. Η αναπτυξη μπορει να ερθει μονο

  1) Απο τον περιορισμο και τον εκσυχρονισμο του Δημοσιου
  2) Απο πολιτικη οριμοτητα και υπευθυνη αντιπολιτευση
  3) Απο απλοποιηση των επενδυσεων , διασταυρωση στοιχειων ηλεκτρονικα
  4) Απο καινοτομικες δραστηριοτητες και εξυπνη βιοτεχνια
  5) Απο παταξη της φοροδιαφυγης και εισφοροδιαφυγης με εξυπνους και γρηγορους τροπους.
  7) Απο το real estate προς Ρωσους και ευπορους Ασιατες και Ευρωπαιους
  8) Απο καλη και στοχευμενη εκπαιδευση
  9) Απο ασφαλεια και ποιοτητα ζωης
  10) Απο ανεπτυγμενη κοινωνικη ευθυνη ολων μας
  11) Απο τον Ελληνισμο του εξωτερικου
  12) Απο τους φυσικους πορους της χωρας μας
  Οπως λοιπον βλεπετε , εχουμε εναν Πρωθυπουργο που κοντευει να καταρευσει απο την υπερεργασια και ενα λαο που πιστευει σε ποσοστο 40% οτι μας ψεκαζουν. Εναν λαο που τιμωρει εκλεγοντας ΧΑ , ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να τιμωρησει παρα να σωθει. Εναν τυπο ηλεκτρονικο και παραδοσιακο που ζει με την καταστροφολογια αποπροσανατολιζοντας τους Ελληνες. Μια βουλη των 300 που αναθεμα αν αξιζουν οι πενηντα. Μια παιδεια που φτιαχνει κομπλεξικα και αμορφωτα ατομα. Μια γεωργια εσωστρεφη , μικροιδιοκτησιακη και αδυναμη να οργανωθει και να ανταγωνιστει. Φυσικα ανυπαρκτη βιομηχανια και βιοτεχνια.
  Για πιο λοιπον πλανο Β μιλαμε? Ο Σαμαρας προερχομενος απο αγροτικη περιοχη το γνωριζει πολυ καλα. Επισης γνωριζει οτι η αναπτυξη θα ερθει απο επενδυσεις. Γιαυτο αλλωστε δεχεται Πολυεθνικους ομιλους τακτικοτατα. Αμα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβει την ευθυνη που εχει και βοηθησει αντι να σαμποταρει καθε προσπαθεια κατι μπορει να γινει. Διαφορετικα ατακτη χρεοκοπια, εγκληματικοτητα, νομισμα χωρις αξια, μεταναστευση παρομοια με αυτη των αφρικανικων ή τ. Α. χωρων , δυστυχια, σταση πληρωμων και εξωτερικες απειλες ειναι προ των θυρων. Οι μαυραγοριτες θα αποκτουν περιουσιες και ο κοσμος θα πεθαινει στον δρομο. Και φυσικα οπως πολυ καλα γνωριζουμε μονο λαθραια θα μεταναστευουμε γιατι θα κλεισουν τα συνορα.

 14. takis400 avatar
  takis400 19/10/2013 10:45:33

  ολοι οσοι γραφουν για αυτη τη ρημαδα αναπτυξη στον ιδιωτικο τομεα,στο μονο που ευελπιστουν,ειναι να ξαναανοιξουν οι κανουλες απο τις τραπεζες να παρουν κανα νεο θαλασσοδανειο και καμια δουλεια απο το δημοσιο,γιατι αλλιως πως θα πουλησουν,σε ανθρωπους με μισθο 500 ευρω?
  αυτοι που ειναι σοβαροι επιχειρηματιες,δεν τους εχει αγγιξει η κριση,ουτε αυτους,ουτε τους εργαζομενους σε αυτους,βλεπε κερανης,τυχαιο παραδειγμα,υπαρχουν και αλλοι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.