#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/05/2008 10:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήπια η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία


Πολύ ενδιαφέρουσα η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία και την Ελλάδα για το 2007. Σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν φωνάζουν καθόλου. Και όχι μόνον, αλλά υποβαθμίζουν εντελώς την περυσινή επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ (12 Ιανουαρίου 2007). Γράφει επί λέξει: «Revolutionary Struggle (RS) claimed responsibility for the rocket propelled grenade attack against the U.S. Embassy on January 12, 2007. The attack took place before normal working hours and no Embassy personnel were injured. The Hellenic National Police and the Embassy continued to work together on the investigation. No arrests were made». Τονίζεται δηλαδή ότι εκδηλώθηκε εκτός ωρών εργασίας του προσωπικού, ότι δεν υπήρξαν θύματα και ότι η ΕΛΑΣ και η αμερικανική πρεσβεία συνεργάζονται στην έρευνα της υπόθεσης, αλλά δεν έχουν γίνει συλλήψεις.


Πολύ ενδιαφέρουσες είναι επίσης οι αναφορές στη συνεργασία των δυο χωρών για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Για το θέμα αυτό γράφει μεταξύ άλλων ότι «οι βελτιωμένες υποδομές στον χώρο της αντιτρομοκρατίας επιτρέπουν στην Ελλάδα να μάχεται τη διεθνή και εσωτερική τρομοκρατία» και ότι «οι ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν με αμερικανούς αξιωματούχους για την αντιμετώπιση του προβλήματος». Η συνεργασία αυτή περιελάμβανε ανταλλαγή πληροφοριών, εκπαίδευση προσωπικού ασφαλείας και τελωνείων, δικαστικού προσωπικού και βελτίωση ασφαλείας μεταφορών και ελέγχου κοντέηνερς μέσω προγραμμάτων όπως το CSI (Container Security Initiative).Οι «βελτιωμένες υποδομές» αναφέρονται προφανώς στο σύστημα C4I που εγκατέστησε η αμερικανική SAIC με την Siemens και απασχολεί τελευταία την ελληνική επικαιρότητα με τα «μαύρα ταμεία» της τελευταίας. Όπως επίσης είναι γνωστόν το C4I παρακολουθεί και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και γι αυτό το λόγο είχε αναφερθεί η εμπλοκή του και στο μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών.


Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς περιελάμβανε η συνεργασία των ελληνικών αρχών «με αμερικανούς αξιωματούχους» (δηλ. της CIA και του FBI) γι αυτό το θέμα, αλλά κάνουμε την παρατήρηση για να μην νομίζουν μερικοί ότι τρώμε κι εμείς κουτόχορτο.ΣΧΟΛΙΑ

 1. βλάξ avatar
  βλάξ 01/05/2008 10:52:20

  Factor καλό μήνα. Μας έχεις όμως ταράξει με τις γραμματοσειρές από χθές. Τι συμβαίνει; Απολογήσου !!!!

 2. Le canard avatar
  Le canard 01/05/2008 10:56:09

  Η έκθεση ανεφέρει επίσης ότι μέσω Ελλάδας περνούν προς Ευρώπη-ΗΠΑ μεσανατολίτες, ύποπτοι για τρομοκρατία και ότι η Ελλάδα ενημερώνει γι'αυτούς τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και συνεργάζεται στενά μαζί τους. Βλέπε δηλαδή, μυστικές πτήσεις της CIA, απαγωγές Πακιστανών κ.λ.π. Οι ελληνικές υπηρεσίες (ΚΥΠ, ΕΛΑΣ) είναι σε άμεση συνεργασία με τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές.

 3. Factorx avatar
  Factorx 01/05/2008 11:18:38

  Αναβαθμίσαμε το Word Press και κάτι συμβαίνει, ως συνήθως. θα το βρούμε. Υπομονη

 4. βλάξ avatar
  βλάξ 01/05/2008 11:26:56

  Τι να κάνουμε που σ΄ αγαπάμε και θα υπομείνουμε.

 5. Markos avatar
  Markos 01/05/2008 13:03:51

  @FactorX

  Αν γίνεται, κοιτάξτε εκείνο το "full content" RSS feed, ρε παιδιά...

 6. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 01/05/2008 13:21:18

  Τι να πούνε, αφού δεν υπάρχει, πράγματι, Αντάρτικο Πόλης, ή "Τρομοκρατία", στην Ελλάδα; Και ο ΕΑ μούφα είναι. Για να συντηρεί το και καλά αντιτρομοκρατικό κλίμα, σε βάρος των πολιτικών δικαιωμάτων μας και υπέρ των συμφερόντων του Συστήματος. Παραθέτω παλιότερο σχόλιο επισκέπτη στο ΑΝΤΙ WEBLOG:

  "Δεν υπάρχει κανένας “Επαναστατικός Αγώνας”! Μπορεί εσείς, λόγω ηλικίας, να μην διαβάζατε προκηρύξεις από το 1975. Εμείς, όμως, που διαβάζαμε, ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τις γνήσιες από τις πλαστές. Ένα μόνο παράδειγμα θα σου πω: αποκλείεται αριστερός να γράψει σε κείμενό του “εναντίον του άντρου”", (όταν ακόμα κι ο Κωστάκης χρησιμοποιεί το “ενάντια”), “ασθμαίνοντας”, “γονυπετείς”, “εναντίον του Λιβάνου”, “επιτευχθεί ο στόχος”, “συμπεριλαμβανομένης”, “δημοσίως”, “ως” (σαν), “συμπεριλαμβανομένων”, “οριζοντίως”, “εμφυλίου” (τρις, σε 27 σειρές μονόστηλου!!!), “πλήρως”, “εύρυθμη”, “συνεχώς”, (ώς εδώ, προκύρηξη για την πρεσβεία, [”τα Νέα”]), “εντεινόμενη καταστολή”, “βιοπραγούν ασυστόλως”, “εναντίον των διαδηλωτών”, “καθεστηκυία τάξη” (παρακάτω την αναφέρει κανονικά: “καθεστωτική τάξη”), “πειθήνια αφοσίωση”, “μένος”, “λοιδωρούσαν δημοσίως”, “εναντίον του κοινοβουλίου”, “ανέργων”, “όλος τυχαίως (κρατήθηκε η ορθογραφία του κειμένου σε όλες τις αναφορές), “καθεστηκυίας τάξης”, “αντιστεκομένων”, “φειδωλή”, (προκύρηξη για αστ. τμήμα Περισσού, [”Το ποντίκι”]).

  Σημειώστε, Le canard και λοιποί φίλοι, ότι αυτά είναι μόνο από δυο προκηρύξεις. Στις οποίες το “Καραμανλής” αναφέρεται ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά, κι αυτή όχι για πολιτική κριτική: “εκατό αστυνομικοί φυλάνε μόνο τον Καραμανλή”. Το “Νέα Δημοκρατία” καμία!!! Φυσικά, δεν γίνεται καμία κριτική στην Κυβέρνηση, αλλά κάτι γενικόλογες χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις για τους μπάτσους, (που σε πολλά σημεία, όπως το προαναφερθέν για τον Καραμανλή, είναι έμμεσα …συνδικαλιστικά αιτήματα), και, φυσικά, τα γνωστα και τετριμμένα περί Αμερικανών στο Ιράκ! Αν αυτοί είναι αντάρτες πόλεων, μάλλον, ινστρούχτορας- καθοδηγητής τους είναι ο …Χαρδαβέλας!"

 7. LEON avatar
  LEON 01/05/2008 13:52:48

  Ωχ..Γιά νά μάς ψιλογλύφουν κάτι δώσαμε πάλι πού δέν μάς τό λένε ακόμα..

 8. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 01/05/2008 16:38:00

  Συνεκινήθην.

 9. giorgos avatar
  giorgos 01/05/2008 18:09:33

  Πολύ γαλαντόμοι οι Αμερικάνοι σύμμαχοι!Μήπως μας γλυκοκοιτάνε λόγω αγωγών;Μπα,θα έβγαζαν καμία πιό σκληρή ανακοίνωση.Μάλλον,τα πράγματα πάνε καλά στη συνεργασία,όπως την εννοούν,οπότε γιατί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης να μην είναι αυτό που φαίνεται;

 10. fantomas avatar
  fantomas 02/05/2008 07:28:31

  Το περιεργο...... ειναι οτι ενω οι πρετορες ξερουν, οτι οι παλατιανοι, τους το κρατανε μανιατικο παροτι ειναι μακεδονες..... αυτοι τους χαιδευουν !!
  Και οποιος καταλαβε....καταλαβε !!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.