#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2012 09:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ήξεραν για τα κοιτάσματα στο Αιγαίο όταν μας έβαζαν στο Μνημόνιο !!!!Σε μια νέα αποκάλυψη η οποία αφορά τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και δη αυτά που βρίσκονται νότια της Κρήτης προχώρησε το WikiLeaks, σύμφωνα με δημοσίευμα του www.defencenet.gr.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα με βάση τη διαρροή των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor προκύπτει ότι τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Όπως υπογραμμίζεται, με δεδομένη την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν  ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Τονίζεται παράλληλα ότι στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα  μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ό,τι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) φέρεται να υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Επίσης, τονίζεται πως τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβεια, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λόγο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, εκτιμάται ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!

Και όπως τονίζεται, όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάιο του 2010. 

«Οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου» 

Με βάση όσα αποκαλύπτει το Wikileaks, η αναλύτρια της Stratfor, Reva Bhalla, ενημερώνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 τον George Friedman λέγοντας τα εξής: 

«Είμαι σίγουρη ότι το γνωρίζετε, η Noble Energy επιχειρεί να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε ύδατα της Ελληνικής Κύπρου και η Τουρκία δημιουργεί χαμό. Η κίνηση να αποστείλει φρεγάτες δείχνει ότι αποτελεί μέρος αυτής της αντίδρασης. 

Μιλούσα μόλις με τον David, ο πατέρας του καλύτερού του φίλου είναι ο επικεφαλής της Noble Energy. Είχαν όλοι μαζί ένα δείπνο στο Χιούστον και ο πατέρας αναφερόταν στο πώς οι Τούρκοι τους δημιουργούν εφιάλτες με όλα αυτά τα πολεμικά πλοία και τέτοια. Ο David του είπε τι κάνω και ότι κάνουμε πολλές δουλειές με την Τουρκία και ο πατέρας θέλει να μου μιλήσει γι’ αυτό. Ίσως αυτό εξελιχθεί σε ευκαιρία για business, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά αυτή η οικογένεια έχει σπίτια σε όλο τον κόσμο, ο πατέρας μιλά 10 γλώσσες, ζει στην Κύπρο αυτή την περίοδο, πιο πριν βρισκόταν στο Quito, στο Βιετνάμ, έχει ένα σωρό τρελές διασυνδέσεις και δοσοληψίες με σκοτεινούς τύπους. Ίσως μπορέσω να μάθω κάποια ενδιαφέροντα πράγματα απ’ αυτόν. Και ίσως μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι πραγματικά σκοπεύουν να κάνουν οι Τούρκοι…». 

Η απάντηση του George Friedman, σύμφωνα με όσα διαρρέουν μέσω Wikileaks, υπήρξε σύντομη: «Μίλα μαζί του, με κάθε τρόπο. Θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε τις απόψεις του. Οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου».

Στο μπλοκ του δολαρίου

Εν τω μεταξύ, σημείωμα το οποίο έχει συντάξει εργαζόμενος της Stratfor επικαλούμενος «καλά συνδεδεμένη χρηματοοικονομική πηγή» επισημαίνει ότι «στην περίπτωση που η Ελλάδα καταστεί σημαντική παραγωγός φυσικού αερίου/πετρελαίου, θα προτιμούσε να ανήκε στο μπλοκ του δολαρίου παρά στο μπλοκ του ευρώ», ενώ παράλληλα αναφέρει: «κατανοούμε ότι ο Παπανδρέου φλερτάρει με τις ΗΠΑ». 

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν μακροχρόνιους  ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς (…). Το να ενταχθεί η Ελλάδα στο μπλοκ του δολαρίου ταιριάζει με το νέο γεωπολιτικό σενάριο του State Department στην Ουάσιγκτον», τονίζει ο συντάκτης του κειμένου και καταλήγει: «Ισως η ένταξη της Ελλάδας στο μπλοκ του δολαρίου να είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο».  

Το σημείωμα (με ημερομηνία Νοέμβριος του 2011) αφορά τη χρονική περίοδο που ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να δημιουργήσει κυβέρνηση συνεργασίας και ο συντάκτης του και αναπτύσσει την (χρονική)  εξέλιξη τόσο στην περίπτωση που θα λάμβανε όσο και στην περίπτωση που δεν θα λάμβανε την ψήφο εμπιστοσύνης. 

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται στο σημείωμα, ότι ο χρόνος που θα χρειαζόταν (λόγω των πολιτικών εξελίξεων) δεν ήταν υπέρ των πολιτικών της χώρας καθώς οι ηγέτες της ευρωζώνης ήταν πολύ πιθανό να ζητούσαν τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από την ευρωζώνη. «Ο κίνδυνος παραμένει πραγματικός» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο, ο συντάκτης του σημειώματος επισημαίνει «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καταστεί μεγάλος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, ύστερα από τις ανακαλύψεις υδρογονανθράκων κοιτασμάτων στην περιοχή γύρω από την Κύπρο».

Πηγή:www.capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠ avatar
  ΜΠ 03/03/2012 10:01:05

  Αυτοί που μας κυβερνούν είναι επικίνδυνοι.
  Νομίζετε ότι θα γίνουμε ποτέ σαν τους Σαουδάραβες, που αγοράζουν το πετρέλαιό τους για τα αυτοκίνητά τους 0.10€ και παίρνουν κοινωνικό επίδομα που προκύπτει από τα κέρδη πώλησης του Εθνικού τους πλούτου;;;;;;
  ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται από τους πολιτικούς μας να τολμήσει να το κάνει πράξη. Δυστυχώς.

  • adidrust avatar
   adidrust @ ΜΠ 03/03/2012 10:52:09

   Μαζί σου στην διάχυση των κερδών απευθείας στους πολίτες στο στυλ της Σ.Αραβίας.

   Πες λοιπόν ότι από τον όλο υπολογισμό των κερδών από την πώληση ενέργειας κάθε μήνα βγαίνει μία αναλογία για το κοινωνικό επίδομα της τάξης των 2-3.000 ευρώ προς κάθε πολίτη του Ελληνικού κράτους.

   Εσύ πιστεύεις ότι ως κράτος και ως πολίτες μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοια κατάσταση;

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ΜΠ 03/03/2012 22:42:14

   Ο πρώτος, που μοίρασε πετροδολλάρια στον λαό, ήταν ο Καντάφι. Οι Σεΐχηδες αναγκάστηκαν να τον ακολουθήσουν.

   Ως προς το θέμα, φανταστείτε πόσο ισχυρότεροι θα είμαστε, απέναντι στις αγορές, αν είχε μαθευτεί επίσημα η ύπαρξη υδρογονανθράκων. Αλλά, τώρα είμαστε δεσμευμένοι και τα πετρέλαια στο έλεος των δανειστών.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/03/2012 10:11:28

  Μήπως κάποιος αντελήφθη ποιου το παιχνίδι έπαιζε ο ΓΑΠ με το κάλεσμα του ΔΝΤ και του Τόμσεν στην Ευρώπη; Με το δημοψήφισμα; Φίλοι μας και οι ΗΠΑ εκτός των Γερμανών. Μας έχει πνίξει η αγάπη τους!

 3. anonymous avatar
  anonymous 03/03/2012 10:55:31

  Αυτό αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα ...

  Το να ενταχθεί η Ελλάδα στο μπλοκ του δολαρίου ταιριάζει με το νέο γεωπολιτικό σενάριο του State Department στην Ουάσιγκτον», τονίζει ο συντάκτης του κειμένου και καταλήγει: «Ισως η ένταξη της Ελλάδας στο μπλοκ του δολαρίου να είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι που παίζεται στο παρασκήνιο»

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 03/03/2012 11:21:50

  @adidrust: νομίζω μία χαρά θα το διαχειριζόμασταν, δεν πάθαμε; Δεν μάθαμε;
  Το 1/3 από αυτό το ποσό θα μπορούσε να πάει σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό κρατικό φορέα αποκλειστικά όχι για συντάξεις αλλά για την παιδεία και την υγεία. Τί άλλο θες; Θα συμμετείχαν ενεργά οι πολίτες με τον τρόπο αυτό. Θα ήταν το κοινωνικό αποθεματικό μας, το οποίο θα το φροντίζαμε ως κόρη οφθαλμού.
  Τα ξέρουμε τώρα τα λαμόγια πώς δείχνουν, τα κόβουμε από την όψη.
  Τη βλέπουμε την προοπτική;
  Μπορούμε να τη φτάσουμε;
  Αυτό είναι το ερώτημα αγαπητέ.

 5. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 03/03/2012 12:11:03

  Από το άρθρο αυτό μπορούν να αντληθούν σημαντικά πρόσθετα επιχειρήματα για το έγκλημα της απιστίας (τουλάχιστον για να μην πω χειρότερα) από πλευράς Γ. Παπανδρέου κατά την με ευθύνη του είσοδό μας στο μνημόνιο.

 6. sawas avatar
  sawas 03/03/2012 12:58:03

  Με αναγκάζεις να γίνω συνήγορος του διαβόλου

  Αν οι έρευνες από το ΙΓΜΕ και ΕΛΠΕ έδειχναν (πριν το 2009) ότι υπήρχαν δυνητικά απολήψιμα αποθέματα, διερωτώμαι ποιος ήταν ο ρόλος της ΝΔ και του Καραμανλή ιδιαίτερα. Γιατί δεν έβαλε μπρος αυτήν την μηχανή, γιατί δεν έδωσε άδειες έρευνας, γιατί δεν καθόρισε ΑΟΖ έστω και το μισό, γιατί αναγκάστηκε να δηλώσει σκληρά μέτρα στον ελληνικό λαό και όχι δυνατότητα ή προοπτική ανάκαμψης?

  Και το ειρωνικό είναι πως φταίει η αριστερά ΚΑΙ γι αυτό!!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ sawas 03/03/2012 13:12:38

   Μας δουλεύεις ομαδικά έτσι; Πόσο βλάκες νομίζεις πως είμαστε όσοι ασχολούμαστε χρόνια με το τι γίνεται στη χώρα μας για να πετάς αυτά τα ψεύδη χωρίς να σου απαντάμε;

   1) Γιατί απείλησαν τον ΚΚ Β όταν έκανε τις συμφωνίες με Πούτιν;
   2) Γιατί κατασκευάστηκε το θέμα με την Ι.Μ.Βατοπεδίου με μόνο άνθρωπο στη στενή τον ηγούμενο ενώ υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα στις αποφάσεις και τις διαδικασίες;
   3) Ποιος έφερε σε επαφή Πούτιν-ΚΚ; (πολύ σχετικό με τις 2 πρώτες ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους)
   4) Τα επεισόδια επί ΚΚ δε τα δυνάμωσε (όχι τα οργάνωσε) η αριστερά με τους μπαχαλάκηδες που είναι πράκτορες;
   5) Τις φωτιές που έκαψαν πράσινο και ανθρώπους οι φίλοι μας, οι σύμμαχοι και οι γείτονες δε τις άναψαν;

   Συμπέρασμα: δεν αναγκάστηκες να γίνεις συνήγορος του κερατά. Σου αρέσει να τον υπερασπίζεσαι...

   • sawas avatar
    sawas @ Γεώργιος Τ. 03/03/2012 14:08:24

    Ξέχασες τους Νεφελιμ και τους Ελοχιμ

    Για την ανάρτηση
    Καλό είναι να ξέρουμε γιατί δεν προχώρησε σε έρευνες όταν είχε και την δύναμη και την συγκυρία (Πουτιν) να επιβάλει κάτι τέτοιο.

    Ειδάλλως, εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής

    Και επειδή έμπλεξες αποπροσανατολιστικά: απειλές, Βατοπεδι, μπαχαλακιδες, φωτιές,
    πρόσθεσε σε παρακαλώ τα: δομημένα, κουμπάρους, νόμο πλαίσιο, τους χορευτικούς ελιγμούς και το 2% μπας και βγάλεις άκρη.

    • αποκατάσταση avatar
     αποκατάσταση @ sawas 03/03/2012 15:05:56

     Η αριστερά καλά θα κάνει να κοιτάει να μη μας αρχίσει τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και άλλα φληναφήματα αν και όταν βρούμε πετρέλαιο.
     Το να διεκδικήσεις πετρέλαιο θέλει κότσια. Θεωρώ ότι ο Καραμανλής δεν είχε τα κότσια να διεκδικήσει μια θέση για τη χώρα του στο παγκόσμιο στερέωμα ή τουλάχιστον δείλιασε όταν συνασπίστηκαν οι εχθροί του. Μέσα σε αυτούς ήταν ΚΑΙ η αριστερά με τα Δεκεμβριανά. Ωστόσο ακόμη και σήμερα όλοι οι πολιτικοί μας βλέπουν φαντάσματα για πολέμους με Τουρκία και άλλα χαριτωμένα πράγματα και υπονομεύουν το μέλλον του τόπου αν δείξουμε διάθεση εκμετάλλευσης του πιθανού ορυκτού μας πλούτου. Ακόμη και αν έχουμε και λίγο, η ενίσχυση στο ΑΕΠ θα είναι τονωτική συν τη ψυχολογία μας. Δηλώσεις του Παγκάλου και του ΓΑΠ περί μηδαμινών κοιτασμάτων (χωρίς ουσιαστικές έρευνες) είναι ενδεικτικές τις οσφυοκαμψίας του ελλήνων πολιτικών. Αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται πιο πολύ μη βρεθεί παρά να μην έχουμε.

    • voter avatar
     voter @ sawas 03/03/2012 15:44:39

     Πόσο δίκιο έχεις σε όλα , ειδικά για τα "κότσια "!
     Δυστυχώς , ο δρόμος είναι στρωμένος με αγαθες προθέσεις αλλά ακόμα πιο δυστυχώς , μόνο οι προθέσεις δεν αρκούν.
     Φοβάμαι ότι μας χωρίζουν πολλά ναυτικά μίλια , εκατονταδες κατοικημένα νησιά και χιλιάδες βραχονησίδες από την περιοχή που βγάζει ηγέτες με κότσια ,ικανούς να διεκδικησουν το καλύτερο γιά την χώρα τους .

     Ειρήσθω εν παρόδω , ο Νταβούτογλου επισκεπτεται σήμερα το Οικουμενικο Πατριαρχείο . Θυμαται κανείς τον Αντναν Μεντερές ?

    • CORMORAN avatar
     CORMORAN @ sawas 05/03/2012 08:52:57

     Δεν καταλαβα! Για τα "δομημενα", υπαρχει ηδη απαλακτικη δικαστικη αποφαση, για τους "κουμπαρους", αν υπαρχει κατι να μας το θυμησεις.. Για το "νομο πλαισιο" και τα αλλα, τι να πω!
     Υιοθετεις ακριτα ολη την αθλια πασοκικη προπαγανδα... Ελεος...

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/03/2012 13:06:51

  Είτε κατασκοπική δράση το πεις (αν τον θεωρήσουμε αμερικανάκι) είτε προδότη (μιας και έχει υπηκοότητα μόνο για να γίνει πρωθυπουργός), η ποινή είναι ότι σκληρότερο υπάρχει στο δίκαιο της χώρας...

 8. now avatar
  now 03/03/2012 13:19:38

  Τελικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Μόλις διαπιστωθεί ότι υπάρχει πολύ πετρέλαιο θα μας αγαπήσουν ξαφνικά όλοι.

 9. pinokio avatar
  pinokio 03/03/2012 13:45:16

  Το θεμα ειναι οτι τα εσοδα απο το πετρελαιο θα πανε να εξωφλησουν τα δανεικα που εφαγε ο τυροβαρελος και οσοι εφαγαν μαζι του (ολυμπιακοι αγωνες , μπετατζηδες, ΜΜΕ, θαλασσοδανεια, Δημοι κλπ).

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ pinokio 03/03/2012 15:07:12

   Όλα τα έσοδα μας εκεί πάνε ούτως ει άλλως. Δε φταίει το πετρέλαιο γι' αυτό. Από όπου έχουμε ενίσχυση είναι καλό. Το πως θα τα διαχειριστούμε είναι δικό μας θέμα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ pinokio 03/03/2012 15:37:32

   Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Ότι με τα κωλοδανεικά τους προεισέπραξαν τα έσοδα, τα έβαλαν τσέπη και υποθήκευσαν τη χώρα για 3 γενιές.
   Κάποτε φώναζα κι έλεγα ότι δε θα αντέξω να δω τους ΠΑΣΟΚους να τρώνε και το πετρέλαιο, αν υπάρχει. Τώρα αναγνωρίζω ότι ήμουν αφελής και βλάκας. Το έχουν ήδη φάει.

 10. aporia avatar
  aporia 03/03/2012 16:45:03

  να κανω μια ερωτηση περι δεκεμβρη 2008? μπορειτε να μου εξηγησετε γιατι ηταν εργο πρακτορων? ο κορκονεας ηταν στημενος κι αυτος? γιατι οι συγκρουσεις αρχισαν αυθορμητα αμεσως μετα τη δολοφονια απο χιλιαδες κοσμο. δηλαδη σκεφτηκαν τοτε ο πρακτορες αα ωραια ευκαιρια,ας ριξουμε τον καραμανλη...μ'αυτα τα μυαλα δεν παμε πουθενα

  • CORMORAN avatar
   CORMORAN @ aporia 05/03/2012 08:56:46

   Γιατι, το αποκλειεις; Ο "Γκοτζαμανης" παντως (υποθεση Λαμπρακη), ηταν αληθινος! Βεβαια τοτε (ακομη και τωρα) βολευε και εξυπηρετουσε, γιατι χτυπουσε την "επαρατη"....
   Εται για να σου λυσω την aporia....

 11. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 03/03/2012 19:39:49

  Ηρθε επιτελους η στιγμη να ξεχρεωσουμε δινοντας τον πλουτο μας! Τουλαχιστον να παρουν και κανενα παλληκαρι δικο μας για κανενα μεροκαματο...Επεσε και ο Παπουλιας απο τα συννεφα που ακουσε για πρωτη φορα στη ζωη του οτι μπορει να υπαρχει πετρελαιο στην Ελλαδα. Και ποιος θα δωσει εκεινο το ποτηρι με το πετρελαιο στον ΓΑΠ να το πιει, που ελεγε οτι δεν υπαρχει ουτε σταγονα στο Αιγαιο; Το πετρελαιο υπαρχει οχι μονο στην λεκανη του Ηροδοτου, αλλα ειναι γνωστο απο την εποχη του Ηροδοτου...

 12. μετάφραση avatar
  μετάφραση 03/03/2012 22:04:17

  Ωρέ οι ΑΝΤΟΧΕΣ μας έχουν ΟΡΙΑ!!!!!!!!!
  Από τα τις ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΟΤΙ:
  ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΚΛΠ!!
  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
  Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΦΑΛΤΣΑ ΚΑΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!
  ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΝΑΝΟΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 03/03/2012 22:10:41

  κι άμα βρεθεί πετρέλαιο, ποιός έλληνας θα το χαρεί; μόνο ο ήδη πλούσιος. το 0.1% δηλαδή.

 14. Nik avatar
  Nik 04/03/2012 03:07:20

  «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να καταστεί μεγάλος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, ύστερα από τις ανακαλύψεις υδρογονανθράκων κοιτασμάτων στην περιοχή γύρω από την Κύπρο».

  δηλαδή ο συντάκτης του "έγκυρου" κειμένου δεν κατάλαβε ότι η Κύπρος είναι ξεχωριστό κράτος! Αυτή είναι αξιόπιστη πηγή! Μάλιστα κύριε!

  Τα παιδιά του Στράτφορ κάτι παίρνουν τελικά. Οι αναλύσεις τους είναι μια και μια.

 15. CosMic avatar
  CosMic 04/03/2012 05:22:29

  Πετρελεαδες ολοι μας ξαφνικα. Τα θελουμε σιγουρα; Εκτος του οτι απ οτι αποθεμα και να υπαρχει μονο ψιχουλα θα μεινουν για μας να θυμισω την καταστροφη στον κολπο του Μεξικου; και δεν ειναι καν σεισμογενης η περιοχη, και δεν ειναι καν κλειστη θαλασσα αλλα ωκεανος, και η βαρεια βιομηχανια τους δεν ειναι ο τουρισμος.. Αα! Και γω δεν ειμαι οικολογος εναλλακτικος αλλα θα θελα τα παιδια μου να κανουν διακοπες και μπανια στην καλυτερη θαλασσα του κοσμου..

 16. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 05/03/2012 09:38:21

  Είτε υπάρχει πετρέλαιο είτε όχι, το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο, για να ξεκαθαρίσει το δυνατόν τουλάχιστον το τοπίο της ακολασίας.
  Το ζήτημα είναι αν οι Πολίτες υποκύψουν και επιτρέψουν τη συντήρηση της ακολασίας.
  Η Ελλάδα είχε βουλιάξει στον βούρκο. Χωρίς τις αναγκαίες δομικές αλλαγές η ανέρευση υδατανθράκων θα μετέτρεπε την Ελλάδα μεσοπρόθεσμα σε Νιγηρία.
  Βέβαια, τα μέτρα αυτά έχουν μεγάλο κόστος και πόνο γα όλους μας. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να αναπαραγάγει μέσα μας την αυταπάτη και να θεωρητικοποιούμε ως πράξη εθνικής αντίστασης τη συνέχιση του εγκλήματος που επί τόσα χρόνια διαπράττονταν στη χώρα μας.

 17. NO avatar
  NO 05/03/2012 20:46:51

  Και νέες άδειες για έρευνες στην βόρεια Ελλάδα αυτή τη φορά. Δηλαδή περίμεναν να μπούμε στα μνημόνια για να ψάξουν? Ξαφνικά τι έγινε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.