#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2013 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έως πότε θα κάνουμε το κορόιδο με την Κύπρο;Του Γιώργου Χαρβαλιά

Κανονικά ο καβγάς Σόιμπλε-Ντράγκι περί «συστημικότητας» της Κύπρου θα έπρεπε να έχει αναστατώσει τη… γερμανοπροσηλωμένη ελληνική κυβέρνηση. Γιατί αποδεικνύει περίτρανα με ποια κριτήρια αποφασίζει η Γερμανία τη συμμετοχή της στις δανειακές «διασώσεις» των ασθενέστερων κρίκων της ευρωζώνης.

ΑΝΤΙ, ΛΟΙΠΟΝ, για τις ξεναγήσεις σε ανατολίτικα παλάτια, τα ατυχή συναπαντήματα με τους γείτονες και τα ατελέσφορα παρακάλια σε απρόθυμους σεΐχηδες, καλό θα ήταν το Υπουργικό Συμβούλιο να έχει καθίσει στην Αθήνα και σε μια επείγουσα συνεδρίασή του να ασχοληθεί με το θέμα της Κύπρου που παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Το σημερινό «προ-μνημονιακό» δράμα της Κύπρου, οι άγαρμποι εκβιασμοί που υφίσταται, ακόμη κι η αναπόφευκτη «σφαγή» μικρομετόχων και μικροομολογιούχων, μεταξύ των άλλων δεινών που θα ακολουθήσουν, δεν μπορεί να αφήνουν αδιάφορη την επίσημη Ελλάδα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μοντέλο ακμάζουσας οικονομίας μέχρι και πριν από μια πενταετία, η Κύπρος πληρώνει σήμερα την ανεπάρκεια, τις ιδεοληψίες και τους επαρχιώτικους πολιτικούς ορίζοντες ενός ασήμαντου προέδρου που διαδέχθηκε έναν ηγέτη τεράστιου διαμετρήματος. Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Δημήτρης Χριστόφιας φέρει τεράστιες ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα της Λευκωσίας. Παρέλαβε από τον Τάσσο μια οικονομία-«μαγνήτη» ξένων επενδύσεων, με πρωτογενές πλεόνασμα, πανίσχυρο τραπεζικό σύστημα και εξασφαλισμένη προοπτική στην εκμετάλλευση φυσικών πόρων, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον συγκριτικής ασφάλειας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο επικεφαλής του ΑΚΕΛ αποδείχτηκε ο ιδανικός… μαστροχαλαστής και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ. Πίστεψε ότι θα είναι ο άνθρωπος που θα λύσει το Κυπριακό, χαρίζοντας στιλό και πένες σε αχυρανθρώπους της Τουρκίας και την ίδια ώρα που αναλωνόταν στα τσιμπούσια με τους απέναντι, η κυπριακή οικονομία διαλυόταν εις τα εξ ων συνετέθη. Με μια σειρά από αλόγιστες δημόσιες δαπάνες και πελατειακές πολιτικές διορισμών, το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτινάχθηκε σε ελάχιστο χρόνο και η Κύπρος από κράτος-υπόδειγμα της ευρωζώνης άρχισε να προσεγγίζει γοργά τους δείκτες των 3-4 προβληματικών χωρών της περιφέρειας.

ΤΑ ΕΚΑΝΕ θάλασσα, λοιπόν, ο κ. Χριστόφιας. Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί με τις ιδεοληψίες του, π.χ. στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, να αποτελεί τροχοπέδη για τη σωτηρία του νησιού, αφού δίνει ευκαιρία στους Γερμανούς να προβάλουν αξιώσεις σε άλλα ζητήματα πολύ πιο ευαίσθητα, όπως ο ορυκτός πλούτος και οι προνομιακές σχέσεις με τους Ρώσους.

ΟΜΩΣ, ΤΟ ΔΡΑΜΑ της Κύπρου δεν είναι αποκλειστικά δική της υπόθεση. Ούτε, για να είμαστε δίκαιοι, αποκλειστικό κατόρθωμα του Χριστόφια. Απόρροια της διασύνδεσης της κυπριακής οικονομίας με την ελληνική είναι και κυρίως της εξάρτησης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος με το ελληνικό, μέσω ομολόγων και ιδιωτικών καταθέσεων. Έτσι, λοιπόν, ούτε από ηθικής απόψεως, αλλά ούτε από οικονομικής, πόσω μάλλον από γεωπολιτικής, η τύχη της Κύπρου πρέπει να μας αφήνει ασυγκίνητους.

Η ΚΥΝΙΚΗ ομολογία Σόιμπλε περί μηδενικής διατάραξης του συστήματος από ενδεχόμενη κυπριακή χρεοκοπία, ξαναλέω, θα έπρεπε να έχει βάλει φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου. Διότι αποδεικνύει ότι, εφόσον οι Γερμανοί θεωρήσουν κάποιους «αναλώσιμους», δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους τραβήξουν την πρίζα. Κι από την άλλη πλευρά, επιβεβαιώνει αυτό που λέμε καιρό τώρα. Ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να «ξεφορτωθούν» την Ελλάδα, ακριβώς επειδή τη θεωρούν κομμάτι του συστήματος το οποίο δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να κλυδωνίσουν.

ΚΑΙ Η ΜΙΑ διαπίστωση και η άλλη είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Γιατί μαρτυρούν τη φασίζουσα πολιτική κυνικότητα της σημερινής γερμανικής κυβέρνησης, τον καιροσκοπισμό και την ιδιοτέλεια των διάφορων «απεσταλμένων» της, αλλά και το φόβο μπροστά σε μια ελληνική κατάρρευση που μας δίνει περιθώρια ουσιαστικής διαπραγμάτευσης.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, η Ελλάδα έχει ιστορική και εθνική υποχρέωση να διευκρινίσει ότι δεν στέκεται μόνη της. Και δεν είναι αναλώσιμη. Ούτε μπορεί να εκβιάζεται από τους Γερμαναράδες ακόμη και μέχρι ποιον πρόεδρο θα πρέπει να εκλέξει (σ.σ.: τον… βολικότερο). Με την Κύπρο, λοιπόν, «πάμε πακέτο» κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβει ο κάθε Σόιμπλε. Αρκεί, βέβαια, να βρεθεί Έλληνας πολιτικός, με τα νεφρά του Τάσσου, για να του το ψιθυρίσει στ’ αφτί…

(Δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 03/02/2013 14:17:42

  Θα ήθελα τα ονόματα και τις διευθύνσεις των πολιτικών που έχουν τα κοχόνες!!!!!

  Το άλλο με τον Τοτό;!

  Εδώ οι "δικοί" μας δε θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, με την Κύπρο θα ασχοληθούν;

 2. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 03/02/2013 16:19:29

  '' Με την Κύπρο, λοιπόν, «πάμε πακέτο» κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβει ο κάθε Σόιμπλε. Αρκεί, βέβαια, να βρεθεί Έλληνας πολιτικός, με τα νεφρά του Τάσσου, για να του το ψιθυρίσει στ’ αφτί…''
  Πόσο δίκιο έχετε κ. Χαρβαλιά!! Μόνο που εμείς εδώ προβληματιζόμαστε κυρίως σχετικά με τα Ευρώ που αδιαλείπτως χάνουμε από το μηνιαίο ξεφτιλισμένο μας εισόδημα που δεν αρκεί για να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς κι έτσι απασχολημένοι με τα...τρέχοντα, χάνουμε το ουσιαστικό. Αυτό εξ΄άλλου ήταν κι ο στόχος των μνημονίων και της γενικής μας εξαθλίωσης. Να περιοριστούμε στα φτηνά του αγώνα επιβίωσης, ώστε να είμαστε εξόχως διαλλακτικοί και πρόθυμοι και απονευρωμένοι, απέναντι σε κάθε επιχείρηση κατά του Ελληνισμού και σε οποιανδήποτε επίθεση κατά των εθνικών μας συμφερόντων. Για την ώρα, δείχνει ο σκοπός τους σχεδόν να έχει επιτευχθεί..... η πλειοψηφία σε κατάθλιψη και αυτοκαταστροφική νιρβάνα.
  Αυτό που δεν υπολογίσανε οι ...σοφοί, είναι οτι αρκεί ένα σπίρτο ξαφνικά, ίσως και γιά κάποιαν ασήμαντη επιφανειακά αιτία και τότε το οικοδόμημα της υποδούλωσης και της αισχρής μας υποταγής, θα σωριαστεί σ΄ερείπια και στάχτες.
  Ποιός θα το ανάψει μονάχα δεν ξέρουμε.....
  Σίγουρα πάντως όποιος το τολμήσει, δε θα΄ναι ...τυχαίος !!!!!

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 03/02/2013 17:04:34

  Πάντως το πόσα γίνονται και λέγονται χωρίς να βγαίνουν ποτέ στη δημοσιότητα πρέπει να μας κάνουν επιφυλακτικούς μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Άλλες οι δηλώσεις στις κάμερες και τα μικρόφωνα και άλλα λέγονται πίσω.

 4. ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ ΜΙΧΑΗΛ avatar
  ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ ΜΙΧΑΗΛ 03/02/2013 17:22:18

  ...πόσο δίκιο έχεις φίλε Γιώργο.
  Από την αρχή στο ΄΄μάτι΄΄ του Βερολίνου ήταν τα κοιτάσματα. Θυμάσαι, προφανώς, το ταξείδι -αστραπή της Αγκ. Μέρκελ στη μεγαλόνησο τον Ιανουάριο του 2011 και την 7ωρη επίσκεψη μόνο και μόνο για να περάσει από κοντά το μήνυμα στον Δ. Χριστόφια. Μήπως να θυμηθούμε πότε συνέβη το ΄΄δυστύχημα΄΄ στο Μαβί, που εκτός όλων των άλλων ΄΄στοίχισε΄ και ένα 20% του κυπριακού ΑΕΠ.
  Συμπτώσεις? όπως και με την ελληνική περίπτωση. Δηλώσεις ΓΑΠ, καθυστερήσεις στο θέμα του διαγωνισμού, Γ. Μανιάτης, Τ. Μπιρμπίλη. Να θυμηθούμε και άλλες ΄΄συμπτώσεις΄΄ και την συσχέτιση με το περιβόητο ΄΄αγγλικό δίκαιο΄΄. Συμπτώσεις....
  Να παραμείνεις ΟΡΘΙΟΣ φίλε Γιώργο!

  • Hrthe_to_telos avatar
   Hrthe_to_telos @ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙΣ ΜΙΧΑΗΛ 03/02/2013 20:55:21

   Νομιζαμε οτι μονο εμεις ειμαστε συνομωσιολογοι.

 5. Birdy avatar
  Birdy 03/02/2013 22:00:29

  Εξαιρετικο το αρθρο, πολυ σωστη και η επισημανση του κυριου Γελανταλη για το "δυστυχημα" στο Μαρι που διελυσε την υποδομη ηλεκτροπαραγωγης στο νησι και οδηγησε σε τεραστιες εκροες κρατικου χρηματος. Να σκεφτει κανεις οτι ουτε τα πρωτα 2.5 δις που εδωσαν οι Ρωσοι στον αχρηστο Χριστοφια δεν εφτασαν. Τα κοιτασματα και ο τροπος μεταφορας του αεριου ειναι το κλειδι κι αυτο φαινεται και απο τη δικη μας ολιγωρια στην υποθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

 6. George Kemkas avatar
  George Kemkas 04/02/2013 08:53:31

  Αφού ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε νεφρά... τότε γιατί...

  1) Δεν έκλεισε την πράσινη γραμμή ώστε να μην πηγαίνουν οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα και με αυτό τον τρόπο να τα αναγνωρίζουν ως κρατική οντότητα;

  2) Δεν έβγαλε την Κύπρο από την Βρετανική Κοινοπολιτεία η οποία έχει ως κεφαλή τον εκάστοτε μονάρχη της Αγγλίας;

  3) Δεν έβαλε βέτο στην έναρξή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.;

  4) Δεν απαίτησε από το Ηνωμένο Βασίλειο τα ενοίκια πολλών εκατομμυρίων λιρών που χρωστάνε οι Άγγλοι στην Κύπρο από τις Βρετανικές βάσεις;

  5) Δεν αφαίρεσε τον θυρεό της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που βρίσκεται στο Προεδρικό μέγαρο;

  • Αριστείδης-ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
   Αριστείδης-ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ @ George Kemkas 04/02/2013 12:05:09

   Θα τα κάνει τώρα ο Αναστασιάδης. Περίμενε...

 7. Νικ avatar
  Νικ 04/02/2013 13:02:16

  ΚΕΜΚΑΣ- Το προεδρικό είναι ιστορικό κτίριο και ο θυρεός είναι στοιχείο του κτιρίου. Ηταν το σπίτι του εκάστοτε Αγγλου κυβερνήτη. Αν χρειάζεται αλλαγή αυτή είναι η κατάργηση γενικά του όρου "προεδρικό μέγαρο" και το κτίσιμο νέου. Αλλωστε η παραμονή του θυρεού θυμίζει ότι νικήσαμε μια αυτοκρατορία, και μετά τα κάνατε σαν τα μούτρα σας. Τα υπόλοιπα περί Τάσσου είναι εξίσου ανόητα.

  Ο Χριστόφιας είναι χαρακτηριστική περίπτωση μαρξιστομπουνταλά που πιστεύει στον άγιο μάρξ . Με την επανάληψη τσιτάτων νομίζει ότι θα ξορκίσει τα κακά.

  Ο κίνδυνος εμπλοκής των Γερμανών στο Κυπριακό είναι άλλος και πολύ μεγαλύτερος από το οικονομικό. Αυτοί είναι ικανοί να αναγνωρίσουν την διχοτόμηση και να την επιβάλουν στους υπόλοιπους αφασικούς βόρειους γείτονες.

  • George Kemkas avatar
   George Kemkas @ Νικ 04/02/2013 14:02:25

   Τι εννοείς σαν τα μούτρα μας...ποιους εννοείς ;

   Νικήσαμε την Βρετανική Αυτοκρατορία;
   Πως την νικήσαμε;

   Οι Άγγλοι κατέχουν το 3% του εδάφους το οποίο ονομάζουν κυρίαρχο Βρετανικό έδαφος !!

   Οι χώρες που πολέμησαν εναντίον των αυτοκρατοριών το έκαναν για να γίνουν ανεξάρτητες και όχι για να είναι υποτελείς (μέσω στρατιωτικών βάσεων ή μέσω ομοσπονδιών τύπου κοινοπολιτείας) στις αυτοκρατορίες τις οποίες πολέμησαν προηγουμένως.

   Η Ελλάδα για παράδειγμα πολέμησε για να είναι ανεξάρτητη από την Οθωμανική αυτοκρατορία και όχι στην συνέχεια να ανήκει στην Τουρκική κοινοπολιτεία !!

   Η Ελλάδα βέβαια πολέμησε και το τρίτο ραϊχ για να αποδεχθεί στην συνέχεια το τέταρτο ραίχ και αυτό επειδή κάποιοι ψηφοφόροι ψήφιζαν τόσα χρόνια τους 300 προδότες του Ελληνικού κοινοβουλίου...

   Δεν εξαιρούνται και οι 56 πρόδοτες βουλευτές του Κυπριακού κοινοβουλίου...

 8. princess avatar
  princess 04/02/2013 18:23:52

  Φίλε προδότης ο Τάσσος, ουδέποτε υπήρξε. Αλλού να αναζητήσεις Ισκαριώτες και Γενίτσαρους. Οσο για τον Αναστασιάδη...να τον χαίρεσαι. Τον έχουν μπαγλαρωμένο από δέκα πλευρές οι Αμερικανοί και όχι μόνον...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.