#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2012 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έως εδώ! Σπίτι τους οι εθνοσωτήρες μιας χρήσης!Η «θαυμαστή» παράσταση της μεταπολίτευσης, μας τελείωσε. Η σημερινή παρωδία πολιτικής και η οικονομική τραγωδία που εξελίσσεται στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια, απόρροια μιας τραγικής Ελληνικής κυβέρνησης σε συνδυασμό με την τραγελαφική ηγεσία της Ευρώπης, έγραψαν και τους τίτλους τέλους αυτής της εποχής.

Μιας εποχής που ξεκίνησε με οράματα, συνεχίστηκε με την παραποίηση τους με σαθρό υπόβαθρο και κατέληξε σήμερα, στις τελευταίες ημέρες μιας Ελληνικής Πομπηίας, περιμένοντας την λάβα της λαϊκής αγανάκτησης για να καταγραφεί ως απολίθωμα άξιο μελέτης, στη μακραίωνη ιστορία της χώρας μας.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει αυτή την εποχή, με χαρακτηριστικά που ανέδειξαν «Κουλούρηδες» και «Πάγκαλους» ως πολιτικούς «ηγέτες», έναν «ΓΑΠ» ως πρωθυπουργό, έναν Χρυσοχοΐδη επίδοξο αρχηγό ακίνητου κινήματος, έναν Παπακωνσταντίνου, τσαρο-ταφόπλακα της οικονομίας και πολλούς «επώνυμους» δημοσιογράφους-γιουσουφάκια της εξουσίας, ως λειτουργούς. Απέκτησε επίσης και τεχνοκράτες επίδοξους πολιτικούς άνδρες, που παρουσιάστηκαν ως εθνοσωτήρες μιας χρήσης και μάλιστα εισαγόμενης.

Και όλες αυτές οι φιγούρες εξουσίας, μέσα από τρεις γενιές που τιμήθηκε η νοοτροπία της καριέρας ευκαιρίας, της κοινωνικής καταξίωσης του εταιροφωτισμού, της διαπλοκής και της προσκολλήσεως.

Οι τίτλοι τέλους αυτής της εποχής, έπεσαν με τον βίαιο τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαίοι εταίροι, μας επέβαλαν την «υποτίμηση» της Ελληνικής κοινωνίας και μετά αυτή της οικονομίας, υλοποιώντας μια ολοκληρωτικά λανθασμένη ή «στημένη» πολιτική, εκμεταλλευόμενοι την προθυμία -στην καλύτερη περίπτωση- της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η ίδια πολιτική που συνεχίζει να είναι ο «μονόδρομος» και για τον τεχνοκράτη δοτό πρωθυπουργό, αφού δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εφαρμόζει τις εντολές που του υποδεικνύονται και πιστά υπακούει.

Άλλωστε, το θλιβερό θέαμα του Έλληνα πρωθυπουργού στο διάγγελμα του για τη νέα χρονιά, όπου με έναν άχρωμο, άοσμο και άγευστο τρόπο παρουσίαζε το τετριμμένο και χωρίς νόημα πια δίλημμα της χρεοκοπίας ή της επιβολής -και όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν- άσκοπων και χωρίς αποτέλεσμα νέων μέτρων, αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ηγέτες δεν διορίζονται αλλά αναδεικνύονται από τον λαό, τον εκφράζουν και τον εμπνέουν.

Οι «τεχνοκρατικές» αντιλήψεις αυτού του τύπου ηγεσίας, δεν τους επιτρέπουν να κατανοήσουν την σκληρή καθημερινότητα του λαού που κυβερνούν. Διότι, όταν επικαλούνται ωμά μια πραγματικότητα, για να στοχεύσουν σε νέες αναποτελεσματικές θυσίες, προκειμένου να μην χαθούν -όπως λένε- τα πάντα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μόνοι που μπορεί να έχουν τώρα πια να χάσουν κάτι, αποτελούν μονάχα την μικρή μειοψηφία που πρόθυμα αποδέχεται τους ίδιους και τα αφεντικά τους. Οι υπόλοιποι δεν έχουν τίποτα άλλο πια να χάσουν και έτσι δεν τους παρακολουθούν.

Ένα είναι βέβαιο και αδιαμφισβήτητο. Η οικονομία είναι κοινωνική επιστήμη και ως τέτοια, βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο ο λαός, στον οποίο εφαρμόζεται, αντιλαμβάνεται τις πολιτικές της και αντιδρά σ’ αυτές. Οπότε, χωρίς λαϊκή κατανόηση, ακόμα και οι καλύτερες πολιτικές αποτυγχάνουν. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτές είναι άδικες, άσκοπες και αναποτελεσματικές, όπως το μνημόνιο και οι συνέχειές του που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Επιτακτική ανάγκη, η άμεση απομάκρυνση όλων όσων εξαφάνισαν τους αγώνες του Έλληνα, τις κοινωνικές του ισορροπίες και τα παρέδωσαν βορά στα δόντια των διεθνών κερδοσκόπων!  Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μια μέρα καθυστέρησης, ούτε μια στιγμή δισταγμού!

 Στέφανος Αγιάσογλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 20/01/2012 16:03:14

  Έθνος, Βήμα, Νέα κλπ κλπ. Εγώ δεν βλέπω πρωτοσέλιδα εφημερίδων, τη δικαίωσή μου βλέπω όταν λέω πως ο Βολτέρος έλεγε βλακείες. Και πως όπου θέλουμε να υπάρχει πλήρης ελευθερία λόγου και τύπου θα πρέπει να υπάρχει και πλήρης υπευθυνότητα για το πως χειρίζεται καθείς αυτά τα προνόμια, ειδικά όταν οδηγούν σε ανακήρυξη των ανίκανων σε "εθνοσωτήρες".

  • Michal.V. avatar
   Michal.V. @ TopGunZ 20/01/2012 23:49:27

   Φάκορα διαφωνώ. Όχι σπίτι τους οι εθνοσωτήρες. Στην κρεμάλα και μια και δε στήνεται τέτοια ή απόσπασμα, στη φυλακή μέχρι να αφήσουν τη δόλια ύπαρξή τους.

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ TopGunZ 22/01/2012 00:28:29

   TopGunZ, συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για τον Βολταίρο. Όταν βλέπεις κάποιον να λέει βλακείες, να κάνει βλακείες και να πιστεύει ανοησίες, είναι αφύσικο και αναξιοπρεπές απέναντι σε σένα και την κοινωνία, το να μην προσπαθείς να τον συνεφέρεις....

 2. Antonio avatar
  Antonio 20/01/2012 17:36:37

  φυλακή τώρα

 3. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 20/01/2012 17:39:55

  Εμένα το καλύτερό μου είναι εκείνο το φοβερό πρωτοσέλιδο του
  Πρώτου Θ(Ψ)έματος: "Το ΠΑΣΟΚ σβήνει τα χρέη προς τος τράπεζες", "Διαγράφεται το 90% της συνολικής οφειλής", "Ανάσα για 100000 νοικοκυριά"
  h--p://www.antinews.gr/2009/09/20/15219/

 4. John avatar
  John 20/01/2012 17:47:20

  Όπου να ναι θα τελειώσουν και οι κουλούρι δες και οι παγκαλοι. Το θέμα είναι ο λαός μας να μην ξαναφέρει αντίστοιχους ποτέ ξανά.

 5. TopGunZ avatar
  TopGunZ 20/01/2012 18:01:02

  Χαλαρά πρέπει να είναι στην κορυφή του τοπ-10 της δημοσιογραφικής αλητείας. Εμένα από τα αγαπημένα μου ήταν και το εφεύρημα των "αρνητικών αυξήσεων" επειδή είχανε δοθεί μια χρονιά επί Καραμανλή αυξήσεις χαμηλότερες του πληθωρισμού! Ε ήρθε ο Γιωργάκης και τις έκανε "απόλυτες μειώσεις" για να μην έχουμε παρεξηγήσεις.

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 20/01/2012 18:21:49

  "αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ηγέτες δεν διορίζονται αλλά αναδεικνύονται από τον λαό, τον εκφράζουν και τον εμπνέουν."

  Καλά αυτά που λες τα πιστεύεις; Μετά τον Παπαδόπουλο ήρθε κανείς πρωθυπουργός με τανκς; Όλους του "ηγέτες", εσύ δεν τους ψήφιζες; Και επειδή έβγαζαν πύρινους λόγους σε φτιάξανε, έτσι; Λες και ζεις σε άλλη χώρα!!!

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 20/01/2012 18:29:03

  Καμία από τις παραπάνω εικονιζόμενες φυλλάδες δεν ζήτησε ποτέ της συγγνώμη για την συνενοχή στην παραπλάνηση του ελληνικού λαού.
  Καλό είναι να δούμε και τα ονόματα των δημοσιογράφων που υπέγραφαν τα άρθρα-ύμνους στην "ιδιοφυία" ενός κουτοπόνηρου εκφυλισμένου γόνου πολιτικής οικογένειας (λέγε με ΓΑΠ).

 8. Y. avatar
  Y. 20/01/2012 18:33:16

  Οι τίτλοι τέλους δεν ήρθαν ακόμη. Θα έρθουν στις 20/2, ή εν πάσει περιπτώση, την επόμενη μέρα των εκλογών που θα γίνουν, “…όχι μετά το Πάσχα”. Τη Δευτέρα που η ΝΔ και ο Σαμαράς, θα προχωρήσουν την Ελλάδα στη θέση που ιστορικά της ανήκει. Ψηλά!

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 20/01/2012 18:45:27

  Ναί Υ. , ζούμε για την επαναδιαπραγμάτευση που θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και θα βγάλει τη χώρα από το σπιράλ του θανάτου.

 10. bromoskylo avatar
  bromoskylo 20/01/2012 18:51:58

  Το πρωτοσέλιδο των Νέων είναι μνημειώδες.... μερικές λεπτομέρειες εδώ:
  http://bromoskylo.blogspot.com/2011/05/blog-post_01.html

  • Michal.V. avatar
   Michal.V. @ bromoskylo 20/01/2012 23:44:49

   Αυτά τα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων των νταβατζήδων εκδοτών και ταυτόχρονα μεγαλοεργολάβων," αμελκτών" του δημοσίου χρήματος, είναι μνημεία ποταπότητας, λιβανίσματος και υποτέλειας στο μεγάλο ηγέτη, για τον οποίο ο αλήστου μνήμης πατέρας του, όπως ανάρτησε φίλος παλιότερα σ' αυτό το blog, τον θεωρούσε: Ανίκανο, κομπλεξικό αλαζόνα και επικίνδυνο λόγω του αυτισμού του. Αυτός λοιπόν ο αυτιστικός αντί να βυθίσει το "ΗΟRA" βύθισε τη χώρα. Αυτά δε τα πρωτοσέλιδα πρέπει να μπουν στο μουσείο τύπου, αν υπάρχει για να βλέπουν νεώτερες γενιές το μέγεθος της φαυλότητας.

 11. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 20/01/2012 20:11:13

  Δεν φταίνε τόσο οι δημοσιογράφοι , άλλος για δικούς του λόγους ανέληξης ( βλ.Π.Καψής )και άλλος για το ..γάλα του παιδιού του (βλ.πλειοψηφία)
  Αυτοί που πρέπει να μας πουν για τα πρωτοσέλιδα της ..ντροπής είναι οι Νταβατζήδες εκδότες των εικονιζομένων ..Φυλλάδων!!!

 12. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 20/01/2012 21:43:13

  Εγώ δεν βλέπω τίποτα παράξενο στους τίτλους των εφημερίδων που παρουσιάζονται.
  Αυτό που βλέπω είναι η καθομολογούμενη διαπλοκή!
  Και το μόνο που μούχει λείψει από τον τύπο, είναι το "ποντίκι", όσο το εξέδιδε ο Παπαϊωάννου. Όλες οι εφημερίδες εδώ και χρόνια είναι ή διαπλεκόμενες ή κομματικοποιημένες...
  Και η λεγόμενη "ανεξάρτητη δημοσιογραφία" είναι ανέκδοτο. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις, απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.