27/07/2009 18:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έως δυο βαθμούς θα ανέβει η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο αν «τεμαχισθεί» το ΕλληνικόΣοβαρές επιπτώσεις στο κλίμα του λεκανοπεδίου αναμένεται να δημιουργήσει ο τεμαχισμός του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό και η εγκατάσταση κατοικιών και λοιπών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων ενώ μελέτες αμφισβητούν ακόμη και τηναποτελεσματικότητα της βλάστησης που έχει προβλεφθεί.

Έρευνα του τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της Νομαρχίας Αθηνών σχετικά με τις επιδράσεις που θα έχουν οι αλλαγές στις χρήσεις γης στο μητροπολιτικό πάρκο, αποδεικνύει ότι για να υπάρξουν ευεργετικές συνέπειες στο κλίμα, θα πρέπει η περιοχή να διατηρήσει τον ενιαίο χαρακτήρα της και να μην κατατμηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιστήμονες δεν αποκλείουν να παρατηρηθεί άνοδος κατά 1 έως 2 βαθμούς της θερμοκρασίας τα επόμενα χρόνια.

Ως παράδειγμα φέρνουν την Πάρνηθα, η οποία με βάση τις προσημειώσεις του Πανεπιστημίου αμέσως μετά τις πυρκαγιές του 2007 αύξησε κατά 1 βαθμό τη θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Σήμερα που έχει αρχίσει να προβάλλει βλάστηση, η αύξηση αυτή είναι κάτω από 0,5 βαθμούς.         

http://www.protothema.gr/content.php?id=39732

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασιλική Σιάπκα avatar
  Βασιλική Σιάπκα 27/07/2009 21:05:24

  αυτή είναι η πρόταση του Στέφανου Μάνου:
  http://www.bulls.gr/read_op.php?oid=335&mid=72
  κάποιων αφελών σαν και μένα:
  να γίνει ΟΛΟ δάσος με πεύκα απ΄ αυτά που τους αρέσει η θάλασσα
  των αδιάφορων κατοίκων αυτής της πόλης:
  βρε δε πα να γίνει ό,τι θέλει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.