#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχουν δίκαιο οι δικαστές;Εδώ και τρεις μήνες οι δικαστές έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις εξαιτίας των περικοπών που τους έχουν γίνει. Και είναι πράγματι δραματικές οι περικοπές τους, έχουν απαξιωθεί ακόμη και δικαστές ανωτέρου επιπέδου, επομένως τα αιτήματά τους είναι δίκαια παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην οικονομία δεν επιτρέπει εξαιρέσεις επαγγελματικών ομάδων από τις περικοπές. Και ο αγρότης έφαγε το ψαλίδι και ο μισθωτός και ο συνταξιούχος και ο δικαστής. Πάμε όμως να πούμε και ορισμένες μεγάλες αλήθειες:

* Η πρώτη αλήθεια είναι ότι οι κινητοποιήσεις που κάνουν δεν πλήττουν τις τσέπες τους. Πηγαίνουν στις   9 το πρωί στις έδρες τους, κατεβαίνουν στη 10 και δεν ξανανεβαίνουν, ούτε και παίρνουν δικογραφίες στο σπίτι για να τις μελετήσουν. Όμως, ο μισθός μπαίνει στην τράπεζα χωρίς πρόβλημα. Διότι δεν είναι απεργία. Αν τους είχαν γίνει περικοπές για τις τρίμηνες και πλέον κινητοποιήσεις τους τώρα θα είχαν βγει στην Ομόνοια για ζητιανιά. Διότι επί τρεις μήνες δε θα έπαιρναν ούτε ευρώ. Παρ’ όλα αυτά οι μισθοί τρέχουν κανονικά, αλλά η δουλειά δε γίνεται και το έμφραγμα στη δικαιοσύνη είναι άνευ προηγουμένου.

* Από την αρχή των κινητοποιήσεων μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι έχουν πάρει αναβολή πάνω από 300.000 δίκες που θα προστεθούν στις χιλιάδες περσινές που είναι σε εκκρεμότητα και που συνολικά ανεβάζουν τις δικαστικές υποθέσεις που είναι στον αέρα σε πάνω από 1,1 εκατομμύριο (!!!).

* Μερικές δεκάδες χιλιάδες από αυτές τις εκκρεμείς δίκες είναι φορολογικές-τελωνειακές, δηλαδή το κράτος έχει να λαμβάνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τινάζονται έτσι στον αέρα τα έσοδα, αφού θα περάσουν μήνες για να ολοκληρωθούν δίκες που εκκρεμούν από πέρυσι.

* Μια άλλη μεγάλη αλήθεια που αποκρύβουν οι δικαστικοί είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχαν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Το 2006, λοιπόν, το Μισθοδικείο, που αποτελείται από δικαστές, δικηγόρους και τρεις πανεπιστημιακούς, αποφάσισαν να δώσουν στους εαυτούς τους αυξήσεις 50% με 70%. Τότε είχε εκδικαστεί προσφυγή της Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων και έκρινε ότι οι μισθοί των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων πρέπει να εξομοιωθούν με τις αποδοχές του προέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Το δικαστήριο, μάλιστα, αποφάσισε ότι οι αυξήσεις θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά για την πενταετία 2000-2005, όπως διεκδικούσε η δικαστής στην προσφυγή της. Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που αναμένεται να επιδικαστούν στους δικαστές κυμαίνονται από 50.000 έως 150.000 ευρώ. Το συνολικό κονδύλι εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Αρνητικά ψήφισαν οι τρεις πανεπιστημιακοί που είναι μέλη του ειδικού δικαστηρίου. Η ΓΣΕΕ είχε υπολογίσει το 2006 την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών ως 1.800% λόγω και των αναδρομικών.

* Είναι και οι δικαστές άνθρωποι με οικογένειες, αλλά κι επιστήμονες που έχουν γράψει χιλιάδες ώρες στα θρανία (όπως και πολλοί άλλοι θα πει κανείς). Όμως, ανήκουν σε μια επαγγελματική κατηγορία που δε μπορούν να απεργούν. Δε γίνεται να απεργεί ο γιατρός την ώρα που ο ασθενής ψυχορραγεί. Δε γίνεται να απεργεί ο αστυνομικός όταν ο κλέφτης είναι με το ένα πόδι στο περβάζι, και δε μπορεί να κάνει απεργία ο στρατιωτικός την ώρα που ο εχθρός είναι προ των πυλών. Αυτά είναι αυτονόητα. Όπως δε μπορεί να απεργεί και ο δικαστικός (και ιδιαίτερα για τόσο χρονικό διάστημα) την ώρα που εκατομμύρια πολίτες ταλαιπωρούνται γιατί δε μπορούν να βρουν άκρη με τη δικαιοσύνη που έχουν προσφύγει.

Όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα, όπως και η ανάγκη των δικαστών να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι ώστε να μην υποκύπτουν σε δωροδοκίες και παραδικαστικά. Κι εν πάση περιπτώσει, αν κάποιοι πιστεύουν ότι με το να έχουν χαμηλούς μισθούς κινδυνεύουν να… αμαρτήσουν τότε είναι ακατάλληλοι να ασκούν αυτό το επάγγελμα.

Γι’ αυτό λοιπόν, θεωρούμε ότι ήταν σημαντική η παρέμβαση του Αντ. Ρουπακιώτη ο οποίος είπε ότι τους χτυπά την πόρτα της συνείδησης και τους εκλιπαρεί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να μην προκαλούν την κοινωνία. Τι έκαναν οι δικαστές; Αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις μέχρι τον Ιανουάριο, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν προσφυγές στο Μισθοδικείο όπου διεκδικούν απίστευτα ποσά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΟΣΤΡΑΚΟ avatar
  ΟΣΤΡΑΚΟ 10/12/2012 08:22:05

  Οι δικαστές είχαν μάθει με το μισθοδικείο να παίρνουν καθε τόσο αναδρομικά ,βρήσκαν ένα λόγο και τα παίρναν ΜΟΝΟ αυτοί εις βάρος των άλλων λειτουργών του δημοσίου.
  Αν το κράτος δεν κάνει ενιαίο μισθολόγιο η αδικία θα παραμένει.
  Ο απόφοιτος ΑΕΙ είτε εργαζεται στη δικαιοσύνη ή στην υγεία η στις ΕΔ ή αλλού με τα αυτά χρόνια να παίρνει ακριβώς το ίδια χρήματα.

 2. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 10/12/2012 08:35:45

  Το ύψος ενός μισθού δεν μπορεί να καθορίζει την ηθική ενός δικαστικού. Αυτός ως ανώτερος λειτουργός πρέπει να στέκει πάνω απ'αυτά. Το επάγγελμά του είναι πρωτίστως κοινωνικό, όπως και του δασκάλου των τριών βαθμίδων, η θέση του τιμητική. Ασφαλώς και το πρέπον είναι να αμείβεται καλά. Όπως και οι δάσκαλοι. Το ύψος της αμοιβής των δημόσιων λειτουργών-γιατροί, δικαστικοί, δάσκαλοι-δηλ. η παιδεία, το δίκαιο, η υγεία, είναι κάτι που η πολιτεία έχει υποχρέωση να εξετάσει. Όσο για τους δασκάλους, οι μισθοί τους βρίσκονται στο 1/4 της αντίστοιχης ενός δικαστικού ή στο 1/3 στην καλύτερη περίπτωση. Προσπάθησα να τονίσω την αξία της θέσης, του τίτλου. Όσο για την ανταμοιβή σίγουρα οι μισθοί που παίρναν ως το 2009 ήταν απλώς προκλητικότατοι!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γεώργιος 10/12/2012 12:01:41

   ++++++
   Γι αυτό ακριβώς, για να έχουμε αυτή την αναλογία μισθών 1 προς 4, φθάσαμε ως μοναδική χώρα, τους δασκάλους και τους καθηγητές των παιδιών μας να τους συμπληρώνουμε με τα ιδιωτικά φροντιστήρια.
   Βλέπετε, ιδιωτικά δικαστήρια δεν επιτρέπονται ακόμη, άρα στη χώρα του παραλόγου, το "λογικό" είναι να έχουμε δημόσιους λειτουργούς 2 και 3 ταχυτήτων...

 3. Βασίλης avatar
  Βασίλης 10/12/2012 08:36:34

  Είμαι δικηγόρος και γράφω:
  Μην πυροβολείτε τους δικαστές.
  Αν οι δικαστές κρατήσουν μισθούς και επιδόματα στα ύψη των βουλευτών, τότε υπάρχει ελπίδα και για όλους τους υπόλοιπους μισθωτούς και συνταξιούχους να προσφύγουν για τις παράνομες μειώσεις μισθών και επιδομάτων και να δικαιωθούν...
  Κοιτάξτε επιτέλους και λίγο πιο μακριά.....

  • Γιώργης Α. avatar
   Γιώργης Α. @ Βασίλης 10/12/2012 10:04:43

   Ελπίζω να μην κατάλαβα καλά τα γραφόμενά σου... ή να μην βλέπω τόσο μακρυά, ίσως και λόγω μεγάλης μυωπίας.

  • klak avatar
   klak @ Βασίλης 10/12/2012 12:31:26

   Ωραίοι δικαστές...

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Βασίλης 10/12/2012 15:04:40

   Και μετά που θα δικαιωθούν θα ανοίξει ο.... ουρανός και θα αρχίσει να βρέχει ευρώ!

   Οι κκ δικαστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα χάσουν κι αυτοί όπως χάνουμε όλοι μας! Και πάλι περισσότερα θα παίρνουν.
   Την ώρα που η Πατρίδα πονάει και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε να την σώσουμε,
   είναι ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ να σκέφτεσαι μόνο την πάρτη σου!

 4. MCA avatar
  MCA 10/12/2012 08:41:42

  Το να απεργεί κάποιος και να πληρώνεται είναι παρανοϊκό.Το να μην μπορεί να τον πειράξει κανένας είναι ακόμα ποιό παρανοϊκό.Αυτό δεν είναι δημοκρατία,είναι ασυδοσία.Τέτοια δημοκρατία δεν την θέλουμε και δεν την χρειαζόμαστε.

 5. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 10/12/2012 10:50:55

  Παν μέτρον άριστον. Ένας υψηλόβαθμος δικαστικός ή ένας βουλευτής δεν μπορεί να παίρνουν 1500 ευρώ, όπως ένας απλός δημόσιος υπάλληλος-αν και τώρα ούτε αυτά μπορεί πλέον να λαμβάνει. Και εγώ(είμαι δάσκαλος) θέλω να βλέπω σε πιο ψηλή θέση από μένα το δικαστικό, να τον θαυμάζω, να θέλω να του μοιάσω. Μα ούτε και η υπερβολή των 4000 ή 5000 ή 6000 χιλ. ευρώ μπορεί να σταθεί σε μια κοινωνία που την ίδια στιγμή αμείβει με 1100 το δάσκαλο των 20 ετών υπηρεσίας. Και δε νομίζω πως στέκει λογικά η άποψη κάποιου που είπε πως έτσι θα τραβηχτούν προς τα πάνω και οι αμοιβές των άλλων. Το διαθέσιμο εισόδημα προς αναδιανομή εν μέσω ύφεσης είναι μειωμένο .

 6. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 10/12/2012 11:04:07

  Και σε κάθε περίπτωση δεν είδα εγώ προσωπικά έστω και μία φορά ως ένδειξη αλληλεγγύης τον κλάδο των δικαστικών να ψέγει την πολιτεία όταν κάποιοι άλλοι πνευματικοί αν μη τι άλλο άνθρωποι-αναφέρομαι στον κλάδο μου των δασκάλων-έπαιρναν τον εξευτελιστικό μισθό των 1400 ευρώ για σχεδόν είκοσι χρόνια υπηρεσίας το 2009 επί εποχής παχιών αγελάδων. Πώς λοιπόν ζητούν από μας την υποστήριξη τώρα; Εγώ φυτοζωούσα και πριν και τώρα, ένα σπίτι δεν μπορούσα να φτιάξω, ένα δευτερο παντελόνι δεν είχα να φορέσω. Για εξοχικό ούτε λόγος και τότε και τώρα. Αν έπαιρνα 4000 ευρώ όπως κάποιοι άλλοι λειτουργοί τοτε σαν οικονόμος που είμαι θα είχα όλα αυτά. Ξέρω πως δεν θα αποκτήσω ποτέ κάτι από αυτά που ανέφερα. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Θέλω την ηθική μου καλή ως άριστη και την υγεία μου. Τον δικαστικό όμως τον ήθελα και τον θέλω ψηλότερα από μένα και στο οικονομικό. Αλλά, όπως προείπα: παν μέτρον άριστον!

 7. Γεωργία avatar
  Γεωργία 10/12/2012 11:23:50

  Οι δικαστικοί έχουν χάσει την ηθική συμπαράσταση της κοινωνίας όταν έβγαλαν συνταγματικό το 1ο μνημόνιο, παρόλο που ήξεραν ότι δεν ψηφίστηκε από 180 βουλευτές.
  Τώρα η κοινωνία θεωρεί ότι τα κάνουν αυτά, επειδή τους έκοψαν τους μισθούς τους.
  Στο χέρι τους είναι να κερδίσουν την ηθική συμπαράσταση της Ελληνικής Κοινωνίας και των πολιτών. Δεν γίνεται να υπάρχει ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ από ειδικούς που να λένε για τις αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων, νομοθετικών διαταγμάτων κλπ, και να μην κάνουν τίποτα.

  • Δημήτρης Π. avatar
   Δημήτρης Π. @ Γεωργία 10/12/2012 12:18:00

   Μα δεν μπορεί να ελεγχθεί από το δικαστήριο -εν προκειμένω, το ΣτΕ- αν το Μνημόνιο, ή οποιοσδήποτε νόμος, ψηφίστηκε ορθά με 151 βουλευτές. Ας είμαστε σοβαροί. Και όσοι μιλούν για αντισυνταγματικότητες να κρατούν μικρό "καλάθι". Όσο δεν έχουμε Συνταγματικό Δικαστήριο, δεν είναι δυνατόν να προσβληθούν παραδεκτά οι περισσότερες νομοθετικές διατάξεις, και άλλα πολλά.

   • Γεωργία avatar
    Γεωργία @ Δημήτρης Π. 10/12/2012 22:05:16

    Το ΣτΕ ήδη έλεγξε τη νομιμότητα ή όχι του Μνημονίου(παρ 28) και δεν την θεωρεί....«διεθνή σύμβαση» ώστε να ψηφισθεί από 180 βουλευτές. Μόνο ο Μανιτάκης συμφώνησε σε αυτό.
    Ακόμα γελάνε και οι πέτρες με αυτήν την απόφαση του ΣτΕ.

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 10/12/2012 11:49:02

  Τι γινεται με το Άρθρο 23 παρ. 2 του Συντάγματος και ποιού οργάνου αρμοδιότητα είναι η ερμηνεία του;
  Η μη παροχή της υπηρεσίας δεν θεωρείται απεργία, λευκή έστω;

 9. viva avatar
  viva 10/12/2012 11:54:34

  συμφωνω με Γεωργια

 10. klak avatar
  klak 10/12/2012 12:32:50

  Όταν με τόσα σκάνδαλα κατά καιρούς μόνο ο Άκης είναι στην φυλακή, κάτι δεν κάνουν καλά και αυτοί.
  Η παθολογία υπάρχει διάχυτη στην κοινωνία.

 11. αλκης αλκαιος avatar
  αλκης αλκαιος 10/12/2012 13:35:27

  Ποιός είπε ότι οι δικαστές απεργούν; Οι επείγουσες υποθέσεις γίνονται κανονικά. Και τέτοιες είναι οι περισσότερες.Αν πάτε μία βόλτα σε κάποιο δικαστήριο θα τους δείτε όλους στην έδρα μέχρι τις βραδινές ώρες. Και όταν γυρίζουν σπίτι τους εξουθενωμένοι, γράφουν και επεξεργάζονται τις πολιτικές υποθέσεις μέχρι τις πρωινές ώρες. Δουλεύουν και τις Κυριακές και αργίες ασταμάτητα. Για ποιά στάση εργασίας μιλάμε; Αυτή είναι μόνο στα χαρτιά. ¨Οσο για το Σ.τ.Ε. που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο, ας στρέψουμε τα πυρά μας μόνο κατά του δικαστηρίου αυτού. ,το οποίο και τώρα δε συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Οι άλλοι όμως δικαστές τι χρωστάνε να τους επιτιθέμεθα; Και εμείς άραγε θέλουμε δικαστές δημοσίους υπαλλήλους, να μην τολμούν να σηκώσουν τα μάτια τους στην κυβερνητική αυθαιρεσία; ¨Οχι βέβαια.Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο μας στήριγμα.Συμφέρον μας είναι να στέκεται ψηλά.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αλκης αλκαιος 10/12/2012 16:04:35

   Ιn memoriam, για το ψευδώνυμο.
   Με το ήθος του και την καρδιά του
   ο Βαγγέλης μας έκανε πλουσιότερους στην ψυχή,
   καλό του ταξίδι,
   εκεί όπως εδώ...
   h**p://www.youtube.com/watch?v=F2pRwl5Lx9M

 12. αιρετικός avatar
  αιρετικός 10/12/2012 14:30:51

  Επειδή τα ξαναέγραψα πολλές φορές και σε άλλες αναρτήσεις σας, τα επαναλαμβάνω συνοπτικά: 1. Δικαστές και Εισαγγελείς δικάζουν και σήμερα τα επείγοντα, όσα παραγράφονται, γράφουν αποφάσεις, κατηγορητήρια κλπ. και η δουλειά τους δεν σταματάει στην έδρα, 2. Αν η πολιτεία ήθελε να σταματήσει τις διεκδικήσεις τους θα έπρεπε να εξισώσει την βουλευτική αποζημίωση με τον μισθό Προέδρου Α.Π. καθότι η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία είναι ισότιμες δικαστικής και βάση αυτής θα υπογίζονταν και οι αποδοχές κατώτερων δικαστών, 3. Αν η πολιτεία ήθελε επιτάχυνση Δικαιοσύνης θα είχε προχωρήσει στην υλικοτεχνική υποδομή δικαστηρίων.

 13. Φανουρια avatar
  Φανουρια 10/12/2012 14:31:26

  Παντως τη στιγμη που ολη η Ελλαδα δεχεται περικοπες, αυτοι ετοιμαζονται να εισπραξουν κι αλλα αναδρομικα...

 14. rasputin avatar
  rasputin 10/12/2012 15:07:53

  Οι δικαστές αδικούν τους εαυτούς τους με την συνολική στάση που έχουν τηρήσει . Κατάπιαν τις ρυθμίσεις του μνημονίου , κατάπιαν τις υπέρογκες αυξήσεις στα παράβολα για την άσκηση των νομικών δικαιωμάτων κάθε πολίτη και τώρα αντιδρούν δυναμικά για τον μισθό τους .
  Αφού εγώ χρειάζομαι 100 ευρώ παράβολο δημοσίου για να κάνω μήνυση , 200 ευρώ παράβολο δημοσίου για έφεση και αναλογικό τέλος 2,5% επί του κεφαλαίου που ζητώ για να κάνω αγωγή , δεν με ενδιαφέρει πόσα θα παίρνουν οι δικαστές . Όλα αυτά εφαρμόστηκαν , αλλά οι δικαστές δεν αντέδρασαν .
  Αφού ο περισσότερος κόσμος στερείται της δυνατότητας να προσφύγει στην δικαιοσύνη , άρα σε πολύ λίγο καιρό ο αριθμός των υποθέσεων θα μειωθεί δραματικά , ας παίρνουν και 1000 ευρώ . Και σε όποιον δεν αρέσει , να παραιτηθεί . Κανένας δεν τους όρκισε με το ζόρι .

 15. - τυχάρπαστος - avatar
  - τυχάρπαστος - 10/12/2012 15:37:14

  Οι Δικαστές είναι το θέμα;
  ή το κάθε τσιφλίκι/συντεχνία που λυμαίνεται το τόπο και αλλλήλους;
  Οι ΔΕΗτζήδες κατεβάζουν τους διακόπτες,
  οι ΟΤΑτζήδες αφήνουν τα σκουπίδια, οι ΕΥΔΑΠτζήδες κλείνουν τις στρόφιγγες και πάει λέγοντος.
  ΌΜΩΣ ΠΟΙΟΣ/ΟΙ αποφάσισαν ότι οι "εργαζόμενοι"/ψηφοφόροι των ΔΕΚΟ θα έχουν μέσο όρο μισθού 1900, πολλαπλάσιο του εκπαιδευτικού, δικαστή, στρατιωτικού; Που είναι η αξιοκρατία; Αυτό που ζούμε έχει όνομα και λέγεται: Ο Μ Ε Ρ Τ Α.

  • kat avatar
   kat @ - τυχάρπαστος - 10/12/2012 16:51:50

   Σωστά!

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ - τυχάρπαστος - 10/12/2012 22:08:34

   Πότε οι ΕΥΔΑΠτζήδες έκλεισαν τις στρόφιγγες ;

 16. Δημήτρης Π. avatar
  Δημήτρης Π. 11/12/2012 09:58:46

  Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσετε την απόφαση 668/2012 ΣτΕ. Όπως επίσης και τις απόψεις περισσότερων θεωρητικών.
  Όσο για τις... πέτρες, αυτές μπορούν να γελάνε με οποιαδήποτε απόφαση. Αυτό δεν κάνει όμως τις δικαστικές αποφάσεις να έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη σημασία από εκείνη που τις δίνει ο νόμος και το Σύνταγμα.

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ Δημήτρης Π. 11/12/2012 11:52:35

   Την έχω διαβάσει.
   Ιδού και η Μειοψηφία τι υποστήριξε :
   «Τα οριζόμενα στα Μνημόνια μέτρα εκτείνονται σε τομείς αποκλειστικής αρμοδιότητος των κρατών - μελών, όπως η φορολογία, η κοινωνική ασφάλιση, η υγεία, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στα δημοσιονομικά και τη δημόσια διοίκηση, κ.λ.π. και ευρίσκονται, ως εκ τούτου, εκτός του ρυθμιστικού πεδίου των Συνθηκών και εκτός των ορίων των αρμοδιοτήτων των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπως αυτές τους έχουν ανατεθεί με τις Συνθήκες.
   Με τα δεδομένα αυτά, οι ρυθμίσεις των Μνημονίων αποτελούν ατομική και μεμονωμένη, ως προς την Ελληνική Δημοκρατία, διεύρυνση των εν λόγω αρμοδιοτήτων, η οποία συνιστά πράγματι, ανεξαρτήτως της νομιμότητας της εξ επόψεως κοινοτικού δικαίου, τροποποίηση, ως προς μόνον την Ελλάδα, των Συνθηκών.»

   Και συνεχίζει….

   «τα εν λόγω Μνημόνια συνιστούν συμφωνία αναγνώρισης συνταγματικών αρμοδιοτήτων σε όργανα διεθνούς οργανισμού, κατά την έννοια της παραγράφου 2 του άρθρου 28 του Συντάγματος και, επομένως, η νομοθετική κύρωση τους, στην οποία προέβη κατ'ουσίαν ο ν. 3845/2010, έπρεπε να είχε λάβει την κατά τη συνταγματική αυτή διάταξη αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, χωρίς την οποία τόσον η κύρωση η ίδια όσο και οι λοιπές διατάξεις του νόμου, οι οποίες αναγκαίως την προϋποθέτουν, είναι αντισυνταγματικές και ανίσχυρες.»

   Απλά και κατανοητά. Ακόμα και το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο στη σημαντική απόφαση για τη συνταγματικότητα της Συνθήκης της Λισαβόνας, έκρινε ότι τα όρια της υπεροχής του κοινοτικού δικαίου είναι βασικά δύο:

   -να μην θίγεται η συνταγματική ταυτότητα των κρατών και,
   - να μην υφίσταται υπέρβαση αρμοδιοτήτων (ultra vires) των κοινοτικών οργάνων.

   Και εμείς έχουμε παραβίαση και των δύο.
   Και για να μην μακρυγορούμε, η πολιτική απόφαση που γράφει στα παλιά της παπούτσια την δικαστική απόφαση για το χαρατσι της ΔΕΗ, δείχνει και γιατί οι Νόμοι του Κράτους δεν εφαρμόζονται. Πόσο μάλλον το Σύνταγμα.
   Μετά μας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ.

   • Νίκος Βαρσακέλης avatar
    Νίκος Βαρσακέλης @ Γεωργία 11/12/2012 15:44:55

    Διαβάστε την Συνθήκη του Μάαστριχτ.

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ Νίκος Βαρσακέλης 11/12/2012 22:17:32

     Τι σχέση έχει με το Μνημόνιο;

   • Δημήτρης Π. avatar
    Δημήτρης Π. @ Γεωργία 11/12/2012 17:44:15

    Μα, το λέτε και μόνη σας: "Ιδού και η Μειοψηφία τι υποστήριξε"...

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ Δημήτρης Π. 11/12/2012 22:16:55

     Μα αυτό λέω: η απόφαση του ΣτΕ για το 1ο Μνημόνιο είναι εκτός πραγματικότητας.

     Τότε η ΝΔ δια του Παυλόπουλου ήταν σαφής:«....Επανέρχομαι, τονίζοντας ότι οι προμνημονευόμενες ρυθμίσεις συνεπάγονται πραγματική κατάλυση του Συντάγματος (άρθρο 36 παρ. 2), ....»

     και άλλα πολλά.

     Δηλαδή ξεχνάμε τι έλεγε η ΝΔ επίσημα πριν 2 χρόνια;
     Εγώ δεν ξεχνάω.

 17. marian avatar
  marian 11/12/2012 19:55:16

  Μπορεί κανείς να μου απαντήσει αν πληρώνονται οι δικαστές για τις μέρες που απεργούν;

  • MCA avatar
   MCA @ marian 11/12/2012 22:28:14

   Πληρώνονται κανονικότατα.

 18. Δημητρης Σιδιρας avatar
  Δημητρης Σιδιρας 28/12/2012 03:25:39

  Δικαστής συνδικαλιστης σε κόλπο με πλαστή διαθήκη !  http://www.youtube.com/watch?v=qWrggK8fESA

  και το μπλογκ


  http:// dikasths-se-kolpo-me-plasth-dia8hkh.blogspot.ru

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.