#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχουν γνώση οι φύλακες για τους λουφαδόρους της κυβέρνησης

[caption id="attachment_194416" align="alignnone" width="600" caption="Μόνο ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας υπάρχουν στην Κυβέρνηση;"][/caption]

Δικηγόροι του Στουρνάρα δε θα γίνουμε ποτέ, ούτε υμνητές της πολιτικής του. Και τα λάθη που έχει κάνει τα έχουμε επισημάνει και μάλιστα με σκληρό τρόπο. Ήμασταν από τους πρώτους που είπαμε ότι είναι έγκλημα να συζητάνε συντελεστή 45% για εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ και γράψαμε ανοιχτά εναντίον του φορολογικού νομοσχεδίου ( Αλλάξτε το φορολογικό πριν να είναι αργά, Όχι στην κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά…)

Ο υπουργός Οικονομικών από την άλλη, τρώει νυχθημερόν «ξύλο», πότε από την τρόικα και πότε από τους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης που λέει ο ένας το μακρύ του κι ο άλλος το κοντό του.

Κανείς, όμως, δε μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν δουλεύει, δε μοχθεί για το καλύτερο και δεν ήταν αυτός που επιλέχθηκε από τον Σαμαρά να βγάλει σε πέρας τη δύσκολη διαπραγμάτευση. Σκεφτείτε μόνο αν ήταν στη θέση του ο Ράπανος, τι είχαμε να δούμε.

Ο πρωθυπουργός, που ποτέ δεν έκρυψε ότι είναι δεξιός, επέλεξε για τη θέση του τσάρου έναν άνθρωπο που πέρα από την επιστημονική αξιοσύνη που κανείς δεν του την έχει αμφισβητήσει, κι ένα πολιτικό παρελθόν. Ταυτίστηκε με την περίοδο Σημίτη και με το Γιάννο στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά παρ’ όλα αυτά ο κ. Σαμαράς του έδωσε τα κλειδιά της οικονομίας. Αν είναι επιτυχημένος ή αποτυχημένος θα τον κρίνει η ιστορία, όμως, κανείς και ποτέ δεν θα τον κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησε όσο μπορούσε.

Και  τα λέμε όλα αυτά για να πάμε σε διάφορους «υπηρέτες» της ελληνικής κοινωνίας, στους εκλεγμένους βουλευτές που φοβούνται και τη σκιά τους κι επιλέγουν να καθίσουν κάτω από τον ίσκιο παρά να εκτεθούν στον ήλιο.

Αλλά και ορισμένους υπουργούς που επελέγησαν από τον Σαμαρά να σώσουν την πατρίδα και το μόνο που κάνουν είναι να περνάνε καμιά βόλτα από το υπουργείο, να μιλάνε σε συνέδρια, να παίρνουν μόνο αποφάσεις χαμηλού πολιτικού κόστους και κατά τα λοιπά να περιμένουν από τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Κάνουν, όμως, και κάτι άλλο χειρότερο υπουργοί και βουλευτές: Νομίζουν ότι η Ελλάδα ζει ακόμη στην εποχή της νιρβάνας, τότε που έκαναν ρουσφέτια, αγκάλιαζαν τις κοινωνικές ομάδες που τους ενδιέφεραν και πήγαιναν χέρι – χέρι σε μια ιδιότυπη σχέση πολιτικού – συνδικαλιστή.

Γράψαμε σε πρόσφατα άρθρα για τους σιωπηλούς υπουργούς, τώρα υπάρχει κι ένα άλλο είδος. Οι υπουργοί των συντεχνιών, κι όχι του ελληνικού λαού.

Είπε σε συνέντευξή του στα Νέα του Σαββατοκύριακού ο Γιάννης Στουρνάρας:

«Σε ορισμένα υπουργεία οι υπουργοί λειτούργησαν σαν συνδικαλιστές. Υπήρχαν υπουργοί που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν τόλμησαν και χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο πρωθυπουργός».

Κι έχει απόλυτο δίκιο. Έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος ο Σαμαράς για να κάνουν το αυτονόητο: τη δουλειά που τους ανατέθηκε. Αντί να παραιτηθούν αν δε μπορούσαν να υπηρετήσουν την κυβερνητική γραμμή, επέλεξαν να μείνουν στις καλοπληρωμένες θεσούλες τους και στην εξουσία τους, βάζοντας εμπόδια στην πορεία της κυβέρνησης.

Και προσοχή. Δεν εννοούμε μόνο τον Ρουπακιώτη ή τον Μανιτάκη από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Εννοούμε και υπουργούς προερχόμενους από τη ΝΔ που βρίσκονται σε διαρκές… κώμα. Που περιμένουν τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, που δεν ξέρουν ούτε πόση είναι η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, που αδυνατούν να επιβάλουν την τάξη, που δε μπορούν να υπηρετήσουν ούτε καν την προσπάθεια περιστολής των δημοσίων δαπανών. Που μιλάνε καθημερινά με περισπούδαστες αναλύσεις για διαρθρωτικές αλλαγές αλλά τελικά είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει ούτε μια αλλαγή.

Που ο τομέας τους είναι μπάχαλο αλλά αυτοί το παίζουν νοματαίοι ή συνδικαλίζονται με τους εργαζόμενους που ελέγχουν προκειμένου να μη χάσουν την επανεκλογή τους.

Και που συχνάζουν περισσότερο σε δεξιώσεις παρά στη Βουλή που είναι υποχρεωμένοι να απαντούν και σε καμιά ερώτηση.

Που ενώ μιλάμε για ανάπτυξη ως τον επόμενο μεγάλο εθνικό στόχο, αυτοί δίνουν συνεντεύξεις τύπου, ανακοινώνουν προγράμματα που ποτέ δεν υλοποιούνται αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ετοιμάζουν ξεπουλήματα χωρίς κανένα έλεγχο.

Κι αυτό ισχύει και για βουλευτές που πριν τη συμφωνία των Βρυξελλών για το χρέος, είχαν λουφάξει ή απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι τα κανάλια αφήνοντας τη στήριξη της κυβέρνησης στον Αδωνι Γεωργιάδη ή τον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε να συγκρούονται με τα άλλα πολιτικά κόμματα. Οι άλλοι, οι μοσχοαναθρεμμένοι βουλευτές που ήταν; Τώρα βγαίνουν σιγά – σιγά από τις τρύπες τους και μιλάνε καθώς ο ανασχηματισμός πλησιάζει.

Άλλοι έπιασαν τη φωτιά δηλαδή κι άλλοι θέλουν να επωφεληθούν. Όμως, ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και καταλαβαίνει ποιοι είναι οι «λουφαδόροι» της εξουσίας. Κι έχει και ο Σαμαράς γνώση, βλέπει και κρίνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεωργία avatar
  Γεωργία 09/12/2012 13:44:47

  Είναι απλά τα πράματα: το πρόγραμμα ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.

  Ψηφίσαμε ΝΔ για να δούμε το διαφορετικό και τελικά βλέπουμε «συνέχεια ΠΑΣΟΚ».
  Αντί να επιδιώξει την αλλαγή των δυσβάστακτων, άδικων και αναποτελεσματικών όρων του δεύτερου μνημονίου, ώστε να καταστεί ηπιότερη η δημοσιονομική προσαρμογή, να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή και να αποφευχθεί η διόγκωση του κύματος δυσαρέσκειας και απογοήτευσης των Ελλήνων, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ το ίδιο έργο.

  ΔΙΑΡΘΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και όχι η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των παιδιών ως τεκμηρίων.

  • GN avatar
   GN @ Γεωργία 09/12/2012 17:45:26

   Εσύ ΝΔ πάντως δεν ψήφισες...

 2. Χαρίκλεια avatar
  Χαρίκλεια 09/12/2012 18:06:52

  Τό ἐρώτημα πού τίθεται γιά αὐτούς (τούς ὑπουργούς) πού δέν δουλεύουν εἶναι ἄν μποροῦν. Ἄν ἔχουν δηλαδή τίς ἰκανότητες νά κάνουν κάτι. Ἡ κομματική ἰδιότητα δέν εἶναι ἀπόδειξη ἰκανότητας ὅσον ἀφορᾶ τό διοικεῖν. Μέ πᾶσα σοβαρότητα θά ἔλεγα ὅτι θά ἔπρεπε νά γίνεται τεστ νοημοσύνης στά ἄτομα πού τούς ἀνατίθεται ὑψηλό ἀξίωμα. Διότι ἡ μικρή νοημοσύνη δέν διορθώνεται μέ τίποτε. Ἀκόμη καί ἄν ἀποφασίσουν νά κάτσουν στό γραφεῖο τους δέν θά μπορέσουν νά κάνουν τίποτε. Οὔτε μποροῦν, οὕτε ξέρουν. Τί νά περιμένει λοιπόν κανείς;
  Τέλος θά ἤθελα νά πῶ ὅτι θεωρῶ σχεδόν πάντα πολύ ἀφελεῖς τίς ἀπαντήσεις τοῦ κυβερνητικοῦ ἐκπροσώπου ἰδίως σέ ὅτι ἔχει σχέση μέ τόν ΣΥΡΙΖΑ. Λιγότερες λέξεις καί πιό περιεκτικές. Τό ἄθλημα στήν ουσία εἶναι πολύ εὔκολο ἄν ἔχει κανείς κάποιο πνευματικό ὑπόβαθρο.

 3. Φανουρια avatar
  Φανουρια 09/12/2012 18:41:40

  Δυστυχως τελειωσαν και οι δεξιωσεις....

 4. Δικηγόρος avatar
  Δικηγόρος 09/12/2012 19:17:35

  Τί δουλεύει μωρέ?Το είδες το φορολογικό νομοσχέδιο???? Χιμπατζήδες το γράψανε? Κι αν το γράψαν χιμπατζήδες, αυτός από πάνω τους ως τί μπορεί να χαρακτηριστεί? Δεν πάω καν στα περί αντισυνταγματικότητας, στην απίστευτη γελοιότητα του άρθρου 4 με τη διάκριση των εισοδημάτων σε..μισθού και επιχείρησης κλπ κλπ. Αυτό το πράγμα έτσι και εφαρμοστεί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν ακόμα λιγότερα από αυτά που πλήρωναν μέχρι τώρα!! Έχει αφήσει απίστευτα παράθυρα και ασάφειες, ειδικά όσον αφορά τα μπλοκάκια και κυρίως στο άρθρο περί προσδιορισμού του καθαρού "επιχειρηματικού" εισοδήματος, όπου έκαναν απλά copy paste τη σχετική διάταξη για τα νομικά πρόσωπα του προηγούμενου κώδικα και ελπίζουν ότι έτσι μπορεί να εφαρμοστεί και στους ελεύθερους επαγγελματίες!:! (?). Μπα, δε θα προσβάλω τίποτα δικαστικά, θα κάνω πάρτι με το άρθρο 18.!
  Η κορυφαία πράξη ενός υπουργού Οικονομικών, η ριζική αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, προέκυψε σ αυτή την περίπτωση κανονικό ανέκδοτο. Τί να το κάνω αν δουλεύει σκληρά ο Στουρνάρας? Είναι προδήλως ανίκανος. Κι ο Παπακωνσταντίνου από το πρωϊ μέχρι το βράδυ στο Υπουγείο ήτανε. Ε, και?

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Δικηγόρος 09/12/2012 21:12:37

   Επιεικώς, είστε παντελώς ανενημέρωτος ή ακόμα χειρότερα... επιλεκτικά και μονοδιάστατα ενημερωμένος. Και μια συμβουλή, το ελληνικό ερωτηματικό είναι στο πλήκτρο "q".

 5. Νίκος avatar
  Νίκος 09/12/2012 19:18:42

  Γιάννη Στουρνάρα , μην αφήσεις τίποτα ορθιο γιατί τίποτα δεν είναι στημένο όπως πρέπει.

  "Τούτη η γη σου θέλει
  σπίρτο και φωτιά!"

 6. νταβελης γιωργος avatar
  νταβελης γιωργος 09/12/2012 20:30:03

  Δεν χρειαζεται να μας πει ο Στουρναρας ποιοι δουλευουν και ποιοι ΟΧΙ.
  Επειδη ολα οσα αναφερονται στο αρθρο για τους υπουργους και τους βουλευτες ισχυουν υπαρχει τροπος να αλλαξουν τα δεδομενα και μαλιστα ΑΠΛΟΣ.
  Ο Σαμαρας εχει αναγκη απο ανθρωπους-συνεργατες που ενδιαφερονται
  πραγματικα να βοηθησουν και να λυσουν προβληματα.
  Το κρατος δεν διοικειται μονο με τους 300 της βουλης.Χρειαζονται πολυ
  περισσοτεροι να στελεχωσουν την κρατικη μηχανη και διοικηση.
  Ο Σαμαρας εχει αναγκη ,επιτρεψτε μου την εκφραση ,απο ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ
  που θα ενδιαφερονται για την πατριδα για τους συμπολιτες μας και οχι για καρεκλες και την επανεκλογη τους μονο.

 7. viva avatar
  viva 10/12/2012 12:02:30

  ο Στουρναρας ειπε οτι δεν μπορει να ζησει με 500 ευρω !!! δεν ειναι υπευθηνος τοτε για την εξαθλιωση των ελληνων που τους αναγκαζει να ζησουν ανεργοι η με 500 ευρω ?
  δεν ειναι αυτος που ελεγε οτι θα εχουμε αναπτυξη το 2012 ? μπορειτε να τον εμπιστευθητε ?

 8. viva avatar
  viva 10/12/2012 12:09:16

  Προεδρος του ΙΟΒΕ δεν ηταν ? αν ηταν στον Ιδιωτ.τομεα και εκανε λαθος προβλεψεις θα τον επιβραβευανε η θα τον απολυανε ? εμεις τον καναμε υποουργο οικονομικων ! δεν υπαρχουν αξια στελεχη ? η μονο γυρω απο τα κομματα η το κυκλωμα πρεπει να προσλαμβανονται?

 9. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/12/2012 13:18:46

  Ο Στουρνάρας ήταν Γ. Δ/ντής του ΙΟΒΕ, που είναι μελετητικός κλάδος του ΣΕΒ, όπου προεδρέυει ο γνωστός βιομήχανος χωρίς βιομηχανία, και εκ των συμβούλων της τρόϊκας Δασκαλόπουλος. Ο νόμος για τον κατώτατο στον ΙΤ, τιμή του και καμάρι του

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.