#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2011 11:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχουν αποδεχθεί όλοι την συντεταγμένη χρεοκοπίαΗ Γερμανία έστω και με αστερίσκους πρόσφερε στήριξη στην Ελλάδα αρκεί να εφαρμόσει όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα.

Η γερμανική Βουλή είναι έτοιμη να ψηφίσει τη διεύρυνση του EFSF, ουσιαστικά δηλαδή το δεύτερο δάνειο για την Ελλάδα.

Η φινλανδική Βουλή ψήφισε κι αυτή υπέρ της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου ξεχνώντας τις εγγυήσεις που ζητούσε.

Γερμανοί σοφοί αλλά και πολλοί ευρωπαίοι παράγοντες συστήνουν υπομονή για την Ελλάδα αλλά ζητούν πάντα εφαρμογή των μέτρων.

Ο Τσ. Νταλάρα είπε ότι το rollover έφτασε στο 90%.

Τι έγινε ξαφνικά και μας αγάπησαν όλοι; Τι έγινε και η συμφωνία της 21ης Ιουλίου ξαναέγινε ευαγγέλιο; Πώς ανέστησαν ένα «πεθαμένο» σχέδιο και όλοι μιλούν για διέξοδο;

Μα πολύ απλά, γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτό το σχέδιο, βρισκόμαστε ένα βήμα πιο πέρα, οι Ευρωπαίοι έχουν πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ούτε το δεύτερο δάνειο, ούτε το κούρεμα κατά 21% μπορούν να σώσουν την Ελλάδα από το τεράστιο χρέος.

Έτσι, λοιπόν, αφήνοντας πίσω το καλοκαιρινό σχέδιο ετοιμάζονται για το επόμενο, δηλαδή τη συντεταγμένη χρεοκοπία. Σου λένε οι Φινλανδοί, και να ψηφίσουμε για το κούρεμα 21% χωρίς εγγυήσεις, δεν έχει κανένα νόημα αφού τελικά το κούρεμα θα φτάσει το 50%, η Ελλάδα θα πτωχεύσει και θα ξαναγυρίσει από το μηδέν, πιθανότατα με κάποια υποτίμηση, είτε εσωτερική είτε με έξοδο από το ευρώ για λίγες ώρες και με επιστροφή με ένα ευρώ που θα κοστίζει λιγότερο απ’ ότι σήμερα.

Το εναλλακτικό σχέδιο συζήτησε και ο Παπανδρέου με τη Μέρκελ και πότε αυτό θα ενεργοποιηθεί, αυτή είναι η αλήθεια. Δε μίλησαν ούτε για επενδύσεις, ούτε για τους ταξιτζήδες, ούτε για το κτηματολόγιο. Πώς θα γίνει η ελεγχόμενη χρεοκοπία συνεννοήθηκαν.

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι μόλις την Τετάρτη βγήκε στη δημοσιότητα το λεγόμενο σχέδιο "Εύρηκα". Είναι αυτό που είχαμε γράψει πριν μερικές ημέρες που προβλέπει την καταγραφή της περιουσίας του κράτους και την πώλησή της έναντι 125 δις ευρώ ώστε το χρέος να πέσει κάτω από το 100%. Είναι ένα σχέδιο που δίνει λύση χωρίς χρεοκοπία.

Και είναι φυσικά ο «μπαμπούλας» ώστε να αποδεχθούν οι Έλληνες το σχέδιο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Αντί να πουληθούν αεροδρόμια, λιμάνια, ακίνητα κ.λπ. θα προτιμηθεί το «αίμα» σε μισθούς και συντάξεις και αυτή η λύση θα εμφανιστεί ως σχέδιο σωτηρίας της περιουσίας της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. AUD avatar
  AUD 29/09/2011 11:25:18

  αν είμαστε τόσο ανίκανοι να βγάλουμε μόνοι μας το φίδι από την τρύπα, τότε εύγε.. ας τα πάρουν όλα...

  Αφού σιωπά η ΝΔ, τότε είναι στο σχέδιο ΜΑΖΙ σε όλα..

 2. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 29/09/2011 11:26:34

  Μ' άλλα λόγια ο Γιουρίκας θα μας σώσει...
  Καταντήσαμε ποντιακό ανέκδοτο.
  (Με όλο το σεβασμό μου προς τους Ποντίους, το γράφω...)

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 29/09/2011 11:35:46

  Εγώ τι θα κερδίσω ως Ελληνας αν ζήσω σε εξαθλίωση και εγώ και τα παιδιά μου αν το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων εξακολουθεί να ανήκει 100% στο κράτος και δεν παραχωρηθεί κατά 60% σε ιδιώτες;
  Την ίδια ερώτηση να κάνω και για τον ΟΣΕ, που οι άριστες υπηρεσίες που προσφέρει και η ευγένεια των (κρατικών) υπαλλήλων του είναι πανθομολούμενα....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 29/09/2011 11:46:47

   Και τι θα κερδίσεις ως Έλληνας αν το 60% αυτό -ή οποιοδήποτε άλλου- αεροδρομίου παραχωρηθεί σε ιδιώτες τώρα, δηλαδή έναντι εξευτελιστικού τιμήματος με τη μπότα των ναζί στο λαιμό;

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Αυριανιστής 29/09/2011 12:04:25

    Ακόμη και να το χαρίσουν, ο Έλληνας φορολογούμενος θα ξεφορτωθεί ένα βάρος από τη μισθοδοσία των κηφήνων, οι οποίοι θα χάσουν ξέγνοιαστες ώρες κωλοβαρέματος. Ο χρήστης του αεροδρομίου, πάντως, δεν θα πάρει χαμπάρι την αλλαγή.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ο ξένος 29/09/2011 12:09:24

     Χαίρομαι που με την παραπάνω απάντησή σου δίνεις ανάγλυφα και παραστατικότατα τη διαφορά που έχετε εσείς οι νεοφιλελεύθεροι από την πολιτική του Σαμαρά. Ενώ το δικό σας μόνο μέλημα είναι το πώς να διώξετε "κηφήνες", το δικό του είναι σαφώς πιο στρατηγικό: να αξιοποιηθεί ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ο εθνικός μας πλούτος.

     • ο ξένος avatar
      ο ξένος @ Αυριανιστής 29/09/2011 12:16:01

      Δεν πιστεύω ότι είσαι τόσο αφελής για να υπερασπίζεσαι τον "λιμενεργάτη" με τον μισθό τριών γιατρών του ΕΣΥ, που τάχα μάχεται για να μην ξεπουληθεί ο εθνικός μας πλούτος. Κάτι άλλο (σου) συμβαίνει, αλλά δεν μου πέφτει και λόγος.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ο ξένος 29/09/2011 12:21:52

      Προφανώς και δεν τον υπερασπίζομαι. Για την "ταμπακιέρα" όμως, δηλαδή για το πώς, σε ποιες συνθήκες αγοράς, και με ποιους όρους, πρέπει να αξιοποιηθεί ο εθνικός μας πλούτος, θέλεις να μας πεις; Ή έχει κολλήσει η βελόνα στο εδάφιο "απολύσεις";

     • ο ξένος avatar
      ο ξένος @ ο ξένος 29/09/2011 12:38:33

      Προφανώς και θα ήθελα να αξιοποιηθεί με τους καλύτερους όρους. Αλλά, το "καλύτερο" και το "χειρότερο" είναι πάντα σχετικά. Συγγενής μου πούλησε ένα ακίνητο σε πολύ χαμηλή τιμή, για να ξεκινήσει ο γιος του μια δική του δουλειά. Βέβαια, "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει", θα μπορούσε να περιμένει και μερικές δεκαετίες, μέχρι να πιάσει την "καλύτερη" τιμή, στην περίπτωση που δεν ήθελε πραγματικά να βοηθήσει τον γιο του.

     • Ίωνας avatar
      Ίωνας @ Αυριανιστής 29/09/2011 12:31:06

      Τρία πράγματα είναι ανίκητα. Το Σύμπαν, η ηλιθιότητα και οι κοινωνικοί αυτοματιστές.

     • tpe avatar
      tpe @ Ίωνας 29/09/2011 13:17:49

      Υπάρχουν τρόποι να εξασφαλίσεις τα κέρδη σου. Καταρχάς, αν δόσεις το 55% πχ, αυτόματα δεν εμφανίζεται στον προϋπολογισμό το κονδύλι για αυτό που έδωσες.
      Τώρα, βάζεις στη σύμβαση όρους για επιπλέον ποσά μετά από 4-5-6 χρόνια. Ή ακόμα και όρο του στυλ αγοράζεις υποχρεωτικά ένα 15% με τιμή όσο η χρηματηστηριακή μετά από τόσο καιρό.

      Εργαλεία υπάρχουν. Θέληση δεν να αξιοποιηθούν όμως;

 4. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 29/09/2011 11:37:28

  Oι μισθοί και οι συντάξεις κόβονται, η υπερφορολόγιση θα γίνεται και δεν θα έχει τελειωμό, γιατί αυτά αφορούν στην μείωση του ελλείματος και όχι του χρέους.
  Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα πάει για την αποπληρωμή του χρέους, δηλαδή της ¨υποτιθέμενης¨βοήθειας από την ΕΕ, υπό μορφή εγγυήσεων.
  Δηλαδή και το ¨αίμα¨σε μισθούς και συντάξεις θα χυθεί και την δημόσια περιουσία θα χάσουμε.
  Ο μπαμπούλας είναι ήδη στην πόρτα μας και λέγεται γερμανός κατακτητής!
  Άριστα!

  • mikros fokion avatar
   mikros fokion @ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 29/09/2011 14:42:04

   θα ήμουν ευτυχής αν μπορουσα να διαφωνησω αλλα η "απλη σκεψη" δεν μου αφηνει αισιοδοξα περιθωρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.