#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/04/2012 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχουμε το δημόσιο που μας αξίζει;Διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα κατά καιρούς διάφορα άρθρα που αναρτώνται στο Antinews σε σχέση με του δημοσίους υπαλλήλους, και ειλικρινά κάνω χάζι με τα άφθονα σχόλια που συνήθως ακολουθούν.

Μην τυχόν και ακουστεί κάτι αρνητικό για τους δημοσίους υπαλλήλους. Αμέσως ξυπνάει το πατριωτικό κάποιων, και προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, λες και δεν ζούμε όλοι στην Ελλάδα, ή δεν ξέρουμε τι γίνεται.

Και δεν μιλάω μόνο για τις μίζες, και τα φακελάκια. Μιλάω για ζητήματα (που έχουν τεθεί) περί ευσυνειδησίας, φιλότιμου, ανατροφής, κτλ.

Έχω το προνόμιο να προΐσταμαι σε ένα τμήμα μιας αμιγούς δημόσιας υπηρεσίας (όχι ΔΕΚΟ).

Στο τμήμα αυτό υπηρετούν 46 υπάλληλοι, οι 25 εκ των οποίων πτυχιούχοι ΑΕΙ, και ΤΕΙ, αρκετοί και με μεταπτυχιακά. Οι υπόλοιποι είναι απόφοιτοι λυκείου.

Από τους πτυχιούχους, οι 10 προσλήφθηκαν μετά το 2000, και μέσω ΑΣΕΠ.

Υπάρχουν και πτυχιούχοι που προσλήφθηκαν επί εποχής ΑΣΕΠ, χωρίς όμως να περάσουν ούτε απ έξω. Τα πως και το γιατί, θα χρειάζονταν ειδική ανάλυση. Πάντως υπάρχουν τρόποι παράκαμψης του ΑΣΕΠ, αν κάποιος είναι κομματικά δικτυωμένος, και έχει όρεξη να το ψάξει.

Που θέλω να καταλήξω;

Ότι αν είχα την ευχέρεια, αν ήμουν ιδιώτης και αφεντικό σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση,  θα είχα απολύσει σε χρόνο ρεκόρ τους 20 τουλάχιστον από τους 46, για λόγους υπαλληλικής ανεπάρκειας.

Και από αυτούς τους 20, οι 15 θα ήταν πτυχιούχοι.

Και από αυτούς τους 15, οι 10 θα ήταν προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Εν ολίγοις, και για να μην το κουράζω, ούτε τα πτυχία, ούτε τα διάφορα τυπικά προσόντα, ούτε το τουπέ, παίζουν ρόλο στην υπαλληλική επάρκεια και στην προσφορά.

Άλλα είναι αυτά που μετράνε ουσιαστικά.

Η τυπική μόρφωση απλά προσφέρει περισσότερα όπλα σε κάποιον φύσει τεμπελχανά, να διεκδικεί τα δικαιώματά του με ζήλο, την ίδια ώρα που αποποιείται οποιασδήποτε υποχρέωσης.

Να τα βράσω τα πτυχία, και τη κατάρτιση, αν ο νους κάποιου είναι στο φευγιό, στην κοπάνα, και αν τα εφόδια που έχει τα χρησιμοποιεί μόνο για να λουφάρει, και ποτέ υπέρ της υπηρεσίας. Και πιστέψτε με, είναι πολλοί αυτοί που περιγράφω,

Και αν αυτό συνδυαστεί με την αδυναμία τιμωρίας του οποιουδήποτε, ή με τον κομματισμό, και την πολιτική προστασία, που κυριαρχούν, εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το δημόσιό μας είναι γενικώς για τα μπάζα, και αν λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε μια μικρή μειοψηφία, φιλότιμων υπαλλήλων, που το κρατάει στα πόδια του. Όλα τα άλλα είναι λόγια να λέγαμε.

Ο Προϊστάμενος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Flat avatar
  Flat 03/04/2012 09:25:57

  Να αγιάσει το στόμα σου προιστάμενε.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/04/2012 09:29:23

  Γλαύκα εις Αθήνας κομίζει ο αρθρογράφος. Κοινοτοπίες που επαναλαμβάνονται χωρίς να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο. Εκτός, ίσως, από την -πολύ έντεχνα, ομολογουμένως- κεκαλυμμένη προσπάθεια να απαξιωθούν οι εισαχθέντες με ΑΣΕΠ, με αιχμή του δόρατος, όλως "τυχαίως", τους πτυχιούχους.

  Θα μου επιτρέψει πάντως ο Φάκτορας, κρίνοντας από το ύφος αλλά και το περιεχόμενο του κειμένου, να διατηρώ ζωηρές επιφυλάξεις για το αληθές της δηλούμενης ιδιότητας του αρθρογράφου που του έστειλε το άρθρο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/04/2012 09:34:43

   Σημειωτέον, ότι σύντομα ξεκινούν οι αξιολογήσεις στο δημόσιο, και ουκ ολίγοι κομματοδιορισμένοι (επί Ανδρέα) μη-πτυχιούχοι έχουν κάθε λόγο να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να υπερσκελίσουν πτυχιούχους ομοιοβάθμους ή (μέχρι σήμερα) υφισταμένους τους...

   • Flat avatar
    Flat @ Αυριανιστής 03/04/2012 09:44:19

    Οι κρίσεις γίνανε πέρυσι φίλε μου με τετραετή θητεία.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Flat 03/04/2012 10:22:25

     Και νομίζεις ότι θα διατηρηθούν στις θέσεις τους, αφού θα γίνει ΚΑΙ ριζική αναδιοργάνωση όλων των οργανογραμμάτων στο δημόσιο, αλλά ΚΑΙ αξιολόγηση για απολύσεις; Αν έγιναν κρίσεις, έγιναν υπό εκείνες τις συνθήκες και όχι υπό τις νέες. That was then, this is now, που λένε...

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Αυριανιστής 03/04/2012 10:05:40

    Ατυχώς κι αυτό το ιστολόγιο, έχει τους σχολιαστές που δεν του αξίζουν.

  • Geros avatar
   Geros @ Αυριανιστής 03/04/2012 09:48:23

   Ως συνήθως , ότι δεν ταιριάζει με τις ιδεοληψίες σου δεν είναι αληθινό. Είναι βολικό να ζει κανεις έτσι , έχει πάντα δίκιο ! Κολλάει στα πιστεύω μου ? Είναι αληθινό. Δεν κολλάει ? Είναι ψέμα.
   Η πραγματικότητα , δυστυχώς για εσένα , δεν ταιριάζει πάντα στο κρεβάτι του Προκρούστη που έχεις για εγκέφαλο.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Geros 03/04/2012 10:44:54

    Εγώ δεν αρνούμαι καμία πραγματικότητα. Απεναντίας, είπα ότι οι "διαπιιστώσεις" που μεταφέρει ο "Προϊστάμενος" είναι απλές κοινοτοπίες. Αν όμως εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις τη σκοπιμότητα του κειμένου (κοινώς, τη φάκα εκτός από το τυρί), τότε πράγματι η κεκαλυμμένη προσπάθεια που προανέφερα ήταν πολύ αποτελεσματική.

    • marios avatar
     marios @ Αυριανιστής 03/04/2012 16:03:49

     Κάποιοι βλέπουν συνομωσίες παντού. Χαλαρώστε λίγο. Η ανάρτηση λέει μερικές αλήθειες. Τίποτα παραπάνω. Ούτε σχέδιο της τρόικας είναι ούτε της ΕΥΠ.

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Αυριανιστής 03/04/2012 16:26:42

     Και ο κοινωνικός αυτοματισμός έχει καταντήσει πλέον κοινοτυπία.

  • sawas avatar
   sawas @ Αυριανιστής 03/04/2012 11:13:27

   Στο σημείο που κάποιος με μεταπτυχιακό είναι τοποθετημένος σε ένα γραφείο να βαράει μόνο σφραγίδα μπορεί εύκολα να παραλληλιστεί με την περίπτωση μαθητή με αυξημένο δείκτη νοημοσύνης ο οποίος δεν μπορεί να καθίσει ήσυχα στο θρανίο και κάνει φασαρία στην τάξη.
   Που θέλω να καταλήξω. Αν βάλεις λάθος άτομα, σε λάθος θέση, σε λάθος χρόνο, θα έχεις δυσαρεστήσει τον ίδιο, τον "πελάτη", και τέλος τους συναδέλφους.
   Κοινός παρονομαστής αυτής της κατάστασης είναι, όπως αναφέρθηκε στο άρθρο, αφενός η κομματοκρατία και αφετέρου η έλλειψη επαρκών θέσεων εργασίας που θα απορροφήσουν το έμψυχο δυναμικό που "παράγεται" από το εκπαιδευτικό σύστημα.

   Τις πταίει?
   Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αν οι φωστήρες τις πολιτικής μας δεν ικανοποιούσαν το εγώ τους (και έμμεσα την τσέπη τους) με τον εύκολο διορισμό και όχι με την παραγωγή πολιτικής που να διευκολύνει το επιχειρείν και την παραγωγικότητα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Τόσο απλά.
   Επίσης αν εσύ (μαθητής 3 λυκείου) επιλέγεις στο μηχανογραφικό 10 σχόλες και πετυχαίνεις στην 5! τότε υπάρχει το ίδιο θέμα (λάθος άτομο, -θέση, -χρόνο)

   Τι πρέπει να γίνει.
   Εν όψει των επικείμενων απολύσεων (150000) με ή χωρίς δικαιολογίες (αξιολόγηση) το ψάρι πρέπει να καθαρίσει από το κεφάλι λόγο ανεπάρκειας. Όσο υπάρχει η πηγή του προβλήματος τόσο το πρόβλημα θα παραμένει όσα μέτρα και να πάρεις (το βλέπεις σήμερα με τις ν-τροπολογίες).

   Ναι είναι πρόβλημα ο υπάλληλος που το μυαλό του είναι αλλού αλλά δεν μπορεί να την πληρώνει ο αυτός των 3+60! Καλώς ή κακώς μπήκε, έκανε έναν υπολογισμό, οικογένεια, προγραμματισμό και αν απομακρυνθεί από την υπηρεσία μπορεί να έχουμε άλλα δράματα. Δεν το θέλουμε αυτό.
   Θα έλεγα πως είναι στην ευχέρεια του προϊστάμενου υπαλλήλου να «τρέξει» την υπηρεσία του αλλά αναγνωρίζω πως και αυτός είναι μέρος της ουράς του ψαριού.

   Οπότε περιμένω (δυστυχώς δεν γίνεται αλλιώς) την κάθαρση του πολιτικού συστήματος από τους ανεπαρκείς πολιτικούς και προσπάθειες κοινωνικού αυτοματισμού εκ μέρους του τις πετώ στο recycle bin.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2012 09:52:26

  Σ’ένα χωριό της Ρούμελης , κυκλοφόρησε μια φήμη πώς κάποιος αγρότης είχε μια κότα που γεννούσε χρυσά αυγά!

  Έτρεχε λοιπόν ο κόσμος στο χωριό του ιδιοκτήτη της κότας να τη δει, κι’αυτός περήφανος την έβαζε σ’ένα τραπέζι του καφενείου, και «ποπ» , έβγαινε το χρυσό αυγό μπροστά στα κατάπληκτα μάτια όλων!

  Εφτασε η είδηση στο Νομάρχη ,αρχικά δεν το πίστεψε ,μετά τον έπεισαν να πάει να δεί ! Πήγε και δεν πίστευε στα μάτια του!

  Ειδοποίησαν και τον Περιφερειάρχη ,πήγε , στήθηκε η κότα , «ποπ» , το χρυσό αυγό!

  Τρελάθηκαν όλοι , ειδοποίησαν το Υπουργείο στην Αθήνα , ήρθε ο Υπουργός με μια επιτροπή από 15 τεχνοκράτες και 23 συμβούλους , μελέτησαν την κότα , εξέτασαν τα χρυσά αυγά , και καράφλιασαν!

  Λένε στο αφεντικό της κότας, εδώ μιλάμε για κάτι συγκλονιστικό , Εθνικής σημασίας, θα πρέπει να μας παραδώσεις την κότα να την πάρουμε στην Αθήνα να την μελετήσουμε!

  Με τα πολλά , δέχτηκε να την πουλήσει στο κράτος για ένα αστρονομικό ποσό, πήρε λοιπόν η επιτροπή την κότα στην Αθήνα και την παρέδωσε στον «Δημόκριτο» για να την μελετήσουν.

  Σε λίγες μέρες παίρνουν έξαλλοι τον αγρότη τηλέφωνο , και του λένε ,απατεώνα, μας γέλασες , από τότε που ήρθε στην Αθήνα η κότα δεν έχει κάνει ούτε ένα χρυσό αυγό!

  Τι να κάνει ,παίρνει το αγροτικό και κατεβαίνει στην Αθήνα ,πάει στο Δημόκριτο και βρίσκει την κότα!

  - Βρέ κοτούλα μου της λέει ,τι έπαθες? Θες να με εκθέσεις? Γιατί έπαψες να γέννας? Και απαντάει η κότα:

  - Σιγά που θα κάτσω να ξεσκίζομαι τώρα που βολεύτηκα στο Δημόσιο!

 4. Επιθετικός avatar
  Επιθετικός 03/04/2012 09:55:04

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
  ΕΞΗΓΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΗΛΗ ΣΤΑΘΜΗ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠ΄ΕΞΩ), ΑΛΛΑ Η ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΛΑΚΕΣ Ή ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ.
  ΠΙΣΤΕΥΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΝΑ ΠΡΩΙ, ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ, ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΘΑ ΑΛΑΖΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?
  ΚΑΛΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΩΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΙΔΙΟ.
  ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ..

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 03/04/2012 10:19:01

  Σαφώς και ο αρθρογράφος, με το νέο νόμο αξιολόγησης στο Δημόσιο, θα έχει την δυνατότητα να συντάξει αρνητικές εκθέσεις ως εισηγητής των υφισταμένων του. Και μιας και ο νέος νόμος (όπως έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο) σταθμίζει ισοβαρώς τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ με την ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ, σαφώς και θα μπορέσει να απαλλαγεί (ή να καθηλώσει) όσους δεν έχουν τη συμπεριφορά που αρέσει στον κ.Προϊστάμενο.

  Βέβαια εδώ και δεκαετίες σε τμήματα ανταγωνιστικών-πολυεθνικών επιχειρήσεων της αλλοδαπής, υλοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η αμοιβαία αξιολόγηση υφισταμένων από τον προϊστάμενο, αλλά και του προϊσταμένου από τους υφισταμένους του. (ως γνωστόν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...)
  Με την έννοια, πως όποιος διαχειρίζεται ένα σύνολο εργαζομένων, πρέπει να λογοδοτεί για την ικανότητα του, να εμπνέει αυτούς, να διαμορφώνει ένα κλίμα εργατικότητας, άμιλας, αισιοδοξίας κτλ. Είναι συνεπώς, κατά ένα μέρος συνυπεύθυνος, έαν αριθμός των υφισταμένων του δεν αποδίδει όπως αναμένεται.
  Αλήθεια, ο αρθρογράφος, θα δεχόταν ή έχει δεχτεί ως την τρέχουσα, να υποστεί διαδιασία αξιολόγησης από τους υφισταμένους του; Τυπική ή άτυπη;
  Και αν όχι, γιατί ;

 6. dd avatar
  dd 03/04/2012 10:19:18

  Εργάζομαι στο Δημόσιο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
  Μπήκα με ΑΣΕΠ , τώρα γιατί το έκανα είναι μια μεγάλη ιστορία.

  Τα προηγούμενα 13 χρόνια εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα σαν μηχανικός τηλεπικοινωνιών σε πολύ μεγάλη εταιρία του κλάδου.

  Θα ήθελα να πω ότι εάν ο αρθογράφος εργαζόταν σαν προϊστάμενος στον ιδιωτικό τομέα και δεν μπορούσε να κάνει το μισό περίπου εργατικό δυναμικό του να εργαστεί στοιχειωδώς αποδοτικά , σε πρώτη φάση θα απομακρυνόταν ο ίδιος σαν ανίκανος.

  • m avatar
   m @ dd 03/04/2012 15:42:30

   ΩΡΑΙΟΣ.

 7. vangelis ... avatar
  vangelis ... 03/04/2012 10:22:08

  ..Αρχίσαμε τελικά και εδώ μέσα επισήμως την προπαγάνδα κατά των δημοσίων υπαλλήλων;
  Όταν τους βάζαμε με πάσης φύσεως τεχνάσματα και ιδιαιτερότητες ήταν καλοί για να τους έχουμε εφεδρεία για τον στρατό που δημιουργούσαμε και τώρα που οι ξένοι μας λένε ότι πλέον δεν μας χρειάζονται συστηματικά τους απαξιώνουμε και προσπαθούμε να λειάνουμε τις γωνίες για να έλθει λίγο αργότερα η ώρα της απόλυσης;
  εε; ή μηπως δεν ισχύουν οι πολύ πρόσφατες δηλώσεις του κ.Μηταράκη σε δημοσιογράφο της ΕΤ3 οτι η πάγια θέση της ΝΔ είναι η πολιτική των μη απολύσεων, αλλά απλώς η απομείωση τους μέσω της συνταξιοδότησης και της αναλογίας τήρησης του κανόνα προσλήψεων απολύσεων;;
  Λέμε όλοι ότι έχουμε υπερτροφικό και άχρηστο δημόσιο τομέα, τον οποίο φιλοδοξούμε να αντικαταστήσουμε απο ενα αλλο πιο μικρό και υψηλότερα καταρτισμένο (ο οποίος όλως τυχαίως θα προέλθει απο ατομα που εισήχθησαν στα πανεπιστήμια και τει με μ.ο. βαθμών συνήθως κάτω από την βάση γραμμένοι σε κομματικές νεολαίες και αποκτήσαντες τα πτυχία τους) και αυτοί οι πτυχιούχοι και μορφωμένοι θα αντικαταστήσουν τους αμόρφωτους και μη πτυχιούχους όπως πολλες φορες εχει αφεθεί να εννοηθεί από τους υπουργους, και θελουμε να πιστεψουμε ετσι οτι θα παραχθεί ποιοτικό αποτέλεσμα για την ανάταξη του Δημοσιου;
  Μα είμαστε με τα καλά μας;
  Βαρύτατο ολίσθημα ειναι για όλους η άποψη ότι για όλα φταίει ο καθείς δημόσιος υπάλληλος και στο κάτω κάτω αντέχει η χώρα τέτοιου είδους πειράματα τώρα;
  Εν μέσω αυτής της ύφεσης που έχουμε να βάλουμε άλλη μια θυλιά στον λαιμό μας;
  Ας εφαρμοστούν λίγο οι εσωτερικοί κανονισμοί που υπάρχουν σε κάθε υπηρεσία με τις προβλέψεις για απόλυση από την υπηρεσία σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας πως αυτομάτως όλοι αυτοί οι άχρηστοι θα γίνουν και πάλι χρήσιμοι εν μία νυκτί.
  Θα τρίβουμε τα μάτια μας.
  Αλλά πού να αφήσει η εκάστοτε διοίκηση να συμβεί μια τέτοια πραγματική επανάσταση!!
  Ξυπνήστε και δείτε πιο χαλαρά τα πράγματα και εσείς οι προϊστάμενοι εφαρμόστε απλώς τον όρκο σας και μην ενδίδετε σε πιέσεις τρίτων ως προς τις υποχρεώσεις για τις οποίες έχετε ορκιστεί και θα δείτε θαύματα!..
  ναι.. ναι απ' αυτούς τους άχρηστους τους τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους τους αμόρφωτους. γιατί όταν πραγματικά σφίγγουν οι κώλοι.. τότε γίνονται και τα καλύτερα δημιουργήματα.

  • dd avatar
   dd @ vangelis ... 03/04/2012 10:30:09

   Συμφωνώ απόλυτα.

   Όταν ο προϊστάμενος είναι ικανός μπορεί να πάρει το καλύτερο από τον κάθε υφιστάμενό του.

   Για όσους δεν είναι ικανοί η διατεθειμένοι να δώσουν ούτε το ελάχιστο υπάρχουν οι κανονισμοί εσωτερικής λειτουργίας που προβλέπουν τα πάντα.

   Τα υπόλοιπα είναι απλώς συνθήματα για να περνάει η ώρα.

   • Flat avatar
    Flat @ dd 03/04/2012 10:41:12

    Και για πειτε μας ρε παλικάρια πως μπορεί ενας προσιτάμενος να επιβάλει την εργασιακή συνείδηση όταν δεν έχει μαστίγιο; Θα τους κάνει ντα τους φυγόπονους και τους τεμπέληδε; Τι θα κάνει; Το δημόσιο δεν λειτουργεί όπως ο ιδιωτικός τομέας όπου υπάρχουν συνέπειες για την αρνητική συμπεριφορα. Πότε θα το καταλάβετε επιτέλους; Υπάρχει ατιμωρησια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ vangelis ... 03/04/2012 10:51:54

   Ποιον "όρκο" τους, αγαπητέ; Όταν η ίδια η... τοποθέτησή τους στις θέσεις προϊσταμένων αποτελεί αποτέλεσμα "πιέσεων τρίτων", υπάρχει περίπτωση να μην ενδώσουν στις μεταγενέστερες πιέσεις των ευεργετών τους;

 8. restart avatar
  restart 03/04/2012 10:26:01

  OAEE
  1ος όροφος--->η θεία ελέγχει τα δικαιολογητικά που μου ζήτησε..ειμαι οκ!
  ισόγειο--->ο μπάρμπας στους υπολογιστες μου δινει να συμπληρώσω ένα έντυπο με τα στοιχεία μου.
  1ος όροφος--->η θεία μου βάζει σφραγίδα
  2ος όροφος--->ο θείος ανοίγει ένα τεραστίων διαστάσεων βιβλίο(πρωτοκολο), εκεί γραφει εναν αριθμό, τον ίδιο και στο έντυπο
  3ος όροφος--->η προισταμένη μου βάζει σφραγίδα και υπογραφή
  γιουπίιιιιι
  τώρα πρέπει να ξαναγυρίσω στο ....
  ισόγειο--->εντωμεταξύ έχω χάσει τη σειρά μου και γίνετε του κουτρόυλη ο γάμος
  η ώρα πέρασε κα πρέπει να φυγω
  η μέρα πήγε πολύ καλα...δε μαλωσα με κανενα και μάλλον αυριο θα τελειώσω

  Τι καλα να εργαζόμουν στη μποτσουάνα.
  Θα ειχα ήδη τελειώσει απο το ιντερνετ τη δουλειά μου .
  Βεβαια δε θα είχα τη χαρα να έρθω σε επαφή με τόσους ανθρώπους*,
  αλλα μην ειμαστε και πλεονέκτες...δε μπορεις να τα έχεις και όλα δικά σου


  *γνωρισα ένα σωρο κατεστραμενους ε.ε. στις ουρες για τους διακανονισμους ωφειλων καθως και αρκετους δ.υ που με εξυπηρετούσαν :(

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ restart 03/04/2012 16:42:44

   To τεραστίων διαστάσεων βιβλίο(πρωτοκολο)

   Ζώντας στο 2012, κάθε φορά που αντικρίζω αυτό το βιβλίο στον ΟΑΕΕ το βλέπω σαν ανέκδοτο.

   Αυτό που δεν είναι ανέκδοτο όμως είναι το ότι ο χειριστής του βιβλίου, το κοπάδι με τα κομματόσκυλα που καραδοκούν εκεί γύρω αλλά και οι "καλοί" συνάδελφοί του , θα κάνουν το παν για να συνεχίσει να υπάρχει εκεί για χρόνια ΚΑΙ το βιβλίο ΚΑΙ η θέση(μισθός) που αντιστοιχεί σε αυτό.

   Και το χειρότερο? Εγώ που κάνω το παν για να επιβιώσω πληρώνω για όλους αυτούς. Για το καλό της κοινωνικής συνοχής...

   ΥΓ1: Σχόλια του τύπου "Οι υπεύθυνοι φταίνε" είναι ευπρόσδεκτα, απλά πριν πατήσετε το πλήκτρο "Αποστολή σχολίου" κοιταχτείτε για 5'' στον καθρέφτη.

   ΥΓ2: Μην χρησιμοποιείτε τον όρο "κοινωνικός αυτοματισμός". Η δεύτερη λέξη παραπέμπει σε έννοιες όπως "χρήση υπολογιστή", "πληροφορία μέσω δικτύων" και ενδέχεται να προκαλέσει ίλιγγο.

   • Προβατο avatar
    Προβατο @ Χαζούλης 04/04/2012 01:36:11

    Πες τα ρε χαζουλη με το ομορφο κρατος που φτιαξατε πασοκ ΚΑΙ ΝΔ τοσα χρονια και τωρα νομιζετε οτι διαφερετε. Και ακου... κοινωνικος αυτοματισμος! χαχα

 9. Επιθετικός avatar
  Επιθετικός 03/04/2012 10:53:17

  EXΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ :

  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
  ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ.
  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ (ΟΣΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ (ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ) ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
  ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ.
  ΕΑΝ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ, ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ..

 10. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 03/04/2012 10:53:26

  Μάλλον κομπλεξικός μας προέκυψε ο προϊστάμενος...Αν πάρει κανείς σοβαρά τα λεγόμενα του πρέπει να μείνουν στο Δημόσιο μόνο υπάλληλοι ΔΕ, διορισμένοι με κομματικό ραβασάκι. Μήπως τελικά το Δημόσιο έχει τους προϊσταμένους που (δεν) μας αξίζουν;;;Πιο κωμικοτραγική απόπειρα απαξίωσης του ΑΣΕΠ δεν έχω ξαναδει.

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/04/2012 11:13:58

  Δαιδαλώδης πολυνομία που γίνεται όλο και πιό πολύπλοκη αντι να απλοποιείται (δείτε πώς ακόμη και τώρα μπαίνουν καραβιές οι εμβόλιμες διατάξεις σε άσχετα νομοσχέδια), κανονισμοί Υπηρεσιών που φτιάχτηκαν στον Μεσοπόλεμο, φυτευτοί προιστάμενοι που αλλάζουν με κάθε αλλαγή κυβέρνησης, ένορκες Διοικητικές εξετάσεις (!), "αξιολόγηση" (χα, χα, χα), - ζεί και βασιλεύει το οργανωμένο σύστημα βλακείας !!!
  Και τον ίδιο τον Σταχάνωφ αυτοπροσώπως να διορίζανε, με αυτό το πλαίσιο σε 1 - 2 χρόνια μάλλον θα γινόταν παντελώς αδιάφορος.
  Δεν χρειάζονται πολλά για ν' αλλάξει:
  1. Απλοποίηση νομοθεσίας.
  2. Απλοποίηση νομοθεσίας.
  3. Απλοποίηση νομοθεσίας.
  4. Κανονισμοί Λειτουργίας για την εποχή της πληροφορικής και όχι της Μικρασιατικής εκστρατείας.
  5. Προιστάμενοι που ορίζονται, κρίνονται και αλλάζουν όχι από το πολιτικό προσωπικό, αλλά από ειδικό όργανο της Σχολής Δημόσιας Διοικησης.
  6. Διοικητικές εξετάσεις και θεσμοποιημένη αξιολόγηση σε τακτά διαστήματα, από σώματα που προέρχονται από άλλες υπηρεσίες.
  Δεν φταίει κανένα ελαττωματικό "DNA των Ελλήνων", αλλά αυτό το σύστημα που στήθηκε εξαρχής για τον λουφέ και τα "κουκιά", μιμούμενο τις Οθωμανικές παραδόσεις της προκατόχου εξουσίας.
  Άν αντί για σουλτάνους είχαμε 400 χρόνια κατακτητές τους Γάλλους, το Δημόσιό μας θα έμοιαζε με τώρα το Γαλλικό. Ρίξτε μια ματιά πώς λειτουργεί το Δημόσιο στην Κύπρο, που είχε τους κυρίαρχους που είχε, θα καταλάβετε, σαφές το παράδειγμα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 03/04/2012 11:58:32

   Μια που είπαμε για Οθωμανούς, μόλις έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο η τελευταία πριγκίπισσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας:
   h**p://www.nooz.gr/world/apeviose-i-teleutaia-apogonos-tis-o8omanikis-dunasteias
   Ο οίκος των Οσμάνογλου μάλλον κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ως προς την συνεχή παραμονή στο θρόνο βασιλικής Δυναστείας: Από τον Οσμάν Ι (1299) μέχρι τον τελευταίο σουλτάνο Μεχμέτ VI και τριακοστό έκτο των Οσμανιδών (εκθρονίστηκε το 1922) .
   Η Φατμά Νεζλισάχ Οσμάνογλου Σουλτάν, πέθανε σε ηλικία 91 ετών στην Κωνσταντινούπολη.

 12. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 03/04/2012 11:31:38

  Κύριε προιστάμενε μία ερώτηση: γιατί δεν κυνηγάς τους λουφαδόρους και τους ανεπαρκείς?

  • Flat avatar
   Flat @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 03/04/2012 13:01:32

   Flat είπε:
   03/04/2012 στις 10:41 am

   Και για πειτε μας ρε παλικάρια πως μπορεί ενας προσιτάμενος να επιβάλει την εργασιακή συνείδηση όταν δεν έχει μαστίγιο; Θα τους κάνει ντα τους φυγόπονους και τους τεμπέληδε; Τι θα κάνει; Το δημόσιο δεν λειτουργεί όπως ο ιδιωτικός τομέας όπου υπάρχουν συνέπειες για την αρνητική συμπεριφορα. Πότε θα το καταλάβετε επιτέλους; Υπάρχει ατιμωρησια.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Flat 03/04/2012 17:16:44

    Για την ακρίβεια θα βρει αυτός το μπελά του αν τους κυνηγήσει.
    Παίζει κι αυτό.

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ victoria (true) 03/04/2012 20:40:54

     Αυτά που λες είναι true!!!
     Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να μπλέξει, εκτός εάν είναι πολύ καλύτερα δικτυομένος από αυτούς :)

     • ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
      ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ @ dikefalosaitos 04/04/2012 09:20:35

      Γιατί θα μπλέξει? Μήπως κάπου εδώ αρχίζουν να εμπλέκονται τα γνωστά κομματόσκυλα με ανωθεν πολιτική καλυψη?

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 15/07/2012 11:14:52

      ΝΑΙ!!!!!!!

 13. Ένας avatar
  Ένας 03/04/2012 11:35:28

  Να μιλήσουμε λίγο και για την ποιότητα των υπηρεσιών τού ιδιωτικού τομέα;
  Που είναι πανάκριβος για τον καταναλωτή, αλλά πληρώνει με μισθούς πείνας τους σκλάβους-εργαζόμενους; Που προσφέρει ένα μικρό ποσοστό των υπηρεσιών που προσφέρει ο αντίστοιχος τομέας στο εξωτερικό για πολλαπλάσια τιμή; Που πας σε ένα καφέ και ζητάς ένα φρεσκοστιμμένο χυμό και το γκαρσόν σου λέει "μόνο αμίτα έχουμε κύριε" κοιτώντας στο κενό, λες και σιχαίνεται να σε αντικρύσει; Που πας σε ένα μαγαζί με ρούχα και η πωλήτρια σε κοιτάζει σαν να της σκότωσες τη μάνα και τον πατέρα; που πας σε ένα σουπερμάρκετ και η ποικιλία θυμίζει Γιουγκοσλαβία τού 1980 - όλα τα βασικά είναι εκεί αλλά τίποτα περισσότερο; που πας να πετάξεις σε ένα νησί και η Ετζίαν ή η Ολύμπικ σου χρεώνουν το εισιτήριο 200 και 300 ευρώ λες και είπες να πας στο Ντουμπάι ή στο Όσλο; που πας σε μια κλινική και σου χρεώνουν μέχρι και τον αέρα που αναπνέεις; που πας σε ένα ΙΙΕΚ και σε διδάσκουν κάτι φυντάνια τής πλάκας που δεν ξέρουν πόσο κάνει 2+2; Άντε γιατί σαν πολύ θεοποιήσαμε τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος του δημοσίου.

  • vangelis ... avatar
   vangelis ... @ Ένας 03/04/2012 12:09:21

   Ετσι ακριβώς.

  • nestrom avatar
   nestrom @ Ένας 03/04/2012 18:09:53

   Kαι ποιος σε εμποδίζει να μην ξαναπάς εκεί που αντιμετωπίζεις τη φαυλότητα?
   Μπορώ εγώ να κάνω το ίδο όταν αντιμετωπίζω το αντίστοιχο αλλά μονοπωλειακό χάλι του δημοσίου?

   Mία ειναι η λύση και ας τρέμετε να την αρθρώσετε: άρση της μονιμότητας.

   • Ένας avatar
    Ένας @ nestrom 03/04/2012 21:10:12

    Να σε δω, πασά μου, τι θα κάνεις αν χρειαστεί να πας Αθήνα - Λήμνο με αεροπλάνο... ο "ανταγωνιστικός" ιδιωτικός τομέας έχει φροντίσει ώστε Ετζίαν και Ολύμπικ να κάνουν καρτέλ. Ακόμη κι από τώρα να κλείσεις το εισιτήριό σου για το καλοκαιρινό ΠΣΚ, θα πληρώσεις 300 ευρώ! Η κρατική Ολυμπιακή μπορεί να είχε αεροσυνοδούς 120 κιλά, αλλά με 15 χιλιαρικάκια πήγαινες όπου ήθελες, όποτε ήθελες.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ένας 03/04/2012 21:19:40

     Ασ' τον, και δεν χρειάζεται να πάει τόσο μακριά. Αρκεί να τύχει του λοβερδοκουτρουμάνειου... προνομίου της (νεοφιλ)"ελεύθερης επιλογής" γιατρού από τους συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ... θα παίρνει ολιγόωρη άδεια από τη δουλειά του για να πάει στο γιατρό "του", και θα ανακαλύπτει -Δευτέρα πρωί, ώρα 10:30- ότι ως δια μαγείας εξαντλήθηκε κιόλας το εβδομαδιαίο quota του γιατρού... εκεί να δεις πώς θα νοσταλγεί το ΙΚΑ...

   • Ένας avatar
    Ένας @ nestrom 03/04/2012 21:45:58

    Να σ'το πω κι αλλιώς;
    Όταν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ θα έχεις χειρότερες υπηρεσίες από τις σημερινές, και θα πληρώνεις τρεις φορές παραπάνω.
    Εκτός κι αν πιστεύεις κάτι τύπους σαν τον Μάνο και τον Μανδραβέλη που σου λένε ότι σε μια χώρα με 10 εκατομμυριάκια κατοίκους θα ξεπηδήσουν 800 αεροπορικές εταιρείες, 1.200 εταιρείες ενέργειας που θα ανταγωνίζονται η μία την άλλη με αποτέλεσμα να πληρώνεις λιγότερα (χαχα!).
    Πόσοι από μας που έχουμε hol, forthnet, vodafone, wind, cosmote, Deutsche OTE κλπ πληρώνετε λιγότερα από ό,τι επί παλιού ΟΤΕ;

 14. Ε.Μ avatar
  Ε.Μ 03/04/2012 12:22:44

  Προισταμενε,μπραβο!!!!!Μακαρι να εβγαιναν κι αλλοι προισταμενοι να πουν τα πραγματα με το ονομα τους,αλλα οι περισοοτεροι ειναι σαν τους....υπαλληλους που θελεις ν'απολυσεις.Αυτο ειναι το απιστευτο.Οτι κανενας δημ.υπαλληλος δεν νιωθει την αναγκη να κανει λιγη αυτοκριτικη.Εστω,για τα ματια.Ξαφνικα εξαφανιστηκαν οι αργοσχολοι που σε βλεπουν στην ουρα και αδιαφορουν παντελως για την εξυπηρετηση σου,εξαφανιστηκαν τα αγενεστατα γομαρια που γρυλλιζουν αντι να μιλουν,εξαφανιστηκαν οι κοπανατζηδες που την ωρα δουλειας ειναι για καφεδακι αραχτοι,για ψωνια,για οτιδηποτε αλλο εκτος απο την δουλεια τους,εξαφανιστηκαν οι μονιμοι απεργοι και διεκδικητες των απειρων προνομιων....κι εγιναν ολοι ευσυνειδητοι υπαλληλοι,ετοιμοι να σκιστουν για να σε εξυπηρετησουν,με το χαμογελο στο στομα,κυριολεκτικα ειλωτες...τοτε γιατι υους σιχαινεται ο Ελληνας πολιτης;;Γιατι η λεξη δημ.υπαλληλος ειναι συνειρμικα ταυτισμενη με τον κοπριτη,τον αργομισθο,τον απαιδευτο,τον αγενεστατο,τον απροθυμο,τον βλαχο,τον κοπανατζη,τον αραχτο...και μ'ολα αυτα που βγαινουν στην φορα το τελευταιο διαστημα,ταυτιζεται και με την απολυτα διαφθορα,αλλα και φοροδιαφυγη;;Γιατι η φοροδιαφυγη εχει ταυτιστει μονο με τον ιδ.τομεα;;;Τα φακελλακια εφοριακων,γιατρων,πολεοδομωνκλπ δηλωνονται;;;;;Ολα αυτα τα εκατομ,που κανουν φτερα σε περιπτωσεις οπως το ΙΚΑ,(και που ακομα δεν εχουμε δει τιποτα)δηλωνονται;;;Οι μαιμου συνταξεις που εγκριθηκαν απο δημ.υπαλληλους(με το αζημιωτο)ποσο μας κοστισαν;;;Αν τα προσθεσουμε ολα αυτα καιαλλαπολυ περισσοτερα,ποσα δις θα λειπουν απο το ταμειο;;;;;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Ε.Μ 03/04/2012 14:48:16

   +100000

 15. θρασος. avatar
  θρασος. 03/04/2012 12:26:16

  ΑΠαντηση στον "ενας"...
  με λιγα λογακια για να μην το κουραζω.
  Στον ιδιωτικο,απολυεται!!!!!Μια,δυο,τρεις,τεσσερις την πεμπτη θα φυγει,Τον τεμπελη κοπριτη δημ.υπαλληλο,που με ταλαιπωρει,ποιος θα τον διωξει;;;Τι θρασος κι αυτο να τολμας να συγκρινεις...τι θρασος!!!!!!Αλλα αυτοι ειστε.Παντα να τα ριχνετε στους αλλους,ποτε στον εαυτο σας!!!

 16. roadrunner avatar
  roadrunner 03/04/2012 12:58:01

  Μήπως ο αρθρογράφος προϊσταται σε υπηρεσία προώθησης και εντατικοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού ;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ roadrunner 03/04/2012 13:07:43

   Στα πλαίσια των συγχωνεύσεων οργανικών μονάδων, σκοπεύουν να τον κάνουν προϊστάμενο στη νέα "Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τη Μεταλαμπάδευση του Κοινωνικού Αυτοματισμού και τη Διατήρηση του Υπάρχοντος Εκπαιδευτικού Στάτους Κβο".

 17. mv avatar
  mv 03/04/2012 12:58:09

  Δηλαδή θα διώχνατε όσους έχουν πτυχία και προσόντα, και πέρασαν μέσω ΑΣΕΠ ?
  Και θα κρατούσατε όσους μπήκαν από το παράθυρο !

  Δυστυχώς είστε ακόμα προιστάμενος. Λυπάμαι πραγματικά.

 18. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/04/2012 13:12:04

  Έμπασε πολλούς μέσα η "γενιά της Αλλαγής". Ε, δεν πρέπει τώρα όλοι αυτοί, που φτάνουν εις τας δυσμάς της "καριέρας" τους, να πάρουν και μια "θέση ευθύνης" για να ανταμειφθεί επιτέλους το 12,2 στο απολυτήριο εξαταξίου γυμνασίου;

  • Flat avatar
   Flat @ Αυριανιστής 03/04/2012 13:17:39

   Ενα 12αρι εξαταξιου γυμνασιου ηταν πολύ πιο δύσκολο απο τα σημερινά 20αρια φίλε μου. Και αυτό φαίνεται παντού.

 19. takis 400 avatar
  takis 400 03/04/2012 13:46:11

  αν πας στην εφορια για καποια πολυπλοκη υποθεση σε παραπεμπουν στον προισταμενο και το θεμα λυνεται και φευγεις ικανοποιημενος.Το θεμα ειναι ομως οτι δεν θα επρεπε να φτασεις στον προισταμενο,αυτος θα επρεπε να εχει δωσει πρωτοβουλιες στους υπαλληλους του,ο αρχηγος ειναι για να διοικει και οχι να εκτελει.Δυστυχως εχουμε αρκετους εκτελεστες αλλα ελαχιστους διοικητες και το ξερω απο μεσα.Αυτο που δεν τους αφηνει να λειτουργησουν ετσι ειναι οι νομοι που οριζονται απο τους πολιτικους τους προισταμενους οι οποιοι θελουν να ειναι σε ολα μεσα.Να σας αναφερω ενα απλο παραδειγμα,πριν λιγες μερες εκανα αυτοψια σε ενα σχολειο οπου υπηρχε μια φθορα η οποια ηταν επικινδυνη για τα παιδια,το ΠΡΩΤΟ που μου ζητηθηκε ηταν ενα χαρτι οτι εκανα αυτοψια ωστε να μην μας κυνηγανε αν γινει κατι??????????Αυτο το χαρτι το ζητησε πρωτος-πρωτος ο πολιτικα εκλεγμενος της υπηρεσιας.Μετα με ρωτησαν προφορικα τι θα μπορουσαμε να κανουμε,κατι το οποιο ειχα ηδη κανει με τους τεχνιτες της υπηρεσιας.Κανεις τους δεν σκεφτηκε αναποδα,πρωτα το φτιαχνουμε και μετα κανε μας και ενα χαρτι να υπαρχει.Ετσι εχουν ομως δομημενο τον τροπο σκεψης και λειτουργιας στο δημοσιο,αυτο ομως ευκολα αλλαζει αν πραγματικα θελουν οι απο πανω.Ευχαριστω για την υπομονη σας

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/04/2012 14:11:49

  Αυτόν τον νεολογισμό - καραμέλα περί "κοινωνικού αυτοματισμού" ποιοί την εφεύραν άραγε (τρισάθλια τα Ελληνικά τους)!
  Έτσι ξεμπερδεύουμε μια και καλή, και με τον έπαινο προς τους συνεπείς και δίκαιους, αλλά και με τον ψόγο προς τους ασυνεπείς και άδικους.
  Όλοι υπεράνω αξιολόγησης, θετικής ή αρνητικής, για να μη χαρακτηρισθούμε "κοινωνικοί αυτοματιστές"!
  Και δεν διαφωνώ με τον Ένα: Η ποιότητα των υπηρεσιών είναι ανεπαρκέστατη και στον ιδιωτικό τομέα της φαιδράς μπανανέας, ακριβώς διότι για τα αφεντικά, συνήθως δεν ενδιαφέρει η ουσία, αλλά μόνον πώς να βγάζει γάλα η αγελάδα (τόσο ο απλός πολίτης-εργαζόμενος, όσο και ο πελάτης) και πώς να την αρμέγουμε μέχρι αίματος.
  Για ποιότητα, συνέπεια και αξιολόγηση, ενδιαφέρονται μόνον όσοι από τους επιχειρηματίες (ή αντίστοιχα, τους διευθύνοντες στις Υπηρεσίες) επιζητούν να είναι επαρκείς, διότι έχουν συνείδηση ότι οι απολαβές τους δίδονται για την προσφορά τους στο σύνολο, και έχουν μια ιδέα για το τί είναι αίσθηση καθήκοντος και "fair value".
  Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα αξιών - εντέλει αυτοκαταστροφικών - στη λεγόμενη "δυναμική" μεγαλομεσαία μειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας: Ο καθένας για τον εαυτό του και ο εαυτός του εναντίον όλων.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 03/04/2012 16:10:26

   Ιδού και μια ακόμη απόδειξη το συμπέρασμά μου περί αυτοκαταστροφικότητας στην τελευταία παράγραφο:
   h**p://www.antinews.gr/2012/04/03/154550/#comment-947158

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ο Θείος 03/04/2012 18:35:42

   Αν βρίσκεται ότι ο όρος "κοινωνικός αυτοματισμός" είναι άθλια ελληνικά,
   πείτε το "διαίρει και βασίλευε" είναι το ίδιο.
   Οι διαφόρων ειδών "αυτοματισμοί" αποτελούν όντως ορολογία της κοινωνικής ψυχολογίας ούτως ή άλλως.

   Και εξηγώ:
   "Ο όρος κοινωνικός αυτοματισμός εισήχθη στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη. ...." από
   http://iatriko-forum.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html εδώ

 21. Greco21 avatar
  Greco21 03/04/2012 14:17:27

  ΑΣΕΠ...

  Όλη σου την ζωή έχεις διαβάσει ένα σωρό αχρηστίες και έρχεται η ώρα που σου λέει ο επόμενος εργοδότης. Δεν μου φτάνει το ΑΕΙ, το ΤΕΙ, τα διπλώματα, τα σεμινάρια, η προϋπηρεσία κτλ... αλλά επειδή εγώ είμαι ανίκανος να κρίνω δίκαια και χωρίς ρουσφέτι εάν είσαι ο κατάλληλος για την εκάστοτε θέση...

  Πρέπει να ξαναδιαβάσεις άχρηστα πράγματα που δεν θα σου χρειαστούν ξανά είτε στην ζωή σου, είτε στην σταδιοδρομία σου...

  Και βαράει παλαμάκια ο Έλληνας για το ΑΣΕΠ.

  Δεν θα πάρω.

 22. Nestor avatar
  Nestor 03/04/2012 14:19:23

  Προτιμώ εναν υπάλληλο ΔΕ με τεράστια διάθεση να προσφέρει παρά εναν με μεταπτυχιακο το οποίο στο 90% των θέσεων του δημοσιου είναι άσχετο με το αντικείμενο εργασίας ή είναι περιττό αφού η δουλειά είναι απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι κοινός νούς.
  Να θυμηθούμε την εποχή Σημίτη που εμπαινες στο πανεπιστήμιο ακόμη κι αν έγραφες κατω απο τη βάση? Προφανώς για να μειωθεί η ανεργία και να μπούμε στο ευρώ.
  Μα όποιος μπαίνει σε ελληνικό πανεπιστήμιο καποια στιγμή θα βγεί πτυχιούχος, και δεν σημαίνει οτι την γνώση του πτυχίου την κατέχει.
  Αντιγραφή και προσωπικές σχέσεις και νατο το πτυχίο.
  Επίσης να υπενθυμίσω ότι η παιδεία ενός ανθρώπου έχει να κάνει με το πόσο "παιδευτηκε" στην ζωή του και όχι με τα πτυχία και τις γνώσεις.
  Φυσικά και θα προτιμήσω να προσλάβω έναν που ξεπέρασε δυσκολίες στην ζωή του απο έναν πολυπτυχιούχο με το χαρτζηλίκι του μπαμπα.

  Ο κατά Σωκράτη ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου

  Όταν ρώτησαν το Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,
  Δεν ανέφερε τίποτε για τη συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς...
  Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

  1. Πρώτα απ' όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές...

  2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική..
  3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..
  4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα.

  5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..

  6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..

  7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...»

  Φέρτε μου εναν που να πληροί τα παραπάνω και μου είναι αδιάφορα τα πτυχία του.
  Στην τελική υπάρχουν θέσεις στο δημόσιο που απευθύνονται σε ΔΕ και άλλες σε ΠΕ.
  Ο όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα.
  Δεν μπορεί ένας ΠΕ θεολογίας να πάρει την θέση ενός ΔΕ για την οποία θέση το μόνο που χρειάζεται είναι εργατικότητα ευσυνειδησία και γνώση πρόσθεσης αφαίρεσης πολλαπλασιασμού και διαίρεσης. Ημαρτον.

 23. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 03/04/2012 14:22:14

  Μάλιστα. Και οι καλόγεροι βάφτιζαν το κρέας, ψάρι, για να πουν ότι νηστεύουν. Ενδιαφέρον...

 24. alakran avatar
  alakran 03/04/2012 14:32:27

  Mετά από έρευνες του Σ.Δ.Ο.Ε και το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, μάθαμε σήμερα ότι η Δ.Ε.Η (δηλαδή όλοι εμείς) έδωσε το ποσό των 2 εκ. ευρώ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων όπως ο τουρισμός των συνδικαλιστών και των οικογένειών τους, η φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών και η εκπόνηση μελετών που είχαν ανατεθεί σε συγγενείς των συνδικαλιστών.Μελέτες, των οποίων τα αποτελέσματα αγνοούνται.Ειδικά για την τελευταία περίπτωση μιλούν για πολύ γνωστό συνδικαλιστή (έβγαινε και στα κανάλια...) που είχε αναθέσει μελέτη στην κόρη του.

  • inamorato avatar
   inamorato @ alakran 03/04/2012 15:32:59

   Viva Grecia!

 25. NO avatar
  NO 03/04/2012 15:28:34

  Να μας πει ο κύριος προϊστάμενος σε ποια υπηρεσία εργάζεται. Αν αυτός είναι τόσο καλός όσο φαίνεται, γιατί δεν πηγαίνει στον ιδιωτικό τομέα να πληρώνεται βαρβάτα? Ας ρωτήσουμε και τους υφισταμένους του αν ήταν εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα τι θα τον κάνανε. Πιστεύω θα τον είχαν απολύσει σε μηδέν χρόνο. Δεν αφήνει τις γελοιότητες...

 26. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/04/2012 15:38:04

  Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα βασίζεται στην παπαγαλία. Συνεπώς, ακόμη κι αν ένας ηλίθιος στρώσει τον κώλο του κάτω και διαβάσει μια συγκεριμένη προδιαγεγραμμένη ύλη, θα περάσει και σε ΑΕΙ, αλλά και μετά στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ.
  Αυτό όμως πόλλω απέχει από το να διαθέτει κρίση, ή ευστροφία, ή στοιχειώδη αντίληψη.
  Συνεπώς, άλλο τα πτυχία και άλλο η εργασιακή προσφορά (κυρίως στο δημόσιο όπου δεν υπάρχει έλεγχος ή αξιολόγηση).
  Όσο δε για το επίπεδο των "επιστημόνων" που βγάζουν τα ελληνικά ΑΕΙ, και οι οποίοι μετά στελεχώνουν τις υπηρεσίες, χ...ε μέσα.

  • Agrofylakas avatar
   Agrofylakas @ Strange Attractor 03/04/2012 18:11:50

   Να και μια φορα που συμφωνω απολυτα μαζι σου.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Agrofylakas 03/04/2012 19:33:36

    Κι άλλες φορές συμφώνησες.Κατά βάθος έχουμε πιο πολλά κοινά σημεία από όσα νομίζεις.

  • μεταρρυθμιστς avatar
   μεταρρυθμιστς @ Strange Attractor 03/04/2012 23:13:15

   Ναι, παράξενε, έτσι είναι. Ο,τι πεις. Μήπως είσαι κανένας από τους "επιστήμονες" που αποφοίτησαν από καμιά Ρουμανία, Ιταλία ή κανα χωριουδάκι της Βορειοδυτικής Αγγλίας και νομίζουν οτι πήγαν στο πανεπιστήμιο; Έχεις μήπως κάποιο ψυχολογικό τραύμα από τις Πανελλήνιες;;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ μεταρρυθμιστς 04/04/2012 00:15:57

    Σπούδασα αστρολόγος στη Ζανζιβάρη. Άρα έπεσες έξω.
    Πάντως "επιστήμονας" από ελληνικό ΑΕΙ σίγουρα είσαι, διότι όπως βλέπω ούτε το νικ σου δενμπορείς να γράψεις σωστά.
    Που να σου βάλουν να γράψεις κανένα κείμενο;

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Strange Attractor 04/04/2012 00:22:11

     Κι εγώ dj στο zanzibar!!!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Δαναός 04/04/2012 00:24:49

      Μεγάλε!!!

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ Strange Attractor 04/04/2012 00:34:15

     Τι έχεις SA με τα ελληνικά ΑΕΙ?

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Φελίζα 04/04/2012 00:37:37

      Εκτός του ότι ποτέ μου δεν κατάλαβα το ένα και μοναδικό σύγγραμμα ή το δικαίωμα στην αντιγραφή, γνώρισα και γνωρίζω πολλούς πτυχιούχους τους.
      Θες κι άλλα;

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Strange Attractor 04/04/2012 00:44:54

      Σωστά αυτά αλλά δεν μπορούμε με γενικότητες να απαξιώνουμε όλα τα ΑΕΙ και κυρίως τους νέους που έχασαν και χάνουν τα χρόνια τους σ΄αυτά για ένα καλύτερο μέλλον.
      Και δεν ανέφερες τους καθηγητές ...έχουμε τρανά παραδείγματα

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Φελίζα 04/04/2012 00:53:42

      Οι νέοι δεν φταίνε. 'Όπως τους έμαθαν κάνουν. Αλλά το να γνωρίσω πτυχιούχο της νομικής με άριστα, που μπήκε στο δημόσιο με ΑΣΕΠ, και να μην ξέρει βασικές λέξεις όπως π.χ. ¨μεσίστια", "έλξατε", και άλλα πολλά τέτοια, για μένα είναι ντροπή.

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Strange Attractor 04/04/2012 01:05:37

      Και αν παπαγάλισε και πήρε άριστα φταίει το πανεπιστήμιο? Έχω και εγώ παράδειγμα πολιτικού μηχανικού που δεν ξέρει γεωμετρία από αγγλικό πανεπιστήμιο.

     • Φιδίσιος avatar
      Φιδίσιος @ Φελίζα 04/04/2012 00:45:11

      Εγώ ξέρω μαθηματικό που δεν μπορεί να κάνει πράξεις παρά μόνο με κομπιοτεράκι. διορίστηκε μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ.

 27. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 03/04/2012 15:44:04

  Όποτε κάποια ανάρτηση προκαλεί...θύελλα αντιδράσεων απο τους Δημοσίους Υπαλλήλους, απο τα αγανακτισμένα σχόλια βγαίνουν δύο χρήσιμα συμπεράσματα:

  Α. Ποσο πολλοί είναι!!

  Β. Πόσο πολύ ελεύθερο χρόνο έχουν να χαζεύουν στο Internet! (μιλάμε για ανάρτηση που έγινε το πρωί εργάσιμης μέρας)

 28. axis avatar
  axis 03/04/2012 15:57:35

  Ανεξαρτήτως προσόντων υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν με συνέπεια αλλά και αυτοί που δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Ο ελληνικός λαός δεν επιτρέπεται να πληρώνει από το υστέρημά του αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. Καμιά πειθαρχική διαδικασία δεν θα βελτιώσει την κατάσταση. Η λύση είναι μία: πλήρη άρση της μονιμότητας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχουν Έλληνες δύο ταχυτήτων: αυτοί του ιδιωτικού τομέα που αγωνίζονται σε συνθήκες άγριου ανταγωνισμού και αυτοί του δημοσίου που ό,τι και να κάνουν δεν απολύονται.

 29. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/04/2012 16:00:35

  Προσωπικά, εκλαμβάνω το άρθρο αυτό ως μια κραυγή απόγνωσης ενός προϊσταμένου που έχει τα χέρια του δεμένα λόγω των αγκυλώσεων του δημοσίου.
  Όσοι αντιδρούν αρνητικά στα όσα λέει, οι λίγοι εξ αυτών προφανώς είναι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι όντως ευσυνείδητοι, που πικραίνονται, και που κρίνουν εξ ίδίων τα αλλότρια.
  Οι υπόλοιποι είναι δημόσιοι υπάλληλοι ρεμπεσκέδες, που βλέπουν στην περιγραφή τον εαυτό τους, αλλά σύμφωνα με την ανθρώπινη φύση αρνούνται να παραδεχτούν τα άσχημα στοιχεία της προσωπικότητας τους, και κάνουν θόρυβο, σχίζοντας τα ιμάτιά τους ότι όλοι είναι δουλευταράδες.
  Μα αν ήταν έτσι, θα είχαμε και παραγωγικό δημόσιο, και όχι αυτό το χάλι που έχουμε.
  Το ρεζουμέ είναι η ατιμωρησία που επικρατεί σε συνδυασμό με την πλήρη ισοπέδωση προς τα κάτω.
  Και όποιος δεν είναι Δ.Υ. δεν μπορεί να το αντιληφθεί.
  Έτσι απλά.

 30. takis400 avatar
  takis400 03/04/2012 17:12:15

  οποιος αμφιβαλει γι αυτο που θα πω πιστευει στο λεφτα υπαρχουν.Καταργειται η μονιμοτητα στο δημοσιο,απο την επομενη εχουμε εκλογες καθε εξαμηνο για να βαζει ο καθενας τους δικους του,οποιος μπαινει τρωει οσα προλαβει αφου σε 6 μηνες θα αποτελει παρελθον,οταν ξαναρθουν οι δικοι του βλεπει τι θα κανει,ο δημαρχος μπαινει στο γραφειο και μου λεει,πηγαινε και μπαζωσε εκεινο το παλιορεμα διπλα στο σπιτι γιατι θελω να φτιαξω μπαρμπεκιου για την κυρα,μα δημαρχε δεν ειναι σωστο και νομιμο-αντε τελειωνε που θα μας κανεις και μαθημα,ενοια σου ομως θα σε τακτοποιησω εγω να μαθεις να αντιμιλας.Ενοειτε οτι αυτα δεν γινονται στην ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ.

 31. ΧΡΙΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΙΣΤΟΣ 03/04/2012 19:19:35

  Προϊστάμενε
  Το άρθρο σου είναι επιφανειακό και μάλλον δείχνει ότι δεν έχεις σχέση με τη δημόσια διοίκηση ή τουλάχιστον την έχεις χάσει. (Μόνο Προϊστάμενοι ΔΕ μιλάνε απαξιωτικά για όσους έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ). Εκτός αυτού, αναμασάς ένα πρόβλημα το οποίο είναι υπαρκτό εφόσον μοναδικό κριτήριο για το δημόσιο είναι τα τυπικά προσόντα ή τα κοινωνικά κριτήρια. Όσο ότι ο Προϊστάμενος δεν μπορεί να τιμωρήσει προφανώς αγνοείς (σκόπιμα;) τον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα, ο οποίος ρυθμίζει θέματα σχετικά με την ποινή/ποινές που μπορεί να έχει κάποιος εργαζόμενος.
  Όπως γνωρίζεις (εάν το γνωρίζεις) η τοποθέτηση των Προισταμένων θα γίνεται βάσει του Ν. 3839/29.03.2010 με γραπτές εξετάσεις (αλήθεια πότε έδωσες εξετάσεις τελευταία φορά ή επιμορφώθηκες;)
  Δεν αναφέρεις τίποτα δε για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων βάσει του Ν.4024/27.10.2011 (νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο) και τις αντιφάσεις που περιέχει. Γνωρίζεις ότι οι πρώτες κρίσεις θα γίνουν το 2013 και θα αλλάξουμε βαθμό το 2014 (χάνοντας και το αντίστοιχο κλιμάκιο;)
  Προφανώς είσαι εκτός πραγματικότητας και όχι Προϊστάμενος (αν και υπογράφεις ως τέτοιος)

 32. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 03/04/2012 19:31:13

  Μόλις διάβασα το άρθρο και το μόνο που έχω να πω είναι ότι συμφωνώ με όλα τα σχόλια του Αυριανιστή και του sawas.
  Έχουν μεγάλη αξία οι παρατηρήσεις του Αυριανιστή για τις προτιμήσεις καθώς και τις επιλογές του κ. ΄΄Προϊσταμένου΄΄ και δεν χρειάζεται να τις επαναλάβω.
  Σε ότι αφορά τις απόψεις όλων περί ΑΣΕΠ φαντάζομαι ότι 10-11 εκ. Έλληνες σκέφτονται και ένα διαφορετικό τρόπο εισαγωγής των Δ.Υ αρκεί αυτό να βολεύει τους ίδιους, τα παιδιά τους, την ιδεολογία τους , κ.λ.π.
  Αδιαφορούν για το γεγονός ότι είναι το μόνο σύστημα που ΄΄δουλεύει΄΄ επί 17 χρόνια αντικειμενικά, αξιοκρατικά και πάνω από όλα με απόλυτη διαφάνεια (δημόσια προκήρυξη, πρώτος πίνακας επιτυχόντων-απορριπτομένων, ενστάσεις, τελικός πίνακας). Αντί λοιπόν να εστιάσουν πως , όπως ομολογεί και ο ΄΄Προϊστάμενος΄΄, εξακολουθούν να υπάρχουν υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μετά το 1995 στο στενό δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ (π.χ με δικαστικές αποφάσεις κατόπιν συνεχόμενων συμβάσεων, με μετάταξη από αμφιβόλου νομιμότητας Ν.Π.Ι.Δ , με το Π.Δ του Πάκη, κ.λ.π) τους ισοπεδώνουν όλους και τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι.
  Δεν είναι έτσι φίλοι. Όλα τα δάχτυλα του χεριού και όσο και αν κόψεις τα νύχια δεν είναι ίδια. Το γνωρίζουν και το καταλαβαίνουν οι υπάλληλοι που δουλεύουν στον ίδιο χώρο, μόνο που όπως συνήθως τα βαρίδια τραβάνε και τους υπόλοιπους στον πάτο γιατί υπάρχουν κάποιοι ΄΄προϊστάμενοι΄΄ (πολιτικοί, αιρετοί, υπηρεσιακοί όπως πιθανά ο συντάκτης) που απλά δεν νοιάζονται για την υπηρεσία που προΐστανται αλλά και γιατί είναι απλά απαίδευτοι σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
  Οι φιλοσοφίες του τύπου΄΄υπάρχουν κάποιοι με πτυχία που είναι το ένα , κάνουν το άλλο, δεν κάνουν το άλλο΄΄ είναι για γέλια και για κλάματα.
  Όλοι οι σκάρτοι υπάλληλοι ή ενδεχομένως και οι ''στόκοι '' αξιολογούνται ετησίως από 2 τουλάχιστον προϊσταμένους (τμήματος και Δ/νσης). Εκεί λοιπόν υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για τον κ. Προϊστάμενο και κάθε προϊστάμενο να τιμήσει την θέση του και να μην κάνει πολιτική δημοσίων σχέσεων. Να τιμήσει επίσης τα 250-400 € παραπάνω που παίρνει (επίδομα θέσης) από ένα ομοιόβαθμο συνάδελφό του και να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα.
  Αντί αυτού κάποια ανθρωπάκια προϊστάμενοι, έχοντας φιλήσει κατουρημένες ποδιές για να επιλεγούν, βάζουν ισοπεδωτικά σε όλους τους υφισταμένους βαθμούς από 8 έως 8.9 (ώστε να μη χρήζουν αιτιολόγησης ) και τα χουν καλά με όλους.

  • marios avatar
   marios @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 03/04/2012 20:03:45

   Πρώτα από όλα κανένας ποτέ δεν λαμβάνει υπ όψιν τις ετλησιες αξιολογήσεις που λές κύριε. Δεν μετρούν σε τίποτα απολύτως. Συμπληρώνονται για να συμπληρωθούν.
   Δευτερον τα €200-500 που αναφέρεις είναι στην πράξη €80 το πολύ, αφού αυτό το νεο επίδομα που αναφέρεις δίνεται προς το παρόν με παρακράτηση 70 ως 80% και θα συμπληρωθεί σε βάθος τριετίας.

   • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
    ΘΟΔΩΡΟΣ Κ @ marios 03/04/2012 20:22:38

    1)Δεν μετρούν γιατί οι ΄΄προϊστάμενοι΄΄ που αναφέρω τις κατάντησαν αναξιόπιστες και γιατί σε περίπτωση που βάλεις πάνω από 9 ή κάτω από 5 χρειάζεται αιτιολόγηση πράγμα πολύ δύσκολο για τους δημοσιοσχετίστες προϊσταμένους να κάνουν.
    2)Σε ότι αφορά το επίδομα θέσης είσαι λάθος στην ουσία γιατί συγκρίνεις το τι έπαιρνες πριν και τι παίρνεις τώρα. Αυτό όμως δεν είναι σωστό γιατί ο ομοιόβαθμος συνάδελφος έχασε αυτόματα το 25%, ενώ ο προϊστάμενος ήδη τα κάλυψε και κράτησε το προηγούμενο επίπεδο. Αν μάλιστα λάβεις υπόψη ότι όσοι (ΠΕ) προσλήφθηκαν έως 31-10-1988 (είχαν 23 χρόνια ελέω ΠΑΣΟΚ) τότε καρφώθηκαν στον β΄βαθμό και οι διαφορές τους είναι ακόμη μεγαλύτερες από τους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ (τυχαίο;).
    3)Στον ab-normal (αποκάτω) απαντώ με το ερώτημα ΄΄τι σχέση η ΔΕΗ με τον στενό δημόσιο τομέα;΄΄ . Προσλήφθηκαν με τον γνωστό ΄΄αξιοκομματικό ΄΄ τρόπο και συνεχίζουν να σιτίζονται με τον ίδιο τρόπο . Έχεις φίλε συνείδηση τι τάξης μεγέθους είναι οι διαφορές μεταξύ δημόσιου και χρυσοκάνθαρων ΔΕΚΟ; Εκτός από τα χρήματα γνωρίζεις τι εστί δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας και ότι δεν ισχύει στις ΔΕΚΟ;

 33. ab-normal avatar
  ab-normal 03/04/2012 20:02:47

  Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον .η λύση είναι απλή είναι άμεση και είναι μια .Ισχύς των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων πρόσληψης- ανέλιξης-απόλυσης και στο ¨καταραμένο¨ ελληνικό δημόσιο .Διαβάστε σήμερα τι πάρτυ γίνονταν από τους πεφωτισμένους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και διαφωνήστε μαζί μου…αν τολμάτε.

  • Ένας avatar
   Ένας @ ab-normal 04/04/2012 08:38:01

   Ενώ στις κρατικοδίαιτες ιδιωτικές εταιρείες των μεγαλοεργολάβων και καναλαρχών δεν γίνονται πάρτι με δημόσια κονδύλια, ε; Απαπαπα

  • Ένας avatar
   Ένας @ ab-normal 04/04/2012 08:39:30

   Για κάτι υποχρεωτικά θαλασσοδάνεια από τις ιδιωτικές τράπεζες προς τις ιδιωτικές εταιρείες που τα φορτώνεται το κράτος δεν έχεις ακούσει ποτέ σου; Για τα 100+ δις ευρώ που έδωσε το κράτος στις τράπεζες και βυθιστήκαμε σε αυτά τα χάλια δεν σου είπε κανείς;

 34. marios avatar
  marios 03/04/2012 20:31:49

  Δηλαδή όλοι όσοι μπήκαν μέχρι το 1988 ήταν σώνει και καλά πασόκοι; Και τότε ποιοι ήταν όλοι αυτοί που γίνανε διευθυντάδες και προϊστάμενοι από το 2004 μέχρι που βγήκε το ΠΑΣΟΚ; Του ΑΣΕΠ μήπως; Εδώ σε θέλω.

  • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
   ΘΟΔΩΡΟΣ Κ @ marios 03/04/2012 20:56:27

   Η συζήτηση έχει ξαναγίνει στο blog, αλλά επαναλαμβάνω τηλεγραφικά:
   1)Είναι πονηριά η αυθαίρετη επιλογή της ημερομηνίας του 1988, γιατί όλοι οι υπάλληλοι ΠΕ της πρώτης οκταετίας του ΠΑΣΟΚ καρφώνονται στον ανώτερο ουσιαστικά β΄βαθμό.
   2)Όχι δεν είναι όλοι ΠΑΣΟΚ (αν και οι περισσότεροι) αλλά έχει σημασία ότι διασφαλίζονται οι ημέτεροι και με διακομματικός ελεγχόμενη συμφωνία των συντακτών του νομοσχεδίου (οι οποίοι ήταν κυρίως υπάλληλοι 25-30 ετών) βγάλαν την ουρά τους (από κρίσεις και μειώσεις εννοώ) απέξω.
   3)Φυσικά και ήταν ελάχιστοι από το ΑΣΕΠ οι προϊστάμενοι. Πως θα μπορούσαν υπάλληλοι 9 ετών (οι πρώτοι του 1995) να γίνουν προϊστάμενοι; Τώρα όμως που δημιουργήθηκε ήδη μία αξιόλογη δεξαμενή υπαλλήλων του ΑΣΕΠ αυτοί στην πλειοψηφία τους εντέχνως εξαιρούνται με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο. Δεν το καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;
   3)Για άρση πάσης παρεξηγήσεως και για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει παλαιότερες συζητήσεις διευκρινίζω ότι και πριν ΑΣΕΠ γίνονταν αντικειμενικές προσλήψεις κυρίως σε ΠΕ κατηγορίες με διάφορα συστήματα όπως η επετηρίδα (καθηγητές), η επετηρίδα ανά προκύρηξη (μηχανικούς, γεωτεχνικού ) , κ.λ.π. Ήταν όμως αξιοκρατικές; Αποτελεί, δηλαδή η αρχαιότητα αξιοκρατικό κριτήριο; Όλα αυτά προσπάθησε να εξαλείψει ο νόμος 2290/2005 (νόμος Πεπονή) και για αυτό ο μακαρίτης εξοβελίστηκε από το πολιτικό σύστημα μετά επαίνων. Γιατί απλά απαίτησε αξιοκρατία και έκοψε την πελατεία από πολλούς. Και πάλι τονίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί και αξιόλογοι υπάλληλοι παλαιότεροι υπάλληλοι , αλλά και αυτοί όπως οι νεώτεροι, όταν γίνουν ενοχλητικοί σε κάποιον ΄΄προϊστάμενο΄΄ μπαίνουν εντέχνως σε καλές θέσεις ΄΄ψυγεία΄΄ για να ηρεμήσουν-ησυχάσουν.

 35. Σίχαμα avatar
  Σίχαμα 04/04/2012 00:47:31

  Οι περισσότεροι δημ υπάλληλοι ΑΣΕΠ ξεΑΣΕΠ είναι για τα μπάζα.

 36. Rick avatar
  Rick 04/04/2012 08:42:40

  Είναι θέμα της Διοίκησης, που κυβερνάται πάντα από Πολτιικά τοποθετημένα πρόσωπα (να το πω ζωντόβολα?) , να τους αξιοποιήσει. Ευτυχώς και το ΑΣΕΠ και -δυστυχώς όχι πάντα λόγω πολλών "ειδικών κατηγοριών" αλλά και παραθύρων- υπάρχει μια ποιότητα στο προσωπικό. Γιατί? Γιατί ιδιωτικοί υπάλληλοι ήταν κι όλοι αυτοί που συμμετείχαν μανιωδώς μάλιστα τόσα χρόνια σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, άλλα τώρα που έμειναν εκτός δημοσίου κραυγάζουν. Δε φταίνε οι προσληφθέντες υπάλληλοι, είναι αποδεδειγμένα αν όχι οι καλύτεροι, τουλάχιστον (αντικειμενικά) σχετικά καλύτεροι από την πλειοψηφία, και αυτό είναι μια πολυτέλεια για το Δημόσιο. Οπότε η μαγιά υπάρχει. Αν τώρα ο κάθε Γαλάζιος -πράσινος βουλευτής θέλει να προωθήσει για Διοικητή ΝΠΔΔ ή Προϊστάμενο το κάθε ζώον, τι περιμένετε. Απλά και κατανοητά. Και ναι, το Δημόσιο πρέπει να γκρεμιστεί , κυρίως γιατί οι διαδικασίες του είναι μεσαιωνικές, και οι υποδομες του ξεπερασμένες. Αλλά υπάληλοι να το ξαναστήσουν υπάρχουν, αξιοκρατικά επιλεγμένοι ακι περισσότερα προσόντα απο την πλειοψηφία των Ιδ. Υπαλλήλων που συμμετείχαν σε σχετικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

  • Flat avatar
   Flat @ Rick 04/04/2012 10:31:08

   Μα όλη η ουσία της ανάρτησης είναι ότι η υπαλληλική προσφορά είναι τελείως άσχετη με τα τυπικά προσόντα. Δεν το έπιασες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.