28/11/2008 03:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

'Έχετε 7 ευρώ τη μέρα; Δεν είστε φτωχός!

Αμετάβλητα παραμένουν τα ποσοστά της  φτώχειας και η  ανισότητα στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία παρά την σημαντική άνοδο του ΑΕΠ . Ένας στους πέντε κατοίκους στη χώρα μας ( 20,1%) βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Σύμφωνα με τη μελέτη που διενήργησε το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ σε συνεργασία  με το Παρατηρητήριο Φτώχειας , πάνω από τα μισά φτωχά νοικοκυριά ,έχουν " αρχηγό " μισθωτό ή συνταξιούχο. Επίσης το ένα στα τρία φτωχά νοικοκυριά περιστρέφονται γύρω από μισθωτό η αυτοαπασχολούμενο.

«Να γιατί , η φτώχεια δε μειώνεται - επισημαίνουν οι ερευνητές - όταν κάμπτεται το ποσοστό ανεργίας και αυξάνεται η απασχόληση(κυρίως η μερική). Το επίσημο όριο φτώχειας  προβλέπεται για το 2008 να οριστεί στα 500 ευρώ ή λίγο παραπάνω.

Για  μια τετραμελή οικογένεια ( 2 ενήλικες και δύο παιδιά κάτω των 14 ετών ) μόνο το ενοίκιο στην Αττική ξεπερνάει τα 565 ευρώ .  Αυτό σημαίνει όπως - τονίζει το Παρατηρητήριο της Φτώχειας - πως ο πολίτης τον οποίο η επίσημη πολιτεία δεν θεωρεί φτωχό -  καλείται να επιβιώσει με περίπου 7 ευρώ ημερησίως! 

Στο μεταξύ, το ταμείο - φάντασμα που εξαγγέλθηκε τουλάχιστον 5 φορές επισήμως και 15 φορές ενδιαμέσως, βρίσκεται ακόμα στο σημείο μηδέν. Μόλις πριν από ένα μήνα ορίστηκε πρόεδρος του ταμείου ο κ. Νίκος  Αναλυτής, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμα το διοικητικό συμβούλιο ούτε έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός στα γραφεία του Ταμείου.

Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια αν τα κονδύλια του ταμείου (100 εκατ. για το 2008, 350 εκατ. για το 2009 και 290 εκατ. που θα εξασφαλιστούν από το πλεόνασμα των ειδικών λογαριασμών) μπορούν να δώσουν μια ανάσα στα φτωχά νοικοκυριά.

Καμιά μελέτη δεν έχει προχωρήσει για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο είχε αρχικά σχεδιαστεί να δοθεί κλιμακωτά. Ασαφές είναι επίσης το σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης των φτωχών νοικοκυριών. Αν δηλαδή θα δοθεί έξτρα επίδομα στους κατοίκους των ορεινών και ακριτικών περιοχών , σχολικό επίδομα για κάθε μαθητή ή θα προχωρήσει πρώτα η ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων καθώς αναμένεται έκρηξη της ανεργίας λόγω της κρίσης. Το σχέδιο για τους ανέργους  προβλέπει επιμήκυνση της χορήγησης του επιδόματος  ανεργίας πέραν του ενός έτους η μετατροπή του σε επιδότηση θέσεων εργασίας

http://www.protothema.gr/content.php?id=18861

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λακις avatar
  λακις 28/11/2008 09:12:12

  παρτε τα λεφτά απο τον Εφραίμ και τις μονές που ξεπλένουν χρήμα και βάλτετα στο ταμείο τησ φτώχιας.
  Αυτό επιβάλλει ο λόγος του Θεού
  Δόστε στον κοσμάκη τα χρήματα να ανασάνει

 2. cynical avatar
  cynical 28/11/2008 09:46:22

  Σύμφωνα με το ΙΝΕ/2008 το οριο φτωχειας για ενα ατομο ανερχεται στα 5.650 ευρω,
  ενω για οικογ με 2 παιδια σε 11.864,54 ευρω ετησιως.

 3. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 28/11/2008 09:48:08

  και ομως παρα τους αριθμούς ζούμε ακόμα Ας είναι καλά η προηγούμενη γενιά. Την επόμενη φοβάμαι , Ποιός θα τη θρεψει?

 4. Βασιλόπουλος avatar
  Βασιλόπουλος 28/11/2008 10:28:32

  Η ολιγαρχία είναι πλούσια και ενωμένη. Η μάζα είναι φτωχή και διχασμένη.

  Έγραψε ο Αριστοτέλης στα πολιτικά (στο σημείο όπου αναφέρει τα είδη ολιγαρχίας):

  "Άλλο είδος ολιγαρχίας είναι όταν ο γιος διαδέχεται στο αξίωμα τον πατέρα."

  Για να γίνει κάποιος από φτωχός πλούσιος, πρέπει πρώτα απ' όλα να σταματήσει να τρώει το πολιτικό "κουτόχορτο".

 5. Le canard avatar
  Le canard 28/11/2008 10:43:35

  Γράφουν τα Νέα σήμερα: "Επιτόκια - κράχτες 6,6% για καταθέτες. Πόλεμος τραπεζών για να βρουν ζεστό χρήμα. Σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 2,2 δισ. ευρώ οι προθεσμιακές καταθέσεις".

  Μεταξύ των άλλων στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ασπίς δίνει επιτόκιο (το υψηλότερο από όλες τις Τράπεζες) 6,15%. Καλά, πλάκα μας κάνουν. Μα είναι κοινό μυστικό στους οικονομικούς κύκλους ότι η συγκεκριμένη τράπεζα βουλιάζει. Τι να πεί κανείς; Τα δισ που δίνει χωρίς σοβαρούς όρους η κυβέρνηση στις τράπεζες, όχι μόνο τις έχει κάνει να νομιζουν ότι έχουν πιάσει τον Πάπα απ'τα αρ...α, αλλά και να μας δουλεύουν χοντρά. Ευκαιρία λοιπόν, να βγάλουν και τα χαμένα. Κατά τα άλλα το μόνο που κάνουν -τα ζώα, όπως χαρακτήρισε η Μέρκελ τους τραπεζίτες- είναι να περιμένουν την επιταγή στο γραφείο.

 6. Le canard avatar
  Le canard 28/11/2008 10:45:49

  Γράφει η ψυχαρο-εφημερίδα, το Βήμα: "Καταστρεπτική εξακολουθεί να είναι η πορεία των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ και το εννεάμηνο του 2008, ενώ δεν διαφαίνεται φως στο βάθος του τούνελ για την Επιχείρηση της οποίας προΐσταται ο πολυσυζητημένος κ. Τ.Αθανασόπουλος. Οι ζημιές προ φόρων το εννεάμηνο του 2008 έφθασαν στα 258,3 εκατ. έναντι κερδών προ φόρων 76,6 εκατ. το εννεάμηνο του 2007, που πάντως δεν ήταν και η καλύτερη περίοδος για την Επιχείρηση.

  Οι καθαρές ζημιές το εννεάμηνο του 2008 ανέβηκαν σε 244,6 εκατ. έναντι καθαρών κερδών 60,2 εκατ. το εννεάμηνο του 2007. Εξαιρετικά ανησυχητικό στοιχείο είναι το ότι οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες έχουν ξεφύγει εντελώς (παρά τη μείωση των δαπανών μισθοδοσίας λόγω συνταξιοδοτήσεων) και αυξήθηκαν κατά 904,5 εκατ, δηλαδή κατά 28,0%. Παράλληλα μέσα σε έναν χρόνο ο δανεισμός της ΔΕΗ αυξήθηκε κατά 500 εκατ. ευρώ, σε 4,492 δισ. το εννεάμηνο του 2008, από 3,982 δισ. το εννεάμηνο του 2007".

 7. KaryID avatar
  KaryID 28/11/2008 11:40:17

  Ο σαδισμός είναι βασικό συστατικό της προσωπικότητας των κρατούντων ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης. Πως να χαρακτηρίσεις ανθρώπους οι οποίοι ΜΕΤΡΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΥΣ.

  Τα περί ταμείου φτώχειας δεν πρόκειται να υλοποιηθούν ποτέ.

 8. Swell avatar
  Swell 28/11/2008 11:53:38

  Είναι ατυχία που εμείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ OFFSHORE...

 9. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 28/11/2008 12:02:55

  Φανταστείτε να μην υπήρχε και η μαύρη
  παραοικονομία .

  Ουγκάντα αντί για Ελλάντα θα έπρεπε να μετονομαστούμε .

 10. neoinileias avatar
  neoinileias 28/11/2008 12:03:29

  Οι αρνητικές εξελίξεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα έφεραν σε ολόκληρο τον κόσμο οικονομική κρίση. Μέσα σε λίγες μέρες χαθήκανε τεράστια ποσά, οι αγορές έχασαν υπεραξίες και αξίες, η αναταραχή είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε αμφισβήτηση ο τρόπος λειτουργίας του οικονομικού συστήματος σε ολόκληρο τον κόσμο, το γεγονός αυτό φανερώνει ότι η κρίση δεν είναι περιστασιακή.
  Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής κρίσης είναι τα οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν η μη προνομιούχοι, δηλαδή, τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
  Όσο περνούν οι μέρες η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή, θέσεις εργασίας χάνονται, το ωράριο των εργαζομένων θα μειώνεται, αρκετοί θα αναγκαστούν να εργάζονται 7 μέρες την εβδομάδα ή ακόμη και μέρα νύχτα, οι ευέλικτες μορφές εργασίας θα γίνουν κανόνας, χιλιάδες εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι, μικρές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν κτλ, κατά πάσα πιθανότητα κ εάν το φαινόμενο συνεχιστεί για αρκετό χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι θα οδηγηθούν να επιβιώνουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.
  Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, (ILO) σε μελέτη της με θέμα την εξέλιξη του εισοδήματος των εργαζομένων παγκοσμίως προβλέπει ότι τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία για το 2009 θα μειωθούν κατά 0,5% μπορούμε να πούμε ότι οι επιπτώσεις, εάν δεν αλλάξει κάτι ουσιαστικό στο τρόπο διακυβέρνησης θα είναι να παγιωθεί μια αρκετά άσχημη κατάσταση.
  Τα φαινόμενα βέβαια δεν είναι τωρινά, εδώ και αρκετά χρόνια τα μικρομεσαία εισοδήματα τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν, το αρνητικό ήταν ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν τους άκουγε. Η διαφορά είναι ότι την τρέχουσα περίοδο το πρόβλημα έγινε φανερό, γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Αν παρατηρήσουμε προσεχτικά τις συνθήκες της εποχή μας θα δούμε ότι, η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα είναι ένας λαβύρινθος, δεν υπάρχει διαφάνεια, οι νόμοι, αν και υπάρχουν δεν τηρούνται η εφαρμόζονται κατά το δοκούν των εκάστοτε διοικούντων, εις βάρος πάντα των φορολογούμενων κτλ.
  Με αυτό τον τρόπο λειτουργίας η καθημερινή ζωή των περισσότερων ανθρώπων γίνεται δύσκολη και ανώφελη, οι μοναδικοί που ωφελούνται από την ανεξέλεγκτη κατάσταση είναι οι λίγοι προνομιούχοι που έχουν τη δυνατότητα να κατευθύνουν τα πράγματα εκεί που σχεδιάζουν με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες. Παρόλα αυτά, οι αντιφάσεις παραμένουν αρκετές, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δείχνει να μην έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, είναι όμως σίγουρο ότι τα δεδομένα δεν θα μείνουν ως έχουν, αρκετά πράγματα θα αλλάξουν,το ερώτημα είναι πως θα αλλάξουν! Θα αντιμετωπιστεί η κρίση; Συνεπώς, ο στόχος τώρα πρέπει να είναι, να μεταφερθούν τα αποτελέσματα από τη θεωρία στην πράξη.
  Για να διευκολυνθεί η κοινωνική λειτουργία και να έχουμε σταθεροποίηση είναι απαραίτητο να υπάρξει μια ουσιαστική κοινωνική μεταρρύθμιση με σταδιακή απλοποίηση της λειτουργίας των θεσμών και ταυτόχρονη εισαγωγή νέων κανόνων. Σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει κανένα νόημα και αυτό επειδή σε τέτοιες περιόδους, αν και υπάρχουν απώλειες στην παραγωγή, κατά παράδοξο τρόπο το χάσμα διευρύνεται επειδή δεν υπάρχει μεγάλη ευχέρεια για διάθεση πόρων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Σε αυτή τη φάση είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα περισσότερα προβλήματα, που μπορεί να γίνουν και αξεπέραστα, θα αντιμετωπίσουν οι κοινωνίες με αδύναμες οικονομικές και κοινωνικές θεσμικές δομές.

 11. nikosx avatar
  nikosx 28/11/2008 13:12:12

  Το εισόδημα από που το μετράνε; από τις φορολογικές δηλώσεις; Αν ναι, ωραίο το δούλεμα και οι "αναλύσεις"

 12. Lakis, Spain avatar
  Lakis, Spain 28/11/2008 13:47:34

  Βρε παιδια,

  αφου υπαρχει τοση "φτωχεια" γιατι ειμαστε η Χωρα με τα περισσοτερα αυτοκινητα (κατασκευης μετα το 2005) στην Ευρωπη (αναλογικα με τον πληθυσμο) και επισης η δευτερη χωρα με τα περισσοτερα κινητα τηλεφωνα (παντα αναλογικα με τον πληθυσμο) μετα την Ιταλια??????????

  Επισης, γιατι ειμαστε η πρωτη χωρα στην Ευρωπη (αναλογικα παντα με τον πληθυσμο) που εργαζομενοι μισθωτοι εχουνε κι εξοχικες κατοικιες??????????
  Δε μιλαμε για "το σπιτι στο χωριο" αλλα για εξοχικη κατοικια...

  Επισης, γιατι ειμαστε η δευτερη χωρα στην Ευρωπη (παντα αναλογικα με τον πληθυσμο) που εχει τον μεγαλυτερο αριθμο εργαζομενων μισθωτων που κανουνε διακοπες σε νησια (ξενοδοχεια η ενοικιαζομενα δωματια) δηλ. φευγουνε μακρια απο την οικια τους εστω και για 10 ημερες (χωρις ν πηγαινουν στον τοπο καταγωγης τους)??????????

  ΟΛΑ τα παραπανω ειναι βαση πολυ ακοπιστων στατιστικων στοιχειων.

  Περαν τουτου, ειναι απο κυκλους της Europol γνωστο οτι στην Ελλαδα κινηται το περισσοτερο μαυρο χρημα στα κρατη της ευρωπαϊκης ενωσης (παντα αναλογικα με τον πληθυσμο)!!!

  Και οχι μονο το περισσοτερο μαυρο χρημα αλλα μαλιστα αυτο το μαυρο χρημα ειναι σε 10ρικα, 20αρικα και 50αρικα!!!

  Ειναι σαφες οτι ειναι απο δουλειες του ποδαριου, απο εμπορους και λιανεμπορους που δεν κοβουν τιμλογια, απο ανθρωπους που κανουνε δευτερη δουλεια ΜΑΥΡΗ και τριτη δουλεια ΜΑΥΡΗ!!!

  ΑΞΙΟΙ αυτοι που κανουνε δευτερη και τριτ δουλεια ΜΑΥΡΕΣ για να ζησουνε την οκογενεια τους!

  Αλλα εφοσον δηλωνουνε μονον την νομιμη δουλεια με τα 500-600-700 Ευρω (και τα αλλα ειναι μαυρα και συνεπως δεν φαινονται ωστε να εξακριβωθει ποιος ειναι πργματικα φτωχος) ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ κιολας...

  Ακουω στα ελληνικα καναλια να λεγεται συνηθως οτι "τετραμελης οικογενεια δεν ταβγαζει περα" και "πενταμελης οικογενεια δεν τα βγαζει περα".

  ιατι δεν αναφερουν ομως οτι αυτες οι τετραμελης η πενταμελης οικογενειες εχουνε απο 3-4 Ι.Χ και 3-4 συμβολαια κινητων τηλεφωνων κτλ...?????????????????

 13. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 28/11/2008 14:14:46

  Μην μεγαλοποιούμε καταστάσεις .

  Το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στην μικροαστική τάξη δεν είναι ούτε το 1/1.000.000 των μαύρων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα .

  Τα μαύρα που καταφέρνουν και βγάζουν ο πιεσμένες οικονομικά τάξεις τους δίνουν την δυνατότητα ίσα ίσα να τα βγάζουν πέρα .

  Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα αν παρατηρήσουμε ποιες ομάδες της κοινωνίας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις .

  Στην μεσοαστική τάξη τώρα , το ποσοστό των μαύρων αυξάνεται σημαντικά σε σχέση με το σύνολο του κυκλοφορούντος μαύρου αλλά επ'ουδενί δεν συγκρίνεται με το ποσοστό της μεγαλοαστικής τάξης .

  Με λίγα λόγια οι φτωχοί στους οποίους αναφέρεται το άρθρο έχουν κάθε δικαίωμα να κλαίγονται και μαζί τους όποιοι είναι κατά τέτοιων απάνθρωπων ανισοτήτων δίχως να δίνουν εξηγήσεις για την μαύρη παραοικονομία που δεν ελέγχουν ούτε ευθύνονται .

 14. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/11/2008 14:17:46

  Η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ των «27» μετά τη Λετονία, σύμφωνα με το ετήσιο πόρισμα του Παρατηρητηρίου Φτώχειας, Ανισότητας και Κοινωνικού Αποκλεισμού και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

  Από το in.gr

 15. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 28/11/2008 14:18:09

  >>>>>www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=962371&lngDtrID=251

 16. Lakis, Spain avatar
  Lakis, Spain 28/11/2008 14:23:18

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

  Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Κώστα Αϊβαλιώτη σχετικά με την έλλειψη έργων στο λιμάνι της Σάμου.

  Και ποια ήταν η απάντηση;

  Ότι τα έργα στο λιμάνι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

  Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση:

  «Σε απάντηση του αριθμ. πρωτ. 3955/01-9-2008 εγγράφου σας με το οποίο μας διαβιβάσθηκε ερώτηση των Βουλευτών κ. κ. Κ. Αϊβαλιώτη και Β. Αποστολάτου, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, σας γνωρίζουμε ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο Νομού Σάμου για την ένταξη μελετών των έργων κατασκευής επιβατικού και εμπορικού σταθμού στο λιμένα Σάμου στο πρόγραμμα Interreg III Ελλάδα – Τουρκία και στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου δεν καρποφόρησαν, λόγω μη εκπλήρωσης κριτηρίων από πλευράς της Τουρκίας και έλλειψης σχετικών πιστώσεων»

 17. Lakis, Spain avatar
  Lakis, Spain 28/11/2008 14:40:56

  Εξακτινε,

  αφου εβγαλε το πορισμα μαζι και η ΓΣΕΕ πειστηκα...

  Και ποιος ειναι ο αρχιφτωχος???

  Ο Πολυζωγοπουλος, ο Παναγοπουλος η ο Πρωτοπαππας???

 18. KaryID avatar
  KaryID 28/11/2008 14:49:43

  Αν μπορούσαν θα δέσμευαν και τον αέρα της ατμόσφαιρας για να τον διανέμουν με το μπουκαλάκι και να φορολογείται επίσης η κατανάλωσή του.

 19. Μπουμπούκος avatar
  Μπουμπούκος 28/11/2008 16:21:45

  Εφτά να είναι οι ώρες τους και κάτι σχετικό από την Γαλλία:

  Αυξάνεται ο αριθμός των αστέγων που πεθαίνουν αβοήθητοι στους δρόμους της Γαλλίας, γεγονός το οποίο χαρακτηρίστηκε από το Νικολά Σαρκοζί «σκάνδαλο».

  «Πρέπει να λάβουμε μέτρα ώστε να μην πεθάνει άλλος άνθρωπος από το κρύο το 2008 σε μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο. Είναι σκάνδαλο», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, αντιδρώντας την είδηση του θανάτου ενός 55χρονου αστέγου στο κέντρο της πόλης.

  Σημειώνεται ότι πριν από το περιστατικό αυτό είχαν προηγηθεί ακόμα πέντε ανάλογα σε διάστημα ενός μήνα.

  Την Τετάρτη, η υπουργός Στέγασης Κριστίν Μπουτέν εξόργισε οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών, ζητώντας την ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει στις αρχές να οδηγούν τους άστεγους σε άσυλα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές.

  Σήμερα ο πρόεδρος Σαρκοζί δήλωσε ότι κανένας δεν μπορεί να οδηγηθεί δια της βίας σε άσυλο εάν δεν το θέλει, αλλά δήλωσε ότι

  ένας άστεγος πρέπει να πειστεί τουλάχιστον να κοιτάξει το κρεβάτι και την τροφή που θα έχει υπάρχει εκεί.

  «Εάν δεν του αρέσει, τότε μπορεί να φύγει», τόνισε.

  Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Emmaus, συνολικά 265 άστεγοι βρέθηκαν νεκροί σε δρόμους της Γαλλίας από την αρχή του έτους. Σε περίπου 100.000 υπολογίζονται όσοι ζουν στους δρόμους της Γαλλίας.

  Πηγές: ΑΠε-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

  http://naftemporiki.gr/news/static/08/11/28/1598451.htm

 20. νήπιος γέρων avatar
  νήπιος γέρων 29/11/2008 01:27:11

  Εκτός από τα σωστά παραπάνω, περί πρώτων (στον κόσμο κι όχι μόνο στην Ευρώπη) σε ιδιοκατοίκηση, δεύτερη κατοικία και παρα-οικονομία, να προσθέσω ότι ΑΝ ανήκεις σε ελληνική οικογένεια, ..."τύφλα να 'χουν" οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και οι κοινωνικές Πρόνοιες του κόσμου όλου!
  Αλλά και πέρα απ' όσα υποκειμενικά λέμε εμείς, μια έρευνα του Economist, το 2005, όπου αξιολογείται η "ποιότητα ζωής" σε όλες τις χώρες του κόσμου, παρουσιάζει την Ελλάδα στην 22η θέση (!):

  1. Ιρλανδία
  2. Ελβετία
  3. Νορβηγία
  4. Λουξεμβούργο
  5. Σουηδία
  6. Αυστραλία
  7. Ισλανδία
  8. Ιταλία
  9. Δανία
  10. Ισπανία
  11. Σιγκαπούρη
  12. Φινλανδία
  13. ΗΠΑ
  14. Καναδάς
  15. Νέα Ζηλανδία
  16. Ολλανδία
  17. Ιαπωνία
  18. Χονγκ Κονγκ
  19. Πορτογαλία
  20. Αυστρία
  21. Ταϊβάν
  22. ΕΜΕΙΣ

  Σήμερα, βέβαια, ύστερα από τα αποτελέσματα της Κρίσης, πολλές απ' αυτές τις χώρες πρέπει να διαγραφούν από την λίστα.

  Στο εξωτερικό, ως γνωστόν, τα υπόλοιπα 10.000.000 Ελλήνων τα πάνε ακόμα καλύτερα! Το PBS (Public Broadcasting Service),

  -το μοναδικό κρατικό και εκπαιδευτικό τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ με εκατομμύρια τηλεθεατές, κυρίως δασκάλους, φοιτητές, μαθητές, ακαδημαϊκούς και γενικά ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης-,

  θέλοντας να παρουσιάσει τις εθνικοπολιτιστικές μειονότητες της Βόρειας Αμερικής, ξεκίνησε από του Ελληνοαμερικανούς, τους οποίους χαρακτήρισε ως «πρώτους στο θέμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ από όλες τις εθνότητες ΚΑΙ δεύτερους σε πλούτο μετά τους Εβραίους».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.