06/05/2009 15:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχετε τα κότσια κ. Καραμανλή και κ. Παπανδρέου;


_____________________________________________________________________________________________
Σε ένα παλαιότερο δημοσίευμά μας (Γιατί καταρρέει το «σύστημα Μαξίμου») είχαμε επισημάνει ότι μόνοι οι αφελείς πιστεύουν ότι οι αποκαλύψεις για την Ζήμενς γίνονται από δυνάμεις που θέλουν την «διαφάνεια» και την «κάθαρση» στην Ελλάδα. Επειδή όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι πίσω από τους πρωτοσέλιδους τίτλους και τα διάφορα δημοσιεύματα κρύβονται οι ξένες δυνάμεις και οι λίγες γνωστές ελληνικές πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες που στηρίζουν τον πλούτο και την επιρροή τους στις κρατικές προμήθειες.

Όπως, εξάλλου, επιχειρούμε να εξηγήσουμε στη νέα κατηγορία του site μας με τίτλο «Ιστορία της Διαπλοκής» οι επιχειρηματικές και πολιτικές συγκρούσεις με επίκεντρο την Ζήμενς αρχίζουν την δεκαετία του 70 με αφορμή την διείσδυση των Ανατολικογερμανών με την Ιντρακόμ και τον Κόκκαλη στην Ελλάδα. Στο Πως γεννήθηκε η ιδέα της ΙΝΤΡΑΚΟΜ (που καλό θα ήταν να το διάβαζαν όλοι οι βουλευτές πριν από τη σημερινή συζήτηση στην Βουλή - αλλά που; ) εξηγούμε πέραν κάθε αμφισβητήσεως ότι για να ιδρύσει ο Σωκράτης την Ιντρακόμ έπρεπε πρώτα να πάρει την άδεια των πολιτικών που ηγούνταν της Ελλάδος στα μέσα της δεκαετίας του 60, ανάμεσα στους οποίους ήταν φυσικά και ο Κώστας Μητσοτάκης με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η συμπόρευση στη συνέχεια και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα συμφέροντα του Κόκκαλη ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ένας αδίστακτός πόλεμος μεταξύ Ζήμενς και  Ιντρακόμ, ο οποίος οδήγησε αργότερα στην από κοινού λεηλασία του ΟΤΕ αλλά και στην αύξηση των μιζών και των λαδωμάτων σε δυσθεόρατα ύψη («εγώ είμαι με την Ζήμενς, πόσα μου δίνεις»)

Πριν από 20 σχεδόν χρόνια, η πρώτη απόπειρα οικουμενικής διακυβέρνησης (η δεύτερη σύντομα στις οθόνες σας) χαρακτηρίστηκε από συγκρούσεις με αφορμή την ανάθεση στην Siemens και την Ιντρακόμ του εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ με τις ψηφιακές (Η Ζήμενς, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου»). Από τότε οι περισσότερες πολιτικές κρίσεις προκαλούνται κυρίως από τις αναθέσεις μεγάλων συμβάσεων του ΟΤΕ προς τις ίδιες εταιρείες (Το παιχνίδι χοντραίνει). Μέχρι που φτάνουμε στην οκταετία Σημίτη και την πλήρη κυριαρχία της λεγόμενης «διαπλοκής» στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται πάντα η Ιντρακόμ και η Ζήμενς.

Αφότου ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής αμφισβήτησε αυτό το πολιτικό σύστημα («σύστημα ΠΑΣΟΚ» το έλεγε) και ξεκίνησε αυτό που  ονομάστηκε «αγώνας κατά της διαπλοκής». Τι έκανε όμως μόλις ανέβηκε στην εξουσία; Δήλωσε ότι «το κυνήγι μαγισσών» δεν θα συνεχιστεί (ΔΕΘ 2004), εφάρμοσε μια προκλητική στο λαϊκό αίσθημα πολιτική συναίνεσης με την διαπλοκή, έδωσε στην Siemens ότι ζητούσε, απάλλαξε τον Κόκκαλη για όσα του καταμαρτυρούσε και του ζήτησε περίπου και συγνώμη με την λεόντειο σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Ιντρακόμ. Εγκαταστάθηκε δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή πάνω στο προηγούμενο «σύστημα» που υποτίθεται πως θα καταπολεμούσε.

Σήμερα η ΝΔ χρησιμοποιεί τα μαύρα ταμεία για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ και το ίδιο κάνει και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εμφανίζονται δηλαδή τα δύο κόμματα που δημιούργησαν την διαπλοκή και την υπέθαλψαν τόσο χρόνια ως αρχάγγελοι της κάθαρσης.

Γιατί το κάνουν στην πραγματικότητα; Ο όμιλος Siemens είχε τζίρο στην Ελλάδα πάνω από 5 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία και κέρδη 350 εκατ. Ευρώ. Τα μισά από αυτά ήταν από δουλειές με το Δημόσιο. Αν δηλαδή θεωρήσουμε ότι τα ...αντισταθμιστικά που  πήγαιναν στους πολιτικούς (σύμφωνα με τον Σίκατσεκ και τους άλλους διαχειριστές των μαύρων ταμείων) ήταν μόνο 2% επί της αξίας των συμβάσεων, τότε έχουμε ένα συνολικό ποσό 100.000.000 προς διανομή. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια. Το 2002, η αξία των προγραμματικών συμβάσεων του Οργανισμού με την Ζήμενς και την Ιντρακόμ έφτασε στα 565 δισ. δρχ. (1,52 δισ. ευρώ). Πόσο κάνει το 2%; Θα καεί το κομπιούτερ αν κάνω τον υπολογισμό ...

Ο καυγάς λοιπόν είναι για το μοίρασμα της πίτας. Και δεν ενδιαφέρει κανένα, πλέον, αν ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου είναι προσωπικά έντιμοι. Και οι δυο ανέχονται στα κόμματά τους - αν δεν στηρίζονται σε αυτούς - πρόσωπα και πολιτικούς για τους  οποίους βοά ο τόπος.

Θέλουν και οι δυο να κάνουν κάτι επιτέλους για την διαφθορά; Θέλουν να πείσουν τους αγανακτισμένους οπαδούς τους ότι ενδιαφέρονται για την κάθαρση; Ας αφήσουν σήμερα τα παχιά λόγια κι ας επιβάλουν και η δύο ένα μόνο πράγμα: Να προφυλακισθούν αμέσως οι ύποπτοι σύμφωνα με τα μαύρα ταμεία που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι ανάμεσά μας.

Ας τους βάλουν μέσα στον Κορυδαλλό παρέα με τους Αλβανούς και του Ρώσους και να δούμε αν θα μιλήσουν ή όχι. Για να μάθουμε κι εμείς επιτέλους αν τα λεφτά προορίζονταν για πολιτικούς και ποιους.

Όλα τ΄ άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 06/05/2009 16:03:24

  Το κακό είναι ότι κάποιοι, πολλοί θα ψηφίσουν το little George boy στις επερχόμενες εκλογές. Για να ισχυροποιήσουν το θεώρημα του μαλάκα λαού.

 2. kanis avatar
  kanis 06/05/2009 16:11:17

  "Απέσυρε η κυβέρνηση την τροπολογία με την οποία παρατεινόταν το καθεστώς έκπτωσης χωρίς δικαιολογητικά δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ σε ποσοστό 2%" in.gr

  Δηλαδή, απόψε αναμένεται μάχη στι 8.00!

 3. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 06/05/2009 16:18:16

  Κατ' αρχήν διαβάζουμε όλοι τι λέει ο kanis στο σχόλιο 2.

  Επειδή αυτό είχε να συμβεί από το 1981, ε είναι μια καλή αρχή. Το έκανε ο Καραμανλής και πρέπει να το λέμε.

  Ας ξεκινήσει το blog τούτο να στηρίζει τον Καραμανλή με πάθος και θα έρθουν και άλλα καλά νέα.

  Ο αγώνας άρχισε. Η επανεκλογή του ΚΚ στην εξουσία θα είναι φυσικά το ολοκληρωτικό πλήγμα κατά των διαπλεκομένων!

 4. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 06/05/2009 16:26:18

  Στο εν λόγω άρθρο είναι φανερή η προσπάθεια ισσοροπιστικής γραμμής. Μάλιστα, αφήνεται να εννοηθεί οτι η οικουμενική είναι αυτή που φταίει για την επικράτηση Siemens-Intracom. Ο Μητσοτάκης είναι επίσης υπεύθυνος αν και η κυβέρνησή του έπεσε από ατά τα συμφέροντα όπως αποκάλυψε τελευταία και ευγλωττα το blog τούτο
  Τελικά όπως αναμένει ο συγγραφέας θα έχουμε ξανά σε λίγο καιρό οικουμενική και φυσικά μια από τα ίδια.
  Μεμψιμοιρία σε όλο της το μεγαλείο

  Στηρίξτε τον ΚΚ ώστε να εκλεγεί για 3η φορά πρωθυπουργός και να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Ήδη παρά το γεγονός ότι έχει 151 βουλευτές αφαίρεσε από τους νταβατζήδες το μαύρο 2%.
  Πρέπει να πανηγυρίζουμε... είναι η πρώτη μεγάλη νίκη απάναντί τους.

 5. kanis avatar
  kanis 06/05/2009 16:26:49

  H Ντόρα σε ποιό κανάλι θα βγει απόψε;

 6. kanis avatar
  kanis 06/05/2009 16:29:35

  ο ..κυριάκος;

 7. ataktos avatar
  ataktos 06/05/2009 16:31:23

  Factorx- βλέπω φούντωσες τελικά καλό σου έκανε που βγήκες λίγο με το αυτοκίνητό, πείρες πάλι τον αέρα σου .Καλή συνέχεια ....

 8. mofo avatar
  mofo 06/05/2009 16:33:01

  Ρε ΣΚΑΙς, τι πίνεις;
  Κατάλαβες ότι το 2% αποσύρθηκε γιατί το ΠΑΣΟΚ είπε όχι; Κατάλαβες ότι όχι είπαν και μερικοί βουλευτές της ΝΔ με αποτέλεσμα πάλι να μην έχει πλειοψηφία η κυβερνητική πλειοψηφία; Κατάλαβες ότι ο Μαξιμομπουμπούκος που μιλάει εναντίον των νταβατζήδων μόνο με μπύρες σε σουβλατζίδικα πήρε το 2% και το έβαλε εκεί που ξέρει; Κατάλαβες ότι ο ΓΑΠ του πήρε το σκαλπ;

 9. kanis avatar
  kanis 06/05/2009 16:43:36

  ε, ρε, γλέντια, απόψε στις 8.00, που λέει κι ο Καραγκιόζος!

 10. daris avatar
  daris 06/05/2009 16:44:51

  Ρε φιλε ΣΚΑΙς τι ειναι αυτα που γραφεις?
  Το να γελοιοποιείς τους αλλους, μπορει και να ειναι χομπυ αλλα το να αυτογελοιοποιεισαι τι μπορει να ειναι?

 11. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 06/05/2009 16:45:10

  καλό το καθισιό, αλλά σαν την ξάπλα δεν έχει.  ΠΠ

 12. Factorx avatar
  Factorx 06/05/2009 16:51:45

  @ΣΚΑΙς. Είμαι πολυ δημοκρατικός και όπως θα συθμφωνήσουν όλοι έχω ανεχθεί πολλά εδώ μέσα. Αν όμως θέλεις ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΆΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ φτηνοπροπαγάνδα της ΝΔ. Γιατί μας υποτιμάς κι εμάς και τους άλλους φίλους. Και δεν μιλάω για τον εαυτό μου (μόνο για τα ... ράλλυ), αλλά όταν θα απευθύνεσαι σ΄ εμένα να θυμάσαι οτι πήγα μάρτυρας κατήγορίας στο Ειδικό Δικαστήριο με τον μακαρίτη τον Παπουτσάκη χωρις να μας στηρίζει κάνενα κόμμα και καμια διαπλοκή. Θες δρόμο λοιπόν για να μας την βγεις... αμαν πια

 13. Factorx avatar
  Factorx 06/05/2009 16:52:42

  και δεν θα κόβουμε στο εξής μόνο τις ύβρεις. θα κόβουμε και την βλακεία

 14. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 06/05/2009 16:53:25

  Εφη Σαρρη και ο Αφρικανος.

  "Την πηγε αξημερωτα".
  "Αφρικανε Αφρικανε
  Σε σημειωνω στο καρνε."

  Εδω ειμαστε.

  ΠΠ

 15. ataktos avatar
  ataktos 06/05/2009 17:15:37

  Το σκάνδαλο Siemens εμπλέκει 100 χώρες. Στην πρώτη τριάδα είναι η Νιγηρία, το Κουβέιτ και η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής δικογραφίας και έχουν δοθεί τουλάχιστον 100 εκ. ευρώ στα δυο μεγάλα κόμματα

 16. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 06/05/2009 17:33:04

  Αν τους βάλουν μέσα (= δεν πιστεύω στα θαύματα) όλους όσοι εμπλέκονται , θα πέσουν από τα ...μαύρα ταμεία στην...μαύρη μοναξιά κι από κει στα χάπια. Δεν ξέρετε τι είναι να μην έχεις έναν άνθρωπο να πεις "καλημέρα". Τραγικό, δεν την παλεύεις.

 17. tiramola avatar
  tiramola 06/05/2009 17:59:49

  Ποιός νοήμων μπορεί να διαφωνήσει με το ποστ...
  Από τον ΚΚ δεν περιμένω τίποτα λόγω και των 5 χρόνων πρωθυπουργίας του.
  Για τον Παπανδρέου , τον στηρίζω και θα περιμένω...

 18. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 06/05/2009 18:10:06

  Όταν κάτι δεν συμβαδίζει με τις απόψεις σας αποκαλείται βλακεία!!!
  Το καθεστώς του 2% στους νατβατζήδες σταμάτησε μετά από 29 χρόνια!!! Το έκανε μόνο ο ΚΚ. Είναι μια μεγάλη αληθεια τελεία και παύλα!!!!

 19. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 06/05/2009 18:12:41

  @17 tiramola
  Τιραμόλα αν συμφωνείς με το post, τότε ως νοήμων θα πρέπει να πάψεις να περιμένεις από τον Παπανδρέου γιατί ως υπουργός των κυβερνήσεων που έδωσαν γή και ύδωρ... ΔΕΝ είδε Δεν άκουσε....
  Μάλλον όμως θα περιμένεις για πολύ!!

 20. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 06/05/2009 18:25:49

  ΣΚΑΙς Says:

  "Επειδή αυτό είχε να συμβεί από το 1981, ε είναι μια καλή αρχή. Το έκανε ο Καραμανλής και πρέπει να το λέμε".

  -από μυαλό πως πας?
  -περι κεφαλογιαννη ακουσες τιποτα?

 21. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 06/05/2009 19:05:42

  H plaka ξερετε ποια ειναι;Οτι βλεπω φωνες και διαμαρτυριες,αλλα απ ο,τι ξερω,η πλειοψηφια των κατοικων του τοπου αυτου,ηταν αυτοι,που και ανεχτηκαν,αλλα κυριως,και εκαναν ΤΑ αισχη.
  Ακουγα τον Παγκαλο σημερα,που ελεγε,οτι απο τις αιτησεις που γινονται στο Γραφειο του,το 80%,ειναι παρανομες απαιτησεις του κοσμου.
  Για να οικονομησουν,οπως ειπε.
  Οσοι λοιπον νομιζετε,οτι αμα δεσουν μερικους,θα σταματησει η λοβιτουρα,μαλλον πρεπει να το ξανασκεφτειτε.

 22. ataktos avatar
  ataktos 06/05/2009 19:35:46

  Προβοκατωρ-Τα κακά κωλόπαιδα ζητάν την παρανομία και το ρουσφέτι και ο καλός μπαμπάς (που παίρνει τους ψήφους) τα ικανοποιεί .Είναι και αυτό μια από της πολλές εξυπνάδες του κύριου Πάγκαλου (Αιώνιου βουλευτή ).

 23. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/05/2009 19:38:30

  Τις προφυλακισεις ομως τις αποφασιζουν οι εισαγγελεις και οχι οι Καραμανλής - Παπανδρεου.
  Στην υποθεση Παυλιδη ξεσηκωθηκε σαλος οτι δεν πρεπει να αποφασιζουν οι βουλευτες αλλα οι δικαστες.
  Ε,τωρα στη Ζημενς οι δικαστες θα αποφασισουν.

 24. Νἰκος avatar
  Νἰκος 06/05/2009 19:46:31

  Συμφωνα με την Μητρικη Μιζενς, απο 50-70 υψηλα κομματικα στελεχη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ "τα επαιρναν" απο το 2001-2007 τουλαχιστον. Τα συμπερασματα δικα σας.

  τωρα αντιλαμαβανεστε γιατι τους αποκαλω "αλιτ". Κλεβουν το ιδιο το σπιτι τους, οπως τα τσουτσεκια που μπαινοβγαινοουν στα αχουρια, συγνωμη πανεπιστημια, και κλεβουν και καταστρεφουν. Η ιδια μητρα γεννα ΟΛΟΥΣ αυτους τους αλητες. και το χειροτερο βεβαια ειναι η ατιμωρησια. Πρεπει να το παραδεχτουμε, υπαρχει συνεπεια και συνεχεια στο "συστημα" της κλεπτοκρατιας που μπορει να συνιψιστει ως εξης:
  Νεος μπαινει στο πανεπιστημιο-νεος πηγαινει οποτε, οταν και οσο θελει-νεος δικτυωνεται με ενα κομμα (δεν εχει σημασια ποιο)-νεος ανεβαινει στην "ιεραρχια" ανεξαρτητως ικανοτητων-νεος γινεται τελικα γενικος, διαλεξτε ο,τι θελετε, γραμματεαας, υφυπουργος κλπ-νεος πηγαινι για κανα 2 χρονια στα Χαρβαρντ/ΜΑρβαρντ κλπ-νεος επιστρεφει φωταδισμενος πλεον για την "μικροτητα"της Ελλαδας και για την ανωτερωτητα των δυτικων ορνιων (η κ. Διαμαντοπουλου θελει να μας γλωσσοαλλαξει κιολας, μιας και τα Ελληνικα ειναι γλωσσα κατωτερου Θεου)-νεοε γινεται μεχρι και αρχηγος κομματος αρκει να εχει 1 απο 2-3 γνωστα επιθετα. Τα υπολοιπα τα ξερετε. Μπορει ο ιδιος να μην κλεβει αλλα οι παρατρεχαμενοι, ε;

 25. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/05/2009 20:28:54

  Ο μακαρίτης ο Τσιφόρος το έλεγε: Η φαγωμάρα για τον λουφέ.

  Έχω δει και την όχι τόσο εξωφρενική θεωρία ότι ο εμφύλιος ήταν η φαγωμάρα για την διαχείριση του πακέτου Τρούμαν.

 26. Factorx avatar
  Factorx 06/05/2009 20:48:54

  Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens

  «Η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens είναι άμεσο εθνικό καθήκον και πρέπει να ψηφισθεί και να συγκληθεί τώρα» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης. Κάλεσε επίσης το κυβερνών να μην κλείσει η Βουλή τον Ιούνιο «ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα κανενός». Ζητώντας να έρθουν όλα στο φως πρόσθεσε: «Δεν φοβόμαστε καμία έρευνα, κανένα αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι. Οι υπεύθυνοι να πληρώσουν, όπου κι αν ανήκουν».

  Δεν βρέθηκε κανεις βουλευτής να ρωτήσει τον κ. Χυτήρη ποιες ακριβώς ήταν οι σχέσεις της κ. Δήμητρας Παπανδρεου- Λιανη (που τον ανέδειξε) με τον Σωκρατάκια, όπως αποακλούσε τότε τον πρόεδρο της Ιντρακόμ. Και για το πως βγηκαν εκείνες οι φωτογραφίες του δυστυχή Αντρεα μαζί της και με τον Λούβαρη του Ολυμπιακού στο κότερο Γκουανταλαχάρα του Σωκράτη.

  (Για να μην ξεχνιώμαστε)

 27. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/05/2009 20:59:09

  Αχ αυτές οι λάγνες φωτογραφίες...
  Το χέρι του Στάνκοβιτς, η λεύκη του Λούβαρη, τα στήθια της Μιμής καί άλλες τρελές ιστορίες που σηματοδότησαν ακόμη πιο τρελές εποχές.
  Καταραμένη νιότη πόσο μου λείπεις......

 28. kanis avatar
  kanis 06/05/2009 21:17:21

  Αλήθεια, αληθεύει, ότι η Μαργαρίτα σύστησε τη Μιμή στον Αντρέα;

 29. Προφήτης avatar
  Προφήτης 06/05/2009 21:27:28

  @28 Kanis
  Κατσιφάρας, αυτόπτης μάρτυρας της γνωριμίας Ανδρέα - Μιμής :
  επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο, καθίσαμε και παραγγείλαμε καφέ. Όταν είδα να φθάνουν πρώτα τα βυζιά απ' τον καφέ είπα μέσα μου "Ωχ, θα έχουμε πρόβλημα".

  • BlaBla avatar
   BlaBla @ Προφήτης 18/08/2009 18:56:54

   Oxi o Katsifaras, o Giannopoylos to eipe.

 30. Factorx avatar
  Factorx 06/05/2009 21:34:21

  Εγω θυμάμαι οτι αυτός που την έβαλε αεροσυνοδό στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος ήταν ο Αλέκος Ακριβάκης, μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, την εποχή μιας άλλης αγοράς του αιωνα. Το σενάριο ήταν καλο και δοκιμασμένο. "Τι να σας φερω πρόεδρέ μου". "Ενα ουισκάκι προεδράρα μου;". Ο κακομοίρης ο Ανδρεας που τον ζάλιζε η Μαργκαρετ με τα πολιτικά - όπως και οι άλλες να μην λέμε τωρα ονοματα - ηθελε οσο τίποτα άλλο μια γυναίκα που να του φέρνει τις παντουφλες και να μιλάει μαζι της για ανοησιες. Ετσι την πατησε. Ανθρωπινον

 31. ataktos avatar
  ataktos 06/05/2009 22:25:35

  Αγαπητέ factorx- μια ερωτήσει λίγο δημοσιά λίγο προσωπική
  Τόσα χρόνια ασχολείσαι ,γράφεις τεκμηριωμένα και με στοιχεία για την υπόθεση SIEMENS
  Σε έχει ποτέ καλέσει κανείς υπαλληλάκος της”ανεξάρτητης και τυφλής” δικαιοσύνη για προανακριτική εξετάσει .
  Η απλά είναι τόσο τυφλή που με 1000 εγχειρίσεις δεν ανακτά την όραση.

 32. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 06/05/2009 22:34:47

  Παντως τοτε,που θελανε να χτυπησουν τον Ανυτεα,κυκλοφορουσαν στα δημοσιογραφικα γραφεια,κατι φωτο,μιας κυριας,που το εγλειφε καλα το ...παγωτο.Μα πααρα πολυ καλα.
  Ειχα δει δυο απ αυτες.

 33. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 06/05/2009 22:35:15

  Τον Αντρεα,ηθελα να γραψω,αλλα ξεφυγε.

 34. kanis avatar
  kanis 06/05/2009 22:40:12

  @Προβοκατωρ.

  ..φαντάσου να το έλεγε κάποιος για σένα, όταν σου προέκυψε!

 35. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/05/2009 22:42:07

  Σε βιβλίο που έγραψε ο πρώην επικεφαλής της ασφάλειας του Ανδρέα λέει ότι στη πρώτη πτήση και μόλις γνωρίστηκαν, τράβηξε η Μιμή το κουρτινάκι και μετά το μόνο που φαινόταν ήταν το κεφάλι της να ανεβοκατεβαίνει.
  Πολύ στέλεχος η κυρία.

 36. kanis avatar
  kanis 06/05/2009 22:43:56

  @Strange Attractor 35

  ..στο δια ταύτα: Πως εβρέθη εκεί;

 37. Νἰκος avatar
  Νἰκος 06/05/2009 22:49:17

  "Κάλεσε επίσης το κυβερνών ! να μην κλείσει η Βουλή..."

  Παραγοντες, οταν βλεπω τετοια στενοχωριεμαι.
  Αν δεν κανω λαθος, αν και ξενοφευγατος πολλα χρονια, ειναι:

  Ο Κυβερνων
  Η κυβερνουσα
  το κυβερνον

  οπως το παρον και οχι το παρων.

  Το βλεπω να γραφεται ουκ ολιγες φορες ΠΑΝΤΟΥ.

 38. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/05/2009 23:00:55

  χαίστε την την Μιμή και την κάθε Μιμή.

  Επιχειρηματολογούμε και παραμυθιαζόμαστε με θεωρίες και δοξασίες και δήθεν ιδεολογίες, όταν όλα είναι για την μοιρασιά του 2% ή του όποιου 2% και αυτό είναι η Δημοκρατία μας, που δεν πρέπει να υπάρχει παρά μόνο σε mirage και οφθαλπάτη της ερήμου. Και αναρωτιέμαι, αν μέσα στα δέντρα έχουμε πάρει χαμπάρι το δάσος.

  Και αύριο θα ξαναεπιχειρηματολογούμε και ψυχαγωγούμε εαυτούς. Αισθάνεται κανείς το αδιέξοδο ή είμαι μόνος μου?

 39. ataktos avatar
  ataktos 06/05/2009 23:08:23

  Χτυπάνε η καμπάνες
  απόψε θλιβερά
  να δουν η ξένες μάνες
  που χασαν παλικάρια
  ...

 40. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 06/05/2009 23:19:13

  @,35 Strange Attractor,
  Επρόκειτο περί κουρτινακίου διαφανούς (έστω ημιδιαφανούς), ώστε να φαίνεται το παλλιδρομόν κεφάλι του στελέχους; Υπήρχε κάπου πίσω τους φώς (''αντηλιά'', ας πούμε) και διαγραφόταν η κεφαλή στο κουρτίνάκι ως σκιά; Μήπως κουνούσε η ίδια δυθμικά το κουρτινάκι με ευμεγέθη φουρκετα (αχ, έρημε Καρυωτάκη) καρφωμένη στα μαλιά της; Διεκρινόταν και τίποτα άλλο πλήν της κόμης ή μπα;

 41. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 06/05/2009 23:26:38

  37,Επειδή περιλαμβάνει πρόσωπα, το σωστό είναι "κυβερνών" κόμμα.Για τα υπόλοιπα, ισχύει η κατάληξη του ουδετέρου κανονικά.

 42. kanis avatar
  kanis 06/05/2009 23:29:21

  Τούτη εστί,γαρ, η σιωπή των συνομοτούντων!

 43. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/05/2009 23:49:34

  @40 Πάνε χρόνια που το διάβασα και νομίζω ο τύπος που το έγραψε λεγοταν Κεραμιδάς. Σαν υπεύθυνος ασφαλείας του Ανδρέα είχε ανοίξει κρυφά το κουρτινάκι μη τυχόν και του επιτεθεί καμιά αεροσυνοδός αδελφή τρελαμένη ... Οπότε και είδε την παλινδρόμηση της ξανθιάς κεφαλής της Μιμής.

 44. kanis avatar
  kanis 07/05/2009 00:23:29

  Μην αναρωτηθούμε,λοιπόν, για τις διεκδικήσεις της μιμής από την ερτ..Υπεσχημένες ήταν από τους εργοδότες της , άρα! Αλλοίμονο στους τάλαντες που την αντιμετώπισαν, σε βάρος της ζωής τους!!!!!!!!!!!!

 45. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 07/05/2009 01:14:49

  Στις θαλασσες πνιγηκανε πολλες, καμια ομως απο τις ψ..ες!!!

 46. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/05/2009 07:35:31

  @46 Μήπως αναφέρεσαι στη Δήμητρα (ψω)Λιάνη;

 47. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/05/2009 08:34:14

  Μα με συγχωρείτε, η Λιάνη είναι το πρόβλημα; Η το γεγονός, αυτός ρεζίλι, ο άλλος ρεζίλι, ο ενδιάμεσος αλληλοπεισθήκαμε ότι είναι ο ένας κλέφταρος και ο άλλος αρχιερέας. Να σας το πω εγώ πιο απλά. Όλοι, διακομματικά ζούν από τα 2%. Μερικά τα βρήκουν έτοιμα, μερικά τα φτιάχνουν. Το "βαθύ κράτος" που έλεγε ο Εξάκτινος.

  Μερικοί έχουν πιο ξεδιάντροπα αρπαχτικό περιβάλλον, μερικοί λιγότερο ξεδιάντροπα. Μερικοί τα πιανουν αμέσως, και οι ίδιοι, μερικοί δεν το κάνουν αμέσως, ίσως εμμέσως ίσως καθόλου. Και η Λιάνη, συγγνώμη που το κάνω ονομαστικά, είναι προπέτασμα καπνού, αφού "η Λιάνη" είναι και δική σας φαντασίωση και όσα δεν φτάνει η αλεπού... Εκτός αν η φαντασίωσή σας είναι το DVD. Chacun a son gout, ή διαλέξετε την ξεφτίλα σας. Μεταξύ μας, ούτε ο "επίτιμος", ούτε ο "αρχιερέας" είχαν τέτοια, για αυτό και δεν άντεξαν στην εξουσία.

  Η επιλογή, και επιχειρηματολογία υπέρ της όποιας προτιμητέας ξεφτίλας, είναι το λυπηρό που καταδικάζει, κατά την άποψή μου, την Ελλάδα. Ή θα βγούμε από αυτό το λούκι, ή να μάθουμε, όσοι δεν ξέρουμε, ξένες γλώσσες.

 48. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 07/05/2009 08:54:58

  Εγω ήδη παιρνω προφισιενσι στα τσετσενικα (με γεωργιανη γραμματικη)

 49. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 07/05/2009 09:36:27

  Παντως,εδω που τα λεμε,το φχαριστηθηκε ο μακαριτης.
  Ωραιο πραμα τοτε η κυρια.
  (Την εχετε δει τωρα;
  Θλιψη).

 50. Aurοra avatar
  Aurοra 07/05/2009 11:56:45

  29. ο Προφητης στις δοξες του. Μπραβο!

 51. lypon avatar
  lypon 07/05/2009 15:19:41

  Βρε σεις, τι πρόβλημα έχετε με το 2%; Γιατί κάνετε ωσαν όλες οι μίζες να καταργούνται, ωσαν να πίπτει ξαφνικά διαφάνεια στη δημόσια ζωή;

  Ωρε ανεδαφικοί, από ποιους θα …πίψει διαφάνεια; Από τους μιζαδόρους; Από τους κυβερνώντες ανίκανους; Ωρε ξυπνήστε, ή μάλλον ξύπνιοι είσαστε, γράψτε και τίποτα που να μην περιέχει σκοπιμότητες.

  Υπάρχει άνθρωπος που να μην πιστεύει πως από τα κόμματα, από ΟΛΑ τα κόμματα, μόλις δοθεί ευκαιρία, γλύφουν το μέλι; Ενίοτε μέχρις σημείου μπουχτίσματος;

  Ωρε …αναλυτές, το μόνο που θα αλλάξει χωρίς το 2% είναι πως οι λογιστές θα έχουν λίγο παραπάνω δουλίτσα, να δικιολογήσουν τις μίζες ως «υπερκομματικές επιδαψιλεύσεις υπηρεσιών»

  ΟΥΦ!

 52. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/05/2009 15:51:10

  lypon

  είναι αισθητικό το θέμα...

  φαντάσου μια χώρα που δεν κυβερνούν πουλημένοι, ή όπου οι νομοθέτες νομοθετούν με βάση την κρίση τους και όχι με βάση ποιά (ίσως αλλοδαπή) εταιρία λάδωσε το κόμμα, ή το άτομο.

  Οι μίζες είναι δικά σου λεφτά. Οι μίζες είναι οι κακή ποιότητα των υπηρεσιών, η ταπείνωση μπροστα στην παχουλή κυρία με τις χρυσές καδενες στα γιαλιά που κάνει ότι δεν θέλει να υπογράψει το χαρτί σου και σε έχει να παλαρακαλέις και να κρέμεσαι από το γκισέ. Οι μίζες είναι να πρέπει να έχεις μέσο για να βάλεις τηλεφωνική γραμμή (όχι πλέον) ή για να μπεις για εξετάσεις, ή για να βρει δουλειά ο μικρός.

  Αν σε ικανοποιεί το σύστημα, έχω αντιπρόταση. Νομιμοποίηση των μιζών, νόμιμες και αφορολόγητες, αλλά δηλωμένες.

 53. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 07/05/2009 18:47:06

  Αρχαιε,η γιαγια μου ελεγε καποτε,οτι ο βηχας κι ο παρας,δεν κρυβονται.
  Αν θελανε να πιασουνε και τις μιζες και τις φοροδιαφυγες και ο,τι αλλο,που εχει να κανει με λεφτα,ειναι πααρα πολυ απλο.
  Ενα καλο software,που να ελεγχει εισοδηματα δηλωθεντα,σε συνδυασμο με περιουσιακα στοιθχεια,(οσα δεν κρυβονται),αλλα και τις πασης φυσεως καταναλωσεις.ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,καρτες,κλπ.
  Και υποχρεωτικη χρηση καρτων,για ποσα πανω απο 50 Ευρω.
  Σε δυο μηνες,θα τους ειχαν εντοπισει ολους,κι ας ειχαν 100 εξωχωριες.

 54. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/05/2009 20:17:09

  Προβοκάτωρ, καλά. 10.000.000 Έλληνες, δεν θέλει καμία φιλοσοφία να ξέρεις που είναι και πως είναι κάθε λεπτό. Προφανώς δεν θέλουν και δεν θέλουμε. Απλά, η αναποτελεσματικότητα και η φτώχεια και η απώλεια ανεξαρτησίας που δημιουργείται από το πλέγμα διαφθορά-διαπλοκή είναι κάτι που αν είχαμε φωτισμένα άτομα θα το έκαναν σημαία. Εγώ σε κατ' ιδίαν συζητήσεις έχω εισπραξει κατ' επανάληψι την θέση του lypon. Μέχρι και ότι είναι δημοκρατικό το σύστημα της μίζας έχω ακούσει. Άστα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.