11/02/2009 15:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχει δίκαιο ο Τσουκάτος

Θα τολμήσει ο 4ος  ειδικός ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός να ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών της Mayo; Υπενθυμίζουμε ότι ο προηγούμενος εισαγγελέας που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση (και κουμπάρος του κ. Ζαγοριανού, όπως πληροφορούμεθα), ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, δεν τόλμησε να το κάνει. Περιορίστηκε απλώς να πάρει μαρτυρικές καταθέσεις από στελέχη της ΝΔ. Που τον διαβεβαίωσαν για την διαφάνεια της υπόγειας χρηματοδότησης και έτσι έκλεισε το φάκελο. Ο οποίος όμως άνοιξε πάλι με τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς

Τα λέμε αυτά επειδή θεωρούμε δίκαιη τη διαμαρτυρία του κ. Τσουκάτου ο οποίος εγκαλεί την δικαιοσύνη για επιλεκτική αντιμετώπιση, με αφορμή το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Ως μέτρο σύγκρισης ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ επικαλείται τη χρηματοδότηση του κόμματος της Ν.Δ. μέσω της λιβεριανής υπεράκτιας εταιρείας Μayo, που ύστερα από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο. Αντίθετα, στη δική του περίπτωση, που αφορά το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που από τη Siemens Γερμανίας κατέληξαν - όπως έχει πει- στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ελέγχεται ποινικά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ή υπάρχει λοιπόν ισονομία, ή δεν υπάρχει.

Δείτε κι αυτά:

Ο Μητσοτάκης απαιτεί το σπίτι του...Λαλιώτη

Τι θα κάνει η δικαιοσύνη με την Mayo;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΑΥΠΛΙΟΣ avatar
  ΝΑΥΠΛΙΟΣ 11/02/2009 15:30:37

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

  http://tatoulis.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html

 2. GreenPoint avatar
  GreenPoint 11/02/2009 16:29:53

  Ασφαλως και εχει δικαιο ο Τσουκατος.Μονο τυφλη δεν ειναι η δικαιοσυνη στην Ελλαδα.

 3. sasman avatar
  sasman 11/02/2009 17:50:41

  Υπάρχει και άλλη μια διαφορά Ο τσουκάτος βγήκε μόνος του και το είπε δεν τον κάρφωσε κανένας, πολύ δε περισσότερο κανείς δεν το απείλησε!!!

 4. Decay avatar
  Decay 12/02/2009 02:16:23

  Της Μαριλης Mαργωμενου

  Hταν το σοσιαλιστικό έτος 1983 όταν ο κ. Θ. Τσουκάτος γνώρισε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Πλην, δεν επρόκειτο για έρωτα με την πρώτη ματιά. Βλέπετε, τον παλιό εκείνο τον καιρό ο κ. Τσουκάτος ανήκε στο κόκκινο και επαναστατικό ΕΚΚΕ, εξ ου και μια σκοτεινή νύχτα, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, ένα κλιμάκιο πασόκων τον ανίχνευσε ομού μετά του νεαρού κυρίου Πέτρου Τατούλη και της συμβίας του σκαρφαλωμένους σ’ ένα χαμηλό τοίχο, να παλεύουν να κατεβάσουν μια αφίσα του τότε δημάρχου Αθηναίων Δ. Μπέη.
  Περιττόν να πει κανείς πως λίγα λεπτά μετά ο κ. Τσουκάτος ήταν πιο μαύρος απ’ όσο υπήρξε κατά τα έτη που περιεφέρετο κάτω απ’ τον καυτό ήλιο της Μυκόνου, και πιο πονεμένος ακόμη κι απ’ την 28η Δεκεμβρίου του 2000, που ο κ. Κ. Σημίτης τον απόδιωξε. Παρά το μελανό (κυριολεκτικώς) συμβάν, φαίνεται πως εκείνο το βράδυ ο κ. Τσουκάτος εξετίμησε τη στιβαρότητα των πασόκων: σύντομα αποφάσισε πως το ΕΚΚΕ μπορεί να αρχίσει την επανάσταση χωρίς αυτόν, και πως δε θα δουλεύει πια το πρωί πιλοφόρι και το βράδυ αλουμινάς στην Αργυρούπολη. Το προσωπικό του άστρο ενώθηκε με τον παγίως ανατέλλοντα ήλιο του ΠΑΣΟΚ εκείνο το πρωί που ο φέρελπις νέος απευθύνθηκε σε έναν εκ των υψηλόβαθμων σοσιαλιστών. Εκείνος για να τον ανταμείψει εκπόνησε ειδικό ΦΕΚ, ώστε ο νεαρός φαρμακοποιός Τσουκάτος να αναλάβει άμεσα χρέη στον Οίκο Ναύτου.
  Ως γνωστόν, ο Οίκος Ναύτου ευρίσκεται όπου και οι ναύτες - δηλαδή στον Πειραιά. Κι έτσι ο φαρμακοποιός βρήκε τη συνταγή για να πλησιάσει τον τοπικό βουλευτή κ. Κ. Σημίτη. Η συνέχεια της ιστορίας είναι λίγο - πολύ γνωστή: στα επόμενα έτη ο κ. Τσουκάτος έζησε τον μύθο του στο ΠΑΣΟΚ. Είχε πορτοκαλί τηλέφωνο, απέκτησε σπίτι στο Λυκαβηττό αντί για το ταπεινό τριάρι στα Κάτω Πατήσια, κι όσο για τις διακοπές... δε χρειαζόταν πια σπίτι, γιατί πήγαινε με κότερο. Η σύζυγός του, η «Πόπη του Τσουκάτου», όπως θα την ακούγατε να αυτοπροσδιορίζεται αν σας έπαιρνε τηλέφωνο, ήταν πανευτυχής με την κοινωνική αναβάθμιση. Μόνο κάτι παλιές φωτογραφίες θύμιζαν πως ο Θόδωρος ήταν κάποτε ο γιος του μπακάλη απ’ το Λεωνίδιο που έπαιζε όλη μέρα μπάλα με τον διπλανό του στο θρανίο, τον Δημητράκη - τον πιτσιρίκο, δηλαδή, με τον οποίο θα μοιραζόταν αργότερα το έδρανο της Βουλής, γιατί ο «Δημητράκης», ήταν ο Δημήτρης Ρέππας! Το μόνο που έμεινε απαράλλακτο από εκείνα τα αθώα χρόνια, ήταν η εμμονή του κ. Τσουκάτου να μη συναιρεί τα ρήματα. Να λέει «καλάω» αντί «καλώ». Για σήμερα, ας πούμε, θα είπε «με καλάει ο εισαγγελέας»...
  Η δύστηνος μοίρα του, πάντως, ελάχιστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στενοχώρησε, όπως περίτρανα αποδεικνύει και το άρθρο που κάποτε συνέγραψε ο κ. Γ. Πανταγιάς περί των τσουκάτειων μεθόδων με τίτλο «Ο Φαρμακοτρίφτης»! Αλλά βέβαια, την εποχή της παντοδυναμίας του, τέτοια πλήγματα τα άντεχε ο «στρατηγός» - μέχρι που ενέσκυψε ο Θεόδωρος Πάγκαλος... Ισως αν φυσούσε εκείνο το μεσημέρι του Σεπτέμβρη του 2000 όλα να είχαν πάει πρίμα για τον κ. Τσουκάτο. Πλην, ο Αίολος κήρυξε αργία, κι έτσι το σκάφος του Σ. Κόκκαλη έπιασε αναγκαστικά στην Τζιά. Ο κ. Τσουκάτος που επέβαινε σ’ αυτό σκέφθηκε πως ήταν ευκαιρία να φωνάξει τον Θ. Πάγκαλο απ’ τους αμπελώνες του να φάνε οι τρεις τους αστακομακαρονάδα. Αποτέλεσμα; Ο κ. Πάγκαλος πρώτα συνέφαγε, και μετά κατήγγειλε τη συνύπαρξη στελεχών και επιχειρηματιών σε κότερα! Στη ναυμαχία που ακολούθησε, ο κ. Τσουκάτος δέχθηκε την πρώτη τορπίλη.

  Τραπεζομαχίες στη Μύκονο

  Η καταβύθισή του όμως είχε αρχίσει μήνες πριν. Ηταν τη Μεγάλη Παρασκευή του 2000, λίγο μετά τις (νικηφόρες για το ΠΑΣΟΚ) εκλογές της 9ης Απριλίου: ο «στρατηγός» ζούσε τη δική του εκδοχή της κατάνυξης στο Sea Satin της Μυκόνου με διαφορες μιντιακές προσωπικότητες και επιχειρηματίες κοσμικού τύπου. Με το που ενεφανίσθη το φεγγάρι στον ουρανό, κατέλαβε την τσουκάτειο συντροφιά κάτι σαν σεληνιασμός: οι θαμώνες του μαγαζιού ποτέ δε θα ξεχάσουν πως, αντί επιταφίου, είδαν τους VIP του σοσιαλισμού να πετούν ποτήρια και τραπέζια συνδυάζοντας αναδρομικώς τη νίκη του ΠΑΣΟΚ με την ευφορία του αλκοόλ.
  Εν πάση περιπτώσει, στην άλλη άκρη της νησιωτικής χώρας, στον Αγιο Πέτρο της Ανδρου, ο κ. Ν. Θέμελης ετοιμαζόταν για τον επιτάφιο όταν το τηλέφωνό του χτύπησε. Εις θαμών του Sea Satin τον ενημέρωσε για τις... τραπεζομαχίες. Κι έτσι κάπως, ο κ. Σημίτης για πρώτη φορά πληροφορήθηκε μέσω Θέμελη τα κατορθώματά του «στρατηγού» του. Αλλά πάλι, αυτό ποσώς ανησύχησε τον ίδιο τον κ. Τσουκάτο: το επόμενο βράδυ γιόρτασε την Ανάσταση χορεύοντας με τον κ. Σ. Κόκαλη το «Roxanne» στα «Αστρα» της Μυκόνου, χωρίς καθόλου να υποψιάζεται πως το δικό του άστρο είχε μόλις αρχίσει να δύει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.