12/11/2009 13:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχασε το τάιμινγκ η Ντόρατου Σπύρου Γκουτζάνη

Με προσωπική  επίθεση στον αντίπαλό της για  την ηγεσία κ. Αντώνη Σαμαρά προσπαθεί  η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη  να αντιμετωπίσει την δυναμική που  αναπτύσσει η υποψηφιότητά του στην εκλογική βάση του κόμματος. Η κ. Μπακογιάννη  μιλώντας χθες σε μεγάλη συγκέντρωση οπαδών της στο στάδιο του Περιστερίου δεν ανέπτυξε πολιτική πλατφόρμα  πέρα από γενικές αναφορές στην «φιλελεύθερη ιδεολογία, τον ανταγωνισμό, την  ελευθερία» αλλά απάντησε και προσπάθησε να αποδομήσει την πολιτική πρόταση  του κ. Σαμαρά ο οποίος υποστηρίζει ότι «πρώτα πρέπει να κερδίσουμε ξανά τους ψηφοφόρους του κόμματος που μας γύρισαν την πλάτη και μετά να αναζητήσουμε άλλους ψηφοφόρους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Μπακογιάννη είπε ότι με η δική της ηγεσία θα σημάνει «τέρμα οι ομάδες και οι παρέες» παρότι είναι γνωστό ότι διαθέτει τον πιο ισχυρό μηχανισμό και υπάρχει το ερώτημα πώς θα απαλλαγεί από τον μηχανισμό αυτό στον οποίο θα χρωστά την εκλογή της εάν κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία.

Επιτέθηκε όμως στον κ. Αντώνη Σαμαρά και για τις αναφορές του στον σύγχρονο πατριωτισμό λέγοντας: « ο  Νεοδημοκράτης  πιστεύει στον πατριωτισμό, όχι στην πατριδοκαπηλία. Η Νέα Δημοκρατία χάραξε τις κόκκινες γραμμές της χώρας.  Εμείς ορθώσαμε το ανάστημα της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, όταν ακόμα και η Αμερική, ακόμα και η Τουρκία, υπέγραψαν ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ, αν δεν λυθεί το θέμα της ονομασίας.  Δεν υπηρετούμε την πατρίδα με τη δημαγωγία».

Φυσικά η κ. Μπακογιάννη δεν κάνει πιο  συγκεκριμένες αναφορές αφού είναι  γνωστό ότι ήταν αντίθετη στην πολιτική Καραμανλή στο κυπριακό και είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν. Επίσης είχε υπονομεύσει το άνοιγμα του  κ. Καραμανλή στην Ρωσία και την ενεργειακή πολιτική των αγωγών με την δήλωσή της υπέρ της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στην Ευρώπη που είχε δημιουργήσει διπλωματικές προστριβές με την ρωσική κυβέρνηση. Αλλά ακόμη και στο Βουκουρέστι η κ. Μπακογιάννη ήταν εναντίον του βέτο το οποίο είχε χειρισθεί ο κ. Καραμανλής και το διπλωματικό του γραφείο.

Γενικότερη έκπληξη  όμως προκάλεσε η αναφορά της  κ. Μπακογιάννη «σε συμφέροντα που  δήθεν την πολεμούν» αφού είναι  γνωστή η σχέση της οικογένειας  Μητσοτάκη με συμφέροντα και μηχανισμούς.

Επίσης, για πρώτη φορά από την ομιλία της έλλειπαν οι αναφορές στον πρόεδρο του κόμματος κ. Κώστα Καραμανλή ενώ άσκησε και κριτική στα λάθη της διακυβέρνησης.

Η ομιλία της κ. Μπακογιάννη που έγινε στο κατάμεστο στάδιο του Περιστερίου –υπολογίζεται ότι ήταν περισσότερα από 5000 άτομα- ήταν η κορύφωση της συνολικότερης επίθεσης που ξεκίνησαν οι βουλευτές του περιβάλλοντός της με δηλώσεις στα ΜΜΕ εναντίον του κ. Σαμαρά και του κ. Αβραμόπουλου με άξονα το επιχείρημα ότι «εκείνοι είχαν αποχωρήσει από το κόμμα».

Ανεξάρτητοι παρατηρητές πάντως σημείωναν ότι η κ. Μπακογιάννη με το να απαντά στον κ. Σαμαρά του αναγνωρίζει ότι εκείνος έχει βάλλει την πολιτική ατζέντα  και ετεροπροσδιορίζεται.

Επίσης εκτιμούν ότι η κ. Μπακογιάννη έχει χάσει το τάιμινγκ αφού αυτή την ομιλία θα έπρεπε ίσως να έχει κάνει στο συνέδριο.  

http://www.protothema.gr/content.php?id=50941

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 12/11/2009 13:20:06

  Δεν καταλαβαίνω γιατί τα έχουν βάλει με τον Αβραμόπουλο οι οπαδοί της κυρίας Μητσοτάκη. Από τη στιγμή που δεν εγκρίθηκε η πρότασή του για ψήφο των φίλων (και έμειναν μόνο τα μέλη) ο Αβραμόπουλος αποφάσισε να αποσυρθεί, τότε ήταν άλλες οι συμμαχίες και σήμερα είναι διαφορετικές.
  Δεν πήγαν και οι τρείς άλλοι υποψήφιοι στο γραφείο του μετά την παρίτησή της υποψηφιότητάς του;
  Που κολλάνε κάτι τυπάκια σαν τον Πρετεντέρη;
  Με το ζόρι δηλαδή θέλουν να τον βγάλουν αναξιόπιστο;
  Τότε γιατί δεν τολμάει να κράξει κανείς τον Καραμανλή όταν προεκλογικά δήλωνε ότι είναι πολύ νέος και δεν θα παραιτηθεί από αρχηγός και τελικά έκανε το αντίθετο;
  Οι ίδιοι τύποι που τώρα λοιδορούν τον Αβραμόπουλο δεν είπαν κουβέντα για τον Καραμανλή.
  Έλεος πιά, όπως μας συμφέρει τα λέμε κάθε φορά, κυρία θεοδώρα.
  Εάν ο Αβραμόπουλος είχε αποφασίσει να πάει μαζί της θα τον έλεγε αναξιόπιστο η κυρία Μητσοτάκη;

 2. anetos avatar
  anetos 12/11/2009 13:42:45

  H γκριμάτσα και έριξε χθες το βράδυ ο Πρετεντερης δεν λέγεται . είναι η πρώτη φορά που βλέπω τον Αβραμο να την χώνεται έτσι σε δημοσιογράφο και η πρώτη φορά που είχε κάποιο ειρμό στην σκέψη του ..πρέπει η πίεση στον Πρτεντερη αλλά και στην Τρέμει να είχε ανέβει στο 25 …αλλά δεν τους βγήκε

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ anetos 12/11/2009 14:24:22

   Πρετεντερης, Τρεμη, Χατζηλαλακης ειναι τελειωμενοι στη συνειδηση μας. Ειναι υπηρετες νταβατζηδων ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ. Τελειωσαν οι κυριοι...

 3. χαρης avatar
  χαρης 12/11/2009 13:50:03

  Τι είναι αυτά τα πράγματα, που συμβαίνουν στη χώρα μας: σβήνουμε, έτσι με μια μονοκοντυλιά και για λόγους, δήθεν, πολιτικού καθωσπρεπισμού, το παρελθόν και μάλιστα όχι το απώτερο, αλλά το άμεσο; O Σαμαράς δεν ήταν, που πριν από λίγα χρόνια έλεγε τη ΝΔ πτώμα και βοήθησε τον ημιθανή Α. Παπανδρέου να κρατηθεί στην εξουσία το 1995, προτείνοντας τον Κ. Στεφανόπουλο για ΠτΔ; Τα ίδια δεν έκανε και ο Αβραμόπουλος το 2000 και μας "φόρτωσε" άλλα 4 χρόνια έναν καταρρέοντα, τότε, Σημίτη; Πρέπει να τα ξεχνάμε όλα αυτά; Aν τα ξεχάσουμε, να μη μιξοκλαίμε, αν το ΠΑΣΟΚ παραμείνει άλλα 20 χρόνια. Σίγουρα, δεν θα μας φταίει αυτό.

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ χαρης 12/11/2009 14:41:39

   Χάρη, είναι τόσο δύσκολο να δείς ότι με τη Ντόρα Μητσοτάκη αρχηγό η Νέα Δημοκρατία θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Γιωργοκάναλων και της διαπλοκής;
   Δεν ξέρεις πόσο έντονα είναι τα αντι-Μητσοτακικά αντανακλαστικά στην Κεντρο-αριστερά;
   Δεν έχουμε καμμία μα καμμία ελπίδα εάν εκλεγεί η Ντόρα.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ χαρης 12/11/2009 14:42:03

   Το πρόβλημα είναι ότι έδιωξε η ΝΔ το Σαμαρά. Από εκεί ξεκίνησε η αρχή του τέλους του Μητσοτάκη στην απήχηση που είχε στο εκλογικό σώμα. Όπως είπε κι Κεφαλογιάννης προχθές, υποστηρικτής της Ντόρας, "αν ο Σαμαράς είχε γίνει αρχηγός το 1993, θα κοιμόταν και θα ξυπνούσε πρωθυπουργός το 1996 και θα παρέδιδε σήμερα στον Καραμανλή". Έτσι ακριβώς είναι.

   Τα 11 χρόνια ΠΑΣΟΚ οφείλονται στο ότι ποτέ κανένας από τους υπόλοιπους δεν μπόρεσε να πείσει τον ελληνικό λαό με τον τρόπο που μπορεί να τον πείσει ο Σαμαράς ως επικεφαλής ενός κόμματος εξουσίας. Και τον έδιωξαν από τη ΝΔ άνθρωποι άχρηστοι σαν τον Έβερτ με τη γνωσή απάτη της 21 Οκτωβρίου 1992.

   Τι τα θες και τα ξύνεις; Ό,τι και να ψάξεις ευθύνες του Μητσοτακέικου μόνον θα βρεις. Μιλούν κιόλας οι νεκροθάφτες της ΝΔ και της χώρας...

 4. spm avatar
  spm 12/11/2009 14:15:12

  ΧΑΡΗ, ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ, ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ. ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/11/2009 14:53:36

  μίσος ή μνησικακία ?

  ΠΠ

 6. fatfat avatar
  fatfat 12/11/2009 14:54:05

  @ ΓΙΑΝΝΗΣ....και ποιος είναι ψηλά στην συνείδησή σου? Ο Τράγκας?.....που σημειωτέον χθες τον κατατρόπωσε ο Χατζηνικολάου.....

 7. fatfat avatar
  fatfat 12/11/2009 14:56:05

  @πρασινάλογα....σεβαστή η γνώμη σου.....σεβαστείτε όμως και τις αντίθετες γνώμες....

 8. fatfat avatar
  fatfat 12/11/2009 15:01:25

  @spm ......την ψυχραιμία τους έχουν χάσει όσοι βρίζουν,προσβάλλουν κάποιους επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς.......την ψυχραιμία τους έχουν χάσει εδώ μέσα όσοι υποστηρικτές του κυρίου Σαμαρά χαρακτηρίζουν "κάφρους","πουλημένα τομάρια","αναβαθμισμένους κτηματομεσίτες","ρηχούς","κουφιοκέφαλους","πληρωμένους" όσους τολμούν να υποστηρίξουν την κυρία Μπακογιάννη....

 9. nikolas avatar
  nikolas 12/11/2009 15:45:05

  ΣΑΜΑΡΑ ΛΕΜΕ
  ΓΙΑ 1000 ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
  ΤΕΛΟΣ!!!

 10. panos avatar
  panos 12/11/2009 16:14:24

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΤΕ ΕΤΣΙ?

  ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΔΩ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.........Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!!!!!!!

  ΕΒΛΕΠΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΜΕΤΟ.......ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ Η ΜΙΣΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.ΕΤΣΙ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ 2007 ΟΤΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ....ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕ ΓΑΠ!ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΠΙΑ!
  ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ Η ΝΔ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΠΕΙΡΕΙ ΤΗ ΔΙΧΟΝΕΙΑ!!!ΑΥΤΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ.......

 11. sofias avatar
  sofias 12/11/2009 19:07:01

  Μπράβο panos!!!!!!
  Γιαυτό σου λέω για να μην σκοτωνόμαστε ψήφισε Σαμαρά έτσι κι αλλίως δεν πιστεύεις μέσα σου οτι μπορεί η Ντόρα να είναι το αντίπαλο δέος στον Γιωργάκη
  Οσο για την ενότητα θα την κρατήσουμε μην στεναχωρίεσαι και πρέπει σαν καθαρός ΝΔκράτης να δεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων,ο Σαμαράς έχει πιο καλή αποδοχή και σε άλλους χώρους.
  Εμεις αυτό δεν θέλουμε?να μπορεί πιο εύκολα να μας κάνει κυβέρνηση?
  Τι να θυμηθώ ?τις 3 εκλογές που κάναμε το 89 και 90 για να βγεί ο Μητσοτάκης και πάλι ο Κατσίκης μας στήριξε μην το ξεχνάς..

 12. Aris M. avatar
  Aris M. 12/11/2009 19:13:12

  Αυτό με την ενότητα νομίζει η Ντόρα οτι είναι υπέρ της???? Τόσο ασχετοι είναι????
  Με το να λένε οτι η Ντόρα μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα ενώ με το Σαμαρά είναι πιο δύσκολο εμμέσως απειλούν οτι εμείς οι Μητσοτακικοί θα φύγουμε. Η αλήθεια είναι οτι δεν πάνε πουθενά...απομακρύνοντε αυτοί απο την εξουσία???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.