#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έχασαν με το σχέδιο Ανάν και την Μπακογιάννη, θα χάσουν και τώρα...του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Ο διεθνής καπιταλισμός τη γλίτωσε από τον ... Λένιν. Η Οκτωβριανή Επανάσταση τελείωσε άδοξα με το αποτυχημένο πραξικόπημα, που έφερε στην εξουσία τον οινόφλυγα Γέλτσιν. Ο Μάο πέθανε κι οι επίγονοι του φοράνε κουστούμια και κάνουν μπίζνες. Ο Τσε έγινε μπλουζάκια κι ο Φιντέλ οικουρεί με την κόκκινη φόρμα του μετά την αποχώρηση του από τα αξιώματα.

Πάνω λοιπόν που στην Τριμερή, στην Μπίλντεμπεργκ και τους ουρανοξύστες των Επτά Αδελφών πάνε να πάρουν μια ανάσα, ήρθε το μεγάλο χτύπημα. Ο Γιώργος, που φεύγει για να μείνει, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων επιτέθηκε στην συντηρητική Ευρώπη, στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και στις σκοτεινές δυνάμεις που τον πολέμησαν. Έγραφα για πλάκα πριν είκοσι μέρες «να δείτε που ο Γιώργος θα γίνει και αντιμνημονιακός» και δεν πρόλαβε να κρυώσει το πληκτρολόγιο. Ο αρχηγός του Δρούτσα και της Τίνας, με τη μεταφρασμένη συνείδηση, ο καλύτερος φίλος του Πακιστανού, εγκαλεί τους εκπροσώπους του διεθνούς καπιταλισμού που δεν κράτησαν σημειώσεις απ’ όσα   βαρυσήμαντα είπε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Ντωβίλ. «Δεν με άκουσαν», είπε. Γιώργο μου, δεν έχουν ακόμη φτάσει εκεί. Ακόμη μελετούν τις σημειώσεις τους από τους άλλους μεγάλους συντρόφους σου στην Διεθνή σας, του Μοαμάρ Καντάφι και του Χόσνι Μουμπάρακ.

Τελικά αποδεκνύεται ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δυο χρόνια δεν ήταν παρά ένας μεγαλοφυής ελιγμός τακτικής του αδερφού του «μεταμφιεσμένου Έλληνα με την αμερικάνικη καρδιά». Κατάπιε συντάξεις, επιδόματα, δικαιώματα, θέσεις εργασίας, την ρευστότητα της αγοράς, το ηθικό των Ελλήνων, μας οδήγησε με μεγάλες δρασκελιές προς τα πίσω, στην εποχή πριν την εξέγερση των σφαγείων του Σικάγο. Όμως, αδέρφια, αυτό δεν ήταν παρά προπέτασμα καπνού, σοσιαλιστικά καπνογόνα, πίσω από τα οποία ο Κόκκινος Γιώργος ετοίμαζε την επίθεση του στους εκπροσώπους του διεθνούς καπιταλισμού, στην συντηρητική Ευρώπη της Μέρκελ και του Σαρκοζί, στον Αντώνη Σαμαρά και στον …Καραμανλή, γιατί, λέει, καθυστέρησε να πάρει μέτρα!

Λοιπόν έχω πια γερή πρεσβυωπία κι απέκτησα και λίγο αστιγματισμό, δεν βλέπω όπως παλιά. Βοηθήστε με όμως εσείς οι νεότεροι, πείτε μου, εκείνος ο τύπος με το μουστάκι, ο ψηλός με την καράφλα, που έμπαινε μπροστά αγκαζέ με τους συνδικαλιστές, όταν ο Καραμανλής προσπαθούσε να περάσει το πολύ πιο ήπιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ήταν άλλος; Αυτός που κατήγγειλε λάβρος την συμφωνία με τους κινέζους για το λιμάνι του Πειραιά, αυτός που υποσχόταν προεκλογικά και αυξήσεις, γιατί «λεφτά υπάρχουν», ήταν συνωνυμία;

Σε τούτη δω τη χώρα δεν βαριέσαι ποτέ. Συμβαίνουν τα πιο τρελά πράγματα. Να, ο Γιώργος μπήκε στον τηλεφωνικό θάλαμο με την κολλητή φόρμα του Μπάτμαν – δρομέα και το αεροπλανικό γυαλί και βγήκε με την φαιοπράσινη στολή εκστρατείας του Τσε. Τα σκληρά λευκά κολλάρα του καπιταλισμού δεν κράτησαν σημειώσεις, είμαι σίγουρος όμως πως ο χαλκέντερος εβδομηντάρης πια Τζων Γκληζ, η ψυχή των θρυλικών Μόντυ Πάϋθονς, δεν χάνει λέξη.

Ένα από τα προβλήματα της Πατρίδας μας είναι η σχετικότητα των πάντων. Κι η κοντή, τόση δα, μνήμη. Κάθε τόσο τα πόδια σηκώνονται να χτυπήσουν το κεφάλι κι ο καθένας δηλώνει ότι θέλει. Δουλόφρονες και διεφθαρμένοι οπαδοί του ενδοτισμού κάθε είδους, κήρυκες ενός μισελληνικού ιδεολογικού ολοκληρωτισμού, κατηγορούν κάθε φωνή αντίστασης κι αξιοπρέπειας, ως «ακραίους», «εθνικιστές», «επικίνδυνους». Άνθρωποι που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και έζησαν είτε ως πολυτελή πεκινουά, σιτιζόμενα από το δημόσιο Πρυτανείο, που την ελεύθερη αγορά και τον αγώνα για τον επιούσιο τα έχουν δει μόνο με το κυάλι, υπερθεματίζουν για την ανάγκη να κάνουν θυσίες οι…άλλοι. Οι πολλοί.

Πίσω τους έχουν ένα βραχίονα εκβιασμών, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης, που κάθε μήνα που περνάει, πουλάει όλο και λιγότερα φύλλα, που η αξιοπιστία, η τηλεθέαση και η επιχειρηματική βιωσιμότητα τους κατρακυλούν συνεχώς. Δεν είναι παρά φούσκες. Ο δανεισμός τους με εξωτραπεζικά κριτήρια, συχνά εικοσαπλάσιος ή και εκατονταπλάσιος της χρηματιστηριακής αξίας των ομίλων τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι ο κύριος λόγος της γιγάντωσης τους. Αυτό όμως τελειώνει.

Αυτοί που μας δανείζουν έχουν στα χέρια τους τις καταστάσεις και τα οικονομικά στοιχεία. Δεν μπορούν να καταλάβουν, για ποιο λόγο πρέπει να δίνουν χρήματα στις τράπεζες μας κι αυτές να τα πετάνε στο πηγάδι χωρίς πάτο μιας δράκας ανθρώπων, που στη διεθνή κλίμακα είναι απλώς καλοντυμένοι πορτοφολάδες. Και θα έρθουν να ζητήσουν ξεκαθάρισμα της κατάστασης.

Γιατί αναφέρομαι με τόση επιμονή σε αυτό τον βραχίονα εκβιασμών και προπαγάνδας; Μα γιατί αποτελούν τον κανόνα της καθεστωτικής πληροφόρησης και βασικό παράγοντα στρέβλωσης και παρακμής του δημόσιου βίου. Γιατί αυτό το σύστημα που θνήσκει αλλά ακόμη έχει επιρροή, είναι που επιτρέπει τέτοιες οβιδιακές μεταμορφώσεις, τέτοιο δούλεμα του Λαού.

Σε μια υγιή κοινωνία, τέτοιος πολιτικός αμοραλισμός, τέτοια γκροτέσκα ψεύδη, θα είχαν ξεσηκώσει ένα τεράστιο επικοινωνιακό κύμα απαξίωσης. Τα αληθινά σοβαρά κι αξιόπιστα ΜΜΕ, θα είχαν ήδη αναγνωρίσει την δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά στις προβλέψεις του, στην ειλικρίνεια της κριτικής και των προθέσεων του και θα είχαν στείλει στα Τάρταρα της δημόσιας χλεύης, αυτούς που νομίζουν πως μπορούν να αλλάζουν θέσεις και ιδέες σαν κουστούμια κλόουν στο τσίρκο.

Αντίθετα, τώρα παίζουν άλλα σενάρια. Προσπαθούν να πείσουν για την σοβαρότητα της ενδεχόμενης δημιουργίας ενός νέου κομματικού υβριδίου της διαπλοκής, μια σύναξη νεοφιλεύθερων ανθρωποφάγων που θα προσπαθήσει να στερήσει την αυτοδυναμία από την μόνη αληθινή προοπτική του Έθνους. Θα είναι το κύκνειο άσμα τους. Ηττήθηκαν στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν το Σχέδιο Ανάν. Ηττήθηκαν στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν τον Βενιζέλο μετά την δεύτερη ήττα του Παπανδρέου από τον Κ. Καραμανλή. Ηττήθηκαν στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν την Μπακογιάννη στη βάση της ΝΔ. Θα ηττηθούν και τώρα σε αυτή και σε όποια άλλη προσπάθεια τους. Γιατί υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο κι ο στριμωγμένος Λαός τον βλέπει, τον ακουμπάει, τον μυρίζει. Απλά αναρωτιέμαι. Αυτοί, οι πρόθυμοι κι αδίστακτοι, που θα ζήσουν;

(Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 12/12/2011 10:37:11

  Και η Νέα Νέα Δημοκρατία έχει τις λύσεις .Πολύ καλό για να είναι αληθινό.Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα στην ανάλυση.Αν ισχύει αυτό που είπε ο Φλωρίδης ότι επί 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιπαρέβαλε τίποτα στα σχέδια του ΔΝΤ τότε ο ΓΑΠ από γραφικός πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινός εγκληματίας.Επειδή η μνήμη μου όμως είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση από του μέσου οπαδού κόμματος θα ήθελα πολύ να ακούσω ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως θα επανιδρύσει το κράτος η Νέα Δημοκρατία.Καλά τα ευχολόγια και οι κεραυνοί αλλά το δημόσιο τέρας και η στρεβλή ανάπτυξη είναι ακόμα εκεί.Το ίδιο και τα διαπλεκόμενα μέσα μαζικής αποχαύνωσης.Επι της ουσίας πως θα σπάσουνε αυγά δηλαδή απολύσεις,ρήξεις με δικά σας παιδιά (του κόμματος εννοώ που περιμένουν κι αυτά λίγο κρατικό οξυγόνο)πάταξη της φοροδιαφυγής κτλ κτλ κτλ?

 2. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 12/12/2011 10:41:51

  Καλημέρα Φαηλε

 3. Nikos Kaplanis avatar
  Nikos Kaplanis 12/12/2011 10:45:13

  Φαήλε έχεις δίκιο αλλά πολύ φοβάμαι οτι οι «αγγελικές» δυνάμεις της διαπλοκής έχουν ψαλλιδίσει την αναγκαιότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ.Είναι τρελό.Σε μια εποχή που είναι αναγκαία μια σοβαρή,ειλικρινής και αυτοδύναμη κυβέρνηση,το πολιτικό σκηνικό να παρουσιάζεται έστω δημοσκοπικά κατακερματισμένο!Πρέπει ο Πρόεδρος να βγεί πιο δυναμικός και να εξηγήσει τις κινήσεις του.Ο πολύς κόσμοα δεν έχει καταλάβει ακόμα τί έχει συμβεί.Είναι και τα κανάλια που λειτουργούν σε αυτήν την κατεύθυνση και ο κόσμος είναι μουδιασμένος αλλά και μπερδεμένος.Χρειάζεται μια εκστρατεία ενημέρωσης και παράλληλα παράθεσης των κινήσεων της ΝΔ όταν αυτή θα είναι κυβέρνηση.Και κάτι τελευταίο.Οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια να είναι νέοι και έπιτυχημένοι.Γόνοι παλαιών πολιτικών που δεν έχουν δοκιμασθεί ακόμα στη ζωή θα πρέπει να απομακρυνθούν.Και στο ψηφοδέλτιο επικρατείες,πέρα απο 2-3αναγκαίες παρουσίες,θα πρέπει να υπάρχουν νέοι άνθρωποι ,ακόμα και άνεργοι,γιατί όχι οι οποίοι θα σημάνουν την αναγέννηση αλλά και την ελπίδα!!!

 4. SABI avatar
  SABI 12/12/2011 10:50:10

  Aγαπητέ Φαήλο,
  Τα λές καλύτερα κι απ' τον Βενιζέλο...
  Αν σε πιστέψω, τα προβλήματά μας σύντομα θα λάβουν τέλος με μια ακόμα ήττα "των νταβατζήδων" απο τον Αντώνη Σαμαρά...Πολύ θα ήθελα να το πιστέψω, αλλά δυστυχώς είμαι ξύπνιος και δεν με κολλάει ύπνος για να δώ γλυκά όνειρα ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ SABI 12/12/2011 20:26:41

   Άμα σε νανουρίσει η Καϊλή;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/12/2011 20:29:21

    Η Έλσα... ;

    • Τιγράνης avatar
     Τιγράνης @ Strange Attractor 12/12/2011 20:49:50

     Φαήλο ποια Καϊλή; Το... υποκείμενο του προκειμένου της ημέρας είναι η Μαρία Βολονάκη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία φαίνεται να κατέχει δεόντως την τέχνη του βαυκαλήματος!!

     Το Έλσα Παράξενε το αντιπαρέρχομαι, BBW καταστάσεις, μπλιαχ...

  • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
   Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ SABI 12/12/2011 23:11:18

   Τους νταβαντζήδες ανέλαβε να τους συντηρήσει ο Βορίδης.

 5. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 12/12/2011 10:53:39

  ναι θα χασουν αλλα μεχρι τοτε θα εχουμε εξοντωθει και μεις
  ο χρονος πλεον κυλαει περισσοτερο απο γρηγορα

  • Lampros avatar
   Lampros @ βουλα ελευθεριαδου 12/12/2011 12:12:01

   +100000
   ειδαμε το δημοσίευμα που περασε στα ψιλα, με την γυναικα που επεσε στην θαλασσα για να αυτοκτονήσει μαζι με το παιδάκι της?
   Φαηλο, βιαστείτε.

   • βουλα ελευθεριαδου avatar
    βουλα ελευθεριαδου @ Lampros 12/12/2011 13:51:02

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΩΘΗΚΑΝ

 6. yian avatar
  yian 12/12/2011 11:07:02

  To ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ έχουν ξοφλήσει οριστικά και δίνουν αγώνα επιβίωσης αλλά η ΝΔ δεν πείθει. Αυτή είναι η εικόνα. Ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ στις επόμενες εκλογές δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά η αριστερά. Γιατί αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν δηλαδή αριστερά κόμματα πάνω από 40% και ΝΔ καθηλωμένη γύρω στο 30% τότε η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και ίσως άλλους θα είναι αναπόφευκτη.

 7. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 12/12/2011 11:40:12

  "Αυτοί, οι πρόθυμοι κι αδίστακτοι, που θα ζήσουν;"
  Φοβάμαι ότι θα ζήσουν πάλι στο σβέρκο μας αν δεν αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ, και κυρίως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ !

 8. hdgr avatar
  hdgr 12/12/2011 11:56:49

  Αυτοί, οι πρόθυμοι κι αδίστακτοι, την κρίσιμη στιγμή θα ανοίξουν την κερκόπορτα.

  Το θέμα είναι να τους έχεις στερήσει την πρόσβαση σε αυτή, άρα να τους έχεις καθαρά απέναντι σου μαζί με τον αντίπαλο , όχι να τρέφεις το φίδι στον κόρφο σου.

 9. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 12/12/2011 12:33:10

  ..."με τη μεταφρασμένη συνείδηση"...

  Αριστουργηματικό!

 10. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 12/12/2011 18:26:04

  Φαηλο,εχεις απολυτο δικηο και ετσι εχουν τα πραγματα γι αυτους που τους απεμεινε μυαλο και μπορουν να σταθμισουν σωστα τα γεγονοτα,χωρις δογματισμους και αγκυλωσεις. Το προβλημα ειναι πως τα βαζεις με τον ηλιθιο,θα πεσεις στο επιπεδο του και θα χασεις σιγουρα εκ πειρας,το χωραφι της βλακιας του ειναι πολυ γνωστο.

 11. tak avatar
  tak 12/12/2011 20:36:21

  Εμβατήριο για λεηλασίες (
  Στίχοι: Μπέρτολτ Μπρέχτ & Οδυσσέας Ελύτης)

  (απόσπασμα)
  Ο βασιλιάς καινούργιες χώρες θα κατακτήσει
  και τη φελλάδα των φτωχών κι αυτήν θα την ζητήσει
  Του κόσμου το βασίλειο λαμπρά για να στηθεί
  πρέπει το φτωχοκάλυβο να ξεθεμελιωθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.