#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2013 15:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έφαγε «πόρτα» ο Βενιζέλος από τον Φώτη ΚουβέληΌπως ήταν αναμενόμενο, ο Φώτης Κουβέλης δεν «τσίμπησε» στα επικοινωνιακά κόλπα του Ευ. Βενιζέλου που θέλησε ανασύσταση της Κεντροαριστεράς με τον ίδιο στο τιμόνι και του έριξε μια ευγενική... πόρτα. Μάλιστα, από την πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ. αφήνονται σαφείς αιχμές κατά του κ. Βενιζέλου ότι λίγο πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιδιώκει να κερδίσει τη μάχη των συσχετισμών εντός του κόμματός του.

 

«Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαδικασίες "αξιακού, πολιτικού και οργανωτικού προσδιορισμού" του κόμματός σας, όπως και την καταστάλαξη των θέσεών σας για την "κεντροαριστερά" και ευρύτερα για την πορεία της χώρας», γράφει στην απαντητική επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο. Παράλληλα, υπογραμμίζει: «Η ΔΗΜΑΡ όμως, δεν μπορεί να γίνει μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου και των εσωτερικών συσχετισμών του ΠΑΣΟΚ. 'Η να συμμετάσχει, έστω και έμμεσα, στις προσυνεδριακές διαδικασίες άλλου κόμματος, που αναζητεί ένα νέο προσδιορισμό της "ταυτότητάς του", μέσα μάλιστα από ένα ευρύτερο φάσμα απόψεων».

Αφήστε με ήσυχο, ουσιαστικά του λέει κι αφού λύσετε τα προβλήματά σας στο συνέδριο το ξανασυζητάμε.

«Δεν είναι υπόθεση που εξαρτάται από μία συνάντηση "κορυφής", ιδίως όταν οι διεργασίες αυτού του ευρύτερου χώρου είναι σε εξέλιξη, έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αναζητούν ακόμα προγραμματικές συμπτώσεις, στρατηγικούς προσανατολισμούς και νέες κοινωνικές συμμαχίες», τονίζει ο Φώτης Κουβέλης στο απαντητικό γράμμα του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Κουβέλη έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ  για την πρόσκληση στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο εύχομαι  επιτυχία.

Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαδικασίες "αξιακού, πολιτικού και οργανωτικού προσδιορισμού" του κόμματός σας, όπως και την καταστάλαξη των θέσεών σας για την "κεντροαριστερά" και ευρύτερα για την πορεία της χώρας.

Η ΔΗΜΑΡ όμως, δεν μπορεί να γίνει μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου και των εσωτερικών συσχετισμών του ΠΑΣΟΚ. 'Η να συμμετάσχει, έστω και έμμεσα, στις προσυνεδριακές διαδικασίες άλλου κόμματος, που αναζητεί ένα νέο προσδιορισμό της "ταυτότητάς του", μέσα μάλιστα από ένα ευρύτερο φάσμα απόψεων. Όχι μόνο για λόγους αρχής. Κυρίως, γιατί αυτή η διαδικασία δεσμεύει αντί να διευκολύνει τις διαδικασίες ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της δημοκρατικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων.

Δεν είναι  υπόθεση που  εξαρτάται από μία συνάντηση "κορυφής", ιδίως όταν οι διεργασίες αυτού του ευρύτερου χώρου είναι σε εξέλιξη, έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αναζητούν ακόμα προγραμματικές συμπτώσεις, στρατηγικούς προσανατολισμούς και νέες κοινωνικές συμμαχίες.

Το γεγονός, όπως  επισημαίνεις, ότι η επιρροή του "χώρου αυτού", είναι μεγαλύτερη από την κοινοβουλευτική αποτύπωσή της, πρέπει να προβληματίσει δημιουργικά. Χρειάζεται ουσιαστικός αναστοχασμός. Όχι ένα εύκολο "πάμε παρακάτω".

Τα "γιατί" έχουν μεγάλη αξία. Και αν δεν απαντηθούν -πριν απ' όλα- και από όλους καθαρά, ειλικρινά και πειστικά, η ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε μία μη αξιόπιστη πολιτική διαδικασία.

Επίσης, πιστεύω, ότι η ανασυγκρότηση του χώρου αυτού  δεν προωθείται με επικοινωνιακούς χειρισμούς, πριν ή μετά από ένα κομματικό συνέδριο. Θέλει  συστηματικές  και  ουσιαστικές προσπάθειες επαναπροσδιορισμού.

Η Δημοκρατική Αριστερά  είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, χωρίς ηγεμονισμούς. Αφορά έναν αστερισμό κινήσεων και προσώπων που θα συσπειρωθούν με βάση τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει, επίσης, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας συμμαχίας ευρύτερων δυνάμεων από το χώρο της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας  που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές πρακτικές, οι οποίες εφαρμόσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και μας οδήγησαν στην κρίση, που θα δράσει από κοινού στα κοινωνικά και πολιτικά  μέτωπα,  προωθώντας  "συνθέσεις απόψεων", χωρίς, όμως, να τις "εκβιάζει".

Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Συνέδριό σας και θα μελετήσουμε τα συμπεράσματά του και τις αποφάσεις του. Και βέβαια θα συζητήσουμε  με όλους : κινήσεις, ομάδες, πρόσωπα, κάθε σκέψη και ιδέα που προάγει την ουσιαστική και αποτελεσματική ανασυγκρότηση του ευρύτερου  δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, με βάση αρχές και αξίες, αλλά και στο πλαίσιο ενός κοινωνικού και αναπτυξιακού σχεδίου, για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 15/02/2013 20:10:40

  Βαγγέλη, εγώ δέχομαι.

 2. LA REINE NOIRE avatar
  LA REINE NOIRE 15/02/2013 20:55:11

  Βαγγέλη πάψε να γυρεύεις τόσο απελπισμένα σωσίβιο, κανένας σώφρων δε θα στο προσφέρει, άσε που μπορείς να κάνεις και τόσο κόσμο ευτυχισμένο βυθιζόμενος στα τάρταρα του 2% !! Δεν είναι τίμιο να αντιστέκεσαι. Άφησε τον ...κυρίαρχο λαό να σ΄ανταμείψει για την ανυπολόγιστης αξίας προσφορά σου στη χώρα!!
  Εμπιστεύσου μας. Θα σε στείλουμε....

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 15/02/2013 21:09:42

  Λογικό δεν είναι; Τι να την κάνει την συνεργασία με το πασοκ; Να πάει άπατος μαζί με το πασοκ;

  Η λέξη πασόκ είναι σχεδόν βρισιά: "άντε χάσου ρε, είσαι πασόκ" . Πόσες φορές έχω ακούσει κάποιον να βρίζει έτσι χυδαία κάποιον άλλο και ο άλλος να είναι έτοιμος να έλθει στα χέρια με τον υβριστή!

  Τι νομίζει ο βενιζέλος ότι έχει το μεγάλο πασοκ με τα "κορυφαία" στελέχη; Πάπαλα αυτά.. Η Δημαρ, ο Σύριζα κι ΝΔ δεν έχουν παρά να διεκδικη΄σουν τους πρώην ψηφοφόρους του πασόκ. Οι "κορυφαίοι" ας πάνε να αναζητήσουν καμιά δουλειά στην ελληνική αγορά εργασίας. Προτείνω το επάγγελμα του "κηπουρού" ακι του θυρωρού.

  Και στο κάτω κάτω μιλάμε και για ένα κόμμα που κάθε μήνα αποσπάται κι άλλο κομμάτο απο δαύτο...

 4. Έκτορας avatar
  Έκτορας 15/02/2013 21:15:08

  Και την πόρτα την έφαγε ο Καλιγούλας; Δε χορταίνει με τίποτε. Θα φάει και το φούμο του και θα στανιάρει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.