Έτοιμος να ξαναπεράσει την πόρτα της Κουμουνδούρου ο κυρ Φώτης
02/10/2014 20:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έτοιμος να ξαναπεράσει την πόρτα της Κουμουνδούρου ο κυρ Φώτης

Προκειμένου να μην πάει ικετεύοντας ο... Πάστορας, τα ανοίγματα τα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα να κάνει επίσημο και χωρίς αιδώ άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ που μέχρι πρότινος έβριζε.

Πολλοί θα θυμούνται τον Φώτη Κουβέλη και την ομάδα του να αποχωρούν από το συνέδριο του τότε Συνασπισμού γιατί θεωρούσαν ότι το κόμμα εκείνο ήταν ολίγον... ευρωπαϊκό και πολύ... σταλινικό. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε... ΠΑΣΟΚ ο κυρ Φώτης ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Αγίου Κωνσταντίνου και να ξαναπεράσει την πόρτα της Κουμουνδούρου. Θα αγκαλιαστεί ξανά με τον Τσίπρα, θα ξεχάσει το παρελθόν του, τότε που κυβερνούσε και είχε υπουργούς και εκλεκτούς του στην κυβέρνηση και θα συμπράξει στη μεγάλη αριστερή παράταξη... και τα σκυλιά δεμένα.

Άραγε, τα μυστικά δείπνα με την Ντόρα και τους επιχειρηματίες με σκοπό να ρίξουν τον Σαμαρά, θα τα ξεχάσει;

Προκειμένου να μην πάει ικετεύοντας ο... Πάστορας, τα ανοίγματα τα κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα να κάνει επίσημο και χωρίς αιδώ άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ που μέχρι πρότινος έβριζε.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του προς το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Βίτσας απηύθυνε ουσιαστικά ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας. Αναφερόμενος στις συνεργασίες και τις σχετικές συζητήσεις, ο κ. Βίτσας είπε, απευθυνόμενος στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ πως η ευρεία συνεργασία και συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν σημαίνει χωρίς κριτήρια πολιτικών αρχών και αξιών, προγραμματικής αξιοπιστίας και πολιτικού ήθους. Γι' αυτό δεν χωρούν ο κ. Βενιζέλος και οι άλλοι Ηρακλείς των Μνημονίων. Σ' αυτό το πλαίσιο, όμως, είναι θετική η δική σας απόφαση για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης εναλλακτικής στη λιτότητα και τα μνημόνια.

Για να εργαστούμε μαζί για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας για την αναδιανομή, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη. Μιας συμφωνίας εθνικού χαρακτήρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Κλείνοντας την ομιλία του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «από το μεγάλο, ιστορικών διαστάσεων εγχείρημα, για να οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα, δεν μπορεί να λείπει κανείς προοδευτικός άνθρωπος, πατριώτης, δοκιμαζόμενος πολίτης».

Όπως καταλαβαίνετε στην αριστερά θεωρούν τους εαυτούς τους πατριώτες και προοδευτικούς και όλοι οι υπόλοιποι έξω από το μαντρί είναι ανθέλληνες και συντηρητικοί.

Είναι πλέον τόσο απροκάλυπτος ο πολιτικός αμοραλισμός του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ που δεν μπορούν ούτε να κρυφτούν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 02/10/2014 21:56:25

  "KARMA: what goes around, comes around, so keep your circle POSITIVE. Say good words. Think good thoughts. Do good deeds." ~Wayne Dyer

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 02/10/2014 22:29:31

  Τη μνημονιακή κυβερνητική παρένθεση του κ.Φώτη την κατάπιαν αμάσητη εκεί στην Κουμουνδούρου...

 3. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 02/10/2014 23:15:04

  Τί είπε ο «θεσμικός» γίγας Κουβέλης;
  «Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κυριαρχηθεί από κομματικά παιχνίδια. Τίποτα δεν κατισχύει των θεσμών και η εκλογή πρέπει να γίνει στον συνταγματικά προβλεπόμενο χρόνο.» Μέχρι εδώ σωστά. «Ο επικαθορισμός των πολιτικών εξελίξεων από το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ήδη επιχειρείται, θα επιφέρει μια προεκλογική διελκυστίνδα που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα. Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότατα ζητήματα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.» Υποθέτω ότι δέν καταλαβαίνει ο ίδιος τί ακριβώς λέγει. Άν αναφέρεται στήν διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης πού ζήτησε η κυβέρνηση είναι αντιθεσμικός. Άν αναφέρεται σέ κάτι άλλο, κοινώς μπουρδολογεί. «Και δεν μπορεί η κυβέρνηση στη διαδικασία της Προεδρικής εκλογής να περιμένει να υπάρξουν συναινέσεις και συμπτώσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, τη στιγμή που οι πολιτικές της συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα». Τώρα μάλιστα. Οι συναινέσεις και συμπτώσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, ο «θεσμικός» γίγας Κουβέλης τίς απορρίπτει a priori, γιατί τό ζητούμενο γιά τόν Κουβέλη είναι τό κομματικό παιχνίδι. Τί νά πείς; Είναι καί κάποιας ηλικίας. Νά θυμηθώ τήν ίδια τοποθέτηση κάποιου άλλου «γίγαντα» τής πολιτικής στήν προηγούμενη εκλογή προέδρου; Τού τύπου «λεφτά υπάρχουν», πού απαιτούσε τήν άμεση πτώση τής τότε κυβέρνησης γιά νά μοιρασθούν; Ο κόσμος αφού «χόρτασε» από τήν μοιρασιά τών χρημάτων, αναπολεί τώρα τήν υποχρεωτική γενική ευτυχία πού υπόσχεται η «αριστερή διακυβέρνηση». Θά τήν έχει πιθανώς, μέ ή χωρίς τόν κύρ Φώτη. Καί θά τήν ευχαριστηθεί δεόντως. Όπως ευχαριστήθηκε καί τό μοίρασμα χρημάτων επί ΓΑΠ. Είναι έξυπνος ο Έλληνας. Δέν πιάνεται κορόϊδο.

 4. GJ avatar
  GJ 03/10/2014 00:14:12

  Δεν τον παρεξηγώ, τον κυρ Φώτη. Σε αυτήν την ηλικία αν μείνει άνεργος θα του είναι δύσκολο να ανακάμψει οικονομικά μιας κ έμαθε στους παχυλούς μισθούς των βουλευτών.

  • Stormy Night avatar
   Stormy Night @ GJ 03/10/2014 09:33:52

   Τον μπαρμπαφώτη μην τον κλαίς, είναι από τους πλέον ματσωμένους της Βουλής. Ότι κάνει, το κάνει για τη σωτηρία της χώρας και του λαού γιατί είναι πονόψυχος και αλτρουϊστής, τουλάχιστον όσο και ο Βενιζέλος!

 5. Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ avatar
  Ένας ΚΟΥΚΟΥΕΣ 03/10/2014 02:26:31

  Το έχουμε δει το έργο και από τη δεξιά, ΔΗ.ΑΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, Κ.Ε.Π...Και ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ

 6. Crevettes à la provençale avatar
  Crevettes à la provençale 03/10/2014 06:37:04

  Άλλη είναι η πολιτική ουσία!
  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τσιμπήσει ένα επιπλέον 2%, από το πουθενά. Αυτό το 2%, θα αφαιρεθεί από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής, κατεβάζοντας τον πήχυ της αυτοδυναμίας.

  • Crevettes à la provençale avatar
   Crevettes à la provençale @ Crevettes à la provençale 03/10/2014 06:55:11

   Υ.Γ: Και βέβαια, των συνεπειών της εν λόγω προσχώρησης, στα εκλογικά αποτελέσματα, προηγείται η εξάλειψη οποιασδήποτε πιθανότητας συνδρομής βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, στην εκλογή ΠτΔ.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Crevettes à la provençale 03/10/2014 08:11:19

   Δεν νομίζω, ό,τι από την ΔΗΜΑΡ ήταν να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε στις ευρωεκλογές. Μόνο τα κομματικά στελέχη θα παν (και αν)

 7. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 03/10/2014 08:46:08

  0σ0ι βλεπ0υν 0τι δε μπαινει τ0 κ0μμα τ0υς στη β0υλη 'η 0ι ιδι0ι δεν μπ0ρ0υν μεσα απ0 τ0 κ0μμα τ0υς, πανε στ0 συριζα π0νταρ0ντας στ0 μπ0ν0υς των 50 εδρων τ0υ πρωτ0υ κ0μματ0ς

 8. n avatar
  n 03/10/2014 08:57:43

  αξιολυπητη πολιτικη φουσκα

 9. Seagull avatar
  Seagull 03/10/2014 13:30:59

  Μήπως να τον προτείνουν για ΠτΔ για να ησυχάσει? Κάτι ζητάει πάντως ο μπάρμπα-Φώτιος.

 10. Ρεβέκκα avatar
  Ρεβέκκα 03/10/2014 13:59:39

  Όση αξιοπρέπεια κι αν είχες ρε Κουβέλη,πάει την έχασες κι αυτήν. Τώρα κάνε ότι σου πουν οι συριζαίοι.

 11. alex avatar
  alex 03/10/2014 20:26:39

  Γουρακι για τον Συριζα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.