#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2011 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έτοιμοι να πουλήσουν και το ΑιγαίοΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΥΜΑΓΔΟ των πολιτικών γεγονότων, που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια κρίσιμες εξελίξεις, που αφορούν στην ελληνική εξωτερική πολιτική. Επίκεντρό τους είναι οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία. Αυτή τη φορά, μέσα από το νέο πρίσμα των πρωτοφανών δηλώσεων του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέφερε στην Κωνσταντινούπολη ότι σχεδιάζει να προσφύγει στα τουρκικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, για να ηλεκτροδοτήσει ελληνικά νησιά. Η ενέργεια Παπακωνσταντίνου έρχεται να επιβεβαιώσει, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, όλους όσοι εξέφραζαν την άποψη ότι η πολιτική που ακολούθησε επί δύο χρόνια έναντι της Τουρκίας ο τέως πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ήταν, τουλάχιστον, υποχωρητική. Πολύ χειρότερα, έκρυβε στο πίσω μέρος της θολά σημεία και ερωτηματικά, που σχετίζονταν με τη διασφάλιση της πραγματικής θέσης της χώρας μας στη γεωπολιτική σκακιέρα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Δύο παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά.

Πρώτον, η συνεχής άρνηση της κυβέρνησης Παπανδρέου να ασχοληθεί με ένα μείζον θέμα, όπως αυτό της δημιουργίας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που ως στρατηγική κίνηση θα διασφάλιζε την εθνική μας κυριαρχία, παράγοντας, ταυτόχρονα, πλούτο για τη χώρα.

Δεύτερον η επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου να κινείται στη λογική του κατευνασμού της Αγκυρας, μπροστά στο άνοιγμα της «βεντάλιας» των προκλήσεων και του γενικότερου τσαμπουκά Τούρκων αξιωματούχων, που έθεταν θέμα «γκρίζων» ζωνών στο Αιγαίο.

Ο Γ. Παπακωνστανίνου ανοίγει στους Τούρκους την πόρτα του Αιγαίου

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του στο περιθώριο του φόρουμ Ενέργειας, το οποίο διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες δημοσιεύονται στην αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «Hürriyet», τόνισε πως σχεδιάζει να προσφύγει στα τουρκικά δίκτυα για να καλύψει τις ανάγκες σε ενέργεια ελληνικών νησιών, «ένα γεγονός το οποίο μπορεί να ενισχύσει τις σχέσεις Αγκυρας-Αθήνας που βρέθηκαν υπό πίεση από τις εργασίες γεώτρησης των Ελληνοκυπρίων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εχουμε μιλήσει και νωρίτερα με τις τουρκικές αρχές για τη διασύνδεση ελληνικών νησιών με την Τουρκία, για ηλεκτρική ενέργεια, και ακόμη το εξετάζουμε», δήλωσε ο υπουργός. «Πάντα θέλαμε να διασυνδέσουμε τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να τα διασυνδέσουμε με τουρκικά δίκτυα», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κίνηση ίσως αποδειχθεί περισσότερο προσιτή και αποτελεσματική για την Ελλάδα. Ο υπουργός δεν απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο να πουληθεί η ΔΕΠΑ σε τουρκική εταιρία, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου τον περασμένο Αύγουστο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώτος πολιτικός που είχε εκφράσει δημόσια το σχέδιο ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών από τη γειτονική χώρα  ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, τη δεκαετία του ’80. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά από πολλά χρόνια δείχνει να συμφωνεί με την άποψη του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, αγνοώντας κάθε έννοια εθνικού συμφέροντος και εθνικής κυριαρχίας.

Το θέμα έχει αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος από τις 16 Φεβρουαρίου 2011, όταν έγραφε ότι με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, οι Τούρκοι θα μπουν στην ηλεκτροδότηση των ελληνικών νησιών. Ετσι, από το περασμένο καλοκαίρι που με νόμο έχει απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας, όσοι ιδιώτες επενδυτές επιθυμούν να προμηθεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα τα νησιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Το ίδιο και οι Τούρκοι, οι οποίοι σημειωτέον έχουν ήδη εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον από τις 14 Μαΐου 2010 κατά την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα. Τότε μάλιστα, κλιμάκιο επιχειρηματιών της γειτονικής χώρας είχε συναντηθεί με την προηγούμενη υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, και είχε θέσει θέμα ηλεκτροδότησης των ελληνικών νησιών από τουρκικές εταιρίες, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα τη μικρότερη απόσταση που τα χωρίζει με τα παράλια της Τουρκίας, σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα! Η υπουργός είχε αρνηθεί τότε, αλλά το θέμα επανέρχεται μετά το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας.

Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι Τούρκοι με το άνοιγμα της αγοράς μπορούν πλέον να ηλεκτροδοτούν σε πρώτη φάση τα ακριτικά νησιά που γειτνιάζουν με την Τουρκία, όπως η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Κως, η Ρόδος, το… Καστελλόριζο κ.ά., καταθέτοντας μία αίτηση για άδεια προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, η ΡΑΕ δεν θα μπορεί να αρνηθεί την άδεια. Είναι κάτι ανάλογο με την αγορά τηλεφωνίας, όπου αυτή τη στιγμή εάν επιθυμούσε μία τουρκική εταιρία να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα θα μπορούσε να το κάνει, εάν δεν υπάρχουν ενδεχομένως κωλύματα με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Μεγάλη «μπίζνα»

Η ηλεκτροδότηση των ελληνικών νησιών είναι μεγάλη «μπίζνα», όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, καθώς επιδοτείται μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, που πληρώνει ο Ελληνας καταναλωτής στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος! Από την άλλη, επειδή τα ελληνικά νησιά είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι εξαιρετικά μεγάλη. Υπολογίζεται ότι τα έσοδα από την ηλεκτροδότηση των νησιών ετησίως ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ!

Με βάση το δημοσίευμα του «Ε.Τ.» κατατέθηκαν τότε δύο ερωτήσεις στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, η μία από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και η άλλη από τους βουλευτές Αιγαίου του κόμματος.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με την ερώτησή του έθετε θέμα ενεργειακού σχεδιασμού για την τροφοδοσία των ακριτικών νησιών και πώς επηρεάζεται αυτός από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο του Μνημονίου. Παράλληλα, ζητούσε πληροφόρηση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ώστε οι όποιες εξελίξεις και αλλαγές στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας να μη δημιουργήσουν προβλήματα σε θέματα εθνικής ασφάλειας της χώρας και προστασίας των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Οι βουλευτές Αιγαίου της Ν.Δ. Κωστής Μουσουρούλης, Σπύρος Γαληνός, Ιωάννης Βρούτσης και Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη τόνιζαν στην ερώτησή τους ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την ηλεκτρική διασύνδεση των ελληνικών νησιών με την Τουρκία είναι πρόχειροι και επικίνδυνοι και κατέληγαν: «… στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι η ενεργειακή πολιτική είναι εθνικό θέμα που απαιτεί μακροχρόνιο σχεδιασμό και σοβαρότητα χειρισμών.

Ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, απαντώντας στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έστειλε έγγραφο στη Βουλή, στο οποίο τόνιζε ότι η Ελλάδα δεν είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει διασυνδέσεις των ελληνικών νησιών με τρίτες χώρες για την ενεργειακή τροφοδότησή τους.

Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 21/11/2011 08:18:11

  Αν είναι δυνατόν, πριν από λίγο ειπώθηκε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του skai πως αυτό το θέμα δεν είναι σοβαρό!!!

 2. Μυκηναίος avatar
  Μυκηναίος 21/11/2011 08:48:53

  Αυτά να τα βλέπουν τα 253 γίδια (τάδε έφη Αρχαιοπτέρυξ) που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - έκτρωμα.

  • Μεσσήνιος avatar
   Μεσσήνιος @ Μυκηναίος 21/11/2011 18:54:06

   Όντως αυτό είναι που με ανησυχεί. Άς αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ στην άκρη. Οι λοιποί πατριώτες δεν έχουν γνώμη/άποψη επ' αυτού?
   Να για ακούστε τι λέει ο επίτημος των 93 ετών:

   http://www.youtube.com/watch?v=SZOpBVVyK-M

 3. Pluto avatar
  Pluto 21/11/2011 09:49:52

  Oφείλει με δηλωσεις του ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών να επισημάνει ότι τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος απηχούν προσωπικές του απόψεις (ή έστω καί απόψεις του κόμματός του).Επ` ουδενί όμως συνιστούν θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η σιωπή εν προκειμένω δεν συνιστά απλώς κατάφαση καί αποδοχή αλλά καί θ` αξιοποιηθεί διεθνώς σ` αυτή την κατεύθυνση από την Τουρκία,η οποία μετεκλογικά θα εγκαλεί τον Σαμαρά γιά ...υπαναχώρηση!!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/11/2011 09:56:30

  εεεεε... το φωνάζω εδώ και 1-1,5 χρόνο. Κάτι πράσινα τρωκτικά και κάτι τυπάκοι που παριστάνουν τους αιολικούς ταλιμπάν στο ΕΜΠ το κοκορεύονται εδώ και περισσότερο καιρό.

 5. ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
  ΠαναγιώτηςΖΜεσ 21/11/2011 10:05:16

  Όσο τύποι σαν τον Παπακωνσταντίνου.τον ΓΑΠ τους "εκσυγχρονιστές" τους "προοδευτικούς" τους νεοφιλελεύθερους και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις κυριαρχούν με την βοήθεια των ΜΜΕ και την γενικότερη απάθεια και αφασία του ελληνικού λαού αυτά που είπε ο Παπακωνσταντίνου και αυτά που προτίθεται να κάνει δεν αποτελούν καμμία απολύτως έκπληξη.
  Να μην ξεχάσουν βέβαια να ηλεκτροδοτήσουν και τα στρατόπεδα τα φυλάκια τις αποθήκες πυρομαχικών τα καταφύγια τα αστυνομικά τμήματα και ο διακόπτης να βρίσκεται κάπου στο τουρκικό Υπουργείο Αμύνης.
  Αν και υπάρχει η πιο εύκολη και προσοδοφόρα λύση να πουλήσουν ορισμένα νησιά εξ ολοκλήρου στους φίλους μας τους Τούρκους αλλά και στους ακόμα καλύτερους φίλους τους Γερμανούς τους Αμερικάνους κτλ. όπως κάποτε πούλησαν οι Ρώσοι την Αλάσκα στους Αμερικάνους ή οι Μεξικάνοι την Καλιφόρνια πάλι στους Αμερικάνους ή το Μανχάταν οι Ολλανδοί ώ ναι και πάλι στους Αμερικάνους!Έτσι και η τρόικα θα είναι ευχαριστημένη με την μείωση των κρατικών εξόδων και την μείωση του δημοσίου και κυρίως με τα έσοδα των πωλήσεων και όλοι οι τύποι που προανέφερα στην αρχή του σχολίου μου θα ησυχάσουν διότι θα γλυτώσουν από ηλίθιες διενέξεις για μερικά βράχια και νησιά!

 6. LEONIDAS avatar
  LEONIDAS 21/11/2011 10:28:52

  Όταν έχουμε να κάνουμε με δωσιλόγους αυτά θα γίνονται, όμως δεν έχουν καταλάβει ότι όλα καταγράφονται και όταν έλθει η ώρα κάποιοι εξ' αυτών των κυρίων θα δικαστούν και θα εκτελεστούν αυτοί και όσοι είναι γύρω τους. Με την κύπρο την γλύτωσαν αυτή την φορά δεν θα υπάρξει τόπος πάνω στον πλανήτη για να πάνε να κρυφτούν θα τους βρούν αυτοί που θα αναλάβουν να τους δικάσουν.

 7. Αννίτα avatar
  Αννίτα 21/11/2011 10:30:16

  Και την μάννα τους την έχουν πουλήσει!!!!!!!!!!!!!1

 8. Rebel Yell avatar
  Rebel Yell 21/11/2011 10:49:04

  Βλέπω οτι πρώτα-πρώτα θα ηλεκτροδοτησουν τα Ιμια (εεε συγγνωμη Kardak-ada) για να φωτιζεται η τουρκικη σημαια! Φτου σας, ασπόνδυλα μεμέτια!

 9. gram avatar
  gram 21/11/2011 10:58:24

  Το θέμα έχει ξεκινήσει καιρό, με την ουσιαστική απαγόρευση των θαλάσσιων αιολικών από το Μπιρμπίλι. Τα πάρκα αυτά που ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν από πολλούς ιδιωτικούς ελληνικούς ομίλους, αποτελούσαν κοντάρια για ελληνικές σημαίες σε πολλές ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου. Επιπλέον, απαιτούσαν άμεσες επενδύσεις αρκετών δις με ελληνική προστιθέμενη αξία της τάξης του 70%, κυρίως στις ακριτικές περιοχές και σε τομείς εργασιοβαρείς.

  Το Μπιρμπίλι όμως τα σταμάτησε όλα αυτά και διακήρυξε ότι θα επανασχεδιάσει εκείνη με τους περίφημους συμβούλους της τα πάρκα και στη συνέχεια θα τα βγάλει σε "διεθνή διαγωνισμό"!

  Οσο για τον Μουσουρούλη, ας κρατάμε μικρό καλάθι...

 10. Christos Apostolidis avatar
  Christos Apostolidis 21/11/2011 11:41:23

  ΗΛΙΟΣ = 20 δις επενδυση για 20-25 δις έσοδα προς αποπληρωμη χρέους (αν και εφοσον και με ασταθμητους ολους τους παραγοντες) με μηδαμινή ελληνική προστιθέμενη αξία και χωρίς κανένα όφελος για τον έλληνα πολίτη ή το ενεργειακό δυναμικό της χώρας.

  ΑΝΕΜΟΣ = 20 δις επένδυση σε αιολικά και αυτόνομα φωτοβολταικά και παράλληλη διασύνδεση των νησιών τουλάχιστον μεταξύ τους. 1 δις έσοδα ετησίως με μεγάλη ελληνική προστιθέμενη αξία (με σωστούς χειρισμούς πάντα), μείωση των αναγκών σε ορυκτά καύσιμα, μείωση του φόρτου της ΔΕΗ, ανεξαρτητοποίηση των νησιών κλπ...

  Και λέω τώρα.. γιατί αφού θέλουμε επενδύσεις δεν κάνουμε εργα ενεργειακής αυτονόμησης των νησιών με όλα τα οφέλη ????

  Και σε όλα αυτά έρχεται και η ταφόπλακα της όποιας μελλοντικής ανάπτυξης της χώρας με τις επερχόμενες πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και παραχώρη

 11. Asxetos avatar
  Asxetos 21/11/2011 12:05:54

  http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/11/zwei-professoren-vaterland-verloren.html

  Zwei Professoren Vaterland verloren

  Κοίτα βρε παιδί μου… Έχουμε καθηγητές ρευστών στο ΕΜΠ που έχουν άποψη και για το τι είναι ΕΘΝΙΚΗ προτεραιότητα. Πήρε προαγωγή κάποιος της ΔΕΗ και, ο άνθρωπος ενημέρωσε για το χαρμόσυνο γεγονός καμιά εκατοστή άτομα. Θα κάνει καριέρα στα αιολικά της ΔΕΗ. Η είδηση για την ΔΕΗ είναι το αφεντικό της, και όσο είναι ο Αρθούρος αφεντικό, και η Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής χαίρεται να κλείνει μονάδες, όλα θα πάνε ...καλά.

  From: xxxxx Δ [mailto:xxxxx@dei.com.gr]
  Sent: Friday, March 12, 2010 8:53 AM
  Αγαπητοί συνάδελφοι και ΦΙΛΟΙ.
  Με ανάμεικτα συναισθήματα σήμερα θέλω να σας ενημερώσω ότι από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 (...) πηγαίνω στην καινούργια μου δουλειά! Έχω τη μεγάλη χαρά να επιστρέψω σε ένα αντικείμενο που με σημάδεψε σαν μηχανικό και που είναι η αιολική ενέργεια. Η επιστροφή μου στις ανανεώσιμε πηγές ενέργειας, στη ΔΕΗ-ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., στη θέση του Διευθυντή Αιολικής Ενέργειας, σηματοδοτεί για μένα μια νέα αρχή. Θέλω να συμβάλω με όλη μου τη δύναμη στην ανάπτυξη της ήπιας αυτή μορφής ενέργειας και να μπορώ να πω στα εγγόνια μου ότι ήμουν και εγώ μέρος της λύσης για το ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΟ ενεργειακό μέλλον της χώρας μας. Εύχομαι ...κλπ
  Με ιδιαίτερη εκτίμηση
  Δ xxxxx

  και τον συνεχάρη ο καθηγητής Γεώργιος Μπεργελές, του τομέα ρευστών του ΕΜΠ, επίσης με άλλες τόσες κοινοποιήσεις, και να τα φιλιά και οι ευχές, η αλληλογραφία σύννεφο, ήρθε και σε μένα...

  De : bergeles@xxxxx.mech.ntua.gr
  Envoyé : vendredi 12 mars 2010 8:48
  À : 'xxxxxxx Δ'
  Αγαπητέ Δ
  Καλή επιτυχία στο έργο σου από τη νέα θέση.
  Τα ΟΝΕΙΡΑ πραγματοποιούνται όταν υπάρχουν ΣΤΟΧΟΙ και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Πρέπει να βάλεις μεγάλη ροπή για να υπερνικήσεις τη ροπή αδράνειας των Δ.Σ. Ενίσχυση δικτύων, καλώδιο στις Κυκλάδες, διασύνδεση νησιών Αν. Αιγαίου με Τουρκία, Υπεράκτιες Α/Γ, Αντλησιοταμίευση, απλοποίηση αδειοδότησης. Βάλτα όλα αυτά σε ένα «Επιχειρηματικό Σχέδιο» κάνε τις στρατηγικές σου συμμαχίες και θα είσαι υπερήφανος στα εγγόνια σου! Το παρόν κοινοποιείται σε όλους τους φίλους σου και συνεργάτες που πιστεύουν στις ΑΠΕ ώστε να σε βομβαρδίσουν με ΙΔΕΕΣ αλλά και να ελέγχουν οτι δεν θα αδρανήσεις γιατι ο σκοπός είναι ΕΘΝΙΚΟΣ.
  Με εκτίμηση
  Γ. Μπεργελές

  Με έκπληξη είδα ότι καθηγητής του ΕΜΠ έχει τέτοια άποψη για τις ΑΠΕ, το ΕΜΠ το έχω για εξαιρετικά σοβαρό σχολείο. Αλλά, καταλαβαίνω... Το είπε και ο James Lovelock, πως έχουν αλλάξει οι επιστήμονες, το είπε και ο Harold Lewis όταν παραιτήθηκε από την ΑPS, ότι έχουν χαλάσει… Κρίμα...

  Δεν βλέπω ούτε ενεργειακά, ούτε οικονομικά στα διαπιστευτήρια του κ. Καθηγητή, αλλά δεν πειράζει, αν εγώ, ο ψευδώνυμος «τίποτα», μπορώ να λέω την άποψή μου, πόσο μάλλον αυτός, που στο κάτω-κάτω έχει και θεσμικό ρόλο. Αλλά ενώ εγώ, δηλώνω «τίποτα», αυτός 1) μπαίνει στην τσέπη μου με τις απόψεις του, 2) δίνει πτυχία στα παιδιά μας, και 3) είναι μία από τις «επιστημονικές πλάτες» σε επιχειρηματικά συμφέροντα που μας έχουν φέρει στην σημερινή καλή κατάσταση. Εξ άλλου το συστήνει: «Κάνε τις στρατηγικές σου συμμαχίες» (σε νεο-ελληνική μετάφραση: γίνε διαπλεκόμενος, βρες ΜΚΟ...). Αν ο κ. Καθηγητής κάνει την επιστημονική υπέρβαση σε οικονομικά και ενεργειακά, είδα ότι έχει και γεωπολιτικές και εθνικές απόψεις. Θεωρεί ότι και η διασύνδεση με την Τουρκία είναι Εθνικός σκοπός!

  Το εξαιρετικό βιογραφικό του κυρίου Καθηγητή, θα το βρείτε εδώ. Βιογραφικό του κυρίου xxxx δεν βρήκα, αλλά τον βρήκα – μαντέψτε – στο Ελληνογερμανικό επιμελητήριο(...) χαχαχαχάαα, έτσι σκέφτηκε και ο Νεύτων την βαρύτητα, με το μήλο κάτω από την μηλιά!

  Ο κύριος Μπεργελές είναι, ή ήταν, μέλος του Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής (στο οποίο ήταν ή είναι πρόεδρος ο Ραφαήλ Μωυσής, αμφότεροι επιλογές Σιούφα- Στεφάνου). Το μήνυμά του εστάλη τον Μάρτιο 2010, δηλαδή δύο μήνες πριν την επίσκεψη Ερντογάν. Ο κύριος Μπεργελές συστήνει στους Μηχανικούς και σε όλη την Ιεραρχία της ΔΕΗ τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με τη Τουρκία (διότι αυτό αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ!), και μετά, καπάκι, συμπτωματικά, έρχεται και ο Ερντογάν. Και γεμίζει ο κόσμος φήμες για τον 25ο μεσημβρινό και μυστικές συμφωνίες... και ο επιστήμων τις προωθούσε πριν 6 μήνες;

  Όσο για το τί θα δουν τα εγγόνια μας... Σίγουρα θα βλέπουν σκουριασμένες Α/Γ, όπως εγώ βλέπω κουφάρια από προγενέστερες επιδοτούμενες ...βιομηχανίες.


  Αγαπητέ κ. Καθηγητά... Το είδα αυτό περί ενεργειακού διαύλου... Και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κάποτε θα ήταν hub. Έγινε "hub" να τροφοδοτεί το Μόναχο και την Φραγκφούρτη. Όχι ακριβώς ...Σιγκαπούρη, ή Κωνσταντινούπολη. Αλλά αν «δίαυλος» σημαίνει ότι η Ελλάδα θα γίνει σκουπιδότοπος, προσωπικά δεν συμφωνώ. Και να γίνει, εκατό φορές, «δίαυλος»... Τι τα θέλετε τα αιολικά για τον δίαυλο; Θα πουλάει η Τουρκία συμβατικό ρεύμα έναντι €40 ή €50 την μεγαβατώρα, και εσείς θα μας έχετε φορτώσει με αιολικά των €100 και €200 την μεγαβατώρα. Κακή αριθμητική. Εκτός εάν το ξαναπαίξουμε το παιχνίδι όπως με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι... Η «στρατηγική» σας δεν είναι παρά επιδότηση της τροφοδοσίας της Κεντρικής Ευρώπης, και επιδότηση της απασχόλησης στην Κεντρική Ευρώπη. Με λεφτά ελληνικά, που δεν έχουμε. Όσο για μαθηματικά... Λύνουμε μία εξίσωση με δύο αγνώστους: Πόσο πρέπει να είναι το καπέλο στο ρεύμα, ώστε να συμφέρουν τα αιολικά, όταν δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η τιμή στο ρεύμα;

  Αν πάτε στην αρχή αυτής της ιστοσελίδας, εξηγώ με όσο μπορώ πιο απλά λόγια, γιατί τόσο από τεχνικής, όσο και οικονομικής πλευράς, αυτά που επαγγέλλεστε στο θέμα αυτό είναι, γενικά, ανοησίες, ίσως καλή μπίζνα για το επιμελητήριο, και κα-τα-στρο-φι-κό για κάθε Έλληνα καταναλωτή, και για την Ελλάδα, και για τα εγγονάκια του φίλου σας του Δ. xxxxx, και με αυτά, τα παιδάκια, κατά νου, σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. (Και αν μου βρείτε λάθος, θα το διορθώσω πανηγυρικά).

  Και η απορία μου με τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ σκοπούς παραμένει... Τίνος Έθνους;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Asxetos 21/11/2011 15:06:45

   http://www.antinews.gr/2010/03/15/37411/

 12. NIKOS avatar
  NIKOS 21/11/2011 12:13:00

  Δεν είναι ικανοί ούτε την χώρα να προστατέψουν οι απατεώνες !!! Χαρείτε ακόμη λίγο , μέχρι της εκλογές , ότι προλάβετε να φάτε , φάτε γιατί θα έλθει η ώρα της κρίσεως …….. και η φυλακή σας περιμένει .

 13. V. avatar
  V. 21/11/2011 15:42:44

  Δεν φτάνει που καταστέψανε την οικονομία της χώρας μας, θέλουν να κάνουν εξαρτώμενα Ελληνικά νησιά από την Τουρκία.
  Να μήν ξεχνάνε την ποινή, που ισχύει ακόμα, για τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσίας.

 14. βισάλτης avatar
  βισάλτης 21/11/2011 18:58:36

  Αυτές τις ανθελληνικές πράξεις -και τις επόμενες σε θράκη και κρήτη που σίγουρα θα μαγειρεύονται από τους τυφλούς υπηρέτες των αμερικάνων θα χρεωθούν στην κυβέρνηση παπαδήμο με υπεξ και αμύνης νεοδημοκράτες...προσοχή!!!!βρωμάει προβοκάτσια !!!

 15. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 21/11/2011 19:09:06

  Δεν είναι ξεπούλημα του Αιγαίου, είναι το σχέδιο για το διαμελισμό της Ελλάδας. Το ένα από τα ανεξάρτητα κρατίδια θα είναι η Ιωνία (παράλια Μ. Ασίας και νησιά του Αιγαίου). Μετά έρχεται η Θράκη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.