«Έσκασαν» μύτη και οι δελφίνοι της ΝΔ
10/07/2014 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Έσκασαν» μύτη και οι δελφίνοι της ΝΔ

Κάποιοι που παίζουν μια ζωή πολιτικά παιχνίδια, στήνουν μηχανισμούς , μιλούν συνωμοτικά, ελέγχουν ήδη μέσα ενημέρωσης και κάνουν διαρροές με σκοπό την ενίσχυση του αρχηγικού τους προφίλ...

To 2009, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κανείς δεν είχε τολμήσει να αμφισβητήσει την αρχηγία του. Ακόμη και η πάντα «επισπεύδουσα» Ντόρα δεν είχε πει τίποτε και δεν είχε κάνει τίποτε. Όλοι περίμεναν την κατάληξη της πολιτικής κατάστασης, πώς θα πάει η κυβέρνηση και τι θα αποφασίσει ο Καραμανλής.

Και σκεφτείτε ότι εκείνη την εποχή δεν είχαν αρχίσει τα προβλήματα στην οικονομία, δεν ήμασταν ακόμη στο στάδιο της κατάρρευσης ή τουλάχιστον δεν τον γνωρίζαμε.

Οι «δελφίνοι» λοιπόν στη Νέα Δημοκρατία έκαναν… τουμπεκί ψιλοκομμένο και απλά περίμεναν τις εξελίξεις. Δεν αμφισβήτησαν τον πρωθυπουργό και αρχηγό τους και όταν ήρθε η ώρα της διαδοχής έγιναν τα γνωστά. Ο Σαμαράς στον αφρό και η Ντόρα εκεί που δεν το πιάνει ήλιος.

Σήμερα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Σε μια χώρα που μετρά ακόμη τις πληγές της, με μια κυβέρνηση που έχει πάρει επώδυνες αποφάσεις και έχει μεγάλο πολιτικό κόστος και που όλοι πρέπει να έχουν στραμμένη την προσπάθειά τους στον πατριωτικό στόχο της σωτηρίας της χώρας «έσκασαν» μύτη οι δελφίνοι της ΝΔ, του μοναδικού ουσιαστικά κόμματος που κουτσά – στραβά στέκεται στο πολιτικό σκηνικό. Κάποιοι που παίζουν μια ζωή πολιτικά παιχνίδια, στήνουν μηχανισμούς , μιλούν συνωμοτικά, ελέγχουν ήδη μέσα ενημέρωσης και κάνουν διαρροές με σκοπό την ενίσχυση του αρχηγικού τους προφίλ. Και όλα αυτά προτού καν ο Σαμαράς φύγει από το προσκήνιο, αντιθέτως είναι ο μόνος πολιτικός που αντέχει και η δημοφιλία του είναι ικανοποιητική, τηρουμένων των αναλογιών. Κάποια «κοράκια» βγήκαν παγανιά και προσεγγίζουν ήδη στελέχη και «κλειδιά» του νεοδημοκρατικού μηχανισμού κοιτάζοντας το μέλλον, την επόμενη μέρα που πιστεύουν ότι πλησιάζει. Κι αντί να ασχολούνται με τα υπουργικά τους ή άλλα καθήκοντα κοιτάζουν πως θα βάλουν… 7 γκολ στη Νέα Δημοκρατία.

Πολλά ακούγονται για τους δελφίνους της ΝΔ και περιέργως στα σενάρια δεν είναι για πρώτη φορά η αγαπημένη μας Ντόρα. Ίσως γιατί μια 5ετής θητεία στις Βρυξέλλες θα της ενισχύσει το προφίλ ώστε να έρθει να «πάρει το μαγαζί» αργότερα.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι οι δύο από τους τρεις δελφίνους ανήκουν σε εκείνους που κάποτε το ίδιο το Μαξίμου χαρακτήριζε "φιλελεύθερα εξαπτέρυγα", αλλά μετά τα έκανε βασικό κορμό της κυβέρνησής του. Άτιμη εξουσία.

[photo_1]

Ο ένας δελφίνος που ακούγεται είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας. Κέρδισε πόντους στο Δημόσιας Τάξης και τώρα καλείται να φέρει την ανάπτυξη στη χώρα ώστε να ενισχύσει το προφίλ του ηγέτη που μπορεί να παίξει πιο δυναμικούς ρόλους.

Ο δεύτερος είναι ο Μάκης Βορίδης ο οποίος παίζει το χαρτί του δεξιού, αυτού που θα κάνει την στροφή προς το παραδοσιακό κοινό της συντηρητικής παράταξης. Ο κ. Βορίδης λένε οι κακές γλώσσες, στήνει ήδη μηχανισμούς και συνομιλεί με διάφορους τους δεξιού χώρου, ενώ στηρίζεται από εφημερίδα του χώρου.

Ο τρίτος δελφίνος είναι Μητσοτάκης, διότι η Αγία Οικογένεια θεωρεί πάντα κτήμα της τη ΝΔ. Είναι ο Κυριάκος ο οποίος για όσους γνωρίζουν, έχει ισχυρές διασυνδέσεις με μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ακόμη και να βήξει πρέπει να γίνει εξάστηλος τίτλος. Ασχέτως αν δεν έχει κάνει και πολλά πράγματα στον τομέα του.

Βεβαίως υπάρχουν και διάφοροι άλλοι που παίζουν ρόλους που κανείς δε γνωρίζει τι σημαίνουν. Για παράδειγμα όλοι αναρωτήθηκαν τι ήταν η… μύγα που τσίμπησε τον Β. Μεϊμαράκη και πήγε κόντρα στο Μαξίμου. Μόνο τυχαία δεν ήταν η παρέμβασή του διότι ο Βαγγέλας όπως λένε τον πρόεδρο της Βουλής, είναι μετρ της τακτικής.

Περίεργες είναι οι κινήσεις και του επίσης Καραμανλικού Ευ. Στυλιανίδη αλλά και του… τουιτάρα Β. Αντώναρου, γνωστού και ως ανεπίσημου εκπροσώπου του καραμανλισμού.

Κι όλοι μαζί συντηρούν ένα κλίμα δελφινολογίας που μόνο κακό κάνει στη ΝΔ και τη χώρα. Κατ’ αρχάς με πιο δικαίωμα παίζουν παιχνίδια όταν θα έπρεπε να ευγνωμονούν τον Σαμαρά; Και τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν ότι δε ρίχνουν νερό στο μύλο του Τσίπρα; Εκτός κι αν θεωρούν ότι θα έχουμε μια αριστερή παρένθεση και ετοιμάζονται για τον ηγετικό ρόλο που πιστεύουν ότι τους έγραψε η ιστορία.

Μήπως να αφήσουν όλοι στη ΝΔ τις ανοησίες και να σηκώσουν τα μανίκια να κάνουν αυτό που τους έλαχε; Δηλαδή να οδηγήσουν τους Έλληνες μακριά από τη δυστυχία των προηγούμενων ετών; Όταν θα έρθει η ώρα για δελφινομαχίες τότε είναι θεμιτές και οι φιλοδοξίες τους. Μέχρι τότε ας σκύψουν όλοι το κεφάλι και ας είναι ταπεινοί. Διότι καραδοκεί ο… κροκόδειλος της ΝΔ και δεν το ’χει σε τίποτε να τους κάνει μια μπουκιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 10/07/2014 10:40:29

  Πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου οι πολιτικοί μας. Αποτυχημένοι δικηγόροι στη μεγάλη πλειψηφία τους ή άεργοι γενικώς...

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/07/2014 11:34:11

  μεταξύ μας, ο μεϊμαράκης είναι σε συννενόηση με του μαξίμου...

  • Decimus Maximus avatar
   Decimus Maximus @ Νίκος Αργεάδης 10/07/2014 11:48:59

   Που το βασίζεις - εξηγήσου

 3. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 10/07/2014 11:46:33

  Αν και διατηρώ αμφιβολίες για τις προθέσεις των εν λόγω προσώπων, σίγουρα υπάρχουν πολλοί στη ΝΔ που πρέπει να αντιληφθούν ότι όχι μόνο υπάρχει ηγεσία, αλλά είναι και ζωτικό για τη χώρα να συνεχίσει να κυβερνά.

 4. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 10/07/2014 12:09:26

  Ε όχι και δελφίνοι Βορίδης και Δένδιας . Οι ίδιοι θα το ήθελαν πολύ αλλά δεν είναι και πετυχημένοι . Ούτε στην δημόσια τάξη , ούτε στα δικαστήρια ως συνήγοροι καταχραστών της ΔΕΗ . Ακόμα έμπλεξαν τον πρωθυπουργό στην διαδικασία της ΧΑ που τον υποχρεώνει να απολογείται σε τρείς αντιμαχόμενους ταυτόχρονα . Στους αριστερούς που διακατέχονται από την ήττα του 1949 , στα ξένα κέντρα που ενδιαφέρονται γιά τα δικά τους συμφέροντα πασπαλισμένα με λίγο ανθρώπινα δικαιώματα όπου και όταν τους βολεύει , αλλά και σε μεγάλο μέρος της παράταξης που έβλεπε επί δεκαετίες και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα η βία και οι παρανομίες της αριστεράς και τελικά καταλήγουμε και κερατάδες και δαρμένοι . Πάντως μιά και μιλάμε γιά δελφίνους , δεν ρίχνεται καμία ματιά στην ΔΑΠ Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ , που με την απόφαση των φοιτητών περί απώλειας εξαμήνου , έκαναν τους ψευτοπροοδευτικούς να τρέχουν , μήπως ανακαλύψουμε κανένα διαμαντάκι ?

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/07/2014 12:49:01

  όλα αυτά είναι αποπροσανατολιστικά. η συνεχής μνεία περί τα δια- και εσωκομματικά δρούν αποπροσανατολιστικά για το πρωτεύον διακύβευμα το οποίο όχι μόνο δεν έχει επιχειρηθεί όπως είχαν ελπίσει οι έλληνες ότι θα πράξει η υπό τον α. σαμαρά κυβέρνηση αλλά και μπλοκαριστεί. το διακύβευμα αυτό είναι το εξής: η ζέουσα ανάγκη να διαλυθεί εις τα εξ ών συνετέθη το παρασιτικό ελλαδικό πελατειακό κράτος. Η τεταρτοκοσμικές του ανεπάρκειες έχουν θέσει υπό δοκιμασία ΟΛΟΥΣ τους σημαντικούς τομείς της εθνικής μας ζωής: αυτό βέβαια δεν απασχολεί την ντόπια φαυλοκρατική κλεπτοκρατία διότι το μόνο που σκέφτεται -και αποδεικνύεται ακριβώς από αυτήν την αέναη παραφιλολογία περί τα εσω και διακομματικά- είναι η εξουσία και η εξ αυτής εκπορευόμενη μάσα -τώρα στηριγμένη σε εσωτερικό καννιβαλισμό για να μπορεί να αντλεί δάνεια/κεφάλαια για την επιβίωσή της. διαλύονται βαθμιαία: η άμυνα, η εξωτερική πολιτική, η δημόσια τάξη, η οικονομία, η παιδεία, η υγεία.

 6. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 10/07/2014 12:49:21

  -ε, όχι και δεν έκανε τίποτε η Ντόρα το 2009. -με συνεπίκουρο τον Σουφλιά παγίδεψε τον Καραμανλή σε άκρως πρόωρες και άτοπες εκλογές με μοναδικό σκοπό τη διαδοχή, μόνο που δεν της έκατσε το δεύτερο μέρος. -απ'ότι όμως φαίνεται, ανασυντάχθηκε και επιστρέφει για έναν ακόμη γύρο. -πάντως, εάν υπάρξουν δυσμενή δημοσιεύματα, αποκαλύψεις και φήμες σε βάρος ανταγωνιστών ή δήθεν ανταγωνιστών της, δεν θα αναρωτηθώ στιγμή για την πηγή τους. -ο Βουλγαράκης ακόμη φυσάει τον "δελφινισμό" του.

 7. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 10/07/2014 13:04:06

  Ωρα να δουλέψει η σκούπα και να στείλει κόσμο στον κάλαθο.

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/07/2014 13:25:37

  παρέλειψαν δε να προσθέσω πως η δημιουργία η αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους που υπηρετεί το εθνικό συμφέρον παραμένει πρωτεύον ζητούμενο για τον ελληνισμό. αυτό έιναι το κύριο διακύβευμα αγαπητέ α. σαμαρά. αν δεν βάλεις τα θεμέλια ενός τέτοιου κράτους, θα είσαι απλά ακόμα ένας πρωθυπουργός δεσμώτης των εσωκομματικών και διακομματικών ισορροπιών (συγχαρητήρια αλλά δεν αρκεί) που απλά διαχειρίστηκε τη αφόρητη πίεση της ενσωματωμένης στο κράτος κλεπτοκρατίας και της αδήρητης ανάγκης για το άλμα προς τα εμπρός και για το οποίο μίλησες συχνά. τι βλέπουμε τώρα; 1) την άνευ ουσίας σύγκρουση ενός ανερμάτιστου και κακοφορμισμένου ψευτοδιεθνισμού της παραπέουσας "επαγγελματικής" αριστεράς του συριζα με την ιδελογικά συγχυσμένη "δεξια" (αν και αυτοί οι όροι για μένα στερούνται περιεχομένου ουσιαστικού) 2) τμήματα αυτής της αριστεράς (κυρίως εντός του συριζα, διαμαντόπουλος και άλλοι "σοβαροί" διανοητές- το κκε το αφήνω εκτός γαιτί ανήκει σε άλλη εποχή, είναι εκτός χωροχρόνου) αμφισβητούν τον κρίσιμο ρόλο του κράτους στην επιβίωση του έθνους, ειδικά σήμερα. 3) από την άλλη η -προς έλλειψη καλύτερου όρου- συντηρητική παράταξη, λειτουργεί και αυτή ως στυλοβάτης της διαπλεκόμενης φαυλοκρατίας και υποσκάπτει τον ρόλο του κράτους με τις συνταγματικές (συνεχείς παραβιάσεις του συντάγματος με νομοθετικές πράξεις τάχα μου για την "σωτηρία" της πατρίδας -που την έχουν ξεσκίσει) και ποινικές αυθαιρεσίες (πότε θα δικαστούν οι της ΧΑ;). αυτά αντανακλώνται στην εκατέρωθεν άρρωστη ρητορική: έιναι σαν να ακούς ξένες γλώσσες να προσπαθούν να συννενοηθούν. 4) αυτές οι ιδεοληψίες, είτε "αριστερές" είτε "δεξιές" λειτουργούν ως ηγεμονικά εργαλεία για την αμφισβήτηση των εθνικών μας συμφερόντων αλλά και για τον έλεγχο των ασθενετέρων συμπολιτών μας. το κρίσιμο, λοιπόν, ερώτημα είναι γιατί το ευρωπαϊκό όραμα -το οποίο καρκινοβατεί ερήμην μας δεν αποτελεί αμυντικό ανάχωμα στην γεωστρατηγική μας κατάντια. η άρρωστη "αριστερά πρέπει να κατανοήσει πως η ύπαρξη του εθνικού κράτους (μας) είναι εγγύηση για την επιβίωσή μας στον σύγχρονο κόσμο και η άρρωστη "δεξιά" πως η ευρωπαϊκή ταυτότητα δεν αντικαθσιτά την εθνική τοιάυτη και αποτελεί ανάχωμα στις συντελούμενες παγκόσμιες και τοπικές αλλαγές. τα κράτη θα συνεχίσουν να είναι οι πρωτεύοντες παίκτες στην διεθνή σκηνή, μας αρεσει ή μη.
  προσωπικά δεν αισιοδοξώ γι' αυτό το εγχείρημα. απαιτεί διαφορετικής, ανώτερης ποιήτητας πολιτικό προσωπικό και διαμετρικά αντίθετο αυτού που έχουμε τώρα. Ενός πολιτικού προσωπικού που δεν αποτελεί, όπως τώρα, τον στυλοβα΄τη της φαυλοκτατίας και της παρασιτικής της ύπαρξης.

 9. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 10/07/2014 16:22:51

  Ξεχάσατε τον πιο ισχυρό "δελφίνο", που τελευταία εμφανίζεται και υπερκομματικός.

 10. ζαμπαρακατ6110 avatar
  ζαμπαρακατ6110 11/07/2014 12:36:17

  Τελικα, η κυβερνηση Σαμαρα δεχεται περισσοτερη αντιπολιτευση (υπονομευση-πολεμο) απο το εσωτερικο της ΝΔ παρα απο Συριζο-Καμμενο κτλ. κτλ. Μου φαινεται ο Χρυσανθος εχει βρει την καταλληλοτερη λυση. Ιδωμεν.

 11. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 11/07/2014 14:57:19

  ΜΗΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ, ΕΥΝΟΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.