24/08/2011 13:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται τα Papandreou statistics;

Τρέχει κάτι με την Eurostat και την Ελληνική Στατιστική Αρχή; Διότι ένα… πουλάκι «τραγουδούσε» στα φλαμανδικά ότι «αυτά που μας στείλανε, δεν θα τα δημοσιεύσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα εντοπίζεται όχι στα στοιχεία που έλαβε η ΕΛΛΣΤΑΤ από τις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, αλλά στην επεξεργασία που έκανε και στα συμπεράσματα που εξέδωσε και έστειλε στις Βρυξέλλες, οι οποίες δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένες από την «επιστημονική εργασία που έγινε».

Πάντως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιμένει ότι δεν υπάρχει πολιτική παρέμβαση – «τι παρέμβαση να κάνουμε; Εμείς μαθαίνουμε τελευταίοι τα στοιχεία», έλεγαν.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει αναθεωρήσει επί το δυσμενέστερον πολλά στατιστικά μεγέθη, όπως η πρόβλεψη για την ύφεση που μπορεί να φθάσει μέχρι και το 5,3%, ενώ αρχικά υπολογιζόταν στο 3,8%.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι στην ΕΛΛΣΤΑΤ έχει διοριστεί (από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου…) ως πρόεδρος ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, πρ. αξιωματούχος του ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. James avatar
  James 24/08/2011 13:51:59

  Τρεις το ξύδι, τρεις το λάδι...
  Απλά μασηματικα!

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/08/2011 13:53:42

  Μα... Papandreou Statistics είχαμε εξαρχής. Από τότε που διατάχθηκε η Στατιστική υπηρεσία να φουσκώσει το έλλειμμα με πολιτική απόφαση... Βλ. συνέντευξη Κοντοπυράκη.

  Μεγαλύτεροι απατεώνες από τούτους εδώ δεν πρέπει να πέρασαν από την ελληνική πολιτική...

 3. manos avatar
  manos 24/08/2011 14:07:03

  ...Σώπα που΄ναναι θα σημάνουν οι καμπάνες...
  Ντιν νταν ντον...

 4. pikras57 avatar
  pikras57 24/08/2011 17:56:55

  Υπάρχουν και καταγγελίες των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, του συνδικαλιστικού τους οργάνου και μελών του ΔΣ προς τον Πρόεδρο της Βουλής για προβληματική λειτουργία της νέας ανεξάρτητης Αρχής και του Προέδρου της όσον αφορά στην αξιοπιστία των παραγόμενων στοιχείων…
  Η βουλή κωφεύει….
  Η ΕΕ μέχρι τώρα τάβρισκε με την ΕΛΣΤΑΤ…..
  Τώρα που η σούπα …χαλάει….μαζεύουν όλοι τον @ώ@ο τους!
  Θα δούμε…όργια!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.