Έρχονται μαύρες ημέρες...
30/01/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται μαύρες ημέρες...

Στις αστυνομικές ταινίες υπάρχει ο καλός μπάτσος και ο κακός μπάτσος. Ο ένας καλοπιάνει τον διαρρήκτη και ο άλλος τον χτυπάει.

Δεν ξέρουμε αν θα επιβεβαιωθεί το σενάριο και στην περίπτωση του Τσίπρα, αλλά αν πούμε ότι ο Σουλτς ήταν ο καλός και ο Ντάισελμπλουμ που έρχεται σήμερα είναι ο κακός, τότε έρχονται πολύ μαύρες ημέρες.

Ο Σουλτς θεωρητικά είναι και ο μόνος Ευρωπαίος αξιωματούχος που καιρό τώρα πήγαινε τον ΣΥΡΙΖΑ με το μαλακό, σοσιαλιστής γαρ. Ήρθε λοιπόν στην Αθήνα αφού πρώτα έριξε τις ρουκέτες του, κυρίως για το θέμα των κυρώσεων στην Ουκρανία και τα «παιχνιδάκια» του Τσίπρα και του Κοτζιά. Με το που πάτησε το πόδι του στο Μαξίμου προσπάθησε να είναι ήρεμος με τον πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας του παρουσίασε το σχέδιό του για την Ελλάδα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απλά κούνησε το κεφάλι του και παρέπεμψε στον κακό μπάτσο. Άλλωστε, αυτός «ταχυδρόμος» ήταν και δέκτης των μηνυμάτων που θέλει να εκπέμψει η νέα κυβέρνηση. Άκουσε τι του είπε ο Τσίπρας και θα πάει να τα πει χαρτί και καλαμάρι στην Μέρκελ. Εκεί που υπήρξαν συγκρούσεις ήταν στο θέμα της Ρωσίας και το αποτέλεσμα φάνηκε από την κωλοτούμπα που έκανε στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών ο Ν. Κοτζιάς.

Κι ενώ στην κυβέρνηση… πανηγύριζαν που ο Σουλτς τους φέρθηκε με το γάντι ήρθαν οι δηλώσεις του περί μετεκλογικών ψευδαισθήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στον Σκάι όσο και κατ’ ιδίαν με Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη, για να καταλάβουμε όλοι που το πάνε οι ξένοι και τι θα τραβήξει η κυβέρνηση με τις ανοησίες που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Σήμερα, λοιπόν, τα σπουδαία καθώς στην απογευματινή συνέντευξη που θα δώσει ο Ντάισελμπλουμ θα ξεκαθαρίσει εν ολίγοις τι θα συμβεί με την διαπραγμάτευση με την τρόικα. Τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό είναι ξεκάθαρα. Και ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε χθες ότι αν επιμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θα εφαρμόσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες τότε... μαύρο φίδι που μας έφαγε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσίπρας δίνει την μεγάλη μάχη του για να πετύχει μια συμφωνία – γέφυρα όπως θα ονομαστεί, η οποία θα κρατήσει μέχρι το Μάιο. Ουσιαστικά θα πρόκειται για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, του μνημονίου που θα έσκιζε στο Σύνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις γινόταν κυβέρνηση.

Ωστόσο, ακόμη κι αυτή η συμφωνία – γέφυρα να υπάρξει, ακόμη κι αν οι δανειστές δώσουν «ανάσα» με μια περίοδο χάριτος στον Τσίπρα, δημιουργούνται πολλά και σοβαρά ερωτήματα:

1.Πώς θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας; Πώς θα πληρώσουμε τις συντάξεις του Μαρτίου όταν τα ταμειακά διαθέσιμα είναι ελάχιστα;

2.Πώς θα καλύψουμε τις λήξεις των ομολόγων; Με έντοκα γραμμάτια; Κι αν γίνει αυτό ποιος θα τα αγοράσει και με τι επιτόκιο που έχουν πάει στο θεό; Μήπως οι ελληνικές τράπεζες με τις... καταθέσεις του ελληνικού λαού;

3.Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του; Ο Κατρούγκαλος είπε ότι σε ένα μήνα θα επαναπροσληφθούν 3.500 υπάλληλοι. Η Βαλαβάνη είπε στις καθαρίστριες να περιμένουν ένα μήνα ακόμη. Την ίδια ώρα τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και δεν υπάρχει ρευστό στο κράτος. Πώς θα κάνει όλα αυτά που λένε τρεις ημέρες τώρα;

4.Αν υπάρξει η περίοδος χάριτος τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ θα την χαρακτηρίσουν «σκληρή διαπραγμάτευση». Θα ξεχάσουν ότι πρόκειται για παράταση του προγράμματος. Όμως, μήπως θα μπορέσουν να απαντήσουν πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να πάρουμε τις δόσεις που μας χρωστάνε; Ξέχασε η υπουργός Οικονομικών Βαλαβάνη ότι έλεγε πως δεν θα πάρουν τα 7,5 δισ. ευρώ;

5.Οι δανειστές θα δώσουν παράταση σε ένα πρόγραμμα που η κυβέρνηση το κατεδαφίζει με συνεχείς ανακοινώσεις; Μέχρι το Μάιο, αν υπάρχει συμφωνία – γέφυρα θα ψηφίζονται νόμοι που θα αντικαθιστούν τους άλλους τους μνημονιακούς;

Ο Τσίπρας και η παρέα του ξεκίνησαν με ένα λάθος. Τον βερμπαλισμό υποσχέσεων που δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Επικοινωνιακά το έκαναν κι έφαγαν το πρώτο χαστούκι από τις αγορές ενώ και η Fitch είπε ότι θα μας υποβαθμίσει στην επόμενη αξιολόγηση. Το μόνο που απομένει στον πρωθυπουργό είναι να κάνει σήμερα μια μικρή κωλοτούμπα μπροστά στον Ντάισελμπλουμ και μια μεγαλύτερη στη Σύνοδο Κορυφής τον Φεβρουάριο. Σιγά – σιγά θα γίνει μετρ στις κυβιστήσεις, αλλά να δούμε πώς θα γλιτώσει από τον κόσμο όταν δεν θα τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Geros avatar
  Geros 30/01/2015 09:14:36

  Έχω βαρεθεί να λέω εδώ και καιρό σε αυτό το site ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την κωλοτούμπα που θα απαιτήσουν από αυτόν οι Ευρωπαίοι δεν θέλει και δεν μπορεί να την κάνει. Ο λόγος είναι απλός, όταν λέμε εμείς κωλοτούμπα ή συμβιβασμό εννοούμε εντελώς διαφορετικά πράγματα από όταν το λένε αυτό οι Ευρωπαίοι μας εταίροι, μιλάμε άλλες γλώσσες. Σήμερα διαβάζω ότι ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "Χρειάζεσαι μια δομή για να διαπραγματευτείς", μοιάζει μια αυτονόητη φράση αλλα περιγραφει την διαφορά προσέγγισης, την διαφορά λογικής. Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται πλαίσια από πριν συμφωνημένα για να μπορέσουν να κινηθούν εντός τους στην προσπάθεια εύρεσης σημείων σύγκλισης, εμείς από την άλλη δεν αναγνωρίζουμε την δεσμευτική ύπαρξη των ορίων. Στην παρούσα στιγμή το πλαίσιο γύρω από το οποίο γίνεται η παρεξήγηση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του παρόντος προγράμματος. Για την Ευρώπη αυτό είναι το πλαίσιο έξω από το οποίο δεν υπάρχει διάλογος, για την Ελλάδα (όχι μονο την κυβέρνηση και το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης έτσι το βλέπει) είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια ξεπερασμένη από το γεγονός των αποτελεσμάτων των εκλογών. Ακόμα είναι νωρίς και επικρατεί σύγχυση για τις θέσεις και τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, σε πολύ λίγο χρόνο όμως θα γίνει σαφές ότι η λεπτομέρεια του ενός είναι απαράβατος όρος για τον άλλο και θα επέλθει μετωπική σύγκρουση και ρήξη. Μια κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ που θα δέχονταν οι Ευρωπαίοι θα ήταν η ακόλουθη: Να δεχτούν την τρόικα στην Αθηνα, να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για τα μετρα που πρέπει να παρθούν μέσα στο 2015 σε ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακά και εισπρακτικά μετρα για το δημοσιονομικό κενό, κάνοντας οι ευρωπαίοι από την μεριά τους την παραχώρηση να μην είναι πολύ αυστηροί στο ύψος του δημοσιονομικού κενού και να φέρουν το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους για λύση εντός του 2015. Από την άλλη ο Σύριζα είναι διατεθειμένος να πάει την υλοποίηση των αριστεροστρόφων μέτρων του για την οικονομία 6 μήνες πίσω και να δεχτεί αντί για κούρεμα αποπληρωμή σε 150 χρονια .... Αυτό που θα παρακολουθήσουμε στο άμεσο μέλλον είναι το ποσο διαφορετικά πράγματα εννοούν οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες όταν λένε τις ίδιες φράσεις!

 2. Vassilis avatar
  Vassilis 30/01/2015 09:26:28

  Να μην φανε το τυρακι απο την Ρωσια και αρχισουν τσαμπουκαδες στην Ευρωπη με ξενα κολυβα γιατι μετα τρεχατε ποδαρακια μου να μην σας χεσει ο κωλος σας. Και οποιος καταλαβε καταλαβε.

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Vassilis 30/01/2015 13:28:28

   Και γ@ την ανάλυση...

   • Vassilis avatar
    Vassilis @ Αιρετικός 30/01/2015 16:12:30

    Ειμαι σιγουρος οτι καταλαβες τι λεω και για ποιο θεμα μιλαω. Αναλυση οταν ειναι η ωρα για αναλυση. Μερικες φορες η σιωπη ειναι αναγκαιο κακο.

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 30/01/2015 09:46:41

  "Ο Τσίπρας και η παρέα του ξεκίνησαν με ένα λάθος. Τον βερμπαλισμό υποσχέσεων που δεν μπορούν να υλοποιήσουν"
  ?????????????????????????? Τι εννοείτε? Εδώ πέρα εχουν υλοποιήσει το 99% των υποσχέσεών τους σε 3 μέρες μέσα, κατώτατος στα 750, ακύρωση απολύσεων, ακύρωση εκπαραθύρωσης αιωνίων φοιτητών, κτλ κτλ κτλ. Το χετε πάρει πρέφα? Αν θα τα πάρουν πίσω βέβαια θα ξεφτιλιστούν. Αλλά από την άλλη όταν πας σε διαπραγμάτευση, πρέπει να είσαι σκληρός. Τον σαμαρά τον κορόιδευαν αισχρά οι ευρωπαίοι 3 χρόνια . Του είπαν να φτιάξει λίγο τα πράγματα και μετά βλέπουμε για συνολική διευθέτηση. Και μετά άρχισαν τα: "Και τι θες τώρα? Αφού καλά πας!"

 4. Ναβουχοδονοσωρ avatar
  Ναβουχοδονοσωρ 30/01/2015 12:26:23

  Δεν ξέρω αν προχτές έτυχε να ακούσετε ή να διαβάσετε τις δηλώσεις του νέου ΜΑΣ υπουργού οικονομικών που δήλωσε (ABC Australia) ότι είναι Libertarian Communist δλδ στα απλά Ελληνικά "Αναρχοκομμουνιστής". Αν δεν έχετε καταλάβει τί συνέβη στις 25 Γενάρη, ένα μάτσο αριστερά/σχεδόν εξωκοινοβουλευτικά κόμματα ανέλαβαν την εξουσία. Να υπενθυμίσω ότι η ΝΔ μπαίνει, όπως διαφαίνεται, σε μία περίοδο εσωστρέφειας άρα Αντιπολίτευση επιπέδου δε μπορεί να κάνει. Καλό θα είναι, για το καλό του τόπου, της παράταξης και του Έθνους μας, να συνταχθούμε με τους κυβερνόντες ώστε να επανέλθουν τα μυαλά τους που πήραν αέρα. Διαφορετικά ήρθε η ώρα για σοβαρή αντιπολίτευση με νέο αρχηγό και νέα πρόσωπα, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, χωρίς βιβλιοπώλες και τσεκουροφόρους. Τέτοιους έχει η Χρυσή Αυγή. Βήμα γοργό στον Καραμανλισμό και το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που βάζει πάνω απ' όλα το Έθνος, την Ελλάδα και μετά το κόμμα! Η ιστορία δε θα συγχωρέσει αυτούς που θα φέρουν την καταστροφή αλλά ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναρωτηθεί "μα καλά, τί κάναν και οι άλλοι;" ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ-ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν βγάζουν πουθενά!

 5. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 30/01/2015 13:48:07

  To κακό είναι φίλοι μου οτι απο τη μέρα που έφαγε τη σφαλιάρα του ο "διανοητικά καθυστερημένος και ψυχανώμαλος τύπος" Γκιοργκάκις απο Μινεσσότα, όπως ακριβώς τον απεκάλεσε στη Νίκαια όπου τον κουβάλησε άρον -άρον ο Σαρκοζί με τη Μέρκελ για να τον δείρουν, μέχρι την περασμένη Κυριακή, όλες οι μέρες για τους μη πλούσιους Έλληνες έτσι μαύρες κι άραχνες ήταν επι 5 χρόνια. Εχουμε συνηθίσει σ' αυτές. Οι Γερμανοί δεν θα μπορούσαν ποτέ να το συνηθίσουν όπως σωστά είπε ο Βόλφανγκ. Θα αυτοκτονούσαν ομαδικά...

 6. Hunter avatar
  Hunter 30/01/2015 14:36:41

  Όσο περνάνε οι μέρες (και μετά και την αξιολόγηση), οι καταθέσεις (θα) γίνονται όλο και πιο δελεαστικές προκειμένου να μην ξαναβγούν οι λογιών-λογιών "καθαρίστριες" στο δρόμο...

 7. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 30/01/2015 15:59:04

  Και αντι η ΝΔ να ειναι στις εκπομπές να σχολιάζει τις κωλοτούμπες,τις αντιφατικές δηλώσεις Υπουργών και τις κόντρες που ξεκίνησαν νωρίς,ασχολούμαστε με Παπαμιμίκο,Αντώναρο, Μουρούτη.

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 30/01/2015 16:25:04

  Τέρμα η λιτότητα, σύντροφοι! Τώρα αρχίζει η... λιτή ζωή! Τα λένε ξεδιάντροπα και δεν τους παίρνει κανένας με τις πέτρες! Να φύγει η λιτότητα, μας είπαν, αλλά φαίνεται ότι εννοούσαν να φύγει η λιτότητα για να έλθει η... λιτή ζωή! Τελικά, όντως. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ή ως τραγωδία;

 9. Νικος.1 avatar
  Νικος.1 30/01/2015 16:41:12

  Σκεφθηκατε οτι μπορει να κανει ολες αυτες τις "λεκτικες " παροχες για να παει σε νεες εκλογες μετα την εκλογή προέδρου?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.