#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/07/2012 12:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται κι άλλες τραπεζικές συγχωνεύσειςΡαγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο, μετά την απορρόφηση της ΑΤΕ από την Πειραιώς. Σειρά πήρε τώρα η Εμπορική τράπεζα για την οποία οι Γάλλοι έχουν βάλει πωλητήριο. Με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο, η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι υπέβαλλε πρόταση στην Credit Agricole, για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος.

«Η Τράπεζα φρονεί ότι, με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Alpha Bank, επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της Τραπέζης μετά της Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στόχος της Credit Agricole, είναι να καταλήξουν οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τους μεγάλους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, ώστε να επιτευχθεί στρατηγική συνεργασία, με την μορφή συγχώνευσης, που θα αναβαθμίζει την παρουσία της Εμπορικής στην Ελλάδα. Στο νέο σχήμα, που θα προκύψει, η γαλλική Credit Agricole προτίθεται να έχει σημαντικό ποσοστό, διατηρώντας έτσι την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Επρόκειτο για μα αναμενόμενη κίνηση μετά την ισχυροποίηση του ομίλου Πειραιώς. Ο τραπεζίτης Γ. Κωστόπουλος δε θα άφηνε να χαθεί το παιχνίδι του τραπεζικού κλάδου γι’ αυτό κι έκανε την κίνησή του.

Σειρά παίρνει τώρα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο δεν αποκλείται να καταλήξει στην αγκαλιά της Εθνικής τράπεζας μαζί με την Eurobank του κ. Λάτση.

Οι δικές μας πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ενδεχομένως μέχρι την Παρασκευή να έχει "τελειώσει" το θέμα των τραπεζικών συγχωνεύσεων, όπως τις περιγράφουμε προηγουμένως.

Η κινητικότητα στον κλάδο είναι πάντως κι ένα σημάδι προς την τρόικα ότι κάνει κινείται στην ελληνική οικονομία, γεγονός που πιστώνεται στην κυβέρνηση Σαμαρά

ΣΧΟΛΙΑ

 1. avanti avatar
  avanti 31/07/2012 14:05:40

  Τρεις τράπεζες και πολλές είναι για το μέγεθος της Ελλάδος.....

  • Κώστας τουρίστας. avatar
   Κώστας τουρίστας. @ avanti 31/07/2012 14:40:23

   Κοίταξε, είτε τρείς είναι είτε πέντε, το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων και τα οικονομικά τους μεγέθη, είναι τα ίδια και γνωστά. Εγώ ελπίζω οι διάφορες εξαγορές να γίνουν από τα διαθέσιμά τους ή απο αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων και όχι απο τα χρήματα που πήραν (απο τους φορολογούμενους) για την αναδιάρθρωση..

  • anetos avatar
   anetos @ avanti 31/07/2012 18:25:45

   αν οι τρεις είναι όπως η eurobank η Πειραιώς να λείπει ....

 2. Kimon avatar
  Kimon 31/07/2012 17:55:37

  Πάντως είναι αξιοθαύμαστα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο κατάκλεψαν και καταλήστεψαν τον Ελληνικό λαό παρουσιάζοντας την λεηλασία σαν "δημοκρατηλίκι και προοδευτηλίκι", αλλά κατορθωσαν να πουλήσουν μία καταχρεωμένη τράπεζα στους Γάλλους με 25 Ευρώ την μετοχή.

 3. Enzo avatar
  Enzo 01/08/2012 22:18:43

  Kimon εδω έχουμε κοροϊδέψει την μισή υφήλιο , στους Γάλλους θα κολωναμε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.