13/01/2009 02:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται δύσκολα…

Το πως εκδηλώνεται ή εξελίσσεται μία «κρίση» δεν είναι πάντα σαφές, γιατί επειδή  οι περισσότεροι «παρατηρητές» είναι μέσα στην κρίση και δεν βλέπουν από μακριά ή αφ' υψηλού το τι γίνεται, τόσο για να καταλάβουν, όσο και να ελέγξουν όποια πτυχή της έκβασης είναι διαχειρίσιμη.

Κρίσεις έρχονται από εξωγενείς παράγοντες, π.χ. έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας ή τα αεροπλάνα στους δίδυμους πύργους, ή μεθοδεύονται από «μυστικές υπηρεσίες» (αν πιστεύετε σε θεωρίες συνομωσίας). Οι κρίσεις γίνονται ωστόσο δραματικές, όταν επηρεάζουν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού ή πληθυσμών. Τότε γίνονται εκρηκτικές.

Νομίζω ότι καταλαβαίνω, λίγο, τις οικονομικές κρίσεις. Εθνικές ή παγκόσμιες κρίσεις δεν καταλαβαίνω, πέρα από ότι διαβάζω ή βλέπω ή έχω ακούσει. Ωστόσο, ο μικρόκοσμος της Ελλάδας έχει σήμερα τα εξής ανησυχητικά συστατικά:

Αναμένεται ότι θα φτωχύνουμε σαν χώρα και επομένως σαν άτομα. Θα φτωχύνουμε κατά 30% λένε μερικοί, άλλοι λένε λιγότερο ή παραπάνω. Αφηρημένα, σημαίνει ότι θα κρυώνουμε λίγο παραπάνω τον χειμώνα, θα ικανοποιούμε τα αιτήματά μας λιγότερο; Όχι ακριβώς... Γιατί δεν θα επηρεαστούμε όλοι το ίδιο. Μερικοί θα πληρώσουν το -30% πολύ πιο έντονα. Αν είναι οι μετανάστες, ή ο απομακρυσμένος γείτονας, γίνεται αποστειρωμένη διαπίστωση. Αν όμως είμαστε εμείς;...

Θα φτωχύνουμε χωρίς υπόβαθρο αξιών, χωρίς πρόσφατη σχετική εμπειρία και την ανοσία που συνεπάγεται. Χωρίς παιδεία, με ασαφείς προσδοκίες, χωρίς κατανόηση των αιτιών, χωρίς μπούσουλα, χωρίς ποιητές.

Δεν θα φτωχύνουμε μόνο εμείς, θα φτωχύνει και ο περίγυρος. Μία φτωχή Ελλάδα σε μια παγκόσμια ευημερία είναι διαχειρίσιμη. Μία παγκόσμια ύφεση είναι ανεξέλεγκτη, γιατί, απλά, δεν ξέρεις τι θα κάνουν οι άλλοι.

Μία τοπική κρίση, χρειάζεται ηγέτες, για να επικοινωνήσουν με ειλικρίνεια το πρόβλημα, να εκμαιεύσουν συναίνεση, να εξηγήσουν την υπομονή, να εμπνεύσουν την ελπίδα. Μια παγκόσμια κρίση χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους για να γίνει το ίδιο σε παγκόσμια κλίμακα.

Η χώρα και ο πλανήτης έχουν πρόσφατα δείγματα ανθρώπων με όραμα και χωρίς όραμα. Η ιστορία της νεότερης Ελλάδας, ομολογώ δεν μου δίνει πολλή εμπιστοσύνη και οι σημερινοί «ηγέτες» δεν εξηγούνται με μόνα τα εισαγωγικά γύρω από την λέξη.

Εδώ είναι μία ιστοσελίδα που ανταλλάσσονται και διαμορφώνονται ιδέες. Η ιδέα η σημερινή είναι «έχετε τον νου σας, έρχονται δύσκολα». Ή «ας έχουμε το νου μας να μην παρασυρθούμε σε δύσκολα». Ή «έρχονται δύσκολα, ας έχουμε το νου μας».

ΔΠ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 13/01/2009 02:22:16

  Δεν ερχονται απλα δυσκολα. Ερχονται,δυστυχως,νομοτελειακα ΤΡΑΓΙΚΕΣ μερες...

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/01/2009 02:25:34

  Εγώ θα θυμηθώ Μιχάλη Κατσαρό :

  Πάρτε μαζί σας νερό, το Μέλλον έχει πολλή ξηρασία.

 3. koinos_nous avatar
  koinos_nous 13/01/2009 07:58:30

  Σήμερα είναι το πρώτο τεστ για δανεικά.
  Διάβαζα στο ΦΕΚ της κυριακής ότι συνολικά το 2009 θα χρειαστούμε δανεικά σχεδόν 100 δις ευρώ.
  Κρατήστε κανένα ευρώ γιατί δεν μας βλέπω καλά.

 4. neoinileias avatar
  neoinileias 13/01/2009 08:19:04

  Παρατηρώντας τις εξελίξεις του τελευταίου χρόνου βλέπουμε ότι η τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κρίση δεν ήρθε από το πουθενά, για αρκετά χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο η κοινωνία βίωσε μια αρκετά περίεργη κατάσταση που ως βασικό χαρακτηριστικό είχε τις μεγάλες αντιθέσεις και τα προβλήματα, οι εξελίξεις σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα όρια των κοινωνικών δυνατοτήτων και παρήγαγαν υψηλό βαθμό ανησυχίας.
  Από την άλλη πλευρά η ανάγκη για αντιστάθμιση των αρνητικών συνεπειών που προκάλεσαν οι συνθήκες που εμφανιστήκαν οδήγησαν σε γενικευμένη κριτική του παρελθόντος και σε θεαματικές πολεμικές και αστικές συγκρούσεις που ορισμένες φορές ξεπέρασαν τα φυσιολογικά όρια. Ως λογική συνέχεια των συγκρούσεων βλέπουμε να υπάρχει μεταβολή των κοινωνικών και οικονομικών δομών αλλά και του πολιτικού και γεωγραφικού χάρτη.

  Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τους τελευταίους μήνες του χρόνου που πέρασε έφεραν την τραπεζική κρίση και μαζί της αναδείχθηκε και η χρόνια κοινωνική κρίση που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση δείχνουν ότι το 2009 η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται και η ανεργία αυξάνεται ραγδαία. Οι επιχειρήσεις μικρές και μεγάλες αλλάζουν πλαίσιο και στρατηγική δράσης, τα κράτη προσπαθούν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν το αίσθημα πανικού και τις δυσκολίες που δημιουργούνται, αλλά και να αναπτύξουν συνθήκες γενικότερης ανάπτυξης στη νέα κοινωνική πραγματικότητα.

  Μέσα σε αυτό το κλίμα και ανάλογα με το τι επιδιώκει ο καθένας βλέπουμε να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, άλλοι έχουν ως στόχο την εξέλιξη της πολιτικής μας παράδοσης μέσα από την ανανέωση και τον προβληματισμό για το μέλλον της κοινωνίας μας και άλλοι σύμφωνα και με αυτά που δηλώνουν έχουν ως εναλλακτική λύση τη χωρίς μεταβολές συντήρηση μιας κοσμοπολίτικης πολιτικής ελίτ. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εμπόδια σταδιακά δημιουργείται ένας νέος κόσμος που δύσκολα ο μηχανισμός «διατήρησης των κεκτημένων» μμε κτλ θα τον περιορίσει ή θα αναπαράγει τα ίδια πολιτικά πρότυπα.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο τρόπος ζωής, οι σχέσεις των θεσμών με τις κοινωνικές ομάδες, ο χαρακτήρας της ανθρώπινης εργασίας, οι τομείς της ενέργειας και της τεχνολογίας ως φυσικό επακόλουθο των νέων αναγκών θα αλλάξουν ραγδαία τον ρου της ιστορίας. Παράλληλα εξαιτίας των επιδράσεων στις συνθήκες διαβίωσης θα περάσουμε στην μετάαστική εποχή, ένα νέο σταθερό σημείο πρότυπο πολιτικής οργάνωσης που ίσως οδηγήσει σε μια πιο λειτουργική δημοκρατία θα γεννηθεί. Έτσι και με βάση τα γενικότερα φαινόμενα που κάνουν την εμφάνιση τους είναι σαφές ότι βρισκόμαστε στην εποχή της μετάβασης, το ζητούμενο πλέον είναι να αλλάξουν τα πράγματα σύμφωνα με τους όρους και τις ανάγκες της κοινωνίας, η χρονική περίοδος είναι σημαντική.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/01/2009 08:26:53

  Από πουθενά δεν προβλέπεται πτώση του ΑΕΠ κατά 30% εκτός αν ξέρει κάποιος ότι σίγουρα θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος ή κάτι παρόμοιο.
  Μέχρι στιγμής η Ελλάδα τουλάχιστον δεν είναι σε κρίση.Οικονομική κρίση είναι η μείωση του ΑΕΠ και προς το παρόν υπάρχει απλώς μείωση του ρυθμού αύξησης και όχι μείωση.Σε άλλες ευρωπαικές χώρες και στις ΗΠΑ υπάρχει μείωση αλλά κατά 1-2% μόνο.
  Ας περιμένουμε να δούμε πρώτα.

 6. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 13/01/2009 09:06:31

  Η χώρα μας αυτή τι στιγμή δεν είναι σε κρίση όπως οι άλλες χώρες της δύσης, επειδή η οικονομία της δεν ήταν στα επίπεδα αυτών των χώρων, αλλά και επειδή δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα.

  Για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού (μισθωτοί – συνταξιούχοι, χαμηλά εισοδήματα) αυτή τη στιγμή η κρίση ως ένα βαθμό έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επειδή σε σχέση με πέρυσι αγοράζει πιο φθηνά ενέργεια, αν λειτουργούσε σωστά ο μηχανισμός της αγοράς, ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, και τα καύσιμα ήταν σε πιο χαμηλές τιμές, δηλαδή σε φυσιολογικές (στην Αμερική είναι 2 δολάρια το γαλόνι, ένα γαλόνι 4,5 λίτρα) και μειωθούν και τα επιτόκια τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα και πάντα σύμφωνα με τους τωρινούς ρυθμούς της χώρας.

  Αν τώρα αρχίσουν στο άμεσο μέλλον οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών και οι μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου ή οι ξένες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, (όπως πχ ο ΟΤΕ να κλείνουν υποκαταστήματα για να αντεπεξέλθουν τις συνέπειες της κρίσης) ή ο μικρέμπορος που ούτως η άλλος είχε προβλήματα να κλείνουν, τότε θα έχουμε σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

  Όσο για το κράτος και για το δανεισμό του, δεν κάνει και κάτι άλλο μετά τη μεταπολίτευση, συνηθίσαμε, αν ξέρει κάποιος άλλος κάτι διαφορετικό ας το προσθέσει στη συζήτηση μπας και μας διαφωτίσει,

 7. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 13/01/2009 09:59:26

  Τα ψέμματα τέλειωσαν τα κεφαλια μεσα.
  Ελπίζω να υπάρξει -εκ των πραγμάτων βίαιος- επαναπρροσιορισμός των κοινωνικών αξιών και της αυτογνωσίας μας
  Ο ηλίθιος που βάζει δόσεις για να πάρει καγιέν θα κατανοήσει ότι η πλαστή ευημερία του δημιουργούσε μια πλαστή ταυτότητα που αναπαρήγαγε πλαστές κοινωνικές αξίες, και θα αρκεστεί στο ταπεινό ...άουντι (έστω)
  Ο έμπορος που πουλούσε με 300% κέρδος θα αναγκαστεί να ορθολογικοποιήσει τα ποσοστά κέρδους .
  Ο αγρότης που θεωρούσε Αγωνιστική Στάση να κλείνει δρόμους και να θεωρεί κεκτημένα δικαίωμα ν α ιδιοποιείται τους φόρους των ευρωπαίων εργαζομένων με τη μορφή επιδοτήσεων θα αναγκαστεί να στραφεί σε πρότυπες καλλιέργειες αλλιώς όσους δρόμους και να κλείσει, η μοίρα του είναι προδιαγραμμένη
  O φοιτητής θα αρχίσει να καταλαβαίνει πως για να βρει δουλειά δεν μπορεί να περιμένει να έρθει ο Αλέξης ή η Αλέκα να του δώσουν νομοθετημένο πρώτο μισθό 1300 Ευρώ, αλλά ότι στη μαθησιακή διαδικασία πέραν των καταλήψεων υπάρχει και κάτι που λέγεται βαθμός στο πτυχίο –σήμερα τα ΝΕΑ έχουν μαρτυρίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να πάρουν και δεύτερο πτυχίο για να βρουν δουλειά
  Ατέλειωτος ο κατάλογος των στρεβλώσεων.. σε τι να πρωτοαναφερθείς…

 8. donaE avatar
  donaE 13/01/2009 10:47:22

  Dorothea Lange απο την εποχη του Great Depression η φωτογραφια.Η οικονομικη κριση μπορει,και μακαρι,να μην ειναι μεγαλη στη Ελλαδα,αλλα κοινωνικη κριση θα εχουμε δυσαναλογα μεγαλυτερη.Περναμε διαδοχικα απο την λαμπα πετρελαιου στις πιστωτικες καρτες και τωρα πισω ,που?

 9. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 13/01/2009 10:47:53

  4 Anonymous

  Για τον Λαλιωτη δεν μπορει να δωσει κατι ο Τρεπεκλης η ο Ιγγλεσης αντι να ξηλωνεται ολοκληρο ΠΑΣΟΚ?

  Εκτος αν ειναι κοινο ταμειο οποτε παω πασο! :-)

 10. Evros avatar
  Evros 13/01/2009 10:49:59

  Πριν από ένα μήνα στην Gardian διάβασα ένα άρθρο το οποίο ανέφερε το μοντέλο της ζωής για το οποίο θα πρέπει να προετοιμαστούμε. Αυτό ήταν η Κούβα. Σήμερα ήρθε από την Αμερική και το περιοδικό Solar today το οποίο έχει ένα παρόμοιο άρθρο. Πόσοι από μας είναι έτοιμοι να ζήσουν μια ζωή σαν και αυτήν της Κούβας; Πολύ λίγοι. Η κουβανοποίηση της ζωής μας δεν θα φέρει μόνο φτώχια.

 11. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 13/01/2009 10:58:43

  @ Evros
  Εχοντας επισκεφθεί δυο φορές την Κούβα θα έλεγα:
  Οι κουβανοί δεν πλέουν σε πελάγη ευτυχίας αλλά δεν νιώθουν και εντελώς δυστυχισμένοι.
  Λίγο το αλέγκρο της διάθεσης που έχουν οι λαοί της παραδεισένιας καραϊβικής, λίγο η ράθυμοι και ξένοιαστοι ρυθμοί ζωής και -κυρίως - το γεγονός ότι δεν έχουν μέτρο σύγκρισης καθώς ποτέ δεν έζησαν καλά, το αντέχουν κάπως
  Εμείς να δεις κλάμα..

 12. t avatar
  t 13/01/2009 11:05:24

  Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. στις 31/12/2008 ανήλθε στα €69 δισ.

  Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του
  Δεκεμβρίου 2007 που ήταν €196,4 δισ.,
  η μείωση έφτασε το 64,9%.

 13. Evros avatar
  Evros 13/01/2009 11:13:11

  Διαβάστε αυτό το άρθρο στην Gardian αξίξει ο κόπος

  Financial Crisis! That’s nothing
  The coming energy crisis is going to draft the financial crisis, says the head of Shell: if only he were wrong
  Bibi van der Zee
  Guardian.co.uk, Thursday November 25 2008 10.53 GTM

 14. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 13/01/2009 11:19:04

  12@ Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κουβανοποιησης που λες, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού πάνω από τα 2/3 ζει εδώ και χρόνια σε συνθήκες ελληνικές!!

  Δηλαδή, λειτουργικά αναλφάβητος, εξυπηρετεί ασυνείδητα με την αδιαφορία του τα συμφέροντα των λίγων, που πλούτισαν σε βάρος του συνόλου, το εκπαιδευτικό σύστημα καλλιεργεί την παραπαιδεία, κτλ χωρίς προταιρεότητες οργάνωση κτλ και οι όποιες δράσεις που θα επιταχύνουν την αποκατάσταση αργούν, αισθητικά ο γύρος, το σουβλάκι και η πίτσα στο σπίτι έκανε ακόμη και μικρά παιδιά να φαίνονται σα φουσκωμένα μπαλόνια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγικότητα της χώρας και την υγειά και ευεξία του πληθυσμού, έχουμε ελεύθερη αγορά, αλλά δημιουργήσαμε μονοπωλιακού τύπου καρτελ σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, ο κρατικός έλεγχος… τον ψάχνουμε, κτλ, μεγάλος ο κατάλογος…

 15. Poisonus avatar
  Poisonus 13/01/2009 11:19:13

  Πολύ κινδυνολογία έπεσε βλέπω. Να προσθέσουμε και λίγο από Εσχατολογία, new age, και (φυσικά) Δευτέρα Παρουσία μήπως;

  Για την χωρούλα μας, το αντικείμενο είναι ένα μόνο: Ορθολογικοποίηση. Πολύ σωστά τα λέει ο #9 τρια πουλακια καθονταν . Ακόμα και στα είδη πολυτελείας, ρούχα, παπούτσια, τσαντούλες, όλα είναι πολύ ακριβότερα για τους ιθαγενείς όπως γνωρίζουν όσοι ταξιδεύον συχνά ή ψωνίζουν από ιντερνετ μεριά.

  Για την μαζικοποίηση τους δε στην Ελληνική κοινωνία, μια τάση που επικράτησε όπως σε όλα τα τριτοκοσμικά κράτη όπου οι ακαλλιέργητοι νέο(πλουτοι)πτωχοι πιστεύουν ότι επιτυγχάνουν την άμεση κοινωνική αποδοχή από το εμβαδόν του λογότυπου στη made in china τσάντα-ζώνη-μπλουζάκι τους, πράγματι, το μέλλον τους είναι όπως περιγράφεται ανωτέρω – το δικό τους όμως, όχι το γενικό μέλλον.

 16. maquis avatar
  maquis 13/01/2009 11:31:49

  Αλλη μια προταση για τον Λαλιώτη: Να τον ξαναπροσλάβει ο Πετρος Κωστοπουλος στο ΝΙΤΡΟ (ΙΜΑΚΟ) σαν συμβουλο δημοσ. σχεσεων, όπως το '90 επι κυβ. Μητσοτάκη (ναι, με καλο μισθό!). Τωρα τι τους συμβουλευε, ισως για αγορες πλυντηριων με καλη προπλυση και ιδιως καλο ξέβγαλμα.

 17. Giannis avatar
  Giannis 13/01/2009 11:32:06

  Το καλό με αυτήν την κρίση είναι ότι θα χτυπηθεί η υπερκατανάλωση και η χρησιμοποίηση πιστωτικών καρτών για Gucci kai Armani. Το κακό είναι ότι πάλι θα χρτυπηθούν οι εργαζόμενοι (βλ. Μητσοτάκης) για να "σωθει" η Ελλάδα.

  Το ξέρετε ότι ο Ρούσβελτ την δεκαετία του '30 αύξησε του φόρους στο 60% και 70% για τους πλούσιους?

 18. Giannis avatar
  Giannis 13/01/2009 11:38:26

  Οι φτωχοί στην Ελλάδα με σταθερή εργασία ευνοούνται από την κρίση (πτώση της τιμής πετρελαίου,σταθεροποίηση τιμών). Αν πάμε ΔΝΤ τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ χάλια (πάγωμα μισθών κτλ).

  πρέπει να μας πει κάποιος που ξέρει από΄Αργεντινή ,τι ακριβώς έγινε σε αυτήν την χώρα. Νομίζω βαδίζουμε στα χνάρια της..

 19. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 13/01/2009 11:40:16

  @maquis
  Η μονομανία με τον Λαλιώτη δείχνει –εντεταλμένα- γαλάζια αισθήματα.
  Πολύ μυθολογία κυκλοφορεί για τα λεφτά του. Ποιος τα είδε? Ποιος τα διαπίστωσε? Ποιος -που έμαθε ότι υπάρχουν? Ποιος κατήγγειλε ότι του ζήτησε χρηματισμό? Ποιος τον είδε να έχει γιοτ, να κάνει πολυτελή ζωή, να έχει άμεσους συγγενείς που έχουν αλλάξει κατά το πολυτελέστερο τον τρόπο ζωής τους?
  ΑΝ έχει πάρει λεφτά θα μοιάζει μάλλον στους παλιούς εβραίους που πέθαναν στο Άουσβιτς και οι συγγενείς δεν ξέραν που έχουν κρύψει τα λεφτά τους. Επί τη ευκαιρία μήπως άκουσες τίποτε για φοροδιαφυγή το Μπούλη πρωθυπουργού μας και της οικογενείας του , σχετικά με την κατασκευαστική τους εταιρεία, που η εφορία τα έπνιξε?
  Εχειςε κάτι καλύτερο να πεις απο το να μας ζαλίζεις?

 20. Evros avatar
  Evros 13/01/2009 11:43:37

  Μια και ο Ρουσβελτ και η Κουβα συνυπάρχουν στα σχόλια ΜΣας μεταφέρω μέρος του άρθρου της Gardian

  " Όσο αναφορά για το τι είναι δυνατόν όσο αφορά την οικονομική πίεση και την απομόνωση, Η Κούβα παρουσιάζει ένα στενάχωρο παράδειγμα που μας δείχνει την εθνική υστέρηση. Σε ένα μόνο χρόνο η Κούβα το 2006 ξεκίνησε μία καμπάνια και αντικατέστησε τις λάμπες πυρακτώσεως με άλλες χαμηλής κατανάλωσης. Με το τέλος του ψυχρού πολέμου και το χάσιμο του φθηνού πετρελαίου από τις χώρες τις πρώην σοβιετικής ένωσης, έδωσε προτεραιότητα στην παραγωγή τροφίμων σε μικρής κλίμακας παραγωγής κοντά στις πόλεις χρησιμοποιώντας τεχνικές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Τα μισά από τα τρόφιμα που καταναλώνονται στην Αβάνα παράγονται σε κήπους μέσα στην πόλη. Η Κούβα είχε εντυπωσιάσει την Αμερική όταν επέτυχε το πρόγραμμα “Victory Gardening” κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Τότε, ηγούνταν η Eleanor Roosevelt, και το 40-50% περίπου των λαχανικών παράγονταν τότε από την κίνηση “Victory Gardening”."

 21. Giannis avatar
  Giannis 13/01/2009 11:44:02

  Quiz. Ποιος είναι ο πλουσιότερος έλληνας πολιτικός?
  Είναι από Κρήτη και θέλει να δει την κορούλα του πρωθυπουργό!

 22. Nick avatar
  Nick 13/01/2009 11:53:45

  Αχ, και ακόμη δεν είδατε τίποτα.

  Ψυχραιμία: Αν σου πω ότι είμαστε στη προθέρμανση του Παγκοσμίου Πολέμου, θα με πιστέψεις;;

 23. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/01/2009 12:16:20

  Εγώ πάντως το καλύτερο που έχω ακούσει ως πρόταση είναι το να μην ψηφίσει το 90% .

  Έτσι , για να μην λέμε μόνο ότι οι πολιτικοί λειτουργούν μόνο για την ελίτ . Να είναι και νομικά κατοχυρωμένο .

  Η Βουλή του 10% ..

 24. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/01/2009 12:18:16

  @ Νick
  Ποιος θα πολεμήσει με ποιον;

 25. Poisonus avatar
  Poisonus 13/01/2009 12:19:23

  Ιδού λοιπόν και η Εσχατολογία...

  Και η Μεγάλη Υφεση με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν ξεπεράστικε;

  Η συνταγή είναι έτοιμη λοιπόν.

 26. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/01/2009 12:23:08

  Ακόμη μια έξοχη ανάρτηση από τον ΔΠ., εάν μπορούμε βέβαια να εντυπωσιαστούμε από μια αναφορά σε ένα τόσο δυσάρεστο θέμα. Είναι όμως σημαντικό, όταν κάποιοι με αφετηρία την συγκεκριμένη εμπειρία του κλάδου τους, επιχειρούν, προεκτείνοντας τη, να προάγουν ένα γενικότερο και βαθύτερο προβληματισμό και διάλογο.
  Αυτοί, που φοβούνται την κινδυνολογία, αν θέλουν να πείσουν και άλλους, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν, είναι να κόψουν τις προληπτικές εξετάσεις στον προσωπικό τους γιατρό.
  Η πρώτη διαπίστωση είναι, ότι η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι ταυτόχρονα κοινωνική (διάλυση της οικογένειας, αποκαθορισμός των φύλλων, υπογεννητικότητα, ξέφρενος μιντιαλισμός, βίαιες ταραχές χωρίς συγκεκριμένη οριοθέτηση στόχων, το χάλι με τα ναρκωτικά) κρίση υποδομών (καταστροφή του περιβάλλοντος, πολεοδομικές ζούγκλες, κυκλοφοριακό, δημιουργία έντεχνης ψύχωσης για το κλίμα, πυρκαγιές δασών) κρίση αξιών (την κουτάλα φέρτε μου, κι ας είναι πηρουνάκι να κυνηγάω ψύχουλα, βάλε εμένα στη θέση μπάρμπα και όχι τον γείτονα, παντρέψου να πάμε καμιά γυναίκα στο κρεβάτι) κρίση πολιτική (πλήρης απαξίωση των "πολιτικών" προσώπων, συνθηκολόγιση μπροστά στα πολιτικά αδιέξοδα - με εξαίρεση τις κουκούλες - έλλειψη δημιουργικών πρωτοβουλιών από τη βάση) κριση θρησκευτική (δώστε και το οικοπεδάκι σας στον Εφραίμ, γιουχάρισμα του αρχιεπισκόπου από συγκέντρωση αστυνομικών). Στην ουσία όμως πρόκειται για να το εκφράσω φιλοσοφικά, για κρίση οντολογική. Γιατί δεν ξέρουμε πλέον ποιοί είμαστε και που τραβάμε. Ελάτε να πάρετε εξωγήινους, φωνάζει ο Λιακό, οι αλλοδαποί στην Ομόνοια φταίνε, φωνάζει ο Πλεύρης, ξεχάσαμε τον Στάλιν και δεν πάμε καλά, φωνάζει το ΚΚΕ, ρίχτε κούρεμα πανκ, προτείνει ο Αλαβάνος. Ο Καραμανλής απορεί με την μαγκιά του, πως κατάφερε να κολήσει την καρέκλα πίσω του χωρίς ψαρόκολα, "ονειρώξεις αφελούς" σκέφτεται η Ντόρα, που μόλις αφήσει λίγο το ποδάρι, ο μεγάλος θα βρεθεί στο πάτωμα, ο Γιωργάκης ανοίγει το στόμα του και οι κωφάλαλοι φωνάζουν "μίλησε", ο Βενιζέλος χαίρεται για τις μυίγες, που θα μπουν μέσα.
  Εμείς περιορίζοντας τον ορίζοντα μας, βλέπουμε την κρίση μόνο ως οικονομική. Γιατί μάθαμε να βλέπουμε τη ζωή ως καταναλωτικό δεδομένο, που πρέπει να το πιούμε ως τον πάτο, πέρα από την όποια αναζήτηση ή διακινδύνευση (αυτό έδειξαν και πάρα πολλά από τα σχόλια στην πρόσφατη ανάρτηση του Προφήτη για τα εθνικά) σαν μια μπουκάλα κόκα-κόλα, επειδή την πληρώσαμε, για να ρευτούμε στο τέλος.
  Και όμως η κρίση περιέχει ένα πολύτιμο δεδομένο. Μας δίνει την ευκαιρία να την μετατρέψουμε σε κρίση συνείδησης και να επιχειρήσουμε ένα reset.
  Σε αυτό βέβαια αποσκοπούν και αυτοί που προωθούν τη "νέα τάξη". Κοιτάξτε την κρίση στη Γιουγκοσλαβία πριν τον εμφύλιο.
  Η κρίση γκρεμίζει παράγκες. Το νέο οικοδόμημα μπορεί να είναι σπιτάκι, μπορεί να είναι τεκές, καμπαρεδάκι, τρελλοκομείο ή φυλακή.
  Κάποιοι βέβαια παρηγορούνται με το "ζωή στην ύπαιθρο". Ρωτήστε όμως τον Εφραίμ: Στο φιλέτο θα πέσει μπετό. Γιατί χωρίς αγαθοεργίες χαλάει η πιάτσα.

 27. Nick avatar
  Nick 13/01/2009 12:56:21

  @ψθχραιμία: NATO εναντίον Ρωσίας.

  Τώρα βλέπουμε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, 20 χρόνια μετά.

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/01/2009 13:18:38

  Και γιατί να θέλουν να πεθάνουν τη στιγμή που παρά την κρίση αυτοί ζουν μια χαρα;
  Ο καθένας από αυτούς μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο 100 φορές με τα πυρηνικά του τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να ζήσει πολυτελώς η ηγεσία και άνετα οι λαοί.
  Δε βλέπω το λόγο του πολέμου

 29. factorx avatar
  factorx 13/01/2009 13:40:46

  Σημαντική η κρατική συμμετοχή σε τράπεζες
  Ανοίγει ο δρόμος για την κεφαλαιακή ενίσχυση και των μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών με κεφάλαια του Δημοσίου. Οι γενικές συνελεύσεις της Eurobank EFG και της Alpha Bank ενέκριναν χθες την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ του Δημοσίου κατά 950 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Ανάλογη απόφαση έλαβε και η γενική συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας η οποία θα λάβει 675 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο θα πάρει ως αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές, οι οποίες αποτελούν ειδική έκδοση και δεν μεταβάλλουν τη μετοχική διάρθρωση των τραπεζών. Θεωρητικώς, με τα κεφάλαια που θα διαθέσει το Δημόσιο και με δεδομένες τις σημερινές χαμηλές κεφαλαιοποιήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, θα μπορούσε να αποκτήσει ποσοστό 34% της Alpha Bank, 39,5% της Εurobank και 50% της Αγροτικής. Οπως προβλέπει, άλλωστε, ο σχετικός νόμος, το Δημόσιο δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου. Θα έχει όμως τη δυνατότητα να τοποθετήσει εκπρόσωπό του στο διοικητικό συμβούλιο των πιστωτικών ιδρυμάτων, ο οποίος θα έχει δικαίωμα βέτο σε θέματα μπόνους και αμοιβών των στελεχών.

 30. stelios avatar
  stelios 13/01/2009 13:57:34

  Η Κουβα ζει κυριολεκτικα απο τα εσοδα απο την πορνεια,ειναι ενα τεραστιο πορνειο.
  Το κρατος εχει βρει τροπο να μαζευει ολα αυτα τα παρανομα κερδη,πουλωντας ΜΟΝΟΝ σε συναλλαγμα το εμφιαλωμενο νερο,το συσκευασμενο γαλα και οτιδηποτε χρειαζεται σαν ειδος πρωτης αναγκης περα απο οσα παρεχει το δελτιο,το οποιο δεν καλυπτει ΠΟΤΕ ολο το μηνα.Το μυνημα ειναι σαφες,βρειτε τουριστες και πηδηχτειτε,ζητιανεψτε,μαγειρεψτε τους παρανομα,μαθετε τους μουσικη και χορο με δολαρια,
  αλλα για να βρειτε στην μαυρη αγορα ψαρι να τους μαγειρεψετε χρειαζεστε δολαρια,σε δολαρια θα πληρωθειτε.ΟΟΟλα αυτα τα δολαρια τα μαζευει μετα το Κρατος,διοτι με το αλοθι του εμπαρκο υπαρχουν ελλειψεις,αλλα αν εχεις συναλλαγμα βρισκεις μεχρι χαβιαρι και γαλικη σαμπανια.Φυσικα μεσαζοντες και θησαυριζοντες σε ολες αυτες τις συναλλαγες ειναι οι του Κοματος.
  Οσον αφορα τα δικα μας,η μεγαλη πληγη ειναι το Δημοσιο και τα κλειστα επαγγελματα,ανδ δεν σπασει το αποστημα θα γινουμε οντως Αργεντινη:
  Πεινα αναλογη με την Ρουμανια του Τσαουσεσκου και εγκληματικοτητα με φονους ληστειες και απαωγες για 3 χρονια τουλαχιστον.Εννοειτε οτι αυτα δεν θα αγγιξουν οσους εχουν γεματους και ΑΣΦΑΛΕΙΣ τραπεζικους λογαριασμους...

 31. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 13/01/2009 13:58:48

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
  ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.

 32. Αurora avatar
  Αurora 13/01/2009 14:10:23

  Η εκδηλωση μιας οικονομικης κρισης, η χειραφετηση οπως επισης και η αντιμετωπιση ολων των πτυχων φασματος της εκβασης της,
  ηταν ανεκαθεν και παραμενει ενα Sudoku, του οποιου τη λυση διεθνεις διαχειριστες κρισεων επικαλουνται να διελευκανουν.
  Τουτη ομως η κριση ειναι η απαρχη μιας νεας ταξης, ηθικης και αξιων με επικεντρο αυτη τη φορα τον ιδιο τον ανθρωπο.
  Με ευφυια και συνεση οι Ευρωπαικες αγορες φροντιζουν αυτες τις μερες με πρωτοφανη πτωση τιμων απο το 1/3 μεχρι και το 1/2 της αξιας σε πανω απο 500 ειδη διατροφης και ρουχισμου να διατηρησουν και να ενισχυσουν την οινομομικη ευρρωστια του καταναλωτη.
  Γιατι ως ειναι λογικο η υπαρξη του δημιουργει αμοιβαιες σχεσεις, ομαλες και αρμονικες για κοινωνικη συμβιωση.
  Οι Χοτελιερς φυσικα δεν μενουν παθητικοι εξω απο το εξυπνο παιχνιδι της κατακρημνισης τιμων
  με αποτελεσμα να μην προλαβαινουν Τραπεζα ανοιχτη το βραδυ για τις καθημερινες εισπραξεις τους.
  Πρωτη φορα με τις Ευρωπαικες χιονοδρομικες πιστες να μετρουν μυριους οσους ακριβς στοιβαζονται κατακαλοκαιρο στις Μεσογειακες αμμουδες.
  Ο ευγενης πολεμος της πτωσης τιμων εχει αρχισει.
  Ευχομαι σε λιγες μερες να βρισκεται προ των πυλων και στην Ελληνικη αγορα.

 33. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 13/01/2009 14:22:08

  Όντως Μποτίλια από τα καλύτερα σχόλια που έχω διαβάσει προσφάτως !!

 34. stelios avatar
  stelios 13/01/2009 14:36:28

  @ 35 Aurora,αλλο πτωση τιμων λογω ευημεριας,αλλο λογω υπερεπενδυσης και υπερπαραγωγης και αδυναμια απορροφησης τους,αυτη η πτωση ειναι αιμορραγια απο καθε πορο του σωματος που λεγεται κοινωνια,ασχετα αν στο ξεκινημα προκαλει ευεξια.
  Οταν θα υπαρξει αδυναμια συνεχισης της παραγωγης(στην Ελλαδα και Ευρωπη τουλαχιστον)το σκηνικο θα ειναι μακαβριο.

 35. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/01/2009 14:42:50

  @Stelios
  Αν αποδεχθούμε ότι στην Κούβα την πορνεία την πράτουν κάποια κορίτσια, για να πουλάει κανένα νεράκι το κράτος και να δροσίζονται μερικοί τουρίστες, πως θα αξιολογήσουμε την πορνεία στη χώρα μας; Εδώ την πράτει κάποιο πολιτικό κατεστημένο με αλλοδαπούς, που δεν είναι τουρίστες, αλλά ισχυροί πολιτικοί. Για να δροσιζόμαστε αρκετά εκατομμύρια Έλληνες, δυστυχώς από τη λάθος πάντα.

 36. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 13/01/2009 14:50:28

  @ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ, @greekpoliticalrewiew
  thanks στους φίλους

 37. Αurora avatar
  Αurora 13/01/2009 14:59:23

  Αγαπητε Βοτιλια

  Η φτωχεια και η κακομοιρια συνυφασμενη με την ελλειψη παιδειας γενναει την πορνεια.
  Τα πρωτεια ειχαν οι Γιουγκοσλαβες κυριως στη Γερμανια ακολουθουν μετα οι Βραζιλιανες, Μουλατες της Καριβαικης, Ασιατισες και προσφατα κλεινει το καρνε με τα εγγονια του Σταλιν και Λενιν να λικνιζονται στις πιστες της αμαρτις για μια μπουκια ψωμι.
  Οι περισσοτερες απ' αυτες με εναν πανακριβο εικονικο γαμο στην πλατη σαν αντιδοτο στη βιζα που κυνηγα και θα κυνηγα τον τριτοκοσμο στην Ευρωπη.

 38. stelios avatar
  stelios 13/01/2009 15:06:00

  38@Μποτιλια,και αναριθμητα αγορια επισης,με παρακρατικη αμοιβομενη προστασια σε ολο τα φασμα,μην το ψαχνεις καλυτερα,απλα επειδη εχει ηλιο και alegria,δε φαινεται η μιζερια.Το μεγαλυτερο ομως προβλημα εκει ειναι η ελλειψη ελευθεριας,που δε μετριεται με χρηματα.Εδω δεν ειναι καλυτερα,ελεω 200 δις ευρω που χρωσταμε δεν φανηκε το αποτελεσμα στην Ελλαδα,μονο που τωρα τελειωσανε τα ψεματα,αυτη ειναι η ειδοποιος διαφορα της παρουσας κρισης,δεν υπαρχει αλλο χαλι για να κρυφτουν τα σκουπιδια παο κατω.

 39. maquis avatar
  maquis 13/01/2009 15:44:08

  @22-τρια πουλακια καθονταν: Μην εξάπτεσαι πουλάκι μου. Παρε τις εφημεριδες της περιόδου και θα δεις τα δημοσιεύματα. Αλλωστε που το περιεργο; Σύμβουλο PR έψαχνε η ΙΜΑΚΟ, ελεύθερος ήταν ο άνθρωπος, επικοινωνιακός, τον προσέλαβαν. Δεν υπαρχει μονομανία με τον Λαλιώτη, απλα ειναι τωρα στην επικαιροτητα. Δεν σημαίνει οτι οποιος βγάζει κατι (ήδη γνωστα πράγματα απλα τα ξαναθυμίζουμε)είναι απολογητης του αντιπαλου! Τι μανιχαϊσμός α λα ελληνικά κι αυτός...

 40. babis avatar
  babis 13/01/2009 15:46:49

  Οι επόμενες ημέρες και ώρες ίσως αποτελέσουν το πιο κρίσιμο διάστημα για το Status Quo στο Αιγαίο.

  - Οι χθεσινές δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας αποτελούν όχι απλώς τραγική ομολογία αποτυχίας του Καραμανλή στα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα», αλλά πολύ περισσότερο διπλό μήνυμα πώς: 1. δεν αντιλαμβάνονται τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ως σύγχρονο πλαίσιο διένεξης και 2. δεν καταλαβαίνουν την οντολογία της κρίσης ( το πώς, δηλαδή), ούτε την επιστημολογία της ( το γιατί).
  Στερούμενοι αυτά τα δύο είναι αδύνατο να αναπτύξουν οποιαδήποτε αξιόπιστη μεθοδολογία αντιμετώπισης της κρίσης, ενώ παράλληλα προδίδουν την παντελή έλλειψη στρατηγικής στο ζήτημα.

  - Η λανθάνουσα κρίση στο Αιγαίο συνδέεται απολύτως με την υποβαθμισμένη, διεθνή υπόσταση της χώρας μας στη συγκυρία, με την γεωπολιτική αναβάθμιση της γείτονος και με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή αλλά και στην περιοχή του Καυκάσου.

  - Η έλλειψη εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης- Καραμανλή οδηγεί αναπόδραστα σε τακτικές «σεμνοταπεινότητας» σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο και σε επιβάρυνση άλλων ανοικτών θεμάτων της ατζέντας του Υπουργείου Εξωτερικών (π.χ. «σκοπιανό»), ενώ παράλληλα σκιάζει ζητήματα διεθνούς οικονομικής πολιτικής και πολιτικής επενδύσεων.

  - Η «ψυχραιμία» που επικαλείται η κυβέρνηση, συνδέεται με το χειρισμό θεμάτων και όχι με την παραπλανητική και μυθοπλαστική διάσταση καθημερινών συμβάντων που δυστυχώς διαμορφώνουν γεγονότα στο Αιγαίο από την άλλη πλευρά, ενώ εμείς περιοριζόμαστε στο ρόλο του «ενοχλημένου».
  Δυστυχώς μόνο ψυχραιμία δεν αποπνέει η στάση της Κυβέρνησης! Εκτός αν με τον όρο «ψυχραιμία» υποδηλώνεται, απλώς, η μακαριότητα του Κ. Καραμανλή και των υπουργών του.

  - Η αριστερά και όποιος άλλος ας αφήσει στην πάντα την ιδεοληψία περί «εξαγωγής της εσωτερικής κρίσης της Τουρκίας στο Αιγαίο» και τη σαχλαμάρα περί «διαφοράς στην προσέγγιση τουρκικής κυβέρνησης και στρατηγών» και ας ερευνήσει την πιθανότητα σκηνοθετημένου επεισοδίου σε γνώση ή όχι της ελληνικής κυβέρνησης.

  - Η κρίση στο Αιγαίο είναι πραγματική και αποτελεί γνήσια εμπλοκή στην ανάπτυξη των ελληνικών συμφερόντων. Μην ξεχνάτε ότι η ερμηνεία της κρίσης που διαμορφώνει το νόημα της κυριαρχίας και το μήνυμα στις δύο χώρες και τον εξωτερικό περίγυρο είναι το κρίσιμο μέγεθος στην αξιολόγηση επιμέρους συμβάντων και όχι αυτά καθαυτά τα επεισόδια.

  Ο θεός να βάλει το χέρι του με αυτή την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που έχουμε μπλέξει..

  Με εκτίμηση

  babis

 41. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 13/01/2009 15:51:33

  maquis
  Δεν ανηκω σε κανεναν κομμα οποτε δεν εξαπτομαι. απλα ξερω την τακτικη της Ρηγιλλης με εντεταλμενοα παιδακια

 42. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 13/01/2009 15:53:11

  ΥΓ : οι εφημεριδες της περιοδου ειναι οι ανυπολυπτες εκ των δεξιων στυλ Τραγκα και Ριζου- στην Καθημερινη π.χ. δεν εχω δια βασει κατι αναλογο

 43. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 13/01/2009 15:54:22

  * ανυποληπτες

 44. ΔΠ avatar
  ΔΠ 13/01/2009 15:57:37

  Δεν πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 30%. Υπάρχουν όμως "σοφοί" που πιστεύουν ότι πολλοί από εμάς ζούν 30% καλύτερα από ότι δικαιολογείται από την οικονομία, ότι αυτό σημαίνει.

  Το μαξιλάρι της Ελληνικής οικονομίας (που επιτρέπει πληθωρισμό 2% σε τέτοιο περιβάλλον) πρέπει να έιναι η γκρίζα και η μαύρη παραοικονομία, το μέγεθος και την αντοχή της οποίας δεν μπορώ να ξέρω.

  Τον Αύγουστο, φάνηκε η χρηματοπιστωτική κρίση (χωρίς να μπούμε στα αίτιά της ή τις αφορμές της). Το μεγάλο πέσιμο στα Χρηματιστήρια ήταν Νοέμβριο; Η εμπειρία λέει ότι ο Απρίλιος θα είναι χάλια. Αρχίζουν οι ειδικοί και λένε "μετά το 2010" η ανάκαμψη.

  Από τον Αύγουστο έχουν γίνει δύο "απρόβλεπτα": Ο 15χρονος και το αέριο μέσω Ουκρανίας. Αυτά τα απρόβλεπτα φοβάμαι, σε ένα σύστημα που δεν έχει δικλείδες ασφαλείας ή σύνεση.

 45. donaE avatar
  donaE 13/01/2009 16:11:32

  @48 ΔΠ Ειμαστε ο 'Δουρειος Ιππος' του ευρω, που γραφουν οι FT, και τι θαγινει αραγε με την θεση μας στη ΕΕ?

 46. ΔΠ avatar
  ΔΠ 13/01/2009 16:22:02

  οι FT, και όχι μόνο, είναι ευρωσκεπτικιστές. Αν σφίξουμε τα ζωνάρια μας δεν νομίζω ότι θα είμαστε εκτός ευρώ (αλλά μην θεωρήσεις ότι ξέρω κάτι που δεν ξέρεις)

 47. maquis avatar
  maquis 13/01/2009 16:23:49

  @ τρια πουλακια καθονταν 45, 46 (over and out): Χααααα χαχαχα, οτι θα με αποκαλουσαν και .... Ρηγγιλοπαιδο ειναι το καλυτερο καλαμπουρι που εχω ακουσει. Πουλακι μου, παρε διάβασε το τευχος εισαγωγής της ΙΜΑΚΟ στο χρηματιστηριο (το εχουν οι εκδοτριες-αναδοχοι τραπεζες) εκει θα δεις ονοματα υπαλλήλων. Επισης γκουγκλισε λιγο Λαλ.-ΙΜΑΚΟ. Που ζεις πουλακι μου; Στην Ελλαδα ζεις!

 48. maquis avatar
  maquis 13/01/2009 16:27:29

  Υ.Γ. Επισης το κολπο με τις PR το ξερει καλα ο Λαλ. Εκανε PR και στις εκδοσεις Λιβάνη το 2006.

 49. Orestios avatar
  Orestios 13/01/2009 16:28:16

  @ #49

  Διάβασε και αυτό
  http://www.time.com/time/business/article/0,8599,1869159,00.html

 50. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/01/2009 18:08:30

  @ dona
  Οι Αγγλοι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να δεχθεί πλήγμα το ευρώ με την απόσπαση της Ελλάδος από αυτό.
  Η αναγκη τους είναι μεγαλύτερη καθώς το δολλάριο θα υποτιμηθεί και η στερλίνα γενικά το ακουλουθεί.
  Τα αγγλικά ΜΜΕ έδωσαν ρέστα της μέρες της "εξέγερσης".

 51. Evros avatar
  Evros 13/01/2009 18:52:17

  Λετε να ανοίξουν τα αντίστοιχα μπουρδέλα (όχι πορνεία) στην Ελλαδα; Ζητω η κουβανοποίηση.

 52. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 13/01/2009 20:05:50

  Ειναι αυτο που λενε,"απο δημαρχος,κλητηρας".
  Για τους νεους, θα ειναι τραγικο,γιατι μαθανε αλλοιως.Εμεις οι παλιοι, μαλλον θα το καταπιουμε,αρκει να εχουμε λεφτα για τα φαρμακα μας τουλαχιστον,αν και πολυ αμφιβαλω,αφου η κυνερνηση, παιιρνει τα λεφτα αο τον κλαδο υγειας,που αντεχει ακομη,και τα ριχνει στον κλαδο συνταξεων, που πνεει τα λοισθια.
  Και να φανταστειτε,οτι υπαρχουν γομαρια στα καναλια,που σπρωχνουν ανθρωπους να βγουν σε προωρη συνταξη!
  Χεσε μεσα δηλαδη.

 53. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 13/01/2009 21:58:34

  @maquis
  Οκ. Το που δουλευε κ.λ.π., κ.λ.π τα ξέρω.
  Στο ότι έχει φάεικαι μάλιστα πολλά, όπως διακινεί επιμόνως η Ρηγγιλλης αναφερομουν . Η επιμονη σου με έκανε να σε σκεφτω ως Ρηγγιλοπαιδο. γεια:)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.