#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2012 09:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται αλλαγές στα επιτελεία των υπουργείων και τις ΔΕΚΟΣτο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή, αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για αλλαγές στις επιτελικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης, από τους γενικούς γραμματείς υπουργείων ως τις διοικήσεις ΔΕΚΟ και Οργανισμών.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως σχολίαζαν αρμόδια στελέχη στον «Τύπο της Κυριακής», δεν είναι να επέλθουν σαρωτικές αλλαγές αλλά να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος. Γι’ αυτό και θα παραμείνουν στις θέσεις τους πρόσωπα που έχουν αποδείξει τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά τους, παράλληλα με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσανατολίζεται στη δημιουργία της «ελληνικής task force», μιας διαπραγματευτικής ομάδας με μέλη το ικανότερο επιστημονικό προσωπικό της χώρας για το δύσκολο έργο των αναδιαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Είτε στην ομάδα αυτή είτε σε θέσεις του υπουργείου, όπως το Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθούν δύο άνθρωποι με γνώσεις επί των οικονομικών και δημοσιονομικών: ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του Λουκά Παπαδήμου, και ο Διονύσης Χιόνης, καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ουσιαστικά διοικούν οι Τάκης Θωμόπουλος και Χαρ. Κύρκος, η αλλαγή είχε δρομολογηθεί πριν από τις εκλογές, με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις θέσεις τριών μελών του γενικού συμβουλίου, εκ των οποίων το ένα θα καταλάβει τη θέση του προέδρου, καθώς και δύο μελών της εκτελεστικής επιτροπής, εκ των οποίων το ένα θα είναι διευθύνων σύμβουλος.

Μετά την παραίτηση του Γιάννη Κουκιάδη από το ΤΑΙΠΕΔ, αναζητείται το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει και θα «τρέξει» το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Πιθανότατα, θα είναι το νυν μέλος του Ταμείου Αντώνης Βαρθολομαίος, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο διοικητικό συμβούλιο.

Στην Εθνική Τράπεζα οι αλλαγές επήλθαν ήδη, με τον Γιώργο Ζαννιά να αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου, μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου, και τον Αλέξανδρο Τουρκολιά να ορίζεται διευθύνων σύμβουλος αντί του Απόστολου Ταμβακάκη.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες απουσίαζε στις Βρυξέλλες.

Αλλαγή φρουράς στις διοικήσεις

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη, προορίζεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξει η στρατηγική περί ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, καθώς ο πρωθυπουργός είχε ταχθεί κατά του «ξεπουλήματος» του κερδοφόρου ΟΠΑΠ.

Με ημερομηνία λήξης θεωρείται η θητεία των δύο επικεφαλής της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού και Κωνσταντίνου Θέου, ενώ αλλαγές επίσης αναμένονται στη σύνθεση του Δ.Σ. της Επιχείρησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να αλλάξει στελέχη, με στόχο κυρίως τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, εν όψει μάλιστα της περαιτέρω αποκρατικοποίησής της.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 ΕΝΤΟΣ των αμέσως επόμενων 15 ημερών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο «κύκλος των στελεχών» που θα τοποθετηθούν επικεφαλής στις γραμματείες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και στα Ταμεία και στους Οργανισμούς της εποπτείας του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλαίσιο αυτό θετικά αντιμετωπίζεται η παραμονή του Μιχάλη Χάλαρη στη θέση του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Ροβέρτου Σπυρόπουλου στο «τιμόνι» του ΙΚΑ. Δεν αποκλείεται, επίσης, να τοποθετηθεί σε θέση-«κλειδί» ο νυν διοικητής του ΟΓΑ, Παναγιώτης Πέτρουλας.

Μετά την οριστικοποίηση των προσώπων που θα διατηρηθούν σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εργασίας, των Ταμείων και των Οργανισμών Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής, ο νέος υπουργός Γιάννης Βρούτσης θα εξετάσει την αξιοποίηση στελεχών της Ν.Δ. Όπως όλα δείχνουν, σημαντικό ρόλο στην επόμενη ημέρα του υπουργείου, εν όψει και της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, θα διαδραματίσουν παράγοντες της Ν.Δ. που έχουν γνώσεις και απέκτησαν εμπειρία σε θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά την περίοδο 2004-2009.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο Κωστής Μουσουρούλης έχει ήδη αναθέσει την κατάρτιση του νέου οργανογράμματος σε ανθρώπους που γνωρίζει προσωπικά από τη θητεία του στις Βρυξέλλες. Κατ’ αρχάς, εξαιρετικά δύσκολα να παραμείνουν οι τέσσερις νυν γενικοί γραμματείς Αθ. Χριστόπουλος (Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας), Ν. Λίτινας (Ναυτιλίας), Θ. Πάλλης (Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής) και Δ. Χαλκιώτης (Αιγαίου). Ως αντικαταστάτες ακούγονται τα ονόματα των Ν. Φιλίππου και Γιώργου Βλάχου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διοικήσεις των Οργανισμών Λιμένων της χώρας και ιδίως του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, που βρίσκονται στο επίκεντρο των προωθούμενων αποκρατικοποιήσεων. «Φαβορί» για τον ΟΛΠ θεωρείται ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Αναστασόπουλος, ενώ στον ΟΛΘ επανήλθε ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ. Περισσότερες πιθανότητες απομάκρυνσης συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΝΑΤ Χρ. Φωτίου, ενώ η πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, Μ. Δίπλα, χαίρει εκτίμησης στη Συγγρού. Τα ονόματα που ακούγονται είναι των Θ. Βαρίνου και Γερ. Τιμαγένη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ των ίδιων γενικών γραμματέων του υπουργείου Υγείας και των ίδιων διοικητών στους εποπτευόμενους φορείς του εισηγήθηκε στο Μαξίμου ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ενημέρωση των νέων συνεργατών. Μοναδική αλλαγή για την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως γίνει μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι αυτή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρη. Σε μια τέτοια περίπτωση, στο τραπέζι έχει πέσει ως επικρατέστερο το όνομα του τέως υπουργού Υγείας και τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ., καθηγητή, Αθανάσιου Γιαννόπουλου.

Σαρωτικές αλλαγές δεν αναμένονται επίσης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Και αυτό γιατί ο νέος υπουργός Αθανάσιος Τσαφτσάρης, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, διαδέχεται αφενός μεν τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια και αφετέρου πριν από αυτόν υπουργός ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης, και οι δυο τους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ των ρόλων στη γνωστή παροιμία «ήλθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα» εκδηλώθηκε από την πρώτη εβδομάδα της νέας ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας. Στο Μαρούσι «τα άγρια» ενσαρκώνονται από τον παλιό γενικό γραμματέα, Βασίλη Κουλαϊδή, ο οποίος σε ανοικτή γραμμή με την «έκπτωτη αυτοκράτειρα» της Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, έχει στυλώσει τα πόδια και αρνείται να υποβάλει γραπτώς την παραίτησή του στο νέο υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Στην ίδια γραμμή με τον Β. Κουλαϊδή κινούνται και οι ειδικοί γραμματείς Ανώτατης Εκπαίδευσης Βασίλης Παπάζογλου και Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Κοντογιάννης. Κανείς τους δεν έσπευσε να υποβάλει γραπτώς παραίτηση. Και οι τρεις περιορίστηκαν να δηλώσουν προφορικώς ότι θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της νέας ηγεσίας.

Το ρόλο του «ήμερου» έχει παίξει -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ο Κ. Αρβανιτόπουλος αποφεύγοντας να ασκήσει ιδιαίτερη πίεση στο γενικό γραμματέα που δείχνει να έχει κολλήσει στο «μέλι» της καρέκλας του. Ετσι, στην πολιτική στελέχωση του υπουργείου Παιδείας έχει διαμορφωθεί ένα εκρηκτικό μίγμα. Ο νέος υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ακόμη και αν εξαντλήσει τις δεινές διαπραγματευτικές ικανότητες που απέδειξε ότι διαθέτει στην περιβόητη υπόθεση «Υπατία», θεωρείται αδύνατο να συνεργαστεί αρμονικά με έναν από τους χειρότερους εχθρούς του, όπως ο Β. Κουλαϊδής.

Υφυπουργός και απερχόμενος γενικός ανήκουν αμφότεροι στο δυναμικό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου εάν τα πράγματα είχαν έλθει διαφορετικά, ο μεν Θ. Παπαθεοδώρου θα διεκδικούσε την επανεκλογή του στο αξίωμα του πρύτανη με βασικό αντίπαλό του τον Β. Κουλαϊδή, ο οποίος είχε προετοιμαστεί για τη σκληρή μάχη αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα πλεονεκτήματα της θέσης του στο υπουργείο Παιδείας υπό τις ευλογίες της Α. Διαμαντοπούλου. Είναι γνωστό ότι η πρώην υπουργός Παιδείας κατάφερε να διαχειριστεί το χτύπημα της μη εκλογής της στη Βουλή αλλά υπέκυψε στον κλονισμό που της προκάλεσε η επέλαση του Θ. Παπαθεοδώρου στο παλιό της βασίλειο.

Ο υφυπουργός από τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είχε καταφέρει να σπάσει τα νεύρα της Α. Διαμαντοπούλου, υψώνοντας το λάβαρο εναντίον του νόμου των ΑΕΙ. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο, φέροντας την πρώην υπουργό να τα μαζεύει και να φεύγει κλονισμένη στην Αγγλία, όπου σπουδάζει ο γιος της, δεν έχουν μεν επιβεβαιωθεί, αλλά απηχούν το κλίμα γύρω από την πρώην «σιδηρά» υπουργό.

Η εμπλοκή μεταξύ παλαιάς και νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αναμενόταν να λήξει ίσως και εντός του Σαββατοκύριακου. Εκτός όλων των παραπάνω, η κατάσταση είναι προβληματική, διότι ο Β. Κουλαϊδής έχει κατεβάσει το μολύβι του: ούτε παραίτηση υπογράφει ούτε τα «τρέχοντα» του υπουργείου, ενώ φέρεται να συνδέει την εμμονή του με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, όπου ανήκει, «συγκυβερνά». Οσοι όμως γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις απέκλειαν το ενδεχόμενο να διαπραγματευτεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος την παραμονή του στο υπουργείο Παιδείας.

(Από τον Τύπο της Κυριακής)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φελίζα avatar
  Φελίζα 01/07/2012 10:28:17

  Ποτέ δεν κατάλαβα τις οριζόντια γενόμενες αλλαγές σε επιτελικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης ΜΟΝΟ με κομματικά κριτήρια. Αυτή τη χρονική στιγμή όμως , νομίζω, ότι δεν πρέπει να μείνει ούτε ΕΝΑΣ στην θέση που κατέχει , παρά μόνο όσοι έντιμοι - αποδεδειγμένα - έχουν παράγει ΘΕΤΙΚΟ έργο.
  Και επιτρέψτε μου π.χ. ο κ. Σπυρόπουλος τι ακριβώς έκανε στο ΙΚΑ που θα έπρεπε να εξυπηρετεί εκατομμύρια ασφαλισμένων ? Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πάρει τα πρώτα χρήματα από την σύνταξή του ο συνταξιούχος? Τι παροχές υγείας έχει ο ασφαλισμένος? Τι έκανε για την διαπλοκή και παρανομίες που εξακολουθούν να υπάρχουν? Πως υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον του ιδρύματος?
  Ο κ.Πρωθυπουργός θα γνωρίζει.

  • Johnny Rep avatar
   Johnny Rep @ Φελίζα 01/07/2012 14:57:19

   Εκτός από αυτά που λέει η Φελίζα, υπάρχει κι άλλος ένας λόγος που δεν θα έπρεπε ούτε να ακούγεται να παραμείνει ο Σπυρόπουλος στο ΙΚΑ.
   Ο κύριος Σπυρόπουλος είναι ο διοικητής ο οποίος θα έπρεπε να είχε βάλει τον εαυτό του φυλακή για χρέη στον οργανισμό που διοικούσε!!!
   Μην ξεχνάμε πως είχε και την ιδιότητα του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, το οποίο χρωστούσε κάτι μηνιάτικα στους εργαζόμενους του, άρα και αντίστοιχες εισφορές... Αν παραμείνει δίνει το μήνυμα να μην πληρώνει κανείς τις εισφορές στο ΙΚΑ.
   Μόνο και μόνο για αυτό θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί και να πάει να ασχοληθεί με τα αμπέλια του...
   Ελπίζω η καινούρια ηγεσία του Υπ.Εργασίας να μην περάσει τέτοιο μήνυμα στο λαό, τη περίοδο αυτή που οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να μείνουν ανοικτές και κάποιες αναγκάζονται να γίνουν εισφοροφυγάδες για να επιβιώσουν.

  • tak avatar
   tak @ Φελίζα 02/07/2012 13:36:56

   Φελίζα ανάβεις φωτιές!

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ tak 02/07/2012 21:58:01

    Όχι καλέ μου tak , μισά λόγια είπα , αντίθετα ο Johnny Rep έθεσε σωστά το θέμα για τον νυν Διοικητή του ΙΚΑ που έπρεπε να είναι τέως καιρό τώρα. Καλά μην νομίσεις τώρα ότι είναι ο μοναδικός από αυτή τη λίστα.....

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ tak 02/07/2012 22:01:35

    Εκτός και αν ο φάκτορας βάζει φωτιές ...και την έβγαλε ...για προσάναμμα .

 2. ΠΕΤΑΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ avatar
  ΠΕΤΑΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 01/07/2012 11:02:38

  ΟΙ ΔΙAΦΟΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥΛΕΝΕ ΠΕΡΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.ΠΧ. ΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ Έ ΚΑΙ??
  ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΡΕΩΘΕΙ.ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔAΝΕΙΣΤΕΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ.ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΥ,ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΛΠ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ.ΤΙ ΜΕΝΕΙ Η ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΝ,ΕΠΙΜΗΚΥΝΟΥΝ,Η ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ ΝΕΟ!! ΤΟ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!! ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΕΣ !!!!!!!!OTAN ΘΑ ΜΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ
  ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΜΗ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ
  ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ.

 3. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 01/07/2012 12:34:59

  Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να στηθεί από την αρχή. Οι Γενικοί & Ειδικοί Γραμματείς καθώς και οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων του Υπουργείου, έχουν φέρει την εκπαίδευση τα δύο τελαυταία χρόνια, 30 χρόνια πίσω και βάλε!. Οι περιφερειακοί Δ/ντές εκπ/σης εκτελούσαν προφορικές εντολές! (αν είναι δυνατόν δημόσια διοίκηση να γίνεται με άνωθεν εντολές). Σε πολλούς νομούς της χώρας δεν έχουν γίνει ακόμη οι τοποθετήσεις εκπ/κών που έχουν μετατεθεί από τον Απρίλιο. Τα Υπηρεσιακά συμβούλια λειτουργούν κατά βούληση και χωρίς έλεγχο. Η διοικητική διαδικασία βρίσκεται στο ναδίρ! Σχεδόν όλα είναι στον "αυτόματο πιλότο". Οι σχολικές μονάδες λειτουργούν με τον πατριωτισμό και το λειτούργημα των εκπαιδευτικών. Σχολικά κτίρια ούτε κατασκευάζονται, αλλά ούτε φυσικά επισκευάζονται. Χρηματοδότηση ανεπαρκέστατη. Επιμορφώσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ανύπαρκτα. Τα ανώτερα στελέχη της εκπαίδευσης, ενδιαφέρονται μόνο για τις αποσπάσεις ημετέρων στα γραφεία εκπαίδευσης και για μικροεξυπηρετήσεις. Διοικητικές πρακτικές λιμνάζουν λόγω ανικανότητας, λόγω έλλειψης γνώσης, λόγω αναποφασιστηκότητας, λόγω του ότι ορισμένοι δεν γνωρίζουν το πρακταίο της μάχιμης εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έχουμε "μπουχτίσει" από αυτοπροσδιοριζόμενους τεχνοκράτες, που δεν γνωρίζουν ούτε την αυτονόητη σχολική διαδικασία. Προγραμματισμός και οράματα για την εκπαίδευση των παιδιών του Ελληνικού Λαού στον κάλαθο των αχρήστων. Έλεος! φτάνει πια! έχουμε μπουχτίσει από "απατεώνες της γνώσης". Το σύστημα χρειάζεται επειγόντως επανεκίνηση. Χρειάζεται ανθρώπους που να υλοποιούν πολιτικές για το αύριο. Χρειάζεται ηγέτες και όχι διαχειριστές "μίζερης" γραφειοκρατικής διαδικασίας και εντολοδόχους ενός απαρχαιομένου και "σαθρού" συστήματος.

 4. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 01/07/2012 14:12:00

  Ο Μπίσμαρκ είχε πει το γνωστό «τρεις καθηγητές αρκούν για να χαθεί η πατρίδα» από τότε δικαιώθηκε πάμπολλες φορές ,αλλά εμείς εκεί , αμετανόητοι συνεχίζουμε στην ίδια τακτική .

  Καθηγητικό κατεστημένο και ξερό ψωμί !!:lol:

  Απομακρύνετε επιτέλους το καθηγητικό κατεστημένο από πάνω μας ,αρκετά υποφέραμε από δαύτους ,ας καθίσουν να "απολαύσουν" τα υπέρογκα κέρδη τους από δέκα μεριές τόσες δεκαετίες και αυτοί και όλα τα ευνοημένα σόγια τους που διόριζαν !!
  Δεν μπορούν επιτέλους να βρουν κανένα πετυχημένο περιπτερά -κρεοπώλη-υδραυλικό -καταστηματάρχη, άνθρωπο της πραγματικής αγοράς και προσφοράς επιτέλους για να βάλουν σε τέτοιες θέσεις ;
  Έλεος πια με τους καθηγητάδες ,αυτούς δυστυχώς πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε αν δεν απαγκιστρωθούμε σαν κοινωνία από τον εκβιαστικά ασφυκτικό εναγκαλισμό τους !!

 5. George avatar
  George 01/07/2012 17:39:21

  Μακριά ο Σπυρόπουλος από το ΙΚΑ,κύριε Σαμαρά τό νού σας.

 6. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 01/07/2012 19:55:12

  Μπορεί να καταντάω βαρετός με την εμμονή μου στο Υπ.Α.Α.Τ αλλά θα πω το εξής : Εκτιμώ απεριόριστα τον καθηγητή κ. Τσαυτάρη και τον θεωρώ τόσο επιστημονικά όσο και διοικητικά (έχει γνωστή πετυχημένη προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης) κορυφή. Εάν, όμως, διατηρήσει στις θέσεις τους του Κανελλόπουλο (Γ.Γ) και Διβάρη (Ειδ. Γρ.) , τότε σύντομα θα ανακαλύψει ότι δεν θα διοικεί ο ίδιος το Υπουργείο αλλά αυτοί. Θα είναι πολύ άδικο να χρεωθεί αυτός τα συνεχόμενα λάθη τους (για να μη πω τίποτα άλλο).
  Ας μιλήσει κάποιος στον Χαρακόπουλο μπας και ξυπνήσει αυτός τουλάχιστον.

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 02/07/2012 13:02:44

  Σιγά σιγά...
  Το ΓΛΚ δεν μπορεί να σχεδιάσει ένα πίνακα ...και ζητούν υπόμνημα
  Να κατασκευάσει μια βάση δεδομένων για να έχει on line στοιχεία και ζητάει χαρτιά με στρογγυλές σφραγίδες....
  Να λειτουργήσει το SAP ...το σύστημα έπεσε....

  και μιλάμε για Γ Γραμματείς;
  15 ημέρες από τις εκλογές και δεν έχει αλλάξει τίποτα.
  Δεν έχουν καν στελεχωθεί γραφεία.
  Δεν κινείται τίποτα
  Και μόνο ονόματα παρελαύνουν αν κρατήσουν ή αν αλλάξουν οι ...καρέκλες.

  ΥΓ

  και όσο οι πολιτικοί ....ταγοί κοιμούνται οι προσλήψεις και τακτοποιήσεις μέσο ΜΚΟ καλά κρατούν...αλλά το πρόβλημα στο Παιδείας είναι οι καρέκλες και στο ΓΛΚ ...χωροταξικό και όχι ότι δεν λειτουργεί τίποτα.

 8. δρόμος avatar
  δρόμος 02/07/2012 21:32:18

  Κύριε Σαμαρά ο Ρ. Σπυρόπουλος προστατεύει εν γνώσει του βαρειά παρανόμους - καταληψίες κτιρίων ιδιοκτησίας του οργανισμού στον οποίον προϊσταται. Λόγω προσφάτων γεγονότων το θέμα θα φθάσει πολύ ψηλά, προσέξτε το.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.