#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/10/2011 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχονται άγριες μέρες για την Ελλάδα


Κλειδωμένο είναι όπως όλο δείχνουν, το haircut έως και 60% του ελληνικού χρέους και οι δραματικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Με τα χέρια κατεβασμένα η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το σχέδιο των Ευρωπαίων που όχι μόνο δεν έκαναν πραγματικότητα την αλληλεγγύη που ζητούσε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά αντίθετα επέλεξαν το χειρότερο σενάριο.
Ωστόσο, η απόφαση αυτή γεννά τεράστια ερωτήματα τόσο για το μέλλον της Ελλάδας όσο και για τη μεθόδευση της Γερμανίας.

Κατ' αρχάς δε θα πρέπει να ρωτήσει ο κ. Παπανδρέου ένα τέτοιο κούρεμα τι όφελος και τι ζημιά θα επιφέρει; Οι επίσημες εκθέσεις και οι προβολές των οικονομολόγων κάνουν λόγο για χρέος στο 120% το 2020 ακόμη κι αν υπάρξει μεγάλο κούρεμα. Μα με τέτοιο ποσοστό χρέους δε μπήκαμε στο Μνημόνιο; Πάλι στα ίδια θα είμαστε και μετά από 10 χρόνια όταν στην Ελλάδα θα έχουν τα πάντα διαλυθεί;

Επίσης, ρώτησε κανείς τους Ευρωπαίους τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία ή το ενδιαφέρον είναι μόνο για τις τράπεζες; Τα ταμεία διαθέτουν περί τα 2 δισ. ευρώ σε ομόλογα και θα χάσουν πάνω από τη μισή τους περιουσία. Επομένως, θα καταρρεύσουν χωρίς να υπάρχει δίχτυ ασφαλείας και θα αναγκάζονται να χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμός ο οποίος φυσικά θα ελέγχεται από την τρόικα. Πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις, ρώτησε κανείς;

Ρώτησε κανείς τι θα γίνει με τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις που δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα ταμεία; Θα μείνουν χιλιάδες Ελληνες χωρίς φάρμακα και νοσηλεία; Καταστροφή.

Οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν αντέχουν ένα τόσο μεγάλο κούρεμα και φυσικά θα προσφύγουν στο ταμείο διάσωσης και θα κρατικοποιηθούν. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δε θα δίνουν δάνεια πουθενά, επομένως θα καταρρεύσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και οι υπόλοιπες θα κάνουν δραματικές μειώσεις μισθών. Πώς θα ζήσουν λοιπόν τα επόμενα χρόνια οι Ελληνες όταν θα δουν τα εισοδήματά τους να κουρεύονται ανάλογα; Ρώτησε ο κ. Παπανδρέου για όλους εμάς;

Το κούρεμα των ομολόγων θα γίνει μόνο γι' αυτά που κατέχουν ιδιώτες, όχι δηλαδή σε ΕΚΤ κ.λπ. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει κούρεμα μόνο για τα κουπόνια που λήγουν το 2020. Ξέρετε γιατί; Διότι μετά το 2020 η Γερμανία έχει πολλά ομόλογα στα χέρια της τα οποία λήγουν, κι έτσι δεν ήθελε να έχει απώλειες. Ωραίο δηλαδή το αποφασίζομεν και διατάσσομεν και προς το συμφέρον των Γερμανών.

Δυστυχώς φαίνεται ότι έρχονται πολύ άγριες ημέρες για την Ελλάδα και για τους πολίτες. Όσο για την κυβέρνηση, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την Τετάρτη καλύτερα να μη βγάλουν εισιτήρια επιστροφής από τις Βρυξέλλες. Ας μείνουν εκεί διότι εδώ θα είναι ανεπιθύμητοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 23/10/2011 18:04:33

  "Οι επίσημες εκθέσεις και οι προβολές των οικονομολόγων κάνουν λόγο για χρέος στο 120% το 2020 ακόμη κι αν υπάρξει μεγάλο κούρεμα. Μα με τέτοιο ποσοστό χρέους δε μπήκαμε στο Μνημόνιο;"

  Οι δεκαετίες της Μαρμότας

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/10/2011 18:12:42

  Πέρα από την ή τις δεκαετίες που λέει ο Ορέστιος (που πιστέυω θα έχουν κάποιοα μη γραμμική εξέλιξη στην πορεία), και πέρα από ό,τι λέμε εδώ ή παραέξω ο ένας στον άλλο, το ερώτημα που ΠΡΕΠΕΙ να απαντηθεί είναι:

  Στην δυστυχία που έρχεται είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορούμε εμείς να αυτοδιαχειριστούμε; Ή θέλουμε τον Γερμανό μας;

  Θα βρεθούν μερικοί να πούνε "μα είναι τόσο φάυλο το σύστημά μας που καλύτερα κάποιος Ράϊχενμπαχ. Σε εσάς θα πω ότι ο Ράϊχενμπαχ δεν θα είναι καν Οθωνας με φουστάνελα. Ο Ράϊχενμπαχ είναι εσπράκτορας. Διαχειρίζεται για να εισπράτει. Όχι για μας.

  Αλλά απντήστε το ερώτημα και όταν το απαντήσετε, βλέπουμε αν έχει νόημα να μιλάμε για επιλογές.

  • drider avatar
   drider @ archaeopteryx 23/10/2011 18:27:16

   Φίλε αρχαίε νομίζω ότι έχεις άδικο στο κομμάτι της αυτοδιαχείρισης. Όπως και να το δεις μετά από δεκαετίες συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό μόρφωμα, οι επιλογές μας ήταν πάντα συνεπείς στο σκέλος της εκχώρησης εξουσίας. Μπορούμε να αναλύσουμε ποίοι ωφελήθηκαν τα μέγιστα από αυτή την πολιτική, αλλά αρκούμαι να επισημάνω ότι ο λαός δεν ρωτήθηκε ποτέ για τα ουσιαστικά ζητήματα (π.χ. Μάαστριχ, ένταξη μας στο ευρώ κτλ.)

   Η αριστερά (αν θέλεις και λόγω βίτσιου) φώναζε εξαρχής για την ουσία αυτών των αποφάσεων, αλλά στην καλύτερη των περιπτώσεων αγνοήθηκε, αφού περνούσε με επιτυχία η προπαγάνδα της εκάστοτε εξουσίας (και επίσης φάνηκε ανέτοιμη-ανεπαρκής να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και υπέφερε πάντα από τη λογική της πολυδιάσπασης και του "μαγαζιού").

   Σε ποίους μπορείς πια να στηριχθείς από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα (το οποίο ανδρώθηκε μέσα στο πλαίσιο που περιγράφω παραπάνω);

  • A.M. avatar
   A.M. @ archaeopteryx 23/10/2011 18:27:30

   @archaeopteryx έγραψε:
   «...μπορούμε εμείς να αυτοδιαχειριστούμε; »

   Το «εμείς» σε ποιούς αναφέρεται;
   Γιατί εάν αναφέρεται σε όσους διαχειρίστηκαν - τρόπος του λέγειν διαχειρίστηκαν, σκότωσαν θα ταίριαζε καλύτερα - την οικονομία στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα τουλάχιστον χρόνια η απάντηση είναι προφανής: ΌΧΙ!

   Αν αναφέρεται στον ελληναρά που θέλει να κοιμάται όλη μέρα για να διασκεδάζει νύχτα, να έχει τις τζιπάρες του και τα άιφόν του και τους αλβανοπακιστανούς του και όλα αυτά με επιδοτήσεις της ΕΕ σαφώς και πάλι ΌΧΙ!

   ΑΝ ξεφορτωθούμε τα λαμόγια με άμεσες εκκαθαρίσεις, φυλακίσεις, εκτελέσεις και δημεύσεις περουσιών και κάθε είδους κινητών και ακίνητων αξιών που αποκτήθηκαν κλέβοντας και ΑΝ αλλάξουμε νοοτροπία ως λαός τουλάχιστον στο θέμα της εργασίας και ο Έλληνας ξαναγίνει ο δημιουργικός άνθρωπος που ήταν προ του 1980 και ΑΝ τελειώσουμε με το όνειρο «μια θέση στο δημόσιο» και ΑΝ υπάρξει μία κυβέρνηση με πατριώτες για υπουργούς και ΑΝ τελειώσουμε απαξάπαντος με τα κομματόσκυλα και τους εργατοπατέρες και ΑΝ .... κλπ κλπ τότε ΊΣΩΣ.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ A.M. 23/10/2011 19:17:56

    δεν φαντάζομαι εκτελέσεις, και δεν θα μας λύσουν πρόβλημα. Φαντάζομαι να κάνουμε μόνοι μας σε μία νύχτα, αυτό που θα μας κάνουν οι ξένοι σε 6 ή σε 12 μήνες, και να πούμε στους ξένους να βάλουν την έκτη δόση εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος, και στον Ραϊχενμπαχ να πάει σπίτι του (με την δόση και τις εκθέσεις της Τρόϊκα(ς) υπό μάλης εάν βολέυει)

   • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
    ΓΙΩΡΓΟΣ @ A.M. 23/10/2011 19:30:15

    To όνειρο ''μια θέση στο δημόσιο'' έχει τελειώσει. Δεν το κατάλαβες ακόμη εσύ;;

    • A.M. avatar
     A.M. @ ΓΙΩΡΓΟΣ 23/10/2011 19:59:50

     Α ναί;;
     Ωραία!
     Έγινε ένα βήμα προς τα μπρός.

     «Ένα ταξίδι των χιλίων μιλίων ξεκινάει με ένα βήμα» Λάο Τσέ.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ΓΙΩΡΓΟΣ 24/10/2011 10:13:53

     Βρίσκεις;

     Περίμενε να δεις τι έχει να γίνει από πλήθος αιτήσεων, στις όποιες λιγοστές προκηρύξεις θέσεων βγουν στο μέλλον, και τότε να μου πεις αν τελείωσε το όνειρο ή όχι.

     Τα 800 ευρώ εναρκτήριος μισθός είναι, βλέπεις, σαφώς καλύτερα από τον καθόλου μισθό της μακροχρόνιας ανεργίας.

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ A.M. 23/10/2011 20:27:37

    Αψογος!! Καλύτερα δεν γίνεται να γραφτούν.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ A.M. 23/10/2011 20:52:38

    και για να μην έχουμε παρανοήσεις... εάν δεν μπορούμε οι Ελληνς να αυτοδιαχειριστούμε, τότε θέλουμε τον ...Γερμανό μας.

    ΔΕΝ ρώτησα ένα θέλουμε να καθαρίσουμε κόσμο πριν αυτοδιαχειριστούμε, ρώτησα ένα "μπορούμε " να αυτοδιαχειριστούμε. Συγκρατησα"Όχι" και μετά "εκκαθαρίσεις κλπ. Ο ΡαΊχενμπαχ τώρα δικαιώνεται.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ archaeopteryx 23/10/2011 22:12:27

     ++ αρχαίε, δυστυχώς!

     Και μια διευκρίνιση @ drider παραπάνω: μέχρι το 2009 είχαμε "εκχωρήσει" στην ΕΕ, όση εξουσία είχαν εκχωρήσει και όλες οι άλλες χώρες... Άλλοι μπορεί να χειρίζονταν πιο επιδέξια τους κανόνες, όμως οι κανόνες ήταν για 27 χώρες όχι μόνο εμάς.

     Από το 2009 και μετά είμαστε η εξαίρεση της ντροπής και άρα ο υποψήφιος για γερό "στρώσιμο". Να μην τα μπλέκουμε όλα, έτσι; Πριν δεν είχες επιτροπεία, ούτε τρόικα, ούτε Ράιχενμπαχ.

     Τώρα τους δόθηκαν δικαιώματα και τα παίρνουν τέτοιοι που είναι. Όμως το ερώτημα που θέτει ο αρχαίος είναι το σημαντικότερο και το πώς θα βρεθεί η λύση για την επόμενη μέρα. Ανεξάρτητα από αυτούς, εμείς τι θέλουμε να κάνουμε σε αυτή τη χώρα;

    • σάκος με απίδια avatar
     σάκος με απίδια @ archaeopteryx 23/10/2011 22:46:02

     Η αυτοδιαχείριση είναι λίγο τζίζ φτου κακα με τη μορφή που έχει σήμερα (και δεν ξέρω αν μπορεί να πάρει κι άλλη) στην Ελλάδα αλλα και αλλού...

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ σάκος με απίδια 24/10/2011 00:44:14

      μήπως δεν χρησιμοποιώ σωστά την λέξη...

      Μπορούμε να έχουμε Ελληνική Κυβέρνηση να εκφραζει ελληνική ευμηγορία για διαχείριση κρίσης παό Έλληνες, με γνωμονα τα ελληνικά συμφέροντα;

      Ή θέλουμε ξένο από πάνω μας;

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 23/10/2011 23:42:22

   Φίλε Αρχαίε,
   Το πρόβλημα μας είναι το ευρώ κι η απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας, που προκαλείται από την Ευρωπαϊκή Συμμετοχή (ο Θεός να την κάνει) αφενός κι αφετέρου από την έκδηλη (σχεδόν εκβιαστική) προσφορά της Κυριαρχίας από την Κυβέρνηση προς τους ξένους.
   Όταν ένα Έθνος απαρνείται την αυτοδιαχείρηση, παύει να είναι Έθνος.
   Η ανεξαρτησία εμπεριέχει την αυτοδιαχείρηση ως βασική προϋπόθεση επιβίωσης ενός Έθνος.

 3. A.M. avatar
  A.M. 23/10/2011 18:15:03

  «Δυστυχώς φαίνεται ότι έρχονται πολύ άγριες ημέρες για την Ελλάδα και για τους πολίτες»

  Δυστυχώς έρχονται πολύ άγριες μέρες για τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ!

  fixed.

  Γιατί ο ασφαλισμένος που πλήρωνε 40 χρόνια ένσημα στο ταμείο του ΑΠΑΙΤΕΊ και ΔΕΝ παρακαλάει να έχει και την σύνταξή του στην ώρα της - όπως και ο ίδιος πλήρωνε στην ώρα του τις εισφορές του - και εννοείται! την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη!

  Αν δεν τα έχει κάποιοι θα το πληρώσουν ΠΟΛΎ ΑΚΡΙΒΆ!

  «Ο καπιταλισμός γεννάει τους νεκροθάφτες του.» σωστά;
  Και τα λαμόγια του νεοφιλελευθερισμού έχουν ήδη γεννήσει πολλούς νεκροθάφτες τους, ειδικά στην Ελλάδα την τελευταία τριακονταετία.

  • Orestios avatar
   Orestios @ A.M. 23/10/2011 23:44:59

   Στην περίπτωση μας δεν μιλάμε για καπιταλισμό, αλλά για την απεγνωσμένη πρσπάθεια της Σοσιαλιστικής ελίτ να σγκεντρώσει περισσότερη δυναμη και πλούτο.

 4. Emmanouela avatar
  Emmanouela 23/10/2011 18:16:43

  Μήπως, λέω μήπως έχετε και κάποιον που να μπορεί να εξηγήσει και σε μας τους υπόλοιπους τι σημαίνει haircut 60% (ή οτιδήποτε τελοσπάντων). Δηλαδή τι σημαίνει πρακτικά για τον κόσμο που ζει και εργάζεται σ' αυτό τον τόπο. Γιατί καλά τα κουρέματα, καλοί οι οικονομολόγοι, καλά τα χρέη, καλές οι επιμηκύνσεις αλλά στην καθημερινότητά μας τι είναι αυτό που θα αλλάξει. Με απλά παραδείγματα γιατί εμείς δεν είμαστε οικονομικοί αναλυτές και δεν καταλαβαίνουμε πολλά-πολλά. Και επίσης ο Αντωνάκης μπορεί να μας πει με απλά λόγια και όχι μπουρδολογίες περί διαρθρωτικών αλλαγών τί έχει κατά νού ή δεν έχει πάρει ακόμα γραμμή και δεν μπορεί να απαντήσει ακόμα.

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Emmanouela 23/10/2011 19:17:24

   Δεν είμαι οικονομολόγος,αλλά θα προσπαθήσω να σου πω με βάση τα λίγα που αντιλαμβάνομαι.Είναι σαν να σου χρωστάω 100 ευρώ και σου λέω πως δεν μπορώ να σου τα επιστρέψω.Τότε,εσύ μου λες πως μου χαρίζεις πχ τα 60 ευρώ και σου χρωστάω τώρα 40 ευρώ.ΑΛΛΑ,αφενός από δω και πέρα θα ζω ΧΩΡΙΣ να μπορώ να δανειστώ,πλέον,από πουθενά αφετέρου η ζωή μου θα προσαρμοστεί σε κινήσεις ΜΕΧΡΙ 40 ευρώ.Ούτε ευρώ παραπάνω.Και έρχεται το ερώτημα.ΠΩΣ θα ζήσω αφού η ζωή μου έχει έξοδα και ανάγκες 100 ευρώ και μου λες να μάθω να ζω με 40;Τι να κόψω;Το φαγητό;Να μην πληρώνω τις απαραίτητες ανάγκες για να ζήσω;Αυτό είναι πάνω-κάτω κούρεμα πχ 60% και οι επιπτώσεις στη καθημερινότητα όλων μας.Αυτό έχω αντιληφθεί.Αν γνωρίζει κάποιος άλλος,μπορεί άνετα να γράψει για να πληροφορηθούμε και εμείς.

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Komis Montechristo 23/10/2011 19:40:29

    Και κάτι ακόμη.Ένας πχ είχε μισθό 1200-1300 ευρώ.Με τις μειώσεις,έφτασε τις 800-9οο ευρώ.Οι μηνιαίες υποχρεώσεις του είναι 500-600 ευρώ,ίσως και παραπάνω.Γνωρίζω άπειρες περιπτώσεις.ΠΩΣ θα ζήσει και ΤΙ θα κόψει;Δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα από δω και πέρα.Και ειδικά με το ''κούρεμα'' που θα γίνει,θα συμπιεστούν τα εισοδήματα όλων ΠΟΛΥ προς τα κάτω.Γι'αυτό και ο κόσμος έχει ΦΡΙΞΕΙ,έχει ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ και δεν γνωρίζω πως θ'αντιδράσει....

 5. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 23/10/2011 18:19:23

  Να βγάλουν εισιτήρια επιστροφής να έρθουν εδώ πίσω και να ετοιμαστούν για τη φυλακή.

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ ΓΙΩΡΓΟΣ 23/10/2011 20:55:52

   Εντελώς ουτοπικό.... δυστυχώς...

 6. andreas avatar
  andreas 23/10/2011 18:27:40

  Και δεν εχει τελος φιλε μου μ αυτους που μπλεξαμε.Σημερα διαβαζα οτι θα επειβαλουν ξεχωριστο φορο στα ενοικια 10 - 20%.Ξερεις ποιο θα ειναι το αποτελεσμα, θα γεμισουν οι δρομοι σαλονια και κρεβατοκαμαρες.Δεν θα υπαρχει πλεον λυπηση για αυτον που βρεθηκε σε δυσκολη στιγμη γιατι ο ιδιοκτητης του θα ειναι υποχρεωμενος να πληρβνει φορο για ποσο που δεν λανβανει.Ηδη ξερω περιπτωσεις που τα σπιτια τα κλειδωσαν και δεν τα παρεχουν πλεον προς εκμεταλευση γιατι απο παντου βγαινουν χαμενοι απ ολα αυτα τα μετρα που περνονται εναντια στην ιδιοκτησια.Και κατσε να δεις οταν δεν δωθει πλεον παραταση στον νομο της Κατσελη που προστατευει την πρωτη κατοικια απο τους πιστωτες τι εχει να γινει.Και οσο για φως απο το τουνελ δεν το βλεπω,βλεπω ποιο βαθια στην τρυπα που δεν εχει πατο.

 7. Orestios avatar
  Orestios 23/10/2011 18:32:33

  Η σύνοδος εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο όλων των εποχών.

 8. Γιάννης ΤΝΣ avatar
  Γιάννης ΤΝΣ 23/10/2011 18:33:09

  η λύση είναι μια. ΕΠΙΣΤΡΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, Θα περάσουμε 5 δύσκολα χρόνια αλλά θα είμαστε ελευθεροι και κυρίως η μπάλα θα είναι στα πόδια μας.

  • JOHN avatar
   JOHN @ Γιάννης ΤΝΣ 23/10/2011 19:24:50

   Γιαννη ΤΝΣ.Η επιστροφη στη δραχμη φαινεται οτι ειναι η λιγοτερο κακη λυση γιατι οπως πολυ σωστα γραφεις η μπαλα θα ειναι στα ποδια μας.Για ν αποδωσει ομως πρεπει να μεθοδευτει σωστα και με συντεταγμενες κινησεις,διαφορετικα μπορει να γυρισει μπουμεραγκ!Επισης χρειαζεται σωστη συνεργασια σε ολους τους τομεις με τις υπολοιπες χωρες (PIGS) και κυριως την Ιταλια που μπορει να μας προμυθευσει φτηνα βιομηχανικα προιοντα συγκριτικα με τα πανακριβα Γερμανικα.Σε συνδυασμο με διμερεις συμφωνιες με χωρες εκτος ΕΕ το προβλημα επαρκειας αγαθων που δεν παραγουμε εμεις, μπορει να μοιωθει στο ελαχιστο.Τελος θ ανακτησουμε την ελευθερια και την αυτοδιαθεση μας που τοσο βαναυσα μας στερουν οι γνωστοι δανιστες μας.Και παλι ολα αυτα δεν ειναι πανακεια πιστευω ομως οτι ειναι η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΛΥΣΗ και η σωστη συνταγη στη κατασταση που μας εφεςραν!

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ JOHN 23/10/2011 19:45:50

    http://www.antinews.gr/2011/01/10/79388/

 9. drider avatar
  drider 23/10/2011 18:39:37

  "Ρώτησε κανείς τι θα γίνει με τις ιατροφαρμακευτικές καλύψεις που δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα ταμεία; Θα μείνουν χιλιάδες Ελληνες χωρίς φάρμακα και νοσηλεία; Καταστροφή."

  Πέρα από το ύψος των ομολόγων των ταμείων πρέπει να τονιστεί και η διάρκεια τους (ίσως σε συνδυασμό με τη ρήτρα του 2020 για να δούμε ποία "επιδέχονται" κουρέματος). Με άλλα λόγια αυτό που πληρώνει ένα ομόλογο αυτή τη στιγμή (πριν τη λήξη του) είναι οι τόκοι του, οι οποίοι χρησιμοποιούνται και για τη χρηματοδότηση της περίθαλψης και άλλων εξόδων.

  Το να μη δίνονται όμως γενικότερα λεφτά στα ταμεία είναι πάγια πολιτική επιλογή (ρωτήστε πόσα συνεχίζει να χρωστάει το κράτος π.χ. στο ΙΚΑ - χρωστούμενα και από τις "καλές" εποχές) και δεν έχει σχέση με το κούρεμα ή όχι.

  Όσο για τις τράπεζες να με συγχωρείται αλλά μήπως δίνουν τώρα απλόχερα δάνεια και δεν το έχω καταλάβει; Από που εξάγεται ότι αν κρατικοποιηθούν δεν θα δίνουν καθόλου δάνεια;

  • Christos Apostolidis avatar
   Christos Apostolidis @ drider 23/10/2011 18:56:18

   Στο έθεσε και σε άλλο δημοσίευμα... Με τί λεφτά θα κρατικοποιηθούν οι τράπεζες, με τι λεφτά θα εγγυηθεί το δημόσιο τις καταθέσεις και με τί λεφτά θα δώσει το δημόσιο πλέον δάνεια? Μόνο η εξαγορά στην ουσία της Προτον, μιας ουσιαστικά μικρής τράπεζας ασήμαντης μπροστά στα μεγέθη της Εθνικής, της Γιουρομπανκ, της Αλφα κλπ, θα μας κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ κανα δις να το χαιρόμαστε... ένα δίς που πριν λίγες μέρες δανειστήκαμε όλοι εμείς οι πολίτες από την αγορά για λίγες εβδομάδες μόνον με 4,5+ επιτόκιο... ένα δίς από τα 6-8 που αν δεν ψηφίζανε οι φωστήρες μας το αρ37 δεν θα περναμε και θα πτωχεύαμε και καλα...

   Σε ρωτάω ευθέως λοιπόν... που θα βρεθούν τα λεφτά για κρατικοποιήσεις? Μήπως περάσει το τραπεζικό μας σύστημα τελικά σε χέρια γερμανών τραπεζιτών που θα έρθουν να στηρίξουν την εξαγορά των ήδη κατεστραμμένων χρηματιστηριακά ελληνικών τραπεζών?

   Μήπως ακόμα και αυτή η κίνηση στόχο έχει την μεταφορά σε γερμανικά συμφέροντα του συνόλου των ενυπόθηκων δανείων των ελληνων πολιτών χωρίς κανένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στην κρίση για τους τελευταίους?

   Μήπως λέω... εκεί θα παιχτεί το τελευταίο χαρτί της εξαγοράς της χώρας και μετάβασης της σε πλήρες αποικιακό καθεστώς?

 10. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 23/10/2011 18:57:34

  Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από την "κυβέρνηση" και τα παπαγαλάκια της να περάσει το "hair-cut" ως επιτυχία και θρίαμβος των διαπραγματεύσεων του ΓΑΠ.
  Ακόμα και κάποιος που δεν είναι οικονομολόγος ή γνώστης των πραγμάτων καταλαβαίνει εύκολα ότι κανένας δεν χαρίζει λεφτά!
  Όλο αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.
  Το θέμα είναι ότι για κάποιες ημέρες θα υπάρξουν (πάλι!) χαρές και πανηγύρια και μετά, όταν θα φανεί η πραγματικότητα της "επιτυχίας", είναι σίγουρο ότι θα αγριέψουν πολύ τα πράγματα!

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΜΑΝΙΑ 23/10/2011 21:05:03

   Μέρες????????????????
   Ώρες πες καλύτερα.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 23/10/2011 19:06:04

  Live Your Greece In Myth!
  http://news.gr.msn.com/world/gallery.aspx?cp-documentid=159539850&page=20

  • Y. avatar
   Y. @ η Dimi 23/10/2011 20:05:30

   Σωστή!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Y. 23/10/2011 20:15:19

    Πριν δύο μόλις χρόνια, το μήνυμα ήταν το ακριβώς αντίθετο: Live Your Myth In Greece..
    Ζόφος!

    • Y. avatar
     Y. @ η Dimi 23/10/2011 21:38:09

     Εύρημα επί Πετραλιά αν δε κάνω λάθος

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 24/10/2011 09:30:42

   @Απορία, @Υ, ο φαιδρός τουρκόφιλος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας, έχει καταστήσει σαφές ότι:

   "Ο Θυρεός της Θεσσαλονίκης θ'αλλάξει καθώς ο Μέγας Αλέξανδρος ΔΕΝ έχει σχέση με τη Θεσσαλονίκη." Και,

   "Αυτή τη σημαία της πόλης που δείχνει το κεφάλι του Μεγαλέξανδρου από τη μία και τα τείχη από την άλλη, προφανώς και ΔΕΝ θα τη κρατήσω".

   Εις Υγείαν! της μανδραγόρειας αφασίας του καναπεδάτου Εκλογικού Σώματος.

 12. Κρης avatar
  Κρης 23/10/2011 19:12:51

  Ξέρω κάτι πουλιά
  μαύρα πουλιά,
  πουλιά πικρά
  πουλιά της δυστυχίας

  Ζουν σε χώρα συμφορά
  όπου αρρώστια κυβερνά
  αρρώστια τρόμος στάχτη

  Κι όταν στην πόλη κατεβεί το βράδυ
  κι αρχίζει ατέλειωτη η γριά, γριά βροχή
  φτάνουν στην πόλη τα πουλιά
  στις στέγες στα παράθυρα
  κι όνειρα ανθρώπων κλέβουν

  Τελειώνει όμως η βραδιά
  σκούζουν και κλαίνε τα πουλιά
  γυρνούν στην εξορία

  και η βροχή καλή γιαγιά
  τούς ψιχαλίζει στην καρδιά
  κομμάτια παραμύθια

  ότι καλό κι αν μου χαρίσετε
  εγώ θα φύγω πάλι
  γιατί αγαπώ κάτι πουλιά,
  μαύρα πουλιά,πουλιά πικρά
  πουλιά της δυστυχίας

  h**p://www.youtube.com/watch?v=ReAoBHnSy-8

  Διονύσης Σαββόπουλος

 13. antanistimi avatar
  antanistimi 23/10/2011 19:14:30

  στη δραχμη δεν θα μας αφησουν να γυρισουμε αλλα σε διπλο νομισμα πρεπει να το απαιτησουμε εμεις τωρα!
  ενα δευτερο νομισμα στο εσωτερικο της χωρας το οποιο πρεπει να κυκλοφορησει με αστραπιαια ταχυτητα και θα δωσει ωθηση στην οικονομικη ζωη και θα μειωσει την ανεργια.αλλα δεν φτανει μονο αυτο,θελουμε παραγωγη , παραγωγη και παραγωγη στα παντα,το χρημα να γυρναει μεσα,να ανακυκλωνεται

 14. Vassilis avatar
  Vassilis 23/10/2011 19:15:45

  TO XREOS PREPEI NA KOYREYTEI 100% GIA NA MPOROUME NA MILAME GIA MELLON SE AYTOUS POY THA AFHSOUME PISO. OTI ALLO PEIRAMA EFARMOSOUN [ GERMANIA, GALLIA KTL ] EINAI APLA PROS OFELOS TON IDION.

  OTI ALLO [ SE POSOSTO KOYREMATOS ] APLA THA PARATINEI TON XRONO POY THA MPORESEI KSANA H ELLADA NA STATHEI STA PODIA THS.

  TO POIOS FTAEI KAI EYTHYNETE TO KSERETE ALLA DEN EINAI EPI TOY PARONTOS.

  SYGNOMH GIA NA GREEKENGLISH.
  VASSILIS , ELVETIA

 15. vasilis avatar
  vasilis 23/10/2011 19:21:11

  το τι θα γινει για τον κοσμο που ακουει περι κουρεματων και νομιζει οτι ειναι περμαναντ στο κομμωτηριο εχω να πω τα εξης / κουρεμα ειναι το επτωχευσαμαι δυστυχως με ωραια λογια, κατι σαν το υπουργειο προστασιας του πολιτη που δεν ειναι πια δημοσιας ταξης / στην πραξη τωρα το τι θα γινει αρκει να δει καποιος τι εγινε στις χωρες που βαρεσαν πιστολι προσφατα οπως αργεντινη, σερβια, ρωσσια, και λοιποι / το τραπεζικο συστημα καταρεει, οι τριχες περι προστασιας των καταθεσεων ειναι για μικρα παιδια, το πιθανοτερο ειναι να βαλουνε μηνιαιο πλαφον αναληψεων της ταξης των 300 ευρω ισα ισα για να παρει κατι ο κοσμος να φαει, για τις καταθεσεις μεχρι 100.000 ευρω πιθανον θα εκδωσει ομολογα οπως εκαναν οι σερβοι αναγνωριζοντας το κρατος την υποχρεωση αυτη, τα ομολογα αυτα πιθανον θα εχουν βαθος εικασαετιας / συνταξεις και μισθοι θα πανε στα ταρταρα και αυτες θα δινονται εναντι οταν εχει το κρατος λεφτα / προσωπικα πιστευω υπο το βαρος των συνθηκων η χωρα θα επιστρεψει στην δραχμη οποτε μιλαμε για υπερπληθωρισμο και ελειψεις σε προιοντα / για οσους πιστευουν οτι αυτα ειναι αδιανοητα απλως να θυμησω ποσο αδιανοητα ηταν ολα αυτα που ζουμε σημερα πριν απο δυο χρονια και οτι οι ρωσσοι στην εποχη του γιελτσιν ζουσανε καταστασεις οπως μη υπαρξη θερμανσης με -20 βαθμους και το γευμα τους ηταν ψωμι και αλατι λογω των ελλειψεων στην αγορα / αυτα στην πιο πλουσια χωρα του πλανητη , εδω ο θεος να βαλει το χερι του.

  • JOHN avatar
   JOHN @ vasilis 23/10/2011 19:44:55

   @Vassili.Δεν μου λες φιλε μου,πρωτου το ευρω πεινουσες?Και μη γυρισεις στη 10ετια του 50-60,εκει που σε στελνουν τωρα οι ιδιοκτητες του ευρω.Απλως θ αλλαξεις τις καταναλωτικες σου συνηθειες.Δεν θα τρως φραουλες το γεναρη ουτε θα κυκλοφορεις με πανακριβα αυτοκινητα η θ αλλαζεις το πανακριβο κινητο σου καθε μηνα.Δεν νομιζεις οτι καπου καβαλησαμε το καλαμι και τωρα ειμαστε στο ναδηρ?Δεν νομιζεις οτι συμπεριφερθηκαμε σαν ταυροι σε υαλοπολειο και με την υπερκαταναλωση καναμε αλλους πλουσιους και τωρα μαζυ με το λογαριασμο ζητουν να μας παρουν αιχμαλωτους?Δεν σε πειραζει που χανεις την ελευθερια σου την αυτοδιαθεση σου και την αξιοπρεπεια σου?Δεν νομιζεις οτι καπου πρεπει να δουμε τα πραγματα στη πραγματικη τους διασταση και σφαιρικα?

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ JOHN 23/10/2011 22:18:15

    Φίλε Τζών βγάλε για λίγο τα πράσινα γυαλιά και δες τι γίνεται γύρω σου!!!
    Σε αυτή τη χώρα ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ τα λαμόγια και ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ οι νοικοκύρηδες.
    Όσοι τα φάγανε στις ... τάνες και στα μπουζούκια και δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους δεν πληρώνουν φόρο ακίνητης περιουσίας.
    Εμείς οι υπόλοιποι ΜΑΚΑΚΕΣ που πήραμε στεγαστικά δάνεια, για να χαρούμε βρε αδερφέ το σπίτι μας και να αφήσουμε και κάτι στα παιδιά μας όταν αποχωρήσουμε απ΄αυτόν τον μάταιο κόσμο, ΤΙΜΩΡΟΥΜΑΣΤΕ.
    Εμείς που πήραμε στεγαστικό δάνειο (Εγώ προσωπικά το πήρα στα 35 και θα το εξωφλήσω στα 65) με πολλές στερήσεις και προσφέραμε εργασία σε πολλές ειδικότητες εργαζομένων στην οικοδομή.
    Που πληρώσαμε ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ κλπ εισφορές και παράβολα στο κρατικό ταμείο.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ ή ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ;
    Πές στον ΜΠΕΝΝΥ να ψάξει να βρεί τρύπα να κρυφτεί!!!!
    Δεν μπορεί να φαναστεί ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ!!!
    ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ.

    • Αίθρα avatar
     Αίθρα @ ΠΕΤΡΟΣ 24/10/2011 11:06:20

     Ξέρετε, δεν είχαμε όλοι αυτοκίνητο, ούτε ακριβά κινητά, ούτε τρώγαμε φράουλες το Γενάρη.... Αρκετά πια με αυτήν την ιστορία. (Για να μην πω ότι όσοι ακολουθούσαν αυτόν τον τρόπο ζωής θα υποστούν τώρα τις λιγότερες συνέπειες. Όσοι εργάζονταν, ζούσαν εντός των δυνατοτήτων τους και ήταν εντάξει στις απέναντι στο κράτος υποχρεώσεις τους θα την πληρώσουν πάλι).

 16. δικαιος7 avatar
  δικαιος7 23/10/2011 19:26:36

  Δύσκολες μέρες έρχονται μονο για τον λαο. Ο jeffry και η παρέα του θα πάρουν τα λεφτά τους και θα πάνε στην Σουηδια και στην Αμερική οπως και ολοι οι πλούσιοι την χωρας. Βαρδινογιαννηδες και λοιποί που πλουτισαν απο την Ελλαδα και τα Πασοκεμον, θα ρίξουν μαυρη πέτρα πισω τους και θα μας αφήσουν να ψοφήσουμε.

  Κάποια στιγμή η Ελλάδα θα ορθοποδήσει ,αλλα όταν γίνει αυτο ελπίζω να μην έχουμε ξεχάσει ποιοι μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

 17. A.M. avatar
  A.M. 23/10/2011 19:28:14

  «Διεγέλα τα πάντα,
  γέλωτος ορών άξια
  τα τοίς πολλοίς σπουδαζόμενα.»

  Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.

  «...Φυλαξόν με από παγίδς ής συνεστήσαντό μοι»

 18. Stefanos avatar
  Stefanos 23/10/2011 19:40:50

  Έχω βαρεθεί και κουραστεί να διαβάζω "να μην τολμήσουν να γυρίσουν στη χώρα", "θα φύγουν με ελικόπτερο" και άλλα τέτοια γραφικά. Με εξεγέρσεις και επαναστάσεις του καναπέ ποτέ δεν ανατράπηκε καμμία αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό που διαπιστώνω από την καθημερινότητά μου είναι πως μεγάλη μερίδα των πολιτών εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να μη συμβαίνει τίποτε. Έτσι μας κατήντησαν και αυτά θέλουν οι δοσίλογοι ηγέτες της χώρας. Η παρακμή της χώρας είναι που δεν έχει πάτο.

  • parsifal avatar
   parsifal @ Stefanos 23/10/2011 20:35:15

   Ετσι ! Εχει καταντήσει εθνικό θέμα για μ@λακία "το ελικόπτερο", "το Γουδή", "εκτελέσεις" ,"πέφτει η κυβέρνηση", "τελειώνουν" κ.α.
   Πού ρε ?
   Είδατε τι γίνεται στα μαγαζιά ? Είδατε τι κυκλοφορεί στην παραλιακή και τι τρώει στις ψαροταβέρνες με την πρώτη λιακάδα ? Ποιοί είναι ολοι αυτοί ? Ο βαρδινογιάνννης και η παρέα του ?
   Πόσοι ΔΕΝ θα πληρώσουν τα χαράτσια ? Πόσοι αρνούνται να πληρώσουν εκτακτη εισφορά ? Μόνον ετσι πέφτουν οι κυβερνήσεις !
   Τα αλλα είναι ελληναράδικη κ@υραδομαγκιά !

  • Y. avatar
   Y. @ Stefanos 23/10/2011 21:42:02

   Εγώ πάντως έγραψα και για σχοινιά παρατημένα σε αποθήκες

 19. k avatar
  k 23/10/2011 20:02:20

  ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ? ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.

  • A.M. avatar
   A.M. @ k 23/10/2011 20:07:42

   Μα .. τι λές;;!!
   Να μείνει η Ελλάδα χωρίς νταβατζήδες;
   Δεν λέει!
   Ποιό θα την προστατεύει και θα της τα παίρνει μετά;;;

   Σκέψου και εκφράσου λογικά παρακαλώ πολύ.

   • favlotis avatar
    favlotis @ A.M. 23/10/2011 20:43:42

    Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι φίλε μου. Νταβατζιλίκι η ΕΕ δε λέω, αλλά και η έξοδος από την ΟΝΕ δεν είναι καμία φοβερή λύση. Αντί να κόβει νόμισμα ο νταβατζής μας, θα το κόβουν τα ελληνικά αρπακτικά και λαμόγια, το οποίο σημαίνει τεράστιο πληθωρισμό (δηλαδή έμμεση φορολόγηση). Για να βελτιωθούν οι εξαγωγές μας θα ρίχνουν και καμιά υποτίμηση στο νόμισμα και θα μας τα παίρνουν και από εκεί. Επίσης, πλέον θα δανείζεσαι αποκλειστικά από τις αγορές (που μας δανείζουν τώρα με 12 %) και όχι από την ΕΚΤ που μας δίνει 6% (το οποίο καλύπτει βέβαια μικρό ποσοστό των τωρινών μας αναγκών). Η απαλλαγή από το νταβατζιλίκι είναι απαραίτητη αλλά όχι ικανή συνθήκη για καλύτερες μέρες. Το θέμα είναι κατεξοχήν πολιτικό, η Ελλάδα άλλωστε αποτελεί ασήμαντο κομμάτι του ΑΕΠ της ΟΝΕ για να δικαιολογείται αυτός ο πανικός. Απλώς προετοιμάζεται το έδαφος για τους άλλους νότιους. Η μεγάλη μας ευκαιρία είναι να μπορέσουμε μαζί με Ισπανούς, Ιταλούς, Πορτογάλους να πείσουμε ότι το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό. Μακροπρόθεσμα θα τεθεί το δίλημμα, είτε όλοι οι Μεσόγειοι έξω, είτε βιώσιμη λύση για όλους. Και αν συμβεί το δεύτερο, θα είναι κρίμα να είμαστε έξω από τις διαπραγματεύσεις.

 20. antanistimi avatar
  antanistimi 23/10/2011 20:07:54

  καλη επιβιωση και καλη λευτερια
  οι κακουχιες δεν μας τρομαζουν

 21. Απορία avatar
  Απορία 23/10/2011 20:31:41

  Κούρεμα πάνω από 30% χωρίς οικονομική αυτοδιαχείριση, κρατικοποίηση τραπεζών και διαγραφή ιδιωτικού χρέους ισοδυναμεί με προδοσία.

 22. 3η Σεπτέμβρη avatar
  3η Σεπτέμβρη 23/10/2011 20:34:26

  Πάντως τη στιγμή της κατάρρευσης θα είναι έτοιμα όλα. Όσες επιχειρήσεις δεν κλέισουν, θα μπορούν άμεσα να μειώσουν μισθούς (άρθρο 37). Όποιος θέλει θα μπορεί να έλθει στην Ελλάδα και να πάρει 500 βυτιοφόρα, να αγοράσει τη ΔΕΗ, να επενδύσει σε Ήλιο, να βγάλει κανά πετρέλαιο. Γενικά "την βάψαμε"!

 23. η Dimi avatar
  η Dimi 23/10/2011 20:34:44

  Σύμφωνα με τους νέους απαράδεκτους σχεδιασμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταργείται ακόμη και η μεγάλη Φάτνη των Χριστουγέννων και το μεγάλο, φωτεινό, παραδοσιακό, Ελληνικό Καραβάκι των Θεοφανίων, τα οποία κοσμούσαν σαν «Σήμα Κατατεθέν» την Πλατεία Αριστοτέλους, τονίζοντας τη θρησκευτική σημασία των Εορτών σε μικρούς και μεγάλους.
  ~πηγή: noiazomai.net

  Μωραίνει Κύριος..
  Aυτό, και όχι μόνο, είναι το ισλαμοπροσκυνημένο απότοκο της απάθειας του Εκλογικού Σώματος, στις Δημοτικές Εκλογές 2010.

  • Απορία avatar
   Απορία @ η Dimi 23/10/2011 20:53:51

   Για να χτίσουν καμιά δεκαριά τζαμιά και μνημεία του κεμαλ να δει ς που θα βρουν λεφτά στο πιτς φιτύλι.

  • Y. avatar
   Y. @ η Dimi 23/10/2011 21:49:57

   Το πολιτιστικό μπάτζετ του Μπουτάρη, περιλαμβάνει άλλα πράματα
   (..όχι βέβαια ότι και το αντίστοιχο του Φτερωτού Οδοντίατρου, πλην του σημειολογικού αυτού ποα αναφέρεις, ήταν ότι το καλλίτερο)

 24. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/10/2011 22:01:59

  "...να μη βγάλουν εισιτήριο επιστροφής από τις Βρυξέλλες . Είναι ανεπιθύμητοι"

  Τίιιιιιιιιιι; Να το βγάλουν αμεσα το εισιτήριο. Εμείς θα καταβαραθρωθούμε αλλά θα τους πάρουμε μαζί μας στον πάτο. Εδώ θα γίνει ο τάφος τους. Δεν έχουν να πάνε πουθενά. Αλλωστε εδω θα πληρωσουν.

  Εξάλλου εμείς τί να πάθουμε; Ο θάνατος μετά πολλών ουκ έστι θάνατος. Συνηθισμένοι στα λίγα θα συνηθίσουμε και στα καθόλου όπως οι γονείς μας.
  Αυτοί όμως που έμαθαν στα "μαύρα" και στα πολλά και θα τους κακοφανει.

  ειρρήσθω εν παροδω, δεν ειδα φωτο απο την συναντηση Μερκελ-Γιωργακη

 25. zame avatar
  zame 23/10/2011 22:02:19

  στο ερωτημα που ΑΝ απο αυριο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα ΧΡΩΣΤΑ σε κανεναν ΤΙΠΟΤΑ.
  (ειτε εσωτ,ειτε εξωτ.)
  Τι θα ειναι ΑΥΤΟ που θα ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ την περιπτωση να ξαναγινουμε παλι μια απο τα ιδια.
  και οσο αυτο ΑΡΓΕΙ να απαντηθει..τοσο ποιο ΑΓΡΙΕΣ οι μερες & κατα "ριπας" ερχονται..
  και πως θα βιώσουν οι δυτικες κοινωνιες ( εκτος ολιγων) που περιοριστηκανε στην καταναλωση (& μαλιστα υποστηριχτήκανε με τις "ενεσεις" των δανειων) ..αφου η παραγωγη μετακομησε στις Ασιατικες κοινωνιες..ελεω της μειωσης του εργατικου κοστους..που σαφεστατα ειναι ο μισθος , το εισοδημα & η καταναλωση..καποιου αλλου... και που συνεχως η συμμετοχη της τεχνολογιας στην παραγωγη
  θα περιοριζει τον ανθρωπινο παραγοντα στην εργασια..

 26. zame avatar
  zame 23/10/2011 23:16:15

  ..οποτε γινεται αντιληπτό πως δεν ΑΡΚΕΙ ενα οποιο κουρεμα.

 27. makis avatar
  makis 24/10/2011 10:57:09

  Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν με κουκούλες, γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να γνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του.... http://shar.es/b4zXv

 28. Αίθρα avatar
  Αίθρα 24/10/2011 11:23:58

  Για τον Τζων το σχόλιο.

 29. Panos avatar
  Panos 27/10/2011 13:20:03

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
  1. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ
  2. ΥΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  3. ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ (ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ ΠΡΙΝ 17 ΜΗΝΕΣ 270 ΔΙΣ - 120% ΤΟΥ ΑΕΠ ,ΜΑΣ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ ΑΕΡΑ ,ΑΠΟ 370 & 128% ΤΟΥ ΑΕΠ , ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ .
  4. Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2010 , ΑΠΛΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ) ,ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ) ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΞΕΝΕΣ Ή ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ.
  5. ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ 2020 ? (ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ?)
  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ-ΤΡΟΊΚΑΣ-ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΠΚ
  ΚΡΑΤΟΣ : ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ
  Δ.Υ. : ΜΕ ΟΝLΙΝΕ SITE STO ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
  Ι.Υ. : ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ Ι.Δ. (ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΟΙ)
  ΧΡΗΜΑ : ΚΑΡΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΊΟΝΤΩΝ ΜΑΧ ΟΡΙΟΥ 200 GLOBAL (ΟΧΙ €)
  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ : ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
  ΑΣΦΑΛΙΣΗ : ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ (ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.