10/10/2011 22:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται το χαράτσι στα ακίνητα

Δε γλιτώνουμε τελικά από αυτή την κυβέρνηση η οποία θα μας αδειάσει την τσέπη γρήγορα και επαγγελματικά, χωρίς να πάρουμε ανάσα. Δε μας έφταναν οι έκτακτες εισφορές που πρέπει να πληρώσουμε έρχεται σύντομα και το χαράτσι στα ακίνητα.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής Πωλήσεων της ΔΕΗ Ευάγγελος Καρακατσάνης, τις επόμενες ημέρες, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ που θα περιλαμβάνει και το έκτακτο τέλος ακινήτων.

Να θυμίσουμε ότι υπόχρεος για την καταβολή του τέλους είναι ο σημερινός ιδιοκτήτης ακινήτου και αν το ρολόι είναι στο όνομα του ενοικιαστή, τότε πρέπει να το πληρώσει και να το συμψηφίσει με τα ενοίκια.

Από το φόρο δε γλιτώνει κανείς αφού εξαιρούνται μόνο οι κοινόχρηστοι χώροι, οι στάνες, οι βιομηχανίες. Και για να μην ξεχνιόμαστε. Αν δεν πληρωθεί το τέλος η ΔΕΗ θα μας κόψει το ρεύμα αφού η επιχείρηση αν δεν το κάνει θα πληρώνει η ίδια το χαράτσι. Για τη δουλειά που θα κάνει, όμως, θα εισπράξει το 0,25% του ποσού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 10/10/2011 22:22:56

  Ωραία, και τι θα κάνουμε λοιπόν?
  Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το πληρώσω.
  Αν πληρώσω μόνο το ρεύμα στη ΔΕΗ ή στο παρακαταθηκών, πάλι θα είμαι εκτεθειμένος?
  Δεν μπορεί κάποιος δικηγόρος ή οργάνωση να μας βοηθήσει?
  Ελεος πιά.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ manos 10/10/2011 23:03:57

   Όταν εκπληρώνεις τη συμβατική σου υποχρέωση απέναντι στη ΔΕΗ, πληρώνοντάς την μέσω Παρακαταθηκών.... τότε κανένα δικαίωμα δεν έχει η Επιχείρηση να διακόψει την παροχή υπηρεσίας ....δηλαδή να προχωρήσει σε ΑΡΝΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ για λόγο άσχετο με το αρχικά συναφθέν συμβόλαιο.

   Άρα περιμένω και τη νομική επιβεβαίωση ώστε όλοι μας να κινηθούμε όπως ακριβώς περιγράφεις.....
   Απλά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.... σε λίγο θα μας στείλουν το χαράτσι μέσα στη μισθοδοσία μας ορίζοντας τον εργοδότη ως φοροεισπρακτικό ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ!

  • kp8 avatar
   kp8 @ manos 10/10/2011 23:41:54

   Μα αυτό είναι το φρικιαστικό με το συγκεκριμένο τέλος, ότι η ΔΕΗ καλείται να σου κόψει το ρεύμα αν δεν το πληρώσεις, δηλαδή ακόμη κι αν καταθέσεις στο παρακαταθηκών την αξία του ρεύματος, το ρεύμα πρέπει να κοπεί εφ' όσον το τέλος δεν καταβληθεί. Αλλά ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η ΔΕΗ δεν θα κόψει το ρεύμα, εφ' όσον θα της καταβάλεις την αξία του, υποχρεούται να διαβιβάσει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. την μη καταβολή του τέλους και πλέον κινείται η διαδικασία είσπραξης με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Με άλλα λόγια, γίνεσαι οφειλέτης του Δημοσίου και "ανοίγει η πόρτα" για την ικανοποίηση της απαίτησης του Δημοσίου μέσω της περιουσίας σου. Υπάρχει κάποιος σύλλογος που έχει πρόσφατα ιδρυθεί και προσπαθεί να οργανώσει δράσεις εναντίον των τελευτάίων φοροεπιδρομών, μπορείς να μπεις στη σελίδα τους (forologoumenos.gr) και να δεις τις προτάσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

  • anonymous avatar
   anonymous @ manos 11/10/2011 00:13:15

   μαζευτείτε καμιά δεκαριά ή και παραπάνω, όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά, για να μοιραστείτε τα δικαστικά έξοδα και προχωρήστε με τη σειρά στις εξής ενέργειες
   1) Παρακατάθεση του ποσού για το ρεύμα και τα υπόλοιπα τέλη στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και κοινοποίηση του αποδεικτικού στη ΔΕΗ.
   2) Κατάθεση προσφυγής στο διοικητικό δικαστήριο κατά του τέλους ακινήτων υποστηρίζοντας
   α) αντισυνταγματικότητα λόγω προσβολής του δικαιώματος ιδιοκτησίας,
   β) αντισυνταγματικότητας διότι έτσι θίγεται η αξία του ανθρώπου αφού τον οδηγούν στο να μείνει άστεγος ή να πουλήσει το σπίτι του. Αυτό έχει αναπτυχθεί από τη νομολογία του Γερμ. συνταγματικού δικαστηρίου και περιλαμβάνει το δικαίωμα του ανθρώπου για τα στοιχειώδη. Κλίκ
   γ) Αντισυνταγματικότητα διότι η ΔΕΗ δεν είναι δημόσια υπηρεσία επιφορτισμένη με τη συλλογή των φόρων.
   Τα α) και β) ίσως να σας δίνουν το δικαίωμα ακόμη και προσφυγής στο δικαστήριο ανθρ. δικαιωμάτων.
   3) Μετά την κατάθεση της προσφυγής κατάθεση αίτησης ασφ. μέτρων κατά της ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα μέχρι να δικαστεί η προσφυγή που αναφέρεται στο 2).

   Για όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να υπολογίζετε από 600 έως 1000 Ευρώ έξοδα δηλ. 100 ευρώ στο άτομο.

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 11/10/2011 00:47:39

    επίσης μπορείς αν δεν έχεις για τα δικαστικά έξοδα να ζητήσεις να διοριστεί δωρεάν δικηγόρος από το δικαστήριο. τον πληρώνει το κράτος αλλά δεν τους έχει πληρώσει ποτέ.

    Το εξώδικο που δίδεται στο παρακάτω λινκ τα γράφει όλα μέσα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι όπως είναι αφού όμως αλλάξουν τα τυπικά και ως προσφυγή κατά του τέλους.

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ manos 11/10/2011 00:27:28

   http://www.forologoumenos.gr/permalink/10970.html

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ manos 11/10/2011 00:43:33

   @manos Στα κεντρικά της ΔΕΗ, παρατηρείται το αδιαχώρητο από Καταναλωτές οι οποίοι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ υποβάλλουν Αίτηση Διακοπής Παροχής ΔΕΗ.

   Σημείωση ότι:
   Κάθε Οικονομικό Ετος, γιά να γίνει αποδεκτό από τις ΔΟΥ ένα Δηλωθέν Ακίνητο, ως ΚΕΝΟ:
   στο Εντυπο Ε1 (Πίνακας 5: Στοιχεία Ακινήτου)
   ή/και στο Εντυπο Ε2 (Αναλυτική Κατάσταση Γιά τα Μισθώματα Ακινήτων). Τo κάθε δηλωθέν Κενό Ακίνητο, χρειάζεται να συνοδεύεται από τη Βεβαίωση Διακοπής Παροχής ΔΕΗ:

   Η Βεβαίωση Διακοπής Παροχής ΔΕΗ, εκδίδεται υπογεγραμμένη και σφραγισμένη εις διπλούν: Μιά ανά ακίνητο γιά την Εφορία και Μία ανά ακίνητο γιά Αρχειοθέτηση.

   Δ Ε Ι Γ Μ Α

   ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: KOMMENO XΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΗ

   Δ/ΝΣΗ ....................... ΠΟΛΗ .............. Τ.Κ. ...............

   ΜΗΝΥΜΑ

   ΗΜ/ΝΙΑ ΕΝΔ ΩΧΒ ΑΞΙΑ ΕΝΡΓ ΦΠΑ ΕΡΤ-Α ΔΙΑΦ. ΣΥΝΟΛΟ

   . . /. ./. ./ 0 0.00 0.00 0.00 0.00 0.00

   Κομμένο από xx/xx/xxxx

   Hμερομηνία Εκδόσεως

   (Στρογγυλή Σφραγίδα ΔΕΗ)

   Υπογραφή Υπαλλήλου ΔΕΗ
   ♠♠

   Οι Ελληνες Καταναλωτές πλέον στρέφονται στις ξυλόσομπες, γεννήτριες πετρελαίου, βενζίνης, κεριά. Και κάτι ακόμα, γιά την ανεξάντλητη Ελληνική ευρηματικότητα και χιούμορ:

   Στο διαδίκτυο, η φωτογραφία του μακαρίτη
   STEVE JOBS
   1955-2011

   Εγινε φωτογραφία ΓΑΠ
   ΝΟ JOBS
   2009-2011
   http://www.opinionpost.gr/central/2011/10/8289

   Φιλικά.

   • kp8 avatar
    kp8 @ η Dimi 11/10/2011 19:08:12

    Ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά πολύ φοβάμαι ότι όλοι αυτοί που κάνουν ουρές στη ΔΕΗ για να κόψουν το ρεύμα, την έχουν ελαφρώς πατήσει, γιατί σύμφωνα με την τρελοδιάταξη που ψήφισαν οι κλέφτες της ζωής μας, το τέλος επιβάλλεται με βάση τις ενεργές συνδέσεις μέχρι την 17η Σεπτεμβρίου, άρα ακόμη κι αν διακόψουν το ρεύμα, δεν σημαίνει ότι δεν θα τους έλθει λογαριασμός με το τέλος, επομένως αν δεν το πληρώσουν γίνονται πάλι οφειλέτες του Δημοσίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιουσία τους, όπως ανέφερα πιο πάνω. Για όσους δεν γνωρίζουν η αναγκαστική εκτέλεση μέσω ΚΕΔΕ για ικανοποίηση απιατήσεων του Δημοσίου, δεν έχει καμμία σχέση με τη χαλαρότητα που επικρατεί στις κατασχέσεις για αστικές απαιτήσεις με βάση τον κώδικα πολιτικής δικονομίας. Από την άλλη, γνωστή μου που δουλεύει στη ΔΕΗ μου έλεγε ότι αν υπάρξει περίπτωση να μην πληρωθεί το τέλος μαζικά από τους πολίτες, π.χ. σε ποσοστό 50%, τότε η κατάσταση πράγματι θα μπλοκάρει γιατί η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα στο μισό πληθυσμό και αν δεν το κάνει, θα επιβαρυνθεί με πρόστιμα για τη μη διακοπή, οπότε μύλος. Νομίζω ότι αν το θέμα αντιμετωπιστεί συντονιστικά από τους πολίτες, υπάρχει περίπτωση να απαλλαγούμε από αυτό το εξαθλιωτικό χαράτσι.

 2. The Saint avatar
  The Saint 10/10/2011 23:05:05

  Eίναι αντισυνταγματικό σε κάθε περίπτωση.Ακόμη και οι τροικανοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του, ώς μέτρο είσπραξης.
  Η σαπροκυβερνηση ΜΠΕΝΥ-ΓΑΠ, το βάζει στο λογ/μο της ΔΕΗ γιά να είναι σίγουρη ότι θα εισπράξει, το δυνατόν περισσότερο, απο τους "φοβισμένους" πολίτες.
  Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι το έχουν ψάξει το θέμα, δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες...

 3. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 11/10/2011 00:57:36

  Ακουγα προηγουμενως τον Μπενυ στον Πρετεντερη με περισσο θρασσος να ξαναεπαναλαμβανει για την συνολικη αξια των ακινητων λεει οτι ειναι 1 τρις ευρω.Βρε παχυμπουφο που σ εχουμε και υπουργο οικονομικων με τι τιμες προσδιοριζεις τα ακινητα?του2005 2008?τι ειδους νηπιακες αναγωγες ειναι αυτες?για πηγαινε τωρα να σου εκτιμησει καποιος ενα ακινητο να δουμε τι τιμη θα παρεις και σε ποιον θα το πουλησεις,αφου και οι ιδιοι παραδεχεστε οτι η φουσκα των ακινητων εσκασε.Ελεος φτανει πια με τα ακινητα ασχοληθητε με κατι αλλοπεριορηστε τισ δαπανες βαλτε χερι τα καλοπαιδα της πρασινοφρουρας σας και αφηστε μας επιτελους ησυχους.

 4. georgep avatar
  georgep 11/10/2011 01:57:20

  Δεν θα ηθελα να χαμηλωσω το επιπεδο λεγοντας εδω τι θα τους δωσω ;)

 5. Λ.Υ. avatar
  Λ.Υ. 11/10/2011 09:17:32

  Αγαπητέ,

  ο Βαγγέλας κρίνει τις τιμές των ακινήτων απο την πολη του τη Θεσ/κη οπου οχι μονον δεν έπεσαν οι τιμές αλλά σε πληροφορώ,

  συνεχίζουν να ανεβαίνουν!

 6. berbantis (νυν κουκουλοφόρος) avatar
  berbantis (νυν κουκουλοφόρος) 11/10/2011 09:27:49

  Αγαπητοί σύντροφοι (κουκουλοφόροι κατά τον Alexis)
  Όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι ζούμε σε μια χούντα και το καταλαβαίνουμε από τον τρόπο που ψηφίζονται οι εντολές της Τρόικας. Συνεπώς, και το αντίτιμο της ΔΕΗ να πληρώσετε στο ΤΠΚΔ χωρίς αυτό να περιλαμβάνει το τέλος ακινήτων πάλι θα σταματήσουν την παροχή ρεύματος. Απ' τη στιγμή που αντισυνταγματικά χρησιμοποιούν ένα κοινωνικό αγαθό για να εισπράξουν χαράτσια, σίγουρα θα "κόβουν" και το ρεύμα σε όποιον αντιστέκεται και τολμά να μην πληρώσει την αντι-κοινωνική/συνταγματική τους εισφορά.

 7. Eυαγγελία avatar
  Eυαγγελία 11/10/2011 10:07:00

  Αν δεν πληρώσουμε όσο γίνεται περισσότεροι, έστω ρισκάροντας, γιατί κανένας δεν μπορεί να σε κατοχυρώσει εκατό τοις εκατό απέναντι στην εξουσία, αν λοιπόν δεν πληρώσουμε, τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα γι αυτούς. Σκεφτείτε το.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Eυαγγελία 11/10/2011 10:33:37

   Το 65% του κόσμου πήγε και πλήρωσε τα έκτακτα χαράτσια. Το ίδιο θα γίνει και με τη ΔΕΗ.

 8. natassa avatar
  natassa 11/10/2011 11:44:42

  τελικα παιδια ποτε και τι περιμενουμε να συσπ ειρωθουμε και να γινει η επανασταση και οχι περιοδικες καταληψεις και πορειες????αντεχουμε ακομα???

 9. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 11/10/2011 13:33:55

  Παράπλευρη αντιδικία
  Ξεκινά ο "χορός" των προσφυγών κατά του τέλους ακινήτων ... από τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ!


  h__p://www.capital.gr/News.asp?id=1301580

 10. ΣΟΦΟΚΛΗΣ avatar
  ΣΟΦΟΚΛΗΣ 23/10/2011 08:31:02

  δεν εχω ρολοι στην ΔΕΗ γιατι ειναι νεο το διαμέρισμα, αν παω να πάρω τον Νοεμβριο του 2011 (πρέπει να μετακομίσω) δεν θα πληρωσω το τελος για το 2011 αλλα απο το 2012 και μετά... σωστα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.