#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/02/2011 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

Αποτελέσματα τριών δημοσκοπήσεων: Καταποντίζεται το ΠΑΣΟΚ, εκτός Βουλής Ντόρα, ΚουβέληςΣύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν νέα «βουτιά» στους τελευταίους τέσσερις μήνες ενώ η διαφορά με τη Ν.Δ., στην πρόθεση ψήφου, «κλείνει» στο 3,5%. Η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη και η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη αγγίζουν μόλις το 2%.Πολύ σημαντικό είναι το στοιχείο σύμφωνα με το οποίο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ όπου ποσοστό 23% πιστεύουν ότι η Ν.Δ. πρέπει να επιμείνει στην αντιμνημονιακή της στάση αντί να συμφωνήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Το γκάλοπ της RASS που δημοσιεύεται στο “Παρόν” δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. να έχει πέσει στο 3,4%, ενώ καταγράφει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά για τη ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη (1,8%) και τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη (1,7%). Αρνητικά όμως είναι τα μηνύματα της κοινής γνώμης προς την κυβέρνηση και στα άλλα βασικά ερωτήματα της έρευνας. Συγκεκριμένα το 80,5% του συνόλου και το 68,5% των ψηφορόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι τη χώρα την κυβερνά η τρόικα και όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση. Επίσης το 76,5% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έπαιξε θέατρο στη σύγκρουσή της με την τρόικα και το 66,8% λένε “όχι” στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Είχε προηγηθεί δημοσκόπηση της VPRC, η οποία  δημοσιεύτηκε στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ,  με τη διαφορά ΠΑΣΟΚ –ΝΔ στα όρια του στατιστικού λάθους (1%), εξακομματική Βουλή (με τους Οικολόγους να ξεπερνούν το όριο του 3%) με την ΔΗΣΥ και τη ΔΗΜΑΡ στο 2% και 2,5% αντίστοιχα.

Κοινό στοιχείο των δημοσκοπήσεων είναι μια εξαιρετικά δυσμενής εικόνα για την Κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να συγκρατήσει πλέον και το στενό πολιτικό της  πυρήνα.

Η ΝΔ έχει ένα πυρήνα μπετόν αρμέ και όσο το μήνυμα της θα φθάνει εύληπτο στην κοινωνία, θα ανεβαίνει δημοσκοπικά.

Το επιχείρημα ότι δεν εισπράττει από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Προηγείται η απογοήτευση από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, η καταδίκη των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, πριν προσχωρήσει κάποιος σε μια άλλη επιλογή. Δεν είναι αυτόματη η διαδικασία, ιδίως αν αναλογισθεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ επανήλθε θριαμβευτικά στην εξουσία πριν από 18 μήνες και πριν από 3 μήνες στις περιφερειακές, εισέπραξε ανοχή στην πολιτική του.  Όσο ο κόσμος θα βλέπει σταθερότητα στις απόψεις, διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων στη βάση της απεξάρτησης από την τρόικα και της ανάταξης της οικονομικής δραστηριότητας, κόμμα γνήσια λαϊκό, πατριωτικό και φιλελεύθερο, η ΝΔ μόνο κέρδη θα εισπράττει.

Το ΚΚΕ βρίσκεται ψηλά, γεγονός απολύτως λογικό, υπό τις παρούσες συνθήκες. Ο ΛΑΟΣ με τα τερτίπια του και την εκμετάλλευση του μεταναστευτικού βρίσκεται επίσης ψηλά για τα δεδομένα του. Η χαοτική κατάσταση από την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και τη συνακόλουθη γκετοποίηση των κέντρων των πόλεων , ενοχλεί το σύνολο των πολιτών. Το ΛΑΟΣ επενδύει πολιτικά στο πρόβλημα και όχι στη λύση του.

Ο ΣΥΝ παρά τη διάσπαση θα έχει θέση και στην επόμενη Βουλή, στην ουσία λαμβάνοντας το τμήμα των ενίοτε μετακινουμένων προς το ΠΑΣΟΚ ψηφοφόρων του.

Η Δημοκρατική Συμμαχία αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά, δύσκολα θα διαβούν το ταβάνι του 3% , καθώς πρώτον συχνά-πυκνά αμφότεροι στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές, δεύτερον δεν έχουν κοινωνικές αναφορές και καθώς η ΝΔ ανεβαίνει είναι επόμενο να χάνει ψηφοφόρους η ΔΗΣΥ.

Σημαντικές πιθανότητες να εκπροσωπηθούν στη Βουλή έχουν οι Οικολόγοι, των οποίων η επιρροή στις μικρότερες ηλικίες είναι σημαντική, αν και τα ποσοστά τους ποικίλλουν από μέτρηση σε μέτρηση.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι οι σχεδιασμοί του ΠΑΣΟΚ για πρόωρες εκλογές έχοντας εξασφαλισμένη τουλάχιστον την πρωτιά θα αναθεωρηθούν καθώς οι τάσεις φυγής των ψηφοφόρων του είναι εντονότατη. Πολύ περισσότερο καθώς θα κληθεί να πληρώσει και το τίμημα της επιλογής της προσφυγής στις κάλπες, επιλογή με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών. Έχοντας χάσει το ¼ της πολιτικής του επιρροής σε 11 μήνες, στο ΠΑΣΟΚ οι σκέψεις για εκλογές μάλλον απομακρύνονται, καθώς το ρίσκο αυξάνεται.

Όσο για το μεγάλο στοίχημα όλων των κομμάτων, ήτοι της προσέλκυσης  ψηφοφόρων που απέχουν της πολιτικής, που αποστρέφονται τους πολιτικούς παραμένει ανοικτό.

Το πεδίο είναι πιο ευμετάβλητο από ποτέ, σε τέτοιο βαθμό που ενδέχεται σε ένα μήνα να υπάρχει πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 20/02/2011 13:29:07

  Το αν απομακρύνονται οι σκέψεις του ΠΑΣΟΚ για εκλογές ή όχι, θα το δούμε σύντομα.
  Κοντός ψαλμός....
  Το θέμα είναι ποιός ενδιαφέρεται να κυβερνήσει την Ελλάδα.
  Βλέπω κυβέρνηση συνεργασίας να έρχεται γοργά.

 2. Ηλίας Πιερίδης avatar
  Ηλίας Πιερίδης 20/02/2011 13:39:00

  Πολύ καλή η ανάλυση αλλά το ερώτημα είναι τι κάνει το ΠΑΣΟΚ, η ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, η θα πρέπει να είναι το πτωτικό ποσοστό της ΝΔ και γιατί συμβαίνει αυτό; τα περί "μπετον αρμε" αφορούν οικοδόμους και πολιτικούς μηχανικούς, δεν δίνουν σοβαρή απάντηση για τη πτωτική η τη σταθερή εικόνα της ΝΔ η οποία δεν έχει χαρακτηριστικά στοιχεία που να δημιουργούν τάση ανάκαμψης.
  Μήπως η ΝΔ ασχολείται πολύ περισσότερο με το τι κάνει το ΠΑΣΟΚ και λιγότερο με το τι πρέπει να κάνει η ίδια; (ξεκάθαρες θέσεις, σαφείς αποστάσεις από ενδεχόμενες λαϊκιστικές θέσεις κτλ κτλ)

  • thanasis avatar
   thanasis @ Ηλίας Πιερίδης 20/02/2011 17:56:55

   το ερωτημα ειναι ποια θα ειναι η αποχη

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ηλίας Πιερίδης 20/02/2011 23:15:12

   Πολύ περίεργες αντιλήψεις έχεις για το τί συνιστά «λαϊκιστικές θέσεις». Πχ με τα μυαλά σου, το να μην θέλουμε η ηλεκτροδότηση των νησιών μας να εκχωρηθεί στους Τούρκους συνιστά «λαϊκιστική θέση». Ας λάβει επομένως από καναν άλλον συμβουλές η ΝΔ, κι όχι από σένα.

   Επιπροσθέτως, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι κάθε σου ποστ συνοδεύεται από την ίδια κασέτα («κολλημένα τα ποσοστά της ΝΔ»). «Καλημέρα» σου λένε, «καθηλωμένη η ΝΔ στο 20%!» απαντάς! Είναι αυτή συμπεριφορά ενός ανθρώπου που θα ήθελε να δει τα ποσοστά της ΝΔ να ανεβαίνουν; Ή μήπως προδίδει «ευσεβείς πόθους» και απόπειρα διασποράς ηττοπάθειας, που εξυπηρετεί άλλα κίνητρα;

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ ΚΜ 21/02/2011 21:39:14

    Ας ελπίσουμε να μη χτύπησαν κι εδω τα πλοκάμια του Σόρου, ή μαλλον ο καρκίνος θα έπρεπε να πω που έχει εξαπλωθεί στο ίντερνετ.
    Φοβάμαι τη τακτική του "συμπορεύομαι και αλλοιώνω", φυσικά δεν θέλω να πιστεύω οτι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στο αντινιούς.

   • Ηλίας Πιερίδης avatar
    Ηλίας Πιερίδης @ ΚΜ 22/02/2011 20:48:13

    Αγαπητέ ΚΜ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με ακολουθείς αυτό δείχνει συνέπεια (χαρακτηριστικό υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού) , μπορούμε να μιλάμε όμως για τη "ταμπακιέρα" και οχι για τα "ρέστα"΄΄
    Επείδη θέλω τη χώρα μου καλλίτερη μπορείς να με πείσεις ότι αυτή η ΝΔ έχει καλλίτερες προτάσεις΄από το να μου τη "λες"΄.
    Παρακαλώ σοβαρότητα και πιστεψε ότι έχεις κάνει πολύ λιγότερα πράγματα για αυτή τη πατρίδα απο παρα πολλούς Ελληνες που μας κατηγορείτε σαν "λειψούς", φίλε μου 'ετσι δεν αλλάζει η Ελλάδα.
    Ευχαριστώ

   • Ηλίας Πιερίδης avatar
    Ηλίας Πιερίδης @ ΚΜ 22/02/2011 20:49:19

    Αγαπητέ ΚΜ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με ακολουθείς αυτό δείχνει συνέπεια (χαρακτηριστικό υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού) , μπορούμε να μιλάμε όμως για τη “ταμπακιέρα” και οχι για τα “ρέστα”΄΄
    Επείδη θέλω τη χώρα μου καλλίτερη μπορείς να με πείσεις ότι αυτή η ΝΔ έχει καλλίτερες προτάσεις΄από το να μου τη “λες”΄.
    Παρακαλώ σοβαρότητα και πιστεψε ότι έχεις κάνει πολύ λιγότερα πράγματα για αυτή τη πατρίδα απο παρα πολλούς Ελληνες που μας κατηγορείτε σαν “λειψούς”, φίλε μου ‘ετσι δεν αλλάζει η Ελλάδα.
    Ευχαριστώ

 3. FERAIOS avatar
  FERAIOS 20/02/2011 13:46:35

  ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΣΦΠ una razza una fatsa....

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/02/2011 13:50:51

  Μικρέ Οδυσσέα,
  Το γιατί η Ν.Δ. δεν εισπράττει από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ, είναι το κομβικό ερώτημα. Δεν αρκεί ότι προηγείται το στάδιο της ¨απογοήτευσης", που φυσικα και προηγείται.
  Αν η Ν.Δ. δεν απαντήσει πειστικά στο ερώτημα αυτό, θα αργήσει πολύ να αρχίσει να ...εισπράττει.

  • BΡΑΧΟΣ avatar
   BΡΑΧΟΣ @ Κώστας Ροδινός 20/02/2011 14:00:37

   "Το να είσαι ανίκητος εξαρτάται από την άμυνα. Η πιθανότητα να νικήσεις εξαρτάται από την επίθεση"...
   Σουν Τζου, Κινέζος στρατηγός.

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ BΡΑΧΟΣ 20/02/2011 20:54:39

    Σωστός ο Κινέζος

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Κώστας Ροδινός 20/02/2011 15:31:04

   Έπαιξε νομίζω ρόλο ότι όταν για μήνες ο ΓΑΠ και η παρέα του κατηγορούσαν τον ΚΚ Β' και τη ΝΔ ότι παρέλαβαν χάος που τους ανάγκασε να αναθεωρήσουν το έλλειμμα, αντιπολίτευση έκανε μόνο το antinews (κι εξακολουθεί να κάνει πολύ περισσότερη αντιπολίτευση, που είναι γελοίο αν σκεφτούμε ότι πρόκειται απλά για ένα μπλογκ ενώ η ΝΔ είναι μεγάλο κόμμα). Οπότε στη συνείδηση του κόσμου εντυπώθηκε η ιδέα ότι αφού η ΝΔ και ο πρώην πρωθυπουργός δε μιλούσαν, το έκαναν γιατί είχαν χεσμένη τη φωλιά τους.
   Από εκεί και πέρα, όταν ο κόσμος βλέπει τη ζωή του να καταρρέει και σκέφτεται να εγκαταλείψει τη χώρα, ο ήπιος λόγος του Σαμαρά, που περιστρέφεται κυρίως γύρω από τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες του Μνημονίου κι ένα άλλο μείγμα πολιτικής, κ.λ.π. είναι αναντίστοιχος, και στη συναισθηματική του ένταση και στο περιεχόμενο των επιχειρημάτων του, με την τραγικότητα της κατάστασης (παρόλο που είναι ποιοτικός και φαίνεται ειλικρινής). Και μη μου απαντήσετε με επιχειρήματα του τύπου 'και τι θες να κάνει ο Σαμαράς, να βγει και να φωνάζει ότι λεφτά υπάρχουν;'. Δεν υπάρχει μόνο αυτός ο δρόμος.
   Υπάρχουν φλέγοντα ζητήματα με τα οποία η ΝΔ δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου. Η Θράκη ετοιμάζεται να σερβιριστεί στην Τουρκία, το Αιγαίο πάει για μοίρασμα. Μπορείτε έστω να υποψιαστείτε τι θα συμβεί αν ο ελληνισμός χάσει αυτές τις αρχαίες εστίες του; Τελειώσαμε (και οικονομικά, για όσους πονάνε μόνο την τσέπη τους) για πάντα.
   Ο κόσμος καθημερινά πέφτει θύμα των αλλοδαπών εγκληματιών που σε λίγο θα αρχίσουν να μπουκάρουν μέσα στα σπίτια μας όταν πλέον θα κυκλοφορούμε έξω χωρίς ρολόγια, λεφτά, κοσμήματα, τσάντες, κ.ά. για να γλιτώσουμε από τις ληστείες. Η ΝΔ είναι τελείως χαλαρή στη δράση της σε σχέση με το τεράστιο μέγεθος και αυτού του προβλήματος.
   Θα μπορούσα να πω κι άλλα αλλά δε χρειάζεται. Μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να λέμε ότι φταίνε τα ΜΜΕ, ότι ο Έλληνας είναι χαζός, κ.λ.π. Και λοιπόν; Πες ότι είναι έτσι, που το πιστεύω. Τι θα κάνει η ΝΔ γι αυτό; Έχει τη δύναμη να πει 'εγώ θα ανατρέψω και τη χούντα των ΜΜΕ και την αδιαφορία/βλακεία/απογοήτευση του κόσμου και θα παλέψω για να σώσω την Ελλάδα'. Γιατί, επιτέλους, ας μη γελιόμαστε,
   ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.
   Δεν είναι εποχή για αντιπολίτευση όπως τον παλιό καλό καιρό, που κυβερνούσε πολύ τον ΠΑΣΟΚ, κυβερνούσε μετά λίγο η ΝΔ, και η ζωή κυλούσε ομαλά. Και ο κόσμος το έχει αντιληφθεί αυτό. Όσο η ΝΔ κάνει μια αντιπολίτευση χαμηλών λιπαρών τη στιγμή που η χώρα καταποντίζεται δε θα τηn ψηφίσουν. Τόσο απλά.
   Αλλά με αυτούς που έχει κρατήσει ο Σαμαράς δεν πρόκειται να κάνει και τίποτα καλύτερο. Ούτε και όσο κάμποσοι οπαδοί της ΝΔ απαξιώνουν οποιονδήποτε εκτός του πολιτικού συστήματος έχει να πει κάτι καλό.

   • of8almos avatar
    of8almos @ Δημήτρης 20/02/2011 17:05:29

    Είσαι ακριβέστατος κατά την άποψη μου

   • Jimmy Daras avatar
    Jimmy Daras @ Δημήτρης 21/02/2011 06:55:15

    DIMITRI- TO SXOLIO SOU EINAI POLY SWSTO.
    H NEA DHMOKRATIA EINAI EINAI OLO LOGIA KAI KANENA ERGO.
    KAPOIO ALLO SYSTHMA PREPEI NA EMFANISTEI GIA NA SWSEI
    THN PATRIDA MAS KAI NA APALLAGOUME APO TON OLETHRIO
    PROEDRO DHMOKRATIAS, POU MOU THYMIZEI ELLHNA KOUHSLING.

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ Δημήτρης 21/02/2011 16:11:39

    + 100000000

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 20/02/2011 20:53:59

   Έχεις δίκιο Κώστα. Ωραία ιδέα για αυτοτελές κομμάτι. Έχω κάτι κατά νου

 5. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 20/02/2011 14:13:03

  Τα κατά παραγγελίαν gallops, δεν έχουν ως στόχο την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και την διατήρησή του στην εξουσία. Γνωρίζουν ότι αυτό είναι πλέον ανέφικτο. Επιδιώκουν την αποδυνάμωση της ΝΔ,(κούνια που τους κούναγε), και λόγω της έλλειψης αυτοδυναμίας της ΝΔ, όπως επιθυμούν και επιδιώκουν, ορέγονται τον σχηματισμό πολυκομματικών κυβερνήσεων. Δεν θα τους προκύψει όμως...

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2011 14:27:56

  Μικρέ Οδυσσέα, όπως έγραψα και τον h++p://hassapis-peter.blogspot.com/2011/02/20.html, οι πολιτικοί, και η ΝΔ, πρέπει να δούνε τι θέλει ο Λαός, και να έχουν τα κότσια, και την αλήθεια να πούνε, και να υλοποιήσουν τα δύσκολα.

  Το έχω ξαναγράψει, σε σχόλιο, εδώ στο antinews, 1-2 μήνες πριν τις εκλογές του 2009. Κανείς πολιτικός δεν θα τολμήσει την επαναφορά σε προ 1996 ή 1981 καταστάσεις σε καιρό ύφεσης. Αλλά εάν δεν γίνει, η προσαρμογή θα είναι ακόμα πιο δυσάρεστη και επώδυνη.

  Ούτε οι σημερινές παροχές είναι διατηρήσιμες, ούτε υπάρχει ΑΕΠ, ή προποτπική για ΑΕΠ, και ούτε τα μισόλογα, ούτα τα ευχολόγια θα λύσουν το πρόβλημα. Ο Λαός, το ξέρει, αλλά όλοι με το κεφάλι κατω και από φόβο τσιμουδιά, ελπίζουν --κακώς-- ότι θα τους σώσει η ...Μερκελ ή ο Σαρκοζί.

  Η μόνη σωτηρία είναι από μέσα. Από εμάς. Προϋποθέτει ειλικρίνεια, απώλεια κεκτημένων, θυσίες, ειλικρίνεια, σύμπνοια, αμνηστεία, και, πολύ φοβάμαι, πολιτικό κίνημα, που εάν υπάρχει δεν έχει εκδηλωθεί. Αυτά που λέω ούτε το Πασόκ, ούτε η ΝΔ τολμούν να πούνε, και ακόμα και εάν συγχωνεύοταν , ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ. Και το ότι μαζί έχουν κάτω από 50%, κάτι λέει.

  Να σου δώσω παράδειγμα: Μείωση παροχών, πλην ελάχιστων. Μείωση φορολογίας. Κατάργηση ΚΑΘΕ πόθεν έσχες. Κατάργηση ψυχανώμαλων ιδεοληψιών. Κατάργηση σχέσης τσιφλικάδων με ΜΜΕ. Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. Η Ελλάδα στους Έλληνες. ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ;

  Υπάρχουν άτομα και στα δύο κόμματα, αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμάει. ΚΑΝΕΙΣ.

  ΑΝ είχαν κουκούτσι μυαλό, θα έλεγαν την αλήθεια, και θα το έθεταν σε δημοψήφισμα ή σε πραγματική και ανελέητη Δημοκρατία. Η σημερινή ψευδεπίγραφη "Δημοκρατία" δεν τους επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες, και αυτό το αδιέξοδο πληρώνουμε, και θα πληρώνουμε με συνεχιζόμενη εξωτερική παρέμβαση.

  Θα πληθαίνουν οι φωνές που ζητάνε ανελεύθερες λύσεις. Τον αγαθό (χαχαχα) δικτάτορα. Και μπορεί και να μην είναι Έλληνας, έτσι που πάμε.

  Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

  Δεν κάνω κριτική σε κανένα κόμμα. Την πατρίδα μου λυπάμαι, και τα παιδιά μου, και τα παιδιά του γείτονα, και τα δικά σου εάν έχεις. Για τα παιδάκια ρε γαμώ το!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 20/02/2011 15:27:55

   Φίλε μου το έχω γράψει πολλές φορές, δεν υπάρχει ελπίδα καθώς θα πρέπει να αρχίσουν από τις τσέπες τις δικές τους των φίλων τους και των αφεντικών τους.
   Οταν ο στόχος των κομματικών στρατών είναι οι καρέκλες γύρω από το τραπέζι δεν είναι λίγο αδόκιμο να ζητάμε εθνικούς στόχους;
   Μόνο πχ αν κάποιος αρνηθεί και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο και με σφουγγάρι καθαρίσει τον πίνακα και αρχίσει από την Α - Β ίσως τα καταφέρουμε ως χώρα ....αλλά σίγουρα θα έχουμε προσπαθήσει.
   Πως όμως όταν οι πολιτικές συνδικαλιστικές και τα δομικά "συστατικά" είναι αυτά που μας έχουν οδηγήσει έως εδώ;
   Μερικοί φωνάζουν και λένε, ανάλογα με το που ανήκουν, ωραίος ο ΓΑΠ ή ο Σαμαράς, ωραίος ο Καρατζαφέρης ή η Παπαρήγα, μα ηθοποιοί στο ίδιο σκηνικό είναι που πίσω τους σέρνουν ένα κομματικό συνδικαλιστικό στρατό που διοικεί σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό και προστατευόμενους επειχηρηματίες, επιχειρήσεις, έργα και κοινοτικά χρήματα.
   ...και ζητάμε να αφήσει κάποιος το ταμείο και να οραματιστεί το αύριο; Μα το δικό τους αύριο είναι λυμένο δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Τους μιλάς για πράγματα ακατανόητα για αυτούς.
   Τι να καταλάβει ο κάθε Ρέππας πχ ή ο κάθε συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ή κάθε Μίχαλος ή κάθε μανταλάκιας ότι η αύξηση 40% στα εισητήρια των ΜΜΜ είναι σε ετήσια βάση μείον ένας μισθός;
   Θα βγάλουν τις ανακοινώσεις τους και μετά θα συναντηθούν στα αμειβόμενα ΔΣ που έχουν ταχτοποιηθεί αναμένοντας αποζημιώσεις οι μεν και επιχορηγήσεις οι δε, με πρόεδρο κανένα συνταξιούχο δικαστικό αν ήταν ΚΑΛΟΣ δικαστής.
   Αυτή η πραγματικότητα είναι η ραχοκοκαλιά των ...επωνύμων της χώρας που λειτουργεί τη χώρα και από αυτούς ζητάμε να αυτό - ακρωτηριαστούν; Δεν νομίζω, απλά επιλέγουμε το κατά τη γνώμη εκάστου το μη χείρον...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 20/02/2011 15:44:57

    όσο αναπνέω, ελπίζω...

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 20/02/2011 17:00:43

     Και εγώ ...δεν έχει μείνει και τίποτα άλλο στη χώρα και όπως έχω πει πολλές φορές υπάρχουν 2 παιδιά και οι γονείς ζουν ακόμα ...υπό το καθεστώς των ψευτών...

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ Ο Ιθαγενής 22/02/2011 02:10:39

    Ιθαγενή

    Πού κολάει η δικαιολογημένη και τεκμηριωμένη αγανάκτησή σου σχετικά με την αύξηση κατα 40% των εισιτηρίων = μείον 1 μισθός

    Με την μείωση παροχών και κεκτημένων και.........που ζητάει ο Αρχαίος ?????????

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ archaeopteryx 20/02/2011 21:14:01

   Αρχαίε

   Γράψε άρθρο αναλύοντας περισσότερο ότι αναφέρεις και αναρτησέ το.

   Οι παρατηρήσεις σου είναι το ζουμί της υπόθεσης.

   Οι πολίτες γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και ψάχνουμε τους πολιτικούς που θα τα υλοποιήσουν

 7. panatha avatar
  panatha 20/02/2011 14:32:53

  Oχι ενα , οπως στη φωτογραφια.
  Πολλα παπουτσα.

 8. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 20/02/2011 14:37:39

  ΕΚΤΑΚΤΟ ...

  "ΤΟ ΠΑΣΟΚ¨ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ... ¨ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ - ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΕΣ-ΣΗΜΑΙΕΣ !

  ΔΕΣ ΕΔΩ :
  http://www.zougla.gr/Uploads/emmy/0new/000000002gre1g2r1eg45er.jpg

  Υ.Γ. Φαίνεται πως δεν είναι ακριβώς το ΠΑ-ΣΟΚ , αλλά μελλοντική ψηφοφόροι του ( ! ) , σύμφωνα με το ¨Σχέδιο Νέα Μέση Ανατολή¨ των ΗΠΑ που κυοφορείται και βρίσκεται σε εξέλιξη από την δεκαετία του 90΄ και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης του ... για μια ¨ανεξίθρησκη-πολυπολιτισμικήή Ελλάδα¨ ( επειδή και ο Γ.Παπανδρέου ¨ήταν και αυτός κάποτε ένας βασανισμένος μετανάστης...¨ ) με ¨DEMOCRACY - PROSPERITY& TOLERANCE " ...
  ************************

  Η πραγματική έκτακτη είδηση στο site του ¨Ζούγκλα¨ έχει ως εξής :

  Τώρα: Πορεία Μουσουλμάνων στο κέντρο
  *************************************
  Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011, 13:22

  Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12:00 το μεσημέρι η πορεία περίπου 500 ατόμων, της μουσουλμανικής κοινότητας, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και κατευθύνονται πεζή προς την πλατεία Συντάγματος.

  Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία, εορτάζοντας τα γενέθλια του Μωάμεθ.

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=261431&cid=4
  **************************************
  Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του...για την ¨άμεση νομιμοποίση όλων των αλλοδαπών¨ - που τους αποκαλούν ¨μετανάστες¨ - που έτυχε να βρίσκονται στην Ελλάδα - νόμιμα ή μη νόμιμα εισερχόμενοι- για να λάμψη η ¨ανθρωπιά¨ και η κιμαδοποίηση των ανθρώπων , πολιτισμών και κρατών...

  ¨Κάτω τα σύνορα και τα κράτη¨ - Από την εποχή του Κρόμγουελ για την ¨Ελευθερία των Θαλασσών¨ - την ¨Ελευθερία¨ μετακίνησης κεφαλαίων - εμπορευμάτων ( στα εμπορεύματα συγκαταλέγονται και οι άνθρωποι σαν ¨εργατική δύναμη¨ ) ...

  Για την ¨επαναστατικό καπιταλισμό¨ για την ¨Ελεύθερη¨ - Αγορά δεν υπάρχουν ¨σύνορα¨ . Όλα πάνω στην Γη ( πλουτοπαραγωγικές πηγές , πολιτιστικά αγαθά είναι ) ανήκουν στην ¨παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά¨!

  Όλα ανήκουν στην ¨ανάπτυξη¨ και την ¨αγορά¨, τι θα πει ¨εθνικά σύνορα¨ , ¨εθνική αγορά εργασίας¨ , ¨αυτοδιάθεση των λαών και των τοπικών κοινωνιών ¨ ; Ζήτω η ¨ελεύθερη μετακίνηση - εμπορευμάτων - κεφαλαίων-εργαζομένων¨ .

  Ζήτω η ¨διαθεσιμότητα των εργαζομένων¨ σε παγκόσμιο επίπεδο , σύμφωνα με τις ανάγκες της ¨παγκόσμιας αγοράς¨ και της ¨πράσινης¨ παγκόσμιας διακυβέρνησης...

  Μαμά τι θα πει ¨ιμπεριαλισμός το ανώτερο στάδιο του καπιταλισμού¨ ;

 9. man8os avatar
  man8os 20/02/2011 14:39:18

  H αλλαγη του σκηνικου θα γινει μεσα στους επομενους μηνες. Η ΝΔ θα περασει μπροστα με μια διαφορα της ταξης των 80-15 μοναδων. Αυτο το βλεπουν στο ΠΑΣΟΚ και για αυτο το λογο ειναι πολυ πιθανον να γινουν συντομα εκλογες. Αν ομως τελικα δεν υπερισχυσουν αυτα τα επιχειρματα, εναι νομοτελιακο οτι καποια στιγμη οι βουλευτες θα ριξουν την κυβερνηση.
  Ακομη ομως και αν δεν προκυρηχθουν εκλογες, ο κυριος Σαμαρας καλα θα κανει να κανει τις περιοδειες του, να επικοινωνησει με τους πολιτες, και μετα τον Απριλιο να οργανωσει και δημοσιες ομιλιες σε υπαιθριους χωρους που θα μπορει να μαζευτει πολυς κοσμος .

  • thanasis avatar
   thanasis @ man8os 20/02/2011 18:17:17

   μην πεταμε στα συννεφα ας παμε μπροστα 10 μοναδες
   και μολις σωθη ο τοπος τοτε θα κυβερνα ο σαμαρας
   για πολλα παλλα χρονια

 10. man8os avatar
  man8os 20/02/2011 14:40:07

  8-15 μοναδων ηθελα να πω (εκτιμω οτι η αδιευκρινιστη ψηφος στη μεγαλη πλειοψηφια θα ερθει στη ΝΔ)

  • engineer avatar
   engineer @ man8os 20/02/2011 15:02:53

   Μπορεί να είναι καλή η εκτίμηση για σένα, αλλά για την πατρίδα και τα παιδιά μας θα αλλάξει κάτι; Αμφιβάλλω!

   • man8os avatar
    man8os @ engineer 20/02/2011 15:06:27

    Εγω πιστευω στην αλλαγη.

 11. Έρεβος avatar
  Έρεβος 20/02/2011 15:08:04

  "Η χαοτική κατάσταση από την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και τη συνακόλουθη γκετοποίηση των κέντρων των πόλεων , ενοχλεί το σύνολο των πολιτών. Το ΛΑΟΣ επενδύει πολιτικά στο πρόβλημα και όχι στη λύση του."

  Αυτό είναι αλήθεια.
  Το ερώτημα όμως είναι γιατί επιτέλους δεν κλείνει αυτό το παράθυρο ψήφων προς τον Καρατζαφέρη υιοθετώντας μια σαφή και πιο δυναμική αντιλαθρομεταναστευτική πολιτική;

  Το βασικό βέβαια είναι να μην έχεις μόνον την πολιτική αλλά και να την "διαφημίζεις" και κατάλληλα.

  Οι εκλογικες ισορροπίες είναι ευαίσθητες δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάνονται ψηφοι από τη ΝΔ.

 12. Κεφαλλονίτης avatar
  Κεφαλλονίτης 20/02/2011 15:21:10

  Εγώ πάλι βλέπω από κάποια πολιτική σκοπιά ότι ο Σαμαράς είναι η άλλη λύση, (άσχετα τι είδους) και θα βρεθεί όταν η κατάσταση θα χρειαστεί εκτόνωση, οπότε εκλογές θα γίνουν όταν τα πράγματα δείξουν τελείως εκτός. Έπειτα δεν γνωρίζω γιατί, αν γίνουν εκλογές μου έρχεται στο νου η περίοδος 1920-22. Όλα θέλουν πολύ προσοχή και δεν γνωρίζω ποιος ελέγχει τι ακριβώς, αυτή τη στιγμή που όλα είναι ρευστά γύρω μας.

  • man8os avatar
   man8os @ Κεφαλλονίτης 20/02/2011 15:37:23

   Γουδι χρειαζεται(αλλα οχι και εκτελεση). Να πανε φυλακη οι πρακτορες και οι συνεργατες τους.

   • thanasis avatar
    thanasis @ man8os 20/02/2011 18:18:32

    χομεινι χρειαζεται για να κοψη τα χερια
    των κλεφταρματολων του ΔΝΤ

 13. cornelsen avatar
  cornelsen 20/02/2011 16:31:21

  Βλέπω ότι πολλοί εδώ μέσα εξακολουθούν στην ποδοσφαιρική λογική. Να φύγει ο Πινόκιο (γνήσιος απόγονος τού παππού και τού πατέρα του) και να έρθει ο δικός μας σην κυβέρνηση. Το δικό μου ερώτημα: για να κάνει τι; Να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο; Έχετε αυταπάτες ότι η ΝΔ θα περπατήσει σε άλλο μονοπάτι;

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ cornelsen 20/02/2011 17:04:07

   ...για αυτό ορισμένοι από εμάς ...γκρινιάζουμε. Πλήρη ρήξη και απεμπλοκή από το μνημόνιο και τις υποχρεώσεις του....διαφορετικά όποιος και να έρθει το πιθάρι των Δαναΐδων θα προσπαθεί να γεμίσει...

 14. spiros avatar
  spiros 20/02/2011 16:40:15

  Μικρέ πολύ καλή ανάλυση αλλά θα διαφωνήσω με τον τρόπο εξηγείς που δεν εισπράτει η ΝΔ.
  Ακολουθώ κατά βήμα την ΝΔ από πολύ παλαιά. Το χάος της ιδεολογικής ταυτότητας σε συνδυασμό με τις πολλές αλαγές ιδεολογικής κατεύθυνσης έχει οδηγήσει τους εκπροσώπους με προβολή ιδεολογικών κατευθύνσεων να μαλώνουν για τις θεσούλες τους. Η εκμετάλλευση από την άλλη όχθη αποθαρύνει και ουσιαστικά απομακρύνει τον κόσμο ακόμη και στο να ακούει τις θέσεις τις ΝΔ. π.χ Ποιά είναι η διαφοροποίηση του κ.Κυριάκου Μ . ; Διαφωνεί γιατί πρέπει να εφαρμοστούν απαρέγκλητα οι φιλελεύρες ιδέες και το κόμα δεν τις υποστηρίζει; Είναι θέσεις του ΠΑΣΟΚ φιλελεύθερες ιδέες και δεν τις υποστήριξε η ΝΔ . Ή μήπως είναι καιρός ακόμη για συναίνεση σε ιδέες και τρόπους που δεν σέβονται την πατρίδα τους και τους πολίτες ; Μήπως πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ΨΕΥΤΙΑΣ για την εξουσία ; Πως να συνεναίσουμε σε καταστάσεις που δεν ασπάζεται κανένας νοήμων άνθρωπος; Αυτή είναι η βασική αιτία που αποθαρύνει τον κόσμο να αγκαλιάσει την ΝΔ. Πιστεύει ότι και αυτή προσπαθέι να ξεγελάσει τον κόσμο. Αυτά τα τερτίπια αρκετοί επιβάλλεται να τα ξεχάσουν εντός της ΝΔ ή να τους αναγκάσουμε να τα ξεχάσουν. Αν αυτοί δεν συναινούν που είναι ομοτράπεζοι ποιοί θα ακολουθήσουν; Είναι καιρός το ΕΓΩ να μπεί σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

 15. spiros avatar
  spiros 20/02/2011 16:47:49

  Επιπλέον δεν έχουμε σήμερα ιδεολογικές τοποθετήσεις αλλά πόλεμο . Στον πόλεμο αν δεν φυλαχτεί ή σκοτώσεις τον αντίπαλο πέθανες. Όταν ανοίξει ξανά διάλογος για την ιδεολογική ταυτότητά μας επιτρέπεται και να διαφωνήσουμε και να μαλώσουμε. Όταν ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο δεν τίθεται θέμα ιδεολογικό μόνο αλλά και διαδικασία υλοποίησης της κατεύθυνσης . Ασ το αντιληφθούν τέλος ότι από την ΝΔ δεν λείπουν ιδεολόγοι αλλά πολεμιστές.

 16. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 20/02/2011 17:05:03

  Γιατί από όλο το σκηνικό, εγώ έχω δύο εντυπώσεις:
  α. ότι η ΝΔ θα τα βρει με το ΛΑΟΣ χωρίς να την ενοχλούν οι Νεοταξίτες Γεωργιάδης, Βορίδης, Καρατζαφέρης
  β. Ότι αν γίνει αυτό η ακροδεξιά θα μπει στη βουλή και θα τραβήξει το σύστημα εκτός Μαρξισμού

 17. Amalia avatar
  Amalia 20/02/2011 18:30:17

  Δεν βλέπω να συνεργάζεται η ΝΔ με το ΛΑΟΣ, γιατί το... απαγορεύει η Ντόρα, η οποία είναι η άτυπη αλλά πραγματική αρχηγός του ΛΑΟΣ. Και μιας και ο παραπάνω αναφέρθηκε στην "ακροδεξιά", εννοώντας προφανώς την Χρυσή Αυγή, έχω μια απορία: στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έλαβε το 5,3%, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο. Τι απέγινε αυτό το μεγάλο ποσοστό; Μήπως... εξανεμίστηκε; Γιατί δεν αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις;

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ Amalia 20/02/2011 23:36:16

   έλα ντε..εντάξει άλλο δημοτικές άλλο εθνικές αλλά 1-1,5% δεν θα έμεινε σταθερό??

 18. gdp77 avatar
  gdp77 20/02/2011 20:44:42

  Ο Σαμαράς πρέπει να δώσει ελπίδα στο λαό με ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, οι οποίες προς το παρόν δεν υπάρχουν. Μόνο τότε η ΝΔ θα δει τα ποσοστά της να ανεβαίνουν. Σε δεύτερη φάση πρέπει να ζητήσει εκλογές.

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ gdp77 20/02/2011 23:36:40

   σωστός..

 19. Mυρσινη avatar
  Mυρσινη 21/02/2011 00:27:11

  Αρχαιε, για τα παιδακια δεν θελεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; Μα χωρις αυτο και τιμωρια των κλεφτων ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. Οσοι φαγανε, φαγανε λοιπον; Ποιος θα πιστει ετσι και γιατι;

 20. Αστραπόγιαννος avatar
  Αστραπόγιαννος 21/02/2011 11:50:57

  To ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να πέφτει, τα είπαμε αυτά. Ειδικά τώρα με τις αποκαλύψεις του Στρος Καν η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Το γεγονός μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Στρος Καν, ότι ο ΓΑΠ απευθύνθηκε πρώτα στο ΔΝΤ και μετά στην ΕΕ, γεννά βάσιμες υποψίες σχετικά με τον ρόλο του "Έλληνα" πρωθυπουργού ακόμα και σε αυτούς που δεν αγαπούν τη συνωμοσιολογία, όπως εγώ για παράδειγμα. Συνεπώς η αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά, με την κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, μπορεί πλέον να εξαρθρώσει πλήρως την Πασοκική επιχειρηματολογία περί πατριωτικού καθήκοντος κοκ. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι να διαχωρίσει τη θέση της όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Για παράδειγμα, ποια είναι η θέση της ΝΔ έναντι των αντιμνημονιακών συνδικαλ(η)στών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι εσχάτως δήλωσαν "όχι μόνο θα κατεβάσουμε τους διακόπτες. Αυτή τη φορά θα τους ξηλώσουμε!". Εδώ είναι το λεπτό, στρατηγικό σημείο. Η ΝΔ πρέπει να βαδίσει αντιμνημονιακά χωρίς όμως να ταυτιστεί με τις λοιπές, στείρες αντιμνημονιακές δυνάμεις (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ). Αν το καταφέρει θα δει τα ποσοστά της να εκτοξεύονται. Αν όχι και πάλι θα ξεπεράσει το ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να δημιουργήσει σαφή κοινωνική πλειοψηφία, στοιχείο απααρίτητο για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής, πολιτικής και τελικά εθνικής κουλτούρας.

  • Ηλίας Πιερίδης avatar
   Ηλίας Πιερίδης @ Αστραπόγιαννος 22/02/2011 22:10:45

   Αστραπογιαννε , αυτό ακριβώς που περιγράφεις δεν αντιλαμβάνονται οι "ινστρούκτουρες" , και φυσικά τώρα θα μας κατηγορήσουν σαν "προβοκάτορες", ε... ρε ...γλέντια!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.