#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/07/2011 09:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται ο πιό μαύρος ΣεπτέμβρηςΤον πιο μαύρο Σεπτέμβρη μετά την κατοχή θα ζήσουν οι Έλληνες σε ένα μήνα περίπου, παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες ότι η συμφωνία για νέο δανεισμό θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα αυξηθούν τα εισοδήματα.

Δεν είναι απλά και μόνο ότι μετά τα μπάνια του λαού θα έλθει η ψυχρολουσία από την εφορία με τα απανωτά σημειώματα για διάφορες πληρωμές. Είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα αποφασιστούν κι άλλα μέτρα, περισσότερα από αυτά που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Το νέο δάνειο προϋποθέτει και νέους όρους που θα επιβάλλουν οι δανειστές μας ζητώντας διασφαλίσεις για τα λεφτά τους. Όμως, ο πραγματικός πανικός που έχει πιάσει την κυβέρνηση είναι το έλλειμμα και ο στόχος για κάτω από 7% όχι μόνο δεν πιάνεται αλλά και το 10,5% που πιάσαμε πέρυσι δεν αποκλείεται να το ξεπεράσουμε.

Η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα είναι τόσο μεγάλη που δεν κλείνει ούτε με τα μπαλώματα των αυθαιρέτων που καλοκαιριάτικα έσπευσαν να ανακοινώσουν. Η οικονομία βουλιάζει καθώς τα ταμεία είναι άδεια, οι εφορίες δεν εισπράττουν τίποτε, ο ΦΠΑ έχει βουλιάξει, έγινε και η γκάφα με τις αποδείξεις που θα οδηγήσει σε επιστροφές πάνω από 800 εκατ. σε σχέση με πέρυσι.

Επομένως, τα 700 εκατ. που φιλοδοξούν να εισπράξουν από τα παράβολα των αυθαιρέτων είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην πρόβλεψη ότι η «μαύρη τρύπα» θα σπάσει το όριο των 4 δις ευρώ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες καθώς γνωρίζει ότι τα έκανε θάλασσα στην οικονομία. Μεταθέτει τις πληρωμές για μερικές ημέρες, ανακοινώνει ψαλίδι στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων κατά 50% ενώ σπεύδει ταχέως να καταργήσει φορείς και οργανισμούς, πολλούς από τους οποίους να πούμε την αλήθεια, άχρηστους.

Ότι κι αν κάνει, όμως, τα νούμερα δε βγαίνουν διότι τις αποφάσεις τελικά τις παίρνουν… νούμερα. Ενώ όλος ο κόσμος, ακόμη και οι πιο ανίδεοι τους λένε ότι το έλλειμμα θα εκτιναχθεί, αυτοί επιβάλλουν φόρους.

Παρουσιάζουν ως επιτυχία ένα δάνειο το οποίο υπό αυτές τις συνθήκες απλά θα οδηγήσει σε εκτίναξη του δημοσίου χρέους. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε άρθρο του στη γερμανική "Sueddeutsche Zeitung", παραδέχεται ότι το χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, όμως, υπεραμύνεται των αποφάσεων της συνόδου κορυφής, που μειώνουν "δραματικά" -όπως αναφέρει- τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι το 2020 και δίνουν χρόνο στη χώρα μας για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή όμως που παραδέχεται το αδιέξοδο με το ελληνικό χρέος, σπεύδει να στείλει απειλητικά μηνύματα για επιβολή άμεσων κυρώσεων, όπως παρακράτηση κοινοτικών πόρων, στις χώρες της Ευρωζώνης που υπερβαίνουν τα όρια για το έλλειμμα και το χρέος . «Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων στις χώρες που ξεπερνούν το όριο του δημόσιου χρέους που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε ο Σόιμπλε. «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί» πρόσθεσε.

Και μας δανείζουν δηλαδή και μας απειλούν με κυρώσεις, ήτοι με παραγκωνισμό από τις αποφάσεις της Ευρώπης.

Αυτό, όμως, είναι το ελάχιστο μπροστά σ’ αυτά που περιμένουν εκατομμύρια Έλληνες μόλις επιστρέψουν από τις παραλίες. Θα βρουν τις πόρτες των σπιτιών τους και των επιχειρήσεών τους μπλοκαρισμένες από σημειώματα της εφορίας. Σημειώστε για να μη χάσετε το λογαριασμό.

Εισοδηματική έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, ΕΤΑΚ για το 2010 που δεν έχει πληρωθεί ακόμη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας που μάζεψε τα βασικότερα μπιλιετάκια που θα έρθουν έχουμε και λέμε:

1. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% θα πληρώνουν από φέτος και κάθε χρόνο μέχρι το 2015 όλοι ανεξαρτήτως οι φορολογούμενοι με ετήσιο δηλωθέν συνολικό καθαρό εισόδημα (μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών) άνω των 12.000 ευρώ. Εξαιρούνται μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και όσοι παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Η πληρωμή θα γίνει με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα στείλει το υπουργείο. Εξοφλείται είτε εφάπαξ με έκπτωση 5% είτε μέχρι 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωσή της.

2. ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

Από φέτος και κάθε χρόνο εφ' όρου άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας, ο επιτηδευματίας και ο ελεύθερος επαγγελματίας, με βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, θα πληρώνει τέλος επιτηδεύματος. Το Τέλος ειδικά για φέτος είναι 300 ευρώ. Από του χρόνου αυξάνει στα 400 ευρώ για όσους δραστηριοποιούνται σε πόλεις μέχρι 200.000 κατοίκους και 500 ευρώ σε μεγαλύτερες πόλεις, πλέον των 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα. Οποιοι διατηρούν δελτίο παροχής υπηρεσιών, ακόμα και οι συμβασιούχοι, θα πληρώσουν το Τέλος. Αν το κλείσουν τώρα, θα πληρώσουν Τέλος μόνο για όσους μήνες διατηρούσαν το δελτίο.

3. ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Στα τέλη κυκλοφορίας που αφορούν το 2012, θα δοθεί πιθανότατα η δυνατότητα εξόφλησής τους μέχρι και τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, καθώς τα έσοδα των δύο πρώτων μηνών κάθε χρόνου εγγράφονται στον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Τα νέα τέλη έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο γύρω στο 10% και κυμαίνονται από 22 ευρώ έως 1.320 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά για όσα εκτελωνίστηκαν μέχρι 31/10/2010. Τα οχήματα που εκτελωνίστηκαν από 1ης/11/2010 και μετά πληρώνουν τέλος 0,90 -3,40 ευρώ κατά γραμμάριο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

4. ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ

Οι κάτοχοι οχημάτων άνω των 1.929 κυβικών, πισινών, σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών, ανεμόπτερων και ελικοπτέρων θα πληρώσουν φέτος έκτακτη εισφορά 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης, όπως αυτή προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011.

Της εισφοράς εξαιρούνται τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών, τα αυτοκίνητα των αναπήρων που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και τα μηχανοκίνητα σκάφη

5.  ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Φόρος ακινήτων από τα 200.001 ευρώ αξία περιουσίας πληρώνουν από φέτος οι ιδιοκτήτες. Το μειωμένο αφορολόγητο των 200.000 ευρώ έναντι 400.000 ευρώ, που ίσχυε με το νόμο 3842/2010, ισχύει από 1ης/1/2011, αλλά επιβαρύνει και το προηγούμενο έτος, για το οποίο ο φόρος θα πληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011. Οι συντελεστές του ΦΑΠ ξεκινούν από 0,2% για τα επόμενα 300.000 ευρώ αξία περιουσίας μετά το αφορολόγητο των 200.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι 1% για αξία περιουσίας άνω των 800.000 ευρώ.

Ο νόμος 3842/2010 προέβλεπε και την επιβολή συντελεστή 2% για την αξία περιουσίας άνω των 5 εκατ. ευρώ κατά την τριετία 2010-2012.

Ο φόρος των ετών 2010 και 2011, ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα, εξοφλείται σε 3 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωσή του.

Λένε ότι η κυβέρνηση δουλεύει πολύ και οι περισσότεροι υπουργοί δε θα κάνουν τα μπάνια του λαού. Μήπως, λέμε εμείς, να πάνε για μόνιμα μπάνια μπας και τη γλιτώσει η χώρα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xenios avatar
  xenios 31/07/2011 10:55:50

  Λοιπόν αυτό ήταν.

  Φεύγω αύριο για την Ελούντα, θα κλείσω την σουίτα που έμενε ο Ανδρέας, θα περάσω μια μέρα φανταστική και την άλλη μέρα, θα δέσω μια μεγάλη πέτρα στον λαιμό και εκεί ανοικτά, κοντά στην Σπιναλόγκα, θα κάνω μπλουμ.

  Αν ήταν μόνο ο Σεπτέμβρης μαύρος, καλά θα ήταν, δυστυχώς επί GAP, όλοι οι μήνες μαύροι και άραχνοι είναι.

  • ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ @ xenios 31/07/2011 11:42:21

   Εγω λεω να σας ακολουθησουμε αλλα τη μεγαλη πετρα να τη δεσουμε στο λαιμο αλλων.Δεν νομιζετε οτι παρατραβηξε η αλητεια τους;

   • Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... avatar
    Θα τους παρει και θα τους σηκωσει... @ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 31/07/2011 12:23:48

    "Δεν νομιζετε οτι παρατραβηξε η αλητεια τους;"

    ακριβώς όπως τα γράφετε. Καιρός να τελειώνουμε μαζί τους!!!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ xenios 31/07/2011 13:43:31

   Σιγά μη δέσω πέτρα στο λαιμό! Στο δικό τους λαιμό θα τη δέσω.... Ρε ξυπνάτεεεε Ήγγικεν η ώρα τους!

   • nyfitsa avatar
    nyfitsa @ Γιώργος 31/07/2011 15:58:01

    Σωστάάά, χαχαχαχα !!!

 2. ντο ρε μι φα σολ avatar
  ντο ρε μι φα σολ 31/07/2011 11:39:07

  Αυτο που ειναι τελειως παρανοϊκο και αξιζει το βραβειο της υπερτατης μαλακιας ειναι το "τελος επιτηδευματος". Εγω, ας πουμε, εχω φετος συνολικα εσοδα με ΔΠΥ υψους 217 ευρω και θα μου ζητησουν να πληρωσω 300 ! (Περσυ, προπερσυ και επι χρονια πισω ειχα συνολικα εσοδα 0 ευρω γιατι δεν υπηρχε δουλεια). Προτεινω λοιπον να θεσπιστει και φορος για οποιους φορανε γυαλια μυωπιας, για οποιους εχουν κανει σφραγισματα στα δοντια τους και για οποιους εχουν πυτιριδα. Πρεπει ολοι μας να βοηθησουμε ωστε να σωθει η Ελλαδα.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ ντο ρε μι φα σολ 31/07/2011 12:28:54

   Για να μην πούμε ότι πληρώνεις την ασφάλειά σου, και δεν μπορείς να βγεις στην ανεργία....
   Σε καταλαβαίνω φίλε...

 3. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 31/07/2011 11:52:28

  Μα καλά τυφλοί είστε και τα βλέπετε όλα μαύρα ; Δεν βλέπετε το έργο του πιο πετυχημένου υπουργού των τελευταίων δεκαετιών που συνένωσε τους Δήμους και τους άφησε χωρίς πόρους, ή που με το λαθρονομοσχέδιο προσπαθεί να ελκύσει ακόμα περισσότερους λάθρο για να αλλοιωθεί το συμπαγές του ελληνορθόδοξου πληθυσμού στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Ο επικός αγώνας του κατά των κίτρινων ορδών των ταξιτζηδοσυμμοριτών θα γραφτεί στην ιστορία και αναζητείται ο νέος Όμηρος που θα γράψει τις ωδές που θα τραγουδιούνται στους αιώνες.
  Δεν βλέπετε το τιτάνιο έργο του υπουργού Υγείας, όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω κι αν έχω φράγκα αναρρώνω; Ή μήπως το τιτανοτεράστιο έργο της Αννούλας που εκτελεί κατά γράμμα τις ιερές ντιρεκτίβες της λέσχης.
  Αμάν πια αυτή η μιζέρια σας, βγάλτε τα μαύρα γιαλιά και τις κομματικές σας παρωπίδες και ανακράξτε : Mega Gap, don't stop ; we like it !

 4. Μανούσος avatar
  Μανούσος 31/07/2011 13:39:18

  Αμάν πια με αυτή τη μιζέρια, νομίζω πως το έχετε παρακάνει! Μήπως είναι καιρός να σταματήσετε την καταστροφολογία και το κλάμα?
  Μπορεί να έχουμε πιάσει πάτο, αλλά οι θυσίες όλων μας πιάσαν τόπο και γλιτώσαμε τα χειρότερα.
  Κάντε λίγο υπομονή και σκεφτείτε λίγο θετικά, η οικονομία και το κλίμα θα φτιάξουν σιγά-σιγά απλά χρειάζεται λίγο χρόνος!

  • παρατηρητής avatar
   παρατηρητής @ Μανούσος 31/07/2011 15:38:07

   Τα πρώτα 400 χρόνια είναι δύσκολα. Μετά συνηθίζεις. Όχι σαν εκείνους τους αχάριστους , ξυπόλητους και αγράμματους τρομοκράτες του 1821 !

 5. Enzo avatar
  Enzo 31/07/2011 13:48:45

  Τον σεπτέμβριο έρχονται και οι φορτηγατζηδες και θα γίνουμε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα

 6. Δεθελοντής avatar
  Δεθελοντής 31/07/2011 14:03:36

  Που ήταν οι ταξιτζήδες τον Ιούνιο;
  Οι φορτηγατζήδες ;

  Είχα γράψει παλιότερα:
  Κόβουν έντεχνα την Ελληνική κοινωνία σε μικρά κομμάτια, για να μπορέσουν να την ελέγξουν τμηματικά. Όταν νοιώσεις ότι έμεινες μόνο εσύ στο κομματάκι σου, τότε θα είναι αργά...

  Όσο και να ψάχνω δεν βλέπω κανέναν στο κομματάκι μου.
  Ψυχή βαθιά.

 7. Enzo avatar
  Enzo 31/07/2011 14:07:08

  Ο Γιώργακης πέφτει και όλο το ΠΑΣΟΚ .
  Απλά είναι σε slow motion η πτώση τους .
  Απορία και μυστήριο είναι γιατί η ΝΔ δεν τους δίνει το τελειωτικό Σουτ!

 8. markos avatar
  markos 31/07/2011 14:08:19

  προσωπικα ολα αυτα τα μετρα με αφηνουν αδιαφορο δεν εχω φραγκο δεν θα παρουν ουτε ευρω

 9. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 31/07/2011 15:27:56

  Mega Gap, don’t stop ; we like it !

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 31/07/2011 17:59:35

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΝΟΥΣΟ: ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΑΝ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΛΕΣ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ; ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΟΥΝ, ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΣΟΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΘΟΥΜΕ!!!!

 11. Orestios avatar
  Orestios 31/07/2011 22:53:03

  Μα δεν είναι υπέροχος ο Σοσιαλισμός?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.