05/04/2010 11:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται και το ΔΝΤ

Στα μέσα την εβδομάδας έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θα έχει επαφές με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Τα στελέχη του διεθνούς οργανισμού θα πράσχουν «τεχνική βοήθεια» σε θέματα φορολογίας και κατάρτισης του προϋπολογισμού. Ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι επί τάπητος θα τεθούν και η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Εξάλλου, στις αρχές Μαΐου θα έρθει στην Αθήνα το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ, εν όψει της έκθεσης προόδου για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στις 16 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MAKYS avatar
  MAKYS 05/04/2010 11:47:47

  -Τα κορόϊδα σύνταξη στα 65 ή και τα 67 και οι «ξύπνοι» στα 45 ή τα 50 !!!!


  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

  Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

  26.02.10

  Το ..πόπολο ή τα κορόϊδα θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 65 ή και τα 67 και οι «ξύπνοι» οι «δικοί» μας στα 45 ή τα 50 και άσε τα κλιμάκια της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. να κάνουν ελέγχους!
  Τις παραπάνω φράσεις αναφωνεί όποιος διαβάσει δυo πρόσφατες ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρίες, μετά την διαβεβαίωση που έλαβαν από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη ότι το καθεστώς των όρων της συνταξιοδότησής τους ,που είναι 25 χρόνια εργασίας και σύνταξη στα 45 ή τα 50, δεν θα αλλάξει παρά τις αλλαγές που θα γίνουν στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Μάλιστα μετά την δέσμευση αυτή που απέσπασαν προ ημερών , που υποτίθεται ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος, είχε βγεί …στο μπαλκόνι του υπουργείου του και φώναζε ότι «δεν υπάρχει σάλιο» και άλλα παρόμοια, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, μη μπορώντας να κρύψουν τη χαρά τους, έσπευσαν να ανακοινώσουν τα ευχάριστα «μαντάτα» στους εργαζόμενους των ασφαλιστικών εταιριών. Πρώτη έκανε ανακοίνωση στις 19 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος και ακολούθησαν μετά και άλλοι σύλλογοι,(22-2-2010) ένας εκ των οποίων είναι και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Αγροτικής Α.Ε.Ε.Γ.Α , δηλαδή της Αγροτικής Ασφαλιστικής, η οποία είναι θυγατρική εταιρία της Αγροτικής Τραπέζης της Ελλάδος.

  Πρόκειται για την έκφραση μιας ακόμη …διγλωσσίας της σημερινή Κυβέρνησης, η οποία , με τον τρόπο αυτό, εκπέμπει μηνύματα αναξιοπιστίας και στους πολίτες της χώρας αλλά και στις περίφημες «αγορές», στις οποίες καταφεύγει η Χώρα μας για να δανεισθεί τα χρήματα που έχει ανάγκη για να καλύψει τις δαπάνες του κράτους, μέσα στις οποίες είναι και οι συντάξεις! Επίσης με τις δεσμεύσεις που έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων στις ασφαλιστικές
  εταιρίες, ουσιαστικά δημιουργεί μια κατηγορία «ημετέρων» στον χώρο της εργασίας και της ασφάλισης, η οποία διατηρεί τεράστια προνόμια προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, τα οποία οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν θα έχουν! Διότι είναι τουλάχιστο προκλητικό να συνταξιοδοτείται κάποιος πλήρως έχοντα 25 χρόνια εργασίας και ηλικάι 45 ή 50 ετών, ακόμη και όταν αλλάξουν οι όροι συνταξιοδότησης με αύξηση των ορίων ηλικίας, για το σύνολο των εργαζομένων!
  Τέλος , σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστές, η δυνατότητα συνταξιοδότησης και μετά την 1-1-2011 των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρίες, την οποία υποσχέθηκε να μελετήσει «σοβαρά» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει να κάνει και με την επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να εξακολουθήσει να έχει τον πλήρη έλεγχο διαφόρων τομέων εργαζομένων, καθώς έτσι ένας μεγάλος αριθμός συνδικαλιστικών στελεχών, θα μπορούν να παραμένουν στις θέσεις τους στις Ασφαλιστικές Εταιρίες και μετά το 2011 και άρα να διοικούν τους Συλλόγους καθώς οι περισσότεροι από αυτούς στο τέλος του 2010 θα έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια εργασίας και θα είναι άλλοι μέν 45 και άλλοι 50 και υποχρεωτικά θα συνταξιοδοτηθούν.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ MAKYS 05/04/2010 13:29:48

   Καλα, ας βρω ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ απο αυτους να εργαζεται ενω ειναι σε συνταξη και ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ!
   Αν δε κανει κατι το σάπιο κράτος, τότε θα κάνουμε εμείς!
   Οι ασφαλιστηκές ασφα-ληστικές εταιρίες που έχυοεμ στην Ελλάδα λειουργούν ως εξής: Έχεις π.χ. όχημα τετράτροχο ή δίκυκλο και τυγχάνει να μην πρόλαβες να το ασφαλίσεις και είχες εμπλακεί σε ατύχημα, τότε θα στείλουν τα κοράκια τους οι εταιρίες τις οποίες βαραίνουν οι ευθύνες των αποζημιώσεων να δουν αν μπορούν να "εξαφανίσουν" το όχημα και να μην υπάρχουν πειστήρια πριν τις όποιες πραγματογνομωσύνες.
   Δυστηχώς έτσι λειτουργούν οι ασφαληστικές στην ελλάδα τουλάχισταν ως προς τις αποζημιώσεις οδικών ατυχημάτων. Σαν πρόσωπα του κοινού ποινικού δικαίου.
   Ας πετύχω κανέναν απο αυτούς τους συνταξιοτηθέντες στα 45 και στα 50 να κάνει άλλη δουλειά και έχουν να κλάψουν μανούλες.
   Αν το Κράτος, δεν κάνει κάτι, τότε κάνε κάτι εσυ Έλληνα!

 2. Dimi avatar
  Dimi 05/04/2010 12:17:36

  “Debt Slavery - Economic Colonialism - The International Monetary Fund”
  Source: http://www.bilderberg.org/imf.htm

  “The only thing necessary for the triumph of evil, Is For Good Men To Do Nothing” ~Edmund Burke

  “If You Want to Kill, Do It Fast” ~Henry A. Kissinger

  “We are in the process of destroying an entire society. It is as simple as that. It is illegal and immoral.” ~Denis Halliday,former UN Humanitarian Coordinator for Iraq. October 1998

  “New World Order is Another Name for Hell!” ~Dennis Wheatly

  “The New World Order is Here!” http://bit.ly/Mxsef

  Mr George Papandreou, Prime Minister of Greece AND Minister of Foreign Affairs of Greece, Hello!!!!!!!!!!

 3. nbechr avatar
  nbechr 05/04/2010 13:21:43

  Η διαδικασία ξεκινά .
  Το ΔΝΤ επισκέπτεται , ερευνά τα στοιχεία και κάνει παρατηρήσεις . Είναι τα προαπαιτούμενα σε πρώτη φάση για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση .
  Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν καταγγελίες ΠΡΟΣ το ΔΝΤ για τα προβαλλόμενα στοιχεία , εστω και από απλούς πολίτες πού θίγονται από την διγλωσσία της Κυβέρνησης.

 4. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 05/04/2010 14:20:22

  ΄ Περαστικά στον Ανδρέα Λοβέρδο.Σύντομα όρθιος,γερός,δυνατός,γρανιτένιος.

 5. Dimi avatar
  Dimi 05/04/2010 15:06:17

  A Discussion Paper from the Center for Economic and Policy Research (CEPR) dated October 2009:

  “IMF Supported Macroeconomic Policies and the World Recession. A Look at Forty-One Borrowing Countries” http://bit.ly/dg4Pnu

  Σχόλια:

  1- Οι 41 χώρες δανεισμού από το ΔΝΤ, είναι ουσιαστικά αναπτυσσόμενες ή/και τριτοκοσμικές χώρες!

  2- Οι 31 χώρες απ'αυτές, δανείστηκαν από το ΔΝΤ με εξοντωτικές και επιζήμιες πρακτικές pro-cyclical fiscal/monetary.

  3- Διαβάστε την ανάλυση συμφωνίας δανεισμού της Ουγγαρίας από το ΔΝΤ (Σελ. 41-42) γιά την οποία - με το ταξείδι/αστραπή στην Ουγγαρία - ο «Ελλην» πρωθυπουργός έδειξε να ενδιαφέρεται..

 6. spartaner avatar
  spartaner 05/04/2010 16:05:23  Στο νοσοκομείο «Νίμιτς» νοσηλεύεται για εξετάσεις ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
  Ο κ.Λοβέρδος λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής κι ενώ βρισκόταν στο νομό Ημαθίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας με κοιλιακό άλγος.
  Του έγιναν εξετάσεις και για αξονική τομογραφία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νάουσας, καθώς στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου της Βέροιας είχε εξαντληθεί η λυχνία.
  Γύρω στις 4 τα ξημερώματα ο υπουργός αναχώρησε για την Αθήνα και εισήχθη στο νοσοκομείο «Νίμιτς».
  Ο διευθυντής Ακτινολογικού του νοσοκομείου Βέροιας Εμμανουήλ Γουναράς δήλωσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί διαπιστώθηκε ότι εξαντλήθηκε η λυχνία και δεν ήταν δυνατή η άμεση αντικατάστασή της (η προμήθειά της γίνεται από το εξωτερικό) λόγω των εορτών του Πάσχα.
  Πως λέμε αυτός πήγε σαν το σκυλί στα αμπέλι μα τι ντροπή είναι αυτή? μα μετά θέλεις να γίνεις κράτος μα με τι προδιαγραφές ? με τι φόντα όταν η λυχνία σου και τα μυαλά σου Ω !! ελληνικό κράτος σου μένουν μέρα μεσημέρι στον δρόμο..  Tώρα πρέπει να αναλύσουμε γιατί έγινε αυτό. Οταν σαν νοσοκομείο έχεις ενα τέτοιο μηχάνημα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟΚ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΩΝ για τέτοιους είδους περιπτώσεις.???.Δηλαδή τι τριτοκοσμικός προγραμματισμός ειναι αυτός.
  Ερωτώ θα μπορούσε αυτό να γίνει σε ενα νοσοκομείο της Γαλλίας Γερμανιας Ελβετίας?
  Αν ήταν ιδιωτικό το νοσοκομείο θα μπορούσε να τις λείπει αυτή η λυχνία? Aλλα θα περάσει και αυτό στο ντούκου οπως έχουν περάσει τόοοοοσααα πολλά σε αυτή τη χώρα.???
  Σκέψου όμως τώρα αγαπητέ Δημοσθένη αν τα νοσοκομεία δούλευαν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μήπως θα είχε γκρεμοτσακισθεί ο υπεύθυνος του νοσοκομείου να είχε αυτό το ανταλλακτικό? Aλλά που να περάσεις στον Ελληνικό λαό μια τέτοια επανάσταση..??Iδιωτικοποίηση των νοσοκομείων?? Θα γίνει λαική επανάσταση...
  Καλη Βδομάδα σε όλους.

  • nbechr avatar
   nbechr @ spartaner 05/04/2010 17:15:43

   Ο χρόνος ζωής μιάς λυχνίας CT ( Αξονικού Τομογράφου ) είναι γνωστός. Είναι όμως πιθανή μια έκτακτη βλάβη. Εξαρτάται τί συμβόλαιο συντήρησης υπάρχει, τί προβλέπει και τι καλύπτει .
   Θα μπορούσε φυσικά να συμβεί σε Νοσοκομείο οποιασδήποτε χώρας αρκεί να ήταν εκτακτη βλάβη της λυχνίας και εντός 48 ωρών θα είχε αποκατασταθεί.
   Οσο για το τελευταίο σχόλιο , είναι αδύνατον ενα Ελληνικό Νοσοκομείο να δουλέψει με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια μια και οταν η ΝΔ πήρε 45 % πανελληνίως στα Νοσοκομεία είχε βία 20% με ένα ΠΑΣΟΚ σταθερά 52% - 55%.
   Η πόλις εάλω , με την ίδρυση τού ΕΣΥ.

 7. spartaner avatar
  spartaner 05/04/2010 18:10:04

  nbechr
  Ta λέτα σωστά. Όμως για ενα κομμάτι της κατάντιας μας φταίμε και μεις οι ίδιοι δηδ οι ψηφοφόροι. Εννοώ μήπως τελικά δεν έχουμε σταθεί ουτε και μεις στο ύψος των περιστάσεων που απαιτουσαν και απαιτούν οι καιροί. Θέλω να πώ τελικά οτι τόσα χρόνια δεν χτυπήσαμε και μείς με τη δυναμη μας το απαράδεκτο πολιτικό σύστημα. Σκεφθείτε τώρα αν ΕΜΕΙΣ οι πολίτες και ο καθένας μας εννοώ ξεχωριστά.
  α)Δεν ζητούσαμε ρουσφέτια..
  β)ελεγχαμε το πολιτικό μας σύστημα με σύστημα δημοψηφισμάτων αλα Ελβετίας.
  γ)στέλναμε γράμματα και διαμαρτυριίες στους εκάστοτε πολιτικούς μας
  δ)είχαμε αποδεχθεί την άρση της μονιμότητας
  ε)υπήρχε διαφάνεια σε κάθε συναλλαγή με το κράτος μέσω ελέγχου των πολιτών.
  στ)δεν λαδώναμε ... πόσο διαφορετικά θα ήταν η χώρα.????
  Νομίζεται όμως οτι μας έχουν πιάσει Κωτσους?? Η χάσαμε πια τα αντανακλαστικά μας θεωρούμε το αυτονόητο και το λογικό σαν απραγματοποίητο και έχουμε τόσο πορωθεί πιά που έχουμε χάσει το αισθημα του μέτρου..
  Ολα αυτά που συμβαίνουν σήμερα έχουν προβλεφθεί απο καιρό ..εννοώ εδώ και 10ετιες απο προσωπικότητες της χώρας μας οπως ο δημοσιογράφος Γιαννης Μαρίνος του Οικονομικού Ταχυδρόμου αν σας λεει κάτι αυτό το περιοδικό. Οσο για το (γκρεμοτσάκισμα) το χρειαζόμαστε αλλα πολύ φοβούμε οτι θα ματώσουμε όλοι ανεξαιρέτως και κει είναι το πρόβλημα..

  @ nbechr says: Οσο για το τελευταίο σχόλιο , είναι αδύνατον ενα Ελληνικό Νοσοκομείο να δουλέψει με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια μια και οταν η ΝΔ πήρε 45 % πανελληνίως στα Νοσοκομεία είχε βία 20% με ένα ΠΑΣΟΚ σταθερά 52% – 55%.

  Eρώτηση...και πως σπάζει αυτός ο κύκλος άραγε???
  χαιρετισμούς.

  • nbechr avatar
   nbechr @ spartaner 05/04/2010 19:57:33

   Τα Νοσοκομεία για να δουλέψουν σωστά πρέπει να απαλλαγούν από τον σφιχτό εναγκαλισμό τού Υπουργείου Υγείας. Σήμερα όλες οι αγορές , οι προσλήψεις , οι αποσπάσεις - μετατάξεις , οι επιτροπές επιλογής ιατρών ΕΣΥ κλπ αποφασίζονται από το Υπουργείο Υγείας!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Σε ποιά χώρα τού κόσμου συμβαίνει το ίδιο ;
   Στήθηκε ένας μηχανισμός στήριξης τού κρατισμού πουλώντας υποσχέσεις δωρεάν Υγείας , λές και η Ελλάδα μπορεί να παρέχει δωρεάν Υγεία σε όλους!!!!!!!!!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ spartaner 06/04/2010 00:41:38

   Σπαρτιάτη, νομίζω ότι ο κύκλος θα σπάσει μόνον όταν διαψευσθούν οι (ανεδαφικές) προσδοκίες που καλλιέργησε ο σοσιαληστικός δαίμονας.

   Ας ελπίσουμε η τρέχουσα κρίση να λειτουργήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι μάλλον το τελευταίο μας καταφύγιο.

 8. ataktos avatar
  ataktos 05/04/2010 19:38:42

  οι ΗΠΑ επανεμφανίζονται δυναμικά στο ελληνικό «οικόπεδο» για …παρατεταμένη εγκατάσταση....

  • Dimi avatar
   Dimi @ ataktos 05/04/2010 20:17:55

   Εγκαταστάσεις "εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου" και χωρίς κατάθεση πλήρους φακέλλου πολεοδομικής μελέτης στο Γενικό Πρωτόκολλο, κατεδαφίζονται..

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ ataktos 06/04/2010 02:35:41

   Ας ελπίσουμε ότι θα υποστούν απαλλοτρίωση σύντομα μπας και γλυτώσουμε.

 9. spartaner avatar
  spartaner 05/04/2010 22:33:04

  Αγαπητέ Δημοσθένη σας χαιρετώ. Πρώτα πρώτα να σας λύσω την απορία σχετικά μετ το ψευδωνυμό μου.
  α) Εχει να κάνει με τη καταγωγή μου.
  β) Εκτός αυτού θαύμαζα και ακόμα θαυμάζω τις αρετές τών αρχαίων Λακεδαιμονίων.

  Σχετικά με τη διαπίστωση..(( ένας κούκος δεν φερνή την άνοιξη και ο κυρ Γιάννης είναι εντελώς ολομόναχος ποιος τον διαβάζει πλέον? από τον τίμιο και αξιόλογο Οικονομικό ταχυδρόμο η τοις στήλες του Βήματος εσείς και εμείς δεν γεμίζουμε ούτε λεωφορείο))
  Εκεί είναι το πρόβλημα διότι άλλαξαν οι αξίες στη χώρα μας λόγω της παρουσίασης λάθος πρωτύπων για μιμηση προς τη νεολαία μας με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο σημερινό χάλι.
  xairetismous

  • nbechr avatar
   nbechr @ spartaner 05/04/2010 22:50:35

   Κοινή καταγωγή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.