21/08/2010 12:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται η σύγκρουση για την ΔΕΗ

Τι προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο για τον τομέα της ενέργειας.

Έως το τέλος του χρόνου καλείται η κυβέρνηση να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θα εξασφαλίζει πλήρη απελευθέρωση και της λιγνιτικής παραγωγής, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που συμφωνήθηκε με την Τρόικα ενώ πρέπει να προχωρήσει με ταχείς διαδικασίες και προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων του ρεύματος.

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο καθορίζει σαφές και αυστηρό χρονοδιάγραμμα, τόσο για την αναθεώρηση των τιμολογίων και την κατάργηση των ρυθμιζόμενων τιμών για όλους τους καταναλωτές, εκτός από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, έως τον Ιούνιο του 2011, όσο και για την παροχή δυνατότητας πρόσβασης ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή, καθώς και για τη δημιουργία ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης της υδροηλεκτρικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα το νέο Μνημόνιο προβλέπει ότι έως τον Μάρτιο του 2011 θα πρέπει:

- Να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου για το άνοιγμα σε τρίτους της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη. Το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί προς έγκριση στην Τρόικα έως το τέλος του τρέχοντος έτους .

- Να αρχίσει η διαχείριση των υδάτινων ενεργειακών αποθεμάτων (υδροηλεκτρικοί σταθμοί) από ανεξάρτητο φορέα, ή από τον διαχειριστή του συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ).

- Να αρχίσει η υλοποίηση του μηχανισμού που θα διασφαλίσει ότι τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας αντανακλούν σταδιακά και το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής της αγοράς, με εξαίρεση τις πιο ευάλωτες ομάδες καταναλωτών.

Ακόμα, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο Μνημόνιο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δραστηριότητες του δικτύου είναι αποδεσμευμένες από δραστηριότητες προσφοράς, η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα εξής μέτρα:

- Να υιοθετήσει απόφαση για τις λεπτομέρειες της αποδέσμευσης του διαχειριστή συστήματος μεταφοράς και να υιοθετήσει την απαραίτητη νομοθεσία για να διασφαλίσει την πλήρη αποδέσμευση των χειριστών συστήματος μεταφοράς ηλεκτρισμού αλλά και φυσικού αερίου, μέχρι το Μάρτιο του 2012.

- Να διασφαλίσει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου διαχειριστή του συστήματος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, θα πρέπει να μεταφέρει στη ΡΑΕ όλες τις ρυθμιστικές εξουσίες που αποδίδονται από την ΕΕ στους ρυθμιστές ενέργειας (αδειοδότηση, πρόσβαση δικτύου, χρεώσεις δικτύου, επίβλεψη αγοράς κα), αλλά και να λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της ΡΑΕ.

Τέλος σύμφωνα με το Μνημόνιο έως τον Ιούνιο του 2011 η κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει τα ρυθμιζόμενα τιμολόγια ρεύματος για όλους τους καταναλωτές, εκτός από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γιαννης αγιαννης avatar
  γιαννης αγιαννης 21/08/2010 12:54:07

  η τελευταια σοβιετικου τυπου ...χωρα της Ευρωπης..

 2. DrNo avatar
  DrNo 21/08/2010 13:24:53

  Απορίες:
  1. Όταν ζητούν πλήρη ανεξαρτητοποίηση της ΡΑΕ τι εννοούν? Ποιος θα εκλέγει Πρόεδρο? Οι συμμετέχοντες στην αγορά?
  Ο νυν Προεδρος κ. Βασιλάκος ήταν παλιά επί ΠΑΣΟΚ Γεν. Γραμματεας και ανεκαθεν στελεχος του τομεα ενεργειας ΠΑΣΟΚ..κοινώς πασοκικό κομματόσκυλο. Τα νέα μέλη Δ.Σ. ΡΑΕ φυτευονται από την Τίνα.
  2. Το θέμα των υπεράριθμων, τεμπεληδων, αγράμματων, οπαδών του συντρόφου Φωτόπουλου.... υπαλλήλων ΔΕΗ γιατί δεν το θίγουν? Οποιος έχει πάει σε πρακτορείο ΔΕΗ, ή έχει στηθεί μερικές ώρες από τεχνικό ΔΕΗ με το απλωμένο χέρι για το φακελάκι... καταλαβαίνει το τριτοκοσμικό χάλι της πασοκοκρατουμενης ΔΕΗ

 3. Greekx avatar
  Greekx 21/08/2010 13:52:01

  Το ρεύμα να το ξεχάσουμε - ξεσκονίστε τις λάμπες πετρελαίου εάν και εφ' όσον βρίσκουμε και πετρέλαιο στο κοντινό ζοφερό μέλλον!!!

 4. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 21/08/2010 14:17:22

  και αυτός με το κανό του...
  www.adesmeytos.gr/news.php?aid=20471

 5. Pantazis avatar
  Pantazis 21/08/2010 14:48:55

  Η ΔΕΗ δεν διαθέτει διαδικασίες για την αποφυγή κρουσμάτων δωροδοκίας, διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος. Αντίθετα, κατά τη τελευταία δεκαπενταετία πριμοδοτεί συστηματικά τη διαφθορά όπως αποδεικνύει η περίπτωση Κ. Πανέτα.


  Η Ελληνική Δημοκρατία έχει τις παρακάτω ΤΡΕΙΣ καταδίκες από το Ευρωπαικό Δικαστήριο λόγω της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ της ΔΕΗ στις αναθέσεις Θερμοηλεκτρικών έργων στους γνωστούς Νταβατζήδες σε υπερτιμολογημένα τιμήματα μεταξύ 2000-2006:

  1. Judgment of the EU Court (First Chamber) of 2 June 2005 in Case C-394/02

  2. Judgment of the EU Court (Second Chamber) of 7 July 2005 in Case C- 364/03

  3. Judgment of the EU Court in Case C-250 /07 of 04 June 2009.

  Ο τότε αρμόδιος Γενικός Διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. Κωνσταντίνος Πανέτας (2000 -2005) επανήλθε ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ από τον Δεκέμβριο του 2009 και έκτοτε συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές ανάθεσης των νέων θερμοηλεκτρικών έργων της εταιρείας και διαιωνίζει τη διαφθορά.


  http://www.dei.gr/Default.aspx?id=1134&nt=18&lang=1

  Κωνσταντίνος Πανέτας, Σύμβουλος
  Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Υπηρέτησε στη ΔΕΗ για 34 και πλέον χρόνια σε θέσεις υψηλής διοικητικής ευθύνης. Στο διάστημα αυτό εκπροσώπησε την Επιχείρηση, σε πολλές περιπτώσεις, και σε διεθνείς Οργανισμούς για την ενέργεια καθώς και σε συνέδρια.
  Διετέλεσε Γενικός Δ/ντής Διανομής (Δίκτυο και Εμπορία) της ΔΕΗ ΓΙΑ 7 ΧΡΌΝΙΑ (1993 – 2000).
  Ακολούθως υπήρξε Γενικός Δ/ντής Παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. για 5 χρόνια (2000 – 2005).
  Διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠΑ Α.Ε. για 8 χρόνια (1996 – 2004).
  Επίσης υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. από το 2001 – 2006.
  Από το 2000 έως το 2005 ήταν μέλος της ENERGY POLICY & CENERATION COMMITTEE της EURELECTRIC (Union of the Electricity Industry).

 6. Energiakos avatar
  Energiakos 21/08/2010 14:54:40

  Έχει κάνει κάτι η ΓΕΝΟΠ για τις απ΄ ευθείας αναθέσεις στους νταβατζήδες?

  ΤΟ ΠΑΡΟΝ 16/04/2006
  Πού καταντήσαμε, Μπαϊρακτάρη
  Ιδού οι «νταβατζήδες», κύριε πρωθυπουργέ

  Ένας δικός σας, ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, τους «δίνει» με ονόματα και διευθύνσεις

  Στημένοι είναι όλοι οι διαγωνισμοί που γίνονται στη ΔΕΗ! Και κατευθύνουν τα αποτελέσματα προς τον επιθυμητό ανάδοχο, αφού προηγουμένως έχουν αποκλεισθεί μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού και οι προδιαγραφές αποκλείουν τους ανεπιθύμητους…
  Και φυσικά τα νήματα κινεί η διαπλοκή, που στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας βασιλεύει… Και σήμερα και χθες…

  Οι μεθοδεύσεις είναι σατανικές. Ξεπερνούν τον νου το τι σκαρφίζονται για να κατευθυνθεί ένα έργο σ’ εκείνον που θέλουν. Και κατά σύμπτωση προνομιούχος είναι ο κ. Μυτιληναίος, που έχει και τους ανθρώπους του μέσα στη ΔΕΗ! Άνω-κάτω για άλλη μια φορά τα φέρνει ο Γιάννης Παλαιοκρασάς, με τα όσα φοβερά καταγγέλλει στο υπόμνημα που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, ο οποίος διεξάγει την έρευνα μετά τους φακέλους που είχε παραδώσει ο κ. Παλαιοκρασσάς ως πρόεδρος της ΔΕΗ. Φωλιά της διαπλοκής η ΔΕΗ. Κι όχι μόνο. Ο κ. Παλαιοκρασσάς εντάσσει και το υπουργείο Ανάπτυξης. Από το 1999 πρωταγωνιστούσε και κάλυπτε τις κομπίνες και τα σκάνδαλα. Και βέβαια ο χαμένος ο ελληνικός λαός και η χώρα με την πληρωμή παραπάνω δισεκατομμυρίων, απ΄ όσο πραγματικά κόστιζε το έργο! Ο κ. Παλαιοκρασάς αποκαλύπτει τον ρόλο των εφημερίδων και συγκεκριμένα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, αλλά και του Μπόμπολα!

 7. anonymous avatar
  anonymous 21/08/2010 15:18:46

  Σήμερα διάβαζα στη wikipedia για το λιγνίτη. Είχα μια συζήτηση και μετά από περιέργεια κοίταξα κάποια πράγματα.

  Στην Ελλάδα παράγουμε την ενέργειά μας σε ποσοστό άνω του 50% από λιγνίτη κι έχουμε αποθέματα για τα επόμενα 40-50 χρόνια.

  Στη Γερμανία παράγουν μόνο το 11% της ενέργειάς τους από λιγνίτη κι έχουν αποθέματα για τα επόμενα 200 χρόνια.

  Οι Γερμανοί κάνουν ένα άλλο ενεργειακό μείγμα και δεν εξαντλούν τις πρώτες ύλες τους. Όσο υπάρχουν άλλα κορόιδα που το κάνουν και πουλάνε πρώτη ύλη την αγοράζουν είτε ως πρώτη ύλη είτε ως έτοιμη ενέργεια.

  Εμείς αντίθετα έχουμε επιλέξει την πλήρη εξάντληση της πρώτης ύλης που διαθέτουμε. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για το ενεργειακό μείγμα που θέλουμε, το κόστος του, και τη διάρκειά του σε βάθος χρόνου.

  Από την άλλη τα κόλπα της τρόικας και του μνημονίου για να αρπάξουν τώρα ότι μπορούν δεν πρέπει να περάσουν.

  • spartaner avatar
   spartaner @ anonymous 21/08/2010 17:31:03

   @anonymous.
   Σωστά τα λές αγαπητέ. Αλλά μάλλον οι Γερμανοί είναι (κουτόφραγκοι) και δεν προνοούν όπως οι απόγονοι του Σωκράτη να προγραμματίζουν το μέλλον τους.. Δηλαδή με το γνωστό (έχει ο θεός). Οχι μόνο αυτο.. εχθές 19,08,2010 στο ZDF το δεύτερο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι της Γερμανίας έδειξε τη καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Μερκελ να εγκανιάζει ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ σε κάποια περιοχή της Γερμανίας.. και να δηλώνει οτι στα επόμενα χρόνια θα απεξαρτητοποιηθούμε όσο πιο πολύ μπορούμε απο πετρέλαιο κ.τ.λ. Το περίεργο είναι οτι εκεί δεν είδα καθόλου αγανακτησμενους αγρότες να διαμαρτύρονται οτι δεν θα γκαστρωθούν οι αγελάδες..δεν είδα υπαλλήλους της γερμανικής ΔΕΗ να λένε οτι θα κατεβάσουν τους διακόπτες αφού το πάρκο ανοίκε σε ιδιωτική εταιρεία.. δέν είδα κασάνδρες να προεξοφλούν τη περιβαλοντολογική καταστροφή της Γερμανίας..Σκέπτομαι αν γινόταν αυτό στη Ελλάδα το τι θα είχε να πεί το κόμμα του 7.5 των εκατό, το τι θα είχε να πεί η εκάστοτε οικολογική οργάνωση της περιοχής.. και ο πρωθυπουργός της χώρας ( ο εκάστοτε πρωθυπουργός εννοείται) θα ήταν το ανδρείκελο..πότε τών ρώσων πότε των αμερικάνων και πότε...των Εβραίων... ανάλογα με την εταιρεία που έφτειαξε το έργο.
   Όσο για τη τρόικα..??? Εας επαγρυπνούσαμε εμείς οι ψηφοφόροι τόσα χρόνια ώστε να μην ανοίξουμε τις Κεκροπορτες σε αυτούς τους υποτίθεται ανθέλληνες..Αλλά εδώ και τόσα χρόνια βγάζουμε πρωθυπουργούς που ούτε κάν έχουν υπηρετήσει, υπουργούς που έχουν απαλαχθεί απο στρατο... Μόνο για αντιπαραβολή στο Ισραήλ αν έπρεπε να γίνεις πρωθυπουργός έπρεπε να είχες υπηρετήσεις σε κάποιες απο τις Ειδικές δυνάμεις του..δηλαδή ΛΟΚ ΜΥΚ κτλ... Εν όλίγοις τα λιοντάρια κυβερνούν .και όχι οι ριψάσπιδες...

   • Insider avatar
    Insider @ spartaner 21/08/2010 21:22:22

    Τιμές αγοράς ενέργειας €/kWh από Ανεμογεννήτριες και Φωτοβολταικά στην Γερμανία και στην Ελλάδα
    http://www.energy.eu/#feedin

    Member state Windpower Solar
    Germany 0.05 - 0.09 0.29 - 0.55
    Greece 0.07 - 0.09 0.55

    Η απόκλιση αυτή των τιμών τροφοδοτεί το βούτυρο με το οποίο τρέφεται η διαφθορά στην Ελλάδα. Άδειες εγκατάστασης παρέχονται μόνο σ' αυτούς που συμφωνούν να λαδώσουν....

   • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
    ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ spartaner 22/08/2010 14:21:44

    ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΘΕΙΑΣ ΑΚΤΙΝΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

 8. bgtrotelo avatar
  bgtrotelo 21/08/2010 23:57:25

  Σε ποιά χώρα ρε σεις έξυπνοι της νέας παγκόσμιας ακροφιλελευθερης παράταξης πωλούν κρατική περιουσία πoυ έχει πληρώσει ο Λαός τους; Και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα επιχείρησης. Τι θα προσφέρει ρε φωστήρες η πώληση της ΔΕΗ,εκτός απο μίζες για τον καθορισμό της τιμής σε επιτροπάτα και υπουργούς;
  Σοβαρευτείτε ρε άσχετοι.
  Και οι τάχα μου οικονομολόγοι που δραστηριοποιούνται στο blog ας ανοίξουν τα κιτάπια τους, έστω αυτά των φοιτητικών τους χρόνων, κάτι θα βρούν εκεί για να αποφευγουν τις μαλακίες που γράφουν.

  • spartaner avatar
   spartaner @ bgtrotelo 22/08/2010 20:28:28

   pros bgtrotelo

   Σε πολλές χώρες της γής πωλούν κρατική περιουσία.. και χώρες που ευημερούν. Αλλα τι εννοείς κρατική περιουσία..??Κρατική περιουσία ηταν και οι Θαλαμηγός Χριστίνα του Ονασση αλλά στοίχιζε τα μαλιοκέφαλα μας σε συντήρηση..Επρεπε να τη κρατήσουμε??Εθνικη περιουσία ήταν και η Ολυμπιακή και τη βουλιάξαμε.. Ελεος πιά αν εσύ ηθελες να πληρώνεις μέρος της τιμής του εισητηρίου της Σκανδιναυέζας ξανθιάς που ερχοταν στη Ρόδο μέ Ολυμπιακή καλα να το κάνεις ..διότι τελικά εσυ κάλυπτες τα ελλειματα της ΟΑ.... bgtrotelo.. Εγώ όμως δεν θέλω να τα καλύπτω. Αν οι ιδιωτικές εταιρείες δίνουν μιζες δεν με αφορά διότι τα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες τους και όχι οι πολιτες που φορολογούνται..Η πώληση της ΔΕΗ θα προσφερει.
   α). Αξιοκρατία στη στελέχωση
   β) Ευελιξία στη διοίκηση.
   γ) Τέρμα τα παχυλά εφ απαξ για του συνταξιούχους της που πληρώνει ο καταναλωτής. δηδ εσύ και γώ.
   δ) Τέλος οι μίζες διότι δεν θα μπορεί να αγοράζει υλικά βασιζόμενη σε πολιτική κριτήρια αλλα σε οικονομικά.
   ε) Αξιοποιήση της εγχώριας καθαρης ενέργειας και εννοώ βιομάζα, ανεμο, ηλιο, ακόμα και σκουπίδια όπως κάνουν αλλες ΔΕΗ άλλων κρατών. Η δεν ξέρεις ότι απο το 2013 πρέπει να πληρώνει η ΔΕΗ στο σύστημα ανταλλαγής ρύπων..1. δισεκατομύρια ΕΥΡΩ το χρόνο. Απο που θα βγούν τα χρήματα αυτά bgtrotelo ??? απο τη τσέπη της κρατικής ΔΕΗ δηλαδή απο σένα και απο μένα...

   • ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ avatar
    ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ @ spartaner 22/08/2010 23:23:53

    ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΣΤΑΔΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙΣ ΑΠΟΤΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΙΛΕ, ΤΟ ΑΣΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΩΣ Κ.Κ.Ε ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.
    ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΛΑΟΣ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΛΓΟ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΜΕ, ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΕΡΓΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
    ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΘΡΗΝΟΣ.

   • ataktos avatar
    ataktos @ spartaner 23/08/2010 05:34:27

    ΤΟ ΨΑΧΤΗΡΙ- έχεις πράγματι χιούμορ ..τα λες και τα πιστεύεις χιχχι

   • bgtrotel avatar
    bgtrotel @ spartaner 24/08/2010 12:58:23

    Και όλες αυτές οι "κοινωνικές" παροχές θα χρηματοδοτηθούν απο τους νέους καματερούς ή μέσω υπέρογκης αύξησης των τιμολογίων; Αν ιδιωτικοποιηθεί θα γίνει κοινωνικότερη; Και για ποιό λόγο τότε ο "ιδιώτης" θα αγοράσει; Για να πληρώνει παροχές στον "λαουτζίκο" κατά τον πρωθυπουργό; Σάμπως δεν μας τα λές καλά, ή λάθος κατάλαβες τις δηλώσεις "μπί(α)ρμπι" ή δεν καννοείς τον όρο Δημόσια (κοινωφελής) επιχείρηση.

 9. bgtrotelο avatar
  bgtrotelο 23/08/2010 14:45:55

  Λοιπόν εγω καταγράφω τι πιστευω και όχι οτι επαγγέλονται οι ψεύτες πολιτικοί και οι τάχαμου αναλυτές και ιδίως οι πραχτορίσκοι διεθνών οργανισμών, όπως τα καλόπαιδα της τρόϊκα.
  Δημόσια περιουσία δεν πουλείται πουθενά. Και όπου πουλείται θα πρέπει να υπάρξει ανταποδοτικό κέρδος στους μετόχους (καταναλωτές)που αναγκαστικά επένδυσαν για την ανάπτυξή τους. Τώρα αυτοί που με πρόσχημα το χρέος θέλουν να πουλήσουν και τα υπόλοιπα, και ιδίως της στρατηγικού χαρακτήρα δημόσιες επιχειρήσεις, βρίσκονται έξω απο τις συνταγματικές επιταγές. Απλά, δεν έχουν την δημοκρατική νομιμοποίηση, και όχι γιατί άλλαξε το φρόνημα του Λαού, αλλά γιατί δεν τον ενημέρωσαν πριν τις εκλογές τι ήθελαν να κάνουν.
  Τώρα τι θα προσφέρει μία τέτοια απόπειρα είναι ευκολα προβλέψιμη, για αυτό και ανακοινώνεται με ασαφείς προσδιριμούς, και μάλιστα απο άτομα που μόνον στις εκθέσεις ιδεών επιπέδου πανελληνίων εξετάσεων είναι καλά.
  Τέλος για τους δυσαναχετούντες,
  Καλό είναι να ενημερώνεται κανείς τι συμβαίνει σε άλλες Ε.χώρες πριν αμολύσει την εξυπνάδα του.
  Υπόψη ότι, δεν συνδέομαι με όποιον δήποτε τρόπο με τη ΔΕΗ, είμαι απλός καταναλωτής και δεν κάνω κέφι να πωληθεί έτσι απλά γιατί το εισηγήθηκαν ή επέβαλαν κάποια ευρωπαϊκα και υπεραντλαντικά κωλόπαιδα.!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.