#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2011 08:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται η Τροϊκα με νέα μέτραΤα... θαύματα κρατούν πολύ λίγο στην Ελλάδα καθώς στη συνέχεια και πολύ γρήγορα έρχονται οι εφιάλτες. Τόσες ημέρες η κυβέρνηση “πουλάει” στο παρασκήνιο την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση ως τη μόνη διέξοδο σε συνδυασμό με την επιμήκυνση, αλλά δεν κάνει λόγο για το τι θα ακολουθήσει. Καιρός γαρ εγγύς, όμως, για τα επίχειρα που θα πληρώσουν όλοι οι πολίτες. Μέσα στην εβδομάδα έρχονται τα πρώτα μέλη της τρόϊκας και αρχές Φεβρουαρίου το βαρύ πυροβολικό. Στόχος τους είναι να μας ξαναπιάσουν από το γιακά, να μας ζητήσουν νέα μέτρα, να μας βάλουν χέρι γιατί δεν τους φτάνουν οι ανθρωποθυσίες που έχουμε κάνει. Αλλιώς δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση του δανείου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πέσουν τέσσερα καυτά θέματα που σίγουρα θα αλλάξουν τη ζωή όλων μας.

Κλειστά επαγγέλματα: Οι τροϊκανοί θα ζητήσουν να μάθουν τι έχει κάνει η κυβέρνηση, ποια μέτρα έχει λάβει και γιατί άργησε η απελευθέρωση. Θα επιμείνουν στην κατάργηση ελάχιστων αμοιβών, στο άνοιγμα των επαγγελμάτων και στη δυνατότητα να μπαίνουν ξένοι και Ελληνες επιχειρηματίες στον κλάδο φαρμακοποιών, δικηγόρων, μηχανικών κ.λπ. Αυτό ίσως είναι και το πιο... αναίμακτο θέμα αφού αφορά συγκεκριμένο κλάδο επαγγελματιών κι όχι το σύνολο του κόσμου. Κι έρχονται τα δύσκολα...
Μισθοί. Οι τροϊκανοί θα ζητήσουν νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα και πιθανότατα επέκταση των περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων. Θα ζητήσουν έως και 20% ψαλίδι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μέσω του ενιαίου μισθολογίου. Οπότε, θα χυθεί πολύ αίμα. Αλλωστε, οι βρυκόλακες του ΔΝΤ και των Βρυξελλών μ' αυτό τρέφονται.
Νέα μέτρα: Σε συνέχεια του προηγούμενου, θα ζητηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για περικοπές της τάξης των 12.5 δισ. ευρώ τη διετία 2012-2013. Επιμήκυνση θέλετε, κόψτε από παντού είναι η εντολή. Από που θα βρεθούν τόσα δισ, μόνο ο... θεός του κ. Παπανδρέου το ξέρει.
Ερχονται μαχαίρια και στις επικουρικές συντάξεις. Η τρόικα θα ζητήσει να γίνουν άμεσα περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ ταμείων που είναι ελλειμματικά. Θα ζητήσει τις αναλογιστικές μελέτες και θα απαιτήσει μείωση των επικουρικών αλλιώς ισοπεδωτικές μειώσεις συντάξεων. Σ' αυτό το πλαίσιο θα γίνει και συζήτηση για τα βαρέα και ανθυγιεινά, τα οικονομικά των ταμείων, τις περικοπές που πρέπει να γίνουν σε εξετάσεις και φάρμακα.

Ο σοφός λαός λέει: Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης. Που να' ξερε ότι θα έρθει και η τρόικα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΦΩΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΦΩΤΕΙΝΟΣ 24/01/2011 08:48:46

  Τα αποτελέσματα του νικηφόρου καπιταλισμού..παντού στην Ευρώπη τα ίδια μέτρα .........

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΦΩΤΕΙΝΟΣ 24/01/2011 09:55:45

   Μάλλον του νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού. Μην μπερδεύουμε τον άκρατο και φασιστικό συγκεντρωτισμό με τη γενικότερη φιλοσοφία του κεφαλαίου.

   • Orestios avatar
    Orestios @ TopGunZ 24/01/2011 11:11:30

    Σωστος TopGunz
    Το συστηα αυτό, που στηρίζει θνησιγενείς εταιρίες όπως οι τράπεζες και τα ΜΜΕ, δεν είναι καπιταλισμός.
    Δυστυχώς πολλοί αριστεροί αρνούνται να δουν την αποτυχία του σοσιαλιστικού ονείρου που προσφέρει ο νεοφιλελευθερισμός και εξακολουθούν να θεωρούν καπιταλισμό την άρρωστη αυτή κατάσταση.
    Η ΕΕ και κάθε παρόμοιο μόρφωμα λατρεύτηκε από σοσιαλιστές καθώς αποτελεί το πάγιο σοσιαλιστικό μοντέλο από οικονομικής και κοινωνικής πλευράς. Αποτυχημένο στον 20ο αιώνα, αποτυχημένο και στον 21ο.

 2. perastikos avatar
  perastikos 24/01/2011 09:38:21

  εγω απορώ πως δεν έχουνε φαει στην μουρη ακομα μερικά γιαούρτια...

 3. spiros avatar
  spiros 24/01/2011 10:37:19

  Τα κρυφά χρέη θα τα εξετάσουν για να βγάλουν το ΄πραγματικό έλειμμα ; Εκεί είναι η μεγάλη απάτη του καλά πάμε. Μήπως θα συμφώνήσουν στη "μούγκα" για τις εκλογές του Μαρτίου;

 4. Maximilien avatar
  Maximilien 24/01/2011 11:18:32

  καλά κρασιά. Απόδραση από την πραγματικότητα. Ο καπιταλισμός και σχέση έχει με την συγκέντρωση και την συγκεντροποίηση κεφαλαίου και με την ύπαρξη και δημιουργία κεφαλαίου και με τον νεοφιλελευθερισμό.

 5. thanasis avatar
  thanasis 24/01/2011 17:38:13

  ο σοσιαλισμος δεν ειναι βαρβαροτητα ειναι ομως θατσερισμος

 6. spiros avatar
  spiros 24/01/2011 18:34:01

  «’Έρχεται η Τρόικα !». Μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός! Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους για να τους υποδεχτούμε «μετά Βαΐων και κλάδων!», γονυπετείς, προσκυνώντας να τους πούμε «Χαίρε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν» ή «έλεος Καίσαρ» ή «ευχαριστούμε, πάρτε μας και τα σώβρακα!». Η λεγόμενη «Τρόικα» αφορά Αυτούς που την έφεραν, τους «μαθητευόμενους μάγους, τους υπηρέτες τους».
  Συνεπώς να ελέγξει Αυτούς τους ανίκανους «κηφήνες» Κρατικοδίαιτους που εμείς πληρώνουμε
  Να περικόψει μισθούς - συντάξεις Οριζοντίως και καθέτως από Αυτούς. Να τους επιβάλει «βιώσιμο μισθό»
  592 Ευρώ. Να ελέγξει σε όλους Αυτούς το «πόθεν έσχες» από το 1974 μέχρι και σήμερα. Να επιβάλει σε όλους Αυτούς Εξορθολογισμό, εξυγίανση, αναδιάρθρωση και κάθαρση. Μας υπενθυμίζουν ότι έρχεται
  «ο μπαμπούλας» και θα μας φάει. Κυβερνούν με τον φόβο, με ορκισμένα δημοσιογραφικά τάγματα θανάτου της βαρονίας, των καρδιναλίων του Κολωνακίου και της Εκάλης του Κράτους των Αθηνών,
  με δημοσιογράφους ανδρείκελα, εκπαιδευμένους από το ΔΝΤ . Με Τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με μισθοφορικό στρατό. Υπουργοί παρά τω κεντρικό δελτίο ειδήσεων οι δημοσιογράφοι.
  Για οτιδήποτε, επικαλούνται τις «επιταγές της Τρόικας» ή «εν ονόματι της τρόικας και του ΔΝΤ !». … Οποιαδήποτε ληστεία και κλοπή γίνεται στο Λαϊκό εισόδημα «είναι σύμφωνη με το μνημόνιο». Οριζόντια και κάθετη ισοπέδωση των πάντων. Οποιαδήποτε αντιλαϊκή απόφαση λαμβάνουν, Χρησιμοποιούν την Φράση «Με βάση τις επιταγές της τρόικα και του Μνημονίου» και «δεδομένης της απαίτησης της Τρόϊκας». Όπως έλεγαν κάποτε «εν ονόματι του Νόμου εκτελείσαι» ή όπως εκτέλεσαν τον Τσαουσέσκου με συνοπτικές διαδικασίες, κατόπιν αποφάσεως δια βοής του «Λαϊκού δικαστηρίου». Οι εργατοπατέρες της τσέπης, οι δήθεν «επαναστάτες του Πολυτεχνείου», που είναι κρυμμένοι ; Επειδή το γιαούρτι είναι ακριβό,
  Υπάρχουν και οι πέτρες. Μας εκτελούν με «συνοπτικές διαδικασίες», μας ταπεινώνουν και εμείς σκύβουμε τον αυχένα. Όλοι γνωρίζουμε ότι τους έχει ανοίξει «η όρεξη». Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Καταντήσαμε μοιρολάτρες, απλοί σχολιαστές, αναμένοντες την εκτέλεσή μας. Αλήθεια, που είναι η αξιοπρέπειά μας ; Ας υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας το εξής : «ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ». Σοπενχάουερ.
  Spiros

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.