#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/11/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έρχεται... Σεισάχθεια για χιλιάδες δανειολήπτεςΜια σημαντική εξέλιξη αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Ημερησία του Σαββάτου», η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες, ετοιμάζει ρύθμιση – ανάσα για τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών κι επιχειρήσεων. Η ρύθμιση θα προβλέπει ακόμη και κούρεμα δανείων, γεγονός που θα ελαφρύνει σημαντικά τους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μυστική σύσκεψη στο Μαξίμου δόθηκε το πράσινο φως για να προωθηθεί η ρύθμιση το συντομότερο δυνατό και μάλιστα φέρεται να έχει λάβει το «ΟΚ» και από την τρόικα. Μένει μόνο να βγουν τα αποτελέσματα από τους ελέγχους της Black Rock ώστε να κατηγοριοποιηθούν τα δάνεια και να αποφασιστούν, πάντα μέσω των τραπεζών, ποια χρήζουν ειδικής μεταχείρισης, ποια δηλαδή θα ρυθμιστούν με διάφορους τρόπους, ακόμη και με κούρεμα.

Το σχέδιο για «Σεισάχθεια» θα προκαλέσει και θετικό σοκ στην οικονομία αφού θα απαλλάξει από ένα απίστευτο βάρος χιλιάδες δανειολήπτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fantomas avatar
  fantomas 09/11/2013 09:38:09

  http://www.youtube.com/watch?v=GKPI0tuADZA

 2. αύρα avatar
  αύρα 09/11/2013 09:43:01

  Τι έγινε με εκείνο το μέτρο για παραχώρηση ακινήτων στο δημόσιο από ιδιώτες έναντι οφειλών τους, που είχε εξαγγελθεί προ μηνών;
  ...έμεινε στις προθέσεις ή ισχύει κι έχω χάσει συνέχειες!!!

  Θετικότατα κι ουσιαστικότατα είναι κάτι τέτοια μέτρα στην παρούσα συγκυρία, αρκεί να υλοποιούνται και να μην ακούγονται σαν προεκλογικά υποσχετικά συνθήματα....

 3. Alexis avatar
  Alexis 09/11/2013 10:54:52

  Μήπως το κούρεμα των δανείων θα συνοδευτεί και από αντίστοιχο των καταθέσεων;

 4. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 09/11/2013 13:39:54

  Οποιοδήποτε μέτρο, εάν δεν αντιστοιχεί στην μείωση του εισοδήματος των δανειοληπτών και δεν εκφραστεί με αντίστοιχο ποσοστιαίο κούρεμα της οφειλής, θα αποτύχει. Επισημαίνω την ομολογία του κ. Πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνέντευξη του "αντικειμενικού" και "ανεξάρτητου" υπαλλήλου της ιδιοτέλειας περί μείωσης του ΑΕΠ σε ποσοστό 25% + υπερφορολόγηση = 40%!!!.

 5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 09/11/2013 14:40:04

  Λησμόνησα να αναφερθώ και στις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες δια της επί το πλείστον παράνομες συνεχείς οχλήσεις, εκβιασμούς, απειλές, άσκηση αφόρητης ψυχολογικής πίεσης ευθύνονται μετά βεβαιότητος για αρκετές αυτοκτονίες πολιτών. Άξια μνημόνευσης είναι και η εισπρακτική εταιρεία των υιών Σιούφα, πρώην προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, η οποία, κρυβόμενη όπισθεν της δικηγορικής ιδιότητος των υιών και εμφαινόμενη ως δικηγορικό γραφείο, πρωτοστατεί στον διωγό των οφειλετών εκ του κτιρίου στο Ρέντη, που ομοιάζει με κτίριο στέγασης SS. Ο Δικηγορικός Σϋλλογος Αθηνών και το Πειθαρχικό του μάλλον ποιούν την νήσσαν εμπρός στην απροκάλυπτη άσκηση εμπορικής δραστηριότητος από μέλη του, η οποία απαγορεύεται ρητώς νομίζω από τον Κώδικα Δικηγόρων. Ο πατήρ Σιούφας μάλλον απώλεσε τον έλεγχο των υιών του κατά την διαδικασία ανατροφής, εκτός και εάν ο ίδιος ηργάσθη συστηματικώς για το αποτέλεσμα. Άλλωστε ο νεοφιλευθερισμός όλα τα σφάζει και τα μαχαιρώνει στον βωμό του κέρδους, άσχετα έαν τελικώς η χώρα ως άροισμα ηττάται.

 6. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 09/11/2013 14:52:25

  Δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν. Να δούμε ποιοι θα τα πληρώσουν τελικά αυτά που θα χαριστούν στους δανειολήπτες. Μετά άμα μπαίνουν φόροι, εισφορές και χαράτσια ή βάλουν χέρι στις καταθέσεις μην φωνάζετε. Έπρεπε να ελαφρύνουμε το δάνειο του κ. Νεοπλουτίδη για την μαιζονετούλα ή την διαμερισματάρα που αγόρασε επειδή δεν άντεχε "να ζει στο νοίκι" σαν τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς. Ή έπρεπε να συνδράμουμε όλοι σαν κοινωνία τον κ. Άτυχο που έχασε την δουλειά του (λες και αν κερδίσει το ΛΟΤΤΟ θα το μοιραστεί μαζί μας - εμείς όμως μοιραζόμαστε την ατυχία του), τον κ. Πολυτεκνίδη (λες και είμαστε μια οικογένεια ή του ζήτησα εγώ να κάνει παιδιά και του χρωστάω τώρα να τον πληρώνω) ή τον κ. Απρόσεκτο που πήρε δάνειο το 2007 λες και δεν έβλεπε τι ερχότανε.

  • Ξιφίας avatar
   Ξιφίας @ Μανώλης Πετράκης 09/11/2013 18:21:51

   Δεν βλέπω να διαμαρτύρεσαι για τα λαμόγια που έφαγαν τον άμπακα από το δημόσιο.
   Οι Τράπεζες πήραν πολλά δις τα οποία αντιστοιχούν στα κόκκινα δάνεια.

   • Μανώλης Πετράκης avatar
    Μανώλης Πετράκης @ Ξιφίας 09/11/2013 20:24:54

    Δεν ήταν τα λαμόγια του δημοσίου το θέμα μας. Κακώς πήραν και τα δις οι τράπεζες, δεν έχει καμμιά δουλειά ο φορολογούμενος να στηρίζει τις τράπεζες, ούτε αυτούς που επέλεξαν να δανείσουν το κάθε μαγαζί (αυτό είναι η "κατάθεση"). Δες τι έγινε στην Ισλανδία, αφήσαν (και καλά έκαναν) τις τράπεζες να καταρρεύσουν, πήραν όλοι το μάθημά τους (και οι καταθέτες έγιναν πιο προσεκτικοί στο ποιο μαγαζί δανείζουν αναγκάζοντας με την σειρά τους τις τράπεζες να είναι πιο προσεκτικές στα δάνεια που δίνουν για να έχουν καλύτερη αξιολόγηση) και τώρα είναι ήδη σε φάση ανάκαμψης, κάτι που στην δική μας περίπτωση απέχει μία δεκαετία ακόμα - στο καλύτερο σενάριο.

 7. tsol avatar
  tsol 09/11/2013 15:42:19

  όλα γίνονται για τα κόκκινα δάνεια, γιαυτούς που πληρώνουν κανονικά πλήρης αδιαφορία.

 8. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 09/11/2013 19:40:19

  Προφανώς δεν έγινα αντιληπτός. Ο κακόπιστος, ο αποκρύψας εισόδημα, ο ψευδεπίγραφος επιχειρηματίας, βεβαίως και δεν δικαιούται να παραπονείται. Ο πρώην όμως συνεπής δανειολήπτης στεγαστικού που ζήτησε δάνειο ή η ίδια η τράπεζα πρότεινε και συνήψε σύμβαση με βάση τα εισοδήματά του το 2006 δικαιούται οπωσδήποτε κούρεμα αντίστοιχο της μείωσης του εισοδήματος. Οι φόροι και τα χαράτσια κλπ εισήλθαν στην ζωή μας όχι λόγω των κόκκινων δανείων, αλλά λόγω της καταλήστευσης του δημόσιου ταμείου από τους κομματάνθρωπους της μεταπολίτευσης και λοιπούς προθύμους. Σχετικώς δε με τις τράπεζες, θέρισαν και αυτές ο,τι έσπειραν, όπως θερίζουν οι διάφορες ελίτ. Και ο θερισμός συνεχίζεται...

 9. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 09/11/2013 20:14:43

  Όχι, δεν δικαιούται απολύτως τίποτα. Με την ίδια λογική αν ανέβαιναν τα εισοδήματά του μετά το 2006 ή αν μειώνονταν οι φόροι και τα χαράτσια θα νομιμοποιούταν η τράπεζα να του ζητήσει "φούσκωμα" (κατά το "κούρεμα") του δανείου λόγω βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης του δανειολήπτη. Συμβλήθει με έναν άλλον ιδιώτη (την τράπεζα), δικαιούται μόνο ότι προβλέπεται ρητά στους όρους τους συμβολαίου. Ας έβαζε εάν ήθελε ρήτρα περί μειώσεως του εισοδήματος του στο συμβόλαιο. Ας πρόσεχε τι υπέγραφε. Η δυνατότητα που δίνει το νομικό μας σύστημα στο κάθε ειρηνοδικείο ή ακόμα και στον νομοθέτη να παρεμβαίνει και να αλλάζει αναδρομικά τους όρους ενός συμβολαίου μεταξύ δύο ιδιωτών είναι αδιανόητη και καταργεί την έννοια του συμβολαίου. Τέτοιοι νόμοι μαζί με ορισμένα άρθρα του Συντάγματος που επέτρεψαν τις δημεύσεις περιουσιών ("κρατικοποιήσεις") επί ΚΚ Α' (Ανδρεάδης κ.λπ.) και Παπανδρέου πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα. Και προφανώς είναι ΕΝΤΕΛΩΣ αδιάφορο αν ζήτησε ο ίδιος δάνειο ή "του το πρότεινε" η τράπεζα.

  • vangelis ... avatar
   vangelis ... @ Μανώλης Πετράκης 09/11/2013 21:05:02

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου κε Μανώλη, γιαυτο και όσοι απο εμάς τίμιοι και εργατικοί μένουμε ακόμη στο νοίκι και βλέπουμε συμπολίτες μας να απολαμβάνουν αυτή την τρομερή ασυλία επι των ακινήτων που οφείλουν στις τράπεζες και αρνούνται να πληρώσουν επικαλούμενοι πάσης φύσεως δικαιολογίες, και βλέπουν ανακουφισμένοι ειδήσεις που τους προτρέπουν να συνεχίσουν να παραβατούν (επικείμενο κούρεμα δανείων) μας εξοργίζουν ακόμη περισσότερο και μας φτάνουν στο σημείο να θέλουμε να υποστούμε όλοι μας ενα τεράστιο κούρεμα καταθέσεων μπάς και επιτέλους βάλουν μυαλό οι έλληνες και σκεφτούν κάποτε ορθολογικά. Αν ο κυριος υπουργός της οικονομίας ονηρευόταν κάποτε να προσελ΄κύσει μέρος των δις καταθέσεων που βρίσκονται στα σεντούκια, θα πρέπει να καταλάβει οτι αυτές οι αποφάσεις καθόλου δεν τον οδηγούνε προς τα εκεί. Ας μελετήσουν καλύτερα τι ζημιά θα επιφέρουν στους τίμιους πολίτες δ' κατηγορίας της πατρίδας μας.

  • takis400 avatar
   takis400 @ Μανώλης Πετράκης 10/11/2013 13:24:23

   απλα πρεπει να σε προσβαλει καποιος βαναυσα για να σταματησεις να γραφεις οτι σου κατεβει η ΟΤΙ σε βολευει,καταλαβαμε μην το συνεχιζεις,γινεσαι προκλητικος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.